#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/11/2011 18:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πατριωτική, η ενοχική και η ηλίθια δεξιά

(Μέρος 2ο)Δυστυχώς τα είχαμε γράψει: «Η καθεστωτική, η ενοχική και η πατριωτική δεξιά». Αυτολογοκριθήκαμε κιόλας, καθώς στην αρχή ο τίτλος αλλά και το κείμενο μιλούσαν για «ηλίθια» δεξιά. Ή «έξαλλη», ή «χουντική», ή "αμετανόητη": όποιο επίθετο κι αν χρησιμοποιήσουμε, αναφερόμαστε σε εκείνο το κομμάτι της Άκρας Δεξιάς που μόνο δεινά έχει προσφέρει στον τόπο. Η μισή Κύπρος χάσκει ακόμη «τουρκεμένη», για να μην αναφερθούμε στα βασανιστήρια, τις εκτοπίσεις και την πλήρη ανελευθερία στο εσωτερικό, την πλήρη απομόνωση από το εξωτερικό. Έχουν ειπωθεί χιλιάδες φορές αυτά και δυστυχώς δεν είναι κλισέ.

Το ότι η Μεταπολίτευση τα έκανε όπως τα έκανε, δεν δικαιώνει ιστορικά τους Απριλιανούς. Το ότι  η κρίση ωθεί ανθρώπους στα άκρα είναι γεγονός. Τα φασιστικά κινήματα του Μεσοπολέμου στην Ευρώπη δεν προήλθαν από παρθενογένεση. Το γεγονός επίσης ότι ήταν ένα καθεστώς πιο «χαλαρό» από αυτό του Πινοσέτ και δεν πετούσε κατά χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα, αλλά κατά δεκάδες, και πάλι δεν τους δικαιώνει. Ο φονιάς είναι φονιάς, είτε σκοτώσει έναν ή χίλιους.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλογισθεί τις ευθύνες του. Προσφέροντας υπουργεία στην Άκρα Δεξιά, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι τα «σταγονίδια» έχουν βρει καταφύγιο στο ΛΑΟΣ, σε κατάσταση συνταγματικής εκτροπής, προλειαίνει το έδαφος για προβοκάτσιες αλλά και «απριλιανά» οράματα. Είχε προηγηθεί ασφαλώς ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ, που μέχρι και τον κίνδυνο πραξικοπήματος είχε επικαλεστεί, προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία.

Αν εκεί στην Ευελπίδων οι γεννηθέντες το 1989 (!!!) το έχουν ρίξει στην ιστορία και θέλγονται από τα «κατορθώματα» της επταετίας ας ρίξουν και μια ματιά στις προσωπικές ιστορίες αληθινών πατριωτών αξιωματικών όπως ο Σπύρος Μουστακλής με την τραγική κατάληξη, ή του ομογάλακτου του Ν. Λύτρα.

Οι θιασώτες της πολυσυλλεκτικότητας των δύο κομμάτων εξουσίας φλέρταραν κάποιες φορές με  τις κοινωνικές ομάδες των «χουντικών» για να αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη. Η πόλωση πολλών εκλογικών αναμετρήσεων, καθιστούσε πολύ σημαντικές κάποιες δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Η αλήθεια είναι όμως ότι το κόμμα που έβαλε τους Απριλιανούς στη φυλακή, νομιμοποίησε το ΚΚΕ και επανέφερε τη δημοκρατία αντιμετωπιζόταν πάντοτε με εχθρότητα από τους χουντικούς, των οποίων το ατράνταχτο επιχείρημα εξακολουθούν να είναι τα «κονσερβοκούτια» Άλλωστε ήταν πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν χείρα βοηθείας στους αντιπάλους της ΝΔ. Ο πατριωτισμός της ΝΔ δεν «μολύνεται» από τα «σταγονίδια», δεν πληγώνεται από τις προβοκάτσιες τους, γιατί είναι άλλης αφετηρίας, άλλης κουλτούρας και άλλης ιστορικής διαδρομής. Ας θυμηθούμε κάποια πράγματα που γράφαμε στις 12/11 περί του θέματος:

  «Η Δεξιά ήταν όμως πάντα κομμάτι του συστήματος. Αν δεν ήταν κυβέρνηση ήταν εν δυνάμει. Άρα πολυσυλλεκτική. Επομένως και κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Στη νικήτρια “εμφυλιακή Δεξιά”, όλα και όλοι μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι. Αντιστασιακοί, συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, ακόμη και πρόσωπα μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ. Συνοδοιπόρος εκείνης της δεξιάς, το «εθνικό κέντρο», με πλήθος νοικοκυραίους, αλλά και τυχοδιώκτες. Ως επακόλουθο της αδελφοκτόνου σύρραξης του εμφυλίου η κρατούσα αντικομμουνιστική αντίληψη θα οδηγήσει σε ακραίες πολλές φορές αποφάσεις και πρακτικές. Αποκορύφωμα της υστερίας θα αποτελέσει το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, οι οποίοι θα προλάβουν το βασιλικό πραξικόπημα των στρατηγών. Έχει χυθεί πολλή μελάνι για το ρόλο του ξένου παράγοντα. Ελάχιστη όμως σημασία έχει δοθεί στους πρόθυμους εγχώριους θύλακες, οι οποίοι και ήταν έτοιμοι να κάνουν πράξη τις ασκήσεις επί χάρτου των ξένων συμφερόντων.

Τα λέμε όλα αυτά διότι και στις σημερινές συνθήκες οικονομικής υποδούλωσης, οι αυτόκλητοι σωτήρες της χώρας, οι πατριδοκάπηλοι, οι φτηνοί ατακαδόροι, οι τηλεμαϊντανοί, οι «αφελείς» νεοφιλελεύθεροι, συναινούν στην εκπαραθύρωση των νέων παιδιών από τη χώρα, στη διάλυση κάθε αξιοπρέπειας των ασθενών στρωμάτων, καταδικάζουν τις επερχόμενες γενιές Ελλήνων στη μιζέρια. Κι όλα αυτά στο όνομα της “εθνικής συνεννόησης”!

Να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους: Εκείνη η “δεξιά” δεν έχει καμία σχέση με την ευρωπαϊκή –πατριωτική –φιλελεύθερη-δημοκρατική –λαϊκή δεξιά, (ας χρησιμοποιήσουμε για συντομία και όχι μόνο τον όρο «πατριωτική»). Αυτή η δεξιά θα οδηγήσει τη χώρα στην αβασίλευτη Δημοκρατία, στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, στη δημοσιονομική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη: θα κάνει πράξη το «μεταπολιτευτικό θαύμα» στην Ελλάδα. Και ταυτόχρονα θα απολογείται για δεκαετίες για τις ακρότητες, τους θανάτους, τους βασανισμούς της «εμφυλιακής δεξιάς». Κάπως έτσι θα προκύψει η «ενοχική δεξιά».

Η «πατριωτική» δεξιά επιδιώκει την απόλυτη ελευθερία των πολιτών, μέσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Τη στήριξη των αδύναμων, τα δικαιώματα των επερχόμενων γενεών, την ισοπολιτεία. Δίχως κράτος δικαίου, ο φιλελευθερισμός γίνεται απλά η επιβολή του ισχυρότερου.

Η ενοχική δεξιά θα σιωπούσε υπό το βάρος των συμπλεγμάτων της και θα αποδεχόταν την όποια ιλαρή «εθνική λύση». Το κομμάτι αυτό της δεξιάς ακόμη ταλαιπωρείται από τα χρεοκοπημένα νεοφιλελεύθερα «ιδεολογήματα».

Η «εθνοκεντρκή» δεξιά δεν υπέκυψε στους συνεχείς και από κάθε πιθανή και απίθανη πλευρά εκβιασμούς. Η εθνική ανεξαρτησία γι’ αυτήν δεν είναι ιδεολόγημα. Είναι καθημερινή πολιτική πρακτική, πυξίδα και προορισμός ταυτόχρονα. Η Δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτη. Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, όχι στη νομή της εξουσίας

…Ο Ελληνισμός στη σκέψη της «πατριωτικής δεξιάς» δεν είναι «η κατάθεση της τάδε ή της δείνα δόσης του δανείου», η Ελλάδα δεν είναι μια θλιβερά καθυστερημένη και χρεοκοπημένη επαρχία της Ευρώπης, που χρειάζεται τοποτηρητές, επιτρόπους, τεχνικούς συμβούλους. Η Ευρώπη δεν είναι πακέτα στήριξης και μηχανισμοί διάσωσης. Είναι η «οικογένεια» στην οποία η Ελλάδα ανήκει από «φυσική επιλογή». Ως Έθνος ασφαλώς, όχι ως επαρχία. Όταν όμως διακυβεύεται το μέλλον του Έθνους, οι μεγάλες κατακτήσεις των Ελλήνων, θα ήταν ολέθριο λάθος οι δογματισμοί….

…Η «πατριωτική» δεξιά μένει αταλάντευτη στις θέσεις της για μια πατρίδα που: «της Ασίας αν αγγίζει από τη μια, της Ευρώπης λίγο αν ακουμπά, στον αιθέρα στέκει να και στη θάλασσα μόνη της» (Οδ. Ελύτης, Το Άξιον Εστί).

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΨΧ avatar
  ΨΧ 27/11/2011 18:19:29

  Γεια σου, Μικρέ Οδυσσέα!
  Σε συγχαίρω ειλικρινά για το ότι λες τα πράγματα με το όνομά τους. Μπράβο και πάλι μπράβο!

 2. dinos avatar
  dinos 27/11/2011 18:42:21

  Φάκτορα, με τον υιο Ψυχάρη τι έγινε; Είναι αλήθεια;

  • factorx avatar
   factorx @ dinos 27/11/2011 18:47:31

   dinos 'η dimi (για να μην περνιέσαι και για έξυπνος): εγώ δεν ξέρω τίποτα, πάρε στο συγκρότημα Λαμπράκη να ρωτήσεις

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ factorx 27/11/2011 18:57:37

    @FactorX Εγώ, η Dimi, ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχω με το σχόλιο του Dinos

  • hdgr avatar
   hdgr @ dinos 27/11/2011 22:01:03

   Δεν αγοράζω την "γραφή" του αγιορείτη .
   Στο διαδίκτυο , βλέπω το τέκνο του να αναφέρεται , κάτωθι άρθρου του ,και ως " διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας."

 3. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 27/11/2011 18:51:56

  «Ο πατριωτισμός της ΝΔ δεν «μολύνεται» από τα «σταγονίδια», δεν πληγώνεται από τις προβοκάτσιες τους, γιατί είναι άλλης αφετηρίας, άλλης κουλτούρας και άλλης ιστορικής διαδρομής.»

  «΄Ηταν η διαταγή τής ιστορίας 3.000 χρόνων κύριε».

  Τάδε έφη στόν δημοσιογράφο Βαξεβάνη ο Σταύρος Σταύρου, γνωστός καί ώς «Σύριος», υπαρχηγού τού Γρίβα, γνωστού καί ώς «Διγενή», στήν ερώτησή του γιατί η ΕΟΚΑ Β συνέχιζε τόν αγώνα γιά τήν ένωση Κύπρου – Ελλάδας, αφού από τό 1959 είχε λήξει αυτό τό θέμα.

  Υπάρχουν πολλοί πατριωτισμοί Μ.Ο.
  Περασμένης καί τελευταίας κοπής.

  • fantomas avatar
   fantomas @ Ιαπετός 27/11/2011 21:24:31

   Το 1993 στα Καλάβρυτα κάτω από τον κεντρικό πλάτανο γνώρισα τον Σταύρο Σταύρου, η κουβέντα μας ξεκίνησε από το λογοπαίγνιο μου ότι το ψευδώνυμο του είναι σχεδόν το επώνυμο μου.
   Η κουβέντα ξεκίνησε 10 το πρωί γύρω στις 2 το μεσημέρι και μετά από συνεχή εξιστόρηση από αυτόν πολλών γεγονότων της ΕΟΚΑ Α και Β όπου με είχαν αφήσει κεραυνοβολημένο καθώς είναι τρομερό να ακούς την ιστορία από κάποιον που την έχει βιώσει ως πρωταγωνιστής ……..
   έμεινα στο τέλος με την εντύπωση εκτός όλων αυτών που εμείς ξέρουμε και έχουμε μάθει ή έχει καταγράψει η ιστορία…….. δυστυχώς ότι τεράστια σημασία έπαιξαν οι διαπροσωπικές σχέσεις όλων των πρωταγωνιστών για το Κυπριακό ζήτημα και την εξουσία που ήθελαν να έχουν !!

 4. Παναγιώτης Δούμας avatar
  Παναγιώτης Δούμας 27/11/2011 18:53:19

  Αναρωτιέμαι, ΨΧ, πού είδες εσύ πράγματα με όνομα, διότι εγώ ούτε ένα όνομα δεν διάβασα στο κείμενο αυτό. Αλήθεια, έχει ανάγκη η Ελλάδα μία πατριωτική δεξιά χωρίς τα εισαγωγικά που της τοποθετεί ο Μικρός Οδυσσέας; Και αν ναι, από ποιους θα απαρτίζεται; Από τους «δεξιούς» (να βάλω κι εγώ κάποια εισαγωγικά) που λένε ότι το '40 είπαμε «ΟΧΙ» στον φασισμό ή από κάτι τύπους που δεν θέλουν να κάνουν την στοιχειώδη πατριωτική πράξη του να υπογράφουν τα κείμενά τους με το ονοματεπώνυμό τους. Αλλά, τι λέω ο αφελής. Το να ζητάς υπογραφή από το κίνημα «δεν υπογράφω» παραπάει... Πριν μιλήσετε κύριε για δεξιά, καλό θα ήταν να αποφασίσετε εάν ανήκετε σ' αυτήν. Εν συνεχεία, αντί να φιλολογείτε περί των τηλεμαϊντανών και των νεοφιλελευθέρων, καλό θα ήταν να επιδείξετε οι ίδιοι έναν πατριωτισμό με την στάση σας ως παράταξη. Εκτός και αν για εσάς ο πατριωτισμός δεν αποτελεί αυτονόητο για κάθε Έλληνα, παρά μόνον τάση του τύπου «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», «πατριωτική δεξιά» ή και «πατριωτικό ΚΚΕ», οπότε γίνεται και κατανοητό το γιατί αντικαθιστάτε το επίθετο τόσο εύκολα με το «ηλίθια».

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Παναγιώτης Δούμας 27/11/2011 19:10:07

   Περί της "καραμέλας" της υπογραφής των κειμένων έχω απαντήσει εκτενώς http://www.antinews.gr/2011/11/17/134084/
   Aπό εκεί και πέρα το επιχείρημα σας δεν είναι κατανοητό και σίγουρα ουδείς έχει αυτονόητα τον τίτλο του Πατριώτη. Ο πατριωτισμός υπάρχει σε όλο το πολιτικό φάσμα, στο κομμάτι μιλάμε για τη δεξιά. Μάλλον πρέπει να αλλάξουμε τον όρο, γιατί ο καθένας όπως εσείς νομίζει ότι θέλει

   • Κραντωρ avatar
    Κραντωρ @ Μικρός Οδυσσέας 28/11/2011 03:58:26

    Yπενθυμιζω μερικους «πατριωτες» Βελουχιωτης, Ζαχαριαδης,

 5. factorx avatar
  factorx 27/11/2011 19:13:14

  Το ξέρω, αλλά χρησιμοποίησε το ψειδώνυμό σου για να περάσει

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ factorx 27/11/2011 19:57:42

   Θερμά Ευχαριστώ.
   Υπάρχουν αφελείς, με τη ψευδαίσθηση ότι μπορούν να ξεγελάσουν το Antinews state of the art system.

 6. captain avatar
  captain 27/11/2011 19:17:10

  Οποιος τραγουδα υμνους της 21Απριλιου δεν επιδιωκει να βαλει αλυσιδες αυριο το πρωι σε ολους τους ελληνες αλλα να δημιουργησει κλιμα πολιτικης πιεσης. Η ρητορια των κουκουεδων ή το "σοσιαλισμος ή βαρβαροτης" του ΓΑΠ ειναι βαρυτερα ατυπα παραπτωματα της "συνταγματικης ταξης". Τον Ιουλιο ηταν οι μουντζες, τον Οκτωβρη η (μη) παρελαση, το Νοεμβρη ο υμνος (ολα σχεδον νομιμοτατα). Αν συνεχιστουν αυτα μονο καλο κανουν για την αλλαγη της καταστασης που ζει η Ελλας. Γιατι να κανουν οι δυνατοι βαρυτερες του τραγουδιου αποσταθεροποιητικες ενεργεις σαν τις βομβες καθε βραδυ εξω απο τα ΑΤ το 2009 και μολις ανελαβε ο εκλεκτος της αμερ.πρεσβειας (Μιχ.Χρ) μεσα σε 15 μερες συνελληφθη ο ενας με τον "ασυρματο" στο χερι την ωρα που εκλεβε αυτοκινητο ενω ο "συνεργος" (στο κολπο ηταν - ο 'χειριστης' του δευτερου ηταν) τούς "ξεφυγε" και οι εκτοτε οι βομβες εσιγησαν.

  • parsifal avatar
   parsifal @ captain 27/11/2011 22:04:14

   Κάτι προσπαθείς να πείς αλλά δεν σε βοηθούν τα ελληνικά σου...
   Ο "ασύρματος" σε εισαγωγικά για να θυμίζει Βαβούδη ?
   Ο δε "εκλεκτός της πρεσβείας" κάτι τέτοιους ανελλήνιστους προβοκατοράκους ξέρεις που τους εχει γραμμένους...

 7. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 27/11/2011 20:05:42

  Αγαπητέ φίλε,

  Πραγματικά δεν αναγνωρίζω τους στόχους της παρέμβασής σου, όντως έχεις δίκαιο ότι η παρέμβαση του ΨΧ είναι άστοχη και μάλλον εντάσσεται στους «χειροκροτητές» παλαιάς κοπής, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδρασή σου στην έννοια δεξιά. Η δεξιά λοιπόν είναι αυτή που ανέδειξε τη χώρα σε ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος με όλες τις αστοχίες της και όλα τα στάδια εκδημοκρατισμού που πέρασε όπως πέρασε η κάθε παράταξη που δημιουργήθηκε, αναπτύχθηκε, άσκησε εξουσία, διαλύθηκε και ανασυντέθηκε στη χώρα μας. Ακόμα και σήμερα παρατηρείται σημαντικός βαθμός μη δημοκρατικής διοίκησης στα περισσότερα κόμματα και παρατάξεις με ιδιαίτερα μάλιστα χαρακτηριστικά στο ΚΚΕ. Οι παρατάξεις αγαπητέ μου φίλε είναι οργανισμοί στους οποίους θα πρέπει να αναπτύσσονται ιδέες και να προωθείτε συνεχώς η καινοτομία όπως ακριβώς κάνει και κάθε επιστήμη. Δυστυχώς αγαπητέ μου φίλε σε όλες τις παρατάξεις παρεισφρέουν ανιδιοτελή στοιχεία με οδυνηρές συνέπειες για όλους και αυτό συμβαίνει λόγω της μη δημοκρατικής διοίκησης. Η πρόοδος είναι ταυτισμένη με την ανατροπή δεδομένων καταστάσεων με στόχο την ευημερία των λαών. Όλα τα κοινωνικοοικονομικά συστήματα θεωρητικά τεκμηριώνουν άρτια λειτουργικότητα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου αλλά στην πράξη έχει αποδειχθεί, ότι όλα τα συστήματα είναι ατελή διότι αφενός στηρίζονται σε πολύπλοκες νομοθετικές παραμέτρους που πρέπει να εφαρμόζονται ισόνομα σε όλους τους συμμετέχοντες στο σύστημα, αλλά οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από ατελή όντα όπως ο άνθρωπος αφετέρου θα πρέπει η έννοια της «πληροφορίας» να είναι εξασφαλισμένη ισομερώς για όλους, πράγμα επίσης ανέφικτο σε ένα πολυεπίπεδο και δαιδαλώδες σύστημα διαχείρισης πληροφοριών το οποίο εξαρτάται επίσης από ανθρώπους. Το συμπέρασμα είναι ότι η ποιο κρίσιμη παράμετρος στη λειτουργικότητα των συστημάτων είναι η αυστηρή τήρηση των κανόνων από ικανά άτομα. Η δεξιά αγαπητέ μου φίλε νομίζω ότι βρίσκετε σε φάση δημιουργικότητας έστω και οι αντικρουόμενες φωνές δίνουν τη δυνατότητα σε μας να αναγνωρίζουμε πλέον τις επιρροές κάθε τάσης. Είναι αρκετά εύκολο εάν φυσικά αναλύεις τις μεθοδεύσεις και την τακτική κάθε ομάδας ή έστω παράταξης να αποκαλύπτεις σαν λογικό συμπέρασμα τους στόχους αυτών που τις υιοθετούν. Πάρε ένα παράδειγμα π.χ. γιατί τορπιλίστηκε η αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη δεν είναι εύκολο να το τεκμηριώσεις? Η σύγχρονη δεξιά της Ελλάδας πιστεύω ότι είναι η παράταξη που πραγματικά βρίσκετε σε καλό δρόμο για της ανάδειξη της Ελλάδας σε ένα σύγχρονο κράτος, καλό είναι να αναθεωρήσουν και τα αριστερά κόμματα τις στρατηγικές τους προς μία κατεύθυνση προσαρμογής και όχι ανατροπής. Διότι όταν επικαλείσαι ανατροπή θα πρέπει να παρουσιάζεις και στρατηγική, μεθόδευση, τακτική και εφαρμοστικούς κανόνες επίτευξης του σχεδίου. Χωρίς αυτό κάνεις μόνο κουβέντα για να πείσεις αφελείς και αγνές ψυχές για να τους οδηγείς στο πουθενά!

  • Y. avatar
   Y. @ Φρίξος Γιαννιός 27/11/2011 21:39:39

   Εκεί για τις παρατάξεις, μήπως θέλεις να πεις "ιδιοτελή στοιχεία"?

 8. factorx avatar
  factorx 27/11/2011 20:07:55

  !!!

 9. αχιλλεας χονδρονασιος avatar
  αχιλλεας χονδρονασιος 27/11/2011 20:12:53

  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Ελληνας εξ Ελλήνων ή εξ αλλοεθνών δεν χωράει στο δεξιός, αριστερός, κεντρώος, φιλελεύθερος, σοσιαλιστής, και τα λοιπά φθηνά που διαιρούν και αλλοιώνουν την Ελληνικότητά μας. Είμαστε μέτοχοι, κληρονόμοι, συνεχιστές ενός και μοναδικού ΦΩΤΟΣ. Της Ελληνικής Γραμματείας και της Πατερικής Γραμματείας και Παράδοσης. Ως τα "πάντα" έχοντες να μεταγγίζουμε το ΦΩΣ, ως τα "πάντα" κατέχοντες. Ο Δικέφαλος Αετός στέκει πάνω από ανατολή και δύση, βλέπει από ψηλά και η κλίση μας μαζί με την κλήση μας είναι να οδηγούμε τον τυφλό κόσμο στο ΦΩΣ. Για να είσαι όμως Ελληνικός Ελληνας πρέπει να ματώσεις, να διαβείς τον Γολγοθά, να δώσεις αίμα για να λάβεις Πνεύμα και να φτάσεις στην Ανάσταση. Εκεί υποφέρουμε, δυτικοφέρνουμε, γίναμε μαλθακοί-"μαλακοί¨ και ανεχόμαστε ένα στημένο πρόστυχο διακομματικό πολιτικό παιχνίδι προσκυνημένων κολλεγιόπαιδων, ξένων της Ελληνικότητας και της Παράδοσής μας. Ο Άγιος Μάρκος ο Εφέσου ο Ευγενικός το διετύπωσε ως εξής: Νεανίσκοι και εμπαίκτες θα μας κυβερνούν για τις αμαρτίες μας. Αν επιστρέψουμε στην πηγή την καθαρή της Οικουμενικής Ελληνικότητας δεν θα σωθούμε μόνο εμείς , αλλά θα σώσουμε και την ανθρωπότητα ολάκερη που παραπαίει. Βάλτε από την μιά μεριά όλους ΜΑΖΙ αυτούς τους "ισχυρούς" του κόσμου. ΔΕΝ είναι ικανοί ούτε να αντικρίσουν το φως του 17 χρονου ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΊΔΗ. Κατά το "οι ήρωες πολεμούν ως Ελληνες" και οι σημαντικοί φωτίζουν ως ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ Ελληνες.

  • george avatar
   george @ αχιλλεας χονδρονασιος 28/11/2011 11:29:20

   Απόλυτα σωστός !! Στον Ελληνισμό υπάρχουν μόνο Αξιοκρατία και Δημοκρατία. Οποτε αγνοήθηκαν αυτές οι δύο αρχές παρακμάσαμε και ηττηθήκαμε.

 10. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 27/11/2011 20:13:45

  Άλλες πηγές-διαφορετικές από το σούπερ ντούπερ αξιόπιστο ΒΗΜΑ- αναφέρουν ότι τα πράγματα στην Ευελπίδων δεν έγιναν έτσι όπως τα παρουσιάζει ο Ψυχάρης.

  Προσωπικά έχω στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά όσο δεν πήγαινε τον προηγούμενο καιρό, όταν όλοι δήλωναν απογοητευμένοι από τη στήριξη που έδωσε στον Παπαδήμο. Παρακαλώ λοιπόν να ΜΗΝ δούμε κανένα ονοματάκι Ψυχάρης στις επόμενες εκλογές στα νεοδημοκρατικά ψηφοδέλτια γιατί θα υπάρξει σφοδρή αντίδραση από τη βάση. Αν θέλαμε Ψυχάρη για βουλευτή θα ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ. Τόσα χρόνια κάναμε τεράστιο αγώνα για να αποκρούσουμε τη λάσπη του. Δεν θα τον βάλουμε και γκιουλέκα στο κόμμα μας τώρα.

  Αυτά και προσέξτε ιδιαίτερα όταν αναδημοσιεύετε ειδήσεις του "έγκυρου" Βήματος. Συνήθως πρόκειται για ψεύδη που θέλουν να φοβίσουν τον κόσμο με την "κακιά" Δεξιά. Πόσο μάλλον τώρα όπου το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται.

 11. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 27/11/2011 20:41:43

  Ωραίο άρθρο. Να'σαι καλά ΜΟ. Ξεκαθαρίζει πολλά που εχουν συμβεί στην Δεξια παράταξη.

 12. Θύμιος avatar
  Θύμιος 27/11/2011 20:42:03

  Αν εκεί στην Ευελπίδων οι γεννηθέντες το 1989 (!!!) το έχουν ρίξει στην ιστορία και θέλγονται από τα «κατορθώματα» της επταετίας ας ρίξουν και μια ματιά στις προσωπικές ιστορίες αληθινών πατριωτών αξιωματικών όπως ο Σπύρος Μουστακλής με την τραγική κατάληξη, ή του ομογάλακτου του Ν. Λύτρα.
  Βασιλικός, ήταν ο Μουστακλής, και κατά τον Μ. Θεοδοράκη, όπως κι ο Σαβουράς. Εσείς με το "infer " δημοψύφισμα ταπεινώσατε, βασιλικούς και βασιλιά. Δεν τον κάνετε πρωθυπουργό, για καν'ένα εξάμηνο, ταπεινώσατε καλύτερος είναι ο Παπαδήμος, ποιού παλατιού είναι ευνούχος; του Σημίτη, ή του Ολλανδικού (παλατιού); Ας μας το διευκρινίσει ο κ. Γεννηματάς.
  Αν πάρει μεγάλο ποσοστό ο Τσίπρας, και απέχετε πολύ της αυτοδυναμίας, το ξανασκέφτεστε.

 13. charulisN avatar
  charulisN 27/11/2011 21:39:01

  Λέτε το ραντεβού Ψυχάρη-Βορίδη –αποφοίτου του Κολλεγίου Αθηνών- στην «Αθηναϊκή Λέσχη» να είχε να κάνει με το περιστατικό της σχολής… και τη παγίδευση της Ν.Δ., ένεκα Αβραμόπουλου.
  Η ταχύτητα καταδίκης του περιστατικού από τον υπουργό, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με βάση τις «πληροφορίες» του «Βήματος», υποκατέστησε τα διοικητικά όργανα της σχολής και ανέδειξε ύποπτη μεθοδολογία που έχει σαν στόχο τις δημοφιλείς ένοπλες δυνάμεις.
  Το «περιστατικό» αποτελεί φυσική συνέχεια της μπουρδολογίας του πράσινου παρακράτους που έστησε επικοινωνιακά μέχρι και πραξικόπημα με τη βοήθεια της γαλλικής ΚΥΠ!, (δηλώσεις Μπεγλίτη στο «φιλόξενο» ΣΚΑΙ).
  Για την ιστορία, όποτε διαχρονικά η πολιτική ελίτ χρησιμοποιούσε τις ένοπλες δυνάμεις η πατρίδα μας έμπαινε σε συμφορές.
  ΥΓ 1. Εκεί στη Ν.Δ. ξυπνάτε! Πως θα κυβερνήσετε σε 2-3 μήνες. Έχετε αναλογιστεί, τι παγίδες ετοιμάζουν η οικογένεια Δρακουμέλ με τον τηλελαγό…
  ΥΓ 2. Ο Μπουμπούκος στη Μυτιλήνη έτυχε ένθερμης υποδοχής. Τον κυνηγούσαν… για αυτόγραφα.
  ΥΓ 3. Όπως είναι γνωστό κάθε ένοχος έχει δικαίωμα απολογίας. Ευτυχώς, ακόμα, δεν έχουμε «δημοκρατία» τύπου Χότζα.
  ΥΓ 4. Το «Πρώτο Θέμα» μπήκε στην αντεπίθεση με τις νοστιμιές της Μαρίκας.

 14. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 27/11/2011 21:54:38

  Το 1974,ως γνωστόν,είναι τομή στη νεοελληνική πολιτική ιστορία.Έχουμε το τέλος μιας περιόδου που σημάδεψε τη πορεία του νεοελληνικού κράτους.Εμφύλιος,Ανασυγκρότηση,Κυπριακό,γεγονότα δεκαετίας '60,Ιουλιανά,Δικτατορία.Από το 1944 έως το 1974,τριάντα ολόκληρα χρόνια υπερπλούσια σ'εξελίξεις,με θετικό και αρνητικό πρόσημο.Ας μην προβώ σε αναδρομή της προδικτατορικής περιόδου.Τα συμβάντα,λίγο-πολύ,σε όλους γνωστά.Ενδιαφέρουσα η κεντρική ανάρτηση όπως και η ανάρτηση προ ολίγων ημερών,του ίδιου θέματος.Θίγει πολλά και σημαντικά θέματα.Για αρχή,θα διευρύνω το συλλογισμό μου.Αξίζει ν'αναφέρω το εξής:Οι κυριότεροι πολιτικοί χώροι τη περίοδο 1965-1974,πέρασαν από στάδια-σοκ,που τους σημάδεψαν.Η μεγάλη συντηρητική παράταξη του δημοκρατικού φιλελευθερισμού πέρασε ένα μεγάλο σοκ,όπως αντίστοιχα και η κεντροαριστερά,αλλά και η αριστερά.Η προδικτατορική παπανδρεϊκή κεντροαριστερά,όπως γνωρίζουμε,πέρασε το ''σεισμό'' του 1965.Η διάσπαση,τότε,σημάδεψε το χώρο εκείνον,και τον έστρεψε,στη πλειοψηφία του,προς τ'αριστερά.Αυτό αποδεικνύεται από την άλωση του χώρου εκείνου από τον Αν.Παπανδρέου τη περίοδο 1975-1980.Η κομμουνιστική αριστερά πέρασε το σοκ της διάσπασης του 1968.Ο ευρω-κομμουνιστικός δρόμος ήταν κάτι καινούργιο,εκείνη την εποχή,για τη μονολιθικότητα εκείνου το πολιτικού χώρου και εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις επί συζητήσεων.Και προχωρώ τη σκέψη μου στο μεγάλο συντηρητικό,δεξιά του κέντρου,πολιτικό χώρο του δημοκρατικού φιλελευθερισμού.Η επταετία της περιόδου 1967-1974 δημιούργησε μία ιδεολογική τάφρο ανάμεσα στο δημοκρατικό φιλελεύθερο συντηρητισμό και ακραία δεξιά.Όπως αναφέρει εύστοχα το αρχικό κείμενο ''η Νέα Δημοκρατία έχει άλλη αφετηρία,άλλη κουλτούρα,άλλη ιστορική διαδρομή''.Και επιμένω σ'αυτό.Εξάλλου,υπάρχουν και πολλά γεγονότα της επταετίας που επιβεβαιώνουν το αληθές του παραπάνω λόγου.Πρώτα η στάση Κανελλόπουλου.Αταλάντευτη,σταθερά δημοκρατική.Κατόπιν,ποιος θα ξεχάσει τις οργανώσεις ''Ελεύθεροι Έλληνες'' και την ''Ένωση Εθν.Σωτηρίας'' με τον Πνευματικό,μετέπειτα βουλευτή της ΝΔ;Μετά,ποιος δεν θυμάται τον Έβερτ,με το σαμποτάζ στο έμβλημα της δικτατορίας στο Λυκαβηττό;Ποιος θ'αμελήσει το Κίνημα του Ναυτικού το Μάιο του 1973;Οι αξιωματικοί δεν ανήκαν στο μεγάλο συντηρητικό-δημοκρατικό χώρο και μετά τη προδοσία του κινήματος υπήρξαν τρομερές ταλαιπωρίες πολλών εξ'αυτών;Ποιος θα ξεχάσει τη κοινή δράση των δυο μεγάλων κομμάτων ΕΡΕ-ΕΚ,μ'επικεφαλής Κανελλόπουλο-Μαύρο που αποτέλεσε τη μαγιά της κυβέρνησης Εθν.Ενότητας υπό τον Κ.Καραμανλή τον Ιούλιο του '74;Ποιος δεν έχει ακούσει πως Κανελλόπουλος-Μαύρος-Έβερτ ήταν οι μόνοι πολιτικοί που συμπαραστάθηκαν στους νέους του Πολυτεχνείου,εκείνες τις δραματικές ημέρες;Ποιος δεν έχει ακούσει ή διαβάσει για τη περίφημη μακροσκελή επιστολή Καραμανλή το Μάιο του '73,στη ''Βραδυνή'' του Αθανασιάδη,αμέσως μετά το Κίνημα του Ναυτικού, που ήταν κεραυνός-ράπισμα-καταπέλτης εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος;Μπορώ ν'αναφέρω πολλά γεγονότα.Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ν'απολογείται για κανέναν και για τίποτα όσον αφορά τη περίοδο 1967-74.Η μεγάλη καραμανλική παράταξη,έχει αποδείξει,περίτρανα,τη περίοδο της μεταπολίτευσης πως παραμένει αταλάντευτα πιστή στις αρχές της δημοκρατίας,του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του πατριωτισμού.Τα υπόλοιπα που λαμβάνουν χώρα είναι εκ του πονηρού,και δεν αγγίζουν το δημοκρατικό πατριωτισμό αυτής της μεγάλης παράταξης που έφτιαξε Ελλάδα.Ναι,έγιναν λάθη,υπήρξαν παραλείψεις,παρουσιάστηκαν αδυναμίες και προδικτατορικώς,αλλά και κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.ΟΜΩΣ,η προσφορά αυτής της μεγάλης παράταξης είναι τεράστια και τις κρίσιμες ώρες(1952,1974) κλήθηκε από την Ιστορία να σηκώσει στις πλάτες της τη πατρίδα και να την οδηγήσει στη μεγάλη ανασυγκρότηση....Και έπεται συνέχεια....

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Komis Montechristo 28/11/2011 00:16:53

   Σχόλιο με δομή , συγκρότηση και ιστορικές λεπτομέριες . Οπως έχουν τα πράγματα που τείνουν να αμφισβητούνται, εκ του πονηρού. Μπράβο Κόμη!

 15. Δικερως avatar
  Δικερως 27/11/2011 22:01:34

  ''η Ελλάδα δεν είναι μια θλιβερά καθυστερημένη και χρεοκοπημένη επαρχία της Ευρώπης, που χρειάζεται τοποτηρητές, επιτρόπους, τεχνικούς συμβούλους''
  Καλο το αρθρο,μα θα'θελα να επιστησω την προσοχη σου στο γεγονος της
  καθημερινης μας ενασχολησης με την Ελλαδα(αν και οχι χωρις λογο)και
  οχι με τον Ελληνισμο εν γενει.
  Μπορει το μητρικο κρατιδιο να εχει σοβαρα προβληματα μα τωρα ειναι η
  ευκαιρια να βγαλουμε απο την φαρετρα μας αυτο που ο Αντωνης Σαμαρας
  ως Υπ.Πολιτισμου ειχε αποκαλεσει το ''ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ",δλδ τον
  Πολιτισμο μας και την ευρυτητα της Ελληνικοτητας ως ιδεολογημα,συστατικο
  της Ελληνικης Εθνικης κατασκευης.
  Ως πραγματικοι δεξιοι,ελευθεροι,φιλελευθεροι,ανθρωπιστες,φρουροι της
  οικουμενικοτητας του εθνικου μας μοντελου και πολεμιστες σ'αυτον τον
  πολεμο αναμεσα στα εθνη και στις δυναμεις του παρασιτικου κεφαλαιου,
  θα'πρεπε αμεσα να βγουμε απο την εντροπια μας,και ποιος ξερει,ισως με την
  επιλογη μας αυτη να σωσουμε οχι μονον τους εαυτους μας,μα και την ανθρωποτητα ολοκληρη.Καλος ο Ελλαδισμος αλλα εμεις βλεπουμε μακρυτερα.
  Σας παραθετω ως παραδειγμα:
  Ελληνίδα χορεύει ποντιακούς χορούς σε τούρκικο talent show :
  http://www.youtube.com/watch?v=zwJH6r1f6Iw&feature=related

 16. EvThymios avatar
  EvThymios 27/11/2011 22:04:06

  Ο Μουστακλής, ήταν βασιλικός, και κατά τον Μ. Θεοδωράκη, όπως κι ο Σαβούρας, τους βασιλικούς, και τον βασιλιά, τους ταπεινώσατε, με το “infer”Δημοψήφισμα. Κάντε’τον πρωθυπουργό, τον βασιλιά, για καν’ένα εξάμηνο, καλύτερος είναι ο Παπαδήμος, ποιού παλατιού είναι ευνούχος; του Σημίτη, ή του Ολλανδικού (παλατιού); Ας μας το διευκρινίσει ο κ. Γεννηματάς. Αν πάρει μεγάλο ποσοστό ο Τσίπρας, και απέχετε πολύ της αυτοδυναμίας, το ξανασκέφτεστε.
  Μόνον οι Παπανδρέου, απ’ όλες τις δυναστείες μπορούν να συγκριθούν με τους Γκλυξβούργους. Ούτε οι Καραμανλήδες, ούτε οι Μητσοτάκιδες, κι ούτε οι Βενιζέλοι (Λευτέρης και Σοφοκλής). Η Ελλάδα ιδρύθηκε την δεύτερη, και την τρίτη δεκαετία του 19ου αιώνα, και όχι το 1909,(και δεν φαίνονται πουθενά στην γύρα, Μαυροκορδάτοι και Καποδίστριες). Ο Γ.Ν. Παπανδρέου, ήταν και νομάρχης Χίου το 1922 (του Πρωτοπαπαδάκη), έγινε και πρωθυπουργός της Μέσης Ανατολής & της Απελευθέρωσης - Δεκεμβριανών, κι’ ήταν και απ’ την Αχαΐα (απ’ όπου άρχισε το ’21).
  Τώρα εγώ είμαι εναντίον της “Χούντας” για προσωπικούς λόγους, και ορθοπεδικούς. Με τα σημερινά χάλια της μεταπολίτευσης, όποιος, δεν έχει “ιδικούς λόγους” γιατί να’ ναι κατά της “Χούντας”. Όσο για το πολυτεχνείο, κατά του Μαρκεζίνη έγινε, γιατί να το κάνει η Αριστερά; και γιατί όχι η “Χούντα”; Σας ξαναρώτησα, ποιος έγραψε την “Πανσπουδαστική Νο 8”, ο Τσακαλίας είπε (στην Πναγιωταταρέα) o “Λαφαζάνης”. Εσείς κι ο δικός σας ο Χρύσανθος τι ξέρετε; Εγώ ξέρω πως άνθρωποι (και των Τ.Ε.Α.) του Πέτρου Κούτρα πήραν μέρος στο ντού /μπούκα στην Νομαρχία Αττικής, γράφαν “Λαοκρατία” και καίγαν τρόλεϊ. Επίσης το γράμμα του Μακάριου στο Γκιζίκη, το ’γραψε ο Νόβας, και τους Τούρκους τους κάλεσε ο Μακάριος. Πριν απ’ αυτά είχε συναντηθεί, με τον Καραμανλή, στο σπίτι του Κόκα, στ Παρίσι. Μετά απ’ αυτά, και παρά την αντίθεση AR.AM.CO.- B.P. , δεν καταλαβαίνω τι (μας) φταίνε οι ξένοι, και δη οι Δυτικοί.

 17. Θύμιος avatar
  Θύμιος 27/11/2011 22:14:07

  Τώρα εγώ είμαι εναντίον της “Χούντας” για προσωπικούς λόγους, και οikοπεδικούς. Με τα σημερινά χάλια της μεταπολίτευσης, όποιος, δεν έχει “ιδικούς λόγους” γιατί να’ ναι κατά της “Χούντας”. Όσο για το πολυτεχνείο, κατά του Μαρκεζίνη έγινε, γιατί να το κάνει η Αριστερά; και γιατί όχι η “Χούντα”; Σας ξαναρώτησα, ποιος έγραψε την “Πανσπουδαστική Νο 8”, ο Τσακαλίας είπε (στην Πναγιωταταρέα) o “Λαφαζάνης”. Εσείς κι ο δικός σας ο Χρύσανθος τι ξέρετε;

 18. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 27/11/2011 23:19:41

  Εξαιρετικό σχόλιο. Όπως το λέτε: ιδεολογική τάφρος...

 19. maximos avatar
  maximos 28/11/2011 00:09:45

  Η Νέα Δημοκρατία έχει φθάσει στο σημείο κάθε φορά που ψελλίζει πολιτικές θέσεις να αισθάνεται την ανάγκη να απολογείται για να μη δυσαρεστήσει το εμποτισμένο απο τις εκχυδαϊσμένες αριστερες αρλουμπολογίες καρατικοδίαιτο ακροατήριο της. Τρομάζει με την ιδέα ότι μπορεί τα Botox των ειδήσεων των 8, οι ομοτράπεζοι του Χριστοφοράκου, η κυρία Μπακογιάννη, ή οι οριστερόστοφες προοδευτικάντζες του Φίλιον και του Μπαλταζάρ την κατηγορήσουν για δεξιά στροφή

  Αντί του δυνατού πολιτικού λόγου σε όλα απο την ιστορία, την γλώσσα, την πολιτική η ΝΔ έγινε μαζική. Αυτοκαθησυχάζεται με την σκέψη μίας "σιωπηλής πλειοψηφίας". Δεν βλέπει πως η μάζα αυτή είναι πρώτα σιωπηλή και μετά πλειοψηφία ή μάλλον δεν είναι πλειοψηφία παρά σαν σιωπή. Κυριολεκτικά γλύφει την αριστερά. Δεν έχει καταλαβει ότι όλα έχουν αλλάξει. Όπως οι μαθητές των τελευταίων θρανίων η ΝΔ παραρακολουθεί το πολιτικό γιγνεσθαι ανίκανη να εκφράσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Χιλιάδες Έλληνες φοιτητες και μαθητές ταλαιπωρούνται απο τους τραμπούκους της εκτραχιλισμένης αριστεράς. Σχολεία βανδαλίζονται και η περιουσία των Ελλήνων καταστρέφεται. Η ΝΔ αντί να καταδικάσει απερίφραστα και δυναμικά τον τραμπουκισμό των καταλήψεων και των βανδαλισμών απλά οι δήθεν λεπτεπίλεπτοι άνθρωποι της μουρμούριζουν και στηλίτευουν το φαινόμενο. Ο σύντροφος Μπεγλίτης με αταβιστικό Αμόκ και θράσος επιτέθηκε κατά των αποστράτων και η ΝΔ ψέλισε. Η ΝΔ αγωνίζεται να πείσει με αριστερό λαϊκίστικο λόγο τούς Ελληνες ότι είναι το κόμμα του κέντρου και ότι εκπροσωπεί την κεντρο-δεξιά. Αλλά κέντρο ποιου πράγματος; Με ποιο πολιτικό θαύμα μία αριστερά χωρίς δεξιά μπορεί να δημιουργήσει ένα πολιτικό κέντρο; Περιορίζεται μόνο σε τσιτάτα τύπου “κοινωνικός φιλευθερισμός” σε αφορισμούς χωρίς νόημα. Σε μία εποχή που τα πάντα ισοπεδώνονται Η ΝΔ με συστολή και ευπρέπεια, με το “σας” και με το “σεις”, διεκδικεί εύσημα καθωσπρεπισμού στην λαίλαπα της ισοπεδωτικής αριστεράς σε μία προσπάθεια να μη κοπούν οι γέφυρες διαλόγου μαζί της.
  Η ΝΔ θυμίζει το γνωστό γαϊδούρι του Μπουριντάν που δεμένο σε ίση απόσταση μεταξύ σανού και κριθαριού δεν μπορούσε να αποφασίσει ποιο να φάει πρώτο και πέθανε από την πείνα. Είναι ανίκανη να εκφράσει πολιτικό λόγο γιατί ακόμη είναι εγκλωβισμένη στην κληρονομιά του ούτε δεξιά ούτε αριστερά στο ιδεολόγημα του “μεσαίου χώρου” ή με άλλα λόγια του “να τα έχουμε καλά με όλους”. Προς Θεού να μη δυσαρεστήσουμε το αριστερό ακροατήριο. Περισσότερο την ενδιαφέρουν τα τσογλάνια, οι τεντιμπόηδες πρασινοφρουροί παρά οι Έλληνες που ζούνε μέσα στην ένδεια και τον φόβο. Η Παιδεία αφελληνίζεται. Η Ιστορία έχει πέσει στα νύχια εμπαθών ιστοριοδηφών που με τα λεφτά του ΝΑΤΟ(Παρασκευή+13, 15/4/11), επιδιώκουν την αλλαγή της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Σκοτεινές και περίεργες ΜΚΟ, φωνακλάδικες και τσαμπουκαλούδες προσπαθούν να επιβάλουν στους Ελληνες τις σχηματοποιήσεις του Χάντιγκτον και να τους μετατρέψουν από Ιστορικό Έθνος σε ουδέτερο πολτό, έναν πολυπολιτισμικό Φρανκεστάιν.

  Η ΝΔ δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι δύσκολοι καιροί χρειάζονται μεγάλους ανθρώπους. Στις ταραχώδης και απελπισμένες εποχές, εμφανίζεται πάντα μία μορφή στην οποία τα πεπρωμένο εμπιστεύεται να αλλάξει την ροπή των πραγμάτων. Με τους ανθρώπους της να στυμόχνωνται στα διαπλεκόμενα τηλεπαράθυρα, η ΝΔ ακόμη ψάχνεται. Οι άνθρωποι της δεν έχουν άλλη εκλογή απο την δημαγωγία, να ζητάνε περισσότερα, να παίζουν με τους αριθμούς, να χρησιμοποιούν τον απλοϊκό χωρίς πλατιές ιδέες λόγο που καταλήγει στην παρακμή. Η ΝΔ πρέπει να μάθει επιτέλους ότι κάθε πολιτική προϋποθέτει μία δύναμη και κάθε δύναμη προϋποθέτει θέληση. Ένα κόμμα άξιο του ονόματός του είναι πρώτα ένας πολιτικός θεσμός. Ένα κόμμα καθοδηγούμενο απο οικονομικά, χρηματικά, η κοινωνικά συνθήματα δεν είναι κόμμα, αλλά ένας συνεταιρισμός εμπόρων. Και μάλιστα ευπαθής και ευάλωτος συνεταιρισμός. Εμείς οι Ελληνες πολίτες έχουμε την θέληση, το πάθος έχουμε απαλλαγεί από τα δεσμά του παρελθόντος. Περιμένουμε την ΝΔ αυτή την θέληση να την κάνει δύναμη και να μας οδηγήσει προς τα εμπρός για μία Ελλάδα νέα. Το κλείσιμο του μάτιου στους υποψήφιους της εργασιακής εφεδρείας, στους χαρατσομένους ραγιάδες, στα φορολογικά υποζύγια δεν είναι πολιτική. Ξεχνάει ότι ο λαός μπορεί να λέει πολλά, αλλά το ενστικτό του είναι αλάθητο, και το ένστικτο του λέει δεν είναι “καλά” παρά με μια πολιτική που τον βοηθά να υπερβεί τον εαυτό του και τον καθιστά κάτι. Το κόμμα του κυρίου Σαμαρά δεν έχει καταλάβει, ακόμα, ότι οι απλοί Έλληνες αυτοί που υπέφεραν την πράσινη πανούκλα έχουν κάνει την υπέρβαση και περιμένουν η υπέρβαση αυτή να γίνει δύναμη για ανατροπή και πράξη για απαλλαγή από τις δοξασίες του παρελθόντος που έφεραν την Ελλάδα στον πάτο. Αν δεν ξεπεράσει την ανάγκη των εσωτερικών της ισορροπιών μας μένει ο απόπατος και η ΝΔ έχει ευθύνη. Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων πρέπει να της λένε κάτι.

 20. Pluto avatar
  Pluto 28/11/2011 02:18:58

  Ωραίο καί πολύ σωστό το άρθρο,όπως καί η επισήμανση του συντάκτη ότι πατριώτες υπάρχουν σ` όλους τους πολιτικούς χώρους,δεξιά αριστερά καί κέντρο.
  Στις συνθήκες που ραγδαία διαμορφώνονται,η διαφαινόμενη έλλειψη εκλογικής αυτοδυναμίας θέτει το ζήτημα να συγκροτηθεί μετεκλογικά πατριωτικό μέτωπο, με minimum κοινό πρόγραμμα εστιασμένο στην διαφύλαξη αφ` ενός της εθνικής κυριαρχίας που απειλείται από τους δανειστές μας ( καί τους ιθαγενείς συνεργάτες τους) ,αφ` ετέρου της εθνικής ακεραιότητας που θα κινδυνεύσει θανάσιμα το προσεχές διάστημα από τους εξ Ανατολών γείτονες....
  Γιά όσους έχουν στοιχειώδη διορατικότητα είναι προφανείς καί οι κίνδυνοι καί η μόνη οδός ν` αντιμετωπιστούν .Γιά τους μύωπες οπαδούς (κάθε παράταξης) μετράνε τα ποσοστά καί οι αυτιστικές βεβαιότητες της αυτοδυναμίας.....
  Κυριακή κοντή γιορτή,ας πολιτευθούμε όσοι πατριώτες καί οξυδερκείς αναλόγως !

 21. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 28/11/2011 03:24:43

  Εμένα με απασχολεί το κομμάτι της Κοσμοπολίτικης Δεξιάς, με τους καπάτσους ντιντήδες της. Αυτής που αποστρέφεται τους "Ελληνικούς" χαρακτηρισμούς και διαλαλεί τους "Ευρωπαϊκούς" της. Αυτής, που εξάγει τα λάφυρα της διαπλοκής της ως "νόμιμα, άρα ηθικά" και εισάγει νοοτροπίες, συμπεριφορές και πρακτικές επιζήμια απροσάρμοστες στην κοινωνία μας. Αυτοί είναι οι "νεοφιλελεύθεροι δημοκράτες" (γιατί να το κρύβωμεν, άλλωστε...), που δηλώνουν "δεξιοί" επιδιώκοντας προστασία από τις "αριστερές" ιδεολογίες και αποστρέφονται την χούντα πιότερο από σένα, γιατί εκείνη είχε Ελληνοκεντρικότερες τάσεις, επικίνδυνες για τις λαμογίστικες βλέψεις τους. Η λαμογιά, βλέπεις, δεν έχει πατρίδα και, αντίθετα, κινδυνεύει από αυτήν. Αυτοί οι "δεξιοί" είναι οι αντιπαθέστεροι και η δική τους αποφορά καθηλώνει δημοσκοπικά την ΝΔ.
  Και πάψε να αποχουντοποιείς την ΝΔ, μετά 40 χρόνια. Άθελά σου είσαι κολλημένος στις ίδιες ιδεοληψίες, που την ταλαιπωρούν από τον Β'ΠΠ και μετά.

 22. lazaros avatar
  lazaros 28/11/2011 06:37:26

  απολυτα σωστος , φιλε μου . με πεντε σειρες τα ειπες ολα.

 23. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 28/11/2011 08:21:51

  έχεις δίκαιο ευχαριστώ για τη διόρθωση

 24. Θύμιος avatar
  Θύμιος 28/11/2011 08:54:13

  " . . Αν εκεί στην Ευελπίδων οι γεννηθέντες το 1989 (!!!) το έχουν ρίξει στην ιστορία και θέλγονται από τα «κατορθώματα» της επταετίας ας ρίξουν και μια ματιά στις προσωπικές ιστορίες αληθινών πατριωτών αξιωματικών όπως ο Σπύρος Μουστακλής με την τραγική κατάληξη, ή του ομογάλακτου του Ν. Λύτρα.
  . . . ."
  βασιλικός ήταν, o Μουστακλής, και κατά τον Μ. Θεοδωράκη, όπως κι ο Σαβούρας, τους βασιλικούς, και τον βασιλιά, τους ταπεινώσατε, με το “infer”Δημοψήφισμα. Κάντε’τον πρωθυπουργό, τον βασιλιά, για καν’ένα εξάμηνο, καλύτερος είναι ο Παπαδήμος, ποιού παλατιού είναι ευνούχος; του Σημίτη, ή του Ολλανδικού (παλατιού); Ας μας το διευκρινίσει ο κ. Γεννηματάς. Αν πάρει μεγάλο ποσοστό ο Τσίπρας, και απέχετε πολύ της αυτοδυναμίας, το ξανασκέφτεστε.
  Μόνον οι Παπανδρέου, απ’ όλες τις δυναστείες μπορούν να συγκριθούν με τους Γκλυξβούργους*. Ούτε οι Καραμανλήδες, ούτε οι Μητσοτάκιδες, κι ούτε οι Βενιζέλοι (Λευτέρης και Σοφοκλής). Η Ελλάδα ιδρύθηκε την δεύτερη, και την τρίτη δεκαετία του 19ου αιώνα, και όχι το 1909,(και δεν φαίνονται πουθενά στην γύρα, Μαυροκορδάτοι και Καποδίστριες). Ο Γ.πΑ. Παπανδρέου(1ος) -αδελφός Ν.πΑ. Παπανδρέου θύμα πολέμου-, ήταν και νομάρχης Χίου το 1922 (του Πρωτοπαπαδάκη), έγινε και πρωθυπουργός της Μέσης Ανατολής & της Απελευθέρωσης - Δεκεμβριανών, -προσχώρησε και στον Παπάγο- κι’ ήταν και απ’ την Αχαΐα (απ’ όπου άρχισε το ’21).
  Τώρα εγώ είμαι εναντίον της “Χούντας” για προσωπικούς λόγους, και οικοπεδικούς. Με τα σημερινά χάλια της μεταπολίτευσης, όποιος, δεν έχει “ιδικούς λόγους” γιατί να’ ναι κατά της “Χούντας”. Όσο για το πολυτεχνείο, κατά του Μαρκεζίνη έγινε, γιατί να το κάνει η Αριστερά; και γιατί όχι η “Χούντα”; Σας ξαναρώτησα, ποιος έγραψε την “Πανσπουδαστική Νο 8”; ο Τσακαλίας είπε (στην Πναγιωταταρέα) “o Λαφαζάνης”. Εσείς κι “ο δικός σας” ο Χρύσανθος τι ξέρετε; Και ο “Σταύρος” ο Ψυχάρης; “του σταυρού” στο σπίτι του δεν αποφασίστηκε η ανατροπή του Μαρκεζίνη; Εγώ ξέρω πως άνθρωποι (και των Τ.Ε.Α.) του Πέτρου Κούτρα πήραν μέρος στο ντού/μπούκα στην Νομαρχία Αττικής, γράφαν “Λαοκρατία” και καίγαν τρόλεϊ. Την άρση αναβολής, επιστράτευση λόγω ποινικού μητρώου / τροχαίου, η στρατολογία της “Χούντας”, την έκανε, όχι ο Μαρκεζίνης. Επίσης “το γράμμα του Μακάριου στο Γκιζίκη”, το ’γραψε ο Νόβας, και τους Τούρκους τους κάλεσε ο Μακάριος. Πριν απ’ αυτά είχε συναντηθεί (ο Μακάριος), με τον Καραμανλή, στο σπίτι του Κό(κ)κα, στο Παρίσι. Μετά απ’ αυτά, και παρά την αντίθεση AR.AM.CO.- B.P. , δεν καταλαβαίνω τι (μας) φταίνε οι ξένοι, και δη οι Δυτικοί.
  * άρα ο βασιλιάς πρωθυπουργός, & ο Γ.Α.Π.2ος, τουλάχιστον πρόεδρος.

 25. Θύμιος avatar
  Θύμιος 28/11/2011 09:17:12

  " Αν εκεί στην Ευελπίδων οι γεννηθέντες το 1989 (!!!) το έχουν ρίξει στην ιστορία και θέλγονται από τα «κατορθώματα» της επταετίας ας ρίξουν και μια ματιά στις προσωπικές ιστορίες αληθινών πατριωτών αξιωματικών όπως ο Σπύρος Μουστακλής με την τραγική κατάληξη, ή του ομογάλακτου του Ν. Λύτρα....."
  βασιλικός ήταν, o Μουστακλής, και κατά τον Μ. Θεοδωράκη, όπως κι ο Σαβούρας, τους βασιλικούς, και τον βασιλιά, τους ταπεινώσατε, με το “infer”Δημοψήφισμα. Κάντε’τον πρωθυπουργό, τον βασιλιά, για καν’ένα εξάμηνο, καλύτερος είναι ο Παπαδήμος, ποιού παλατιού είναι ευνούχος; του Σημίτη, ή του Ολλανδικού (παλατιού); Ας μας το διευκρινίσει ο κ. Γεννηματάς. Αν πάρει μεγάλο ποσοστό ο Τσίπρας, και απέχετε πολύ της αυτοδυναμίας, το ξανασκέφτεστε.
  Μόνον οι Παπανδρέου, απ’ όλες τις δυναστείες μπορούν να συγκριθούν με τους Γκλυξβούργους*. Ούτε οι Καραμανλήδες, ούτε οι Μητσοτάκιδες, κι ούτε οι Βενιζέλοι (Λευτέρης και Σοφοκλής). Η Ελλάδα ιδρύθηκε την δεύτερη, και την τρίτη δεκαετία του 19ου αιώνα, και όχι το 1909,(και δεν φαίνονται πουθενά στην γύρα, Μαυροκορδάτοι και Καποδίστριες). Ο Γ.πΑ. Παπανδρέου(1ος) -αδελφός Ν.πΑ. Παπανδρέου θύμα πολέμου-, ήταν και νομάρχης Χίου το 1922 (του Πρωτοπαπαδάκη), έγινε και πρωθυπουργός της Μέσης Ανατολής & της Απελευθέρωσης - Δεκεμβριανών, -προσχώρησε και στον Παπάγο- κι’ ήταν και απ’ την Αχαΐα (απ’ όπου άρχισε το ’21).
  Τώρα εγώ είμαι εναντίον της “Χούντας” για προσωπικούς λόγους, και οικοπεδικούς. Με τα σημερινά χάλια της μεταπολίτευσης, όποιος, δεν έχει “ιδικούς λόγους” γιατί να’ ναι κατά της “Χούντας”. Όσο για το πολυτεχνείο, κατά του Μαρκεζίνη έγινε, γιατί να το κάνει η Αριστερά; και γιατί όχι η “Χούντα”; Σας ξαναρώτησα, ποιος έγραψε την “Πανσπουδαστική Νο 8”; ο Τσακαλίας είπε (στην Πναγιωταταρέα) “o Λαφαζάνης”. Εσείς κι “ο δικός σας” ο Χρύσανθος τι ξέρετε; Και ο “Σταύρος” ο Ψυχάρης; “του σταυρού” στο σπίτι του δεν αποφασίστηκε η ανατροπή του Μαρκεζίνη; Εγώ ξέρω πως άνθρωποι (και των Τ.Ε.Α.) του Πέτρου Κούτρα πήραν μέρος στο ντού/μπούκα στην Νομαρχία Αττικής, γράφαν “Λαοκρατία” και καίγαν τρόλεϊ. Την άρση αναβολής, επιστράτευση λόγω ποινικού μητρώου / τροχαίου, η στρατολογία της “Χούντας”, την έκανε, όχι ο Μαρκεζίνης. Επίσης “το γράμμα του Μακάριου στο Γκιζίκη”, τό’γραψε ο Νόβας, και τους Τούρκους τους κάλεσε ο Μακάριος. Πριν απ’ αυτά είχε συναντηθεί (ο Μακάριος), με τον Καραμανλή, στο σπίτι του Κό(κ)κα, στο Παρίσι. Μετά απ’ αυτά, και παρά την αντίθεση AR.AM.CO.- B.P. , δεν καταλαβαίνω τι (μας) φταίνε οι ξένοι, και δη οι Δυτικοί.
  * άρα ο βασιλιάς πρωθυπουργός, & ο Γ.Α.Π.2ος, τουλάχιστον πρόεδρος.

 26. Κρίτων avatar
  Κρίτων 28/11/2011 09:47:52

  Φανταστείτε το 89 να έπεφτε το διτικό σύστημα και να έμενε το σοσιλοστικοκομουνιστικό. Δεν θα υπήρχε η λέξη δεξιά. Για να φτάσουμε στο σημείο να καταρρέει ένα σύστημα (αριστεροκομουνιστικό) και να ντρέπονται οι άλλοι να πουν ότι είναι δεξιοί φανταστείται τι πατάτες έχουν γίνει από την δεξιά.Πόσοι ανεγκέφαλοι φαύλοι,λαμόγια έτρεξαν να καρπωθούν την επικράτηση μετά τον εμφύλιο να μπούν μπροστά και με την συμπεριφορά τους να προκαλέσουν τα παραπάνω! Η ανεγκέφαλη δεξιά ,η εξουσιολιγούρα,η παρασιτική,η βουλευτοκρατούμενη, φρόντισε να μας κυβερνούν οι σοσιαλιστές και να προκαλέσουν όλοι αυτή την μεταστροφή στον κρατισμό στον κομματισμό στην ανξιοκρατία την ισοπέδωση την μετριοκρατεία..Γι αυτό σήμερα θέλει μια ριζική αναθεώρηση του οικοδομήματος από τον Σαμαρά.Κάτι σάπιο υπάρχει στο βαίλειο της Δαν....

 27. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 28/11/2011 11:04:48

  Λοιπόν
  Ο μικρός Οδυσσέας αποδεικνύει γιατί είναι μικρός στην γνώση όταν:

  α)Αναφέρει το ΛΑΟΣ ως ακροδεξιό κόμμα (χαχα) .Από που και ως που ένα ακροδεξιό κόμμα είναι υπερ της ανέγερσης όχι ενός αλλά αρκετών τεμένων;;Από πότε ένα ακροδεξιό κόμμα είναι υπέρ της καταλήστευσης του λαού και υπέρ των ξένων δανειστών;;Υπήρχε ποτέ περίπτωση ακροδεξιό κόμμα να γινόταν δεκανίκι του πασοκ και των λοιπών ανθελληνικών δυνάμεων που εκπροσωπεί;;;Υπήρχε ποτέ περίπτωση ακροδεξιό κόμμα να ήταν σφόδρα φιλικά προσκείμενο στο Ισραήλ και να εκλέγει ευρωβουλευτή που εργαζόταν σε Εβραϊκά Κιμπούτζ (βλ. CV Τζαβέλλα);;;;
  β)Η προβοκατόρικη αναφορά ότι το πατριδοκάπηλο τηλεκόμμα αποτελεί ακροδεξιά συμβαδίζει με την εξίσου προβοκατόρικη ρητορική Τσίπρα και ΚΚΕ που εμμέσως αβανταράνουν τον κολοτούμπα με αυτούς τους χαρακτηρισμούς προσφέροντάς του ασπίδα την στιγμή που η βάση του κόμματός του φυλλοροεί προς άλλες κατευθύνσεις!!!
  γ)Η γκάφα (;;) Αβραμόπουλου περί αποδοχής χουντικών σταγονιδίων αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των δυσφημιστών του στρατού ΓΑΠ-Μπεγλίτη και του δικού τους πραξικοπήματος στις Ε.Δ. την στιγμή που απομακρύνονταν ως επικίνδυνοι και αποτυχημένοι!!Αλήθεια,ένας Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΕΘΑ που προήλθε από Υπουργικό πραξικόπημα θεωρείται ή δεν θεωρείται σταγονίδιό του;;;
  δ)Η ευρωπαϊκή –πατριωτική –φιλελεύθερη-δημοκρατική –λαϊκή δεξιάπου αναφέρεις , τι δουλειά έχει με τον υιό Ψυχάρη;;;;;
  ε)Η ευρωπαϊκή –πατριωτική –φιλελεύθερη-δημοκρατική –λαϊκή δεξιά πως συναινεί στο Εθνικό ξεπούλημα και την μείωση της Εθνικής μας Κυριαρχίας μέσω κατοχικής σύμβασης διάρκειας 15 ετών;;;;

 28. H.A avatar
  H.A 28/11/2011 12:05:16

  Μπράβο Αντώνη! Την τσάκισες τη διαπλοκή: Ο γιος Ψυχάρης λέει και επίσημα ότι είναι σύμβουλος του Σαμαρά!!

  Άρθρο γράφει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο γιός Ψυχάρης και υπογράφει σαν “Σύμβουλος του Α. Σαμαρά”… ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ! Να τον χαίρεσαι!!

  Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος της διαπλοκής ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ στην Καλαμάτα! Φυσικά η επιλογή της Μεσσηνίας όπου ο Σαμαράς μπορεί να βγάλει βουλευτή ακόμα και τον ΓΑΠ αν θέλει, …. είναι σίγουρα τυχαίαααα…

  Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο γιος Ψυχάρη ψηφίζει μια ζωή ΝΔ και ψήφισε Αντώνη και στις εσωκομματικές εκλογές οπότε ο Αντώνης έβγαλε την υποχρέωση… και για να ξέρετε τον Αντώνη το Νοέμβριο του 2009 τον ψήφισαν και ο γιος του Μπόμπολα, ο γιος του Αλαφούζου… θα τον ψήφιζε και ο γιος του Θέμου αλλά είναι μικρός και γι αυτό τον ψήφισε το παχύδερμο…

  Οπότε αναμένουμε να βγάλει και σ’ αυτούς την υποχρέωση ο Σαμαράς… που ως γνωστόν δεν είναι γαϊδούρι και εκτιμάει αυτούς που τον ψήφισαν και του στάθηκαν…

 29. Θ.Β. avatar
  Θ.Β. 28/11/2011 12:38:51

  Ακόμα θα διαιωνίζετε κάτι που πολιτικά δεν αξίζει να ζει; Κι εννοώ τις έννοιες Δεξιά κι Αριστερά; Το ότι είναι της μόδας να "χτίζονται" σαν "ακροδεξιοί" όσοι αντιδρούν με τα έργα και της ημέρες της κομματοκρατίας δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Αλλά θα μείνουμε εκεί; Μετεξεταστέοι στη συνθηματολογία και στη συζήτηση καφενείου;
  Αν μιλήσουμε για τρόπο σκέψης και ζωής, αν θίξουμε τις νοοτροπίες του ατομικισμού που απαξίωσαν κι αποσύνθεσαν την ελληνική κοινωνία, νοοτροπίες που "κατέβηκαν" από την κορυφή της πυραμίδας στο λαό, αν τολμήσουμε να περιγράψουμε το καταναλωτικό μόρφωμα που με ευκολία αποκαλούμε "κοινωνία", τότε θα καταλάβουμε πως οι έννοιες Δεξιά - Αριστερά δεν επαρκούν πια και πως περίτεχνα χρησιμοποιήθηκαν τόσα χρόνια για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.
  Προτιμώ να επωμισθώ τις ευθύνες μου για το κατάντημα της πατρίδας από το να τις φορτώνω στην όποια Δεξιά κι Αριστερά ή στον "ξένο παράγοντα". Προτιμώ να ψάξω να βρω τα πολιτικά μου "κενά" που έγιναν αιτία -τόσα χρόνια- να τρυπώσουν στη ζωή μας σύμβουλοι, μυστικοσύμβουλοι, σωτήρες κι εργατοπατέρες, εκμεταλλευόμενοι τη νοημοσύνη μου ως "χαλαρού" πολίτη.
  Το μεγάλο πρόβλημα για την κάθε Δεξιάς κι Αριστεράς υπήρχε η συνείδησή μας, όταν δεν μπορούσαν να την βάλουν σε κονσέρβα μας ξαπόστελνε η μια στην άλλη ως "προδότες" ή "κομμουνιστές". Σ' αυτή τη μεγάλη εξόριστη, τη συνείδηση, θα επιμένω να πιστεύω!

  Θ.Β.

 30. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 28/11/2011 14:25:52

  Ή Άκρα Δεξια είναι πιό δεξιά ή πιο αριστερα του Φιλελευθερισμού;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Theoprovlitos 28/11/2011 17:00:29

   Καλό!

 31. Delphi avatar
  Delphi 28/11/2011 17:16:48

  Apo tin ali omos, *akrea* kommata opos to KKE iparxoun stin bouli ton Ellinon, kai ena KKE me prodiagrafes Stalin , tou sfagea 20,000,000 Rosson . Ena komma me parelthon opou diepraksan ktinodies kata ton idion simpatrioton tous (Pigada Meligala), kai epipleon paido-mazomata ellinon paidion pros agnostes kommunistikes katefthinsis. Mi peftoume se pagides *prodeftikon* pou theloun na dialisoun to kormo tis patridas, to strato. Ama merika anorima paidakia stin Evelpidon praksane anegefala, den prepi na dinete tosi megali diastasi. Pou einai i antidrasis gia tous komouno-anarxikous pou dialioun ta panepistimia kai epivaloun ideologikes katefthinsis, poles fores me bia kai ekbiasmous? I Ispani eixane 40 xronia xounta, oxi 7, kai o Franco esfakse polous komunistes.Sto telos tous dosane kai titlo evgenias kai se oli tou tin oikogenia. Stin Italia i egoni tou Mousolini bike stin bouli.Min paraksigitho, makria apo mena akres ideologies kai fasismous.Iperaspiso tis dimokratikes aksies me pathos. Ala edo stin Ellada to exoun parakani me tis enies fasismos, xountes, Politexnia, eno afinoun sto apiroblito tous fasistes tis aritsteras. Ta stagonidia tou kommounismou einai akoma bathia rizomena pantou.

 32. npavleas avatar
  npavleas 28/11/2011 17:27:27

  I XEFTILA KYRIOI EINAI OTI KATAFERAN OI PRASINOI LOPODITES-STHN PLIONOTITA- NA ALONIZOYN,HRISIMOPIODAS TO SOSIALHSTIKO KRATOS OS PROSHIMA KAI FTIAHNODAS PERIUSIES AMYTHITES ENO VLEPODAS TUS OI PROIN 'RIGMENOI'-'GALAZIOI' THELISAN NA GINOYN HALIFIS STH THESI TU HALIFI THAVMAZODAS THN 'AXIOSINH' KAI 'APOTELESMATIKOTITA' TON NEON TZAKION PU GIALIZE TO MATI TUS TO LAGNO,AXIOPREPIA,TIMIOTITA,ERGATIKOTITA,AFOSIOSI,SINEPIA,ADIKATASTITHIKAN APO PETAGMENA LULUDIA SE KAPIA PISTA APO VLAHADERA(OHI ME TIN ENIA TIS KATAGOGIS ALA ME TIN ENIA TIS SIBERIFORAS, TIS XIPASIAS)EIMAI MIOPSIFIA TO XERO ALA DEN ME NIAZI ETSI KAI ALIOS O MEGISTOS OD.EL.XERETE PU EIXE GRAMENES TETIES PLIOPSIFIES,DEN EHO OFELITHI APO KANENAN DEN ZITISA TIPOTA APO KANENAN UTE I OIKOGENIA MU-AFTO TO OFILO EN MERI STIN AFTARKIA MU- EIMAI PARADOSIAKOS -PATRIOTIS-DEXIOS KAI EIMAI PERIFANOS GIA AFTO.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.