#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2011 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πλατφόρμα Λοβέρδου, ή Άννα και η τέχνη του μη κυβερνάνΡαγδαίες πολιτικές εξελίξεις, πυροδοτούν οι δηλώσεις του Α. Λοβέρδου αλλά και η κατάσταση της οικονομίας που βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από ποτέ.

Άλλοι δεν αποκλείουν όσα είπε ο υπουργός Υγείας να είχαν προσυμφωνηθεί με τον πρωθυπουργό, να λειτούργησε δηλαδή ο κ. Λοβέρδος ως “λαγός” του κ. Πρωθυπουργού, με αντάλλαγμα κάποιες μελλοντικές... διευκολύνσεις του υπουργού στη μετά Παπανδρέου εποχή.

Άλλοι πάλι λένε ότι ο κ. Λοβέρδος κινήθηκε αρχηγικά με καθαρά προσωπικούς όρους, βλέποντας ότι το καράβι έχει μπατάρει και αυτός πρέπει να είναι ο μελλοντικός καλός καπετάνιος.

Είναι πάντως τέτοιο σκορποχώρι η κυβέρνηση που ο κάθε υπουργός λέει και κάνει ότι θέλει. Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια και δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο – από τον ανασχηματισμό μέχρι τις εκλογές και την προετοιμασία της επόμενης ημέρας μετά τον Γ. Παπανδρέου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση του Οκτωβρίου του 2010 δεν κυβερνά και ότι οι υπουργοί του ΓΑΠ βάζουν διλήμματα στον πρωθυπουργό τους!

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη, και δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον Α. Σαμαρά.

Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό

Η πλατφόρμα Λοβέρδου για κυβέρνηση από μνημονιακούς (και μόνο) υπουργούς και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία με αυξημένη πλειοψηφία, κρύβει ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο. Ο υπουργός Υγείας θέλει καταρχήν ανασχηματισμό που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το επόμενο βήμα του διαφαινόμενου πολιτικού σχεδίου είναι ένας νέος πολιτικός εκβιασμός στον Α. Σαμαρά για να ψηφίσει το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο –υπ’ αυτό το πρίσμα αποκτά ευρύτερη σημασία η σημερινή δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη ότι «η ΝΔ δεν εκβιάζεται». Στόχος οι συστημικές δυνάμεις να ελέγξουν την κυβερνητική εξουσία. Μήπως θυμάται κανείς το σημιτικό «σκληρό ροκ»;

Από κοντά και η Άννα Διαμαντοπούλου που οι σημερινές δηλώσεις της δείχνουν ότι τα επόμενα 24ωρα θα γίνουν πολλά . “Η ΝΔ, ο Τσίπρας και το μισό ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνουν ότι δε θα πάρουμε τη δόση του δανείου” είπε ουσιαστικά η υπουργός Παιδείας, δείχνοντας καταρχήν ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του κόμματος που έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι. "Το καράβι δεν μπορεί να το πάει ο πρωθυπουργός όταν στο καράβι υπάρχει σπαραγμός”, συνέχισε η κ. Διαμαντοπούλου, δείχνοντας επίσης ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση υπό διάλυση.

Η κ.  Διαμαντοπούλου είναι όμως σαφής στο ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι φίλοι. ΝΔ, Τσίπρας και μισό ΠΑΣΟΚ είναι οι εχθροί. Το άλλο μισό ΠΑΣΟΚ είναι οι φίλοι, και οι υπόλοιποι (εξαπτέρυγα)  είναι οι εν δυνάμει σύμμαχοι.

Σημείωση: η υπουργός Παιδείας πρότεινε να ενισχυθεί το οικονομικό επιτελείο με περισσότερα πρόσωπα – άρα όχι αλλαγή του υπουργού Οικονομικών. Να εικάσουμε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου κρύβεται πίσω από το σχέδιο; Ή ότι δεν της αρέσει να γίνει Τσάρος στη θέση του Τσάρου ο κ. Λοβέρδος;

Σε κάθε περίπτωση «το μισό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό». Το εκφράζει ο Χρήστος Παπουτσής, που επιμένει ότι είναι «εγκληματικό λάθος» να παραχωρηθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες – και αυτό τρεις μέρες αφού ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πουληθεί η πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρισης…

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σ’ αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός ζήτησε εκτάκτως συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντικείμενο την οικονομία. Και το πρώτο αποτέλεσμα της κίνησής του ήταν να δημιουργηθεί η φήμη για εκλογές τον Ιούνιο, που επιτείνουν την εικόνα διάλυσης!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η έκτακτη συνάντηση και το άτυπο υπουργικό συμβούλιο που θα ακολουθήσει το απόγευμα έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να γίνει... Αντρέας. Θα προσπαθήσει δηλαδή να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην κυβέρνηση θέτοντας ένα και μοναδικό δίλημμα: Όποιος δε θέλει να φύγει από το καράβι αλλιώς πάμε σε εκλογές.

Με τον κ. Παπούλια ο κ. Παπανδρέου  αναμένεται να θέσει το ζήτημα της συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων και με δραματικούς τόνους να πει ότι αν δεν συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις η χώρα θα καταστραφεί.

Στο υπουργικό συμβούλιο εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσει σκληρές εκφράσεις, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Α. Λοβέρδο και την Α. Διαμαντοπούλου. Γι' αυτό και οι δύο υπουργοί δείχνουν να είναι λαγοί του κ. Παπανδρέου. Θα ζητήσει από τους υπουργούς αλλά και από το όλον ΠΑΣΟΚ να στηρίξει το νέο Μνημόνιο και τις αποφάσεις για επιμήκυνση του χρέους και θα ζητήσει ομοφωνία στις αποφάσεις και θα απειλήσει με εκλογές.

Σίγουρος είναι πάντως, και σύντομα, ένας ανασχηματισμός μήπως και περισωθεί κάτι από τα κομμάτια της κυβέρνησης. Όμως, είναι ένα σίγουρο: Άλλο Αντρέας και το ιστορικό Πεντελικό κι άλλο Γιώργος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 09/05/2011 22:07:45

  Και μέσα σε αυτό το κλίμα πανελλαδικη απεργία και συγκεντρώσεις την Τετάρτη. Τα μάτια μας 14 μην γίνει χαμός και προβοκάτσιες

 2. ataktos avatar
  ataktos 09/05/2011 22:13:57

  πραγματικά ... Μαντάμ Ραουλιδου ...

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 09/05/2011 22:14:34

  Tόσο κόπανοι είναι μαζί με αυτούς που τους στηρίζουν.

  Δεν έχουν καταλάβει ότι η πραγματική οικονομία έχει ισοπεδωθεί.

  Με κλάψες Λοβέρδου και πολιτικαντισμούς Παπανδρεικούς δεν προχωράει το πράγμα.

  Το πρόβλημα είναι οι ίδιοι γιατί δεν δουλεύουν στα υπουργεία και το κλασσικό Πασόκ συνεχίζει το άρμεγμα.

  Δηλαδή τι θέλουν από την ΝΔ να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Αννα και στον ΑΝδρέα χωρίς να έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα.

  Καλά δεν υπάρχει κανένας σοβαρός από την ΝΔ να ζητήσει απολογισμό σε όσους φταίει η αντιπολίτευση για να μας πουν τι έκαναν.

  Απλά τον Λοβέρδο τον έβγαλε στο στραπέζι το σύστημα απλά για να υπάρχει.

  Βλέποντας και κάνοντας.

  Δεν του είπαν του Ανδρέα ποιον όποιον προμόταρε το Μέγκα στο τέλος τον έκαψε.

  Δεν έμαθε από την Ντόρα και τον Βενιζέλο.

 4. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 09/05/2011 22:21:21

  Δελφίνος ο Λοβέρδος.
  Δελφίνος, αντι-Λοβέρδος η Αννούλα της Κοζάνης.

  Λαγός ο Λοβέρδος (ο πρώην Βενιζελικός που έγινε ο πιο σκληρός οπαδός του μνημονίου. Πέρασε το ασφαλιστικό και έχει απομπαχαλοποιήσει το ήδη μπάχαλο την Υγεία).

  Απλά δεν μπορεί να παριστάνει το αριστερό δεκανίκι του Γιούργου, διότι αυτό είναι ο Παπουτσής.

  Ενας υπουργός ή παραιτείται ή δεν απραιτείται. Το ολίγον έγκυος (μισή παραίτηση) του Λοβέρδου είναι πολιτικάντικη υποκρισία που δείχνει ότι λειτουργεί -για μια ακόμη φορά- ως λαγός. Φροντίζει όμως, να προσπαθεί να διατηρήσει και την υστεροφημία του ως δελφίνου.

  Το ότι τολμάει να απειλεί με παραίτηση (ανεξαρτήτως των στόχων τουκαι εάν θέλει να γίνει Παπακωνσταντίνου στη θέση του Παπακωνσταντίνου ή βάζει -ανέξοδη προς το παρών- παρακαταθήκη για, αν είναι δυνατόν, μελλοντικός αρχηγός -ποίου κόμματος άραγε) ένας υπουργός είναι το μεγάλο πρόβλημα. Και δείχνει το πόσο ανεξέλεγκτα έχουν καταστεί τα πράγματα σε αυτή την κυβέρνηση.

  Οταν παραιτείται ένας υπουργός, αναλαμβάνει και την ευθύνη είτε για την πτώση μιας κυβέρνησης που ούτως ή άλλως παραπαίει εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής, είτε -απλώς- για την προσωπική του αποχώρηση από ένα κυβερνητικό σχήμα.

  Και, εν πάση περιπτώσει, εάν δεν πέφτει τώρα αυτή η κυβέρνηση (αφού μάλιστα η ΝουΔουλα δεν θέλει και δεν μπορεί να κυβερνήσει), προς τι η κίνηση Λοβέρδου; Επίδειξη δύναμης κατά του Σαμαρά; Σιγά τα ωά.

  Εάν πέφτει, τότε εξηγείται η κίνηση. Πάμε σε ... Οικουμενική.

  Με την ευκαιρία, πληροφορούμαι ότι το ΜΕΓΚΑ είχε έτοιμη δημοσκόπηση της GPO για σήμερα. Ισχύει; Γιατί δεν την δημοσιοποίησε στο σημερινό δελτίο ειδήσεων; Ισχύει ότι φέρνει πολύ κοντά τη διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

 5. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 09/05/2011 22:28:25

  Προ ημερών, θυμάστε τα περί "τζιτζιφιόγκου" (υπουργείο Οικονομικών) του Ρέππα; Τι άλλο είπε; Οτι πρέπει να πάμε σε πανεθνική συνεννόηση και ότι πρέπει να πλαισιώσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης εξω-ΠΑΣΟΚοικοί πολιτικοί παράγοντες.

  • drider avatar
   drider @ vonchristoforakos 10/05/2011 00:20:08

   Δικαιώνεσαι απόλυτα αυτή τη στιγμή ως προς την εκτίμηση σου. Ένα 41.9% των πολιτών παρουσιάζεται στη δημοσκόπηση του Μέγκα να επιθυμεί μια κυβέρνηση ευρύτερων πολιτικών προσωπικοτήτων και τεχνοκρατών. Αποκάλυψες τους "ευσεβείς" πόθους του συστήματος...

 6. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 09/05/2011 22:29:25

  Με το βλέμμα στραμμένο προς τη μετά Παπανδρέου εποχή;
  Αληθεύει η διαρροή Λοβέρδου για τα όσα περί ΑΟΖ (άνευ Καστελορίζου) εισηγήθηκε ο κ. Παπανδρεόυ στο περασμένο υπουργικό συμβούλιο και τις αντιδράσεις;

 7. Orestios avatar
  Orestios 09/05/2011 22:34:34

  Ο Σαμαράς γίνεται ο καταλύτης αλλά και ο ρυθμιστής του συστήματος.
  Αποκτά υπερκομματική υπόσταση και γίνεται φάρος ελπίδας.
  Το τέλος της συμμορίας έφτασε.

 8. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 09/05/2011 22:38:56

  Η ΝΔ αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει το βλέμμα της αποκλειστικά σε ένα θέμα:
  Το ΖΑΠΠΕΙΟ 2.
  Όλα αυτά που γίνονται είναι επικοινωνιακές κωλοτούμπες του πασοκ για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία.Γιατί το να μιλούν απλοί βουλευτές και να διαμαρτύπονται είναι φυσιολογικό.Αλλά να διαμαρτύρονται και οι υπουργοί κυβέρνησης που έχει άνετη πλειοψηφία αυτό είναι ανήκουστο.Φέρτε νομοσχέδια προς ψήφιση και αν δεν περάσουν τότε αρχίστε την γκρίνια.Χωρίς όμως λόγω γιατί διαμαρτύρονται και αραδιάζουν κατηγορίες ανώνυμα ;
  Μάλλον καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει και η ΝΔ με το Ζάππειο 2 θα τους δώσει την χαριστική βολή.
  Υπομονή λοιπόν .........................

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 09/05/2011 22:48:20

   Κάνουν φασαρία.
   Λες να μην το καταλαβαίνουμε?
   Αλλά δεν μπορούν να αποφύγουν το αναπόφευκτο.
   Την λογοδοσία για το έγκλημα εναντίον της Ελλάδας.

 9. factorx avatar
  factorx 09/05/2011 22:55:22

  Τι είπε ο Λοβέρδος το βραδυ στο Μέγκα:

  Μίλησα σήμερα με ένταση. Η χώρα προσπαθεί να φύγει από τη δίνη και παίζει την τελευταία της ευκαιρία.
  Έξω λένε ότι η κυβέρνηση εκφράζεται με αμήχανο τρόπο αλλά και στα κόμματα όταν αναφέρονται λένε ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους.
  Θέλω να στηρίξω τον Πρωθυπουργό σε αυτό το πρόγραμμα και δεν διαμορφώνω καμία στρατηγική.
  Χρειάζεται ταυτόσημος πολιτικός λόγος.
  Πρέπει να καλύψουμε τα ελλείμματα του 2011.
  Οι προσλήψεις στο Δημόσιο να γίνουν 0 προς 5.
  Οι αποκρατικοποιήσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες.
  Δεν σκέφτομαι το προσωπικό πολιτικό κόστος αλλά αυτό που συμφέρει την χώρα.
  Πρότεινα πολιτικές, πρότεινα συνευθύνη γιατί δεν φταίει ο Παπακωνσταντίνου μόνο για την πολιτική.
  Αν τα νεφελώδη και τα αντιφατικά επικρατήσουν τότε εγώ δεν έχω θέση στην κυβέρνηση και τίθεμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού.
  Ο Πρωθυπουργός έχει πει συγκεκριμένες φράσεις και εγώ συντάσσομαι με αυτές.
  Το δεύτερο μνημόνιο ενδεχομένως να είναι μια λύση και θα το υποστηρίξω.
  Οι διαρθρωτικές αλλαγές χρειάζονται στην υγεία.

 10. nasos avatar
  nasos 09/05/2011 23:06:09

  η οικονομία καταρρέει,η κοινωνία χάνει την υπομονή της και η Κυβέρνηση ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν στο μικρόκοσμό της την στιγμή που άγεται και φαίρεται από τις εξελίξεις,όπως φάνηκε και το θρίλερ της συνάντησης στο Λουξεμβούργο
  το μέγα πρόβλημά μας πλέον είναι τι εννοούσε ο Λοβέρδος και πως επηρεάζει τα πράγματα η παρέμβαση της Αννούλας
  συνωμοσίες επί συνωμισιών στο Πράσινο Βυζάντιο την στιγμή που κάθε μέρα κάποιος απελπισμένος φουκαράς αυτοκτονεί και ο ανθός της ελληνικής νεολαίας ετοιμάζεται να μεταναστεύσει

  • Orestios avatar
   Orestios @ nasos 10/05/2011 00:47:20

   +1000
   Εγκλωβισμένοι στον μικροκομματικό μικρόκοσμό τους.

 11. nasos avatar
  nasos 09/05/2011 23:06:31

  η οικονομία καταρρέει,η κοινωνία χάνει την υπομονή της και η Κυβέρνηση ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν στο μικρόκοσμό της την στιγμή που άγεται και φαίρεται από τις εξελίξεις,όπως φάνηκε και το θρίλερ της συνάντησης στο Λουξεμβούργο
  το μέγα πρόβλημά μας πλέον είναι τι εννοούσε ο Λοβέρδος και πως επηρεάζει τα πράγματα η παρέμβαση της Αννούλας
  συνωμοσίες επί συνωμοσιών στο Πράσινο Βυζάντιο την στιγμή που κάθε μέρα κάποιος απελπισμένος φουκαράς αυτοκτονεί και ο ανθός της ελληνικής νεολαίας ετοιμάζεται να μεταναστεύσει

 12. perastikos avatar
  perastikos 09/05/2011 23:34:15

  ασε βρε που οι Λοβερδος κανει τον "λαγό" του Παπανδρέου. βλέπει οτι το καράβι βουλιάζει και νιωθει οτι ειναι απο τους πρωτους 3-4 που θα φάνε της αρκούδας το ξυλο... ενα μηνα περισσοτερο ή λιγώτερο στο υπουργικό θώκο δεν αλλάζει τίποτα και γι' αυτό γυρίζει το βιολί και το παίζει για τα μάτια του κόσμου... αντε να μας βγεί και απο πάνω στο τέλος.

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/05/2011 23:57:51

  ΤΣΙΡΙΖΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΜΙΛΑΜΕ ΤΣΙΡΙΔΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!!!ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΗ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ...

 14. pizza avatar
  pizza 10/05/2011 01:34:49

  Και δυστυχως ξανα απεργια και συγκεντρωσεις. Τι αλλο να πης

 15. pizza avatar
  pizza 10/05/2011 01:37:49

  Ορεστιε, δεν βρισκουμε κανεναν αλλον. Και αυτος υπουργος στην προηγουμενη κυβερνηση ηταν. Ολοι τους ειναι παρ'τον ενα και χτυπα τον αλλον.

 16. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/05/2011 01:41:55

  Τι έλεγε τσιρίζοντας;

 17. pizza avatar
  pizza 10/05/2011 02:08:45

  Σωστος!

 18. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 10/05/2011 10:14:41

  ΠΡΟΣ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΗ: 1) ΑΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΣΙΡΙΖΕ 2) ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΄΄ΕΡΓΟ΄΄ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΜΥΝΑ....ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ...

 19. juliet avatar
  juliet 10/05/2011 11:45:23

  Πληρούσε όλες τις προΰποθέσεις για να γίνει ο ανθρωπος της νέας τάξης,ξέρει να κτυπά τη πλάτη,να πονά με την κατάντια του ανθρώπου-ανεξάρτητα αν του είναι αδιάφορο.Είναι πιο επικίνδυνος απο το ΓΑΠ,γιατί μπορεί να εκφράζεται,όταν μιλάει η ομιλία του έχει χρώμα,δεν είναι μονοκόμματη ,κάτι που δημιουργεί προυποθέσεις να παραπλανήσει και να τον διαφοροποιήσει απο τους άλλους.Θα είδωμεν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.