#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/12/2007 16:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «παρέα της Θεσσαλονίκης» σε νέες περιπέτειες

 Διαβάζω ότι στον ογκώδη φάκελο που περιήλθε στα χέρια του διευθυντού του γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γιάννη Αγγέλου, για τον X. Ζαχόπουλο περιλαμβάνονται και καταγγελίες που άπτονται του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων που διαθέτει ο ΟΠΑΠ στο υπουργείο Πολιτισμού. Επειδή μιλάμε για πάρα πολλά εκατομμύρια (που πάνε όλα σε ημέτερες χορηγίες) θυμήθηκα όσα γράφαμε για τον κ. Γ. Τζιαμπίρη ο οποίος διορίσθηκε το 2004 σύμβουλος του ΟΠΑΠ με …450.000 ευρώ το χρόνο για να προσφέρει τις συμβουλές του στον περιβόητο διαγωνισμό που κατέληξε προεκλογικά στην INTRALOT του Σωκράτη Κόκκαλη (βλ.εδώ). Βασικό προσόν του κ. Τζιαμπίρη ήταν το γεγονός ότι είναι γιος της κας Ολυμπίας Γκίμπα - Τζιαμπίρη, καθηγήτριας Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τέως αντιπρυτάνεως και προέδρου του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής». Μετά το 2004 η  κα. Τζιαμπίρη τοποθετήθηκε και πρόεδρος του «Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών» (ΙΚΥ) κι αυτό σχολιάσθηκε τότε από κάποιους «κακεντρεχείς» (κατά τον κ. Ρουσόπουλο) ως δημόσια αναγνώριση της συνδρομής της στην πανεπιστημιακή ανέλιξη της συζύγου του Πρωθυπουργού.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η κα Νατάσσα Παζαίτη ανέβηκε τις κλίμακες της μόρφωσης, ξεκινώντας από τη Σχολή Νηπιαγωγών Καρδίτσας, με την βοήθεια όχι μόνο της κας Τζιαμπίρη, αλλά και του Χρήστου Ζαχόπουλου και του Λουκά Ανανίκα. Το έργο αυτό και των δυο – όπως και η τυφλή αφοσίωσή τους - αναγνωρίστηκε δημοσίως με την τοποθέτησή τους ως γενικών γραμματέων των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας - Θράκης αντίστοιχα. Γι αυτό το λόγο η τραγωδία του Ζαχόπουλου επαναφέρει στο προσκήνιο τα έργα και τις ημέρες της περίφημης «παρέας της Θεσσαλονίκης». Ας μην παραπονιούνται και διαμαρτύρονται λοιπόν στο Μαξίμου και τη Ρηγίλης. Όλα εδώ πληρώνονται. 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Suhoi avatar
    Suhoi 23/12/2007 16:15:03

    Όταν κάποτε ρώτησαν τον κ. Ρουσόπουλο για την «παρέα της Θεσσαλονίκης», τα χαρακτήρισε όλα αυτά «κακεντρεχή σχόλια» και πρόσθεσε ότι «ο τόπος είναι πολύ μικρός και γνωριζόμαστε μεταξύ μας». Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Ξέρουμε από πού ξεκίνησε ο καθένας και που κατέληξε. Και κυρίως πως κατέληξε και με ποιών τις πλάτες. Στην Ελλάδα οι πρωθυπουργοί δεν ζούνε απομονωμένοι σε μυστικά παλάτια. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας και μένουν εδώ δίπλα. Ξέρουμε όλοι με ποιους κάνουν παρέα, με ποιους τρώνε και με ποιους βγαίνουν έξω. Ήταν λοιπόν τόσο κοντόφθαλμοί ώστε πίστεψαν ότι δεν θα έβγαιναν κάποτε όλα στη φόρα; Ή γνώριζαν, αντιθέτως, ότι ήταν μόνοι προσωρινοί και γι αυτό έπεσαν με τα μούτρα στον κρατικό μπεζαχτά; Δεν ξέρω. Διερωτώμαι κι εγώ. Για ένα είμαι σίγουρος. Στη Ρηγίλης δεν πρέπει τώρα να παραπονιούνται για όσα λένε και γράφουν για την σύζυγο του Πρωθυπουργού; Τα ίδια δεν έγιναν και με την σύζυγο ενός άλλου πρωθυπουργού; Στους ίδιους που τα λένε και τα γράφουν αυτά (τότε και τώρα) δεν στηρίχτηκαν;

  2. Frixos13 avatar
    Frixos13 23/12/2007 16:51:43

    Tο "ΒΗΜΑ" γράφει σημερα, ο Χρήστος Ζαχόπουλος ζήτησε απο την Νατάσσα Καραμανλή, να συναντηθούν σε εστιατόριο του Νέου Ψυχικού, πράγμα που έγινε. Μονο που η συνάντηση δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει το μοιραίο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.