#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2008 16:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «παρέα του Μαξίμου» σε κατάσταση περιδίνησης

 Η «παρέα του Μαξίμου», όπως επικράτησε να λέγεται στους κομματικούς κύκλους, αφού διήνυσε μία τροχιά στην σκιά, βγήκε πλέον στο προσκήνιο με τις καταθέσεις στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού στον ανακριτή για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Ας δούμε λοιπόν από ποιους αποτελείται και ποιες ήταν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της, μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο. Στην κορυφή της βρίσκεται φυσικά το γνωστό δίπολο εξουσίας του Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο κ. Γιάννης Αγγέλου, ο παντοδύναμος διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιάννης Ανδριανός, παρότι στεγάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου, κρατά διακριτές αποστάσεις από την παρέα κι αυτό λέει πολλά.. Ο Βαγγέλης Αντώναρος, παρότι στεγάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι της προσκολλήσεως.

Ο Μενέλαος Δασκαλάκης αποτελεί βασικό πρόσωπο της παρέας. Ως γενικός διευθυντής της ΝΔ παίζει τον ρόλο δούρειου ίππου για την άλωση του  κομματικού μηχανισμού. Και μόνο το γεγονός ότι παρέλαβε από τον μακαρίτη Γιάννη Βαρθολομαίο το ταμείο του κόμματος, κρυφό και φανερό, είναι ενδεικτικό της ισχύος του. Έχει φήμη τεχνοκράτη και η αλήθεια είναι ότι κάνει συστηματική δουλειά.  

Ο Διονύσης Ζακυνθινός είναι παλαιός κομματικός (από την δεκαετία του 1970) και έχει διαγράψει μεγάλη πορεία. Πάντα στο παρασκήνιο αποφεύγει να εκτίθεται και είναι, όπως λένε, «κινητό αρχείο για πρόσωπα και πράγματα στο κόμμα». Εκτελεί δύσκολες αποστολές για λογαριασμό του προέδρου του κόμματος και μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου από την πίσω πόρτα. Έχει όμως και γραφείο δίπλα στον κ. Ρουσόπουλο στο νέο κτήριο της Γραμματείας Ενημέρωσης, χωρίς όμως να διαθέτει ανάλογη αρμοδιότητα. Μια εποχή εμφανιζόταν να έχει σχέση και με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο παίζοντας και τον ρόλο διαύλου μεταξύ του υπουργού Υγείας και του κ. Ρουσόπουλου.

Ο Πάνος Λειβαδάς ξεκίνησε από την «επικοινωνιακή ομάδα» Ρουσόπουλου και μετά το 2004 τοποθετήθηκε στη νευραλγική θέση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, για τον έλεγχο κυρίως των περιφερειακών ΜΜΕ. Μετά τις εκλογές του 2007 ο κ. Ρουσόπουλος προσπάθησε να τον διορίσει περιφερειάρχη Αττικής, στην εκλογική περιφέρεια δηλαδή που θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Η τοποθέτησή του όμως προσέκρουσε στις συνδυασμένες αντιδράσεις Μπακογιάννη και Μεϊμαράκη που ήθελαν στην περιφέρεια τον δικό τους άνθρωπο, Χαράλαμπο Μανιάτη. Εκείνος όμως που τον έκοψε ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος που είχε την αρμοδιότητα ως υπουργός Εσωτερικών και έχει προσεγγίσει την κ. Μπακογιάννη.

Ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, οικονομολόγος του London School of Economics, είναι κι αυτός συνομιλητής του πρωθυπουργού. Το μετριοπαθές παρουσιαστικό του έρχεται σε αντίθεση με το μένος που επιδεικνύει σε όσους του ασκούν κριτική. Μετά τις πρώτες εκλογές τοποθετήθηκε γραμματέας Ολυμπιακών Ακινήτων και παρότι δεν έχει να επιδείξει κάτι πέρα από την εγκατάλειψη και την παρακμή της ολυμπιακής κληρονομιάς αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ.

Φίλος και συνεργάτης από παλιά του κ. Χατζηεμμανουήλ είναι και το άλλο μέλος της παρέας του Μαξίμου ο κ. Σπύρος Κλαδάς, πρώην γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων και εν συνεχεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης. Ο κ. Κλαδάς αντικατέστησε τον κ. Η. Αργυρό στην επίσης κομβική θέση του προέδρου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων - ΥΠΕΕ, πρώην ΣΔΟΕ. , ενώ από την άνοιξη του 2004 ως τον Ιούνιο του 2005 ήταν γενικός γραμματέας και ακολούθως ορίστηκε γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης του υπουργείου Πολιτισμού. Σύμπτωση: Ο κ. Κλαδάς ήταν συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του κ. Στρατή Στρατήγη, που είναι το γραφείο το οποίο πρόσφερε τη νομική τεχνογνωσία για την έκδοση ομολόγων δομημένων και μη (μόνο αυτό και ένα άλλο δικηγορικό γραφείο διαθέτουν το σχετικό Know How). Στο ίδιο γραφείο είχε θητεύσει όμως και ο ένας από τους γιους του διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, του κ. Κώστα Σταικούρα.

Αυτή ήταν η κατάσταση στην «παρέα του Μαξίμου» μέχρι να ξεσπάσει η «Ζαχοπουλιάδα». Οι ισορροπίες αλλάζουν τώρα με ρυθμό καταιγιστικό καθώς η σύγκρουση Ρουσόπουλου – Αγγέλου, με πρώτο θύμα τον Γιάννη Ανδριανό είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Όπως ευκρινείς είναι και οι δυνάμεις που κρύβονται πίσω από την διαμάχη Θέμου Αναστασιάδη – Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Αλλά και μόνον το γεγονός ότι τα επιχειρήματα του κ. Μάκη χρησιμοποιούνται και για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Μαξίμου, δείχνει το σημείο στο οποίο έχει εκπέσει η πολιτική ζωή του τόπου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 16/01/2008 21:07:40

  Ρε σύντροφε FactorX τι βάζεις φωτογραφία του "Σουχόϊ"; Και δεν είναι σε κατάσταση περιδύνησης, αλλά κάνει τον ελιγμό της κόμπρας (πάντα θανατηφόρος για τους αντιπάλους)

 2. Factorx avatar
  Factorx 16/01/2008 21:10:23

  Πάντα κολημένος με τα σοβιετικά μαχητικά εσύ. Έβαλα αυτή τη φωτογραφία πρώτον γιατι αποδίδει καλύτερα το θέμα και δεύτερον για να μην ξεχνάμε τι κρυβόταν πίσω απο τα πρώτα θέματα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. τα ξεχνάτε εκείνα για τους φίλους των φίλων;

 3. Suhoi avatar
  Suhoi 16/01/2008 21:20:43

  Ε, τότε τίποτε γαλλικά αμυντικά συστήματα έπρεπε να βάλεις ρε Φακτορ!!!!

 4. NS avatar
  NS 17/01/2008 00:41:21

  "Σύμπτωση: Ο κ. Κλαδάς ήταν συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του κ. Στρατή Στρατήγη, που είναι το γραφείο το οποίο πρόσφερε τη νομική τεχνογνωσία για την έκδοση ομολόγων δομημένων και μη (μόνο αυτό και ένα άλλο δικηγορικό γραφείο διαθέτουν το σχετικό Know How)." Factorx αυτό πρέπει να το ελέγξεις καλύτερα. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 10 δικηγορικά γραφεία που έχουν το σχετικό know how επί των δομημένων και κάνουν τέτοιες συναλλαγές και μάλιστα έχουν υψηλότερη θέση στις σχετικές αξιολογήσεις (βλ. π.χ. www.legal500.com). Κατά πάσα πιθανότητα δε αυτά και όχι το συγκεκριμένο γραφείο ανέλαβαν τις περιβόητες εκδόσεις των δομημένων. Για μή δομημένα, πάνω από 30 γραφεία κατέχουν το σχετικό know how.

 5. factorx avatar
  factorx 17/01/2008 01:19:33

  θα το ελέγξχω. Το θέμα είναι όμως η σχέση του κ. Κλαδά με ένα γραφείο που σίγουρα προσφερε τις γνώσεις του για ομόλογα. Αλλο θέμα αν έχει και την αποκελιστικότητα. Επίσης απο το ίδιο γραφείο πέρασε και ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ και ένας απο τους γιους του Σταίκούρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.