#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/04/2013 15:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πιο αισχρή ερώτηση στην ιστορία του ΚοινοβουλίουΗ τρόικα μονοπωλεί την ειδησεογραφία, αλλά η ΧΑ βρίσκει πάντα τον τρόπο να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

Τόση είναι η πρεμούρα της ΧΑ να ταυτιστούν με τη Χούντα των Απριλιανών (για τα ψηφαλάκια των σταγονιδίων), που έφθασαν στο σημείο να καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή, γιατί στρατόπεδο στο Μεσολόγγι, φέρει το όνομα του Σπύρου Μουστακλή.

Για να μπορείτε ελευθέρως να λέτε τις άγαρμπα κεκαλυμμένες ναζιστικές ασυναρτησίες σας, θα ήταν μια εύκολη απάντηση.

Άλλωστε ο Μουστακλής δεν κυνηγούσε μετανάστες για να το παίξει εθνικιστής…

Χίλιοι δήθεν «Καραϊσκάκηδες» δεν φτάνουν ούτε το νύχι του μεγάλου πατριώτη Μουστακλή, που έπαιξε τη ζωή του κορώνα γράμματα για να ρίξει το φαιδρό καθεστώς της Χούντας.

Αναμένουμε να κατατεθούν ερωτήσεις και για άλλα στρατόπεδα. Τους λέμε ότι αν ψάξουν υπάρχει στρατόπεδο με το όνομα υποστράτηγου, που αρνήθηκε να παραδώσει τη μεραρχία του σε Γερμανούς και Βούλγαρους το 1941 και αυτοκτόνησε.

Αυτός κι αν είναι όνειδος…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 13/04/2013 16:18:19

  Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά. Η υποταγή ή ο εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πως πρέπει, του πως οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε και να μιλάμε; Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά. Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε. Γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε.

  M.Xατζιδάκις.
  (Πολύ Μάνο έχουμε σήμερα!)

 2. babis avatar
  babis 13/04/2013 18:58:58

  Κι αλλοι ηρωες...

  Βερσής Κων/νος του Σωτηρίου, Ταγματάρχης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1901, του Α’ Συντάγματος Πεδινού Πυροβολικού. Αυτοκτόνησε στο 7ο χιλιόμετρο νότια Ιωαννίνων (ύψωμα Ραψίστας) στις 23 Απριλίου 1941, μη ανεχόμενος τη παράδοση των πυροβόλων της Μοίρας του, στους Γερμανούς. Ζήσης Ιωάννης του Δημητρίου, Υποστράτηγος. Γεννήθηκε στο Μακρύσι Φθιώτιδας το 1888 της Ταξιαρχίας Έβρου. Αυτοκτόνησε στα Ύψαλα Ανατολικής Θράκης, λόγω του παράσπονδου αφοπλισμού της Ταξιαρχίας του από τους Τούρκους(είχε μεταβεί εκεί για να μη παραδοθεί στους Γερμανούς) στις 9 Απριλίου 1941. Θεοδωράκης Ιωάννης του Γεωργίου, Αντισυνταγματάρχης. Γεννήθηκε στη Μάζα Χανίων, του 30ου Συντάγματος Πεζικού. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 18 Απριλίου 1941(είχε μεταφερθεί εκεί μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, επειδή δε μπορούσε να ανεχθεί τη διάλυση της V Μεραρχίας Πεζικού.

 3. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 13/04/2013 19:56:08

  Κι άλλος ήρωας. Παραθέτω κείμενο από άλλη ιστοσελίδα:

  Όπως είναι γνωστό η Ναζιστική Γερμανία εισέβαλε στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941 από τα Ελληνο – Γιουγκοσλαβικά και Ελληνο Βουλγαρικά σύνορα. Η αρχική γερμανική επίθεση κατά της “γραμμής Μεταξά” πραγματοποιήθηκε από μία μονάδα Γερμανικού πεζικού ενισχυμένη από δύο ορεινές μεραρχίες του 18ου Ορεινού Σώματος (XVIII Mountain Corps), αντιμετώπισαν όμως ισχυρή αντίσταση και σημείωσαν μικρή επιτυχία.
  Μία γερμανική αναφορά στο τέλος της πρώτης μέρας των επιχειρήσεων περιγράφει πως η γερμανική 5η Ορεινή Μεραρχία «απωθήθηκε στο πέρασμα Ρούπελ παρά την ισχυρότατη αεροπορική υποστήριξη, έχοντας σημαντικές απώλειες». Από τα 24 οχυρά που αποτελούσαν τη Γραμμή Μεταξά μόνο δύο έπεσαν, και αυτά μόνον αφού καταστράφηκαν ολοσχερώς. Τα περισσότερα οχυρά, συμπεριλαμβανομένων των Ρούπελ, Εχίνος, Καρατάς, Λίσσε και Ιστίμπεη αντιστάθηκαν για τρεις ημέρες.
  Ο λοχίας Δημήτριος Ίτσιος ήταν ο διοικητής του Πολυβολείου 8 (Π.8) στο οροπέδιο της Ομορφοπλαγιάς του όρους Κερκίνη (Μπέλες), πάνω από τo χωριό Άνω Πορρόϊα Σερρών. Το Π.8 ήταν ένα μεμονωμένο εξωτερικό αμυντικό έργο, που μαζί με το Π.9 αποτελούσαν τα σημαντικότερα σημεία στήριξης των Ελλήνων στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπολης. Τα πολυβολεία αυτά δεν είχαν σχέση με τα οχυρά.
  Την πρώτη ημέρα της γερμανικής εισβολής, ένα σύνταγμα γερμανών καταδρομέων της 6ης Ορεινής Μεραρχίας με επικεφαλής τον ίδιο τον διοικητή της μεραρχίας, στρατηγό Ferdinand Shorner, επιτέθηκε στο ελληνικό τάγμα που υπερασπιζόταν την Ομορφοπλαγιά. Για πέντε ώρες οι Έλληνες αντιστάθηκαν λυσσαλέα στη γερμανική υπεροπλία, υποχρεώνοντας τον Shorner να διατάξει τις βαριές πυροβολαρχίες του στο έδαφος της Βουλγαρίας, καθώς και τους πιλότους των στούκας να επικεντρώσουν τη δράση τους πάνω στις θέσεις του συγκεκριμένου τάγματος. Το αποτέλεσμα ήταν οι γερμανικοί βομβαρδισμοί να μετατρέψουν σε κόλαση την Ομορφοπλαγιά, και να υποχρεώσουν τους επιζώντες έλληνες στρατιώτες να πραγματοποιήσουν τακτική υποχώρηση προς τα Κρούσσια.
  Στο πλαίσιο αυτό οι άνδρες του Π.8 και Π.9 ανέλαβαν να καθυστερήσουν την προέλαση των γερμανών καταδρομέων, ώστε να δοθεί χρόνος να εκκενώσουν οι Έλληνες την Ομορφοπλαγιά. Το Π.9 καταλήφθηκε μέσα σε λίγη ώρα από τους Γερμανούς, αλλά το Π.8 με τον λοχία Δημήτριο Ίτσιο και δύο στρατιώτες του αντιστάθηκε για πάνω από τέσσερις ώρες. Στο διάστημα αυτό οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να προωθηθούν προς τα Άνω Πορρόια, για να ανακόψουν την υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων προς τα Κρούσσια.
  Ο Δημήτριος Ίτσιος ήταν ο χειριστής του πολυβόλου και ξόδεψε και τις 33.000 σφαίρες που υπήρχαν στο πολυβολείο, προτού παραδοθεί στους Γερμανούς. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνδρες του Π.8 ευθύνονται για τον θάνατο 232 γερμανών στρατιωτών, δηλαδή όσους σκότωσε ολόκληρος ο στρατός της Γιουγκοσλαβίας στη διάρκεια της γερμανικής εισβολής τον Απρίλιο 1941!
  Στη διάρκεια της μάχης της Ομορφοπλαγιάς σκοτώθηκε και ο αντισυνταγματάρχης Ebeling, διοικητής του 138ου Συντάγματος Ορεινών Καταδρομών, ο πιο υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματικός που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της Μάχης των Οχυρών. Η αντίσταση του Π.8 εξόργισε τον στρατηγό Shorner, καθώς εκτός από τις μεγάλες απώλειες που προκάλεσε στους άνδρες του, ανέτρεψε τον σχεδιασμό του για την πρώτη ημέρα του πολέμου.
  Όταν ο στρατηγός Shorner πληροφορήθηκε το γεγονός ότι ο διοικητής του πολυβολείου ήταν ένας απλός έφεδρος λοχίας, θίχτηκε ο εγωισμός του και αφού συναντήθηκε με τον αιχμάλωτο Ιτσιο τον ρώτησε:

  - Ποιος είναι ο Διοικητής σου στο πυροβολείο?
  - Εγώ είμαι, απάντησε ο Ιτσιος
  - Δεν υπάρχει αξιωματικός?
  - Οχι!
  - Ξέρεις ότι για χάρη σου έχασα έναν αντισυνταγματάρχη και 232 στρατιώτες?
  - Λυπάμαι στρατηγέ αλλά υπερασπίζομαι την πατρίδα μου.

  Μετά από αυτό ο Shorner έδωσε εντολή παρουσίασης όπλων σε μια διμοιρία Γερμανών στρατιωτών προς τιμήν του Ίτσιου, και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ έδωσε διαταγή να εκτελεσθεί ο Ίτσιος, κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης, αλλά να μην πειραχτούν οι δύο στρατιώτες που ήταν μαζί του, τους οποίους απελευθέρωσε στα Ανω Πορρόϊα!!!.

  Επρόκειτο για το πρώτο έγκλημα πολέμου των Γερμανών στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες της Βέρμαχτ επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες των στρατιωτών του λοχία Ίτσιου που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του, ότι πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι με περίστροφο, ενώ είχε ήδη παραδοθεί. Ο σημερινός επισκέπτης του Π.8 μπορεί να εντοπίσει ακόμη και τον βράχο όπου ο λοχίας έπεσε και ξεψύχησε όταν πυροβολήθηκε.

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 13/04/2013 21:45:53

  Ανοησία της ΧΑ αλλά σίγουρα δεν είναι και "η πιο αισχρή ερώτηση".

  Υποπτεύομαι ότι ο μέσος όρος ευφυίας είναι αρκετά χαμηλότερος σε αυτό το κρίριο από τον εθνικό μέσο όρο και συνεπώς πολλές άλλες χειρότερες ανοησίες έχουν ακουστεί εκεί μέσα.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/04/2013 22:25:15

  Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο Σπύρος Μουστακλής δεν ήταν καν αριστερός....
  Δεν ήξεραν οι χρυσαυγίτες, δεν ρώταγαν;
  Εχει γεμίσει η Αθήνα με καροτσάκια με σκραπ κάθε είδους, στη μέση του δρόμου, κίνδυνος-θάνατος για αυτοκίνητα, και αυτοί ασχολούνται με αηδίες, με τρόπο που προσβάλλει το κοινό αίσθημα. Μία τέτοια επερώτηση να έκαναν, μισή μονάδα την τσιμπούσαν χαλαρά....

 6. ares avatar
  ares 14/04/2013 01:54:24

  αυτό κι αν είναι εθισμός: η παράθεση του Στρατηγού του '41 με τον πατριώτη Μουστακλή!!!

 7. μεσολογγίτης avatar
  μεσολογγίτης 14/04/2013 04:59:59

  http://messolonghinews.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6.html?m=1

 8. akis51 avatar
  akis51 14/04/2013 11:36:18

  Παραθέτω το παρακατω άρθρο από "RADAR, Ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ" :

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  Του ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΤΝΤΣΙΝΗ

  Ο,τι κι αν δοκίμασαν στην αρχή ήταν λάθος. Οι νεοναζί του NPD, που μόλις είχαν εκλεγεί στη Βουλή της Σαξονίας, έβγαιναν πάντα κερδισμένοι.

  Oι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων στις αντικοινοβουλευτικές προκλήσεις όξυναν απλώς τον αντίκτυπό τους.

  Είτε αποχωρούσαν συμβολικά, είτε έστρεφαν επιδεικτικά τις πλάτες τους στον ομιλητή του NPD, οι βουλευτές συμμετείχαν ως ακούσιος θίασος στο σόου των φασιστών. «Μας διαπόμπευαν», παραδέχεται σήμερα, εννιά χρόνια μετά, μιλώντας στην «Zeit» ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Linke Ρίκο Γκέμπχαρτ.

  Πώς απεγκλωβίστηκαν από αυτό το τέλμα τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου»;

  Εκαναν το αυτονόητο. Κάθισαν όλοι - Σοσιαλδημοκράτες, Συντηρητικοί, Πράσινοι κι Αριστεροί - σε ένα τραπέζι. Και συμφώνησαν σε τρεις αφόρητα πεζές, πλην καίριες, ενέργειες:

  Πρώτον, κάθε φορά που θα υποβάλλει ερώτηση ένας νεοναζί, δεν θα του απαντά μόνο η κυβέρνηση, αλλά και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

  Δεύτερον, όλες οι προτάσεις νόμου που θα καταθέτει το NPD, θα καταψηφίζονται ομόφωνα.

  Τρίτον, κανείς δεν θα παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις εκτός Κοινοβουλίου, στις οποίες θα συμμετέχουν βουλευτές του NPD.

  Ούτε ηθικολογίες, ούτε διαγωνισμοί δημοκρατικής ευαισθησίας, ούτε τάχα μου οργισμένοι φιλιππικοί. Αθόρυβη, μεθοδική, στυγνή απομόνωση.

  Η συμφωνία τηρήθηκε. Το ποσοστό του NPD στις εκλογές που ακολούθησαν μειώθηκε από το 9,8% στο 5,6% και βαίνει σύμφωνα με τα γκάλοπ μειούμενο.

  Μια τέτοια συμφωνία προϋποθέτει ότι κανείς δεν διεκδικεί μονοπώλιο στον αντιφασισμό. Μια τέτοια συμφωνία είναι ανέφικτη όσο οι υλακές της εμφυλιακής μισαλλοδοξίας ρυπαίνουν τη δημόσια ζωή.

  Όσο αργεί μια τέτοια συμφωνία, η Βουλή θα λειτουργεί ως θέατρο των εχθρών της.

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ akis51 14/04/2013 12:10:39

   Καμία σχέση η γερμανία με την ελλάδα. Λάθος το παράδειγμα σου, αν θεωρείς ότι πρέπει να εφαρμοστεί κάτι τέτοι κι εδώ. Άλλα βιώματα, άλλη οικονομική κατάσταση, άλλη κοινωνική διαστρωμάτωση και το κυριότερο, άλλο παρελθόν.

 9. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 14/04/2013 19:42:27

  Κανένας σεβασμός σε μία ηρωική μορφή της ελληνικής ιστορίας

  Η μπρούτζινη προτομή του ήρωος Συνταγματάρχη (ΠΖ) Δημητρίου Ψαρρού, που βρίσκεται στην πλατεία Αιγύπτου, μπροστά από το κτίριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, εκλάπη από κλέφτες που είχαν πρόθεση προφανώς να την πωλήσουν.

  Η κλοπή έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί από ομάδα παλαιών Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, η οποία είχε πάει στο σημείο προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του νεκρού ήρωα Συνταγματάρχη, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1944 από άνδρες του ΕΛΑΣ, όταν ήταν διοικητής του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων στην περιοχή της Άμφισας, στην τρίτη προσπάθεια του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού να διαλύσει το 5/42 Σ.Ε., που ανήκε σε άλλο αντιστασιακό χώρο - μη κομμουνιστικό ή ελεγχόμενο από το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ - την ΕΚΚΑ.

  Η συγκεκριμένη προτομή του Συνταγματάρχου Δ.Ψαρρού είχε τοποθετηθεί στο σημείο αυτό επί δημαρχία του Δ.Αβραμόπουλου και βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την επίσης κλαπείσα προτομή του ήρωος Ταγματάρχη Τσιγάντε ο οποίος το 1943 προδοθείς σκοτώθηκε από Ιταλούς Καραμπινιέρους κατά την ανταλλαγή πυροβολοσμών κατά την έφοδό τους στο κρυσφύγετό του, που βρισκόταν στο υπόγειο κοντινής πολυκατοικείας.

  Ελπίζεται ότι η προτομή του Ψαρρού θα βρεθεί σύντομα από την Αστυνομία και θα αποκατασταθεί στο σημείο.
  Τέτοιες όμως ενέργειες είναι ενδεικτικές του έσχατου σημείου που μπορεί να φτάσει κάποιος (ή κάποιοι) στη σημερινή Ελλάδα του Μνημονίου.

 10. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 14/04/2013 20:25:58

  Oι ρίζες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται πολύ βαθύτερα απο όσο φαίνεται.Η Κόκκινη προβιά, τα σχέδια Προμηθέας-Περικλής-Ιέραξ, ο ΙΔΕΑ και το αντίπαλο Δέος ο Ασπίδα,η μετέξελιξη της ΕΑΝ σε ΙΔΕΑ σε ΕΕΝΑ.Σχέδια Νατοικά και σχέδια Αγγλοσαξονικής προέλευσης

  Ολως τυχαίως δε οι Απριλιανοί είχαν περάσει μέσα απο τα Τάγματα Ασφαλείας-Ελληνικά Ες-Ες- και όλως τυχαίως παίζεται ένα παιχνίδι παραφιλολογίας μεταξύ Ναζι-Βέρμαχτ

  Η Ακροαριστερά και η Ακροδεξιά στην Ελλάδα έχουν το ίδιο αφεντικό καθαρά και ξάστερα κα ιτην πολιτική των αντίρροπων πόλων για την διασφάλιση των συμφερόντων την έχουμε δεί πολλάκις και διαχρονικά να εφαρμόζεται στον Ελλαδικό χώρο . Πολλά απο τα δίπολα της Ελληνικής πολιτικής ζωής αποτελούσαν και έκφραση της.Λίγο τολμηρό αλλα αληθινό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.