Η παλιννόστηση των δεξιών ψηφοφόρων κεντρικός εκλογικός στόχος της ΝΔ
13/02/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η παλιννόστηση των δεξιών ψηφοφόρων κεντρικός εκλογικός στόχος της ΝΔ

Σε αναδιάταξη δυνάμεων προχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει των ευρωεκλογών, με πρώτη και καθοριστική απόφαση αυτή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών με την κατάργηση της λίστας και της καθιέρωσης της σταυροδοσίας.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει, επίσης, εκτός από την ταχύτατη προώθηση των μεταρρυθμίσεων, να εκδηλωθούν τους επόμενους δυο μήνες έως την έναρξη επί της ουσίας της προεκλογικής περιόδου, ορισμένες κρίσιμες πρωτοβουλίες, με τις οποίες φιλοδοξεί ότι η ΝΔ θα πάρει το προβάδισμα.

Στις προθέσεις του είναι επίσης η διαμόρφωση ενός επιτελείου μάχης που θα αναλάβει να συντονίσει τις τρέχουσες υποθέσεις ως τις ευρωεκλογές. Στο σχήμα θα κληθούν να συνδράμουν αρκετά πρόσωπα με ιστορία στην ΝΔ, κίνηση που σηματοδοτεί την ανάκληση στην ενεργό δράση, πεπειραμένων στελεχών που συνδέθηκαν με τις πρώτες περιόδους ανάπτυξης της ΝΔ.

Ήδη, το γεγονός ότι στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συνιστά μια σημαντική εξέλιξη, για όσους παρακολουθούν τα σήματα καπνού από το πρωθυπουργικό μέγαρο…

Αποτελεί κοινή παραδοχή, πως το κόμμα της ΝΔ δεν μπορεί πλέον αν ανταποκριθεί ούτε στις απαιτήσεις της εποχής, ούτε στις υποχρεώσεις του και επί της ουσίας αποτελεί έναν σκελετό που έχει νεκρώσει. Η ώρα των αλλαγών έφθασε και ήδη κινούνται οι διαδικασίες για την αναγέννησή του, διότι χωρίς κόμμα δεν μπορεί να στηριχθεί η κυβέρνηση και χωρίς κομματικό μηχανισμό, η παράταξη δεν έχει πιθανότητες για εκλογικές επιτυχίες.

Παράλληλα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές θα επιχειρηθεί η παλιννόστηση των δεξιών ψηφοφόρων που διασκορπίστηκαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.

Υψηλόβαθμοι κομματικοί και κυβερνητικοί παράγοντες έχουν επιφορτισθεί από τον Αντώνη Σαμαρά με το καθήκον να αλώσουν στην επαρχία και στα αστικά κέντρα τους φίλους και τις «επιρροές» των μικρών κομμάτων.

Διότι, αντίθετα από διάφορους που πιστεύουν ότι για να γυρίσουν αυτοί οι ψηφοφόροι στην παράταξη πρέπει πρώτα να επιστρέψουν στη ΝΔ τα στελέχη που διεγράφησαν ή αποχώρησαν, ο Πρωθυπουργός έχει άλλα σχέδια, αφού θέλει πίσω στη ΝΔ τους ψηφοφόρους των δεξιών μικρών κομμάτων, όχι όμως και τους αρχηγούς ή τα στελέχη τους.

Η δεύτερη επιχείρηση που έχει ξεκινήσει το Μαξίμου είναι η προσέλκυση ορισμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που θέλουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ο χρυσός κανόνας για να μεταστραφούν προς τη ΝΔ οι δυσαρεστημένοι του ΠΑΣΟΚ είναι το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης, όπως εκτιμούν οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά.

Ιδιαίτερο βάρος θα ρίξει η ΝΔ στην λεγόμενη "σιωπηλή πλειοψηφία", σε αυτούς δηλαδή που στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλισθεί η σταθερότητα

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ , ώστε να προσελκύσει αρκετούς τέτοιους ψηφοφόρους. Το αντίθετο μάλλον. Αυτό γεμίζει αισιοδοξία το Μέγαρο Μαξίμου ότι μπορεί να γυρίσει το ματσάκι, που λέει και η διαφήμιση!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 13/02/2014 07:56:05

  ..........τους ψηφοφόρους των δεξιών μικρών κομμάτων, όχι όμως και τους αρχηγούς ή τα στελέχη τους. Για να φέρεις πίσω ψηφοφόρους απαιτείται ΝΑ όχι ΘΑ και να απομακρύνεις αυτούς που σε θάβουν π.χ. αύξηση διοδίων εκτός ότι η δικαιολογία είναι αστεία απο τον πασόκο υπουργό υπάρχει και το ίδιο με τον καταστροφέα της ΝΔ Σουφλιά παραμονές εκλογών. Ο κακός χειρισμός της ΧΑ ,χρακτηρίστηκε εγκληματική συμμορία αλλά οι ψηφοφόροι της ΔΕΝ είναι εγκληματίες και αν είναι οι παοκοι τί είναι ; που αποδεδειγμάνα ρημάξαν την χώρα.

 2. Τ. Σ. avatar
  Τ. Σ. 13/02/2014 08:24:27

  Χάθηκαν οι ταλιμπαν" της παράταξης και πήγαν στη ΧΑ ή στην καλύτερη περίπτωση στο σπίτι τους. Εδοθησαν ευκαιρίες να μεινειυη παράταξη συμπαγής και πανίσχυρη. Ομως προτιμήσαμε την Πασοκική πολιτικη αντί της φιλολαϊκης δεξιάς πολιτικής. Προτιμήσαμε να κρατήσουμε τους κηφηνες του Παπανδρέου και του Λαλιώτη στις θέσεις τους και να ξεσχισουμε τον μικροϊδιοκτητη. Έτσι ΣΒΗΝΟΥΝ οι παρατάξεις FOR EVER κύριε αρθρογραφε. Λυπάμαι, διότι και εγώ ήμουν ένα ασημαντο μέλος της από τα φοιτητικα μου χρόνια.

 3. Yiannis E. avatar
  Yiannis E. 13/02/2014 08:26:29

  Ο Σταύρος Δήμας πού είναι; Τι κάνει;

 4. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 13/02/2014 08:43:56

  η τακτική σαμαρά είναι σωστή, τα περισσότερα από τα πρόσωπα που αποχώρησαν ή διεγράφησαν κινούνταν στα όρια του γκροτέσκου. Το κόμμα μας μπορεί και πρέπει να γίνει και πάλι πολυσυλλεκτικό. ορισμένοι γραφικοί, όταν το λέω, νομίζουν ότι αυτό σημαίνει να γεμίσουμε ντοράκια. όχι, πρέπει να γεμίσουμε συντηρητικούς, χριστιανοδημοκράτες, φιλελεύθερους, λίγο πιο δεξιούς από το σύνηθες, φιλοευρωπαϊστές. αυτό ήταν το κόμμα του Εθνάρχη. να θυμηθούμε τι έκανε όλους αυτούς τους Έλληνες να στοιχίζονται πίσω του, να το αναπαράγουμε.

 5. Y. avatar
  Y. 13/02/2014 09:40:46

  Αν περιμένει ο Σαμαράς “...η ΝΔ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής, και στις υποχρεώσεις της” και να κάνει “…αναδιάταξη δυνάμεων” με τους αποσπασμένους των ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΔΕΗ, υπουργείων κλπ, κλπ, κλπ στη Συγγρού, είναι βαθιά νυχτωμένος. Η λούφα, τα προσωπικά παιχνίδια, η καρέκλα που ανεβάζει το πρεστίζ, και η δημιουργία κυβερνητικών διασυνδέσεων είναι το μόνο τους ενδιαφέρον. “…η πάρτη μας να κερδάει, και όλοι οι άλλοι να παν να….”

 6. Jean-Claude DL avatar
  Jean-Claude DL 13/02/2014 17:37:05

  Tι τα θελετε; Τι να πούμε τωρα; Πριν λίγο, έψαχνα στον guardian για κάτι άσχετο, και έπεσα πάνω σε αυτό το παλαιό άρθρο. http://www.theguardian.com/world/2011/aug/05/greek-austerity-opponent-antonis-samaras Μελαγχόλησα .... Και αν μου πείτε πως η πολιτική είναι ρεαλιστική θεωρηση των πραγμάτων και όχι συναίσθημα και μελαγχολία,θα συμφωνήσω. Απλά, η μελαγχολία μου προέρχεται από ρεαλιστικές σκέψεις: πού θα βρισκόμασταν τωρα αν ο Σαμαράς είχε πεί ξεκαθαρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό και είχε ηγηθεί ενός κινήματος ανατροπής της καταστροφικής επίδρασης των μνημονίων. At any cost. Σκεφτείτε το.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.