#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2013 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει γι αυτό επιτίθεται στην "επάρατο δεξιά" και την διαπλοκήΒγήκαν για τα καλά τα μαχαίρια μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των βασικών μετόχων του Μπόμπολα ενώ γενικότερα επικρατεί μεγάλη αναταραχή σε πολιτικο-εκδοτικό επίπεδο. Η Λίστα Λαγκάρντ είναι το πρόσχημα. Διότι στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ο Αλέξης Τσίπρας που βρήκε μια ευκαιρία να γεμίσει τα τεράστια κενά πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αδυναμία διείσδυσης του στο βασικό εκλογικό σώμα, στους νοικοκύρηδες και την μεσαία τάξη.

Το Γγάφουμε εδώ και μερικές εβδομάδες: ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να αμφισβητήσει την πολιτική κυριαρχία του Αντ. Σαμαρά. Παρά τα τόσα σκληρά μέτρα, τα Μνημόνια, τη αναταραχή στα τρία κόμμα της κυβέρνησης, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν… τραβάει. Με το ζόρι οι δημοσκοπήσεις της δίνουν μία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ ενώ απόλυτη είναι η επικράτηση του Σαμαρά στη μάχη με τον Τσίπρα.

Όλοι έχουν αντιληφθεί, και κυρίως οι «στρατηγοί» του Τσίπρα που γνωρίζουν από… πασοκικές ίντριγκες, ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να του δώσει την εξουσία. Ακόμη και αυτά τα αστεία περί πτώσης της κυβέρνησης ... μέχρι τον Απρίλιο, ούτε ο Τσίπρας δεν τα πιστεύει. Τους ρωτάς αν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν και σου απαντούν για τη λίστα Λαγκάρντ και το πολιτικό σύστημα.

Τους ρωτάς αν καταδικάζουν τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων και σου μιλούν για τον καπιταλισμό.

Τους ρωτάς για τις μολότοφ και τις μάσκες και σου απαντούν ότι έχουν κι αυτοί στα σπίτια τους. Είναι δε τόσο ανόητοι και τόσο «κολλημένοι» με τον αναρχοαυτόνομο χώρο που δεν καταλαβαίνουν ότι ακόμη και οι εντελώς απογοητευμένοι και πένητες νοικοκυραίοι, η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες με τα μαγαζιά που γίνονται βορά στους αναρχικούς, δε θέλουν ούτε να τους βλέπουν.

Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που θα… επαναφέρει τις συντάξεις και τους μισθούς στα προ του 2009 επίπεδα, που θα διορίσει χιλιάδες στο Δημόσιο, που θα σταματήσει τη διαπλοκή, θα λύσει τα προβλήματα στην υγεία και την παιδεία και άλλα πολλά, ότι θα είχε με το μέρος τοθ όλη την κοινωνία. Το είχε κάνει τη δεκαετία του ’80 και ο Ανδρέας Παπανδρέου, μόνο που το έκανε επιτυχημένα (για τον ίδιο εννοείται).

Αφού λοιπόν προσπάθησαν αποτυχημένα να αντιγράψουν τον Ανδρέα στη στροφή προς το μεσαίο χώρο τώρα επιχειρούν σε διπλό ταμπλό να διεμβολίσουν την υπεροχή του Σαμαρά.

1.  Το πρώτο ταμπλό είναι η προσπάθεια περιχαράκωσης του πολιτικού συστήματος , μια λογική απλοϊκή και χρησιμοποιημένη κι αυτή από τον Ανδρέα. Εμείς είμαστε οι αριστεροί, οι προοδευτικοί, οι «καθαροί», οι λαϊκοί. Εσείς είστε οι ακροδεξιοί, τα λαμόγια, οι διαπλεκόμενοι, οι εκφραστές του κεφαλαίου κατά του λαού. Αυτό ακριβώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζει εαυτόν κόμμα της προόδου και επιλέγει για τη ΝΔ το ρόλο του κακού ακροδεξιού μπαμπούλα. Η επαναφορά της «κακής δεξιάς» είναι μια πρακτική που πέτυχε πριν από 20-30 χρόνια. Τότε, όμως, υπήρχε στη δεξιά ο Μητσοτάκης και βγήκε του Α. Παπανδρέου το κόλπο. Τώρα που είναι ο Σαμαράς στην ηγεσία της ΝΔ, που το κόμμα έχει την κυριαρχία στο λεγόμενο μεσαίο, μετριοπαθή, φιλοευρωπαϊκό κι εκσυγχρονιστικό (με την καλή έννοια) χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ πώς θα καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους για το αντίθετο; Δεν το καταφέρνει, εξ’ ου και οι δημοσκοπήσεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η χθεσινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Φ. Κρανιδιώτη στον οποίο προσάπτει μισαλλόδοξες κι εμφυλιοπολεμικές τακτικές. Θέλει έτσι να βγάλει τον Σαμαρά ακροδεξιό και να διεμβολίσει την μεγάλη υπεροχή του στον μεσαίο χώρο. Βέβαια για την ταμπακιέρα, για τη βίλα Αμαλία και τους μπαχαλάκηδες, «μούγκα» ο ΣΥΡΙΖΑ

2. Το δεύτερο ταμπλό της στρατηγικής του κ. Τσίπρα, κατ’ εντολήν των μυστικοσύμβουλων πρώην πασόκων, είναι η μάχη κατά τη διαπλοκής. Ο μόνος λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί όλο αυτό το μπάχαλο είναι γιατί πρέπει να αποδείξει στην κοινωνία ότι είναι το μόνο κόμμα που πολεμά τη διαπλοκή, τους επιχειρηματίες, τους εκδότες. Έτσι, πιστεύει ότι θα κερδίσει ψήφους. Ενοχοποιώντας όποιον είναι πολιτικός του αντίπαλος με μια μισαλλόδοξη διάθεση και μια προσπάθεια ρεβανσισμού. Γίνεται (άθελα ή ηθελημένα) έτσι όργανο όλων εκείνων που καραδοκούν προκειμένου μέσα από το πολιτικό και κοινωνικό μπάχαλο να ρημάξουν την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι «πουλάει» η στρατηγικής της αντιπαράθεσης με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, γι’ αυτό και στρέφεται σ’ αυτό το πεδίο. Επιτίθεται στον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη, δικάζει χωρίς δίκη τον Παπακωνσταντίνου ή τον Βενιζέλο κι εμφανίζεται η Κουμουνδούρου να είναι το… στρατηγείο κατά τη διαπλοκής. Αμ πως κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Όταν εμείς εδώ δίναμε μάχες κατά των διαπλεκόμενων συμφερόντων εσείς παίζατε μπιρίμπα στα βόρεια προάστια. «Επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά», δε γίνεται.

Σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ πρέπει να πούμε και το εξής: Πριν καν αποφανθεί η Βουλή ότι πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον Παπακωνσταντίνου, οι δικαστές της Κουμουνδούρου τον δίκασαν, τον καταδίκασαν, έστησαν την κρεμάλα και τώρα χορεύουν πάνω από τον τάφο του πρώην υπουργού ή όποιου άλλου πιστεύουν ότι ευθύνεται. Η λογική των λαϊκών δικαστηρίων δε μπορεί να βγει από το δέρμα των πρώην ΚΚΕ που αποφάσισαν να το παίξουν προοδευτικοί αριστεροί.

Διότι κάτω από αυτή τη λογική θα έπρεπε να καταδικάσουν και τους μπαχαλάκηδες της βίλας Αμαλία ή της ΑΣΟΕΕ. Γιατί εκείνοι έγιναν κοινωνικοί αγωνιστές χωρίς δίκη σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Το έχουμε ξαναγράψει: Όποιος έχει κάνει εγκλήματα πρέπει να πληρώσει. Ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος ή όποιος άλλος. Όμως, αυτό πρέπει να γίνει με βάση τους νόμους του κράτους κι όχι τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι από την άλλη, η σύγκρουση του κ. Τσίπρα με την οικογένεια Μπόμπολα και τον Ψυχάρη να δείτε ότι θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Ο βασικός στόχος είναι η κάθαρση και όχι των ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά που να το καταλάβουν οι πρώην γκεμπελίσκοι του Περισσού μαζί με τις  «μανούλες» στην καμαρίλα του ΠΑΣΟΚ που έχουν μαζευτεί στην Κουμουνδούρου.

Βεβαίως, κανείς δεν πρέπει να αθωώσει τους εκδότες για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αλλά να τους καταδικάσει όπως πρέπει κι όχι γιατί το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιοι πίσω από αυτόν. Και φυσικά ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης δεν είναι «μωρές παρθένες»…

Σίγουρα θα υπάρχουν πολλά επεισόδια στη σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη. ΓΙ αυτό διαβάστε και τις απαντήσεις που δίνουν σήμερα η οικογένεια Μπόμπολα μέσω του Έθνους και ο Στ. Ψυχάρης με ένα σχόλιό του μέσω των Νέων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/01/2013 15:12:51

  Η πρόβλεψή μου:
  Χωρίς ριζική αλλαγή πορείας στο θέμα "φοροδιαφυγή", η παρτίδα δεν βγαίνει με τίποτε για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνεργασίας.
  Και αυτό παρά την πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και την έλλειψη συνεκτικής γραμμής στον πολιτικό του λόγο.
  Δεν βγαίνει. Η διαχείριση του θέματος "φοροδιαφυγή των μεγαλομεσαίων στρωμάτων" είναι τραγική - και επικοινωνικά και κυρίως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. Τραγική διότι είναι διαφανής η σκληρή ταξικότητα και η συμπαιγνία με τους φοροδιαφεύγοντες. Και σε πλήρη αντίθεση με τα συμβαίνοντα π.χ. σε Ιταλία ή Γαλλία, όπου έχουν ανάλογα προβλήματα αλλά διαφορετική αντιμετώπιση.
  Στο τέλος, τόσο η ΝΔ με την ευνοιοκρατία υπέρ των πλουσίων όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ανούσιο, ρητορικό αντιπολιτευτισμό, ίσως κληθούν να πληρώσουν μαζί τα σπασμένα: Να συγκυβερνήσουν, με το ίδιο ζητούμενο.
  Άν δεν μπορέσουν και τότε, αυτό το πολιτικό σύστημα θα γίνει οριστικά και ολοκληρωτικά σκόνη. Οι διάδοχοί του προς το παρόν δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί ούτως ή άλλως ολοκληρωτική "ηθική και νομική επαναδιαπαιδαγώγηση και κοινωνική επανένταξη" του πολιτικού προσωπικού. Αγνοώ όμως ποιοί μπορούν να χρηματίσουν ως παιδαγωγοί.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ Ο Θείος 07/01/2013 20:10:26

   Αγαπητέ Θείε πιο πολύ ως ευσεβής πόθος και τρεμάμενη ευχή το διαβάζω...
   Αλλά φεύ..
   Δεν δύνανται.
   Η σκανδαλώδης εύνοια των υψηλών εισοδημάτων δεν δείχνει πως ο Σαμαράς είναι δεμμένος χειρόδορα, δείχνει κάτι περισσότερο... Ιδία βουλήσει._

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Β.Κ.Σ. 07/01/2013 21:08:20

    Έχει ακόμη λίγο χρόνο να "υπερβάλλει εαυτόν".
    Το έκανε άλλωστε σε αρκετό βαθμό μετά τις εκλογές του Μαίου. Πραγματικά υπερέβαλλε εαυτόν, το έχω ήδη γράψει.
    Αλλά το time window που λένε οι Αγγλοσάξωνες - το "παράθυρο χρόνου" - κλείνει. Γρήγορα. Δεν θα είναι για πολύ ανοιχτό, αυτή την αίσθηση έχω.
    Καλή χρονιά συμπατριώτισσα, χρόνια πολλά και για την ονομαστική εορτή - θυμάμαι καλά;

    • Β.Κ.Σ. avatar
     Β.Κ.Σ. @ Ο Θείος 07/01/2013 22:06:38

     Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές stgm, ανταποδίδω προσωπικά με βαθύτατη εκτίμηση.

   • αννίβας1 avatar
    αννίβας1 @ Β.Κ.Σ. 07/01/2013 21:38:07

    ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΘΑ ΑΠΟΛΥΤΑ Αγαπητέ Β.Κ.Σ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ο Θείος 07/01/2013 20:41:41

   Θείε με συγχωρείς αλλά πως περιφρονείς τις χιλιάδες ειδοποιήσεις στους καταθέτες μεγάλων ποσών στο εξωτερικό για άμεση καταβολή 45% του ποσού της διαφοράς κατάθεσης-πόθεν έσχες; Δεν είναι προειδοποιητική βολή και για όσους συνεχίζουν το πάρτυ; Δεν είναι μεγάλα ονόματα που τους κάλυπταν τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας μέσα σε αυτά που θα πληρώσουν; Λίγο άδικο σε βρίσκω.

 2. Karenin avatar
  Karenin 07/01/2013 15:25:05

  Πολύ βολικό με 30% ανεργία, την χώρα να έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ, και την κοινωνία να μην ξέρει τι θα τις ξημερώσει αύριο, να αλάζεις την ατζέντα με βίλα Αμαλία και μολότοφ. Τον Παπακωνσταντίνου τον διέγραψε ο Βενιζέλος πριν βγάλει κίχ, και τον καταδίκασαν τα ΜΜΕ πετώντας το πολιτικό του πτώμα στην πλέμπα, με σκοπό να καθαρίσει όλο το πολιτικό συστημα. Οσο για την μάχη με την διαπλοκή, φαίνεται ότι πρέπει να γίνει, χωρίς ομως να εκνευρίζει ΜΕΓΑ και Μπόμπολα.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Karenin 07/01/2013 17:34:35

   Πολύ βολικό επίσης όταν σου μιλάνε για την "βίλλα Αμαλία" και σε τελευταία ανάλυση για την σχέση σου με την βία και εν τέλει για το πως αντιλαμβάνεσαι την δημοκρατία... εσύ να λες για την λίστα Λαγκαρντ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ firiki2010 07/01/2013 20:13:32

    Αγαπητέ firiki2010 καλή χρονιά. Ξέρεις πόσο εκτιμώ τα γραφόμενά σου.
    Αλλά “βίλλα Αμαλία” και η λίστα Λαγκαρντ (και οι άλλες λίστες, π.χ. της ΤτΕ) δεν ανήκουν στην ίδια τάξη μεγέθους.
    H Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, με μιά τέτοια λίστα, μάζεψε στο πίτς φυτίλι 3 δις φοροδιαφευγόντα απο πολίτες της. Και μάλιστα σε κόντρα με την κεντρική Ομοσπονδιακή Γερμανική κυβέρνηση. Η Γαλλία πολύ περισσότερα, Ισπανία, Ιταλία επίσης.
    'Εχουμε κράτος που συγκαλύπτει μέχρι τελικής πτώσεως τους μεγαλομεσαίους φοροφυγάδες, από τους γνωστούς κρατικοδιαιτους εταιρικούς μέχρι κοσμηματοπώλες, μεγαλογιατρούς, γουναράδες και μεγαλοδικηγόρους. Μας έχουν κρεμάσει κουδούνια.
    Φοβάμαι ότι δεν θα έχει καλό τέλος αυτή η ιστορία. Για κανέναν.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ firiki2010 07/01/2013 20:53:19

    Άν θέλεις την πολιτική μου εκτίμηση, δεν "κολλάω" τόσο στην λεγόμενη "διαπλοκή", οικογένειες Μπόμπολα, Ψυχάρη κτλ.
    Το εξίσου μεγάλο - ή και μεγαλύτερο - ζήτημα, είναι τι θα γίνει με όλον το μεγαλομεσαίο συρφετό φοροφυγάδων:
    Είτε "εταιρικά στελεχά" που παίρνανε πρίμ στο 1/10 της χρηματιστηριακής αξίας και πουλούσαν σορτάροντας άψε σβήσε (με τον γνωστό "φόρο στην πηγή" - νομιμοφανέστατη φοροαποφυγή σε τεράστια έκταση).
    Είτε κοσμηματοπώλες, μεγαλογιατροί, γουναράδες, μεγαλοδικηγόροι και λοιποί black sellers και φακελλάκηδες...
    Ειναι μεγάλη, με κοινωνική επιρροή και διακομματική η πολιτική πελατεία, αγαπητέ Φιρίκη...

    • αννίβας1 avatar
     αννίβας1 @ Ο Θείος 07/01/2013 21:39:55

     Θείε τώρα μιλάς ωραία...

 3. LamprosM avatar
  LamprosM 07/01/2013 16:05:47

  γνωστη τακτική του συστηματος πασοκ (νυν συριζα).πετανε την μπαλα στην εξεδρα και εμεις τρεχουμε να την μαζέψουμε.

 4. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 07/01/2013 16:17:13

  Εδώ βρίσκεται όλο το ζουμί της πασοκτζίδικης, εεε... συριζέϊκης σκέψης. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου, δικά μου.
  "Διότι κάτω από αυτή τη λογική θα έπρεπε να καταδικάσουν και τους μπαχαλάκηδες της βίλας Αμαλία ή της ΑΣΟΕΕ. Γιατί εκείνοι έγιναν κοινωνικοί αγωνιστές χωρίς δίκη σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ;"

  Και μόνο αυτή η φράση αρκεί για κρέμασμα στα μανταλάκια των (πρώην;) πασοκτζήδων.

 5. Karenin avatar
  Karenin 07/01/2013 18:46:46

  Λοιπόν, έχουμε 1,3 εκ. ανέργους και είναι φανερό ότι οι πιο πολλοί δεν θα ξαναδουλέψουν, γιατί με το δημόσιο σχεδον κλειστό, είναι αδύνατο να δημιουργηθούν 1 εκ. θέσεις εργασίας. Ετσι έχουνε απομείνει 3.7εκτ. συμπολίτες να εργάζονται και να εξυπερετούν συντάξεις ανώτερων των μισθών, και τραβάμε το 2013 με ύφεση 7% και τα τζάκια αναμένα να πνίγουν στον καπνό την χώρα έτσι για να μας θυμίζει το ξεφτυλιστικό πισωγύρισμα.
  Και τώρα πες μου πως εσύ ιεραρχείς τις κοινωνικές ανάγκες, και ποιός πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

 6. alex23 avatar
  alex23 07/01/2013 19:42:05

  για το 1 να προσθεσω οτι στην τακτικη του συριζα κανουν αβαντα με την ησυχια τους οι ΑΕ και ΧΑ, αλλα ευτυχως η νδ δεν εχει 'τσιμπησει', τουλαχιστον μεχρι τωρα..

  για το 2 οτι ισως σαν δευτερευων στοχος ειναι η δημιουργια νεου(αλτερ εγκο) εκδοτικου και τηλεοπτικου σχηματος που θα εξυπηρετει τα συμφεροντα του συριζα κανοντας επιθεσεις φθορας στην κυβερνηση με αιχμη του δορατος και καλυψη την αντιμνημονιακη ρητορια..
  ισως πχ το οτι ο κ.κουρης χρειαστηκε να θυμηθει οτι χρωσταει λεφτα και δεν μπορει να δικαιολογησει μια αγορα νεου σταθμου (ακομα και στο σεναριο οτι τα χρηματα δεν θα ηταν στην πραγματικοτητα δικα του,αλλα θα εμπαινε σαν μπροστινος μαζι με τον γνωστο αντινεοδημοκρατη δημοσιογραφο), να θεωρηθηκε αιτια πολεμου για το συριζα, που σαν αντιδραση εριξε προειδοποιητικες βολες σε μμε που πιστευει οτι ειναι εκτεθημενα(επιλεκτικα οπως παντα, γιατι και αλλα μμε/καναλαρχες πηραν περιεργα δανεια τους τελευταιους μηνες)..

 7. Playstasion avatar
  Playstasion 07/01/2013 19:47:13

  Karenin 1 ,2 ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ , καλουνται να θρεψουν Δ/Υ , συνταξιουχιους και να σηκωσουν το βαρος της αναπτυξης
  Αλλα βεβαια τα ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΕΘΑΝΑΝ να ψαξουν να τα βρουν απο αλλου , οι περισσοτεροι μικρομαγαζατορες για να επιβιωσουν θα σταματησουν να πληρωνουν τα παρανομα χαρατσια στην εφορια και φυσικα οπου μπορουνε θα φοροδιαφευγουν
  Ειναι θεμα επιβιωσης για αυτους

  Οσοι επαγγελωνται ΚΑΘΑΡΣΗ ,πρεπει να στειλουν ειδικο δικαστηριο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟ , αν δεν το πραξουν και τους προστατεψουν , θα ειναι εντελως ανοητο να φωναζουν για συστημα βαθεως ΠΑΣΟΚ δειχνωντας ΜΟΝΟ το συριζα και φυσικα ο λαος θα τους τιμωρησει στις εκλογες

 8. fe avatar
  fe 07/01/2013 20:44:25

  δεν τραβαει ο συριζα παιδια με τιποτα.Εκλογες τωρα για αυτοδυναμια να απαλλαγουμε απο φωτηδες και βεγγεληδες.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/01/2013 20:56:09

  Θα δώσω τα συγχαρητήριά μου (μετά πολλών φιλοκυβερνητικών επαίνων - άν και μη κομματικός οπαδός κανενός), όταν ακουστεί ο ωραίος ήχος του χρήματος που πέφτει στο άδειο κρατικό θησαυροφυλάκιο.
  Με νούμερα, εννεαψήφια.

 10. aris. Aold avatar
  aris. Aold 07/01/2013 23:27:30

  Το 2000 η οικονομία πήγαινε καταπληκτικά το χρηματιστήριο ήτανε στα ύψη ο κόσμος έτρωγε με χρυσά κουτάλια αν και ψευτικά και δανεικά αλλά αντί να σαρώσει ο Σημίτης ο Καραμανλής έχασε για ελάχιστους ψήφους κάποιοι μίλησαν για νοθεία.

  Το 2004 με προεκλογικό σύνθημα την διαφάνεια ο Καραμανλής σάρωσε.

  Το 2007 ο κόσμος του έδωσε μια ευκαιρία ακόμα δεν έκανε τίποτα απογοητεύτηκε από την ατιμωρησία και από την αδυναμία επιβολής της πολιτικής στα συμφέροντα και κάθισε σπίτι του.

  Ο Καρaμανλής κυβέρνησε επί πέντε χρόνια και πιθaνόν να κυβερνούσε επί εννιά μόνο και μόνο επειδή πρέσβευε την κάθαρση την ανασυγκρότηση του κράτους και λοιπά.

  Μάλλον υποτιμάμε τις πολιτικές κινήσεις του Σύριζα να συγκρουστεί με το Μέγκα και το Μπόμπολα.

  Ειδικά που τα δύο αυτά ονόματα είναι η επιτομή της διαπλοκής και της διαστρέβλωσης της αλήθειας στην συνείδηση του κόσμου.

  Το θέμα είναι τι θα γίνει αν ο Σϋριζα αρχίζει να απαγκιστρώνεται από ιδεοληψίες όπως του μεταναστευτικού και αρχίζει να προσεγγίζει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που σήμερα δεν τον πιστεύουν,

  Ο Σαμαράς και η ΝΔ τι θα αντιπαρατάξουν στο κοινωνικό μέτωπο που θα χτίζεται;;

  Την συνεργασία με Βενιζέλο και Λοβέρδο;;

  • LamprosM avatar
   LamprosM @ aris. Aold 08/01/2013 09:35:32

   +1

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ aris. Aold 08/01/2013 10:47:35

   Όντως είναι πιασάρικο σύνθημα η κάθαρση, αλλά τα (συνδικαλιστικά κυρίως) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως βουτηγμένα στη λαμογιά, και αυτό πρέπει οπωσδήποτε και επειγόντως να καταδειχθεί με κάθε τρόπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.