21/10/2008 16:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «παρέα του Μαξίμου» τι θα κάνει τώρα;

Πως αλλάζουν οι καιροί... Η πανίσχυρη μέχρι προ ...μηνός «παρέα του Μαξίμου» διαλύεται στα εν ων συνετέθη, αφού τα golden boys της ΝΔ που την αποτελούν ψάχνουν ήδη για νέο προστάτη, μετά την αναμενόμενη απομάκρυνση Ρουσόπουλου από το Μαξίμου.

Στην «παρέα του Μαξίμου» ανήκουν οι κ. Διονύσης Ζακυνθινός, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, Μενέλαος Δασκαλάκης, Πάνος Λειβαδάς, Άγγελος Φιλιππίδης και Σπύρος Κλαδάς. Της «προσκολλήσεως» είναι και ο Βαγγέλης Αντώναρος ενώ, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιάννης Ανδριανός, κρατάει αποστάσεις (κάτι έμαθε από τα DVD). Οι περισσότεροι εξ αυτών  (πλην του Σπύρου Κλαδά που εντάχθηκε αργότερα) ήταν μέλη της «ομάδας  Ρουσόπουλου» που διεξήγαγε την επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ πριν από τις εκλογές του 2004.Έκτοτε εξακολούθησαν να συνεδριάζουν συνολικά, ή σε μικρότερες ομάδες, στο Μέγαρο Μαξίμου και να συναντιούνται στα καφέ του Κολωνακίου. Σταδιακά κατέλαβαν θέσεις του κρατικού μηχανισμού (ΟΠΑΠ, ΤΤ κλπ)

Ως γενικός διευθυντής της ΝΔ, ο Μενέλαος Δασκαλάκης έπαιξε τον ρόλο δούρειου ίππου της παρέας για την άλωση του  κομματικού μηχανισμού. Στην αρχή είχε τοποθετηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και πήγε στη Ρηγίλλης, όταν έγινε η αλλαγή φρουράς στο κόμμα και αποχώρησε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο Γραμματέας του κόμματος, ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης ερωτήθηκε για τυπικούς μόνο λόγους - ως συνήθως δηλαδή. Όπως έχουμε γράψει ήδη και μόνο το γεγονός ότι παρέλαβε από τον μακαρίτη Γιάννη Βαρθολομαίο το ταμείο του κόμματος, κρυφό και φανερό, είναι ενδεικτικό της ισχύος του.

Ο κ. Διονύσης Ζακυνθινός είναι παλαιός κομματικός (από την δεκαετία του 1970) και έχει διαγράψει μεγάλη πορεία. Πάντα στο παρασκήνιο αποφεύγει να εκτίθεται και εκτελεί δύσκολες αποστολές για λογαριασμό του κ. Καραμανλή. Είναι, όπως λένε, «κινητό αρχείο για πρόσωπα και πράγματα στο κόμμα». Τοποθετήθηκε και εκείνος στο ΔΣ της ΕΡΤ, τώρα έχει θέση αντιπροέδρου, και μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου από την πίσω πόρτα. Έχει όμως και γραφείο δίπλα στον κ. Ρουσόπουλο στο νέο κτήριο της Γραμματείας Ενημέρωσης, χωρίς όμως να διαθέτει ανάλογη αρμοδιότητα.

Από την «επικοινωνιακή ομάδα» Ρουσόπουλου ξεκίνησε και ο κ. Πάνος Λειβαδάς. Μετά τις πρώτες νικηφόρες εκλογές τοποθετήθηκε στη νευραλγική για τον έλεγχο των περιφερειακών ΜΜΕ θέση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης. Μετά τις εκλογές του 2007 ο κ. Ρουσόπουλος προσπάθησε να τον διορίσει περιφερειάρχη Αττικής δηλαδή στην εκλογική περιφέρεια που θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά απέτυχε λόγω Ντόρας.

Έτερος της παρέας ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, οικονομολόγος του London School of Economics και συνομιλητής του πρωθυπουργού. Το μετριοπαθές παρουσιαστικό του έρχεται σε αντίθεση με το μένος που επιδεικνύει σε όσους του ασκούν κριτική. Μετά τις πρώτες εκλογές τοποθετήθηκε γραμματέας Ολυμπιακών Ακινήτων και παρότι δεν έχει να επιδείξει κάτι πέρα από την εγκατάλειψη και την παρακμή της ολυμπιακής κληρονομιάς αναβαθμίστηκε μετά τις εκλογές τουν 2007 σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, όπου παρά τις στενές φιλικές σχέσεις του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη διακρίθηκε, όπως τον κατηγορεί η «Ε», τουλάχιστον, στην προώθηση της Ιντραλότ.  

Αναπληρωτής καθηγητής του London School of Economics, ο κ. Χατζηεμμανουήλ είχε αφετηρία το «Κέντρο Πολιτικής Ερευνάς και Επικοινωνίας» (ΚΠΕΕ), μια από τις «γαλάζιες» δεξαμενές σκέψης, του οποίου ήταν πρόεδρος την περίοδο 2004-2006. Πρόεδρος στο ίδιο ίδρυμα χρημάτισε και το άλλο μέλος της «παρέας», ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος είναι πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Φίλος του πρωθυπουργού και του εξ απορρήτων του, Γιάννη Αγγέλου, ο κ. Φιλιππίδης προοριζόταν την πρώτη τετραετία για διοικητής στην Τράπεζα Αττικής. Προσέκρουσε όμως στο βέτο του Μιλτιάδη Έβερτ.

Φίλος και συνεργάτης από παλιά και του κ. Χατζηεμμανουήλ και του κ. Φιλιππίδη είναι και το άλλο μέλος της παρέας του Μαξίμου ο γνωστός από τις περιπέτειές του στην υπόθεση Ζαχόπουλου Σπύρος Κλαδάς.

Ένα άλλο πρόσωπο, τέλος, που «λύνει και δένει» στο Μαξίμου και η κ. Αμαλία Κυπαρίσση επικεφαλής του γραφείου του κ. Ρουσόπουλου και άλλοτε υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Παναθηναϊκού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 21/10/2008 17:00:52

  Τὀ LSE βγἀζει μπουμποὐκια καἰ τἀ στἐλνει σἐ διἀφορες χὠρες.Εκεἰ,δἐν εισἀγεται ὀποιος καἰ ὀποιος.

 2. underground avatar
  underground 21/10/2008 17:09:28

  Κάνεις λάθος ο Φιλιπιδάκος τον έχει γραμμένο τον Αγγέλλου εκει που δεν πιάνει το μελάνι.

 3. ronnie avatar
  ronnie 21/10/2008 17:12:28

  Μα γιατί σχεδόν όλοι τους είναι Παναθηναικοί?

 4. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 21/10/2008 17:25:47

  Ενα χρόνο κράτησαν τα μπουμπούκια που μας είχανε πρήξει οι φυλλάδες με πρώτο και καλύτερο το ΦΕΚ και την Καθημερινή, που θα σώζανε την Ελλάδα. Πάντως για να λέμε την αλήθεια, ο μόνος που όντως είναι κομματικός και έχει γράψει πολλά ένσημα στο κόμμα, είναι ο Κλαδάς. Ε λοιπόν αυτός έγινε και ο πιό ψιλοκομένος κυμάς και στα γρήγορα μάλιστα.

 5. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 21/10/2008 18:12:10

  Το ωραίο είναι ότι στη σημερινή απεργία ολοι όσοι στηρίχθηκαν και έλαβαν και θέσεις από τη ΝΔ και ήταν «δίχρωμη» σήμερα απεργούσαν επειδή βλέπουν ότι η κυβέρνηση πέφτει και «κόλλησαν ένσημα» για την επόμενη κυβέρνηση!.

 6. Νικόλας avatar
  Νικόλας 21/10/2008 18:30:12

  Ποιος νοιάζεται για παρέες και κλίκες; Είναι γαργαλιστικό να παρακολουθεί κανείς την πορεία αυτών των ομάδων, όμως δεν είναι πραγματική πολιτική αυτό που συμβαίνει εκεί και υπάρχει και ο κίνδυνος να συσκοτιστούν και οι πραγματικές πολιτικές διαδικασίες. Νομίζω πως οι δημοσιογράφοι μπαίνετε συχνά στον πειρασμό να εστιάζετε για λόγους ευκολίας σε αυτό το επίπεδο. Αν είναι κάτι χρήσιμο για τον κόσμο είναι να ξέρει τον κυνισμό που κυριαρχεί αυτές τις ομάδες και όχι ποιος τα έχει καλά με ποιόν.

  ΥΓ Τα παραπάνω είναι φιλικές παρατηρήσεις

 7. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 21/10/2008 18:31:55

  ΑΝ τους έμειναν κάποια χρήματα θα πάνε σε κανένα κοινόβιο μοναστήρι να το τελειώσουν την αναπαλαίωση του ,αν πάλι δεν έχουν θα πάνε (μιας και είναι παρέα ) σε κανένα ιδιόρρυθμο .Όπου θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα

 8. thanos avatar
  thanos 21/10/2008 18:38:21

  3-# ronnie Says:
  October 21st, 2008 at 5:12 pm

  Μα γιατί σχεδόν όλοι τους είναι Παναθηναικοί?

  Γιατι και το fat boy ειναι Παναθηναικος.Τους μαζεψε ολους εκει για να εχει επιτυχιες οπως και ο Παναθηναικος.

 9. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 21/10/2008 18:40:13

  Εάν δούμε τα πράγματα με το μάτι της αλήθειας θα διαπιστώσουμε ότι αίτημα του συνόλου των Ελλήνων είναι να αλλάξουν τα πράγματα η κατάσταση δεν πάει άλλο λένε όλοι.

  Οι αλαζονικές συμπεριφορές, η κυριαρχία της παραπολιτικής, η συγκυρία με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, θα δώσουν ψήφο διαμαρτυρίας και αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ, αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση και οι νεοδημοκραχτες πασοκ θα ψηφίζουν.
  Μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά.

 10. rs avatar
  rs 21/10/2008 18:42:15

  "...φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
  κι ιστορία οι παρέες

  Κάνει ο Θόδωρος την αρχή
  είμαστε δεν είμαστε
  τίποτα δεν είμαστε βρε..."

 11. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 21/10/2008 19:15:30

  ...Εάν δούμε τα πράγματα με το μάτι της αλήθειας θα διαπιστώσουμε ότι αίτημα του συνόλου των Ελλήνων είναι να αλλάξουν τα πράγματα η κατάσταση δεν πάει άλλο λένε όλοι...(Βουνισιος).
  Εισαι σιγουρος, οτι ετσι θελουν οι Ελληνες;
  Πολυ αμφιβαλλω γι αυτο.
  Αν το ηθελαν, ολο και κατι θα κανανε για να αλλαξουν την κατασταση,αλλα φαινεται οτι βολευει πάαρα πολλους αυτη που υπαρχει.
  Ποιος καιει τα δαση, οι 10,20,50;
  Ποιος καταπαταει τη δημοσια γη,αυτοι οι λιγοι μονο;
  Ποιος εχτισε ενα εκατομμυριο αυθαιρετα,εγω;
  Αρα, μην κοροιδευετε εαυτους και αλληλους.Το δεντρο, ειναι σαπιο εως τη ριζα και θα παει ολο απατο.Τελος.

 12. potamiotis avatar
  potamiotis 21/10/2008 19:49:53

  ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ? ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ,ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΠΑΛΙΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ,ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ....

 13. kalongkas avatar
  kalongkas 21/10/2008 20:49:39

  Έτερος της παρέας ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, οικονομολόγος του London School of Economics και συνομιλητής του πρωθυπουργού. Το μετριοπαθές παρουσιαστικό του έρχεται σε αντίθεση με το μένος που επιδεικνύει σε όσους του ασκούν κριτική.

  ###############

  Ποιό μετριοπαθές παρουσιαστικό ρε παιδιά;

  Σαν επηρμένο σκεπάρνι με το φρύδι υψωμένο είναι στη φωτογραφία που βάλατε.

 14. miaouth avatar
  miaouth 21/10/2008 20:53:48

  Λέτε, να διώξουν Ρουσσόπουλο και να πάρουν Πρετεντέρη;
  Η μεταγραφή του αιώνα...

 15. Lara avatar
  Lara 21/10/2008 21:24:19

  Μπορει να εγινε κυμας αντι υψηλης αμοιβης, εξασφαλιζοντας τον ενα ευηποληπτο γηρας

 16. mareli avatar
  mareli 21/10/2008 22:35:48

  Δηλαδή, όλοι αυτοί που εμφανίζονται περίπου ως εγκληματίες, έχουν διαπράξει το ειδεχθέστερο των εγκλημάτων δηλαδή το να είναι φίλοι του Ρουσόπουλου και του Καραμανλή;
  Μήπως η εμπάθεια δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφία;

 17. Factorx avatar
  Factorx 21/10/2008 23:33:17

  @mareli: άρχισες τα γκαιμπελικά πάλι; Είδες να τους ξατηγορούμε εμεις για κανένα εγκλημα; με την ευκαιρία μας λες και ποιες είναι οι σχέσεις της κυβέρνησης που θαυμάζεις με τον Κόκκαλη; να εκείνον που ηθελε να κλείσει φυλακή

 18. anetos avatar
  anetos 22/10/2008 13:24:30

  ειδατε την ολοι την παρεα του Φιλιππιδη σε αρθρο
  της Ελευθεροτυπιας ? το πραγμα εχει πολυ βαθος ειναι πολυεπιπεδες οι κλικες ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.