#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/09/2010 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η περαίωση, οι βλάκες οι μισθωτοί και οι "μάγκες" οι φοροφυγάδεςΕπί πολλούς μήνες ο Γ. Παπανδρέου μας πιπίλιζε τ’ αυτιά για τη νέα Ελλάδα που ήθελε να κτίσει, η οποία θα έχει κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη, δε θα έκλεινε το μάτι στα λαμόγια, όλοι θα ήταν ίσοι και δεν θα επαναλαμβάνονταν τα λάθη του παρελθόντος. Ο λαός τον πίστεψε και τον ψήφισε, περιμένοντας να κάνει πράξη όλα όσα κ αινοτόμα, είχε πει ότι θα κάνει.

Πέρα από το γεγονός ότι με το Μνημόνιο αυτοαναιρέθηκε, το κακό είναι ότι επαναλαμβάνει τα λάθη των προκατόχων του σα να μην πέρασε μια μέρα.

Πολιτικές και πρακτικές που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία, που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, επαναφέρονται από τον… καινοτόμο Γ. Παπανδρέου.

Η μαγική λέξη είναι «περαίωση» ή αλλιώς φορολογική αμνηστία για πάνω από 1 εκατ. φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων 10 ετών. Τι λέει λοιπόν ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πάντα ότι το κάνει για τη φουκαριάρα τη χώρα του και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία:

Ολοι εσείς οι φοροφυγάδες, τα λαμόγια που δεν πληρώνατε τόσα χρόνια τις υποχρεώσεις σας. Ολοι εσείς οι μπαταχτζήδες, οι κλέφτες και οι βασικοί φταίχτες της οικονομικής κατάρρευσης, περάστε από το ταμείο, πληρώστε ότι θα συμφωνήσουμε και πηγαίνετε σπίτι σας ήσυχοι ότι δεν θα σας το πάρουμε.

Κλείνοντας το μάτι στους φοροφυγάδες της δεκαετίας στέλνει το εξής μήνυμα ο κ. Παπανδρέου που μιλούσε για φορολογική δικαιοσύνη. «Εσείς τα κορόϊδα οι μισθωτοί που δηλώνετε τα πάντα, το ίδιο και εσείς οι συνταξιούχοι, πηγαίνετε στο διάβολο. Τώρα επιβραβεύω τους ασυνεπείς. Εσείς είστε οι μακάκες της υπόθεσης, αλλά εγώ θα χαϊδέψω τα λαμόγια».

Κι έτσι, με μια μόνο λέξη, «περαίωση», καταρρίπτεται το βασικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές για ισότιμη μεταχείριση των πολιτών. Και ο κόσμος χωρίζεται στα δύο: Στους μακάκες και στους μπαταχτζήδες.

Στέλνει, όμως, κι άλλο μήνυμα. Ότι οι ασυνεπείς φορολογούμενοι μπορούν να συνεχίσουν το δρόμο τους και την πρακτική να μην πληρώνουν. Θα βρεθεί κάποιος στο μέλλον να κάνει μια περαίωση και να καθαρίσουν.

Και να θυμίσουμε ότι Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν πολέμιοι αυτής της τακτικής. Αλλά φαίνεται ότι αποδεικνύονται ακόμη χειρότεροι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vassilis avatar
  vassilis 13/09/2010 09:13:09

  Συναδελφικη αλληλεγγυη!

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/09/2010 12:09:31

  Εδω κανουν περαιωση στης ΜΙΖΕΣ, στην εφορια 8α κωλωνανε??

  ΠΑΣΟΚ, ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΜΙΖΑΣ για μια καλυτερη Ελλαδα.

  ΠΠ

 3. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 14/09/2010 12:48:08

  Όχι μόνο την γλιτώνουν φτηνά τα λαμόγια, αλλά ληστεύουν δια της περαίωσης κάθε ελεύθερο επαγγελματία, ακόμη κι αν είναι εντάξει, δια του εκφοβισμού ότι θα κάνουν έλεγχο και ενδεχομένως θα του βάλουν μεγαλύτερο πρόστιμο.

  Έχω προσωπική εμπειρία από την προηγούμενη "περαίωση", κατά την οποία, ενώ είχα προ ετών πάψει να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, και είχα κλείσει νομίμως τα βιβλία, με κάλεσαν να πληρώσω 1500 ευρώ! Όταν πήγα εκνευρισμένος στην εφορία και τους ζήτησα τον λόγο για τον οποίο με αντιμετωπίζουν ως φοροφυγάδα, μου απάντησαν: "το ίδιο στείλαμε σε όλους, όσους είναι, ή ήταν επαγγελματίες μέχρι πριν το 2004"! Όταν τους απάντησα ότι έχω κλείσει νομίμως τα βιβλία μου και ότι αυτοί οι ίδιοι βεβαίωσαν ότι δεν έχω καμιά εκκρεμότητα, άρχισαν να μου λένε ότι δεν έχει σημασία και μπορεί να γίνει επανέλεγχος, κλπ, κλπ! Φυσικά αρνήθηκα την "περαίωση", και έκτοτε δεν με ενόχλησαν. Πολύ φοβάμαι ότι τώρα θα αρχίσει πάλι η ίδια ελεεινή ιστορία, και ενώ ήδη ως δημόσιο υπάλληλο μου έχουν κόψει 2,5 χιλιάρικα από μισθούς και επιδόματα, θα μου ζητούν να πληρώσω και κανα δυό ακόμη χιλιάρικα γιατί έκανα το λάθος να είμαι κάποτε ελεύθερος επαγγελματίας!

  Και τότε θα έχω το εξής δίλημμα: Να αρχίσω να τους πετάω παπούτσια, ή κάτι άλλο;

 4. Ορθολογιστής avatar
  Ορθολογιστής 14/09/2010 12:50:31

  Κάποιος θά μπορούσε νά σκεφθεί, ότι ένας τρόπος γιά νά είναι συνεπείς οί υπήκοοι, θά ήταν νά γίνουν όλοι μισθωτοί. Άσχημα δηλαδή ήταν στήν Αλβανία τού Χότζα;

 5. anonymous avatar
  anonymous 14/09/2010 12:53:07

  Υπάρχουν πάρα πολλοί μκροεπαγγελματίες που δεν έχουν τα χρήματα ούτε για την περαίωση. Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ γιατί απλά δεν είχα να του δώσω αυτά που ζητάνε.
  Εν τω μεταξύ αν τους τη βιδώσει κάνουν κι ελέγχους παρόλο που έχεις κάνει περαίωση. Το σωστό θα ήταν να πει ότι μικροεπιχειρήσεις μπορούν να μπουν σε περαίωση αν το επιθυμούν αλλά μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει να ελεγχθούν.
  Δε μπορεί να βγάζει τον ελεγκτικό μηχανισμό στο δρόμο για μια επιχειρησούλα που φυτοζωεί.

 6. Βολιώτης avatar
  Βολιώτης 14/09/2010 14:31:32

  Ελπίζω τώρα να καταλάβει όλο αυτό το απίθανο (και άκρως επικίνδυνο) συνοθύλευμα που μας κυβερνάει (ή, καλύτερα, μας ρουφάει το αίμα), για ποιο λόγο, από την ώρα που, ΕΓΩ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ, θα συγκεντρώσω τον αναγκαίο -βάσει του νόμου- αριθμό αποδείξεων για τη φορολογική μου δήλωση του 2011, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΖΑΡΕΥΩ ΜΕΧΡΙΣ ΑΗΔΙΑΣ ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, σε οποιαδήποτε συναλλαγή αγοράς ή παροχής υπηρεσιών...
  Κι αν βρει χρόνο από τις πολλαπλές του υποχρεώσεις για τηλεοπτικές εμφανίσεις ο αξιότιμος κ. Καπελέρης (αλήθεια, ξέρετε ποιο είναι το παρατσούκλι του, άπό τους υφισταμένους του; Η Βουγιουκλάκη του ΣΔΟΕ! Παίζει στην τηλεόραση με μεγαλύτερη συχνότητα από τις ταινίες της Αλίκης!!!...), ας στείλει τα κομάντα του να με ελέγξουν και να με τιμωρήσουν!

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/09/2010 15:16:50

  Οταν ο αρμόδιος Υπουργός κάνει τηλεοπτικά περάσματα από κανάλια που έχουν φορολογικές εκκρεμότητες όλα τα άλλα είναι απλά λόγια.
  Όταν ο μα_άκας μισθωτός και συνταξιούχος σώζει τη χώρα πληρώνοντας τα δανεικά του μνημονίου τα λαμόγια κάνουν περαίωση.
  Να δω λοιπόν πρώην κύριε του ΔΣ του ΟΤΕ:
  - ο Οκτώβριος φτάνει θα εφαρμοστεί η αναστολή του φόρου επί των διαφημίσεων;
  -θα πληρώσουν τα ΜΜΕ για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν;

  ή τα παράθυρα είναι πιο γλυκά;

  Θέλεις έσοδα; γιατί να κάνεις περαίωση; δις μπορείς να μαζέψεις από τις άδειες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. εκατοντάδες εκατομμύρια από το φόρο επί των διαφημίσεων
  Ιδού η Ρόδος ...γιατί από πήδημα μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι το νιώθουν...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Ιθαγενής 14/09/2010 15:28:46

   Κατά τα άλλα έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή!

 8. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 14/09/2010 15:34:57

  Εδώ δεν θα μας τιμήσουν βέβαια παπαδοπαίδια, stelakis, mitsosms, tiramola, michal, rs, και το λοιπό κακό συναπάντημα, ε?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ (A)θανάσης 14/09/2010 15:37:02

   Προκαλείς τη τύχη σου παλιόφιλε. Αν και αυτοί που ανέφερες είναι αντιμετωπίσημοι διότι καρφώνονται. Κάτι "μουσίτσες" να φοβάσαι που το παίζουν και καλά...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Strange Attractor 14/09/2010 15:56:23

    Δεν φοβάμαι strange... Απλά μου τη δίνει που κατά (τακτά? προβλέψιμα?) διαστήματα ανοίγουν οι ουρανοί και βρέχει βατράχια (πράσινα γλοιώδη πλάσματα έστω)...

    Νομίζουν ότι τους ανήκει το παν και ότι κάνουν βόλτα στο σβέρκο μας, και πρέπει -τουλάχιστον- να τους λέμε κι ευχαριστώ "για τα ψάρια"...

    Μου τη δίνουν αυτού του είδους τα βατράχια και προσπαθώ να τα διώχνω με την παντόφλα, αλλά φυσικά αυτό μαζεύει περισσότερα συνήθως...

    Τι να πεις? Βατράχια...

 9. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 14/09/2010 17:40:14

  Μιλάνε για 32 δις προστίμων που βρίσκονται στα δικαστήρια. Το ότι έχουν θεσπίσει νόμους(ο Θεός να τους κάνει) με το έτσι θέλω με πρόστιμα 1000% και σε μη αντιστοιχία με το εισόδημα του φορολογούμενου δεν το συζητούν, κάνουν την παάπια. Το ότι το κάθε "λαμόγιο" εφοριακός βεβαιώνει ότι του γουστάρει για να κάνει τα γνωστά παζάρια μετά .....πάλι την πάπια...Το ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για αυτό και δεν την λαμβάνουν υπ όψιν τους πάλι κάνουν την πααααπια. Τι σημαίνει 32 δις πρόστιμα;;; αυτοί που είναι στα δικαστήρια έχουν την δυνατότητα να τα πληρώσουν;;; ή θα πάνε φυλακή και θα αυξηθούν τα έξοδα για συσσίτιο των φυλακισμένων;;;

 10. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 14/09/2010 18:34:56

  Είναι οικογενειακό προνόμοιο των Παπανδρέου να κάνουν τον κάθε τίμιο πολίτη αυτής της χώρας να αισθάνεται ανόητος και το κάθε λαμόγιο να περνιέται για "μάγκας".

 11. Dyer avatar
  Dyer 14/09/2010 19:46:04

  «Όλοι εσείς οι φοροφυγάδες, τα λαμόγια που δεν πληρώνατε τόσα χρόνια τις υποχρεώσεις σας. Όλοι εσείς οι μπαταχτζήδες, οι κλέφτες και οι βασικοί φταίχτες της οικονομικής κατάρρευσης, περάστε από το ταμείο, πληρώστε ότι θα συμφωνήσουμε και πηγαίνετε σπίτι σας ήσυχοι ότι δεν θα σας το πάρουμε.»
  Εδώ κατ αρχήν έχει γίνει σύγχυση της έννοιας της περαίωσης. Η περαίωση αφορά τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν αφορά τα λαμογια τα οποία μπορεί να είναι «αθώοι» μισθωτοί η και μεγαλοκαρχαρίες. Επικεντρώνεται στον λογιστικό έλεγχο της δραστηριότητας του επιχειρηματία και όχι στο πόθεν έσχες της περιουσίας του.
  Με ένα πολύπλοκο δαιδαλώδες ασταθές και αυστηρό φορολογικό σύστημα είναι αδύνατον να μην υπάρχουν τυπικά παραπτώματα σε κάθε ελεγχόμενο. Παραπτώματα όμως που μπορεί να είναι δυσανάλογα επαχθεί αν συμβεί ο εκλεκτής να είναι διεφθαρμένος. Ο φόβος του διεφθαρμένου εκλεκτή με την τεράστια δύναμη που του δίνει το κράτος είναι αυτός που θα στείλει για περαίωση έντιμους επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν την διάθεση για ψυχοφθόρο συναλλαγή.
  Σίγουρα μέσα στους έντιμους μικρομεσαίους που θα περαιώσουν θα υπάρξουν και μερικοί ανέντιμοι μικρομεσαίοι. Η απόδοση όμως την οικονομική καταστροφή της χώρας μας σε μερικούς, έστω και πολλούς, φορολογικά ασυνείδητους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αποτελεί φτηνό λαϊκισμό.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Dyer 14/09/2010 19:58:21

   Σωστός Dyer. Σωστότατος. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αυτού του τύπου είναι εστίες διαφθοράς και συναλλαγής. Όχι άλλες περαιώσεις.

   • Dyer avatar
    Dyer @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/09/2010 20:14:25

    Μακάρι να υπήρχε ένα αυτόματο απρόσωπο σύστημα ελέγχου με διασταυρώσεις όλων των συναλλαγών και καταθέσεων. Τουλάχιστον δεν θα πήγαιναν στους νταβατζήδες.

 12. Dyer avatar
  Dyer 14/09/2010 20:09:59

  Οι μισθωτοί «που δηλώνουν τα πάντα» δεν κάνουν φοροδιαφυγή;
  Πως χαρακτηρίζεται η αγορά από μισθωτό κατοικίας όταν στην εφορία δηλώνεται η αντικειμενική αξία και στον πωλητή καταβάλλεται διπλάσιο σχεδόν τίμημα;
  Δεν κατακρίνω κανένα μικρομεσαίο πολίτη φοροφυγά από τη στιγμή που το κράτος έχει ελάχιστη ανταποδοτικότητα επί των φορολογικών εσόδων του.
  Η προπαγάνδα της εξουσιας και των ΜΜΕ για την φοροδιαφυγή, σκοπο έχουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τους πραγματικά υπεύθυνους του χρέους μας, που είναι πολιτικοί και οι περί αυτών λαμογια.

 13. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 14/09/2010 20:22:32

  Έτσι είναι. Το σύστημα αυτό υπάρχει για να αυξάνονται οι περιουσίες κάποιων εφοριακών και κάποιων συνεταίρων τους λογιστών. Αυτοί δε θέλουν να αλλάξει, γιατί θα χάσουν τη μαρμίτα με τα σηστέρσια.

 14. Berlousconication avatar
  Berlousconication 14/09/2010 20:51:06

  Για αναπτυξιακά μέτρα, για αθλοθέτηση τεχνικών και εφευρέσεων, ακούσατε τίποτα;
  Για φόρο στις χρηματηστηριακές συναλλαγές, στις τράπεζες, για οικονομικές αξιώσεις από τη Siemens, για πρόστιμα σε επώνυμες εικονικές τιμολογήσεις, διαβάσατε κάτι;
  Όχι ε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.