#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/04/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η παρθενογένεση του κ. ΒενιζέλουΟ κ. Βενιζέλος είναι καλός συνταγματολόγος και ρήτορας, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Έχει όμως και ένα μεγάλο ελάττωμα. Είναι αμετροεπής και επηρμένος. Και το απέδειξε για ακόμη μια φορά επιλέγοντας χθες να μιλήσει στους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης για το ... όραμά του για την Ελλάδα.

Τόλμησε μάλιστα να κάνει κριτική σε όλους και σε όλα και να «προειδοποιήσει» τον ελληνικό λαό να μην ψηφίσει όπως ψηφίζει στα γκάλοπ γιατί υπάρχει κίνδυνος εκφασισμού.

Ο άνθρωπος που έχει αναγάγει την μπαρούφα και το ψέμα σε όπλο για την πολιτική του επιβίωση, είχε το θράσος να βγει μπροστά στους διανοούμενους και να ζητήσει να τον στηρίξουν.

Είναι δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των πολιτών και του πολιτικού συστήματος, γιατί κυριαρχεί ακόμα ο παλαιοκομματικός και αρχηγικός λόγος, όπου ο αρχηγός του ενός κόμματος εμφανίζεται ως «σωτήρας» και ο αρχηγός του άλλου ως «καταστροφέας» και οι ρόλοι εναλλάσσονται. Αυτά είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με τον παλαιοκομματισμό, ούτε με τον αρχηγικό λόγο. Ή μήπως να του θυμίσουμε ότι ο ίδιος εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες ως σωτήρας της πατρίδας, αν και όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για πραγματικό ολετήρα της χώρας.

«Είναι άγονη η μικροκομματική συζήτηση για τις ευθύνες καθενός στο παρελθόν αλλά σημασία έχει δημιουργία προϋποθέσεων για τις ευθύνες του μέλλοντος», είπε αυτός που είναι από τους βασικότερους υπαίτιους του θλιβερού παρελθόντος και του ακόμη πιο θλιβερού μέλλοντος. Να μη μιλάμε για τους υπεύθυνους της κατάντιας της χώρας, μας προτρέπει γιατί αυτό είναι άγονο. Επομένως, κ. Βενιζέλο, να μη μιλάμε και για Ειδικά Δικαστήρια για τα οικονομικά εγκλήματα που κάνατε;

Επεσήμανε επίσης τον κίνδυνο εκφασισμού της χώρας, από την στιγμή που διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός, ανατρέπονται αξίες, καταλύονται βασικά προτάγματα, ενώ η οργή εναλλάσσεται με τον φόβο και τίποτα από αυτά τα δυο δεν μετατρέπεται σε πρόταση εξουσίας.

Δηλαδή τι θέλει ο κ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Να μην οργίζεται ο κόσμος, να μην αντιδρά, να μη φοβάται ή μήπως να ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έχει κάτι άλλο καλύτερο να κάνει;

Επικαλέστηκε εξάλλου το παράδειγμα της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» (1919-1933) και είπε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμα και ενός κοινοβουλίου εχθρικού προς τον κοινοβουλευτισμό, από την στιγμή που η κρίση απειλεί εν τέλει την εθνική συνοχή. «Οι έρευνες της κοινής γνώμης, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «οι αναποφάσιστοι είναι πολλοί, αυτοί που θέλουν να «τιμωρήσουν» τα κόμματα είναι εξίσου πολλοί και κανείς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθούν τελικά οι τάσεις του εκλογικού σώματος δεδομένου ότι το 50% αυτού δηλώνει ότι θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα και επιπλέον το 50% αυτών δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή..Υπάρχει ιδεολογική, πολιτική και αισθητική τρομοκρατία και διατυπώνεται ένας πολιτικός λόγος που λαϊκίζει, δημαγωγεί, υπεραπλουστεύει και αυτοταπεινώνεται».

Κάπως έτσι λοιπόν ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία. Σα να μην υπήρχε τα προηγούμενα δύο χρόνια, λες και πρόκειται για πολιτικό με παρθενογένεση. Κι έτσι θα συνεχίσει να πολιτεύεται. Με επιθέσεις σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και με πληρωμένα γκάλοπ που θα δημοσιεύονται σε πρόθυμους φίλους του εκδότες. Να τον χαίρονται στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και ο Γιωργάκης είναι πολύ πιο συμπαθής απ’ αυτόν.

Να δείτε που ο Βενιζέλος θα μας κάνει να νοσταλγήσουμε τον Παπανδρέου.

 

 

Με αφορμή εξάλλου την τραγική αυτοκτονία στον Σύνταγμα, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι δεν πρέπει αυτή  να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Τι εννοεί άραγε; Να μην κάνουμε κριτική στην ανεκδιήγητη παρουσία του στο υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση;

Να ξεχάσουμε ότι και ο ίδιος αποτέλεσε επίλεκτο μέλος της «κυβέρνησης Τσολάκογλου» όπως έγραψε και ο αυτόχειρας;

Μήπως ο κ. Βενιζέλος μας προειδοποιεί να μην τολμήσουμε να συσχετίσουμε μια αυτοκτονία ενός ανθρώπου με την ανέχεια που προκάλεσε ο ίδιος με τις αποτυχημένες πολιτικές του;

Υπάρχει και η πολιτική αυτοκτονία κ. Βενιζέλε, κι αυτή έχει να κάνει με τα εγκληματικά λάθη που κάνατε επί δύο χρόνια. Αν υπήρχε έστω και μια ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Βενιζέλος την έχασε γιατί ακριβώς έγινε ο κύριος εκφραστής της πιο σκληρής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. farofylakas4 avatar
  farofylakas4 05/04/2012 10:47:42

  Είναι η πρώτη φορά αγαπητέ factorx που συναντάμε αντίστοιχη περίπτωση;
  Καλά να πάθουμε όμως..., αφού η πολιτική μνήμη των πολιτών αυτού του τόπου είναι ασθενέστερη ακόμη και από... τί να πω; Από την οικονομία μας; Από την εντιμότητα των πολιτικών; Από την ευθιξία των ίδιων;
  Όχι δεν θα μπω στον πειρασμό να σκεφτώ περισσότερα (αν και είναι ιδιαίτερα εύκολο). Θα πω λοιπόν απλά οτι ως πολίτες δεν έχουμε μνήμη, για αυτό και συγχωρούμε και ψηφίζουμε και ξαναψηφίζουμε ανθρώπους οι οποίοι στάθηκαν όχι απλά ανεπαρκέστατοι, αλλά ανύπαρκτοι.

 2. S.R. avatar
  S.R. 05/04/2012 10:49:19

  Μα αυτος δεν ειναι που εφτιαξε τον νομο "περι αθωωσης κλεφτων πολιτικων", σγγνωμη ,.... τον νομο "περι ευθυνης υπουργων", ηθελα να πω.... Και τολμαει να παρουσιαζεται, σαν υποψηφιος πρωθυπουργος, το καθαρμα ?

 3. KA avatar
  KA 05/04/2012 11:06:38

  "Ο κ. Βενιζέλος είναι καλός συνταγματολόγος και ρήτορας, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. "

  Καλός ρήτορας, ας το συζητήσουμε. Αν και δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να χαρακτηριστεί καλός ρήτορας όποιος επιδίδεται σε παράθεση έυηχων λέξεων που - τελικά - δεν συγκροτούν, ως πρόταση κάποιο ενδιαφέρον νοηματικά σχήμα. Αλλά, ας είναι. Σε τελική ανάλυση, ο προηγούμενος ήταν ο "μηδέν εις το πηλίκιο".

  Αλλά, "καλός συνταγματολόγος", από πού κι ως πού; Δεν είμαι νομικός και δεν ξέρω νομικά. Αλλά, αρνούμαι να χαρακτηρίσω καλό συνταγματολόγο, έναν άνθρωπο που επινοεί νόμο παροιμιώδους απανθρωπιάς (το "χαράτσι"), ο οποίος κρίνεται (στο ένα σκέλος του, τη διακοπή ρεύματος) αντισυνταγματικός, διαλύει τη δημόσια διοίκηση (με τις παλινωδίες, τα λάθη, τις αστοχίες και τα προβλήματα που δημιούργησε) ενώ φαίνεται να διαλύει και τη ΔΕΗ (διάβασα κάπου πως υπάρχει μεγάλος αριθμός απλήρωτων λογαριασμών με το τέλος, γεγονός που δεν θα ίσχυε αν αυτοί οι καταναλωτές είχαν να πληρώσουν μόνο το ρεύμα, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ...).

  Αν αυτός λοιπόν είναι ένας καλός συνταγματολόγος, οι αδελφοί Βλαστού είναι καλοί ποινικολόγοι.

  Και να μην ξεχάσω (για τον "καλό ρήτορα και συνταγματολόγο"):

  δίπλα στο video του Μπεγλίτη που μιλάει για τον χτεσινό αυτόχειρα, βάλτε το Video του "συνταγματολόγου" που ξεκαρδίζεται στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη προ ημερών, επειδή "'εχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουμε Εσθονία". 'Ετσι, για να δούμε ξανά πώς χαχανίζει ένας "καλός συνταγματολόγος και ρήτορας" πάνω στα ερείπια που δημιούργησε ...

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ KA 05/04/2012 13:34:58

   Σε συγχαίρω για τις επισημάνσεις σου!!!

 4. S.P. avatar
  S.P. 05/04/2012 11:20:26

  Απλώς κοριδεύει τον κόσμο ο κύριος αυτός.
  Που το ξέρετε όμως, ότι είναι καλός συνταγματολόγος και καλός ρήτορας.
  Πότε έγινε καλός συνταγματολόγος, όταν από 23 ετών είναι στην ΚΕ ενός φαύλου κόμματος; Είχε δάσκαλο τον μακαρίτη Δ. Τσάτσο για τον οποίο συμμερίζομαι τις απόψεις δημοσιογράφων που έχουν γράψει σχετικά βιβλία. Μπορείτε να μου δώσετε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις διεθνών περιοδικών στα οποία δημοσίευσε ο Β. για να προωθήσει την επιστήμη;
  Όσο για το ρήτορας, ο λόγος του έχει ροή λέξεων, αλλά όχι ροή νοημάτων. Έχω ακούσει απλούς ανθρώπου και διατυπώνουν μετά το τέλος της ομιλία του, το σοφό ερώτημα: "Τι είπε".
  Είναι απλώς ένα οξυδερκής στρεψοδίκης με καλή στόφα επαρχιώτη δικολάβου

 5. Δημήτρης Π. avatar
  Δημήτρης Π. 05/04/2012 11:20:37

  Να επισημάνουμε και τις εκλεκτές παρουσίες στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως αυτή του Γιώργου Νταλάρα! Σε άλλο site, υπάρχει και γλυκό ενσταντανέ με τον λαϊκό καλλιτέχνη να... εκρήγνυται στα γέλια ενώπιον του Μπένι!

 6. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 05/04/2012 11:25:37

  Προφητικό το "Τελειώνουμε". Ας ελπίσουμε να τελειώσουν οριστικά και να ξεκουμπιστούν άπαξ δια παντός.

 7. juliet avatar
  juliet 05/04/2012 11:34:40

  .....Αγελάδα.

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/04/2012 11:35:09

  Ἑάν μοῦ πεῖτε σοβαρά ὃτι τό σύνθημα πίσω του δεξιά δέν εἶναι φωτομοντάζ....,θά πεθάνω...ἀπ' τά γέλια!!!

 9. avanti avatar
  avanti 05/04/2012 12:12:32

  Είπε: Υπάρχει ιδεολογική, πολιτική και αισθητική τρομοκρατία και διατυπώνεται ένας πολιτικός λόγος που λαϊκίζει, δημαγωγεί, υπεραπλουστεύει και αυτοταπεινώνεται :
  Δηλαδή προσδιόρισε επακριβώς αυτό το οποίο ο ίδιος και τα συνεταιράκια του κάνουν. Τόσο απλό.
  Και για να αποδείξει τα περί αυτοταπείνωσης, αποφάσισε να μιλήσει στους ανθρώπους των γραμμάτων & των τεχνών!
  Πολύ επικίνδυνος για τους απλοϊκούς και αδαείς.

  • S.P. avatar
   S.P. @ avanti 05/04/2012 12:46:37

   Συνήθως δεν συμφωνώ με τις απόψεις σας, αλλά η τελευταία φράση σας είναι θαυμάσια!

 10. andreas rodopoulos avatar
  andreas rodopoulos 05/04/2012 12:40:41

  ο ανθρωπος αυτός είναι ισως ο μεγαλλίτερος απατεώνας ,μαζύ με τον Λοβέρδο -(Κόκκαλη) θα παίξουν το παιχνίδι των γεννοσήμων απο 'INDIA'

 11. avanti avatar
  avanti 05/04/2012 12:59:12

  Μεταξύ των πνευματικών ανθρώπων ..... Γ. Λιάνης, Γ. Νταλάρας, Κ. Καράντη, Αγάπη Βαρδινογιάννη, Εμμανουέλα Παυλίδου.... δηλαδή όλο το πνευματικό πασοκ!

 12. thanasis avatar
  thanasis 05/04/2012 13:54:59

  ο Βενιζέλος ψήφιζε κανονικότατα όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης Παπανδρέου οπότε είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. έδωσε και το δικό ξεχωριστό στίγμα στην υπόθεση PROTON. Θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεταβατικούς προέδρους του ΠΑΣΟΚ

 13. boofos avatar
  boofos 07/04/2012 08:15:38

  Α Ρ Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε !!!!
  δεν καταλαβαινω, τι αρχιζουμε ?
  μεχρι τωρα που ειμαστε ?......................αρα ειμαστε ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ -ΧΑΜΕΝΟΙ?
  τωρα ειμαστε υπο καθεστος ΣΩΤΗΡΙΑΣ? ......................αρα αυτοι ειναι ΣΩΤΗΡΕΣ?
  και ποιοι μας βουλιαξαν? ΑΛΛΟΙ ?........... ΔΕΝ αυτοι ειναι που μας κατεστρεψαν?
  και τωρα αρχιζουμε ?..........παλι με αυτους ???????......ΙΔΙΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ?????????
  αρα παλι ΧΑΜΕΝΟΙ και ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ..!!!
  η μηπως παλι δεν καταλαβα κατι?
  Μαλλον ειμαι μπουφος.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.