#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/06/2011 20:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πολιτική όπως την ξέραμε τέλειωσε στις πλατείεςΤου Στέφανου ΑγιάσογλουΗ αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα, όχι μόνο έχει επέλθει από πολύ καιρό πριν, αλλά και έχει παγιωθεί πλήρως στη συνείδηση του κόσμου αλλά και του συστήματος.

 

Αυτό που είναι όμως ακόμα πιο ξεκάθαρο σήμερα, είναι ότι παγιώνεται και η αλλαγή στο κοινωνικό ιστό της χώρας.. Οι τεράστιες μάζες λαού που συγκεντρώνονται στις πλατείες δεν είναι μόνο αγανακτισμένοι πολίτες αλλά και ενημερωμένοι, μορφωμένοι, πολιτικοποιημένοι με μια διαφορετική αντίληψη για την πολιτική από αυτή που βλέπουμε μέχρι σήμερα και κυρίως με μια διαστρωματική κοινωνική αντιπροσώπευση.

 

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο και έχει χιλιοειπωθεί ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι όμως επίσης αληθές ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουν και στην οικονομία. Υπάρχουν μόνο αδιέξοδες πολιτικές. Και αυτό διότι οι προτάσεις, οι απόψεις και τα μέτρα μπορεί να είναι ατέλειωτα αλλά όλα βασίζονται σε ένα και μόνο στοιχείο. Στον τρόπο με τον οποίο ο λαός που καλείται να τα υλοποιήσει τα αντιλαμβάνεται και κυρίως στην ψυχολογία που δημιουργείται από αυτήν την αντίληψη.

 

Αυτό είναι το κομβικό σημείο της αποτυχίας του πρώτου μνημονίου και η ταφόπλακα του δευτέρου πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα. Δεν είναι οι στόχοι το πρόβλημα. Ο τρόπος και η διαδικασία είναι. Ο κόσμος δεν τα αντιλαμβάνεται και δεν τα πιστεύει. Ούτε αυτά αλλά ούτε και αυτούς που το σχεδίασαν και το προτείνουν. Γι’ αυτό το λόγο και δεν αντιλαμβάνονται και τη συναίνεση που ζητείται να γίνει.

 

Ηγεσία,  σταθερές απόψεις, πυγμή, όραμα και χρονοδιάγραμμα θέλουν. Και όταν τα ακούσουν θα αντιδράσουν θετικά. Και έτσι είναι υπέρτατη ανάγκη σήμερα να ακούσουμε τη φωνή τους. Είναι υπέρτατη ανάγκη να βγούμε ένα βήμα μπροστά. Να τους δείξουμε το δρόμο.

 

Αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο από την αξιωματική αντιπολίτευση. Να δει την πολιτική όπως διαμορφώνεται σήμερα και όχι όπως την βίωσε μέχρι χθες. Να δείξει ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, και να ζητήσει άμεσα εκλογές.Και έτσι κάτι ξεθωριασμένες πριμαντόνες που υπάρχουν ακόμα μέσα στην παράταξη θα καταλάβουν ότι οι νοοτροπίες του παρελθόντος που τους διακατέχουν δεν υπήρξαν ποτέ ιδεολογία για κανέναν άλλο εκτός από τους ίδιους. Στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει να μιλάς μόνον όταν έχεις κάτι να πεις. Η σκληρή πραγματικότητα της λήθης που βιώνουν θα τους αναγκάσει να εκτεθούν στα μάτια του κόσμου μιας κοινωνίας που έδειξε ότι ξέρει να κρατάει το κεφάλι ψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ταλάντη avatar
  Ταλάντη 08/06/2011 21:25:42

  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ?

 2. ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ avatar
  ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ 08/06/2011 22:11:36

  Η πολιτική ή ορθότερα το ποιλιτικό σύστημα που σήμερα τελειώνει στις πλατείες είχε αρχίσει να ανατρέπεται το βράδυ της εκλογής του Αντώνη Σαμαρά. Έκτοτε στην αλλοτριωμένη από πολλές πλευρέσ και πληγωμένη Παράταξη, από πολλούς και κατ'εξακολούθηση, έγιναν πολλά βήματα, δειλά στην αρχή εντονότερα στην διάρκεια, όμως πάντα επικρατούσε ένας έντονος δυισμός, ικανός να πλείξει καίρια την εικόνα του ανθρώπου που πρώτος, λοιδορούμενος μίλησε για νέα μεταπολίτευση και πολλοί ειρωνικά είδαν σ'αυτές τις λέξεις την αλλαγή ονομασίας του κόμματος και όχι την αλλαγή πολιτικής που ερχόταν. Πήραν μια γεύση στο Ζάππειο 2. Ο κόσμος που στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά (από την αρχή), ξεχνόντας παλιότερες επιλογές, πιστεύει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει ελπίδα στην Πατρίδα, πρώτα απ'όλα, στις συγκηρίες που τότε φαίνονταν αχνά στον ορίζοντα και σήμερα αποτελούν την ελληνική καθημερινότητα. Αυτός ο κόσμος περιμένει τώρα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες να δεί τις αντιδράσεις ενός σύγχρονου ηγέτη σε πραγματικούς χρόνους και όχι σε μεσοδιάστημα επιβολής και υποβολής προτάσεων μετά από συζήτηση με το σύστημα που βυσοδομεί πολιτική καμαρίλα και κακή αντιγραφή βυζαντινής διπλωματίας. Ο υπογράφων ζητά, ακολουθώντας την real politik, εκλογές οι πιό θεωρητικοί απλά να δουν σε όλο το φάσμα τους τώρα τις πολιτικές αντιδράσεις ενός Σύγχρονου Έλληνα Ηγέτη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Οράματος (και όχι της ΕΚΤ) του Αντώνη Σαμαρά

 3. Xristoforos avatar
  Xristoforos 08/06/2011 22:31:52

  Σωστα Στέφανε,
  Μέχρι το Ζάππειο ΙΙ ο πολύς κόσμος έριχνε μόνο κλεφτές ματιές προς το Σαμαρά και στα όσα ευαγγελίζονταν, από κείνη τη μέρα ανέβηκε χαμόγελο αισιοδοξίας στα χείλη και στη συνέχεια (ιδίως τις τελευταίες μέρες) η προσοχή όλο και περισσοτέρων, είναι στραμμένη μόνο στο Σαμαρά , γιατί όλοι γνωρίζουν πως είναι η μοναδική πηγή ελπίδας.
  Στον αντίποδα, μόνο στο άκουσμα της λέξης ΠΑΣΟΚ από τα ΜΜΕ, βλέπει κανείς αυτόματα την αποστροφή και ένα σιχτίρισμα μέσα απ τα δόντια των πολιτών.
  Σε λίγο θαρρώ πως το ποτάμι θα φουσκώσει και είναι καιρός, σε λίγο πιστεύω όλος ό κόσμος θα παροτρύνει το Σαμαρά «να αναλάβει» μπας και περισώσει κάτι απ’ την Ελλάδα και την τιμή της.

 4. ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ avatar
  ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ 08/06/2011 22:33:27

  και για μα συνεχίσω το σχολίο της Ταλάντης όντως περαστικά μας μέσα στο κόμμα της ανεξάντλητης δεξαμενής στελεχών που ακόμα "οι ξεθωριασμένες πριμαντόνες" του άρθρου μπορούν και επιβάλλουν εν μέρη "κλίμα¨
  περί συγκυβερνήσεων και μερικής συναίνεσης χωρίς να σέβονται τις αξίες και τις αρχές ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε αυτό που βιώνει η Αθήνα καθημερινά στο Σύνταγμα. Είναι οι ίδιοι που τώρα που πλοτικά πλέον το να ζητήσεις εκλογές είναι μονόδρομος και για το καλό της χώρας αλλά και για την ίδια την δημοκρατία, μονολογούν ότι δεν είμαστε έτοιμοι, υπολογίζοντας στο μπακαλοτεύτερο της ρηχής πολιτικάντικης συνείδησης τους ότι τα ψήφια των φουκαράδων που θα την επομένη των εκλογών θα έχουν πιαστεί κοροϊδα δεν είναι ικανά να τους χαρίσουν υπουργιλίκι και ίσως είναι καλό να συγκυβερνήσουμε γιατί φέρουν τέτοια εχέγγυα τώρα που κάποιοι από την κυβέρνηση τους εκτιμούν. Περαστικά μας...

 5. ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ 09/06/2011 00:28:26

  φίλε Στέφανε ,τώρα πλησιάζει η ώρα του λαού....Κι αυτή τη φορά ,θα πρέπει να κυβερνήσουμε πραγματικά με το λαό ,χωρίς πρίγκηπες και πορφυρογέννητους.....,αν θέλουμε να πετύχουμε σαν παράταξη και χώρα και να μακροημερεύσουμε στην εξουσία...φιλικά ΗΛΙΑΣ...

 6. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 09/06/2011 01:13:37

  Και να μην ξεχνάμε ότι τον Σαμαρά δεν τον ψήφισαν μόνο Νεοδημοκράτες.
  Αντώνη άπλωσε το!

 7. Στέφανος Αγιασογλου. avatar
  Στέφανος Αγιασογλου. 09/06/2011 01:39:19

  Φίλοι μου. Πιστεύω ακράδαντα οτι ήρθε η στιγμή να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστα. Εμείς ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε εδω. Αυτη είναι η πατρίδα μας. Και έπειδη το πιστεύουμε θα την παραδώσουμε καλύτερη στα παιδιά μας.

 8. Χριστόφορς Μίχος avatar
  Χριστόφορς Μίχος 09/06/2011 15:27:21

  ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!

 9. tromeros avatar
  tromeros 09/06/2011 20:08:47

  Kala ta leei o stefanos. Ante na pame se ekloges na milisi o laos.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.