#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2010 13:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πολιτική ηγεσία γνωρίζει τι συμβαίνει στην Θράκη;Γράφει η εφημερίδα «Αντιφωνητής» της Κομοτηνής σε δημοσίευμά της: Στήν πρόσφατη ὁμιλία του γιά τήν ἐξωτερική μας πολιτική, στό «Μεγάλη Βρετανία», ὁ σέρ Βασίλειος Μαρκεζίνης ἔκανε μία πολύ συγκεκριμένη ἀναφορά στή Θράκη. Μίλησε γιά τήν γεωμορφολογία καί γιά τήν διάταξη τῶν ἑλληνικῶν δυνάμεων στόν βόρειο Ἕβρο, δείχνοντας μάλιστα ἕναν τεράστιο χάρτη τῆς περιοχῆς. Ἐπίσης ἀνέφερε τό παρακρατικό σχέδιο «Βαριοπούλα» καί τό συνέδεσε μέ τά 35 γεφυροποιά μηχανήματα πού ἀγόρασε ἐσχάτως ὁ τουρκικός Στρατός. Τά ἐπανέλαβε καί στόν Τζίμα (28/10, «Μέγκα»). Γιατί δέν σχολίασε κανείς;»

Με αφορμή αυτά δημοσιεύουμε, με κάθε επιφύλαξη φυσικά, πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Antinews για την διάταξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων:

1. Κατά μήκος του ποταμού Έβρου είναι ανεπτυγμένες πέντε μεραρχίες του τουρκικού στρατού με πληρότητα 70% της πολεμικής σύνθεσης.

2. Έναντι αυτών από Ελληνικής πλευράς αντιτίθενται δύο μόνον  μεραρχίες με έδρες την Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο αντίστοιχα , με σύνθεση 50% μόνον .

3. Ήδη η Τουρκία αναπτύσσει κατά μήκος του ποταμού Έβρου, αυτοκινούμενα στοιχεία ζεύξης του ποταμού τύπου «Leguan» γερμανικής προέλευσης.

4. Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, τυχόν αιφνιδιαστική Τουρκική ενέργεια προβλέπεται στα εξής δύο σενάρια:

α) Ταχεία διέλευση συνόρων βορείως Ορεστιάδας, όπου ο ποταμός δεν αποτελεί σύνορο και αποκοπή του βορείου νομού Έβρου από την υπόλοιπη Θράκη.

β) Απόβαση ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, πεζοναυτών κ.λ.π. ή αερομεταφερόμενων είτε αποβιβαζόμενων δια των ταχέων αρματαγωγών LCT  (22 μιλλίων/ώρα ), τα οποία κατασκευάσθηκαν ήδη στην Τουρκία  και εξοπλίζονται τώρα , με γερμανικά πυροβόλα σε Τουρκικά ναυπηγεία.

5.   Θεωρείται η ακτή νότια της Ξάνθης (Μαγγανά) ως επικρατέστερη για την εκτέλεση αιφνιδιαστικής αποβατικής επιχείρησης, που θα αποκόψει το σύνολο των δυνάμεων του Δ΄ Σώματος Στρατού, ανατολικά του ποταμού Νέστου και θα παραλύσει τους ελληνικούς αμυντικούς σχεδιασμούς, διατιθεμένων προς τούτο ελάχιστων-σχετικά- Τουρκικών δυνάμεων.

Και επειδή οι γνωστοί οπαδοί της Νέας Τάξης, του ΔΝΤ και του Ομπάμα θα αρχίσουν να μας λένε τα γνωστά, απαντούμε απο τώρα:

«Ουδείς ούτως ανόητος εστίν, όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται» (Ηρόδοτος).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 24/11/2010 13:56:54

  Ψιλά γράμματα για την Αλήτ του Αθηναϊστάν τι θα γίνει στον Έβρο. Όσο κρατάν οι επιδοτήσεις και διατηρούν το Ελληνικό κράτος ζωντανο και μέσω του μνημονίου για να μπορούν να είναι γαντζωμένοι στη εξουσία, τι τους μέλλει;

 2. AWACS avatar
  AWACS 24/11/2010 14:06:01

  1)H τουρκική 1η στρατιά στην Αν. Θράκη αναπτύσει 3 σώματα στρατού με 11 συνολικά μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες ταξιαρχίες με 110% επάνδρωση. Δεν υπάρχουν μεραρχίες πια στον στρατό τους.

  2)Η ελληνική πλευρά σε περίοδο επιχειρήσεων μπορεί να αναπτύξει σχεδόν αντίστοιχο αριθμό με μερική επιστράτευση. Οπότε η αναλογία δυνάμεων είναι σχεδόν 1:1 και όχι 1:3 που χρειάζονται για ανάληψη επιθετικών επιχειρήσεων.

  3) Σωστό, αναπτύσουν πολύ τις επιθετικές τους ικανότητες σε μέσα και υλικά αλλά η γενικότερη επιχειρισιακή τους ετοιμότητα είναι πολύ μέτρια με βάση τον αριθμό των ασκήσεων που εκτελούν. Περισσότερο τα κάνουν όλα αυτά για να ασκούν ψυχολογική πίεση στην πολιτική μας ηγεσία.

  4) Δεν υπάρχει περίπτωση να εκτελέσουν αποβάσεις πουθενά αν δεν καταφέρουν να εξουδετερώσουν πλήρως το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία μας πράγμα το οποίο δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

  Η αλήθεια είναι ότι έχουν πάρει πρέφα το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει την ελληνική αλήτ και ασκούν ψευτο-πίεση με θεατρικές αποβατικές ασκήσεις τύπου EFES και απόκτηση υλικών γεφυροκατασκευής και ταχείας ζεύξης ποταμών για τον Έβρο. Η επιχειριασική τους κατάσταση από πλευράς εκπαίδευσης των μεγάλων τους σχηματισμών σε συνδιασμένες επιχειρήσεις είναι τραγική.

  Το παιχνίδι είναι στημμένο κι από πριν ξεπουλημένο... που λέει και το τραγούδι!

 3. tony avatar
  tony 24/11/2010 14:07:41

  Για τους πολιτικάντηδες η καλύτερη τους.
  Εμείς είχαμε σχέδιο αλλά?
  Μιλημένα από χρόνια.
  Ίσως να μην εξελιχθεί έτσι ακριβώς το σχέδιο,
  πάντως ο πόλεμος είναι η καλύτερη λύση για αυτούς.
  Έτσι θα αποφύγουν την χρεωκοπία.
  Μετά τις βόμβες ποιος θα θυμάται τι έγινε και τι δεν έγινε?

 4. Έρεβος avatar
  Έρεβος 24/11/2010 14:15:41

  Καλό ξημέρωμα John. Πως είναι το John στα τούρκικα; Θα σου χρειαστεί.

 5. ENG avatar
  ENG 24/11/2010 14:18:27

  Ρε παιδια για τη γραφουμε σεναρια για εισβολη ????
  Αφου τους τα δινουμε οικοιοθελως.!!!!!!

  Τοση δοσυλογοι περασαν απο αυτη τη χωρα και τα σχεδιασαν ολα τοσο καλα για να φτασουμε σε αυτο το σημειο.

  Το περιεργο ειναι το οτι υπαρχει ακομα κοσμος και του ψηφιζει??

  Γιατι η αντιπολιτευση δεν μιλαει καθολου για τα εθνικα θεματα .

  Γιατι <> την κυβερνηση κρατωντας παντα σαν θεμα συζητησεις την οικονομια !!! Γιατι δεν ξυπναει τον κοσμο με το τη προκειτα να γινει στα εθνικα συμφεροντα τησ χωρας (εχουν ειδη προσυμφωνηθει)!!!!!

  Κυρια κυβερνηση και κυρια αντιπολιτευση δυστυχως αδυνατω να σασ ξεχωρισω!!!!!!

  Δεν μπορω να δω που διαφερεται ???

 6. Έρεβος avatar
  Έρεβος 24/11/2010 14:24:25

  Με τις διαδοχικές ανοησίες που κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε θέματα ασφαλείας σε σχέση με τους Τούρκους πρέπει να θεωρούμαστε τυχεροί που έχουμε απέναντι αυτούς τους "μπουνταλάδες" γιατί εαν ήταν κανένα πιο οργανωμένο κράτος θα έφταναν σε 5 μέρες στην Αθήνα.

  Μόνο και μόνο η παρουσία τόσων τούρκων στην Ξάνθη με στοιχειώδη εξωτερική βοήθεια από τον τούρκικο στρατο αρκεί για να αποκόψει τον Ελληνικό στρατό στον Έβρο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Κλαούζεβιτς για να το καταλάβει αυτό. Ο Νταβούτογλου το έχει δηλώσει εμμέσως πλην σαφώς στο βιβλίο του. Ψάχνουμε να βρούμε νομικό πάτημα για να πατήσουμε στην Θράκη.

  Εν ολίγοις το θέμα του να χάσουμε τη Θράκη πλέον είναι ..."νομικό" και στη συνέχεια καθαρά διαδικαστικό.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/11/2010 14:25:20

  Το κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων στην Αλεξανδρούπολη και η διασπορά των στρατιωτικών γιατρών σε πολιτικές μονάδες της λοιπής Ελλάδας για να γιατροπορεύουν λαθρομετανάστες που αποσκοπεί;

  • χρηχα avatar
   χρηχα @ αλλενάκι 25/11/2010 07:42:22

   άσχετο ....

 8. Μisha avatar
  Μisha 24/11/2010 14:36:56

  Αν αυτά λέγονται για τη Θράκη, όπου υποτιθεται πως είναι δύσκολα για τους Τουρκους τα πράγματα, τότε τι να πουμε για τα ακριτικά νησιά ;
  Αν κάποιος οσμανίδης σαλτάρει στα Ίμια θα τον διώξει ο ΓΑΠ , ο Πάγκαλος και ο φον Δρούτσας;
  Μέχρι την Άγκυρα θα φτάσει το μεθάνιο από τους πισινούς τους....

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Μisha 24/11/2010 14:39:54

   Μην φοβάσαι θα αναμιχθεί με τα καυσαέρια του αεροπλάνου που θα έχουν πάρει για να φύγουν και δεν θα μυρίσει τίποτα...

 9. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 24/11/2010 17:50:36

  FactorX, αν ως πολιτική ηγεσία υπονοείς την κυβέρνηση PASOK/IMF/Ε.Ε./Ε.Κ.Τ./ΔΗ.ΣΥ./ΛΑ.Ο.Σ., όχι μόνο γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά παίζουν και το παιχνίδι του εχθρού ! (βλέπε συνάντηση Ξυνίδη με ψευδομουφτή τουρκοφρόνων την παραμονή του β' γύρου των εκλογών, συστηματική υπονόμευση του ηθικού των Ε.Δ., μυστική συνδιαλλαγή για τεμαχισμό του Αιγαίου και απεμπόληση δικαιώματος για Ε.Χ.Υ. / Ε.Ε.Χ. 12 μιλίων, κατακρεούργηση του ούτως ή άλλως αστείου προϋπολογισμού αμυντικών επενδύσεων, αδιαφορία για σύνταξη και τήρηση ενός ελάχιστου ΕΜΠΑΕ, κωλυσιεργία στην αναδιοργάνωση των Ε.Δ., αδιαφορία για την εκπόνηση επίκαιρης πολιτικής εθνικής ασφάλειας και άλλα πολλά)

  Αν στην πολιτική ηγεσία συμπεριλαμβάνεις και τη Ν.Δ., τότε οφείλω να επισημάνω τρία πράγματα:
  α. ο Μεϊμαράκης πήγε στο ΥΠΕΘΑ δύο φορές, μία στην παραλαβή και μία στην παράδοση. Στο ενδιάμεσο είχε μπερδέψει το ΥΠΕΘΑ με τη Ρηγίλης.
  β. ευτυχώς η Θοδώρα Μητσοτάκη, προθιέρεια του στρατηγικά ψύχραιμου τουρκολαγνισμού, τσακίστηκε και ξεκουμπίστηκε.
  γ. ο Φαήλος χρωστάει ένα άρθρο για τη Θράκη (http://www.antinews.gr/?p=71806).

 10. st.takis avatar
  st.takis 24/11/2010 18:09:29

  ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ.

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/11/2010 18:41:42

  Δεν ανησυχώ, έχουμε τους αντιπαραγωγικούς πιλότους, τους άχρηστους στρατιωτικούς και τους διεφθαρμένους υπάλληλους ως κράτος.
  Να αποβιβαστούν όποιοι θέλουν ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ θα προτείνει την κοιλιά του και όλοι θα κάνουν πίσω, αν δε προχωρήσει και σε άλλες σωματικές δραστηριότητες της ίδιας σπουδαιότητας των λόγων του, η νίκη μας θα είναι περίτρανη ...μόνο που θα είμαστε υπόδικοι λόγω χρήσης χημικών αερίων...

 12. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 24/11/2010 19:06:06

  Ουδείς λόγος ανησυχίας! Υπάρχει ένα σατανικόν, καταμάχητον σχέδιον της πολιτικής ηγεσίας που θα καταστήση ακόμη και την σκέψιν της εισβολής ανέφικτον: η κατάργησις των ανατολικών συνόρων, η συνεκμετάλλευσις του ελλαδικού χώρου, η συνομοσπονδία, η νέα οθωμανική βυζαντινή αυτοκρατορία. Κάθε προέλασις τουρκικών μονάδων εντεύθεν του Έβρου, θα θεωρηθή πάραυτα ως παρέλασις φιλίων δυνάμεων και θα γίνη δεκτή δια χειροκροτημάτων, ενώ η Άντζελα θα άδη την αιώνιον παρεξηγηθείσαν ελλητουρκικήν φιλίαν. Τα δε μεγάφωνα θα μέλπουν την έξοχον ερμηνεία του Καζαντζίδου εις το παραδοσιακόν

  "bekledim de gelmedin sevdigimi bilmedin..."

 13. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 24/11/2010 21:08:45

  Όπως γράφει και ο AWACS, στην Ανατολική Θράκη υπάρχει η 1η Τουρκική Στρατιά με τρία Σώματα Στρατού (ΣΣ), που διαθέτουν συνολικά 7 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες (Μ/Κ ΤΑΞ), 4 Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες (ΤΘΤ) και μια Μεραρχία Πεζικού, την 23 ΜΠ.

  Η Ελλάδα αντίστοιχα, διαθέτει στον ηπειρωτικό χώρο, συνολικά 7 Μ/Κ ΤΑΞ και 3 ΤΘΤ. Εκ των 10 Ταξιαρχιών, στην Θράκη βρίσκονται οι 7.

  Η σχετική μαχητική ισχύς όμως, δεν υπολογίζεται έτσι απλοϊκά. Είναι μια πολύ σύνθετη μεργασία και είναι πολλοί οι παράγοντες που υπεισέρχονται. Ορισμένα στοιχεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερη σημασία, είναι τα ακόλουθα:

  1) ΟΙ Τουρκικές Μ/Κ και ΤΘ Ταξιαρχίες διαθέτουν από 2 Μ/Κ Τάγματα, 2 Επιλαρχίες Αρμάτων (ΕΜΑ) και 2 Μοίρες Α/Κ Πυροβολικού με 24 Α/Κ πυροβόλα εκάστη, σύνολο 48 πυροβόλα των 155 χιλ κατά Ταξιαρχία.

  2) Οι Ελληνικές Μ/Κ ΤΑΞ διαθέτουν 2 Μ/Κ Τάγματα, 1 ΕΜΑ και 1 Μοίρα Α/Κ Πυροβολικού με 18 Α/Κ Πυροβόλα. Οι ΤΘΤ διαθέτουν 2 ΕΜΑ, 1 Μ/Κ Τάγμα και 1 Α/Κ Μοίρα.

  Επιπλέον σε κάθε Τουρκικό ΣΣ υπάρχει και ένα (1) Α/Κ Σύνταγμα Πυροβολικού.

  Χονδρικά η σχέση μεταξύ των Τουρκικών δυνάμεων και των αντίστοιχων Ελληνικών διαμορφώνεται ως εξής:

  Μ/Κ Τάγματα: 22 προς 17
  ΕΜΑ: 22 προς 13
  Α/Κ Μοίρες Πυροβολικού: 28 προς 15
  Α/Κ πυροβόλα: 670 προς 250

  Επιπλέον οι Τουρκικές Μοίρες Πυροβολικού στην Αν. Θράκη, εφοδιάζονται με το Τουρκικής κατασκευής σύγχρονο Α/Κ πυροβόλο 52 διαμετρημάτων FIRTINA, βεληνεκούς 40 χλμ. Προβλέπεται να κατασκευαστούν συνολικά 340 Firtina εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν ήδη παραδοθεί. Το Δ΄ΣΣ διαθέτει 24 Γερμανικά Α/Κ πυροβόλα PzH2000, αντίστοίχων δυνατοτήτων.

  Η επάνδρωση των μονάδων της Τουρκικής 1ης Στρατιάς ανέρχεται στο 110%.

  Ακόμη οι υπόψη Τουρκικές δυνάμεις διαθέτουν από ένα Σύνταγμα Μηχανικού κατά Σώμα Στρατού, με πολύ σημαντικές δυνατότητες γεφύρωσης υδατίνων κωλυμμάτων και διάσπασης ναρκοπεδίων. (σετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους που παραθέτω στο τέλος)

  Οι δύνάμεις της 1ης Τουρκικής Στρατιάς μπορούν να ενισχυθούν άμεσα με σημαντικές Μ/Κ και ΤΘ δυνάμεις από την Ανατολία (2η και 3η Στρατιές). Στις υπόψη ενισχύσεις θα πρέπει να υπολογιστεί και η τεράστια δεξαμενή των Τουρκικών δυνάμεων Καταδρομών, του στρατού και της στρατοχωροφυλακής, όπως επίσης και οι δυνατότητες αερομεταφοράς με Ελικόπτερα, σε μια διαδρομή, μιας πλήρους Ταξιαρχίας Καταδρομών.

  Θεωρώ και πάλι χονδρικά, ότι η σχετική μαχητική ισχύς είναι 3:1 υπερ της Τουρκίας.

  Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, μπορείτε να ανατρέξετε στους ακόλουθους δύο συνδέμους:

  1) "Η ελληνική αντίδραση στο σχέδιο «BALYOZ» («Βαριά»)"
  h**p://www.enkripto.com/2010/09/balyoz.html

  2) "Το σχέδιο «BALYOZ» («Βαριά») και οι Ελληνικές αδυναμίες"
  h**p://www.enkripto.com/2010/09/balyoz_08.html

  Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το ακόλουθο. Οι γεννήσεις το 1997 ανήλθαν σε 102.000 παιδιά, το 1990 (δηλαδή η κλάση που πρέπει να βρίσκεται υπό τα όπλα) σε 110.000. Τα αγόρια είναι κάτι λιγότερα από 52.000. Αφαιρέστε φυγόστρατους, ανυπότακτους, ανίκανους προς στράτευση για πραγματικούς ή υποθετικούς λόγους υγείας, αρνητές της στράτευσης, Ι4, Ι3, βολεψάκηδες, στρατεύσιμους μεγάλης ηλικίας κλπ κατηγορίες, η δύναμη που στρατεύεται στο στρατό ξηράς, δεν είναι μεγαλύτερη από 35 - 40.000. Με 9 μήνες θητείας δεν υπηρετούν στο στρατό περισσότεροι από 25 - 30.000. Λίγο πάνω λίγο κάτω, δεν έχει καμιά αξία. Προσθέστε και 15.000 επαγγελματίες.

  Η άποψή μου είναι ότι η Ελληνική πολιτεία θα πρέπει να ξυπνήσει πριν είναι πολύ αργά και να λάβει χωρίς καθυστέρηση τα μέτρα που επιβάλονται. Η αύξηση της θητείας στους 18 μήνες, η στράτευση των γυναικών, καθώς και η στράτευση αμέσως μετά το λύκειο, είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα. Η σταδιακή μεταφορά και στάθμευση σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νομό Ροδόπης, επιβάλλεται να αναληφθεί χωρίς χρονοτριβή.

  • what avatar
   what @ Αρματιστής 24/11/2010 22:05:55

   Φίλε αρματιστή. Σύμφωνα με την αριστερή προπαγάνδα που επελαύνει από το 1981 έως τώρα οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.

   Δεν μπορείς να κάνεις με κανέναν αριστερό συζήτηση επί της εθνικής άμυνας γιατί τα θεωρούν όλα αυτά πολύ υποδεέστερα από το να πάρει χαμηλότοκο δάνειο η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ.

 14. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 24/11/2010 21:16:24

  Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι οι περισσότεροι πολίτες γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για το πρόβλημα ασφαλείας της χώρας, δεν είναι ενήμεροι για τα συμβαίνοντα στην εθνική άμυνα και το σπουδαιότερο θεωρούν ότι η Θράκη είναι κάποια ξένη χώρα που βρίσκεται μακριά.

  Φοβάμαι ότι η άγνοια αυτή, έχει καλλιεργηθεί σκόπιμα.

 15. A.M. avatar
  A.M. 24/11/2010 21:20:02

  Τώρα εμένα η απορία μου είναι το «γιατί ο Μαρκεζίνης τα λέει όλα αυτά;;»
  Τον άκουσα και μια μέρα σε μια εκπομπή της κρατικής τιβί και έλεγε πάλι ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα συμφωνήσουν σε εθνική μειοδοσία. Με τον τρόπο που το έλεγε βέβαια άφηνε να εννοηθεί ότι θεωρεί υπαρκτό το σενάριο για χωρίς πόλεμο αυτονόμηση της Θράκης.

  Και νομίζω και γώ πως τελικά το σχέδιο είναι από χρόνια προμελετημένο για επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια.
  Κάτι είχε πάρει το μάτι μου και για να δοθεί η Β. Ήπειρος στην Ελλάδα
  (ως αντιστάθμισμα της παραχώρησης της Θράκης στους Τούρκους; )

  Και δυστυχώς είναι όλοι μιλημένοι, είναι όλοι στο «κόλπο».
  Κυβερνήσεις, αντιπολιτεύσεις, πολιτικά κόμματα. Όλοι!
  Και μάλλον τα έχουν συμφωνήσει ΌΛΟΙ μαζί όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα γι αυτό και δεν βλέπουμε ΚΑΝΕΝΑ κόμμα να φέρνει σε πρώτη προτεραιότητα τα εθνικά μας θέματα.

  Άρα, αναμείναμε στο .. γυαλί μας για τα χειρότερα που ακόμα δεν ξεκίνησαν.

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 24/11/2010 21:52:42

  Αν δεν ανακατευτούν οι πολιτικοί και τολμήσουν οι Τούρκοι να κουνηθούν θα φάνε τα μούτρα τους.

 17. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 25/11/2010 01:14:10

  Μάγγανα. Στην πρόπαραλήγουσα τονίζεται. Είναι χωριό στον κάμπο, μερικά χιλιόμετρα από την ακτή. Οι ακτές εκεί είναι πολύ ίσιες και με αμμουδιά. Οτι πρέπει για αποβάσεις εννοείται.

  Υπάρχει μια ακτογραμμή από τα την ακτή Μαγγάνων περίπου και πιο δυτικά έως την ακτή Αβδήρων, που είναι αμμουδιά, ίσια, και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ύψωμα από πίσω. Τίποτε. Ισιάδι.

  Θραξ Αναρμόδιος

 18. χρηχα avatar
  χρηχα 25/11/2010 07:51:48

  κι από πίσω απέραντος κάμπος....τέλειος στόχος για τ'αεροπλάνα μας....είκοσι και, χιλιόμετρα ,με ακάλυπτα άρματα και στρατιώτες....

  εξ'άλλου μην ξεχνάμε ότι για να φτάσουν αποβατικά εκεί θέλει κάποιες ώρες πορεία με τα αποβατικά από τις ακτές τους.....η τέλεια έφοδος......

  σε αιφνιδιάζω....σε αιφνιδιάζω....κι αυτό θα το λένε οι αποβάτες για τέσσερις πέντε ώρες ώσπου να φτάσουν στα Μάγγανα....

  Άσε πατριώτη....πολύ ζοφερά εκούγονται για νάναι αληθινά.....εκφοβισμό των δικών μας λαγών ;....μάλον .....τα πολιτικά οφέλη με αυτόν τον τρόπο είναι ανέξοδα .....

 19. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 25/11/2010 10:18:42

  Επιτρέψτε μου να διορθώσω την λίγο παραπάνω αναφορά μου στη σύγκριση των δυνάμεων:

  Στην Ανατολική Θράκη υπάρχει η 1η Τουρκική Στρατιά με τρία Σώματα Στρατού (ΣΣ), που διαθέτουν συνολικά 7 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες (Μ/Κ ΤΑΞ), 4 Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες (ΤΘΤ) και μια Μεραρχία Πεζικού, την 23 ΜΠ.

  Η Ελλάδα αντίστοιχα, διαθέτει στον ηπειρωτικό χώρο, συνολικά 7 Μ/Κ ΤΑΞ και 4 ΤΘΤ και ένα Τακτικό Συγκρότημα Μ/Κ Συντάγματος Πεζικού. Εκ των 11 Ταξιαρχιών, στην Θράκη βρίσκονται οι 8 και το Τακτικό Συγκρότημα του Συντάγματος Πεζικού.

  Η σχετική μαχητική ισχύς όμως, δεν υπολογίζεται έτσι απλοϊκά. Είναι μια πολύ σύνθετη εργασία και είναι πολλοί οι παράγοντες που υπεισέρχονται. Ορισμένα στοιχεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερη σημασία, είναι τα ακόλουθα:

  1) ΟΙ Τουρκικές Μ/Κ και ΤΘ Ταξιαρχίες διαθέτουν από 2 Μ/Κ Τάγματα, 2 Επιλαρχίες Αρμάτων (ΕΜΑ) και 2 Μοίρες Α/Κ Πυροβολικού με 24 Α/Κ πυροβόλα εκάστη, σύνολο 48 πυροβόλα των 155 χιλ κατά Ταξιαρχία.

  2) Οι Ελληνικές Μ/Κ ΤΑΞ διαθέτουν 2 Μ/Κ Τάγματα, 1 ΕΜΑ και 1 Μοίρα Α/Κ Πυροβολικού με 18 Α/Κ Πυροβόλα. Οι ΤΘΤ διαθέτουν 2 ΕΜΑ, 1 Μ/Κ Τάγμα και 1 Α/Κ Μοίρα.

  Επιπλέον σε κάθε Τουρκικό ΣΣ υπάρχει και ένα (1) Α/Κ Σύνταγμα Πυροβολικού.

  Χονδρικά η σχέση μεταξύ των Τουρκικών δυνάμεων και των αντίστοιχων Ελληνικών διαμορφώνεται ως εξής:

  Μ/Κ Τάγματα: 22 προς 19
  ΕΜΑ: 22 προς 15
  Α/Κ Μοίρες Πυροβολικού: 28 προς 15
  Α/Κ πυροβόλα: 670 προς 270

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.