#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2009 16:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πολλή «Πετρούλα» …τυφλώνει

Συμφωνούμε απολύτως με το ΚΚΕ. Η αδίστακτη διαπλοκή αφού απέτυχε με τον Ρουσόπουλο, έβαλε στα κανάλια την Πετρούλα για να εκμαυλίσει την εργατική τάξη και να μην μπορεί να αφιερωθεί απερίσπαστη στους ταξικούς αγώνες. Όλη ημέρα Πετρούλα βλέπει ... Που να ασχοληθεί με τους αγώνες. Σκέφτηκε όμως το ΚΚΕ, τώρα που πλησιάζει το 18ο Συνέδριο, να εκλέξει και μια Πετρούλα για να μας ενημερώνει για τους αγώνες της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης; Ποιος Τσίπρας...Στο 15% θα φτάσει στις εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Helmut avatar
  Helmut 11/02/2009 16:37:03

  Ενώ το τηλεμάρκετινγκ νυχθημερόν στο τηλεοπτικό σταθμό 902 δεν τυφλώνει την εργατιά και αποτελεί ορθή χρήση της δημόσιας περιουσίας που αποτελεί η ραδιοσυχνότητα που καταλαμβάνει αυτό το προπύργιο ενημέρωσης και αφύπνισης του προλεταριάτου.


  Εξάλλου τα διευθυντικά στελέχη του 902 έχουν ως bedside books τα συγγράμματα του Ένγκελς "Τηλεμάρκετινγκ και άτοκες δόσεις" και του Στάλιν "Ο Αποχυμωτής και το Ανατομικό Πάπλωμα ως αναχώματα κατά της αντεπανάστασης"

 2. Giannis avatar
  Giannis 11/02/2009 16:37:52

  Η πολλή στήριξη στη ΝΔ τι κάνει;

  Ο πολύς πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει;

  Ο πολύς αγώνας για επανόρθωση του σταλινισμού τι κάνει;

  Τα πολλά μνημόσυνα τι κάνουν;

  Δεν μας παρατάτε...

 3. tho avatar
  tho 11/02/2009 16:51:43

  Αν και δεξιός μέχρι κόκκαλο συμφωνώ στον απόλυτο βαθμό με το ΚΚΕ, καλύτερα στα γκούλαγκ παρά μουνοσαλιάρης !

 4. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 11/02/2009 17:06:09

  Γιατί ενοχλούνται κάποιοι από τον σεξισμό; Ή δεν εμπορευόμαστε όλοι τον προκάτ ερωτισμό μας με τον πιο λεπτεπίλεπτο, τον πιο καλυμμένο τρόπο; Έστω και στα όρια της ιδιοκτησιακής αυτούπνωσης, ή της "ασκητικής" δήθεν υπεροχής έναντι των "αμαρτωλών", ή για να επικυρώσουμε τη φιλαρέσκειά μας, ή για να αυτοεπιβραβεύσουμε την ανάπηρη κομματική "ηθική" μας, ή γιατί η κοπέλλα είναι χρυσοχέρα για να μας σιδερώνει τα σώβρακα, ή γιατί η κοπέλλα είναι μορφωμένη και από καλό οικογενειακό περιβάλλον για να σταθεί επάξια δίπλα μας;
  Ως στέλεχος του νέου υπό ίδρυση σεξιστικού κινήματος αποφάσισα να προτείνω το σύνθημα "ΔΩΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ" στον πρόεδρό μας, για να εκπληρώσουμε και τους στρατιωτικούς στόχους του προγράμματός μας. Με αυτό θα προσελκύσουμε τουλάχιστον κάποιους φαντάρους.

 5. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 11/02/2009 17:14:03

  Μα καλά ο STAR πρωην ΚΝιτης δεν ήταν...
  Κατά τα άλλα συμφωνώ με το άρθρο, είναι τόσα πολλά που πρέπει να αλλαχθούν στην Ελληνική Κοινωνία που δε γίνεται τίποτα, κοιμηθήκαμε, χαλάσαμε, σαπίσαμε ..ήρθε η ώρα να μςα φάνε ζωντανούς τα κοκάρακια και εμείς να σφαλιαριζόμαστε μεταξύ μας.
  Ζήτω η χαζή Ελλάδα.
  Ζήτω η ιδιοτέλεια.
  Ζήτω οι άχρηστοι που θέλουν να λέγονται σχετικοί χωρίς να το αξίζουν.
  Ζήτω ο ανταγωνισμός.
  Ζήτω τα φροντιστήρια.
  Ζήτω η loui vouiton
  Ζήτω τα μπουζούκια.
  Ζήτω τα ουίσκια
  ζήτω το ξύλο.
  Ζήτω οι μπράβοι.
  Ζήτω το RAP. ή rat
  Ζίτο ι ανορθογραφι!!
  Ζήτω οι καθηγητές λαμόγια!
  Ζήτω οι καθηγητές που δε διδάσκουν, αλλά αποκρύπτουν τεχνηέντως γνώση.
  Ζήτω στου Έλληνες που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται για το κόσμο, ότι το ΚΚΕ είναι πατριοτικό αριστερό κόμμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καλύτερο αλλά απειρότερο ΠΑΣΟΚ.
  Ζήτω που ψηφίζουν τους μετριότερους
  Ζήτω το τραγούδι.
  Ζήτω ο τουρισμός.
  Ζήτω το X-factor Live
  Ζήτω τα μοντέλα
  Ζήτω η Θώδη που έγινε ρεζίλι στο Μητσιχώστα
  Ζήτω η Ελληνική TV και οι δημοσιογράφοι
  Ζήτω το TYRI , "διρι", που έχει μαζέψει όλους τους φραγκάτους που θέλουν να σπουδάσουν και δε μπορούν αλλού. Φανταστικός χώρος για καλλιστεία, τουρνουά 5*5, Djλικι κτλ
  Ζήτω στους μπαρμαν και του DISK jockey lol

  Ζήτω στους Νεοέλληνες που δε συμβιβάζονται και θέλουν τα παραπάνω καλύτερα γι'αυτούς και τα παιδιά τους!!!!

 6. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 11/02/2009 17:23:18

  Εφ’ όσον ο, λακωνικά και ορθά, διατυπωμένος ορισμός περί Ελλήνων είναι η άρνηση και η κριτική απόσταση αναμεμειγμένες αρμονικά με άλλες αρετές δια μέσου των αιώνων που φτάνει μέχρι της μέρες μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία Πετρούλα.
  Μόνο αν έχεις ξεφτιλισμένη λαική ταυτότητα και σάπια εθνική ιδιοσυγκρασία μπορούν οι Πετρούλες να αποτελούν κίνδυνο. Ο μέσος Έλληνας ή εστω μεγάλο και αξιόλογο ποσοστό αυτού, ξημεροβραδιάζεται με Πλατωνα, Αριστοτέλη, Ελύτη, Καβάφη και Ρίτσο. Η δε εργατική τάξη, γλεντάει κυρίως με Μάρκο, Τσιτσάνη και Μαριώ, ενώ κάτι κωλάδικα και κάτι βαρελάδικα ούτε να τα φτύσει. Έχει αποκτήσει αντισώματα απέναντι στην έννοια του «ξεπεσμού». Απορώ όμως ποιος τη βλέπει και της δίνει νούμερα τηλεθέασης. Μάλλον κάποιοι πράκτορες και εθνικοί μειοδότες που βάζουν Star επίτηδες για να περάσουν το μήνυμα μέσω της AGB οτι δήθεν ο λαός μας είναι επιπέδου «Πετρούλας». Η συκοφαντία δεν θα περάσει!

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/02/2009 17:40:17

  Με μια υποδόρεια δόση γυναικείου δηλητήριου - ίσως και ζήλειας :

  "Η εκδίκηση της ξανθιάς

  Καλωσόρισες, Πετρούλα. Πάρ τους τα όλα, κορίτσι μου. Τα συμβόλαια, τα χαρτιά, τα λεφτά και τα σώβρακα. Πες μας τον καιρό -ποιον καιρό;- με τσαχπινιά, κούνημα, νάζι. Ρίξε το βαρομετρικό πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, με την υπόσχεση ενός μικρού, ροζ φαγώσιμου βρακιού. Ακύρωσέ τους όλους. Απόλαυσέ τους: γραβατοφορεμένοι σχολιαστές, έμπειροι πολιτικοί αναλυτές, σιτεμένες τηλεπερσόνες προσκυνούν τα ατελείωτα ποδάρια σου.

  Τόνοι μελανιού χύνονται για σένα. Υποψιάζομαι ότι όλο αυτό το φαινόμενο δημοσιότητας δεν οφείλεται στον μπανάλ λόγο ότι όλοι θέλουν να σε ρίξουν στο κρεβάτι. Οχι, είναι κάτι βαθύτερο, πιο βιτσιόζικο και πιο απελευθερωτικό.

  Κατά βάθος, όλοι κρύβουμε μια Πετρούλα μέσα μας. Καιγόμαστε από τη επιθυμία να την απελευθερώσουμε. Πόσους συνταξιούχους ν αντέξουμε να μαζεύουν σάπια μαρούλια στις λαϊκές; Πόσους σκοτωμένους δεκαπεντάχρονους; Πόση κατάντια, πόση απόγνωση; Πόση αλήθεια;

  Ενα δευτερόλεπτο πριν σαλτάρουμε και βγούμε με τα τάνγκα και τα εξτένσιον στους δρόμους, εμφανίστηκες εσύ και πήρες τις αμαρτίες μας επάνω σου. Είσαι η οξυζενέ βλαξ που δεν επιτρέπεται να είμαστε εμείς. Είσαι το «σκεύος ηδονής» που μπορούμε με ασφάλεια να περιπαίζουμε. Είσαι το πρόσωπο που ποτέ δεν θα ανησυχήσει τι θα απογίνει μετά το λύκειο, αν υπάρχει ζωή, δουλειά ή μια θέση στον κόσμο να την περιμένει.

  Αν δεν υπήρχες, κορίτσι μου, θα έπρεπε να σε εφεύρουμε. Αν ήσουν κόρη μου, φυσικά θα σε είχα κουρέψει με την ψιλή και θα σε είχα κλείσει εσωτερική στο Μέγαρο να βλέπεις Τανχόιζερ μέχρι να κρεμαστείς με τις χορδές της μπασαβιόλας. Αλλά ευτυχώς δεν είσαι. Δεν είσαι πια κόρη, γυναίκα ή υπάλληλος κανενός. Εχεις ξεφύγει από όλες τις ιδιότητες... Είσαι ένα όνομα, ένα σύμβολο, είσαι απλά η Πετρούλα.

  Ηρθες πάνω στην ώρα, γλυκιά μου. Κρεατάκι μου γυμνό και φρέσκο, μπουκίτσα στα σάλια των λιγούρηδων, σπαραχτικά κενό μου βλέμμα, καλωσόρισες στην Κόλαση. Κάθε καιρός κι η Ελένη του."
  Ρίκα Βαγιάνη
  [http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11825&subid=2&tag=8953&pubid=2352850]

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 11/02/2009 18:07:05

  Τελικά,όποια π(Π)ετρούλα κι αν σηκώσεις, κάποιον πρώην ΚΝΙτη θα βρείς απο κάτω.
  Καλό το άρθρο και επιτυχημένη αλληγορία.

 9. Evros avatar
  Evros 11/02/2009 18:22:47

  Το χάσαμε το κορμί πατριώτη!!!

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/02/2009 18:33:45

  Η κρκλτκ τι ασχολείται με το κοριτσάκι; Αυτή δεν είχε φωτογραφηθεί κάνοντας ωτοστοπ στις λεωφόρους; Εκείνη η φωτογράφηση ήταν καλτ; Έλεος δηλαδή.

 11. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 11/02/2009 18:35:27

  Σιγα ρε φιλε που σου θιξαμε το απο-κομμα και θιχτηκες.
  Λες να διατρεχει κινδυνο η επανασταση μ αυτο;

 12. Evros avatar
  Evros 11/02/2009 18:40:23

  Ολοι γουσταρουμε γκόμενα σαν την Πετρούλα, αλλα δεν κάνουμε έτσι.

 13. Aλογοσκουφιτσα avatar
  Aλογοσκουφιτσα 11/02/2009 18:42:11

  12. Πω, πω σεξουαλικη πεινα! κι ακομα η κριση δεν εχει ξεσπασει.

 14. Evros avatar
  Evros 11/02/2009 18:43:41

  Υπαρχει ένας αμερικάνος επιστήμονας που διατείνετε ότι το sex μπορεί να τυφλώσει. Η μα....τυφλώνει; Ο 'συντροφος' για να γράφει τετοια άρθρο κάτιι θα ξέρει.

 15. Evros avatar
  Evros 11/02/2009 18:56:07

  Aλογοσκουφιτσα δες τι γράφει η FinancialTimes και περπάτα με την πλάτη στον τοίχο
  "Τρεις βαρυσήμαντοι παράγοντες της διεθνούς οικονομίας (ένας πρωτοκλασάτος επενδυτικός τραπεζίτης, ένας ηγέτης μεγάλου κράτους και ο επικεφαλής κορυφαίου διεθνούς οργανισμού) δηλώνουν: βρισκόμαστε ήδη σε φάση οικονομικού κραχ (depression)."

 16. ούτις avatar
  ούτις 11/02/2009 18:58:16

  Ποιά είναι η Πετρούλα, ρε παιδιά;;

  Εγώ μόνο τον Πέτρουλα ξέρω.

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/02/2009 19:18:51

  Με αφορμή την καταιγιστική “Petroula mania” που κατέλαβε εξαπίνης την ταλαίπωρη κοινωνία μας και ξετρέλανε τον κάθε νεοέλληνα homo teleopticus, έχω να παραθέσω μερικές σκόρπιες σκέψεις μου.
  Από συστάσεως και λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών (1989) στην Ελλάδα, πρωτοεμφανίσθηκαν και τα φαινόμενα του sensationalism και του trash tv που από καιρό ευδοκιμούσαν εις την εσπερίαν αλλά εμείς αγνοούσαμε όντας συντονισμένοι στην ΥΕΝΕΔ…. . Ως άλλοι νεόπλουτοι λοιπόν, αρπάξαμε από τα μαλλιά την νέα αυτή μόδα και την φέραμε στα όριά της. Την εξαντλήσαμε. Σαράντα τηλεοπτικά κανάλια η Νέα Υόρκη των 15 εκατ. κατοίκων; Εκατό η Ελλάδα των 9…. Έντονες πολιτικές συζητήσεις στο CNN; Δεκάδες «ομιλούσες και ωρυόμενες κεφαλές» στα παράθυρα εμείς κ.ο.κ.
  Ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των καναλιών επόμενο ήταν να οδηγήσει σε υπερβολές αλλά και «απρέπειες». Έτσι στα χρόνια που μεσολάβησαν είδαμε σέξυ οδοντίατρους με στριγκ, σχεδιαστές μόδας με έφεση στα «σουσέλ», τραγουδίστριες που σέρνονται ημίγυμνες στο πάτωμα αναδεικνύοντας έτσι την …φωνή τους και άλλες πολλές παρόμοιες φρουτοειδείς καταστάσεις..
  Το γεγονός ύπαρξης αυτής της τηλεοπτικής σαβούρας από μόνο του δεν είναι απαραίτητα κακό. Γίνεται όμως κοινωνικά επικίνδυνο όταν βλέπουμε μια ολόκληρη γενιά νέων μας που έχουν γαλουχηθεί με Ρούλα Κορομηλά και τα υπόλοιπα πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα , αυτούς δηλαδή που ενηλικιώθηκαν με «Τατιανιές» και «πακέτα», να έχουν καταντήσει «κοινωνικά ζόμπι». Οι απαντήσεις τύπου «Ο Γλέτσος σήκωσε τη σημαία στην Ακρόπολη στη κατοχή των Τούρκων» νομίζω ότι τα περιγράφει όλα. Αυτά τα παιδιά σήμερα ψηφίζουν και όχι μόνο…. Και όταν μεγαλώνουν με παρέα και ινδάλματα τις γλάστρες που χορεύουν τσιφτετέλια 9 η ώρα το πρωί φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, ε τότε επόμενο είναι να έχουμε και ανάλογη εκπροσώπηση και στη Βουλή….
  Τώρα λοιπόν και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αγροτικών κινητοποιήσεων, ανεργίας και γενικής αβεβαιότητας για το μέλλον, βλέπουμε να αναδεικνύεται ως κυρίαρχο πρόσωπο της επικαιρότητας η «μετεωρολόγος» Πετρούλα της οποίας η μοναδικότητα είναι ότι παρουσιάζει το δελτίο καιρού σε κανάλι ωσάν να βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης ωορρηξίας. Δεν φταίει όμως ούτε η Πετρούλα αλλά ούτε και οι γονείς της για το κατάντημά αυτό. Φταίνε κάποιοι ιθύνοντες στα ΜΜΕ οι οποίοι πλασάρουν σεξοκαταστάσεις και σκανδαλιές στο κοινό προκειμένου να πιάσουν νούμερα τηλεθέασης. Και σε δεύτερη φάση πετυχαίνουν (άθελα τους ή μη) να αλλάξουν προς το κατώτερο, το μερίδιο προσοχής του κοινού το οποίο ήδη μπουχτισμένο από πληροφόρηση, έχοντας να διαλέξει μεταξύ μιας «σοβαρής είδησης» ή αυτής περί Πετρούλας, επόμενο είναι να επιλέξει την πιο ελαφριά.
  Μπαίνουν λοιπόν στην άκρη οι όποιοι προβληματισμοί και οι όποιες αμφισβητήσεις και το αποτέλεσμα είναι ευνοικό για όλους. Τα ΜΜΕ τσιμπάνε τηλεθέαση. Οι διαφημιστές πουλάνε προιόντα. Ο κόσμος χαλαρώνει φαντασιώνοντας με την Πετρούλα. Οι κυβερνώντες χαίρονται διότι δεν βλέπουν αντιδράσεις στις αντιλαικές πολιτικές τους. Η Πετρούλα πραγματοποιεί το όνειρό της. Δεκάδες χιλιάδες «εν δυνάμει Πετρούλες» απονευρώνονται και τέλος τα πραγματικά αφεντικά του τόπου μας (βλ. εργολάβους κ.ά) ακονίζουν τα πηρούνια τους όπως έκαναν ανέκαθεν και μάλιστα χωρίς αντίσταση.
  Και εμείς; Εμείς συντονιζόμαστε στον Χαρδαβέλλα και περιμένουμε την περιβόητη ομάδα «Ε» να φάει τους εχθρούς μας…
  Οι οποίοι εχθροί μας όμως μας έχουν φάει προ πολλού, έχουν χωνέψει και τώρα φτύνουν τα κουκούτσια.

 18. ataktos avatar
  ataktos 11/02/2009 19:20:32

  Έκανε και κάτι καλό ο σιδερένιος παλιά με την Μιμη του θυμάστε …το καλό μάθημα πάθημα έγινε

 19. "Μπλέ Πάνος", πίτσες κόκκινες avatar
  "Μπλέ Πάνος", πίτσες κόκκινες 11/02/2009 19:33:16

  Η αποχή από το σέξ (όπως και το σέξ χωρίς δημιουργία απογόνων) είναι απολιτική συνήθεια ξενέρωτων κεντρώων και καταστροφική δια το έθνος. Φέρνει νομοτελειακά στην εξουσία τον Γιωργάκη. Γι αυτό λοιπόν, το λέω στεντορείως:
  Δεξιοί πηδάτε, γιατί χανόμαστε!

 20. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 11/02/2009 19:42:39

  Μα ρε παραξενε,η οικονομια δε λεει,οτι το κακο νομισμα,διωχνει το καλο;

 21. Aλογοσκουφιτσα avatar
  Aλογοσκουφιτσα 11/02/2009 20:14:56

  15. Οικονομικο και ουχι σεξ κραχ, Monsieur.
  Δυο εννοιες ασυμβιβαστες, α/συνυπαρκτες, ασυνδετες, ασχετες.
  Ποτε μια οικονομια δεν κινδυνευει με κραχ λογω πτωτικης σεξουαλικης συμπεριφορας των πολιτων.

 22. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 11/02/2009 20:32:37

  Δίδεται η εντύπωση πως «η Πετρούλα, τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα, μας χαλάνε τη μόστρα». Ποια μόστρα όμως?
  Το ερωτημα αν το αυγό έκανε την κότα ή το αντίστροφο, έχει απαντηθεί από τη βιολογία: Το πρώτο πτηνό που μεταλλάχθηκε έτσι ωστε να γεννήσει αυγό, αποκλείεται να προήλθε από αυγό γιατί αυτό θα ήταν λογική αντίφαση. Άρα, η κότα έκανε το αυγό.
  Κατα τον ίδιο τρόπο, δεν μας έφεραν οι Πετρούλες σε αυτό το χάλι, αλλά έχουν βγει από τα σπλάχνα μας. Το να παραπονούμαστε γι’ αυτό υποκρινόμενοι πως δεν μας εκπροσωπεί λαογραφικά, είναι τόσο υποκριτικό, όσο θα ήταν αν ένας Σικελός κατηγορούσε τους μαφιόζους οτι χαλάνε τη φήμη της Σικελίας. Δεν πάει ως δήλωση.

  Από την απελευθέρωση και μετά, δεν ξέραμε που πατάμε πολιτισμικά και αυτό είναι λογικό. Από τη μία είχαμε πολιτισμικές ιστορικές αναφορές Αρχαίας Ελλάδας, ύστερα Βυζαντίου και μετα Τουρκοκρατίας. Όλα αυτά έπαιζαν μπουνιές μεταξύ τους στο συλλογικό υποσυνείδητο του λαού των εδαφών τούτων. Ποτέ δεν βρήκαμε τα ζύγια μας, ποτέ δεν ήμασταν πραγματικά και ουσιαστικά ευχαριστημένοι για αυτό που είμαστε ως έθνος, αιώνες τώρα, και αυτό μας έκανε ευάλωτους απέναντι σε εμπορικά προϊόντα που στυγνοί εγχώριοι κερδοσκόποι έσπευσαν να μας σερβίρουν. Κι εμείς τα φάγαμε αμάσητα σαν γλάροι, διότι πεινούσαμε για αλλαγή. Τελικά όμως η αλλαγή, γίνεται προς το χειρότερο.

  Ψάχνοντας το σημείο από το οποίο ξεκίνησε να συμβαίνει το «λάθος», θα μπορούσαμε να πάμε πάρα πολύ πίσω. Δεν είναι απαραίτητο όμως. Με μια πρόχειρη εκτίμηση που δεν επεκτείνεται χρονικά έως το μακρινό παρελθόν, αλλά μόλις μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, θα μπορούσε κάποιος να εντοπίσει το πρόβλημα στην χρονική στιγμή εκείνη κατά την οποία ξεκινήσαμε να χορεύουμε και να χτυπάμε παλαμάκια υπό τους ήχους τραγουδιών όπως «ωρέ μελαχρινάκι με πότισες φαρμάκι». Από εκεί κι έπειτα το πράγμα πήγε ντόμινο και φτάσαμε στο σήμερα. Η παραγωγή τέχνης και ο πολιτισμού σχεδόν σε κάθε τους μορφή, έχασαν οριστικά κάθε σοβαρή ελπίδα ουσιαστικής ανάκαμψης σε αυτή τη χώρα.

 23. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/02/2009 20:48:21

  Strange At.
  Η Πολιτική (στάση, διαμάχη, συζήτηση, πράξη, συλλογιστική κλπ.) είναι και απόρροια πολιτισμικής προσέγγισης.

  Ε, άτομα μ.Τ. (μετά -εμπορική-Τηλεόραση) αδυνατούν να το αποδεχθούν.
  Δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης συνάφεια. Τα εγκεφαλικά τους κύτταρα είναι καμμένα από Τηλεόραση και Ipod.

  Ήδη έχουν βγει στην πιάτσα 2 γενιές που συνδυάζουν ημιμάθεια, λόγω εκπαιδευτικής οπισθοδρόμησης, με έπαρση γνώμης, λόγω χαϊδέματος από εύκολα ευημερήσαντες γονείς.
  Θανατηφόρος συνδυασμός.
  Αυτοί θα "τρέξουν" την κοινωνία στο άμεσο μέλλον.

 24. ant avatar
  ant 11/02/2009 21:20:44

  E, βέβαια το Κ.Κ.Ε. έχει να προτείνει τόσες πολλές (εφικτές) λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα που έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με την Πετρούλα και την κάθε Πετρούλα. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων άλλωστε.

  Να μην ξεχνάμε βέβαια πως το Κ.Κ.Ε. -και ΚΑΘΕ κόμμα- στις εκλογικές αναμετρήσεις όλο και κάποιο τηλεοπτικό μαϊντανό μας προτείνει για λίγα ψηφουλάκια...

 25. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/02/2009 21:20:46

  @23 Ξ. Δάχτυλε. Δεν έχεις άδικο. Η κότα είναι απλά και μόνο το μέσο διαιώνισης του αυγού. Ξενιστής. Σκοπός είναι η επιβίωση του αυγού. Διαχρονικά και ad infinitum (εκτός και αν πάψει να χρειάζεται για τον Α ή Β λόγο στο κοσμικό μας γίγνεσθαι.)
  @24 Προφήτη. Έτσι ακριβώς όπως τα λές.. 2 γενιές γυναικών (κυρίως ) κατεστραμμένων από το πρότυπο "Ρούλας" καιαγοριών από Ψινάκηδες και σια....

 26. Xase avatar
  Xase 11/02/2009 21:39:03

  @21 Ανωνυμε

  Αν ο Αλογομουρης ειχε φορολογισει τις μαλακιες τωρα δεν θα ειχαμε οικονομικο προβλημα.

 27. Xase avatar
  Xase 11/02/2009 21:45:06

  Το καλαμπουρι ειναι οτι ολοι την λιγουρευομαστε, αλλα στο σπιτι τρωμε.
  Με το αρθρο συμφωνω απολυτα, καποτε θα πρεπει να σταματησουν τα καναλια να μας προσφερουν βυζι για να δουμε τον καιρο. Αλλα και οι εφημεριδες δεν μας προσφερουν βιντεο για να τις αγορασουμε;;. Προσωπικα θα προτιμουσα ενα πακετο μακαρονια.

 28. ss avatar
  ss 12/02/2009 01:22:59

  Σωτήρα εσύ Πετρούλα
  σε πήρε ο Λαμπράκης

  διαχρονικό άσμα

 29. Πολυφάγος avatar
  Πολυφάγος 12/02/2009 01:23:53

  Σωτήρα Πετρούλα
  σε πήρε ο Λαμπράκης

  διαχρονικό άσμα

 30. Aλογοσκουφιτσα avatar
  Aλογοσκουφιτσα 12/02/2009 09:52:08

  Μακαρονας ο Χαζος και δεν του φαινεται

 31. Xase avatar
  Xase 12/02/2009 10:49:05

  32 @
  Και πως το καταλαβες να μου πεις. Μηπως προδοθηκα;;

 32. stavrosx1 avatar
  stavrosx1 12/02/2009 11:12:52

  ... Θαύμα, φίλτατε Φάκτορα, θαύμα ...
  ... πώς μπόρεσες και μάζεψες γύρω σου τόσα και τέτοια "ανοικτά πνεύματα";
  ... άντε μετά το ΚΚΕ να αρθρώσει λόγο. Ό,τι και να πει τα παίρνει ο άνεμος των ελευθεροστοχαστών που εγκατοβιώνει στο περιβάλλον σου ...
  ... και γι' αυτόν τον (δυτικό) άνεμο είχε προειδοποιήσει έγκαιρα η καλλίπυγος Πετρούλα...
  ... θαύμα, λοιπόν, Φάκτορα, θαύμα ...
  ... έρρωσο ...

 33. Aλογοσκουφιτσα avatar
  Aλογοσκουφιτσα 12/02/2009 11:56:32

  33. Θα' ναι απο την επιτυχημενη αρια, που εξαπολησες προχτες, αφηνοντας το κοινο να σε συνοδευει στο παρασκηνιο του ρυθμου νοησης
  και της ευαλωτης φαντασιας.
  bonjour tout le jour

 34. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/02/2009 13:36:49

  @31: η θεώρηση που περιγράφει το σχόλιο του Ριζζοσπάστη δεν είναι καινούργια.
  Μην ανησυχείς όμως.
  Η πείνα που ειναι προ των πυλών είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ριζοσπαστικοποίησης και της παραγωγής ταξικής συνείδησης. Τα διάφορα παραφαινόμενα, αθώα και όχι αθώα, θα πάνε για βρούβες.

 35. Le canard avatar
  Le canard 12/02/2009 13:41:06

  Εχετε προσέξει πόση ώρα διαφημίσεις παίζει πριν την Πετρούλα; Τυχαίο είναι; Οι Ελληνάρες (γυναίκες και άντρες) μπορεί να κάνουν χαβαλέ με την Πετρούλα, αλλά κατά βάθος μια Πετρούλα κρύβουν μέσα τους.

 36. KaryID avatar
  KaryID 12/02/2009 13:53:20

  Πολύ κακό για το τίποτα στην τελική Le canard με τις πετρούλες. Άλλα είναι τα προβλήματα (έχετε γεια βρυσούλες και σεις βουνοκορφούλες ...)

 37. βαγγελης avatar
  βαγγελης 12/02/2009 14:32:30

  συμφωνω με KaryID , σαφεστατα η Πετρουλα κ καθε Πετρουλα μας κανει πιο σαφες το ποσο χαλια παιδεια εχουμε συνολικα. Αλλα δεν ειναι το προβλημα η Πετρουλα. Το προβλημα ειναι το συνολικο συστημα που κυριαρχει παγκοσμιως και δυστυχως στην Ελλαδα ειναι ακομα περισσοτερο αλλοιωμενο με αποτελεσμα να μας φταινε τα παραγωγα του και οχι οι συντελεστες του...

 38. KaryID avatar
  KaryID 12/02/2009 14:57:40

  Γειά σου γιατρέ.

 39. Xase avatar
  Xase 12/02/2009 15:27:56

  35
  Δεν εχω το IQ σου για να σε παρακολουθησω αλλα εγω το ξερω διαφορετικα, guten Tag den ganzen Tag.

 40. Xase avatar
  Xase 12/02/2009 15:31:27

  Α ναι ξεχασα δεν ειναι χαζος αλλα Xase, αν σου περισσευει κανα γερμανικο λεξικο ανοιξε να μαθης τι συμαινει.

 41. leon avatar
  leon 12/02/2009 15:38:34

  Μονο μια λεξη γιατο φαινομενο.
  ΑΙΣΧΟΣ

 42. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 12/02/2009 17:26:23

  41
  Εννοεις Hase χωρις Ελληνικο Χ ομως, γιατι θα ψαχνουν στα χαμενα.
  Also
  dein Name ist Hase,
  und das in der ersten Phase

  Entschuldigung aber ich habe nicht so gemeint

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.