#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2011 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η περίπτωση Rafael Correa (το χρέος είναι ανήθικο)Μια περίπτωση πολιτικού ηγέτη που χρήζει ιδιαίτερης μνείας, είναι αυτή του προέδρου του Ecuador (Ισημερινού),  Rafael Correa, που ανέλαβε την εξουσία το 2007, κάτω από  ιδιαίτερα δύσκολες για τη χώρα του συνθήκες.

Ο 48χρονος  Correa, τονίζοντας το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά παραδοσιακός πολιτικός είναι, προσπάθησε πάνω απ όλα να ανασκευάσει το όλο πολιτικό σύστημα της χώρας του, και να τονώσει τις δημόσιες δαπάνες. Μεταξύ άλλων, ακύρωσε τα χρέη της χώρας του προς τους ξένους επενδυτές, και συγκρούσθηκε με τη Ουάσιγκτον. Εκτός των άλλων, έχει αποκαλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο George Bush «ηλίθιο», και έχει κατηγορήσει τα ΜΜΕ της χώρας του ότι συμπεριφέρονται σαν «άγρια θηρία». Ενώ στη διάρκεια αναταραχών στη πρωτεύουσα Quito, στάθηκε μόνος του ενώπιον του πλήθους, ανοίγοντας το πουκάμισό του και φωνάζοντας: «Αν θέλετε να με σκοτώσετε, ορίστε. Εδώ είμαι. Σκοτώστε τον πρόεδρο σας  αν είσαστε δυσαρεστημένοι, αν είσαστε τόσο γενναίοι…».

Ο Correa, που έχει σπουδάσει στην Αμερική και έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών, θεωρεί πως το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας του είναι η εξάρτησή της στους ξένους δανειστές. Αναλαμβάνοντας τη προεδρία, χαρακτήρισε το χρέος του κράτους ως παράνομο, με την αιτιολογία ότι τα προηγούμενα καθεστώτα που δανείστηκαν τα ποσά αυτά ήταν διεφθαρμένα. Ορκίστηκε να πολεμήσει τους δανειστές στα διεθνή δικαστήρια, και να μειώσει τα χρέη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Marc Chernick  του Georgetown University, «ο πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία, πιστεύοντας πραγματικά πως η χώρα του εξουσιάζεται χρόνια από μια διεφθαρμένη πολιτική τάξη, την οποία δεσμεύτηκε να ανασκευάσει.Η κυβέρνησή του στάθηκε όρθια απέναντι στο ΔΝΤ και τη Παγκόσμια Τράπεζα, κατηγορώντας τους για τις οικονομικές δυσκολίες του Ecuador. Προχώρησε μάλιστα στην άμεση διακοπή των πληρωμών των   δόσεων των «παράνομων» δανείων, προσπαθώντας παράλληλα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα μέσω επαναδιαπραγμάτευσης των κρατικών συμβολαίων με τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του. Το Ecuador, που ανήκει στον Opec, εξαρτάται οικονομικά κυρίως από τις εξαγωγές πετρελαίου, και από τα πάμπολλα εμβάσματα των εκατοντάδων χιλιάδων υπηκόων του που εργάζονται στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ισπανία).

Τον Ιούλιο του 2010, έφερε νόμο σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που παράγεται, θα ανήκει στο κράτος, το οποίο και θα εισπράττει το 25% του ακαθάριστου εισοδήματος από τις πωλήσεις. Λίγο πριν, είχε απειλήσει πως αν δεν συμφωνήσουν οι ξένες εταιρίες, θα προχωρήσει στη κρατικοποίησή τους.

Το 2007, ο Correa προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού χρέους της χώρας του ύψους $10.2 δισ. (25% του ΑΕΠ), ακολουθώντας το παράδειγμα του Αργεντινού  Nestor Kirchner. Αρνήθηκε μάλιστα την επιτήρηση από πλευράς ΔΝΤ. Όπως δήλωσε τότε ο υπουργός Οικονομικών Ricardo Patiño: «Αρνούμαστε αυτό που δέχτηκαν άλλες κυβερνήσεις, να μας υπαγορεύει δηλαδή το ΔΝΤ την οικονομική μας πολιτική. Το θεωρούμε απαράδεκτο». Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2007, ο Correa διέταξε την απέλαση του εκπροσώπου της Παγκόσμιας Τράπεζας από τον Ισημερινό!

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Correa ανακοίνωσε πως δεν θα πληρωθεί η τρέχουσα δόση (τόκων) του δανείου, και κήρυξε τη χώρα σε πτώχευση. «Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τις συνέπειες», είπε. Όπως δήλωσε, το χρέος είναι ανήθικο, και βασίστηκε σε διαφθορά και μίζες από πλευράς των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Θα το παλέψουμε στα διεθνή δικαστήρια» τόνισε, χαρακτηρίζοντας  τους ξένους δανειστές της χώρας του «τέρατα, που θέλουν να την ισοπεδώσουν». Καθιέρωσε μάλιστα και ως σύνθημα τη φράση «ζωή πριν από το χρέος», με αποτέλεσμα να γίνει ίνδαλμα για τη πλειοψηφία του λαού του, εξαιτίας αυτής του της στάσης απέναντι στους ξένους κεφαλαιοκράτες.

Μια  άλλη σημαντική απόφαση που πήρε ο Correa, ήταν η άρνησή του να ανανεώσει τη συμφωνία παραμονής των αμερικανικών αεροπορικών βάσεων, που χρησιμοποιούνται για τη καταπολέμηση του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών. Το 2009 απελάθηκαν δυο Αμερικανοί διπλωμάτες, με τη κατηγορία ότι αναμίχθηκαν στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της χώρας. Πιο πρόσφατα, χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο την πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Heather Hodges, και της ζήτησε να αποχωρήσει από τη χώρα το συντομότερο δυνατόν. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την αποκάλυψη των διπλωματικών τηλεγραφημάτων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ μέσω του Wikileaks, στα οποία η κα Hodges εμφανίζεται να συζητά για τη διαφθορά στις τάξεις της αστυνομίας της χώρας.

Έχοντας κάνει τόσα και τόσα, επόμενο είναι να έχει και πολλούς αντιπάλους, οι οποίοι τον κατηγορούν πως προσπαθεί να υπερκεράσει τους θεσμούς και να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Παράλληλα, τον κατηγορούν ως «τσιράκι» του Hugo Chavez, αν και ο ίδιος συνεχώς επιμένει για την ανεξαρτησία της σκέψης και της πολιτικής του.

Μεταξύ αυτών που τον πολεμούν είναι και τα ΜΜΕ της χώρας του, τα οποία έχει χαρακτηρίσει ως τον «μεγαλύτερο εχθρό του», και ως εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει.

Ο Correa, που διαθέτει διδακτορικό στα οικονομικά, αυτοχαρακτηρίζεται ως Χριστιανός αριστερός, και όχι μαρξιστής.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 21:10:56

  no commets...
  να σαι καλα ρε Strange !!!.... !!! :)
  αντε γιατι μερικοι με περνουν για γραφικο με τις ερωτησεις και τα νευρα μου με τα πανασχετα λαμογια που μας κυβερνουν!!!
  Το θέμα ανακινήθηκε πρόσφατα από τους Αμερικανούς στην περίπτωση του Ιράκ.. και το Club De Paris, που εχω γραψει..
  Οι τρεις όροι για να ονομαστεί έτσι:
  1-τα δάνεια να συμφωνήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών
  2-τα δάνεια να σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος
  3-ο πιστωτής να ήταν ενήμερος γι’αυτή την κατάσταση και να σφύριζε αδιάφορα

  ΠΠ

 2. loretta avatar
  loretta 10/04/2011 21:14:37

  για δειτε ρε παιδια ενα παλλικαρι....τι να πω καμια φορα σου φορανε τα γυαλια ανθρωποι απο χωρες που σου φαινεται αδιανοητο.

 3. anonymous avatar
  anonymous 10/04/2011 21:14:53

  Η νεα λαμογιά του ΠΑΣΟΚ λέγεται "Εθελοντές" οι οποίοι πληρώνονται με 1200 Ευρώ τον μήνα αρκεί να φέρουν αποδείξεις 1200 Ευρώ, χωρίς μπλοκάκι και ασφάλιση. Εχουν γεμίσει οι Δήμοι με δαύτους

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ anonymous 10/04/2011 22:21:11

   Συγνώμη? Μιά διευκρίνηση επ' αυτού γίνεται?

   • Arximidis avatar
    Arximidis @ skeptiki 30/06/2013 15:18:32

    Δηλαδή αν είσαι "ημέτερος" και δεν μπορούν να σε διορίσουν, πας στον Δήμο "σου" ενα σακκουλάκι με αποδείξεις συνολικά 1200 ευρώ "για διάφορα μικροέξοδα" και παίρνεις ως "εθελοντής" 1200 ευρώ?

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 21:17:18

  Με την ευκαιρια να σας ενημερωσω και το τι συμβαινει σε διαφορες Χωρες σχετικα !!

  - Στα χρονικά, υπάρχει μια περίπτωση κράτους που όντως ανέλαβε την ευθύνη για ιδιοτελή δανεισμό. Κι αυτή ήταν η Νορβηγία, η οποία το 2006 ακύρωσε απαιτήσεις 80 εκατ. δολαρίων από το Εκουαδόρ, Αίγυπτο, Τζαμάικα, Περού και Σιέρρα Λεόνε παραδεχόμενη ότι τα πλοία που πούλησε στις εν λόγω χώρες, χρεώνοντάς τις, στην πραγματικότητα δεν τα χρειάζονταν, αλλά το έκανε μόνο και μόνο για να τονώσει τα χειμαζόμενα ναυπηγεία της.

  - Στη Βραζιλία για παράδειγμα, στο τέλος του 2008 συστάθηκε επιτροπή ορκωτών λογιστών σε στενή συνεργασία με κοινωνικά κινήματα για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους, ενώ συνεχίζεται ακόμα η πίεση για την ενσωμάτωση του λογιστικού ελέγχου και στο Σύνταγμα. Αυτή τη στιγμή, η Βραζιλία ξοδεύει σε τοκοχρεολύσια το 36% του προϋπολογισμού της, ενώ για την Υγεία λιγότερο από 5% και για την Παιδεία, λιγότερο από 3%.

  - Το 2001, στο Περού η επιτροπή ελέγχου συστάθηκε από το ίδιο το Κογκρέσο για τη διερεύνηση του συσσωρευμένου χρέους της προηγούμενης κυβέρνησης Φουτζιμόρι. Ενώ τον Αύγουστο του 2005, για τον έλεγχο του εξωτερικού χρέους της Παραγουάης κινήθηκαν οι ίδιοι οι πολίτες συστήνοντας ειδικές ελεγκτικές επιτροπές.

  - Στη Βολιβία το Δεκέμβρη του 2009, με απόφαση της Κάτω Βουλής ψηφίστηκε η σύσταση επιτροπής, με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών για τον έλεγχο του χρέους.

  - Στις Φιλιππίνες, συμμαχία κοινωνικών κινημάτων απαίτησε από την κυβέρνηση να προβεί σε επίσημο λογιστικό έλεγχο του ιδιαίτερα μεγάλου εξωτερικού χρέους της χώρας. Το κοινοβούλιο, κάτω από την κοινωνική πίεση πήρε πράγματι θετική απόφαση, την οποία όμως σταμάτησε η Γερουσία. Αυτό, κάθε άλλο αποθάρρυνε τους πολίτες, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σ’ ολόκληρη τη χώρα, οργανώθηκαν, και το 2008 συνέστησαν δική τους ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου.

  - Η περίπτωση του Εκουαδόρ είναι γνωστή για την ευτυχή της κατάληξη. Κι εκεί, τα κοινωνικά κινήματα που είχαν εν τω μεταξύ δραστηριοποιηθεί από τα πριν, βρήκαν ευήκοον ους στο πρόσωπο του νέου προέδρου Κορέα και με τη βοήθεια διεθνών οργανισμών κατόρθωσαν να διαχωρίσουν το σύνολο του χρέους σε νόμιμο και παράνομο και να το επαναδιαπραγματευθούν με καλύτερους όρους.

  .......Οι δανειακές συμβάσεις, οι λόγοι σύναψης, οι όροι, καθώς και τα επιτόκια δανεισμού, ουδέποτε έγιναν γνωστά στον ελληνικό λαό, ούτε και είναι προσβάσιμα, ακόμα και τώρα, εν μέσω μάλιστα του πυρετού της «Διαύγειας». Άρα, ένας ακόμα όρος του επαχθούς χρέους φαίνεται να ικανοποιείται.

  Ωφέλησαν όμως τα δάνεια αυτά τον ελληνικό λαό; Το εάν και κατά πόσον, θα πρέπει να διερευνηθεί. Υπάρχουν όμως τρεις τουλάχιστον γνωστές και ύποπτες υποθέσεις που σχετίζονται με διακίνηση μαύρου χρήματος, με δωροδοκία, σπατάλη και με ιλιγγιώδεις υπερχρεώσεις. Αυτές είναι:
  α) οι προμήθειες του δημόσιου τομέα (π.χ. περίπτωση Siemens, με ομολογίες Χριστοφοράκου, Τσουκάτου κ.α.),
  β) οι εξοπλισμοί, όπου για ορεκτικό έχουμε τις μαρτυρίες του αναπληρωτή υπουργού εθνικής άμυνας. Λέει λοιπόν ο κ. Μπεγλίτης: «Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται εντός και εκτός του Πενταγώνου». Μιλάει για «κατασκευασμένες αμυντικές δαπάνες», για «πανηγύρι εξοπλισμών», για το ότι «φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες», και
  γ) οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι είναι γνωστό ότι κόστισαν πολλές φορές πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, μπορεί και 20 δις ευρώ, και για τους οποίους η συναίνεση υφαρπάχτηκε μέσα από έντονη και κατευθυνόμενη προπαγάνδα, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατο σημείωμά του ο Φ. Συρίγος στην Ελευθεροτυπία (4/1/2011).

  -------Γιουνκέρ έχουμε την εξής μαρτυρία: «Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση». Κοντολογίς, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι συνέχιζαν εν γνώσει τους να μας δανείζουν διότι « κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα». Η δήλωση αυτή εμπίπτει σε έναν από τους τρεις λόγους σύμφωνα με τους οποίους ένα χρέος μπορεί να χαρακτηριστεί απεχθές.!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Το τελευταίο δε δάνειο των 110 δις αρχίζει ήδη να αποκτά τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα μπορούσαν να το τοποθετήσουν στην κατηγορία του απεχθούς. Δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού, αλλά των πιστωτριών τραπεζών και παρέχεται σε μια ήδη υπερχρεωμένη χώρα.

  και μιας και ανοιγει το θεμα μετα τις πασες μου ο Strange... οποιος θελει μποριε να βρει "βοηθεια" σε αυτους τους οργανισμους ( CADTM, EURODAD, και JUBILEE DEBT COALITION )

  ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ, ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ !!!! .............

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 21:29:35

   +1000000000000

  • drider avatar
   drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 21:36:20

   Πολύ σωστά αυτά που γράφεις!

   Στη δικιά μας περίπτωση, δεν ξέρω βέβαια τι θα γινόταν άμα αύριο ανακοινώναμε την ίδρυση λογιστικής επιτροπής ελέγχου του χρέους (ας κάνουμε την τεραααάστια υπόθεση ότι η κυβέρνηση θα συναινούσε σε κάτι τέτοιο, χάριν συζήτησης).

   Προφανώς ο Ισημερινός πλήρωνε στο μεσοδιάστημα των εργασιών της επιτροπής (περί τους 14 μήνες) τα τοκοχρεολύσια. Σε στάση πληρωμών (προς τους δανειστές) προχώρησε όταν είχε ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος.

   Το ερώτημα μου είναι αν εμείς θα μπορούσαμε να "βγάλουμε" ένα αντίστοιχο διάστημα με δεδομένα: 1) δεν έχουμε πετρέλαιο, 2) έχουμε ευρώ και όχι το δικό μας νόμισμα 3) την "εκδικητικότητα" του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, σόρυ εννοούσα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 10/04/2011 21:41:55

    και ποιος θα μπει στην επιτροπη??
    - σοφοι?
    - φιλοι?
    - καθηγητες?
    - κωπηλατες/δρομεις/μαγαζατωρες?
    ή ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ???

    ΠΠ

    • drider avatar
     drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 21:49:15

     Εννοείται ότι μιλάω για ανεξάρτητη επιτροπή, όχι επιτροπή "φίλων" του συστήματος... Και με λαϊκά μέλη (μη απαραίτητα ειδικούς).

     Και φυσικά έκανα μια τεραααάστια υπόθεση χάριν συζήτησης. Η οποία βέβαια θα ήταν το ίδιο τεραααάστια, αν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση. Δεν έχω αυταπάτες...

     • Νικος avatar
      Νικος @ drider 10/04/2011 22:31:23

      Αυτό ίσως είναι μια πρώτη κίνηση για σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους http://www.gopetition.com/petition/43171.html

     • drider avatar
      drider @ Νικος 10/04/2011 22:36:20

      Και ένα μεγάλο μπράβο στον Χατζηστεφάνου που έδωσε δημοσιότητα και ώθηση στο ζήτημα με το ντοκυμαντέρ του...

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 10/04/2011 23:10:32

      ενα μεγαλο μπραβο στον Αλαφουζο που τον απελυσε.

      ΠΠ

    • Μπίκος avatar
     Μπίκος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 21:56:11

     Ελα ΠΠ πες πια επιτροπή εννοείς

     αυτή με τη Σακοράφα, δεν εννοείς;

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Μπίκος 10/04/2011 23:08:19

      Η Σακοραφα να μεινει στα ακοντια της.
      Σε λιγο θα γυρισει και η Κουρκουλα με το Χοχο για να επιτροπιασει.

      ΠΠ

     • drider avatar
      drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 10:22:18

      Η Σακοράφα είναι από τις λίγες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπερδέουν τα πιστεύω τους με τη τσέπη τους.

      Ανθρώπους ηθικούς και με αξίες χρειαζόμαστε, όχι "ειδικούς" ή "επαγγελματίες", εξαγορασμένους από το σύστημα.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 11/04/2011 10:43:40

      Εστω, αλλα ειναι ασχετη σαν να βαλεις εμενα να ελεγξω τα αγωνιστικα ακοντια....

      ΠΠ

    • Μπίκος avatar
     Μπίκος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 22:01:03

     ΠΠ

     Αυτό εννοείς;
     http://kafeneiokentron.blogspot.com/2011/03/blog-post_8004.html.

    • Arianos avatar
     Arianos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 22:14:16

     πωλητής καγιάκ παίζει?

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Arianos 10/04/2011 23:09:55

      δεν φανταζεσαι ποσο απλο ειναι....
      σαν να πηγαιενεις στην τραπεζα να ζητας ενημερωση για το στεγαστικο σου !! ευ θελεις μιση ωρα
      για τα χρεη του κρατους 2 μερες το πολυ.

      ΠΠ

     • drider avatar
      drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 09:57:07

      Όλα απλά είναι στη θεωρία μέχρι να προχωρήσει κανείς στην πράξη. Ακόμα και στην περίπτωση του Ισημερινού, αυτοί που πηγαίναν να αναζητήσουν το πρωτογενές "υλικό" στο υπουργείο οικονομικών τους, κατηγορήθηκαν "ότι αναστατώνανε" τους υπαλλήλους.

      Για αυτό ακριβώς είναι απαραίτητο να στηρίζεται έμπρακτα μια τέτοια επιτροπή από την κυβέρνηση και να υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για την κάλυψη της λειτουργίας της. Δεν γίνεται διαφορερικά.

      Οπότε διακρίνω δύο φάσεις. 1) Όσο το δυνατότερο ισχυρότερη λαϊκή πίεση προς τη κατεύθυνση της δημιουργίας της ΕΛΕ. 2) Η ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα στηρίζει τη λειτουργία της επιτροπής.

      Το ποιοί μπορεί να συστήσουν την επιτροπή, θα είναι προφανώς μια ανοικτή συζήτηση μέχρι να φτάσουμε στο σημείο 2. Προς το παρόν πρέπει να παλέψουμε για να πληρωθούν οι προϋποθέσεις του σημείου 1.

      Πάντως σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που δεν απορρίπτεται καταρχήν το εγχείρημα ως μια σεχταραστική επιδίωξη ενός κομματιού της αριστεράς... Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να αγνοούμε εναλλακτικές προτάσεις, από όπου και να προέρχονται.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 22:54:52

     Περιμενω ιδεες.. παρακαλω ευφανταστες

     ΠΠ

     • Εnzo avatar
      Εnzo @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 23:20:08

      να στειλουμε την Ευα! ακου η Ευα στην βουλη....
      τι αλλο θα δουμε θεε μου.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Εnzo 11/04/2011 10:45:10

      τι να κανω Εντσο??? να στη στειλω σπιτι???
      δεν ξερει και να μαγειρευει... θα σε ταιζει εκσυγχρονισμο.!

      ΠΠ

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 23:21:39

      Ενα θεμα ειναι ποιοι θα αποτελουν την επιτροπη ελεγχου.
      Ενα αλλο θεμα ειναι ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ την επιτροποη ελεγχου !!!! εκει ειναι το ζουμι και η ταμπακιερα.

      ΠΠ

    • kiki avatar
     kiki @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 08:03:31

     Πορτα- Πορτα,
     Επιτελους τελειος , αναλυτικος , σαφης, και καποιος το εγραψε ωστε να μην λενε απο σημερα οτι δεν ξερανε, δεν γνωριζαν , δεν ειχαν ιδεα.
     Ε.Λ.Ε. λεγεται η δικη μας, και εχει Διεθνες Συνεδριο στις 6, 7, 8, του μηνος στην νομικη Σχολη.
     αντε μπραβο, ας υπογραψουν οι συνελλεηνες οι φοβικοι.

   • anonymous avatar
    anonymous @ drider 10/04/2011 23:30:35

    Δε χρειάζεται επιτροπή λογιστικού ελέγχου. 10 σοβαροί υπηρεσιακοί παράγοντες χρειάζονται (υπάρχουν τέτοιοι) συνεπικουρούμενοι από 2-3 σοβαρούς νομικούς (έχουμε κι από αυτούς) που θα ελέγξουν τα πάντα. Μάλιστα αυτό μπορεί να γινει αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες. Όταν καταλήξουν σε συμπέρασμα καλείς αυτούς που πρέπει να καλέσεις και τους λες τα μαντάτα.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ anonymous 11/04/2011 09:49:09

     ;);)
     ........και ποιος αλλος?

     ΠΠ

    • drider avatar
     drider @ anonymous 11/04/2011 10:05:33

     Σόρυ από υπηρεσιακούς και θεσμικούς παράγοντες πάθαμε τη ζημιά σήμερα. Η επιτροπή δε πρέπει να έχει μόνο "τεχνοκράτες".

     Υπό αυτή την έννοια φυσικά και δεν περιμένω να ορίσει τη σύνθεση της π.χ. ο διοικητής της ΤτΕ, ο διευθυντής του λογιστηρίου του κράτους, ή ακόμα και ένας φιλικότερος προς τα συμφέροντα του λαού πρωθυπουργός.

     Πρέπει να τηρηθούν οι προϋποθέσεις ανεξαρτησίας που αναφέρει το σάιτ της πρωτοβουλίας. Αλλά ακόμα δεν είμαστε σε αυτό το σημείο. Η πρωτοβουλία χρειάζεται προς το παρόν ακόμα μεγαλύτερη στήριξη.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 11/04/2011 10:45:42

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ..!

      ΠΠ

     • anonymous avatar
      anonymous @ drider 11/04/2011 11:02:27

      Δεν έπαθες τη ζημιά από υπηρεσιακούς παράγοντες. Έπαθες τη ζημιά επειδή δεν τους άφηναν να κάνουν τη δουλειά τους. Όσοι πήγαιναν κόντρα διώκονταν κι εξαφανίζονταν.
      Αν τους πούνε πηγαίνετε και βγάλτε άκρη να είσαι σίγουρος ότι θα βγάλουν και μάλιστα γρήγορα. Δε θα τους το πουν όμως. Αυτό είναι το θέμα. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης διότι οι πολιτικοί μας είναι εκβιάσιμοι.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 23:14:35

   Μπράβο ΠΠ. Γερμανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι η Γερμανία θα οφελείται κατά 600 εκ. ευρώ από την αποπληρωμή των δανείων που φορτώθηκε η Ελλάδα. Δεν ξέρω αν τα έλεγε όλα..

  • ares avatar
   ares @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 02:34:38

   Το δεν συνιστάται ?

 5. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 10/04/2011 21:19:56

  ο Ισημερινος εχει πετρελαια, και ισχυρους πλουσιους γειτονες υποστηρικτες, που διαθετουν και την απαραιτητη "τρελλα"...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κωσταντινος Π. 10/04/2011 21:26:17

   Κι εμείς έχουμε πετρέλαια, άλλο ότι ο "Εθνάρχης" υποσχέθηκε στην Τουρκία το 1976 (που είχαμε στρατιωτική υπεροπλία) να μην τα εκμεταλλευτούμε μέχρι να το δεχτεί και η Τουρκία...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 10/04/2011 21:30:40

    Πολύ σωστά τα λες. Υπουργός εξωτερικών ήταν you know who

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Orestios 10/04/2011 21:47:04

     Γκουκλάρω και βρίσκω Δημήτριο Μπίτσιο. Για πες τι ακριβώς εννοείς, διότι δεν ξέρω κάτι περισσότερο...

     • jkr avatar
      jkr @ Επώνυμος 10/04/2011 22:04:09

      Ο Δρακουμέλ ήταν τότε Υπ. Συντονισμού...κι άλλοι του ίδιου συναφιού υπάρχουν μην ανησυχείτε...

     • Orestios avatar
      Orestios @ Επώνυμος 10/04/2011 22:43:13

      Δες καλύτερα λίγο πριν την άνοδο ΠΑΣΟΚ

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 10/04/2011 21:31:59

    Όπως είχε υποσχεθεί και στο Ράιχ να μη πειράξει τους εγκληματίες πολέμους που έκαψαν τα χωριά μας, σκότωσαν τους πατεράδες και τους παπούδες μας και γέμισαν ορφανά και χήρες την πατρίδα μας.

    Με αντάλλαγμα να του επιτραπεί να στείλει μετανάστες τους φτωχούς έλληνες και την κρυφή προσδοκία να απαλλαγεί, με αυτό τον ύπουλο τρόπο εξορίας, από τους έλληνες αριστερούς.

    • giannis avatar
     giannis @ Misha 10/04/2011 21:34:06

     Ενώ αν δεν είχαν πάει να δουλέψουν στη Γερμανία θα ήταν καλύτερα στη φτώχεια και την εξαθλίωση της Ελλάδας του 50.

     • Misha avatar
      Misha @ giannis 10/04/2011 22:37:00

      Η Ελλάδα του 50 μπορούσε να ζητήσει πίσω το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις για να ορθοποδήσει, και όχι να στέλνει τα παιδιά της δουλοπάροικους για να αναστηλώσουν το ναζιστικό Ράιχ.

      Αλλά ο ...εθνάρχης φαινεται πως θεωρούσε τους έλληνες αριστερούς πιο επικινδυνους από τους ναζήδες , όπως θεωρούσε και την Κύπρο μακριά, όπως θεωρούσε και την ΕΟΚ σωτηρία της χώρας...

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 10/04/2011 21:34:22

     Απεχθεις Μεταναστες Μισα... ασε μην το σκαλιζεις τωρα..>!!

     ΠΠ

   • drider avatar
    drider @ Επώνυμος 10/04/2011 21:43:33

    Ναι αλλά με την ειδοποιό διαφορά ότι δεν έχουμε ακόμα καν την υποδομή για να τα εκμεταλλευτούμε (+1 με 3 χρονάκια)...

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ drider 10/04/2011 21:53:27

     Δεν μιλάω για σήμερα, μιλάω για το τότε. Με τα τρία χρόνια που λες, από το 1976 έπρεπε το 1979-80 να αντλούσαμε πετρέλαιο από όλο το Αιγαίο και όχι μόνον από τη Θάσο.

     • Κωσταντινος Π. avatar
      Κωσταντινος Π. @ Επώνυμος 10/04/2011 22:05:29

      το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε, γιατι το 79-80, is water under the bridge..

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Επώνυμος 10/04/2011 22:24:20

    Άντε να αρχίσουμε να τα λέμε :)

 6. kopritis avatar
  kopritis 10/04/2011 21:33:19

  μπορειτε να δειτε το debtocracy.gr το ντολυμαντερ που αναφερεται στον προεδρο του ισημερινου
  καπου εκει ισως να βρισκεται η λυση
  μηπως μπορουμε να του ζητησουμε να αναλαβει την ελλαδα για κανα χρονο?

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/04/2011 21:37:48

  Αν πουλούσε κολάν σε μαγαζί που ψωνίζει ο ΓΑΠ, ίσως και να τον είχαμε στα πράγματα τώρα...

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/04/2011 21:40:03

  Λοιπόν, Strange, έχω διαφορετική γνώμη για το "απεχθές" χρέος. Το πρόβλημά μας είναι άλλο. Εμείς δεν αποκτήσαμε ποτέ απεχθές χρέος, όχι τουλάχιστον μεταπολεμικά. Ασχέτως του χαρακτήρα των κυβερνήσεών μας ως διεφθαρμένων, το χρέος πήγε κυρίως σε μισθούς βολεμένων πασόκων και συντάξεις τριαντάρηδων και σαραντάρηδων που για πολλούς λόγους ήθελε και πάλι το ΠΑΣΟΚ να ευνοήσει. Το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου ισχύει για αυτές τις δύο κατηγορίες, βασικά δηλαδή για Πασόκους ισχύει. Υπήρχε και τεράστια διαφθορά, αλλά αυτή δεν αφορά άμεσα το χρέος. Π.χ. ένα τεράστιο κεφάλαιο της ελληνικής διαφθοράς το πλήρωσε ότι το δημόσιο ταμείο, αλλά ο χρυσοφόρος ΟΤΕ. Ένα εξίσου μεγάλο κεφάλαιο το πληρώνει μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ. Την Αττική Οδό την πληρώνουμε όλοι μέσω των διοδίων, το κράτος δεν πλήρωσε και παρα πολλά συγκριτικά με το κόστος της. Και λοιπά, και λοιπά.

  Το ελληνικό χρέος, ενώ δεν ήταν πρωτογενώς απεχθές, ΓΙΝΕΤΑΙ όμως απεχθές όταν χρησιμοποιείται για την υποταγή της χώρας, με τον τρόπο που ξέρουμε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 και μετά. Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα, όντας στο ευρώ, να μπορεί να κάνει πολύ ευκολότερη διαχείριση του χρέους της από ό,τι ο Ισημερινός. Όμως η ουσία είναι ότι, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποτύχει αυτή η προσπάθεια υποταγής της χώρας, τότε, ναι, το χρέος μπορεί να κηρυχθεί ακόμη και και απεχθές. Υπό αυτούς τους όρους όμως, όχι άλλους, διότι η περίπτωσή μας δεν είναι συγκρίσιμη με του Ισημερινού και υπάρχει διαφορετικά κίνδυνος να αποτύχουμε.

  Η λατινική Αμερική είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, διότι μακρά κουλτούρα αντίστασης στην επιρροή της Νέας Τάξης και του κυριότερου οργάνου της, δηλαδή της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Σε εμάς δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα, αντιθέτως, υπάρχει κουλτούρα υποταγής στις ΗΠΑ και στις κάθε ΗΠΑ (δέστε π.χ. πόσο πανηγυρίζουμε την εκχώρηση ενός μεγάλο τμήματος του λιμανιού του Πειραιά στην Κϊνα). Οπότε, ας μην περιμένουμε θαύματα. Μπορεί να συμβεί και το θαύμα, αλλά ας μην το περιμένουμε.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Επώνυμος 10/04/2011 21:43:08

   σε παρακαλω διαβασε το σχολιο μου !!! αυτο το μαρκυ !!!
   θα βρεις ολες τις απαντησεις στις θεσεις σου.-

   ΠΠ

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 22:05:47

    Χμμμ, συμφωνώ για το δάνειο των 110 δις, όμως έχω αρκετές δυσκολίες να το δεχτώ για το προηγούμενο χρέος.

    Η πρώτη βασική δυσκολία είναι ιδεολογική: Το να χαρακτηρίσεις το χρέος απεχθές σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι μια "καημένη ανήμπορη χώρα". Είναι τέτοια, διοικείται ως τέτοια, από τις 5 Οκτωβρίου 2009 και μετά. Πιο πριν δεν ήταν, ούτε μετά από αυτή την απίθανη κυβέρνηση θα είναι. Θέλω τη χώρα μου σοβαρή και με αυτοπεποίθηση και όχι μπανανία. Δεν δέχομαι χάρες, δεν τις χρειάζομαι.

    Η δεύτερη δυσκολία είναι πρακτική. Αυτό που λέει ο Γιούνκερ είναι βλακεία: Δεν μας δάνειζαν "η Γερμανία και η Γαλλία", αλλά οι διεθνές αγορές, όποιοι να 'ναι μας δάνειζαν, όλοι δηλαδή, όλες οι τράπεζες και οι επενδυτές του κόσμου αγόραζαν ελληνικά ομόλογα, μια που ήταν ομόλογα κράτους μέλους του ευρώ. Από το 1999 και μετά το χρέος μας είναι ομόλογα σε δημόσια δημοπρασία. Άρα, πώς μας δάνειζαν "η Γερμανία και η Γαλλία"; Αν δεν ήταν οι δικές τους τράπεζες, θα ήταν άλλες. Μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χρέους κρατούσαν κάποια στιγμή οι ελβετικές τράπεζες. Αυτές γιατί μας δάνειζαν;

    Δεν βρίσκω δηλαδή τη λογική του απεχθούς χρέους να έχει σχέση με την πραγματικότητα του ελληνικού χρέους μέχρι την κυβέρνηση ΓΑΠ. Δεν παρακαλούσαμε κανέναν να μας δανείσει, είχαμε άφθονα, απεριόριστα σχεδόν δανεικά στη διάθεσή μας που τα χρησιμοποιούσαμε όπως θέλαμε.

    Τέλος, έχω και πρόβλημα στόχευσης. Όλη αυτή η κρίση που ζούμε είναι καθαρά τεχνητή και όλες οι αναλύσεις επί αναλύσεων μια βλακεία και μισή, κατά τη γνώμη μου. Η λογική του "απεχθούς χρέους" δέχεται ως λογική προϋπόθεση ότι υπάρχει όντως πρόβλημα με το ελληνικό χρέος, πράγμα που για μένα είναι το πρώτο και θεμελιώδες λιθαράκι της μπλόφας που ακούει στο όνομα "καταστροφή της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας".

    • drider avatar
     drider @ Επώνυμος 10/04/2011 22:24:10

     Καλά αυτά που λες, αλλά ακριβώς εκεί εντοπίζεται και το πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία μας δανείζανε για να μπορούν να έχουν μια αγορά να διαθέσουν τα πλεονάσματα τους. Και συνεχίζανε να το κάνουνε αυτό, αν και ξέρανε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με την αποπληρωμή αυτών των δανείων. Και μετά μας διασώσανε με λεφτά των φορολογούμενών τους...

     Και το πιο ωραίο από όλα αυτά είναι, ειδικά για τη περίπτωση της Γερμανίας που οι μισθοί τους είναι καθηλωμένοι μια δεκαετία για κυρίως λόγους ανταγωνιστικότητας και εξαγωγών, ότι τελικά κατηγορούν εμάς τους σπάταλους Έλληνες. Λες και δεν ήταν πολιτική της κυβέρνησης τους, αυτό που συνέβη!

     Αν τώρα πιστεύεις ότι οι γαλλικές και οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν πάνε χέρι χέρι με τις τράπεζες τους, να δεχτώ το επιχείρημα σου. Όπως και ότι οι κυβερνήσεις τους δεν στήριξαν αυτό το φαγοπότι, ακόμα και σε βάρος των φορολογούμενών τους.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ drider 10/04/2011 22:35:32

      Μα δεν μας δάνειζαν μόνον γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, αυτό λέω. Ούτε καν την πλειοψηφία των ελληνικών ομολόγων δεν είχαν οι τράπεζες αυτών των δύο κρατών.

     • drider avatar
      drider @ drider 10/04/2011 22:49:41

      Δεν ψωνίζαμε μόνο από αυτούς βέβαια... Όπως φυσικά δανειστήκαμε από ασφαλιστικά ταμεία κτλ.

      Η ουσία είναι ότι διαφαίνεται να συντρέχουν σε πολλές περιπτώσεις οι προϋποθέσεις για τη κήρυξη ενός (μεγάλου) κομματιού του χρέους ως απεχθές-επαχθές. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα.

      Και η έμφαση σε μια τέτοια διαδικασία διερεύνησης πάντα τίθεται εκεί που οι δανειστές ήξεραν, αλλά σφυρούσαν αδάφορα (υπό αυτό το πρίσμα δεν θα αντιμετωπισθεί με τον ίδιο τρόπο μια δανειακή σύμβαση που αφορά π.χ. την ντόιτσε μπανκ και μια άλλη που αφορά ένα γερμανικό ασφαλιστικό ταμείο)

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 10/04/2011 23:14:42

      Εαν - και ειναι ευκολο - αποδειχθει οτι ολες οι κρατικες προμηθειες απο εξοπλισμους μεχρι ψηφιακα κεντρα και τραινα εγιναν με μιζες απο τους εροληπτες σε αποφασιζοντες τοτε ολα τα σχετικα δανεια ειναι ΑΠΕΧΘΗ αυτοματα.

      Λιγα εχουν γινει? Μιζενς. ΟΣΕ. Υποβρυχια. Λεοπαρντ. Τορ. Ολυμπιαδα. C4i. τι θες???...... απ ολα εχω.

      Με λιγα απλα λογια οι πωλητες και οι πωλουσαν υπερτιμολογημενα ακι εδιναν και μαυρα με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Τα δανεια για να αγορασουμε τα πιο πανω τι ειναι?? Ηθικα και Νομιμα?

      ΠΠ

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 10/04/2011 21:47:00

   Επωνυμε,

   στην Λατινική Αμερική υπάρχει και «παράδοση» σωρείας αμερικανόδουλων κυβερνήσεων. Δε διαφέρουμε πολύ , ούτε στον χαραχτήρα μας ,ούτε στο αντιαμερικανισμό , ούτε στον πατριωτισμό από τους νοτιοαμερικάνους.

   Διαφέρουμε στο ότι προς το παρόν, φαίνεται πως δεν διαθέτουμε Κιρχνερ και Κορέα και Γκονζάλες και Πέπε... Αλλά , όπως είπε ο Μίκης, τους ήρωες τους γεννά η ανάγκη...

 9. Misha avatar
  Misha 10/04/2011 21:42:33

  Η περίπτωση του Ραφαέλ Κορέα δειχνει αυτό που λέει ο Επώνυμος εδω και μήνες:
  Μονόδρομοι και καταστροφολογία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , όταν υπάρχει ΗΓΕΤΗΣ που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ τής υπόθεσης της πατρίδας του.

  Σε σύγκριση με τα δικά μας, τι να πεί κανείς ; Θα ήθελα να είχαμε έναν Ραφαέλ Κορέα Ντελγάδο που θα πεί τα δικά μας μεγάλα ΟΧΙ στους κλέφτες τραπεζίτες ,ντόπιους και ξένους, που πίνουν το αίμα της Ελλάδας με το πουρί της σόμπας, αυτούς που ομνύουν στο όνομα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ,συντηρούμενοι αποκλειστικά με τις δημόσιες επιχορηγήσεις και εγγυήσεις (!!!).

 10. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 10/04/2011 21:42:45

  Μπράβο strange. Πολύ σωστό το τάιμινγκ της αναφοράς στον Korrea

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ μικρός οδυσσέας 11/04/2011 01:22:27

   Είδα και το ντοκιμαντέρ debtocracy και πήρα κουράγιο απ τις εικόνες με τα ελικόπτερα που φυγάδευαν τους μεγαλόσχημους της Αργεντινής και του Εκουαδόρ.
   Και σε μια ωραία σκηνοθετική έμπνευση, το εν λόγω φιλμ κλείνει με τη φωνή του ΓΑΠ, και στο βάθος τον ήχο από ρότορες ελικοπτέρου!

   • Κωσταντινος Π. avatar
    Κωσταντινος Π. @ Strange Attractor 11/04/2011 08:32:33

    Η σκηνη του τελους στο ντοκυμαντερ ειναι φοβερη. Σου δινει κουραγιο!

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2011 21:45:40

  Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.
  Με πέντε κινήσεις πήρε την (παρτίδα) πατρίδα του πίσω.

 12. th.pr avatar
  th.pr 10/04/2011 21:46:52

  Και δε θα αποκτησετε ποτε.
  Εχετε αυτους που σας αξιζουν. Καρναβαλια δηλαδη.

 13. EtsiMareSei avatar
  EtsiMareSei 10/04/2011 22:00:55

  Ο όρος "επαχθές χρέος" χρησιμοποιήθηκε και απ'τις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο ιράκ για να παραλάβουν μια χώρα όσο το δυνατόν καθαρή απο χρέη σε ρώσους και γάλλους κυρίως! Βέβαια το θάψανε τα μμε το γεγονός αυτό, καθώς διέγνωσαν τον κίνδυνο να επικαλεστούν τον όρο πολλές ακόμα υπερχρεωμένες χώρες απο μόνες τους..
  Αναφέρεται σε ντοκιμαντέρ με τίτλο "χρεοκρατία" που βγήκε μόλις πρόσφατα απ'το deptocracy.gr
  απο δημοσιογράφο που (αν δεν κάνω λάθος) απολύθηκε κιόλας απ'τον σκαϊ λίγες μέρες πρίν βγεί το ντοκυμαντέρ..

 14. nick avatar
  nick 10/04/2011 22:05:23

  Το κλικ υπέρ του Σαμαρά μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Ο άνθρωπος που δεν άκουσε τις σειρήνες της διαπλοκής και των συμφερόντων και είπε το μεγάλο ΟΧΙ στο μνημόνιο, πρέπει τώρα να πάει και ένα βήμα παραπέρα.
  Να προτείνει τη δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου και να χρησιμοποιήσει την έννοια του "απεχθούς χρέους". Το παράδειγμα του Κορέα είναι χαρακτηριστικό.
  Αν το κάνει, κατά τη γνώμη μου θα αρχίσει η πλήρης κατάρρευση αυτών που υποδούλωσαν τη χώρα στο ΔΝΤ και η ανέλιξή του στην πρωθυπουργία θα γίνει με κινηματικό χαρακτήρα, όπως ακριβώς αναδείχθηκε στην προεδρία της ΝΔ.
  Είναι ο μόνος πολιτικός στην Ελλάδα που μπορεί να το τολμήσει. Θα το τολμήσει;
  Ένα κλικ και φύγαμε...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ nick 11/04/2011 00:01:09

   Δεν το πιστευω γιατι αν το πει αυτο σημαινει οτι παει για αναδιαρθρωση και εχει δηλωσει οτι ποτε δεν θα μιλησει πρωτος για αναδιαρθρωση.

  • Nikos avatar
   Nikos @ nick 11/04/2011 09:36:34

   Άντε ρε συνονόματε, επιτέλους! Διάβασα το άρθρο και μετά ένα-ένα τα σχόλια περιμένοντας κάποιος να πει ότι ο Σαμαράς μπορεί να γίνει ο Κορέα της Ελλάδας... Πάμε!

 15. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 10/04/2011 22:06:12

  Τα πράγματα είναι απλά:Μια χώρα πρέπει να κυβερνάται απο ΗΓΕΤΕΣ....Ο ερντογάν,ο Κορέα,ο Κιρσνερ έχουν αυτό το μέταλλο,είναι ΗΓΕΤΕΣ που ξέρουν να διεκδικούν να παλεύουν και να βάζουν τα στήθη τους μπροστά για το λαό και τη χώρα....Είτε σας αρέσει είτε όχι ο τελευταίος τέτοιος ηγέτης στην Ελλάδα ήταν ο Μεταξάς.Είχε τους αδένες να πεί ΟΧΙ όταν έπρεπε,αναδιοργάνωσε ένα σάπιο σύστημα που τον είχαν διαφθείρει οι γνωστοί πάτρωνες του Μεσοπολέμου.Και για να προλάβω το γνωστό παραμυθακί περι δικτάτορα και λοιπών αηδιών,το καθεστώς του Μεταξά ήταν 1000000000000 φορές δημοκρατικότερο απο το σημερινό καθεστώς Τζέφρυ με διαπλεκόμενους δημοσιογράφους,εκδότες,εφοπλιστές.....Γιατί τα ΟΧΙ τα λένε οι ηγέτες και όχι οι πατσαβούρες,οι νενέκοι που σκύβουν το κεφάλι και οι πασοκοτσολιάδες

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Μαύρος Ιάκωβος 11/04/2011 17:02:00

   "παραμυθάκι το ότι ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας... " , πες κι άλλα πες κι άλλα...
   :D
   Τί ωραία που ήταν τότε ε; Να χαιρετάμε και ναζιστικά, τέλεια...

   (έλεος, πραγματικά, έλεος)

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2011 22:07:10

  6 είναι τα κριτήρια του επαχθούς χρέους και πληρούμε και τα έξι.

  Η δανειακή σύμβαση των 110 δις είναι επαχθής από την αρχή ως το τέλος, ο ένας όρος πιο επαχθής από τον άλλο και τα μνημόνιο 1, 2, 3, 4, ν... , ακόμα χειρότερα. Ο ίδιος ο ΓΑΠ στη διακαναλική παραδέχθηκε ότι έχει επαχθείς όρους που ίσως θα μπορούσαμε να διαπραγματευθούμε -το είπε σκόπιμα ή όχι, ποιος ξέρει- και το έχει δηλώσει και ο Γιούνκερ, "δανείζαμε γιατί βοηθούσαμε τις εξαγωγές". Αυτά είναι καταγεγραμμένα.

  Αλλά, εκτός από αυτά:
  Σημαντικό σχόλιο του ΠΠ :

  "Σχετικά με την «αθέτηση πληρωμής» αξίζει να θυμίσουμε τη θέση της «Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου» του ΟΗΕ, που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
  ________________________________________________________
  «Ένα κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, να διαλύσει την αστυνομία, να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς». (Yearbook of the International Law Commission, 1980, vo.II)
  ________________________________________________________

  (για την περίπτωση διευθέτησης του ελληνικού "χρέους" σε διεθνές δικαστήριο)

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ αλλενάκι 10/04/2011 22:12:04

   μονο η δανειακη συμβαση των 110 δισ φαινεται οτι εχει χαρακτηριστικα "επαχθους" χρεους.
   Για ολα τα προηγουμενα χρεη (αν και μεγαλο μερος ειναι) ειναι εξαιρετικα δυσκολο να το αποδειξει καποιος.
   Για να μην εχουμε φρουδες ελπιδες...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κωσταντινος Π. 10/04/2011 22:20:33

    αυτό το νόημα έχει η επιτροπή ελέγχου και διαχωρισμού του χρέους σε επαχθές, παράνομο (που περιέχει μίζες προς αξιωματούχους, προς οίκους, τριγωνικές συναλλαγές, ευνοϊκό προς εξαγωγές ξένων κρατών στην Ελλάδα) και σε χρέος που θα αποπληρωθεί (το ποσό των δανείων που συνήψαμε, μείον τις παραπάνω προσθήκες υποτέλειας και διαφθοράς)

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κωσταντινος Π. 10/04/2011 23:29:05

    Η Δανειακη και το Μνημονιο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΑΚΥΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ μονο για το λογο του οτι ο ΠΑΠΑΚ υπεγραψε 2 ΜΕΡΕΣ πριν βγει το ΦΕΚ εξουσιοδοτησης ο σχετικος νομος ! οκ???
    Επαχθεις ειναι ολοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ το ΓΑΠ και οι Δανειστες που το γνωριζουν και κανουν τις Παπιες του Τοκου.

    ΠΠ

    Ασε που ρωτησα προχτες.. εαν οι Τραπεζες ειχαντα $$ τη μερα υπογραφης της Δανειακης !!! ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΝ.. ΜΕ ΑΕΡΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ=------= ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ενεχειριασαμε τη Χωρα !! αντε μη τα παρω και βγω με ντουντουκα συνταγμα.

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 08:34:34

     αυτη η τελευταια ερωτηση ισως ειναι και το κλειδι.

 17. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 10/04/2011 22:07:50

  ενω εσυ απο που εισαι δηλαδη?

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2011 22:14:39

  Το Ελληνικό Χρέος πληροί και τα 6 [έξι] κριτήρια του Επαχθούς Χρέους, βλέπε και: Επιχειρήματα για την Αντίσταση
  [χρέος επαχθές είναι αυτό, για το οποίο οι δανειστές της χώρας έχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και όσον αφορά στο ύψος και όσον αφορά στην αδυναμία αποπληρωμής του από τη χώρα]
  Η διαδικασία υποχρέωσης μιας χώρας σε αποπληρωμή Επαχθούς Χρέους, είναι ουσιαστικά άσκηση πολιτικής κανονιοφόρων, με τα σύγχρονα -δλδ τα οικονομικά και τα τραπεζικά μέσα- κατά της χώρας, η οποία πρέπει να υποταγεί.
  Τέτοια σύγχρονα μέσα άσκησης πολιτικής κανονιοφόρων -εκτός του “βαρέος πυροβολικού”, που είναι η ταχυδακτυλουργική μετατροπή του χρηματοπιστωτικού της χρέους σε διακρατικό ενυπόθηκο δάνειο, είναι:
  - η δημιουργία πανικού για άδεια ταμεία και πληρωμή συντάξεων/μισθών,
  - η πρόκληση ενοχών και η διασπορά συλλογικής ευθύνης,
  - η ακύρωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα
  [διακοπή αντικαρκινικών φαρμάκων, ειδικών βοηθημάτων για διαβητικούς, κλείσιμο σχολών τυφλών, κήρυξη στάσης πληρωμών του κράτους προς τις εταιρείες, μη επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που το δικαιούνται, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, δήμων, συγκοινωνιών, άγονων γραμμών, αστυνομίας, στρατού].
  Παράδειγμα Αναδιαπραγμάτευσης Επαχθούς Χρέους Χώρας υπάρχει η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους του Ιράκ.

  Τα 6 κριτήρια του Επαχθούς Χρέους Χώρας ΕΧΧ είναι:

  Κριτήριο 1.
  Συνδρομή διεθνών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οίκων στην παραποίηση των στατιστικών: ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

  Κριτήριο 2.
  Συνδρομή της ΕΕ στην παραποίηση των στοιχείων. Το ελληνικό κρατικό χρέος δεν ξεκίνησε με την υποβάθμιση απο τους οίκους αξιολόγησης, αλλά στα μισθολογικά γραφεία των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ και πιστοποιείται από την ομολογία Γιούνκερ.

  Κριτήριο 3:
  Διαφθορά. Κρατική διαφθορά, επιχειρηματική διαφθορά, τραπεζική διαφθορα, αλληλοτροφοδοτούμενες και εν γνώσει τους. ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

  Κριτήριο 4:
  Εξαπάτηση των επενδυτών-μεγάλων πελατών των χρηματοπιστωτικών οίκων για την πραγματική κατάσταση των προϊόντων τους [δηλαδή των τιτλοποιημένων ελληνικών τοξικών πακέτων] που πωλούσαν στους επενδυτές-αγοραστές. ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

  Κριτήριο 5:
  Απορρύθμιση: Οι “οίκοι αξιολόγησης” άρχισαν την υποβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας. Η ΕΕ δεν προβαίνει σε δικές της αξιολογήσεις, αλλά στηρίζεται στην κρίση των «οίκων», οι οποίοι λειτουργούν προς το συμφέρον των δανειστών [υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας = άμεσο κέρδος, γιατί το επιτόκιο δανεισμού αυξάνεται] ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

  Κριτήριο 6:
  Ένα κρατικό χρέος κατατάσσεται στα επαχθή, όταν εξ αιτίας της βίας αποπληρωμής του, οι κάτοικοι της χώρας αναγκασθούν σε συνεχή αποστέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους διατροφής, διαβίωσης, περίθαλψης, υγείας, εργασίας, παιδείας. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Εξ αιτίας του Μνημονίου και της έλευσης του ΔΝΤ μειώθηκαν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα για διαβητικούς, αντικαρκινικά φάρμακα, οδοιπορικά για στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας, εκπαιδευτικούς, και ο πληθυσμός της χώρας στερήθηκε, στερείται και θα στερείται θεμελιωδών του δικαιωμάτων για να αποπληρωθουν οι δανειστές. ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

  Η διαδικασία καταναγκασμού μιας χώρας στην αποπληρωμή Επαχθών Χρεών στηρίζεται σε μία και μόνο απαραίτητη προϋπόθεση: ότι ο πληθυσμός της θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ μέσω της φορολογίας και της αποστέρησης μισθών να αποπληρώσει το χρέος της, οι δημόσιες υποδομές θα ιδιωτικοποιηθούν [ξεπουληθούν] και το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου θα πάψει ουσιαστικά να υφίσταται. Η προϋπόθεση αυτή για την Ελλάδα ήταν το/τα Μνημόνια, και τα αποτέλεσματα είναι ορατά καθημερινά από τη μέρα που ο πρωθυπουργός διάβασε το κατοχικό διάγγελμα από το Καστελόριζο.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 10/04/2011 22:57:11

   δε σε προλαβαινω !!!!!!....
   σε παω !! με 100000^n

   ΠΠ

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 23:17:11

    Γιατί εμείς σε προλαβαίνουμε; κομπιουτεράκι το mind... τοκοφόρο... :)

    (o ΝΤΑΝΤΟΝ είναι ο πρωτεργάτης. Αυτός έφερε τα πρώτα κείμενα εδώ)

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 10/04/2011 23:44:36

     ειπα, οσο δεν μου απαντουν οι ερωτησεις μου τοκιζονται με ΦΑΠΕΣ

     ΠΠ

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2011 22:16:41

  Το "Επιχειρήματα για την Αντίσταση" το έφερε πρώτο σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο το Antinews, ΝΤΑΝΤΟΝ, Φεβρουάριο του 2010, όταν είχε διαφανεί ότι μας πάνε στο ΔΝΤ. Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο έκτοτε.

  • stamatinix avatar
   stamatinix @ αλλενάκι 13/04/2011 14:26:27

   Νομίζω ότι από αυτήν την ανάρτηση προέκυψε το "Επιχειρήματα για την Αντίσταση".
   Το link είναι αυτό:
   http://www.antinews.gr/2010/02/24/35274/

 20. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2011 22:27:21

  Yπάρχει και η κλασική μελέτη της Patricia Adams
  "Odious Debts: Loose Lending, Corruption and the Third World's Environmental Legacy"

  και το odiousdebts(.)org

  www(.)odiousdebts.org/probeint/OdiousDebts/OdiousDebts/index.html

 21. skeptiki avatar
  skeptiki 10/04/2011 22:34:17

  Πριν το ορίσουμε σαν "απεχθές" η "επαχθές" (κάποιος που ξέρει ας ορίσει καλύτερα από μένα τη διαφορά) και αν πληρεί τις προυποθέσεις μπορούμε πρώτα να το πιστοποιήσουμε πόσο είναι και από πού? Επειδή μας λένε 300 δισ το πιστεύουμε? όλοι δηλαδή οι άλλοι αριθμοί που έχουν δώσει είναι προιόν μαγειρέματος και αυτό το έχουμε δεχθεί ασυζητητί? Γιατί? Το έλλειμα αλλάζει όλη την ώρα, τα οικονομικά στοιχεία αναπροσαρμόζονται συνέχεια, το έλλειμα γιατί δεν το αναλύει κανείς? Τόσα είναι στα αλήθεια?

 22. anonymous avatar
  anonymous 10/04/2011 22:40:25

  Υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ για το θέμα το οποίο αξίζει να γίνει ξεχωριστή ανάρτηση και να σχολιαστεί.
  http://vimeo.com/22169758

  Το έχω δει, περιληπτικά παρουσιάζει την περίπτωση του Εκουαδόρ που όμως έχει πετρέλαιο και χρωστούσε μόνο 4 δις. Άλλες χώρες την έχουν πιο δύσκολα. Το αδύνατο σημείο στο ντοκιμαντέρ είναι ότι μιλάνε μόνο αριστεροί.

  Πάντως έχω να καταθέσω μια απόφαση γερμ. δικαστηρίου αναφερόμενη σε διένεξη ιδιώτη και τράπεζας. Τράπεζα εκτίμησε ακίνητο και διαπίστωσε ότι είχε μηδενική αξία. Παρόλα αυτά χρηματοδότησε ιδιώτη για να το αγοράσει. Ο ιδιώτης όταν διαπίστωσε τι σαπάκι του πούλησαν εν γνώσει της τράπεζας προσέφυγε δικαστικά κατά της τράπεζας και δικαιώθηκε. Διότι εν γνώση της χρηματοδότησε αγορά άχρηστου ακινήτου. Κοινώς κορόιδεψε τον ιδιώτη.

  Το ίδιο ισχύει διεθνώς και για το κρατικό χρέος. Εμείς πχ. θα μπορούσαμε πρόχειρα να αμφισβητήσουμε μέρος των οφειλών των Ολυμπιακών αγώνων και ειδικά αυτά που μας εκβίασαν να πληρώσουμε για την ασφάλεια. Να αμφισβητήσουμε το χρέος για την αγορά πολλών οπλικών συστημάτων εν πολλοίς άχρηστων ή υπερτιμημένων, το χρέος προς τη Siemens που σχετίζεται με μίζες συμπεριλαμβανομένου χρέους του ΟΣΕ, μέρος του χρέους για προμήθειες υγείας που ήταν υπεροκοστολογημένες κατά 500% και το χρέος που είναι προμήθειες προς διάφορα λαμόγια. Προσωπικά δε βλέπω κάποιο πρόβλημα σε αυτό. Ο λόγος είναι ότι ο λαδώνων θα πρέπει να φέρει ο ίδιος το κόστος του λαδώματος. Ας πάει μετά η Γερμανία και οι γερμ. τράπεζες να τα βρει με τη Siemens και τις λοιπές εταιρίες της.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ anonymous 10/04/2011 23:25:45

   βρε ανωνυμε εδω στη μπουζουκολανδη ο Τσουκρατος ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ !!!
   Το δηλωσε ο ιδιος στον Τραγκα !!!
   Ποια τραπεζα τουε δωσε το Δανειο?? να πανε και αλλοι φτωχοι Ελληνες που χρωστανε τεβε, φπα και εφορια 5.000... να παρουν τα 5.000 συν αλλα 5.000 για αερα εγγυηση?? ΠΟΙΑ ??? τον ρωτησε κανεις εκτος απο εμενα??
   απαντηση πηραμε?? ΟΧΙ.

   ΠΠ

  • ares avatar
   ares @ anonymous 11/04/2011 03:15:53

   Τι λέτε τώρα ! Εδώ η Κυβέρνηση του Τ+10 και του μνημονίου αγόρασε, μετά την περικοπή μισθών και συντάξεων, προβληματικό υποβρύχιο (και άλλα τρία μαζί) για να το μεταπωλήσει σε καλύτερη τιμή !!!

 23. Twins avatar
  Twins 10/04/2011 23:05:14

  Πως θα χαρακτηρίσεις επαχθές το χρέος χωρίς να έχεις στείλει την καμιά δεκαριά πολιτικούς στην φυλακή ;;

  Γιατί εαν δανειζόσουν χρήματα για μίζες πρέπει να τους βάλεις μεσα ;
  Εαν δεν υπήρχε αδίκημα τότε το χρέος δεν είναι επαχθές.

  Και τώρα καταλαβαίνουμε γιατι η Γερμανία προστατευει κάποιους...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Twins 10/04/2011 23:16:07

   Ακριβως, ακριβως και ακριβως.

   ΠΠ

 24. factorx avatar
  factorx 10/04/2011 23:08:54

  Αλλενάκι: ποιο απο όλα τα κομμάτια του ΝΤΑΝΤΟΝ εκείνη την περίοδο λες;

 25. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2011 23:13:41

  πρέπει να ψάξω, illegitime Schulden έλεγε, παρανομα χρέη, ένα τεράστιο γερμανικό κείμενο από το οποίο βγήκε το "επιχειρήματα για την αντίσταση" σε 3 μέρη και συμπύκνωση των 3 μερών είναι το παραπάνω ...

 26. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/04/2011 23:58:47

  Ποιο μπουρι της σομπας;Με επιτοκια ισα με τα γερμανικα σε δανειζαν για χρονια ,δηλαδη χαμηλοτατα μεχρι που βγηκε ο πρωθυπουργος σου και ειπε ο ιδιος οτι εισαι ψευτης και διεφθαρμενος.
  Δεν μπορεις να βγεις απο πανω απο τους Ευρωπαιους με τιποτα μετα απο οσα εγιναν.Οσο και να μη σου αρεσει η νομιμη ελληνικη κυβερνηση διεταραξε τον ομαλο δανεισμο της με πολυ χαμηλα επιτοκια.

 27. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 00:03:44

  Επαναληψη Μητηρ Πασης Μαθησεως.. μεχρι να τοποτισω στο πετσι σας....
  Μιλαμε για Επαχθες Χρεος. 2 λεξεις. ΕΠΑΧΘΕΣ και ΧΡΕΟΣ.
  Τι σημαινει το ΕΠΑΧΘΕΣ γνωριζουμε.
  Τι σημαινει η λεξη ΧΡΕΟΣ γνωριζουμε?? ΟΧΙ !!! να επαναλαβω την ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ...

  Εχεις βαλει στην Τραπεζα 1000 Ευρω. Καταθεση.(Α)
  Μπαινει ενας για Δανειο 10000. (Β)
  Υπαρχουν τα 10000? ΟΧΙ. Απλα σε λογαριασμο Υποιχρεωσης.
  ο (Β) αγοραζει αυτικινητο δινει επιταγη 10000! στον (Γ)
  Η επιταγη του (Γ) παει στην Τραπεζα και κατατιθεται!!!
  Τωρα η Τραπεζα εχει αλλα 10.000 σε καταθεση και μπορει να τα δανεισει !!! με εναν κανονα 9:1.

  Ετσι σε λιγοτερο απο αρκετα “βηματα” η Τραπεζα εχει δημιουργησει 90.οοο Ευρω… απο τα δικα σου 1.000. Το συστημα λειτουργει Διατραπεζικα !!! Δεν εχουν ολοι την ιδια τραπεζα… Το Δανειο του (Β) εγινε Καταθεση του (Γ) και ουτω καθεξης !!

  Παμε στους ΤΟΚΟΥΣ. Εσυ (Α) θα παρεις επιτοκιο -χ
  ο (Β) θα πληρωσει τοκο 4χ, η διαφορα μενει στην Τραπεζα!!
  Αυτο το “κερδος” χ4 εχει δημιουργηθει σε “ΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ”
  μεταξυ (Α)/(Β)
  Οταν η Τραπεζα παρει την καταθεση του (Γ) θα του δωσει το χ- επιτοκιο και θα δανεισει οσα “μπορει” να παρει ενας (Δ).

  Οι Τραπεζες μπορουν να Δημιουργησουν ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ! Χωρις Χρεος δεν υπαρχουν Χρηματα!! ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.

  Παμε παρακατω?? ΤΟΚΟΙ.-
  καταλαβαμε οτι οι Τραπεζες Δημιουργουν το ΚΕΦΑΛΑΙΟ !!!(Α)/(Β)/(Γ) κοκ… Δεν δημιουργουν τα $$ για τον ΤΟΚΟ. Που τα βρισκουν οι (Β)/(Γ) τα χρηματα να πληρωσουν τον ΤΟΚΟ?
  Τα βρισκουν μονο στην “αγορα” που δημιουργει τα $$.. ειναι ενας κυκλος!! Ολοι ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσουν ΚΕΦΑΛΑΙΟ και ΤΟΚΟ σε μια Αγορα η οποια φταχνει ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!

  Ετσι, με αυτο το “κενο” κλεινουν μαγαζια, απολυεται ο κοσμος κλπ κλπ Το Χρεος γινεται Αιωνιο !

  Η εξισωση ειναι απλη. ΠΑΝΤΑ οσα χρωσταμε θα ειναι Περισσοτερα οσων εχουμε ως Κεφαλαιο(που εχει Δημιουργηθει απ τις Τραπεζες !!).— (Κ/Κ+Τ )

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ????
  0. Πριν την υπογραφη της Δανειακης ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ Χρηματα να μας Δανεισουν. Δημιουργηθηκαν μολις ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΒΙΒΙΛΑ ΤΟΥΣ τη ΣΥμβαση-Υποχρεωση της Ελλαδος !!! ΟΚ ??? ΝΑΙ ???
  1. Με τη Δανειακη Συμβαση μας υπογεγραμμενη-ΠΑΡΑΝΟΜΑ, οι Δανειστες Δημιουργησαν Χρημα για να Δανεισουν τους Επομενους.
  2. Καθε δοση που πληρωνουμε-ΚΕΦΑΛΑΙΟ, τι ειναι?? ΚΕΦΑΛΑΙΟ για επομενο Δανειο σε αλλους η και σε εμας !!
  3. Ο Τοκος τι ειναι?? το ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ της Δημιουργιας Χρηματος
  4. Τα $$ ττων τοκων τα εχουμε καπου εμεις ή αλλοι Δανειζομενοι?? - ΟΧΙ !!!
  Ειναι εξτρα και δημιουργουνται απο την Οικονομια μας η οποια φουνταρει !
  5. Η πληρωμη ΤΟΚΟΥ τι ειναι για το Δανειστη?? Λογιστικα ειναι ΕΙσπραξη Απαιτησης-Τοκος , στην ΟΥΣΙΑ ειναι ενα ΕΞΤΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ σαν το (2) και ευκαιρια Δημιουργιας ΝΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ σε αλλους η και σε εμας !..
  6. Τι μενει μετα το στεγνωμα της αγορας και την αδυναμια να πληρωσει ΚΕΦΑΛΑΙΟ και ΤΟΚΟ ?? Οι εμπραγματες εγγυησεις που υπογραψαμε στη Δανειακη Συμβαση. ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΔΑΦΟΣ.

  ΛΕΩ ΕΓΩ ο μακακας. Στην υπογραφη $$ δεν ειχατε και Επιφανεια πηρατε.
  Αν σας αποδειξω οτι δεν ειχατε $$ στην υπογραφγη, εγω τι θα παρω????????

  Μαθαμε τι ειναι το Χρεος... Τωρα το θετε και ΑΠΕΧΘΕΣ ?? ΕΙΝΑΙ !!!
  ΑΛΛΑ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !!... ειναι εργαλειο δημιουργιας Λογιστικου Πλουτου και αυτος ο πλουτος κυριαρχει επανω μας. Οταν βλεπω το ΓΑΠ να συζητα με τον ΠΛΟΥΤΟ γελαω και κλαιω συγχρονως, διοτι μας πουλαει εκδουλευση, ενω το συστημα στηριζεται σε τυπυς ΓΑΠ για να συνεχισει μεχρι τελους.. the last drop
  of blood.

  ΠΠ

 28. babayaro avatar
  babayaro 11/04/2011 00:29:00

  Η ανηθικοτητα του χρεους μας κρυβεται στα επιτοκια,με τα οποια δανειζομασταν στα χρονια πριν το ευρω.Απο την δεκαετια του 80 με την περιφημη κοινωνικη πολιτικη του αειμνηστου,το κρατος εμπαινε μεσα.
  Στη δεκαετια του 2000-2010 τα ομολογα επιτοκιων πιστωτικης καρτας εληγαν και επρεπε να πληρωθουν απιστευτα ποσα. Αυτα εσκασαν στο κεφαλι του κουρασμενου και εκει η παρασταση ελαβε τελος...Μιλαμε για 400 με 450 δις χρεος. Ποσα να εφαγαν οι τσοχατζοπουλοι και οι αργομισθιες στο δημοσιο?
  Αυτο δεν λεγεται επαχθες χρεος,ειναι εγκλημα εκ προμελετης του πολιτικου συστηματος και εσχατη προδοσια εναντι του ελληνικου λαου.

 29. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/04/2011 01:17:39

  Εκεινο βασικα που λενε ολοι οι οπαδοι του απεχθους χρεους και υποψηφιοι φεσαδοροι ειναι το εξης : Οποτεδηποτε μια χωρα δεν μπορει να δανεισθει με καλους ορους πρεπει αμεσως να φεσωνει τους προηγουμενους διανειστες της ακομη και αν η ιδια κατεστρεψε τη δυνατοτητα της.
  Θυμιζω οτι πριν αυτη η κυβερνηση που ειναι η νομιμη εκλεγμενη κυβερνηση αρχισει να περιφερεται στην Ευρωπη και να μιλα για τιτανικους,χρεωκοπιες,κλεφτες και διεφθαρμενους η Ελλαδα δανειζοταν με πολυ χαμηλα επιτοκια.
  Ειναι σαν ενα κομικ : βγαινει καποιος ξαφνικα και λεει οτι ειμαι διεφθαρμενος και φταιτε εσεις που δεν το ειχατε καταλαβει και μου δινατε λεφτα.
  Για οσους δε ζητουν να βγαλουν και το χρεος του μνημονιου απεχθες ειναι ακομη καλυτερο κομικ : αυτο ειναι το χρεος της ζητιανιας που το πηρε με παρακαλια η κυβερνηση απο τους αλλους λαους και οχι επενδυτες και τωρα μα βγει και να πει κακως μου το δωσατε και δεν το δινω πισω.
  Το υψος του χρεους ομως ηταν πασιγνωστο σε ολους τους πολιτικους και λοιπους παραγοντες απο χρονια.Ποιος απο αυτους ζητησε πριν το 2010 να παψει η δανειοδοτηση;Ποιος απο αυτους ονομασε το χρεος απεχθες πριν το 2010;Κανεις.
  Μολις δηλαδη τα κοροιδα που μας δανειζαν ξυπνησαν - για την ακριβεια εμεις τους ξυπνησαμε λεγοντας οτι ειμαστε διεφθαρμενοι και τιτανικος αμεσως δεν πληρωνω.Ωραια πραγματα.

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ ψυχραιμια 11/04/2011 08:46:32

   μηπως εισαι ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ, ρε ψυχραιμια?

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ψυχραιμια 11/04/2011 10:07:55

   Εχεις πολλα δικια Ψυχραιμια. Καλημερα.
   Δεν ξυπνησαν οι Δανειστες μια μερα και ειπαν αμαν τα χανουμε!!
   Το Δολλαριο βρηκε "θυμα" εμας και χτυπησε την ΕΕ. Οι ΗΠΑ εδωσαν Τρις Δολλ για να βουλψσουν την τρυπα των ακινητων και Τραπεζων.. απο καπου επρεπε να τα βγαλουν !!! και εχουν τη δυναμη και τα resources αλλα ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ πως να το κανουν.
   Διαφωνω στο σημειο "βγαινει καποιος ξαφνικα και λεει οτι ειμαι διεφθαρμενος και φταιτε εσεις που δεν το ειχατε καταλαβει και μου δινατε λεφτα"...
   Γνωριζαν οπως εχει δει σε ομιλιες στην ΕΕ αλλακαι δηλωσεις Γιουνγκερ και λοιπων... ενω μπαιναμε σε μηχανισμο μας πουλουσαν Φρεγατες !!! ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ. Τις Μιζες γνωριζαν, τι υπερτιμολογησεις γνωριζαν... τις επιμηκυνσεις συμβασεων γνωριζαν... ΕΜΕΙΣ ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ με στοιχεια!! μεχρι να σκασει Παγκοσμια η Μιζενς.
   Το Δικαιο ειναι εκει και δεν χανεται. Υπαρχουν και δεδικασμενα.
   Εφοσον κανεις μεχρι σημερα απ τους 300 δεν το ανακινησε ενω γνωριζε... τους ενημερωνουμε για να το κανουν και δινουμε και στοιχεια του πως θα γινει.

   ΠΠ

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 11/04/2011 11:10:12

   Αυτά που λες καλύπτουν το 70% του χρέους και αυτό θα πρέπει να πληρωθεί. Υπάρχει όμως κι ένα 30% που είναι προβληματικό και δε θα πρέπει να πληρωθεί. Και μάλιστα δε θα πρέπει να φέρει το κόστος του καμιά τράπεζα αλλά οι εταιρίες που λάδωσαν κορόιδεψαν εξαπάτησαν κι εκμεταλλεύτηκαν. Οι τράπεζες που δε θα εισπράξουν τα λεφτά για τα ομόλογα θα τα πάνε απευθείας στη Siemens ή στη Γερμ. Κυβέρνηση που με τη σειρά της θα τα πάει στη Siemens για είσπραξη. Κατ αποτέλεσμα πληρώνει ο απατεώνας δηλ. η Siemens και η κάθε Siemens, διότι δε λάδωσε μόνο αυτή.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ ψυχραιμια 13/04/2011 02:18:38

   Φίλε ψυχραιμία καλά όλα αυτά αλλά κατά κάποιο τρόπο πολιτικοί και κόσμος είναι σα να μην έχουν κάποια συνάφεια πλέον και οι ευθύνες βαρύνουν πρωτίστως διαπλεκόμενους πολιτικούς και επίβουλες ξένες επιχειρήσεις. Η Siemens έβλαψε τον τόπο μου π.χ. λόγω απευθείας ανάθεσης ζημιώνοντας το δημόσιο συμφέρον. Σίγουρα εκτός του χρέους, το φέσι όπως το λες είναι ανήθικο αλλά έχω την εντύπωση ότι οι διεθνείς σχέσεις δεν είχαν ηθική ανέκαθεν... Το αρχικό χρέος εξάλλου έχει πληρωθεί αρκετές φορές. Μάλλον πρέπει να τα βρούμε..

 30. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/04/2011 01:19:37

  Όπως λέει και στο ντοκιμαντέρ debtocracy ένας Γάλλος, η Ελλάδα (το Πασόκ) κήρυξε ήδη στάση πληρωμών... εναντίον του λαού της. Όχι εναντίον των ξένων τραπεζών και δανειστών.

  • gynner avatar
   gynner @ Strange Attractor 11/04/2011 01:57:16

   Διάβασα τα σχόλια ένα πρός ένα.ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είδα την πρόταση κάποιου προς το Σαμαρά να ζητήσει έλεγχο του χρέους και φυσικά δεν έχω ακούσει και τον ίδιο ποτέ να λέει κάτι τέτοιο,αντίθετα ακούω κάτι περί τήρησης της υπογραφής του κράτους κλπ.Αυτό το αντιμνημονιακός τελικά απο πού πηγάζει;Η Σακοράφα όσο και αν την λοιδωρείτε μερικοί εδώ την έκανε την πρόταση.Οσοι λοιπόν αντιμνημονιακοί προσέλθετε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ gynner 11/04/2011 02:40:16

    Η Σακοράφα πριν της εκλογές έκανε πρόσκληση σε όλους να ψηφίσουν GAP? Δεν ήξερε?

    • ares avatar
     ares @ Orestios 11/04/2011 03:27:59

     Μπράβο! απίστευτο επιχείρημα!

    • kiki avatar
     kiki @ Orestios 11/04/2011 08:30:09

     @ Ορεστιε,
     Αυτην την στιγμη δεν κρινουμε τους βολευτες που πριν τις εκλογες ηταν ΠΑΣΟΚ και την κρισιμη ωρα ομως φανηκαν αντρες αν και γυναικες με κατι α@@ια να, αλλα την σταση τους την κρισιμη ωρα της ψηφοφοριας του Μνημονιου.
     Με την ιδια λογικη οι υπολοιποι συμπατριωτες, θα μπορουσαμε να πουμε , κανοντας κριτικη για την σταση της ΝΔ, οτι ναι μεν δεν ψηφισε το Μνημονιο,αλλα επειδη την βολευε και ηταν στο προγραμμα της ψηφισε ολα τα επι μερους νομοσχεδια του Μνημονιου, γιαυτο εχουμε τις δηλωσεις επανειλημενα του Μυταρακη απολογουμενου στις τηλεορασεις, και του αρχηγου.
     Λοιπον σε αυτην την βαση γιατι ο πολιτης θα εμπιστευτει ολους αυτους με την λογικη σου, οχι.
     Αλλα μια και το ξεκινησε η σακοραφα για την οποια δεν εχεις κατι εις βαρος της εκτος του οτι ηταν ΠΑΣΟΚ, και η οποια τιμια ηταν δεν εχει κατι εις βαρος της, αρκετοι συντασομαστε σε αυτο με την λογικη καποιος να το ξεκινησει.
     ολοι κατι ειμαστε στην προηγουμενη ζωη, στην μετα Μνημονιο μπορει να μας επιτραπει να ειμαστε ολοι αντιμνημονιακοι, αλλα τελειως αντιμνημονιακοι, και σαν ελευθεροι πολιτες να μπορουμε να επιλεξουμε οτι νομιζουμε καλυτερο για την χωρα και τους πολιτες κρινουμε.
     Βασει φακελου προηγουμενων χρονων δεν θα προχωρησουμε, και επισης θα μεινουμε εκει που ειμασταν, δηλαδη μελλοντικα καμμια κυβερνηση δεν θα εχει την δυνατοτητα να μας απαλλαξει απο αυτο το επαχθες χρεος.

 31. ares avatar
  ares 11/04/2011 02:36:29

  επαναλαμβάνω: το ΕΛΕgr δεν συνιστάται ?

 32. dimos avatar
  dimos 11/04/2011 04:05:06

  Πολλοί οι θαυμαστές του Κορέα και του μοντέλου του. Κανένας όμως δεν μιλάει για το επίπεδο διαβίωσης του λαού του - μαύρη πείνα , μιζέρια για το 98% του λαού- το μέσο αεπ/κάτοικο είναι 1/10 Ελλάδος δηλαδή περίπου 3000 δολλάρια. Δεν υπάρχει υγειονομική περίθαλψη, ενώ έχουν και ενα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας στο κόσμο (διφθερίτιδα-μηνιγγίτιδα) Με τις πέτρες θα φύγει ο Correa όπως και οι προηγούμενοι και σύντομα. Είναι άξιο επιστημονικής ανάλυσης πόσο πολυ θέλουν μερικοί να φέρουν τη χώρα στη δεκαετία του 50. Παιδιά ξεχάστε το ο Σαμαράς έχει άλλα σχέδια για την Ελλάδα μας.

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ dimos 11/04/2011 08:59:45

   Δεν νομίζω ότι από τα σχόλια προκύπτει ότι ο Σαμαράς θα πρέπει να ακολουθήσει τα πατήματα του Κορρέα. Ο Ισημερινός είναι μια τελείως διαφορετική χώρα με άλλη διάρθρωση, άλλα προβλήματα και άλλους συμμάχους.
   Γίνεται συζήτηση, γράφονται απόψεις, παίρνουμε ιδέες, και περιμένουμε το Ζάπειο ΙΙ.
   Και γω με τη σειρά μου πιστεύω ότι τα σχέδια του Ζάππειο ΙΙ θα είναι ελληνικά, κυρίως όμως θα είναι για τους Έλληνες!!

 33. dimos avatar
  dimos 11/04/2011 04:17:05

  Χρέος απεχθές αν τα δάνεια έγιναν χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών ?? δηλαδή φίλε Πόρτα Πόρτα το ευρύτερο κράτος θα πρέπει να κάνει δημοψήφισμα για να αγοράσει μέσω δανείου οτιδήποτε ?? Ζήτω που καήκαμε... δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ dimos 11/04/2011 10:00:13

   Καλημερα Dimos,
   φυσικα και μποριε να το κανει αρκει να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ
   α. το κοστος οσων αγοραζει για το Δημοσιο Συμφερον
   β. ΝΑ Ελεγχει την ποιοτητα και τον Προμηθευτη οσων αγοραζει
   γ. Να ελεγχει και να καταγγελει Συμβασεις Καταχρηστικες και Yπερτιμολογημενες.... σε βαθος χρονου!!
   και φυσικα να μην ισχυει ΚΑΝΕΝΑ απο τα 3
   1-τα δάνεια να συμφωνήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών
   2-τα δάνεια να σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος
   3-ο πιστωτής να ήταν ενήμερος γι’αυτή την κατάσταση και να σφύριζε αδιάφορα
   ( sto (1) εννοειται η εγκριση με πλειοψηφια στη Βουλη και οχι Δημοψηφισμα.
   ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και ΕΝΤΙΜΗ Διαχειρηση. Κανεις δε μιλησε για Δημοψηφισμα σε προμηθειες του Δημοσιου.

   ΠΠ

 34. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/04/2011 07:41:56

  Φυσικα και δεν ειναι φεσαδορος ο Σαμαρας αλλα ειναι αντιμνημονιακος.Απο που πηγαζει;απο εκει που πηγαζει οτι ηταν και ο Καραμανλης αντιμνημονιακος.Δεν ειχε κανενα μνημονιο και δεν αθετησε κανενα χρεος.
  Εσενα ποιος σου ειπε οτι χρειαζοταν το μνημονιο;Ο Παπανδρεου και τον πιστεψες;

 35. kiki avatar
  kiki 11/04/2011 08:35:25

  @ αττρακτορα,
  επρεπε να βρεθει καποιος που να εχει την δικη σου υπομονη , για να αναφερθει σε αυτο το θεμα και στην περιπτωση ολων των κρατων που διωξανε το ΔΝΤ και την Τροικα, την δικη τους ,προσωπικα σε ευχαριστω.
  Σε διαφορα σαιτ μιλανε πια για την μετα Χρεωκρατια εποχη.

 36. Καλά τώρα... avatar
  Καλά τώρα... 11/04/2011 08:44:11

  Ο Έλληνας Κορέα θα μου πεί κάποιος ποιός είναι? Γιατί ωραίες οι αναλύσεις περί odious debt αλλά θες και τον ηγέτη που θα το επιδιώξει. Ποιός είναι λοιπόν?

  • Theo avatar
   Theo @ Καλά τώρα... 11/04/2011 09:02:06

   Δεν χρειαζόμαστε Κορρέα στην Ελλάδα.
   Να περιμένουμε το Ζάππειο ΙΙ...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Καλά τώρα... 11/04/2011 09:27:30

   O Aλαβανος.Θα καταλαβει την πλατεια Ταχριρ ....συγνωμη πλατεια Συνταγματος ,θα διαγραψει το απεχθες χρεος ,θα διορισει και 100.000 καινουργιους στο Δημοσιο ,θα φερει και αλλους 2 εκατομμυρια μεταναστες και ολοι μαζι ντοπιοι και ξενοι θα ζουμε οπως οι Σουηδοι.

   • Καλά τώρα... avatar
    Καλά τώρα... @ ψυχραιμια 11/04/2011 15:39:36

    Εγώ ρώτησα σοβαρά. Κρίνοντας από τις απαντήσεις, μάλλον δεν έχετε απάντηση. Κάτι είναι κι αυτό, η έμμεση παραδοχή της ανυπαρξίας ενός Έλληνα Κορέα.

 37. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 11/04/2011 11:09:30

  ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
  σήμερα διάβασα τα σχετικά σου και θα ήθελα απλά να συμπληρώσω:
  Γιατί ξεχνάμε τα δημόσια έργα όπου έγινε ίσως το πιό μεγάλο "πάρτυ" όλων των εποχών; Τα δημόσια έργα που έχουν καταλήξει στα χέρια αμερικάνικων κατασκευαστικών (και συγκεκριμένα εκείνων που ανέλαβαν την...ανοικο-δόμηση του Ιράκ); Και παρεμπιπτόντως: πού βρίσκεται εκείνο το καλόπαιδο ο Λαλιώτης; Καιρό έχουμε να μάθουμε νέα του...

 38. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 11:27:17

  Καλημερα ΔημΒας,
  αυτονοητο το θεμα των κατασκευαστικων...! μαζι με τις αναθεωρησεις του κοστους κατασκευης, μαζι με τοις ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!! για να παρουν ΤΣΑΜΠΑ ΔΑΝΕΙΑ και οι ιδιοι να βαλουν ενα 20% !!! και συγχρονως να κρατησουν τα εργα για εκμεταλλευση 30/40/50 χρονια !
  Μεγαλυτερο Ντβατζιλικι απο αυτο δεν υπαρχει. Βαζεις 20% σου δινουν τα υπολοιπα ... και κρατας την επενδυση και την κερδοφοριας της για χρονια !
  Κανεις αποσβεση στα δικα σου σε 3-5 χρονια αντε 6 και για 30 χρονια κερδιζεις !!!
  Δεν εμβαθυνω, διοτι προκειτε για πολιτικες ληστοσυμμοριες.

  ΠΠ

 39. Ventriloquist avatar
  Ventriloquist 11/04/2011 14:06:50

  Ακομα και αν διαγραφαμε ολοκληρο το χρεος μας ως επαχθες, ο προυπολογισμος για το 2010 εκλεισε με 24 δισ ελλειμμα εκ των οποιων τα 13 αφορουν την εξυπηρετηση του χρεους.Συνεπως μας ελειπαν 11 δισ ευρω τα οποια χρησιμοποιησαμε τα δανεια της τροικας για να πληρωσουμε.Αν ριχναμε φεσι σε ολο τον πλανητη ποιος θα μας δανειζε για να καλυψουμε τις αναγκες μας?Η συζητηση για αναδιαρθρωση του χρεους δεν εχει νοημα οσο η Ελλαδα δεν εχει πρωτογενες πλεονασμα.

 40. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 11/04/2011 17:05:38

  Πάντως αξίζει να δώσει το ANTINEWS λίγο χώρο στο debtocracy. Είναι μία προσπάθεια που αξίζει να την δούμε, κι ας έχει τα λάθη του. Τουλάχιστον ακούγονται και άλλα πράγματα, και άλλες φωνές.

  Και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκε ο συντελεστής του από το συγκρότημα ΣΚΑΙ/Καθημερινή....

 41. tadidis avatar
  tadidis 11/04/2011 18:55:49

  Αν διαγράψουμε ή κάνουμε οτιδήποτε προς τη κατεύθυνση της μονομερούς μείωσης του χρέους την άλλη μέρα θα στείλουν τους Τούρκους (ποιοι;) για διακοπές σε κάποιο(α) ελληνικό(α) νησί(α).Η λύση στο πρόβλημα είναι κεντρική ευρωπαϊκή απόφαση για μείωση του χρέους σε όλες τις υπερχεωμένες χώρες σε βαθμό ,ώστε να επιζήσει κάθε χώρα (γιατί δεν είναι μόνον η Ελλάδα ,Ιρλανδία, Πορτογαλλία υπερχρεωμένες)ή αν δε γίνει αυτό τότε θα οδηγούμαστε σε διάσπαση της ευρωζώνης και διάλυση αυτού που λέγεται ευρωπαϊκή ένωση.

 42. A.M. avatar
  A.M. 11/04/2011 19:33:30

  Ή έχεις ή δεν έχεις!
  Και ο Correa έχει!
  Βλέπεις, δεν είναι σαν τα δικά μας τα ευνουχισμένα ανθρωπάκια!
  Ακόμα και του Τσάβες κολλητάρι να είναι και τι έγινε δλδ;
  Τους έστειλε όλους από εκεί που ήρθαν; τους έστειλε!
  Γλύτωσε τον λαό της χώρας του απ το ΔΝΤ και την ΠΤ; τον γλύτωσε!
  Ε είναι μάγκας και ωραίος!

  Και προσέξτε λίγο και το βλέμμα των στρατιωτικών (?) που είναι δίπλα του στην φωτογραφία.
  Έχει σημασία η λεπτομέρεια.
  Και αυτή φαίνεται στο βλέμμα των ανθρώπων.

  «Η περηφάνεια για τον ηγέτη τους!»

  Αυτό μας λείπει στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες,
  το να είμαστε δηλ περήφανοι για για τους ανθρώπους που μας κυβερνούν, για τον πρόεδρο, τον πρωθυπυοργό, την κυβέρνησή μας.
  Και πως νάμαστε βέβαια περήφανοι με τα όσα βλέπουμε και σε όσα μας έχουν οδηγήσει ή καλύτερα καταντήσει;;;

 43. Arximidis avatar
  Arximidis 30/06/2013 15:29:00

  Να λοιπόν ο "άλλος δρόμος"...Θα τον ακολουθήσουμε με τη θέλησή μας, ή αναγκαστικά, όταν δεν θα μπορούμε άλλο?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.