#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2011 16:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πιο επικίνδυνη συντεχνία είναι αυτή που μας κυβερνά


Η πιο επικίνδυνη συντεχνία στη χώρα είναι αυτή των Υπουργών αυτής της Κυβέρνησης. Διότι ο καθένας από αυτούς κατονομάζει συντεχνία όποιον αντιστέκεται στις επιλογές του. Ο Υπουργός Μεταφορών είπε συντεχνία τους φορτηγατζήδες, ο Υπουργος Ανάπτυξης είπε συντεχνία τους αγρότες, εσείς κύριε Λοβέρδο ονομάζετε συντεχνία τους γιατρούς, η Υπ. Εργασίας σε λίγο θα μας πει συντεχνία τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ή άνεργους. Καλά δεν βλέπετε ότι έχετε ξεφύγει σε υψηλά επίπεδα αλαζονείας;

Μπορείτε να μας πείσετε πως μπορούν να χωρέσουν διπλάσιοι γιατροί σε μισό προϋπολογισμό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, συνυπολογίζοντας την αυξημένη ποιότητα που όλοι θέλουμε; Από το 1,5% του ΑΕΠ πήγατε στο 0,7%. Άλλα λέει το Σ/Ν και άλλα λέτε εσείς στις τηλεοράσεις. Όσοι έγραψαν αυτό το Σ/Ν είναι ανίκανοι να ξεχωρίσουν τον ορό από την πάπια… Είναι άσχετοι με το χώρο της υγείας. Να αποσύρετε το παρόν Σ/Ν. Να πάτε να συζητήσετε με τον ιατρικό κόσμο της χώρας με την ίδια σπουδή που συζητήσατε για 4 μερόνυχτα με τους λαθρομετανάστες.

Εμείς δε σας δίνουμε λευκή επιταγή να υλοποιήσετε αυτό το ασαφέστατο Σ/Ν με 80 Υπουργικές αποφάσεις. Απλούστατα γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή σας. Γιατί άλλα λέτε και άλλα κάνετε….Κώστας Μαρκόπουλος, σήμερα στην Βουλή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. STATHIS avatar
  STATHIS 09/02/2011 16:27:46

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ......... ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ "ΚΑΚΑ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΑ ΤΩΝ "ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ" ΠΟΥ .... ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ (βαπτίζοντας) ΤΕΣ !!!!!  *Μιά άποψη.-

  • kalimera avatar
   kalimera @ STATHIS 10/02/2011 08:20:15

   Καμία μικροαπατεωνιά όμως δεν ξεπερνά τους 30 γιατρούς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που δηλώνονταν παραπληγικοί για να παίρνουν επίδομα κολατσιού!

 2. skeptomenos avatar
  skeptomenos 09/02/2011 16:30:14

  Υπερβολικά επιεικής ο κύριος Μαρκόπουλος.

 3. Wolf avatar
  Wolf 09/02/2011 16:41:30

  Μπράβο Κώστα!!!

  • Enzo avatar
   Enzo @ Wolf 09/02/2011 17:20:59

   τι μπραβο Κωστα ρε φιλε?
   εδω ισοπεδωνεται η χωρα και αυτοι ουτε μια προταση μομφης εναντιον της κυβερνησης δεν εχουν κανει ετσι για την φανελα!πλακα μας κανουν ολοι τους.
   Αντωνη μηπως ειδες την δημοσκοπηση της GPO?

 4. man8os avatar
  man8os 09/02/2011 17:51:24

  Μπραβο σας!

 5. Rote Phane avatar
  Rote Phane 09/02/2011 18:05:24

  Kati kinite

 6. thanasis avatar
  thanasis 09/02/2011 18:38:12

  πως να ημερεψω τον πεινασμενο που βλεπει τους σαπιοκοιλιαδες
  να συσωρευουν αμυθυτο πλουτο

 7. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 09/02/2011 18:55:41

  Είδες οι αχάριστοι;Να σου βγάζουν γλώσσα αυτοί που πριν λίγους μήνες τους είχες στα όπα όπα!!!

 8. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 09/02/2011 20:09:10

  Θα ήθελα να αναδείξω ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έμαθα μόλις σήμερα από έναν φίλο μου. Εξαιτίας του κ. Λοβέρδου και των πολιτικών του στην τιμολόγηση των φαρμάκων έχει προκύψει τρομερό ζήτημα με κάποια σπάνια φάρμακα. Όσοι ξέρουν ή έχουν στην οικογένεια τους κάποιο άτομο που να πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα που κάνει ανοσοκασταλτική θεραπεία, θα ξέρουν ότι μετά την πολιτική που εφάρμοσε ο κ.Λοβέρδος για τις τιμές των φαρμάκων η εταιρία που παρείχε το φάρμακο αζαθειοπρίνη,το βασικό φάρμακο για την θεραπεία τέτοιων νοσημάτων, πλέον το έχει αποσύρει από την ελληνική αγορά! Το αποτέλεσμα; Χιλιάδες ασθενείς εδώ και καιρό δεν παίρνουν το φάρμακό τους όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μην κάνουν σωστή ανοσοκαταστολή άρα αργά η γρήγορα να χειροτερέψουν με μη αναστρέψημα αποτέλεσματα και βλάβες για τον εαυτό τους. Είναι απλά τραγωδία, να έχεις τα χρήματα, να θές να το πληρώσεις το φάρμακο από την τσέπη σου για να μην πάθεις κάποιο κακό μεγαλύτερο, να μην πονάς κτλ κτλ και να μην στο επιτρέπουν, να σου λένε απλά ΟΧΙ. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά επειδή τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται, είπα να το θέσω εδώ το θέμα, μπας και γίνει κάτι. Μιλάμε για χιλιάδες ψυχές που αγωνιούν εξαιτίας αυτής της ιστορίας. Και το θέμα είναι ότι το για το φάρμακο αυτό δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Αυτό είναι και τέλος.

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/02/2011 20:40:33

  Tο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2012-2014 ανακοινώνει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου:

  Στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ περίπου στο τέλος του 2015, που συνεπάγεται περικοπές 15 δισ. ευρώ περίπου σε βάθος τετραετίας.

  Οι προτάσεις της τρόικας για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, οι οποίες όμως χαρακτηρίζονται ως «ενδεικτικές» και μέλλει να εξειδικευθούν από τα αρμόδια υπουργεία αφορούν στα εξής:

  -Αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ προκειμένου να περιορισθούν τα κόστη, μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακών φορείς, πάγωμα προσλήψεων και μείωση του μισθολογικού κόστους....ποια δώρα;
  -Περαιτέρω μείωση των προϊόντων που υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και εξάλειψη της γεωγραφικής διαφοροποίησης (όπως τα νησιά) + μετατάξεις στον ανώτερο συντελεστή.
  -Μεταρρύθμιση της φορολογίας των επιχειρήσεων, με μείωση των συντελεστών αποσβέσεων, εξάλειψη των εξαιρέσεων από την υποχρέωση καταβολής φόρου και καλύτερο έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών.
  -Περικοπή επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά που βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας.
  -Μείωση των αμυντικών δαπανών για όλο το διάστημα έως το 2014.
  -Κατάργηση φορέων στο δημόσιο τομέα, συγχώνευση φορέων που επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο.
  -Μείωση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων ως αναλογία του βασικού μισθού και σύνδεσή τους με την εργασία που εκτελείται, αλλά και την εισαγωγή πλαφόν σε αυξήσεις και προαγωγές, ώστε να χορηγούνται πέραν της διετίας.

  Στόχος είναι με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο να επιτευχθεί το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ.

  ** υποτίθεται ότι το 2013 λήγει το μνημόνιο ...κατά τα άλλα....και ακόμα δεν έχουμε δει τι θα γίνει με επιμηκύνσεις αναδιαρθρώσεις και υποκύψεις.

 10. Γιώργος Βλάχος avatar
  Γιώργος Βλάχος 09/02/2011 21:14:42

  Πάντως η συντεχνία που μας κυβερνά εξέθρεψε όλες τις συντεχνίες που σήμερα κατηγορεί. Κάποτε της ήταν χρήσιμες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.