#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2010 02:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πολιτική λύση υπάρχει στο ΜΙΤΤαξιδάκι στο (κοντινό) παρελθόνΗ είδηση (από το περιοδικό “Technology Review” ): «Είναι δυνατό για τα σωματίδια (και, θεωρητικά, για τους ανθρώπους) να ταξιδέψουν στο τούνελ του χρόνου, από το μέλλον προς το παρελθόν». Οι ερευνητές του ΜΙΤ θεωρούν ότι αν συνδυαστούν τα φαινόμενα του «κβαντικού εναγκαλισμού» και της «κβαντικής μετα-επιλογής», είναι η εφικτή η τηλεμεταφορά στο παρελθόν.

Η «ιδέα»:Να στείλουμε το Σημίτη πίσω στο 2004 για να πετάξει το δαχτυλίδι στη θάλασσα αντί να το δώσει στο Γιώργο. Ή στο 2001 για να κάνει πράξη την απειλή του ότι θα τα βροντήξει και θα φύγει. Και πιο πριν αντί να αναλάβουμε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα κάναμε Παναθηναϊκούς. Θα συμμετείχαμε όλοι και ο καθένας θα πλήρωνε τη χλαμύδα του.

Να στείλουμε και τον Καραμανλή στο 2004 για να βάλει εντελώς άλλους υπουργούς και για να μείνει σιωπηλός στο γεύμα στου Μπαϊρακτάρη. (Ποιους νταβατζήδες; Σοβατζήδες ήθελε ο άνθρωπος για κάτι μερεμέτια στο Μαξίμου). Και στο 2000 για να πάρει αντί του Ρουσσόπουλου τον Αλέφαντο, που όταν βλέπει παπάδες αλλάζει πεζοδρόμιο, φτύνει στον κόρφο του και κατεβάζει κάτι  χωρία από διαθήκη λεμενεργάτη..Να στείλουμε τον Πάγκαλο πίσω στο 1996 για να βρει τη σημαία που πήρε ο άνεμος. Και μετά στο 1999 για να κρύψει τον Οτσαλάν στις χαράδρες, τους λόγγους και τα ρουμάνια  του υπολοίπου Αττικής.Την Βάσω θα την πάμε στο 1996: αντί για τραπέζι για 4 με εκλεκτό ψάρι, να τους πλακώσει με τίποτα μπαγιάτικες μουρμούρες…

Τον Γιώργο λέω να τον στείλουμε πολύ πίσω. Να ακολουθήσει την κλίση του κι όχι την οικογενειακή παράδοση. Θα κέρδιζε τέσσερις φορές τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας και θα έπαιρνε τρία χρυσά Ολυμπιακά Μετάλλια στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου. Αν δεν τα κατάφερνε να γλιτώσει και γινόταν πολιτικός, τη βραδιά που χόρεψε ζεϊμπέκικο θα την άλλαζε. Ο ζεϊμπέκικος είναι επιθετικός χορός και οι Τούρκοι το εξέλαβαν ως πρόκληση. Θα χόρευε ένα λεβέντικο τσάμικο άντε και ένα τσάρλεστον, εγκαινιάζοντας μια πιο επιθετική εξωτερική πολιτική. Το μαντήλι δεν θα ήταν καλαματιανό, γιατί υπάρχει χρησμός γραμμένος στα αργυρά βιβλία που λέει ότι καλαματιανός θα τον απαλλάξει από τα βαριά καθήκοντα του.

Τον Βενιζέλο θα τον στέλναμε στο 2007 να πάει για ποτό στο Μετς, αντί για δηλώσεις στο Ζάππειο.Τον Λοβέρδο 30 χρόνια πίσω για να γίνει ο φυσικός αντικαταστάτης του «σκληρού» Γιώργου Φούντα στις δραματικές ταινίες με βίαιους αλλά κατά βάθος καλόκαρδους ήρωες, που είναι ταγμένοι να παίρνουν τις δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις.

Αλλά και τον Αβραμόπουλο θα στέλναμε στην ίδια δραματική σχολή ως νέο Κούρκουλο.

Τον Προκόπη θα τον στέλναμε στον Δεκέμβρη του , όπου επικεφαλής σιδηρόφρακτων ιπποτών θα έπαιρνε πίσω το πλιάτσικο των εμπορικών και θα το παρέδιδε σε ειδική εκδήλωση στη Στοά των Αθανάτων. Για να μη του μείνει η ρετσινιά του «βασικά αμέτοχου».

Πως είπατε; Να στείλουμε τη Ντόρα στο Νοέμβρη του 2009;

Για ποιο λόγο; Όλα τα έκανε τέλεια…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Berliner22 avatar
  Berliner22 28/07/2010 02:22:30

  Hehe... wraio keimeno.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Berliner22 28/07/2010 10:53:28

   Σε ευχαριστώ

 2. εναον avatar
  εναον 28/07/2010 06:22:06

  Η όλη κατάσταση νομίζω είναι θέατρο του παράλογου για έναν μέσο άνθρωπο. Ο λόγος που δεν αλλάζουμε ομάδα στο ποδόσφαιρο, είναι διότι κατά βάθος ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει ιδεολογίες και πρακτική αξία, το αποτέλεσμα δεν θα επηρεάσει το μέλλον μας εκτός και αν κάτι τρέχει.

  Οι ιδεολογίες είναι περίεργο πράγμα, αφορούν το μέλλον και τις συμπεριφορές των ανθρώπων, κάτι σαν την αστρομαντεία, οπότε ίσως είναι αναμενόμενο που δεν μπαίνουν στο πλάνο μας, όταν αφορά την πολιτική πλέον.

  Η πρακτική αξία του αύριο όμως είναι περίεργο που δεν μας αφορά. Είναι παράξενο να βλέπεις τον κόσμο να γυρνά ανάποδα, και τους ανθρώπους να μένουν στην θέση τους.

  Μοιάζει να έχετε γνώσεις και όρεξη, αλλά λέτε για το σύστημα. Το σύστημα είναι τα μονοπάτια που αφήνουν οι πατημασιές μας στο δάσος όταν περνάμε και ξαναπερνάμε από το ίδιο μέρος. Η γνώμη μου παιδιά είναι ότι πιο εύκολα μπορεί να ανακαλύψει κάποιος πώς να αιωρείται αν κάνει τυχαίο αναγραμματισμό των κειμένων που διαβάζουμε μήνες, παρά να βγάλει άκρη σχετικά με την πραγματικότητα αν τα διαβάσει άρτια.

  Ελπίζω πραγματικά κάποιοι από όλους εσάς που μας ενημερώνετε για τα θέματα που ξεχνάνε να μας πούνε τα μμε, να αποφασίσετε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός και να κάνετε κάτι για αυτό.

  Μοιάζει σαν να τρέχει νερό από τα πλακάκια του μπάνιου, και εμείς τσακωνόμαστε με την γυναίκα μας, που της είχαμε πει να φέρει τον Κώστα, αλλά έφερε τον Γιώργο. Στην πόρτα εμφανίζετε η γειτόνισσα από κάτω που έβλεπε Τιβι στο σαλόνι και παραλίγο να ψηθεί όταν έπεσαν νερά από το ταβάνι και μας κοιτά σαστισμένη. Αυτή φταίει αναφωνεί η γυναίκα μας, εξηγώντας ότι ήταν ο άντρας της που πούλησε σκάρτες μούφες στον Γιώργο. Έτσι είναι , συμπληρώνει μια δεύτερη γειτόνισσα που είχε το ίδιο θέμα στο προηγούμενο επεισόδιο. Τι λέτε, λέει η πρώτη, ο άντρας μου φταίει η ο Γιώργος που είναι υδραυλικός κρεβατοκάμαρας; Φλάπ, ρίχνουμε μια φάπα στην γυναίκα μας. Ξέρω γιατί θές τον Κώστα λέει εκείνη, μην νομίζεις ότι δεν σας είδα με τον άντρα της άλλης που παίζατε τον γιατρό. Σκάνδαλο, έρχονται και άλλοι, φάπες, χαμός. Μετά από καιρό που ηρεμούμε έρχεται η ευδάπ.


  Αυτό που λέμε ότι έχετε, την ευχαρίστηση-ανάγκη για καθημερινή υπεύθυνη ενασχόληση με τα κοινά, δεν την έχει και μάλλον ποτέ δεν θα την βρεί ο πολύς κόσμος. Όλοι μας είμαστε άσχετοι, σε διαφορετικούς τομείς ο κάθε ένας.
  Aυτό που κάνετε, η καθημερινή ενημέρωση για κάθε τι, συναντά τους περισσότερους αποδέκτες όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, που δεν κάνει καλό στην κριτική σκέψη.

  Κάντε θεό σας την πληροφορία σε γραφήματα. Πρέπει να εμφανιστούν σταδιακά όλες οι πληροφορίες, σχετικά με τους 300 της βουλής, τους δημοσιογράφους, τους δικαστές, τους ιατρούς, όλα τα θεσμικά πρόσωπα, που αφορούν την θεσμική τους θέση.

  Δεν πρέπει να έχετε στο νού σας κάτι συγκεκριμένο σαν επιθυμητό συμπέρασμα-αποτέλεσμα, πρέπει απλά να συλλέγετε και να εμφανίζετε όποια πληροφορία έχει επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα. Επερωτήσεις ανά βουλευτή, αθωωτικές- καταδικαστικές αποφάσεις ανα δικαστή, συλλήψεις ανά αστυνομικό, φακελάκια, μηνύσεις, πλειστηριασμοί, πληθωρισμός, επιτόκια, ρυθμός εμφανίσεων πολιτικών ανά μέσο, αποτύπωση άποψης πολιτικών, δημοσιογράφων, μμε, φορέων για τα μεγάλα θέματα, ο,τι μπορέι να συλεχθεί αξιόπιστα και με συνέπεια, όλα αυτά τα στοιχεία που αν παίζαμε ηλεκτρονικό θα τα είχαμε σε κάποια πινακάκια.

  Οι λόγος που δεν υπάρχουν φαντάζομαι είναι εξουσία και χρήματα, η αιτία είναι όμως μία, δέν το κάνει κάποιος που μπορεί-θέλει του αρέσει κλπ. Αν εσείς μπορείτε και δεν έχετε λόγους, μακάρι να το αρχίσετε αύριο, ώστε σε 5-10 χρόνια να βγάλει ίσως νόημα.

  Ο αντικειμενικός σκοπός σας νομίζω πρέπει να είναι, ένας ιστότοπος με αρκετές πληροφορίες και αναλύσεις που να έχουν συνέχεια στον χρόνο, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να διακρίνει μόνος του τάσεις, συσχετισμούς, γεγονότα, με ηρεμία. Να γίνει ευχάριστος χρόνος ανακάλυψης της πραγματικότητας η ενασχόληση με τα κοινά, και όχι πανικόβλητη ανάγνωση του ίδιου θέματος χωρίς πρίν και μετά από 5 blogs όταν ο κόσμος χάνετε, μάλλον, και μετά πέρα βρέχει.

  Μέχρι τότε παιδιά νομίζω θα χαιρόμαστε που ο δικός μας αράπης είναι πιο προικισμένος, και θα ελπίζουμε ότι αφού τον διαλέξαμε θα κανονίσει πρώτα τους άλλους και βλέπουμε, γιατί δέν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς να κάνουμε κάτι άλλο.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ εναον 28/07/2010 07:49:13

   πλήρωσε τον φακτορίξ ή τον μικροδυσσίξ να το κάνουν ρε φίλε. ποιος έχει χρόνο να κάθεται να κάνει τόσο σοβαρές μακροχρόνιες έρευνες και μάλιστα να τις αρχειοθετεί με τον τρόπο που θέλεις, στο τσάμπα?

   • εναον avatar
    εναον @ αναρχοδεξιός 28/07/2010 08:28:23

    Τι εννοείς ποιος έχει χρόνο. Τα παιδιά που γράφουν τόσα blogs πώς το κάνουν, δεν χαλάνε τον χρόνο τους;. Δεν βγάζουν και τίποτα νομίζω, αλλιώς θα ήταν επαγγελματίες, όχι bloggers. Θεωρητικά το κάνουν για τους ίδιους και για εμάς, κοινωνική προσφορά είναι, όχι για τα χρήματα. Βέβαια αν το κάνουν καιρό ακόμα αμετακίνητοι, θα παίζετε αυτό το τελευταίο ίσως
    .
    Και τέλος πάντων χρειάζεται πολλούς ανθρώπους μάλλον, εγώ δεν έχω τόσα χρήματα, άσε που αν πρέπει να αγοράσω bloggers, γιατί να μην αγοράσω δημοσιογράφους; και αν αγοράσω δημοσιογράφους, γιατί να μην κάνω ζούγκλα. Το όλο σκεπτικό βασίζετε στην υπόνοια ότι κάποιοι προσπαθούν για το κοινό καλό και δεν τους βγαίνει. ‘Όταν φέρεις τα χρήματα δίπλα, το σκεπτικό μάλλον δέν αξίζει και πολλά.

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ αναρχοδεξιός 28/07/2010 10:33:56

    σε ποιο μπλογκ έχεις βρει αυτά που ζητάς εδώ?

    δεν είμαι δικηγόρος του αντινιούζ αλλά μου φαίνονται κουφά αυτά.

 3. xaxas avatar
  xaxas 28/07/2010 07:34:20

  "Aυτό που κάνετε, η καθημερινή ενημέρωση για κάθε τι, συναντά τους περισσότερους αποδέκτες όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, που δεν κάνει καλό στην κριτική σκέψη."

  Βγαίνει νόημα; μάλλον όχι. Μπορεί να βγαίνουν πολλά νοήματα. Δεν μπορεις να είσαι σαφής;

 4. tzager avatar
  tzager 28/07/2010 07:57:00

  Και το Σαμαρά που να τον στείλουμε..; Στο '93. Μπας και γλιτώναμε 11 χρονάκια ΠαΣοΚ (με Ανδρέα και Σημίτη) και αφήναμε και το παιδί απ'τη Θεσ/νίκη στην ησυχία του...

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/07/2010 09:44:51

  Για οσουν θελουν να το φιλοσοφησουν οπως εγω...
  Brian Greene
  http://www.youtube.com/watch?v=YtdE662eY_M&feature=player_embedded
  Stephen Hawking
  http://www.youtube.com/watch?v=xjBIsp8mS-c&feature=channel
  4th Dimension Simple..
  http://www.youtube.com/watch?v=uDaKzQNlMFw&feature=related

  και το τελευταιο για παρηγορια μας !!! χαχααα πηδαμε σ αλλη διασταση και .............!!!! οτι βρισκει 8ελει ο καθενας !
  The 11 Dimensions of Reality
  http://www.youtube.com/watch?v=pO0kikKcjuM

  ΠΠ

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/07/2010 10:22:08

  Εγώ λέω να τους στείλουμε όλους όσους αναφέρεις στην Πλειστόκαινο, να τους φάνε οι τυραννόσαυροι.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Στέργιος 28/07/2010 10:52:48

   και τι θα κάναμε χωρίς βαρβάρους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.