#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2008 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πολιτική της ελάχιστης κοινωνικής συναίνεσης

Αν δεν συμβεί το …αδιανόητο (οι τρεις βουλευτές της ΝΔ που όπως μας λένε από χθες θα καταψηφίσουν) η κυβέρνηση θα έχει πάρει σε λίγες ώρες ψήφο εμπιστοσύνης, από τους βουλευτές της. Με τι κοινωνικό κόστος όμως. Το 78,5% των Ελλήνων πολιτών (σχεδόν 8 στους 10) ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και μεταξύ αυτών οι 6 στους 10 ψηφοφόροι της Ν.Δ (60,5%). Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αντίδραση των νέων από 18 έως 24 και των γυναικών. Αλλά το Ασφαλιστικό δεν είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Άλλες στατιστικές οδηγούν σε πολύ δυσοίωνα συμπεράσματα:

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να καλύψει σήμερα ούτε καν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Το 32,1% των Ελλήνων στερούνται το φαγητό, την ένδυση και υπόδηση ενώ ποσοστό 10,6% αντιμετωπίζει προβλήματα στέγασης. Η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτωχών –μετά την Πορτογαλία -  στην Ευρώπη. Παράλληλα, διαθέτει τους πιο φτωχούς εργαζόμενους, αφού οι Έλληνες ανειδίκευτοι εργάτες αμείβονται μόλις με 629 ευρώ όταν ο μέσος όρος του κατώτατου μισθού στην ΕΕ των 15 είναι 1.160,12 ευρώ! Ένα στα πέντε νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά βρίσκεται σε κίνδυνο οικονομικής επισφάλειας. Το επίδομα ανεργίας είναι στα 367,25 ευρώ, όταν όριο της φτώχειας είναι τα 471 ευρώ. Οι κατώτατες συντάξεις του ΙΚΑ και του ΟΓΑ μόλις αγγίζουν τα 475 ευρώ  και 277,75 ευρώ αντίστοιχα. Εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πουν και φέτος το… ψωμί ψωμάκι αφού οι αυξήσεις που αποφάσισαν συνδικάτα και εργοδότες είναι ψίχουλα μπροστά στα πραγματικά προβλήματα και την ακρίβεια στην αγορά.

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να καταδείξουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Έλληνες τότε απλά εθελοτυφλούμε. Και δεν μπορεί η ΓΣΕΕ να κλείνει εν μια νυκτί εργασιακή ειρήνη δύο ετών όπως την ονομάζει με αυξήσεις πείνας. Ρίχνει ή όχι νερό στον μύλο του κ. Αλογοσκούφη ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, απαλλαγμένος από τον βραχνά των συνδικάτων; Και θέλετε τη γνώμη μας; Η ανέχεια, η φτώχεια και οι τεράστιες κοινωνικές αντιφάσεις έχουν ήδη προδικάσει καιν το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Κι αυτό το γνωρίζει ο Καραμανλής που επειδή δεν μπορεί να αντιστρέψει την ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση προχωρεί και σε πιο επαχθή μέτρα και …γαία πυρί μυχθήτω

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 28/03/2008 16:22:55

  Βασικά εκτός του ότι ο Καραμανλής το κατάλαβε ότι πλέον το έχασε το παιγνίδι, φαίνεται ότι με 151+1 βουλευτές αποφάσισε να πάρει μπρός.

  Και κάτι άλλο: Γιατί μου φαίνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις ή "μεταρρυθμίσεις" στην Ελλάδα γίνονται όταν υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση;

  Όσο για αντίδραση στο Ασφαλιστικό: Αλήθεια, από που και ποιόν το έμαθαν; Από τις τηλεοράσεις και τους τηλε-εργατολόγους;

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/03/2008 18:08:22

  Στη χώρα έχουμε διαλύσει πλήρως τον παραγωγικό ιστό. Διαλύσαμε τη βιομηχανία, τους βιοτέχνες, την αγροτική παραγωγή, γιατί δήθεν δεν είμαστε ικανοί. Δεν δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας στα ηλεκτρονικά, την παραγωγή λογισμικού και γενικότερα στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας. Δε δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας στον κλάδο των υπηρεσιών, το εμπόριο και ιδιως το ηλεκτρονικό εμπόριο κλπ. Η κατάσταση θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με το 30% του πληθυσμού να μην έχει απολυτήριο λυκείου και τους λίγους πτυχιούχους που έχουμε είτε να τους εξάγουμε, είτε να τους απαξιώνουμε διορίζοντάς τους στο δημόσιο σε θέσεις που είναι άσχετες με το αντικείμενο που έχουν σπουδάσει και μη παραγωγικές.
  Χωρίς παραγωγή δεν παράγεται νέο χρήμα. Χωρίς νέο χρήμα δεν υπάρχουν λεφτά για φόρους. Χωρίς φόρους δε μπορούν να γίνουν παροχές.
  Η Ελλάδα έχει το χειρότερο φορολογικό σύστημα στην Ευρώπη. Επίσης τις βαρύτερες εισφορές προς ασφαλιστικά ταμεία. Φτάσαμε δε σε σημείο επειδή δεν παράγεται νέο χρήμα να φορολογούμε την περιουσία δηλ. τα ακίνητα. Βρήκε ο άλλος ένα χωράφι από τον παππού του που δεν παράγει κάτι αλλά το κρατάει έτσι για την πλάκα του και πρέπει να του το πάρει το κράτος ή να το πουλήσει ή να πληρώνει φόρους από εισοδήματα που προέρχονται από άλλες πηγές. Γενικά πλέον έχουν στήσει ένα κόλπο πο έχουμε περάσει από την αναδιανομή του εισοδήματος στην αναδιανομή της περιουσίας. Θα συνεχίσουν έτσι μέχρι να αφήσουν τον κόσμο ξεβράκωτο και να είναι δουλοπάροικος όχι πια στους φεουδάρχες ούτε στο μεγάλο κεφάλαιο που μας τσαμπουνάει το ΚΚΕ αλλά στους κλέφτες του δημοσίου χρήματος.

  Χωρίς τολμηρά μέτρα, όχι επαχθή γιατί πόσο πιο επαχθή να γίνουν, δεν υπάρχει λύση.

 3. plagal avatar
  plagal 28/03/2008 18:25:00

  Και ομως, παραγεται πλουτος. Δες πχ τα κερδη του τραπεζικου τομεα, τα κερδη των εταιρειων τηλεπικοινωνιων κτλ

  Σε αυτα πρεπει να μπει χερι.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/03/2008 18:36:43

  Δεν παράγεται πλούτος. Είναι κέρδη που προέρχονται από κλοπή ή καταναλωτικές δαπάνες.

  Ο μεν τραπεζικός τομέας σου βγάζει το σπίτι στον πλειστηριασμό και είναι κέρδη από κλοπή γιατί οι όροι των δανείων είναι επαχθείς είτε προέρχονται από το εισόδημα του πολίτη που κινείται μεταξύ 700 και 1000 ευρώ το μήνα και μένει με τους δικούς του είτε προέρχονται από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

  Οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών παράγουν τα κέρδη τους επίσης από καταναλωτικές δαπάνες.

  Παραγωγή χρήματος σημαίνει κατά τη γνώμη μου μόνο εισαγωγή χρήματος. Είτε γιατί εξάγεις ένα προϊόν είτε γιατί εξάγεις μια υπηρεσία. Παραγωγή χρήματος προσφέρει μόνο ο τουρισμός στη χώρα αλλά δεν αρκεί.

  Συμφωνώ ότι πρέπει να μπει χέρι στα κέρδη τραπεζών και τηλεπικοινωνιών αλλά μήπως δεν πληρώνουν φόρο?

 5. skalistiri avatar
  skalistiri 28/03/2008 18:39:08

  ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΟΙ ΣΤΟΥΣ 10 ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ?
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
  ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΛΝΑΜΕ SMS ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΑΜΕ.

 6. Nick avatar
  Nick 28/03/2008 18:43:04

  Παραγωγή χρήματος γίνεται και από τις ναυτιλιάκες εταιρείες, αλλά και πάλι μεγάλο μέρος του ναυτιλιακού συναλλάγματος εξάγεται για αγορά πλοίων ή παροχή άλλων υπηρεσιών που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

  Και ο τραπεζικός τομέας έχει κέρδη και από το εξωτερικό, όσες τελος πάντων έχουν παρουσία στο εξωτερικό.

  Αλλά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει στέρεος πρωτογενής και δευερογενής τομέας, πώς να στηριχθεί το οικοδόμημα της οικονομίας; Από τις υπηρεσίες;

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/03/2008 18:53:56

  Θα παραβιάσω μια φορά τους κανόνες του blog παρέχοντας στους διαχειριστές την άδεια να διαγράψουν το σχόλιο ή να διερευνήσουν το θέμα και να ανεβάσουν άρθρο. Υπάρχουν και δυο άρθρα στο μπλογκ μου αλλά το παιχνίδι και στο θέμα του ΟΤΕ είναι χαμένο.

  Για να κουκουλωθεί το σκάνδαλο της Siemens που απειλεί, σχεδόν στο σύνολό του, το ελληνικό πολιτικό σύστημα, προϋπόθεση είναι να περάσει ο ΟΤΕ στον έλεγχο της Deutsche Telekom.

  Δεν ξέρω αν είναι όντως έτσι τα πράγματα αλλά είναι κι αυτό ένα από τα πολλά ενδεχόμενα.

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/03/2008 18:58:30

  Η ΕΕ μας διάλυσε πλήρως τον παραγωγικό ιστό. Προπαγανδίστηκε ως κάτι το θετικό από τους διαπλεκόμενους και τους μιζαδόρους γιατί έβαλαν χέρι στα κοινοτικά κονδύλια και ζουν από αυτά πλουσιοπάροχα. Όμως ο απλός λαός τώρα βλέπει τη γλύκα. Ούτε κηπευτικά δεν παράγουμε πλέον και τα εισάγουμε. Οι τιμές τους είναι στο επίπεδο των τιμών στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

  Οι Γερμανοί που τα μετράνε όλα λένε ότι από την ΕΕ εισπράττουν 40% περισσότερα από αυτά που πληρώνουν. Με άλλα λόγια για κάθε Ευρώ επιδότηση πληρώνουμε 1,40 ευρώ πίσω μέσα από διάφορα κανάλια.

 9. skalistiri avatar
  skalistiri 28/03/2008 20:24:04

  Ε ΤΟΤΕ ΤΡΑΒΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

 10. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/03/2008 20:32:26

  Προτιμώ να πάω στην Ελβετία, τη Νορβηγία και την ισλανδία. Η Βουλγαρία είχε κομμουνιστικό παρελθόν και δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα.

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/03/2008 20:40:09

  Να θέμα για άρθρο: «Γιατί γίνονται οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα όταν υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση;»

  Εάν ήμουν οικονομολόγος θα ανέπτυσσα μία θεωρία περί positive και negative feedback systems (συγνώμη αλλά αυτά τα δύο δεν έχω ιδέα πως λέγονται...συστήματα ελέγχου;). Σε ένα negative feedback system όταν κάνει κρύο, ανάβεις το καλοριφέρ και όταν πεινάς, τρώς και σου περνάει η πείνα. Σε ένα positive feedback system όταν έχεις διάρροια παίρνεις καθαρτικό.

  Όι θεωρίες αυτές εκτός από τις επιστημονικές εφρμογές τους έχουν κάποια σχέση και με κοινωνικές και οικονομικές συμπεριφορές. Π.χ., όταν το Χρηματιστήριο πάει από τις 500 στις 4000 μονάδες η κοινή λογική λέει «καιρός για έξω». Το σύνδρομο της αγέλης λέει «πάρε πάρε θα πάει στις 8000» (και μετά φταίει ο Παπαντωνίου). Το «καιρός για έξω» είναι negative feedback, το «σύνδρομο της αγέλης» είναι positive feedback.

  Σας κουράζω, αλλά τα positive feedback systems δημιουργούν αστάθειες κα είναι προς αποφυγήν εκτός εάν κάποιος είναι χαζός, κοντόφθαλμος, ή θέλει να ταλαιπωρεί το σύστημα. Ετσι λοιπόν, αντί να λύσουμε το ασφαλιστικό από τις καταπληκτικές υπεραξίες του 1997-1999 (που προήλθαν από την πτώση των επιτοκίων κατά την προσπάθεια σύγκλισης), τις φάγαμε (χαζά και κοντόφθαλμα) και τώρα; Η διεθνής οικονομία έχει κρυολόγημα, εμείς έχουμε πνευμονία και η θεραπεία είναι αφαίμαξη. Πεθαίνεις ή δεν πεθαίνεις;

  Όι πλούσιοι νομίζουν ότι είναι για πάντα (μέχρι να τους πάρει την μερσεντές η τράπεζα --και καλά κάνει). Οι μη πλούσιοι φοβούνται γιατί χρωστούν, βλέπουν αβεβαιότητα, το κομπόδεμα άδειασε, τα λεφτά κάτω από το στρώμα τέλειωσαν, η πιστωτική κάρτα είναι άχρηστη, και που να πανε; μετανάστες; σε ποιά χώρα; Στο αμέρικα του '50 , '60, '70 άντε μπορούσες να κάνεις τον σοβατζή ή τον εστιάτορα. Τώρα που να πάς, στις Βρυξέλλες ή το Παρίσι; Γιαυτό, factorx, τα κεφάλια είναι κάτω.

 12. skalistiri avatar
  skalistiri 28/03/2008 20:53:06

  ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΕΕ? ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ

 13. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/03/2008 20:57:18

  Οι Κύπριοι μπήκαν λόγω του εθνικού τους προβλήματος. Μιλάμε για χώρες ίδιου μεγέθους με την Ελλάδα και μάλιστα με λιγότερο ευνοημένες από τη φύση.

 14. skalistiri avatar
  skalistiri 28/03/2008 21:00:20

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ?
  Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ?
  Η ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ?
  ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

 15. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/03/2008 21:07:21

  Κατ αρχήν μη γράφεις κεφαλαία. Στο ιντερνετ είναι σα να φωνάζεις.

  Όχι η Κύπρος δε θα βγει. Ναι η Ελλάδα είναι γεμάτη τσάμπα μάγκες. Μόνο να κλάνουν και να γκαρίζουν είναι. Αυτό δε σημαίνει ότι η ΕΕ μας έκανε καλό. Με μια άλλη λογική πολιτική θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα όπως είχαμε από το 50 μέχρι το 74 για να μην πω μέχρι το 81. Τώρα αργά αλλά σταθερά ο λαός θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση. το βλέπεις αυτό καθημερινά. Κάθε πέρυσι και καλύτερα.

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/03/2008 21:44:20

  Η ΕΕ χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία ή άλλοθι για πολλές από τις δυσμενείς οικονομικές επιλογές. Όπου υπήρχε ατολμία ή έλλειψη σύνεσης η κυβέρνηση επικαλείτο τις Βρυξέλλες. Η πιό καλόπιστη εξήγηση που άκουσα ήταν ότι οι Ελληνες ζούσαν κατά 30% καλύτερα από ότι τους επέτρεπε η οικονομία τους και επόμένως πρέπει να φτωχύνουν κατά 30% και σε αυτό θα βοηθήσει η ΕΕ.

  Π.χ. δεν λέμε «ας διορθώσουμε την λανθασμένη στρατηγική της ΟΑ» ή έστω «ας κλείσουμε την ΟΑ και να πάρει την δουλειά ο Ψ», αλλά «δεν μπορούμε, ξέρετε, η ΕΕ, και η Βρυξέλλες...». Μέχρι και η «διεθνής» ελεγκτική εταιρία που υποτίθεται παρακολουθούσε την πορεία συμμόρφωσης της ΟΑ με τις επιταγές των Βρυξελλών περίπου εξεβίασε «ή μου δίνετε τα πληροφοριακά συστήματα της ΟΑ, ή θα σας βάλω κακό βαθμό στην ΕΕ». [Αν διαμαρτυρηθεί κάποια ελεγκτική εταιρία για αυτή την επαίσχυντη συμπεριφορά, το λέω από τώρα: δεν ξέρω τίποτα, μου το είπε ένας δημοσιογράφος, του το είπε ένας σύμβουλος υπουργού, ο σύμβουλος έφυγε και δουλεύει στο Τιμπουκτού και ο τ. υπουργός έχει πάθει άννοια (κτύπα ξύλο...)]

  Κάποιος ξένος είπε «εάν δεν υπήρχε η ΕΕ, θα έπρεπε να την εφεύρετε». Τώρα βέβαια δεν ξέρω που βρισκόμαστε σε αυτή την κατά 30% πτώχευση.

 17. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/03/2008 22:02:36

  Η ΕΕ συμφέρει τις χώρες που κάνουν εξαγωγές. Εμείς κάνουμε εισαγωγές και ύστερα από 25 χρόνια μόλις τα τελευταία δύο βρίσκω ελληνικό λάδι στα ράφια των super market σε χώρες της ΕΕ.

 18. Nick avatar
  Nick 28/03/2008 22:30:25

  Όταν τα λεφτά της Ε.Ε τα κάνεις Mercedes και βίλες, λογικό είναι να πέσουμε. Λίγες περιοχές στην Ελλάδα τα αξιοποίησαν σωστά (π.χ Σαντορίνη, Λειψοί)

  Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, στο εδώ πόπολο έλεγε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" αλλά στας Ευρώπας έλεγε "Ναι στην ΕΟΚ".

  και Εξάκτινε, όλος ο κόσμος θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση. Αυτό που ξεκίνησε στις ΗΠΑ θα καταλήξει σε Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Ζούμε στιγμές ανάλογες με αυτές που γινόντουσαν προ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

  Και archaeopteryx, πράγματι αν γινόντουσαν οι μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής ευφορίας, θα πέρναγαν στο ντούκου ή τέλος πάντων κάπως χαλαρά.

 19. Προφήτης avatar
  Προφήτης 28/03/2008 22:51:11

  Προς τους φίλους συν-σχολιαστές του anti.blog.

  Εμφανίστηκε ένα καθήκι που χρησιμοποιεί το nick μου.

  Χρησιμοποιεί λατινικούς χαρακτήρες, σε εκδοχές πεζών και κεφαλαίων (profitis, PROFITIS).

  Παριστάνει τον “αθώο”, με πρόφαση τη διαφορά αυτή.

  Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε προκαλεί ή ηθελημένη ή αθέλητη (περίπτωση προσωπικής ηλιθιότητας) σύγχυση.

  Είναι σαν εγώ να στέλνω με nick “Φάκτορ”, “Exaktinos” ή “Σουχόϊ”, βάζω τυχαίους φίλους.

  Η χρήση ενός συγκεκριμένου ψευδωνύμου στο Διαδίκτυο προσδίδει στον χρήστη ατομική αναγνωρισιμότητα.
  Η υποκλοπή προσιδιάζει σε καθήκια.

  Εκτός δε από ελάχιστες περιπτώσεις στο press-gr, υποκλοπή nick δεν έχω δει να συμβαίνει στο ελληνικό ή διεθνές blogging.
  Γι΄ αυτό και οι απόλυτοι χαρακτηρισμοί.

  Παρακαλώ για την προσοχή σας όταν βλέπετε αυτό το nick.
  Θα ζητούσα και τη συνδρομή σας στην απομόνωση τού λεχρίτη.

  Ευχαριστώ

 20. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 29/03/2008 02:40:15

  archaeopteryx,
  εμένα δεν με κούρασες καθόλου κι έμαθα και διάφορα που δεν ήξερα. Κι ο Εξάκτινος, βέβαια, που το ξεκίνησε το θέμα, συνέβαλε σ' αυτό.
  Thanks!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.