#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «πεφωτισμένη» Δεξιά των Βορείων Προαστίων ξανάρχεταιΚάτι που ακούγεται από πολλές διαφορετικές και άσχετες μεταξύ τους πηγές, ενδεχομένως δεν είναι απλά μία φήμη:

Σύμφωνα και με το “Βήμα της Κυριακής”, το… θρυλούμενο νέο κόμμα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ως αφετηρία του οποίου προσδιορίζονται «πατριωτικές ανησυχίες», και ως κύριοι εκφραστές του εμφανίζονται ο απόστρατος στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος και ο σερ Βασίλης Μαρκεζίνης, θα έχει πιθανότατα το όνομα “Νέα Πατρίδα". Το σχετικό ρεπορτάζ της ναυαρχίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, προσθέτει ότι, όπως προκύπτει και από πρόσφατη ομιλία του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη, ο οποίος είχε αρνηθεί τον Μάιο του 2012 να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, η καινούρια παράταξη θα αξιοποιήσει και τη ρητορική της “Ειρηνικής Επανάστασης”, που είχε εισάγει στο πολιτικό λεξιλόγιο ο Μιλτιάδης Έβερτ, μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με εκείνους που τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός τέτοιου φορέα, η Κεντροδεξιά χρειάζεται ένα εθνοκεντρικό, υπερσυντηρητικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, το οποίο θα εκφράζει τον χώρο της αμιγούς και λαϊκής Δεξιάς, και θα πάρει μερίδιο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και τη Νέα Μέρα.

Πριν προχωρήσω, μια απαραίτητη διευκρίνιση. Όπως μαθαίνω δεν ισχύει ότι ο σερ αρνήθηκε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ τον Μάϊο του 2012. Κάθε άλλο. Κάποιο κώλυμα υπήρξε όμως, αλλά δεν έμαθα περισσότερα.

Κατά τα άλλα, Μαρκεζίνης και Φράγκος  υπάρχουν σε όλες τις λίστες, πλην αυτής του Σάντος για το Μουντιάλ.

Κύριος σκοπός αυτών των κινήσεων είναι η έξωση του Σαμαρά από το Μαξίμου. Ενώ, ο αληθινός πατριωτικός χώρος πρέπει να ξαναμπεί στη γωνία, να ξαναγίνει γραφικός, τύπου ΛΑΟΣ, ναζιστικός, τύπου ΧΑ, κόμμα αλεξι(η) κέραυνο τύπου ΑΝΕΛ.

Μία συνισταμένη των τριών εκφάνσεων ζητούν κάποιοι. Ένα κόμμα συντηρητικό, που θα καθοδηγείται από «πεφωτισμένα στελέχη», με προϋπηρεσία στο Στρατό και στην ίντριγκα, στη δουλοπρέπεια και τις «εκσυγχρονιστικές» επαφές.

Ευαγγελίζονται ένα είδος αμιγούς δεξιάς βορείων προαστίων, που γνωρίζει όμως τις ανάγκες του λαού. Κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δραχμικοί  και φοβικοί  θέλουν να αποτελέσουν το τέλειο δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ή να  ανοίξουν το δρόμο για μια "Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας" με όλο το φάσμα (πλην ΚΚΕ και ΧΑ που θα αρνηθούν) μέσα στο σχήμα. Και βέβαια κρατούν για τον εαυτό τους τις καίριες θέσεις.

Τέτοια σενάρια απεργάζεται η αυτοαποκαλούμενη «ελίτ» της δεξιάς, σε κλειστές ιδιωτικές συζητήσεις σε «κλαμπ», με μενού περισπούδαστες αναλύσεις για μυημένους και μη. Ένα είδος πολιτικής «Μονόπολης»  με στημένα ζάρια.

Έχουν και γαλλικό όρο για την κίνηση τους, αλλά μάλλον τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει πραγματικότητα. Πρόκειται για σενάρια συνταξιούχων και αργόσχολων, που εξυφαίνονται σε συναντήσεις, όπου ο κάθε είδους «τελειωμένος», παλεύει να αποδείξει πόσο σπουδαίος είναι,  με ποιους μιλάει τακτικά, πόσο ανάγκη τον έχει το σύστημα, πόσο «σωτήρας» μπορεί να  αναδειχτεί.

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 09/12/2013 08:08:03

  Οπως ακούω τα ονόματα το 99% των ψηφοφόρων τους θα προέλθει από ψεκασμένους. Οπότε η ΝΔ δεν έχει να φοβάται. Και τα ονόματα που αναφέρετε είναι από καμμένα ως γραφικά.

  • κωστας Π. avatar
   κωστας Π. @ Tassos 09/12/2013 10:25:34

   Απ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι...

   • GusP avatar
    GusP @ κωστας Π. 09/12/2013 11:31:54

    Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Η κίνηση μπορεί να γίνει ή και όχι. Μάντης δεν είμαι. Αν όμως δεν πάει καλά, που υπάρχουν πολλές πιθανότητες, διότι λεφτά δεν θα σου δώσει κανείς αν βγεις από ευρω χωρίς να ζητήσει και αυτός εγγυήσεις, τότε τους βλέπω στο ικρίωμα. Το ζήτημα είναι απλό και δεν έχει σχέση με το πόσο "πατριώτης" ή "προδότης" είναι κάποιος. Έχει απλά σχέση με το χρήμα που κάποιος ή κάποιοι θα σε δανείσουν για τα επόμενα χρόνια και τι ανταλλάγματα θα δώσεις. Και μιλάω πάντα για την προοπτική εκτος ευρώ, διότι όποιος πιστεύει ότι οι Γερμανοί θα αλλάξουν άποψη επειδή θα διαπραγματεύεται μαζί τους ο "Σερ" ή ο Φράγγος ή ο Μηλιός ή ο Φούφουτος, είναι το λιγότερο αφελής. Χαρακτηριστικό είναι και το παραδειγμα του Σαμαρά. Όταν κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης στάθμισε τα πράγματα και έκανε αυτό που πίστευε ότι θα ήταν λιγότερο επώδεινο. Και μετά βεβαιότητας σας λέω ότι όποιος και αν έρθει μετά το ίδιο ακριβώς θα πράξει.

    • aris avatar
     aris @ GusP 09/12/2013 14:26:46

     Eίναι πολύ λογική η άποψή σου φίλε GusP.
     Γι αυτό και θεωρώ είτε βλακώδη είτε ιδιοτελή τα σχόλια που λένε οτι αν έρθει ο Τσίπρας ή ο Φούφουτος που δεν τάφαγε με τον Πάγκαλο, θα τιναχτούν όλα στον αέρα γιατί οι Γερμανοί θα αλλάξουν άποψη ανάλογα με τον διαπραγματευτή...
     Επομένως όποια "επιτυχία" κι αν έχει η παρούσα κυβέρνηση που είναι συνένοχη για την κρίση, μας την χρωστάει και με το παραπάνω και έχουμε υποχρέωση να την αλλάξουμε με κάποια που δεν τάφαγε με τον Πάγκαλο. Δεν της χρωστάμε κι άλλη θητεία με τίποτε...

    • Κριτική Σκέψη avatar
     Κριτική Σκέψη @ GusP 09/12/2013 15:01:43

     Δεν κατάλαβες καλά κάτι!!! Το νόμισμα είναι μέσον συναλλαγής και το θέμα μας δεν είναι να δανείζεσαι αλλά να παράγεις... είτε ΕΥΡΩ είτε δραχμές είτε χρυσό, είτε δολάρια, είτε πλατίνα!!!!!ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ!!! Αυτοί είναι για τους μοντέρνους και συγκεκαλυμένους μπολσεβίκους που άλλαξαν το λυκοτόμαρο και εμφανίστηκαν με προβιά αμνού!!!!!!

 2. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 09/12/2013 16:39:59

  Ατενίζοντας το παρελθόν...της χώρας μας δεν βλέπω παρά την κωμικοτραγική επαβάληψη του θλιβερού χορού των αργόσχολων αστών που δακρύζουν...για την κατάντια της χώρας...
  Χωρίς να εκφράζουν και να εκπροσωπούν ζωντανά, παραγωγικά στρώματα /ομάδες/τάξεις της Κοινωνίας, κλεισμένοι σε αρωματισμένα δικηγορικά γραφεία...σκέφτονται, σχεδιάζουν και αποφασίζουν χωρίς να ξέρουν βρέχει ή χιονίζει εκεί έξω. Έξω στο δρόμο, το χωράφι, το εργοστάσιο, το εργοτάξιο.
  Η αρχοντοχωριάτικη αυτή συμπεριφορά όλων αυτών των κυρίων/ών παίρνει αύρα ιερή και πατριωτική, γιατί οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, η Δεξιά και η Αριστερά, έχουν το ιό του μίσους και της εμφυλίου. Δεν διαθέτουν το ήθος ούτε και σε κρίσιμες στιγμές για το Έθνος να κατεβάσουν τα λεκτικά τους σπαθιά και να συμφωνήσουν στα ουσιαστικά για την σωτηρία της χώρας. Κι είναι τραγικό γιατί τα ουσιαστικά υπερβαίνουν τις ιδεολογικές τους και ταξικές διαφορές.
  Υπεύθυνοι αμφότεροι. Κι όσο αυτοί θα ζούνε στην εμφυλιοπολεμική τους ανοησία, οι εκ προσωπικοτήτων...εθνοσωτήρες θα φωλιάζουν ανάμεσα στο τραγικό δίπολο του κακού-καλού που η Αριστερά και η Δεξιά αυτοαποκαλούν κι κηρύσσουν.

 3. ΝΚ avatar
  ΝΚ 09/12/2013 17:57:49

  Όλα αυτά πια αφορούν μόνο την ελληνική κοινότητα της χώρας.

  http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/175017/meionotita-oi-ellinokyprioi-mesa-stin-idia-tin-kypro

  Άντε και στα δικά μας.

 4. dim avatar
  dim 09/12/2013 19:42:36

  Μακάρι όλη η κεντροδεξιά να ήταν ενωμένη και να έπαιρνε πάντα αυτό το ιστορικά μέσο 45% που της αναλογεί. Απο εκεί και πέρα όμως από το να έχουμε στο κοινοβούλιο αεροψεκασμένους και ναζιστές, χίλιες φορές να δημιουργηθεί ένα σοβαρό υπερσυντηρητικό πατριωτικό καθαρό δεξιό κόμμα, στα δεξιά της ΝΔ, από άτομα σοβαρά όπως ο Φραγκούλης και ο Μαρκεζινης, ώστε να έχει ο Σαμαράς έναν εταίρο που θα μπορεί να στραφεί για την επόμενη τετραετία. Με Αεροψεκασμένους και Ναζιστές, δε μπορείς να συνεργαστείς, και άρα αυτή τη στιγμή ένα 15% ψηφοφόρων που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ δεν αποτελούν υπολογίσιμο κυβερνητικό εταίρο.

  Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτό το κόμμα να κόψει ψήφους (ή και να απορροφήσει πλήρως) ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΛΑΟΣ, ΝΕΑ ΜΕΡΑ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ κλπ κλπ κλπ, και να μη πάρει ούτε μια ψήφο από τη ΝΔ, ώστε η ΝΔ να είναι και πάλι πρώτο κόμμα ώστε να μπορεί να σχηματίστει μια Κεντροδεξιά - Δεξιά Κυβέρνηση. Ο χώρος από το κέντρο και δεξιά παίρνει πάντα από 42% έως 48%. Αν υποθέσουμε ότι όλα τα άλλα κόμματα δεξιά του κέντρου εξαφανίζονται (ή έστω παίρνουν 2-3%) μένει ένα 45% να μοιραστεί ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Νέα Πατρίδα. Αν υποθέσουμε πάλι, ότι η πρώτη θέση εξασφαλίζεται 100% με ένα 32%, μένει ένα 13% για το νέο αυτό κόμμα, ώστε να σχηματιστεί μια ισχυρή κυβέρνηση με φιλελεύθερο πρόσημο στα οικονομικά, και συντηρητική - πατριωτική ατζέντα στα κοινωνικο-εθνικά θέματα (λαθρομετανάστευση, θεσμοί, άμυνα, ΑΟΖ κλπ κλπ κλπ). Οτιδήποτε πάνω από 13% στο νέο κόμμα είναι επικίνδυνο και εθνικά και οικονομικά, διότι έτσι η πρώτη θέση μπορεί να καταλήξει στο Σύριζα και άρα να έχουμε μια Αριστερή Κρατικίστικη Εθνομηδενιστική κυβέρνηση με καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία και τα εθνικά θέματα της πατρίδας μας.

  • Panos avatar
   Panos @ dim 09/12/2013 22:29:19

   Ακριβώς όπως το γράφεις!
   Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό, μακάρι να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σοβαρό κόμμα και να αποροφήσει το σχεδόν 18% που έχει αποκοπεί από την Ν.Δ. και δεν φαίνεται να γυρίζει πίσω με τίποτα.
   Αλλιώς... το μπάχαλο δεν αποφεύγεται με καμμία δύναμη.
   Άλλη λύση δεν φαίνεται να υπάρχει.

 5. hellasatt avatar
  hellasatt 10/12/2013 13:57:21

  Η παράταξη (κεντροδεξιά, δεξιά, φιλελεύθερη, συντηρητική ή όπως θέλει ο καθένας να την ονομάζει) δεν είναι πολυκατοικία, είναι μονοκατοικία και στο κουδούνι γράφει ΝΔ, με όλα τα υπέρ και τα κατά της. Τα λοιπά κόμματα υπήρξαν διαχρονικά κομήτες και το μόνον που προσέφεραν ήταν ότι απομάκρυναν από την παράταξη τα διάφορα 'βαρίδια' τα οποία της έκοβαν το δρόμο προς το Μαξίμου. Οι σοβαροί άνθρωποι δεν έχουν άλλο δρόμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.