#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2008 12:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η παλιά πληγή του κυπριακού

Από το Greek American News Agency   
Παρέμβαση - καθοδήγηση του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης στις μεθαυριανές εθνικές εκλογές της Κύπρου επιχειρείται με το χθεσινό (14 -02 -2008) κύριο άρθρο της εφημερίδας η οποία καλεί τους Ομογενείς Κύπριους να καταψηφίσουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο (!) αντιπροτείνοντας τους Γιαννάκη Κασουλίδη και Δ. Χριστόφια. Το άρθρο έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην Ε/Κυπριακή κοινότητα της Αμερικής αλλά ανησυχία και στην Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα ανήκει στην οικογένεια Μητσοτάκη, άρα οι συνειρμοί και οι συνδέσεις με το περιβάλλον της Υπουργού Εξωτερικών γίνονται αυτομάτως και χωρίς περιστροφές στις συζητήσεις των Ομογενών. Ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως θα ανοίξουν πάλι παλιές πληγές μεταξύ Παπαδόπουλου και οικογένειας Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις στο παρασκήνιο και καταγγελίες του Τάσου για προσπάθεια αποσταθεροποίησης(του).

περισσότερα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 15/02/2008 15:27:51

  Factor
  αν μπορείς "ανέβασε" ως αυτοτελές ποστ την παρακάτω επιστολή.
  Είναι μακροσκελής, αλλά σπαρακτική.
  Από ανθρώπους που πονάνε την Ελλάδα, με τον δικό τους τρόπο.
  Εδώ η επιστολή θάφτηκε.
  Η σιχαμένη φαμίλια συνεχίζει εργολαβικά να βυσσοδομεί εναντίον του Προέδρου Παπαδόπουλου. Και το γύναιο συνεχίζει να περιφέρεται στα κομμωτήρια και στο ενδιάμεσο να παριστάνει την ΥΠΕΞ.
  *********
  Ελληνικό Εθνικό Κέντρο
  Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια, ΗΠΑ

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

  Αξιότιμη κ. Μπακογιάννη,.
  Παρακολουθούμε εκ τον σύνεγγυς τους χειρισμούς σας από την ήμερα που αναλάβατε την ηγεσία της Ελληνικής διπλωματίας και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποια σύγχυση στη σκέψεις σας για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο βαριές εκφράσεις!

  Αξιότιμη κ. Μπακογιάννη, δειλά αλλά σταθερά θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν είσθε υπάλληλος του Στέιτ Ντεπάρτμεντ ούτε υποτακτική του κ. Γκιούλ, Ο Ελληνικός Λαός σας έχει δώσει την εντολή να χειριστείτε τις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας. Φαίνεται όμως ότι αυτή η εντολή έχει ξεχαστεί!

  Όταν μια χώρα έχει το προνόμιο να ηγείται ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκμεταλλεύεται το προνόμιο αυτό για να προωθήσει με εύσχημο τρόπο τα συμφέροντα της. Κατά την διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας τον Σεπτέμβριο, εσείς «μετακομίσατε» στη Νέα Υόρκη και επιδοθήκατε στην προσωπική σας προβολή. Υιοθετήσατε ακριβώς τη γραμμή που σας διέγραψαν από το Στέιτ Ντεπάρτμεντ και αποφασίσατε να λύσετε το Μεσανατολικό! Ευθυγραμμιστήκατε με τον κ. Ανάν και η Αμερική είχε δύο ανδρείκελα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τον κ. Ανάν και εσάς.

  Για Ελλάδα και Ελληνικά θέματα ούτε λόγος!
  Και φυσικά όπως όλοι ξέρουμε τώρα, εισπράξατε το θαυμασμό από τους Εγγλέζους και τους Αμερικάνους αλλά αποτύχατε οικτρά και στο Μεσανατολικό και βεβαίως στο χειρισμό των Ελληνικών θεμάτων, και όχι μόνο, αλλά σπαταλήσατε μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Γίνατε ρεζίλι προσωπικά και ρεζιλέψατε και την Ελλάδα.

  Μετά από την επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα, η τότε Ελληνική ηγεσία επινόησε το παραμύθι ότι μια Ευρωπαϊκή Τουρκία συμφέρει την Ελλάδα! Τη στιγμή που η Τουρκία θα ενταχθεί, η Ελλάδα θα διαβαθμιστεί σε αμελητέα πολιτική δύναμη στην περιοχή. Με τα διάφορα πλαίσια οικονομικής στήριξης, η Τουρκία θα γίνει πιο ανταγωνιστική, με καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις για τους Έλληνες Η Τουρκία θα συνεχίζει να προωθεί τις επεκτατικές της βλέψεις πιο αποτελεσματικά μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τελικά Τούρκοι θα κατοικούν στα Ανατολικά Νησιά τον Αιγαίου και στη Θράκη, εφόσον θα μπορούν να εγκατασταθούν στην ΕΕ σε επίπεδο δύο εκατομμυρίων!

  Ποιο από τα επιχειρήματα αυτά δεν καταλαβαίνετε; Ή μήπως θα μας πείτε την άλλη «καραμέλα», ότι η Τουρκία θα παρουσιάζει απειλή για την Ελλάδα. Επί δεκαετίες η Ελλάδα έκανε χρήση του βέτο. Γιατί τότε η Τουρκία δεν απειλούσε, αλλά παρακαλούσε;
  Η Ελλάδα δεν είναι ένα έμφοβο κράτος όπως εσείς και οι φίλοι σας θέλουν να την παρουσιάσουν στον Ελληνικό λαό, το πρόβλημα δεν είναι το φρόνημα του λαού, είναι ότι μερικοί στην πολιτική ηγεσία του τόπου είναι εξαρτημένοι και πουλημένοι!

  Υπάρχει τελεσίγραφο από Τουρκία προς Ελλάδα, αυτό σημαίνει το "casus belli", έχουμε τις γκρίζες ζώνες, έχουμε τα θρησκευτικά θέματα, έχουμε τις διεκδικήσεις εδαφών από τους Τούρκους, έχουμε τις αστείες μεν αλλά υπάρχουσες επισημάνσεις περί μειονότητας στην Θράκη, και τίποτε από αυτά δεν τίθενται ενώπιον της ΕΕ. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά κ. Μπακογιάννη; Η άρση του casus belli θα λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα με τις γκρίζες ζώνες και έχουμε διεθνής συνθήκες που ορίζουν και υποστηρίζουν τις Ελληνικές θέσεις, γιατί λοιπόν δεν το θέτουμε έστω θέμα προς συζήτηση στην ΕΕ; Ξέρουμε το γιατί! Διότι ο κ. Ερντογάν απαίτησε από τους Αμερικάνους να διατάξουν την Ελλάδα να μη θέσει εθνικό θέμα στην ΕΕ. Και εσείς κ. Μπακογιάννη δεχθήκατε αυτήν την θέση, ξέρετε πολύ καλά ότι δεν κάνουμε λάθος, αυτό έχει συμβεί.

  Και αναρωτιόμαστε τι σας έχουν τάξει οι φίλοι σας οι Αμερικάνοι για να κρατάτε τέτοια στάση θυσιάζοντας τα εθνικά συμφέροντα!

  Αναρωτιόμαστε, που αρχίζουν τα όρια της προδοσίας επί τέλους;

  «Χρώμεθα γαρ πολιτεία, και το όνομα μεν δια το μη εις ολίγους αλλ' εις πλείονας οικείν, Δημοκρατία κέκληται». Φαίνεται ότι αυτά τα έχετε ξεχάσει κ. Μπακογιάννη. Η Ελλάδα μας έχει Δημοκρατικό πολίτευμα, οι κυβερνήσεις εκλέγονται από τον λαό, όχι από τους ξένους και όχι από την ντόπια Πέμπτη φάλαγγα!
  Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν θέλει την Τουρκία στην Ευρώπη, επομένως με ποιο δικαίωμα κ. Μπακογιάννη κάνετε δική σας εξωτερική πολιτική; Η Ελλάδα δεν ανήκει στους διαφόρους βαρόνους της πολιτικής ούτε είναι ιδιόκτητο «τσιφλίκι» σας, ευθυγραμμιστείτε λοιπόν με την εντολή του λαού. Οι Αμερικάνοι μπορεί να σας έχουν τάξει την Πρωθυπουργία αλλά δυστυχώς για σας ο Αμερικανός Πρέσβης από τον οποίο καθημερινώς σχεδόν καθοδηγείστε, δεν μπορεί να σας διορίσει, πρέπει να σας ψηφίσει ο λαός και ο λαός δεν ξεχνά.

  Υπάρχει εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και έχει ως σκοπό να επιτύχει επικυριαρχία επί της νήσου. Παράλληλα έχει την απαίτηση και η Κύπρος και η Ελλάδα να μην φέρουν αντίρρηση στην ένταξη και το κατορθώνουν. Μετά από ολέθριους χειρισμούς από Ελληνικής πλευράς (και όχι από Κυπριακής) οι όροι για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία έχουν περιοριστεί στην βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω νομικών ρυθμίσεων και στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Αγκύρας!
  Ο κ. Ερντογάν, μετά από συνεννόηση με τους Αγγλο-Αμερικάνους, κάνει τον τρελό και θέτει θέμα απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Όλοι ξέρουμε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει και το θέμα πρέπει να συνδεθεί με την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων. Αλλά έχουν αποφασίσει για σας και σας «διατάσουν» να μην θέσετε τέτοιο θέμα και συζητάτε για το άνοιγμα λιμανιών στα κατεχόμενα και άλλα απαράδεκτα σχήματα της Φιλανδικής προεδρίας. Τέτοιες συζητήσεις υποσκάπτουν τις Κυπριακές θέσεις και δίδουν οντότητα στο ψευδοκράτος κ. Μπακογιάννη.

  Γιατί δεν λέτε ευθέως ότι εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τους όρους που η ίδια υπέγραψε δεν θα ανοίξει ούτε θα κλείσει κανένα κεφάλαιο; Και μας επαναλαμβάνετε το γελοίο πλέον «θα πρέπει και θα πρέπει η Τουρκία να ...». Η συγκυρία στην Ε.Ε. ευνοεί τέτοια σκληρότερη επί τέλους θέση, διότι συμφωνούν μεγάλα κράτη όπως η Γαλλία, η Αυστρία και άλλοι. Γιατί λοιπόν επί τέλους δεν υποστηρίζετε -τις Κυπριακές θέσεις, που λένε ακριβώς αυτό και οργώνετε την Ευρώπη σαν άτυπος υφυπουργός της Τουρκίας εκλιπαρώντας τους Ευρωπαίους να υποστηρίξουν την Τουρκία;
  Και όχι μόνον αυτά, αλλά συμφωνείτε με την αλλαγή της έκθεσης για την Τουρκία, που θα δοθεί στην δημοσιότητα στις 8 Νοεμβρίου και θα υποβαθμίζει το Κυπριακό, δεν θα αναφέρει το θέμα του Πατριαρχείου και τα σχετικά θέματα και θα καταργεί τον όρο για την αποδοχή από την Τουρκία της γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ποντίων!

  Συνωμοτείτε με τους διαφόρους πληρωμένους και πουλημένους βαρόνους εναντίων του Προέδρου Παπαδόπουλου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έχει γιγάντιο εθνικό ανάστημα, νομίζετε εσείς οι νάνοι του Εθνικού φρονήματος ότι θα κλονίσετε τον Πρόεδρο του μαρτυρικού Κυπριακού Ελληνισμού! Καλώς έπραξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλιας και σας ξεσκέπασε. Και προς τιμή του δεν ενέδωσε σε απανταχού ερχόμενες πιέσεις για διάψευση. Το Προεδρικό γραφείο δεν έκανε καμιά δήλωση διάψευσης. Η συνομωσία επομένως έχει λάβει χώρα όπως ακριβώς την μετέδωσαν οι Κυπριακές και μερικές Ελληνικές εφημερίδες!

  Μήπως έχετε την ατυχή εντύπωση ότι η άτυπη «αντιπροσώπευση» της Τουρκίας από εσάς αντικατοπτρίζει τις Ελληνικές θέσεις: Δεν είμαστε καλά φαίνεται! Μήπως έχετε την ατυχή εντύπωση ότι η στάση σας αντιπροσωπεύει την θέληση του Ελληνικού λαού; Μήπως έχετε την ατυχή εντύπωση ότι αυτή η στάση σας εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος και του απανταχού Ελληνισμού; Δεν το νομίζουμε, κάτι άλλο θα συμβαίνει! Μήπως έχετε την λανθασμένη φιλοδοξία ότι μετά την αδέξια και αντεθνική συμπεριφορά του Υπουργείου Εξωτερικών θα μπορούσατε να γίνετε Πρωθυπουργός; Ποτέ κ Μπακογιάννη. Μετά το φιάσκο Σημίτη, ο Ελληνικός λαός απαιτεί ο Πρωθυπουργός να διαθέτει κάποια εθνικά φρονήματα!.

  Θα μπορούσαμε να σας κατηγορήσουμε για προδοσία, αλλά προδότης είναι αυτός που «προδίδει» το Εθνικό Φρόνημα, εδώ δεν υπάρχει ίχνος εθνικού φρονήματος. Υπάρχει η «καρέκλα» η «τσέπη» οι ξένοι πάτρωνες και η Πέμπτη φάλαγγα. Ο Ελληνικός Θεός να βάλλει το χέρι του!

  Ο σκοπός της επιστολής αυτής δεν είναι η ύβρις. Είναι δείγμα και αποτέλεσμα εθνικής αγανάκτησης! Εάν νομίζεται όμως ότι η επιστολή περιέχει ύβρεις, τότε καλό θα ήταν να προσφύγετε σε ένδικα μέσα, όπου θα δοθεί και εμάς η ευκαιρία να συζητήσουμε δημόσια το τόσο σημαντικά εθνικά θέματα, που στην ουσία εσείς αποκρύπτετε και δεν συζητάτε!

  Μετά τιμής
  Στυλιανός Στυλιανούδης
  Πρόεδρος
  Ελληνικό Εθνικό Κέντρο, 3 Οκτωβρίου 2006,
  Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια, ΗΠΑ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  Σε όλες τις Ελληνόφωνες εφημερίδες Ελλάδος, Κύπρου και Διασποράς
  Σε όλες τις Ελληνικές Οργανώσεις Βορείου και Νοτίου Αμερικής
  Σε όλα τα μέλη της Ελληνικής και Κυπριακής Βουλής
  Σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου
  Σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κύπρου
  Σε όλους τους Αρχηγούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Εθνοφρουράς
  Σε όλους τους Υπουργούς της Ελληνικής και Κυπριακής Κυβερνήσεως
  Σε όλους Νομάρχες και Δημάρχους της Ελληνικής και Κυπριακής επικράτειας

 2. Anonymous avatar
  Anonymous 15/02/2008 15:46:42

  http://www.kalami.net/2008/omogeneia/fyrom_hgetes.html

  - Η γκάφα: Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, η Κοντολίζα αποκάλεσε την Ντόρα δύο φορές ''υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ'' και όταν η Ντόρα την διόρθωσε, η Αμερικανίδα υπουργός, δικαιολογήθηκε διπλωματικά, λέγοντας ότι εκτιμά τις προσπάθειες της Ντόρας και των ελληνικών διπλωματικών αποστολών στις ΗΠΑ να τιμούν ότι έχει σχέση με το Ολοκαύτωμα, περισσότερο και από τους Ισραηλινούς, Εβραίους και μή, στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ανάφερε χαραχτηριστικά ότι ''μπορεί οι διπλωμάτες σου, με πρώτον και καλύτερο τον πρέσβη σου στην Ουάσιγκτον και οι Οργανώσεις σας εδώ να μην τιμούν τις ελληνικές εθνικές επετείους ή να εργάζονται γιά την αναγνώριση γενοκτονιών εις βάρος των Ελλήνων, αλλά σε ότι έχει σχέση με το Ολοκαύτωμα, πρωτοστατούν και το εβραϊκό λόμπι μόνο καλά λόγια έχει να πει γιά σένα''.

  Tα συμπεράσματα δικά σας.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.