#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2010 10:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η παγίδα που ετοιμάζει o Στρος Καν στην αντιπολίτευσηΚάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει με την επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα καθώς οι πληροφορίες μας (και δύσκολα πέφτουμε έξω) μιλάνε για… γιαλατζί δωράκι στην Ελλάδα. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Ντ. Στρος Καν έρχεται στην Ελλάδα για να ανοίξει ξεκάθαρα το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα. Μαζί μ’ αυτό θα ζητήσει, όπως λέγεται, και συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας. Βλέποντας κι ο ίδιος ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει με τίποτε μπροστά θα καταθέσει προτάσεις ώστε να γίνουν κάποιες κινήσεις και να βγει η χώρα από την ύφεση. Στόχος η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα επιχειρήσει να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης και να την παγιδεύσει εμφανίζοντας όλα τα προηγούμενα σε ένα δελεαστικό πακέτο «τροποποίησης του Μνημονίου».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αφού οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας επέκριναν (γεγονός πρωτοφανές) τις τελευταίες ημέρες με συνεντεύξεις τους σε ελληνικά ΜΜΕ την στάση που κρατά απέναντι στο Μνημόνιο ο Αντώνης Σαμαράς και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σήμερα σε κυριακάτικες εφημερίδες εμφανίζονται «πληροφορίες» που φέρουν τον Α. Σαμαρά να συναινεί με τροποποίηση του Μνημονίου «υπό προϋποθέσεις» (!!!).

“Στενός συνεργάτης” του προέδρου της Ν.Δ εμφανίζεται μάλιστα στην “Καθημερινή” να δηλώνει ότι «θα σηκώσουμε το βάρος της συναίνεσης, μόνο αν η κυβέρνηση δείξει αποφασισμένη να πάρει πρωτοβουλίες που σε τρεις - τέσσερις μήνες η αλλαγή του κλίματος θα είναι ορατή και μετρήσιμη στην αγορά» (!!!). Προφανώς ο συγκεκριμένος “συνεργάτης” του προέδρου της ΝΔ (αν δεχθούμε φυσικά και ότι υπάρχει και ότι είναι και “στενός”) πιστεύει ότι έχει να κάνει με έναν ειλικρινή πρωθυπουργό που δεν πιάστηκε ποτέ να λέει την μια μέρα το ένα και την άλλη το αντίθετο και είναι ειλικρινέστατος. Ενδεχομένως μάλιστα  ο συγκεκριμένος “συνεργάτης” να ανήκει σε άλλο κόμμα από εκείνο του οποίου ο εκπρόσωπος καταδίκαζε προχθες τον πρωθυπουργό με την δήλωση: “Η διγλωσσία του κ. Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο” (Π. Παναγιωτόπουλος). Ή να μην έχει καταλάβει, απλώς, ούτε σε ποιό κόμμα, ούτε σε ποιά χώρα βρίσκεται

Κατά τα άλλα, κύκλοι στην Κομισιόν υποστηρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι και η Γερμανία εμφανίζονται αντίθετοι με την πολιτική του ΔΝΤ και του Στρος Καν για επιμήκυνση αλλά τα πάντα θα παιχτούν στους όρους με τους οποίους θα αυξηθεί η διάρκεια αποπληρωμής, αλλά και ένα πιθανό νέο δάνειο.

Βέβαια, η επιλογή του επικεφαλής του ΔΝΤ να ανοίξει στην Αθήνα θέμα ανάπτυξης της χώρας έχει δύο στόχους:

Ο πρώτος είναι να εμφανιστεί η Τρόικα ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα δανεικά αλλά κι ότι θέλει να αναπτυχθεί η χώρα. Αυτό βολεύει και την κυβέρνηση και σ’ αυτό το σημείο υπάρχει σίγουρα deal κάτω από το τραπέζι. Θα βγουν Τρίτη και Τετάρτη οι Παπανδρέου, Χρυσοχοϊδης, Παμπούκης και λοιποί και θα πανηγυρίζουν γιατί το ΔΝΤ θα έχει ανοίξει ένα τέτοιο θέμα.

Ο δεύτερος στόχος είναι το αντάλλαγμα που θα ζητήσει ο Στρος Καν, κι αυτό δεν είναι άλλο από τη μείωση του εργατικού κόστους. Βλέποντας την κυβέρνηση βασιλικότερη του βασιλέως θα ζητήσει να μειωθούν οι μισθοί, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Υπάρχει τέλος και ο… μύχιος πόθος που δεν είναι άλλος από το ξεπούλημα της χώρας. Το κόλπο γνωστό: απαξιώνουμε όσο μπορούμε μια χώρα, τη ρίχνουμε στο βούρκο αλλά στο τέλος της σώζουμε αφού της αρπάξουμε ότι πολύτιμο της έμεινε, τα ασημικά. Πετρέλαια στο Αιγαίο, ενέργεια παντού, ακίνητα – φιλέτα, ΔΕΚΟ κερδοφόρες που θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών, οδικά έργα στους νταβατζήδες, εθνικά θέματα ορθάνοιχτα που θα οδηγηθούν σε οδυνηρές συμφωνίες κ.λπ.

Καλώς να τον δεχθούμε λοιπόν τον Γάλλο φίλο που θα είναι όπως όλα δείχνουν νέος πρόεδρος της χώρας του, επομένως έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. st.takis avatar
  st.takis 05/12/2010 10:55:43

  ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/12/2010 11:16:02

  Αγαπητέ Αντώνη, κατ΄αρχάς βάστα γερά.

  Κατα δεύτερον, ούτε οι επιμηκύνσεις ούτε τίποτα δεν λύνουν το πρόβλημα. Το αναβάλουν, χειρότερο, για τον επόμενο. Αυτή είναι η στρατηγική του Πασόκ από το 2001 και μετά. Καλό για τις καρέκλες, κακό για την Ελλάδα. (Και επειδή δεν τους βγαίνει, αλλάζουν την Ελλάδα στα μέτρα τους).

  Ξέρω ότι το πάσης φύσεως Ελληνικό κεφάλαιο, και οι πάσης φύσεως απασχολούμενοι, σε αυτό, θα σου πούν να κάνεις το αντίθετο από αυτό που λέω. Και εμένα, προσωπικά, με συμφέρει να κάνεις το αντίθετο, από ότι σου λέω να κάνεις. Ξέρω ότι οι δυσκολίες που συνεπάγονται αυτό που λέω είναι αμέτρητες. Αλλά δεν βγαίνεις από το αδιέξοδο παρατείνοντάς το, για τον απλό λόγο ότι ο παραγωγικός ιστός της χώρας διαλύεται, οι Γερμανοί και οι πιστωτές απομυζούν με την ώρα (μα δες το... δες τις πιέσεις της δήθεν Κομισιόν), και οι τόκοι ανατοκίζονται, για να χρηματοδοτούμε την διάλυση. Θα διαλυθούμε, αλλά καλύτερα να διαλυθούμε τώρα παρά σε 1 ή σε 3 χρόνια.

  Και, προς θεού, όχι άλλα ενυπόθηκα δάνεια. Δεν υπάρχει πιο προδοτική πράξη από την αποδοχή υποθηκών σαν αυτές που έχουμε δώσει. Μέχρι τον ΓΑΠ, χάνανε οι πιστωτές μας. Με τον ΓΑΠ χάνει η χώρα. Απλό.

  Δεν υπάρχει Τρόϊκα. Υπάρχουν Γερμανοί, Γάλλοι, και διάλεξε ότι θές, και ότι κι αν σου πει το CDU, κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί εξαγωγείς και ο ταμίας τους, η Μπουντεσμπανκ. Αυτοί θέλουν και άλλα λάφυρα για την επιμελητεία τους, το CDU θέλει χαμηλή ανεργία, και κανένας, μα κανένας δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε κανείς. Όσο ενδιαφέρονται οι Τούρκοι, άλλο τόσο ενδιαφέρονται και αυτοί.

  Θα δεχόμουν Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, αν σημαινε Ενότητα για Αυτοδιαχείριση της κρίσης μας. Ο συνομιλητής σου, ο ΓΑΠ, έχει ήδη δέσει τα χέρια του και αμφιβάλω αν μπορεί να τα λύσει, ή αν τον αφήσουν οι Πασόκοι, και οι διαπλεκόμενοι που τους ελέγχουν, να τα λύσει.

  Όχι άλλο προσκύνημα.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ archaeopteryx 05/12/2010 11:32:32

   Με έχεις καλύψειμε τό σχόλιο σου πλήρως.
   Ας ελπίσουμε να μας καλύψει και ό Σαμαράς.....

  • Petros avatar
   Petros @ archaeopteryx 05/12/2010 11:32:41

   Μπράβο Αρχαίε,
   Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μόνο για την αποτίναξη της κατοχής και την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ archaeopteryx 05/12/2010 13:10:39

   Αρχαίε, τα είπες όλα, δεν μένει να πούμε εμείς κάτι άλλο.

   Φάκτορα, αξίζει ίσως το σχόλιο του Αρχαίου να γίνει χωριστή ανάρτηση.

  • Μisha avatar
   Μisha @ archaeopteryx 05/12/2010 13:13:13

   Αρχαιοπτέρυγα

   Κι αν....Λέμε αν...
   Οι πιστωτές δώσουν στον Σαμαρά το «άλλο μιγμα» πολτικής που ζητά;
   Πως θα τους πει όχι;

   Πως θα μιλήσει σήμερα για τα κατοχικά ενυπόθηκα «δάνεια» εφόσον δεν το έκανε μέχρι τώρα;
   Προσωπικά πιστεύω πως ο Α.Σαμαράς θέλει να μιλήσει όπως ο Π.Καμμένος . Αλλά δεν το κάνει γιατί δεν του το επιτρέπει η ισορροπιστική αναγκαιότητα (;) του κόμματος του.

   Το «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ» είναι παλλαϊκό αίτημα πια και όρος επιβίωσης της πατριδας. Δεν είμαι βέβαιος εάν η ΝΔ , παλιά και νέα, μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις των καιρών.

   • effie B. avatar
    effie B. @ Μisha 05/12/2010 15:16:58

    Αγαπητε Αρχαιε,
    αν δεν πει ο Σαμαρας "This is Sparta" σε απλα ελληνικα "ελα και παρτα" δεν προκειται ποτε μα ποτε να βγουμε απο αυτο το αδιεξοδο. Το θεμα ειναι 1) αν μπορει και 2) αν εμεις ειμαστε ετοιμοι γι αυτο, με οτι σημαινει τελικα....

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ effie B. 05/12/2010 16:32:12

     Το δεύτερο (αν είμαστε έτοιμοι) είναι πιο δύσκολο από το πρώτο (αν μπορεί). Φυσικά, για να μπορεί, πρέπει να είναι στην εξουσία, και δεν είναι...

     Η Κυβέρνηση έχει άνετη πλειοψηφία και περνάει ό,τι νόμο θέλει. Η μόνη συναίνεση που χρειάζεται είναι για την διαχείριση μετά το this iS πάρτα.

     Το έγκλημα το έκανε ο ΓΑΠ: Μετέτρεψε unsecured debt σε secured, ενυπόθηκο. Ο &&^gg%!!

     • aengus avatar
      aengus @ archaeopteryx 05/12/2010 18:33:05

      ΠΑΛΛΑ’Ϊ’ΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
      ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜB., 17:00
      ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
      ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟ’Ι’ΚΑ

      ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ archaeopteryx 05/12/2010 18:37:41

      Συνεπως όποιος «βαζει πλάτη» στο Μνημόνιο , με το παρόν ή βελτιωμένο μιγμα του, είναι συνένοχος εθνικής προδοσίας.

      Έτσι. Σταράτα και αντρίκια χωρίς υπεκφυγές και περικοκλάδες. Συνυπογράφω.

     • effie B. avatar
      effie B. @ archaeopteryx 05/12/2010 21:11:12

      Για να γινει εξουσια δεν πρεπει να το πει απλα, αλλα πρεπει να το βροντοφωναξει!!!
      Ειλικρινα, εξαιρετικα δυσκολο... Εχω επιγνωση....

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ archaeopteryx 05/12/2010 19:49:22

   Μαζί σου

   • Δημοσθένης avatar
    Δημοσθένης @ Αρματιστής 05/12/2010 19:56:12

    και εγω ειμαι μαζι σας.......

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 05/12/2010 11:27:04

  Πέρα από την καθαρά τεχνοκρατική απόρριψη του μνημονίου από την ΝΔ επειδή δεν δίνει λύση στο πραγματικό πρόβλημα της χώρας που είναι η έλλειψη επενδύσεων και ανάπτυξης η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει χέρι βοηηθείας σε μια κυβέρνηση που:

  α) Εχει συνάψει συμμαχία με οικονομικά συμφέροντα που ξεζουμίζουν επί χρόνια τον ιδρώτα των Ελλήνων φορολογουμένων ελέγχοντας τα μέσα ενημέρωσης.
  Δεν μπορεί να συμμαχήσει η ΝΔ με τους στυλοβάτες του Πρωθυπουργού που οδήγησαν την χώρα στην υπανάπτυξη και έκαναν την διαπλοκή και διαφθορά πέμπτη εκτελεστική εξουσία..

  β) Δεν μπορούμε να συμμαχήσουμε με μια κυβέρνηση αδίστακτων παπατζήδων
  που κάνουν ότι μπορούν όχι για να σώσουν την χώρα αλλά για να διαχειρισθούν για δικό τους πολιτικό όφελος την κατάσταση.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 05/12/2010 11:27:48

  Προς κ. Στρος Καν και γιαλατζί-δώρα στην Ελλάδα φέροντα και στους νεοταξίτες εξουσιαστές τους οποίους εκπροσωπεί και οι οποίοι καταδυναστεύουν και σύρουν βίαια, σε ολέθρια οικονομική και κοινωνική αποδόμηση την Ελλάδα, σήμερα.

  Από Ελληνίδες κι Ελληνες, που ΔΕΝ αναγνωρίζουμε τη δόλια μετατροπή των επί 70ετία, Οφειλετών της Ελλάδας σε νυν Δανειστές/Επιμηκυντές της.

  Οι οποίοι, ΔΕΝ θεωρούμε ανακούφιση, την μέχρι και το 2024 και βάλε, πανάκριβη «επιμήκυνση» ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ουσιαστικά, του 3ου Μνημοσύνου κατά της τσέπης των Ελλήνων και της τσέπης των αγέννητων παιδιών τους. [(1+1+1) + (22 του σουλτάνου)] = 25 τα Μνημόσυνα εντός 14 μηνών λαοπλανεύτρας κυβερνητικής ακυβερνησίας Mineiko-Chant-Bilderberg.

  Οι οποίοι, τεκμηριωμένα, ΔΕΝ πιστέψαμε στην αναγκαιότητα εγκλωβισμού της Ελλάδας στο χολερικό χρέος των Bilderbergs-IMF Inc. & Co., με τη «δημιουργία» από το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!!! του κοινωνικά και οικονομικά εθνοκτόνου, μιζαδόρικου, μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, του «Κόλπου ΔΝΤ» κατά της Ελληνικής κυριαρχίας:

  «Mερικοί από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στις Η.Π.Α. στους τομείς εμπορίου και κατασκευών, έχουν ένα φόβο. Γνωρίζουν ότι υπάρχει μιά δύναμη τόσο οργανωμένη, τόσο λεπτή, τόσο προσεκτική, τόσο διασφαλισμένη, τόσο πλήρης και τόσο κυρίαρχη, που καλά θα κάνουν να προσέχουν όταν μιλούν εναντίον της». ~Τhomas Woodrow Wilson, 28ος Πρόεδρος Η.Π.Α. (3/1913 – 3/1921)

  «Κάθε φορά που μία Τράπεζα συνάπτει ένα Δάνειο, δημιουργείται νέα Τραπεζική Πίστωση, νέες καταθέσεις, ολοκαίνουργιο χρήμα». ~Graham F. Towers, Κυβερνήτης, Τράπεζα του Καναδά (1934 – 1954)

  «Η διαδικασία με την οποία οι Τράπεζες δημιουργούν το χρήμα είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει». ~John Kenneth Galbraith, Οικονομολόγος

  «Ασε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός Εθνους, και δεν με ενδιαφέρει ποιός φτιάχνει τους νόμους του» ~Μayer Anselm Rothschild, the notorious banker

  XΡΕΟΣ
  Δύο μεγάλα μυστήρια κυριαρχούν στη ζωή μας: Η Αγάπη και το Χρήμα.
  Τι είναι Αγάπη, είναι το ερώτημα το οποίο έχει διερευνηθεί ατελείωτα σε ιστορίες, τραγούδια, βιβλία, ταινίες και στη τηλεόραση.

  Oμως, ΔΕΝ μπορούμε να πούμε το ίδιο γιά το ερώτημα: «Τι είναι Χρήμα»;
  Δεν αποτελεί έκπληξη που η Θεωρία του Χρήματος δεν ενέπνευσε καμία εμπορικά επιτυχημένη ταινία.

  Ούτε καν, αναφέρθηκε στα σχολεία που φοιτήσαμε οι περισσότεροι από εμάς.
  Γιά τους περισσότερους, η ερώτηση «Από που έρχονται τα χρήματα»; φέρνει στο μυαλό μας την εικόνα του Nομισματοκοπείου που τυπώνει χαρτονομίσματα και χαράσσει νομίσματα. Οι περισσότεροι από εμάς, πιστεύουμε ότι τα χρήματα δημιουργούνται από τη κυβέρνηση... αλλά μέχρις ενός σημείου.

  Αυτά τα μεταλλικά και χάρτινα Σύμβολα Αξίας που συνήθως σκεπτόμαστε ως Χρήμα, στο μεγαλύτερο ποσοστό, ΔΕΝ δημιουργείται στο Νομισματοκοπείο.

  Το Χρήμα δημιουργείται σε τεράστιες ποσότητες κάθε ημέρα, από ιδιωτικές επιχειρήσεις, γνωστές ως Τράπεζες.

  Οι περισσότεροι από εμάς, πιστεύουμε ότι οι Τράπεζες δανείζουν χρήματα από αυτά που τους έχουν εμπιστευθεί οι καταθέτες. Εύκολο να το φαντασθεί κανείς.

  Ομως αυτό, ΔΕΝ είναι η αλήθεια!

  Στη πραγματικότητα, οι Τράπεζες ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ τα χρήματα που δανείζουν. Οχι, από τα κέρδη της Τράπεζας. Οχι, από τα κέρδη των άλλων, αλλά, από την υπόσχεση του Δανειολήπτη ότι θα εξοφλήσει το Δάνειο.

  Η υπογραφή του Δανειολήπτη στα χαρτιά του Δανείου είναι μιά υποχρέωση εξόφλησης του ποσού το Δανείου, πλέον Τόκων. Διαφορετικά, ξέχνα το σπίτι, το αυτοκίνητο, ή, οποιοδήποτε Πάγιο δεσμεύθηκε ως Εγγύηση.

  Αυτή, είναι μιά τεράστια δέσμευση γιά τον Δανειολήπτη!

  Και τι απαιτεί η ίδια υπογραφή από πλευράς Τραπέζης;

  H Tράπεζα, πρέπει απλά να δημιουργεί από το ΤΙΠΟΤΑ, το ποσό του Δανείου, ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ, και να το γράψει στον λογαριασμό του δανειολήπτη.

  Ακούγεται υπερβολικό;
  Aποκλείεται να είναι αλήθεια. Και όμως, Είναι!

  Ας δούμε λοιπόν, πως δημιουργήθηκε αυτό το Θαύμα του σύγχρονου Τραπεζικού Συστήματος:

  ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ
  Μιά φορά κι ένα καιρό, περίπου ό,τιδήποτε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως Χρήμα. Απλά, θα έπρεπε να είναι φορητό και οι περισσότεροι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν πίστη ότι θα μπορούσαν αργότερα να το ανταλλάξουν με αγαθά πραγματικής Αξίας, όπως η Τροφή, ο Ρουχισμός και η Στέγη.

  Κοχύλια, σπόροι κακάο, όμορφες πέτρες, ακόμα και πούπουλα έχουν χρησιμοποιηθεί ως Χρήματα.

  Ο χρυσός και το ασήμι ήταν ελκυστικά, μαλακά κι εύκολα στην επεξεργασία. Ετσι, κάποιοι πολιτισμοί, έγιναν ειδικοί σ’αυτά τα μέταλλα. Οι χρυσοχόοι εμπορεύονταν πολύ πιό εύκολα χαράζοντας νομίσματα, τυποποιημένες μονάδες αυτών των μετάλλων, των οποίων το βάρος και η καθαρότητά τους, πιστοποιούνταν.

  Γιά να προστατέψει τον χρυσό του ο χρυσοχόος, χρειαζόταν ένα Θησαυροφυλάκιο. Και σύντομα οι συμπολίτες, τού χτυπούσαν την πόρτα ζητώντας να δανειστούν χώρο, γιά να φυλάξουν τα δικά τους νομίσματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

  Σε λίγο καιρό, ο χρυσοχόος είχε δανείσει όλα τα ράφια στο Θησαυροφυλάκιό του και κέρδιζε κάποια λίγα έσοδα από αυτή την επιχείρηση ενοικίασης ασφαλούς χώρου.

  Τα χρόνια πέρασαν και ο χρυσοχόος έκανε μιά πανέξυπνη παρατήρηση: Oι καταθέτες, ΣΠΑΝΙΑ έρχονταν σ’αυτόν γιά να κάνουν ανάληψη του χρυσού και ΠΟΤΕ δεν έρχονταν όλοι μαζί ταυτόχρονα. Αυτό συνέβαινε, επειδή οι Επιταγές Ανάληψης που ο χρυσοχόος έγραψε ως αποδείξεις κατάθεσης χρυσού, ανταλλάσσονταν στην αγορά, σαν να ήταν ο ίδιος ο χρυσός.

  Αυτό το είδος χάρτινων χρημάτων ήταν πολύ πιό βολικό από τα βαριά νομίσματα και τα ποσά μπορούσαν απλά να γράφονται, αντί να μετριούνται με κόπο ένα-ένα, γιά κάθε συναλλαγή. Στο μεταξύ, ο χρυσοχόος είχε και μία άλλη επιχείρηση:

  Δάνειζε τον χρυσό του χρεώνοντας τόκο. Ετσι, καθώς οι βολικές Eπιταγές Aνάληψης χρυσού έγιναν ευρέως αποδεκτές, οι Δανειολήπτες άρχισαν να ζητούν τα Δάνειά τους σε αυτή τη μορφή των Eπιταγών, αντί του κανονικού χρυσού. Καθώς η Βιομηχανία αναπτυσσόταν, όλο και περισσότερος κόσμος ζητούσε Δάνεια από τον χρυσοχόο.

  Αυτό, έδωσε στον χρυσοχόο μιά ακόμα μεγαλύτερη ιδέα. Ηξερε ότι πολύ λίγοι από τους καταθέτες ζητούσαν πίσω τον πραγματικό χρυσό τους. Ετσι, σκέφθηκε ότι θα μπορούσε εύκολα, χωρίς να τον ανακαλύψει κανείς, να δανείζει Eπιταγές Eνάληψης ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ! και όχι μόνο έναντι του δικού του χρυσού. Εφόσον τα δάνεια εξοφλούνταν, οι καταθέτες του δεν θα κέρδιζαν μεν, αλλά ούτε θα έχαναν τίποτα.

  Και ο χρυσοχόος, τώρα περισσότερο Τραπεζίτης απ’ότι τεχνίτης, θα είχε πολύ μεγαλύτερο κέρδος απ’ότι θα μπορούσε να έχει, εάν δάνειζε μόνο τον δικό του χρυσό. Ηmmmm..

  Γιά χρόνια, ο χρυσοχόος απολάμβανε κρυφά ένα καλό εισόδημα από τους τόκους που κέρδιζε από τις καταθέσεις των άλλων. Διαπρεπής πλέον ο Δανειοδότης, γινόταν όλο και πιό πλούσιος από τους συμπολίτες του και το επιδείκνυε.

  Αρχισαν να δημιουργούνται υποψίες ότι ξόδευε τα χρήματα των καταθετών. Οι καταθέτες του μαζεύτηκαν και τον απείλησαν ότι θα κάνουν ανάληψη του χρυσού τους, αν ο χρυσοχόος δεν διευκρίνιζε τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε αυτόν τον πλούτο.

  Αντίθετα με αυτό που ίσως θα περίμενε κανείς, αυτό, ΔΕΝ κατέληξε στη καταστροφή του χρυσοχόου. Παρά την έμφυτη δολιότητα του σχεδίου του, η ιδέα του λειτούργησε. Οι καταθέτες δεν είχαν χάσει τίποτα. Ο χρυσός τους ήταν όλος ασφαλής στο Θησαυροφυλάκιο του χρυσοχόου.

  Αντί να πάρουν πίσω τον χρυσό τους, οι καταθέτες απαίτησαν από τον χρυσοχόο, που ήταν πλέον ο Τραπεζίτης τους, να τους βάλει στη μοιρασιά, πληρώνοντάς τους μερίδιο από τους τόκους.

  Και αυτή ήταν η αρχή του Τραπεζικού Συστήματος!
  Ο Τραπεζίτης πλήρωνε ένα χαμηλό επιτόκιο στις καταθέσεις των χρημάτων του κόσμου, τα οποία στη συνέχεια, δανείζεται σε άλλους με μεγαλύτερο τόκο. Η διαφορά κάλυπτε το κόστος λειτουργίας της Τράπεζας και τα κέρδη της. Η λογική του συστήματος αυτού, ήταν απλή. Και φαινόταν σαν ένας λογικός τρόπος γιά να ικανοποιηθεί η ανάγκη γιά Πίστωση.

  Ωστόσο, αυτός ΔΕΝ είναι ο τρόπος που λειτουργεί το Τραπεζικό Σύστημα σήμερα.

  Ο χρυσοχόος-Τραπεζίτης μας, ΔΕΝ ήταν ικανοποιημένος με τα έσοδα που απέμεναν εφόσον μοιράζονταν τα κέρδη από τους τόκους με τους καταθέτες. Και η ζήτηση γιά πίστωση αυξανόταν ραγδαία, καθώς οι Ευρωπαίοι απλώνονταν σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά η Δανειοδότησή του περιοριζόταν από τη ποσότητα του χρυσού, τον οποίο οι καταθέτες είχαν στο Θησαυροφυλάκιό του.

  Και τότε ήταν που σκαρφίστηκε μιά ακόμα πιό τολμηρή ιδέα: «European Spread Across World. Demand for Credit, Growing Fast!».

  Εφόσον κανένας εκτός απ’αυτόν ΔΕΝ ήξερε τι πραγματικά υπάρχει μέσα στα Θησαυροφιλάκιά του, θα μπορούσε να δανείζει Επιταγές Ανάληψης γιά χρυσό, ο οποίος ούτε καν υπήρχε!

  Εφόσον οι ιδιοκτήτες των Eπιταγών Aνάληψης δεν έρχονταν όλοι μαζί ταυτόχρονα στο Θησαυροφυλάκιο γιά να ζητήσουν αληθινό χρυσό, πώς θ’ανακάλυπτε κανείς την αλήθεια;

  Aυτό το νέο σχέδιο λειτούργησε τόσο πολύ καλά, και ο Τραπεζίτης έγινε τρομερά πλούσιος, από τους Τόκους που πληρώνονταν, γιά χρυσό που ΔΕΝ υπήρχε!

  Η ιδέα ότι ο Τραπεζίτης απλά θα δημιουργούσε χρήματα από το ΤΙΠΟΤΑ, ήταν πολύ εξωφρενική γιά να γίνει πιστευτή. Κι έτσι, γιά ένα μεγάλο διάστημα, η σκέψη αυτή, δεν πέρασε από το μυαλό κανενός. Ετσι, η δύναμη δημιουργίας πλούτου από το ΤΙΠΟΤΑ, μπήκε γιά τα καλά στο μυαλό του Τραπεζίτη, όπως εύκολα μπορούμε να φανταστούμε.

  Σύντομα, το μέγεθος των Δανείων και ο κραυγαλέος πλούτος του Τραπεζίτη, πυροδότησαν υποψίες, γιά άλλη μία φορά. Μερικοί Δανειολήπτες άρχισαν να ζητούν ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΥΣΟ, αντί γιά χάρτινες αντιπροσωπεύσεις του: «Νο claim-a check Thank you. Fill’er up.. the old-fashioned wαy»...

  Οι φήμες απλώθηκαν. Και ξαφνικά, αρκετοί πλούσιοι καταθέτες εμφανίσθηκαν γιά να ζητήσουν τον χρυσό τους. Τα Ψέμματα, ΤΕΛΟΣ!

  Μιά θάλασσα από ανθρώπους που είχαν Επιταγές Ανάληψης χρυσού, πλυμμύρισε τους δρόμους έξω από τις κλειστές πόρτες της Τράπεζας. Δυστυχώς, ο Τραπεζίτης ΔΕΝ είχε αρκετό χρυσό ή ασήμι, γιά να εξαργυρώσει ΟΛΟ το χαρτί που είχε βάλει στα χέρια τους.

  Αυτό, ονομάζεται «Eπιδρομή στη Τράπεζα» και είναι ο Εφιάλτης του κάθε Τραπεζίτη. Αυτό το φαινόμενο της «Επιδρομής στη Τράπεζα», κατέστρεψε τις Τράπεζες και όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος έχασε πάσα ιδέα γιά τους Τραπεζίτες (Oh, my God, bankers are soo bad!)..

  Bεβαίως, η σωστή, η έντιμη κίνηση, θα ήταν να κηρυχθεί ΕΚΤΟΣ Νόμου (Don’t Do It!) η τακτική «δημιουργίας» Χρήματος από το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!

  Oμως, ο μεγάλος όγκος των Πιστώσεων που παρείχαν οι Τραπεζίτες, έχει γίνει πλέον βασικός παράγοντας γιά την επιτυχία της «Ευρωπαϊκής Εμπορικής Ανάπτυξης».

  Ετσι, αντί της ΕΚΤΟΣ Νόμου κήρυξης, αυτό το Οικονομικό ΕΓΚΛΗΜΑ «Νομιμοποιήθηκε» και «Θεσπίστηκαν Κανόνες» γιά τον τρόπο εφαρμογής της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ αυτής τακτικής.

  Οι Τραπεζίτες συμφώνησαν να τηρήσουν ΟΡΙΑ στα Ποσά των ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ Χρημάτων, που θα μπορούσαν να δανείζουν. Το ΟΡΙΟ, πάλι θα ήταν ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος (ΙNFLATED) από την πραγματική αξία του χρυσού και του ασημιού, στο Θησαυροφυλάκιο.

  Συχνά, η αναλογία ήταν 9 (εννέα) Πλασματικά Δολλάρια έναντι ενός (1) Πραγματικού Δολλαρίου σε χρυσό.

  ~Money as debt: Τhe Lifeboat News

  Κύριε Στρος Καν, επικεφαλής των Βilderbergs-IMF Inc. & Co., είσθε Persona Non Grata στην Ελλάδα.

  "A Fronte Praecipitium a Tergo Lupi"
  A Precipice in Front, The Wolves Behind

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ η Dimi 05/12/2010 11:50:35

   Congratulations Dimi!!!
   Χαρά στό κουράγιο σου να αποδώσεις τα αγγλικά κείμενα, σε Ελληνική απλή, και κατανοητή γλώσσα.
   Για την χώρα μας παίζονται τα πάντα.Για αυτούς(ΔΝΤ κλπ) πάρα-πάρα πολλά,μία στρατηγική μάχη στόν δρόμο πρός τήν τελική τους επικράτηση.Εχει πολλαπλή σημασία ή Ελλάδα.
   Πρώτη φορά διοικητής ΔΝΤ αυτοπροσώπως επισκέπτεται χώρα πού "χρηματοδοτεί"...
   Αυτός ό αγώνας πρέπει να είναι ό πραγματικά "ανένδοτος " για εμάς τούς Ελληνες...
   Τά σέβη μου Dimi για τό πάθος σου.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ η Dimi 05/12/2010 12:34:01

   Dimi καλημέρα και σ' ευχαριστούμε από καρδιάς, για τον τόσο κόπο να ξεμπροστιάσεις τους συνωμότες! Είσαι θησαυρός πληροφοριών και απέδειξες πως οι υπάλληλοι των ξένων συμφερόντων ασκώντας και τη μεσιτεία, προσπαθούν να μας πουλήσουν σκέτα μπακίρια επιχρυσωμένα, ούτε καν ασήμι!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ η Dimi 05/12/2010 12:57:02

   Dimi καλημέρα, διάβασε και στον Guardian πως όταν μόλις το 5% του πληθυσμού στις ΗΠΑ αγοράζει από ένα ασημένιο νόμισμα μπορούν να
   "τελειώσουν ένα απο τα μεγαλύτερα τραπεζικά χταπόδια εξαντλωντας τα αποθέματα-μυθεύματα.

   Η καμπάνια λέγεται buy silver [one silver coin] crash jp και κάνει θραύση στην Αμερική.

   http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/dec/02/jp-morgan-silver-short-selling-crash

  • Μisha avatar
   Μisha @ η Dimi 05/12/2010 15:30:24

   Dimi

   και από εμένα ευχαριστίες!
   Σημαντικότατη συμβολή στην ουσία του ζητήματος που είναι ο άθλιος ρόλος του τραπεζικού συστηματος.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Μisha 05/12/2010 17:18:41

    @Aφροδίτη, Αλλενάκι, Misha

    Θαυμαστός άνθρωπος και περίεργος ο Ελληνας.
    Με τό ένα χέρι ταξινομεί τ’άστρα και με τ’άλλο κρατάει
    ξύλο και ανακατεύει τενεκέ ακαθαρσιών.

    Ελεύθεροι Ελληνες... Μόνον οι Γενναίοι.

    ~Περικλής Γιαννόπουλος: Ιστορικός, Λογοτέχνης, Δοκιμιογράφος (1869-1910)


    Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση,
    μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος
    για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος,
    και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ.

    Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια,
    άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και
    μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα
    νοιώθω τον Ελληνισμό!

    Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ,
    θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ,
    να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει.

    Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω
    κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω
    κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη
    και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή.

    Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι...

    ~Ιων Δραγούμης. Ο Εθνεγέρτης

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Μisha 05/12/2010 19:00:57

    Αλλενάκι, Σ’ευχαριστώ πολύ! Η καμπάνια «buy silver» φαίνεται να είναι ενδιαφέρουσα. Εχω κάποιες επιφυλάξεις, ως προς το 100% επιτυχίας της όπως λέγεται, καθώς, η τιμή είναι στα «30-year high» και θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην αγορά των (ίσως τεχνητά) δυσεύρετων ασημένιων/χρυσών νομισμάτων. Ο David Rockefeller is a die-hard bastard, και σίγουρα, έχει πολλούς τρόπους να προστατέψει his old freaking derrière..

    Αυτά έλεγε το 1991 γιά τους παγκόσμιους τραπεζίτες, οι οποίοι, λέει, «είναι προτιμότεροι της εθνικής αυτο-διάθεσης».. Γι’αυτό η Ιστορική Ελλάδα μας, είναι στο μάτι του νεοταξικού πολυεπίπεδου κυκλώνα και οι επόμενοι 3 μήνες, είναι εξαιρετικά κρίσιμοι. Η Ελλάδα ή, σώνεται ή χάνεται. Και όποιος αρνείται αυτό να το δει, εθελοτυφλεί.

    «We are grateful to the Washington Post, the New York Times, Time Magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years.

    It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subjected to the lights of publicity during those years. But, the world is more sophisticated and prepared to march towards a World Government. The superanational sovereignty of an intellectual Elite and World Bankers is surely preferable to the national auto-determination practiced in past centuries».

    ~ David Rockefeller, Speaking at the June, 1991 Bilderberger meeting in Baden, Germany, a meeting also attended by then-Governor Bill Clinton and by Dan Quayle.

    Προσωπικά, βίωσα την Ελληνική (τεχνητή) κρίση το 2003. Οταν με ετήσια Αξιολόγηση Eργασιακής Απόδοσης CE+ (Continuously Exceeding) Performance Appraisal, μαζί με άλλα 44 στελέχη απολυθήκαμε από πασίγνωστη πολυεθνική, γιά λόγους «μείωσης λειτουργικών εξόδων» (functionals reduction), λέει..

    Την ημέρα εκείνη, είπαμε «enough is enough with the BS) κι ορκιστήκαμε να μη ξαναεργασθούμε ως μισθωτοί γιά να πλουτίζουμε αχάριστους, άπληστους, άφιλους εργοδότες. So much for the job security..

    Kαι τη δική μας «Eπιδρομή στη Τράπεζα», τη κάναμε την ίδια μέρα. Οταν κλείσαμε ταυτόχρονα 45 ενεργούς λογαριασμούς μισθοδοσίας. Θυμάμαι, την έκπληξη του Ταμία και ότι χρειάσθηκαν περίπου 10 εργάσιμες, γιά να εισπράξουμε κι οι 45 τα χρήματά μας. It was a good show!

 5. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 05/12/2010 11:43:25

  Ο Strauss-Kahn είναι σοσιαλιστής. Επομένως, πάρα πολύ επικίνδυνος για την Ελλάδα. Αν θέλετε, δείτε το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2241.aspx

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 05/12/2010 11:56:48

  παγωτατζής Ευχαριστώ πολύ!

  We have to Give to Get.

  The Results We Get = The Results WE Make!

 7. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 05/12/2010 12:12:59

  Καλημέρα archaeopteryx και προσυπογράφω στο ακέραιο το μήνυμα που στέλνεις! Περιλαμβάνει την αγωνία πολλών από εμάς, που ψυχανεμιζόμαστε τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται ο Αντώνης, για να συμμετάσχει σε ένα ψευδεπίγραφο οικουμενικό σχήμα.
  Κάτι τέτοιο φαίνεται να προωθείται εδώ και καιρό ως κυβέρνηση δήθεν «εθνικής σωτηρίας», ενώ στην ουσία θα είναι μια κυβέρνηση καθαρόαιμης «εθνικής συνενοχής» στο ήδη διαπραχθέν έγκλημα κατά της Πατρίδας.
  Διατηρώ την πίστη μου, πως ο Αντώνης δεν ανήκει στους πρόθυμους και πως έχει τις αντιστάσεις, να μην εμπλακεί. Ας το στήσουν το θέατρο, με τα πρόθυμα εξαπτέρυγά τους!

 8. Orestios avatar
  Orestios 05/12/2010 12:30:23

  14 μήνες αποτυχημένης πολιτικής είναι νομίζω αρκετοί για να εξάγει κανείς συμπεράσματα και να πεί αν μια κυβέρνηση είναι επιτυχημένη.

  Η ΝΔ έχει χειροπιαστά παραδείγματα αυτής της αποτυχίας του GAP και την παρέας του.

  Τώρα, που έρχονται τα μεγάλα κεφάλια των σοσιαλιστών στην χώρα, σαν να πρόκειται περί πολεμάρχων που έρχονται να επιθεωρήσουν την κατεκτημένη γη, οφείλει να τους καταδείξει σαν αποκλειστικά υπεύθυνους για αυτήν την καταστροφή της χώρας μας.

  Οι συναντήσεις και οι φιλοφρονήσεις ίσως είναι καλές σε άλλες εποχές. Όταν η χώρα σου είναι υπό κατοχή μιας παρέας σοσιαλιστών, που ως μοναδικό όραμα έχουν να εξαθλιώσουν τους Έλληνες αλλά και να σώσουν τους υπαίτιους αυτής της κρίσης, τότε δεν χρειάζονται χαριεντισμοί.

  14 μήνες κυβέρνησης σοσιαλιστών με πλήρη εφαρμογή των ιδεών της παγκοσμιοποίησης είναι αρκετοί για να μπορεί να πεί κανείς πως η συναίνεση τελίωσε. Άλλωστε η συναίνεση σε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές αποτελεί τροχοπέδι για την συσπείρωση καθώς φαίνεται πως "όλοι είναι το ίδιο".
  Γιατί δεν όπως δεν υπάρχει το "ολίγον έγκυος" έτσι δεν υπάρχει και το "συναινώ υπό προϋποθέσεις". Το μνημόνιο και κάθε τί που εκπορεύεται από αυτό είναι ένα "πακέτο" και έστω συναίνεση σε μέρος του αυτομάτως σημαίνει καθολική αποδοχή των πολιτικών που δημιουργεί.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Orestios 05/12/2010 12:45:17

   προσυπογράφω Ορέστιε, όποιος μπαίνει σε συζήτηση συναίνεσης σε όρους του Κατοχικού Μνημονίου είναι τελειωμένος πολιτικά.

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 05/12/2010 13:09:32

    Αλλενάκι, εκ του αποτελέσματος είναι ορατή η αποτυχία της σοσιαλιστικής πολιτικής του GAP.
    Συναινέσεις ζητούν οι αποτυχημένοι πάντα προκειμένου να επιμεριστούν οι ευθύνες.
    Όμως υπάρχει και η παγίδα που μπορεί κάποιος να την ονομάσει σαλαμοποίηση του μνημονίου. Αυτό που γίνεται δηλαδή με τα επί μέρους νομοσχέδια, που όμως αποτελούν μέρος του όλου. Και όλο είναι το μνημόνιο.

    Επειδή ο Σαμαράς επιμένει στην ανάπτυξη και κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν βλέπουμε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζει να διαβουλεύεται με αυτούς τους απίθανους τύπους.

    Η αποξένωση της κυβέρνησης από τον λαό είναι γεγονός και κάθε πλέον συζήτηση με τους σοσιαλιστές μόνο επωφελής δεν είναι για κανέναν.

    Αντιθέτως χρειάζεται να υπάρξει διαχωρισμός των απόψεων, γιατί η προπαγάνδα αυτή την στιγμή παίζει το έργο "όλοι ίδιοι είναι". Και γνωρίζουμε πόσο πανίσχυρη είναι η προπαγάνδα στην Ελλάδα. Βέβαια όταν γίνονται πράξη συναντήσεις με τους φορείς της κατοχής δεν χρειάζεται προπαγάνδα γιατί οι πράξεις αυτές περιέχουν δυνατούς συμβολισμούς από μόνες τους.

    Αντίθεση στο μνημόνιο δεν είναι διχασμός αλλά είναι συσπείρωση των Ελλήνων. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Orestios 05/12/2010 13:17:06

     αυτή τη σαλαμοποίηση του μνημονίου
     όπως πολύ εύστοχα ονομάζεις
     εφαρμόζουν στην πρόταση που έδωσα παρακάτω
     με τα σημεία όπου
     μπορεί ο Σαμαράς να δώσει συναίνεση, εκβιάζοντας και
     με τις εξεταστικές.

     • Orestios avatar
      Orestios @ αλλενάκι 05/12/2010 13:33:53

      Αυτό γίνεται αλλενάκι.
      Σαλαμοποιούν το μνημόνιο για να εκβιάσουν την αποδοχή του.
      Όμως το μνημόνιου είναι ένα.

      Ναι, είναι εκβιασμός. Που όμως παύει να είναι εκβιασμός όταν υπάρχει αποδοχή.

      Και αποδοχή σημαίνει καθολική αποδοχή.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Orestios 05/12/2010 13:19:40

     Ας το επαναλάβουμε για να γίνει κατανοητό
     Ο Στρος Καν είναι persona non grata για την Ελλάδα.

     ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.

     Κάθε συνάντηση με τις κατοχικές δυνάμεις απονομιμοποιεί
     την όποια αντιμνημονιακότητα του λόγου της ΝΔ.

     • Orestios avatar
      Orestios @ αλλενάκι 05/12/2010 13:34:19

      +1000

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Orestios 05/12/2010 22:45:14

   ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/12/2010 13:07:59

  Φάκτορα, το antinews τα πρωτοείπε αυτά με τα 'περίεργα' δημοσιεύματα από τις 25 Οκτωβρίου, δεν θυμάσαι;

  http://www.antinews.gr/?p=68152

  Καμιά φορά πρωτοπορούμε τόσο πολύ σε αυτή τη σελίδα που ούτε καν το συνειδητοποιούμε ή το θυμόμαστε...

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/12/2010 13:08:12

  Σε άρθρο της σημερινής Καθημερινής περιγράφεται ακριβώς πως σκοπεύουν να εγκλωβίσουν το Σαμαρά σε άνευ όρων συναίνεση, σε θεσμική... υποταγή στη κυβερνητική πλειοψηφία, σε ένα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, σε συγκυβέρνηση με εξευτελιστικά ανταλλάγματα, σε ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ ΚΕΡΑΤΑ στην ουσία!
  Ιδίως το σημείο 3 στοχεύει σε μια άνευ όρων υποταγή του Α. Σ. στη κυβερνητική πλειοψηφία, ποντάροντας σε αυτή τη περίφημη "θεσμικότητα" που εκφράζεται τις τελευταίες ημέρες έντονα από τη ΝΔ.
  Αν συμβούν όλα όσα περιγράφει το άρθρο, η ΝΔ θα έχει κερδίσει τον τίτλο της μείζονος συμπολίτευσης, με ελάσσονα συμπολίτευση τα εξαπτέρυγα και αντιπολίτευση μόνο το ΚΚΕ.

  Πρόταση τεσσάρων σημείων, προκειμένου να διαμορφωθούν όροι μίνιμουμ συναίνεσης και η χώρα να πορευθεί χωρίς μεγάλους πολιτικούς κραδασμούς διά μέσου των σκοπέλων του 2011, θα καταθέσει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς, πιθανότατα στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας.
  Παρότι οι τελικές αποφάσεις για τον χρόνο και την ατζέντα των συναντήσεων (υπάρχουν και σκέψεις αυτές να πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού) θα ληφθούν τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Γ. Παπανδρέου απουσίαζε σε διαδοχικά ταξίδια στο εξωτερικό, συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως από τον κ. Σαμαρά ο πρωθυπουργός θα ζητήσει:

  - Πρώτον, σαφή προσδιορισμό των σημείων του Μνημονίου με τα οποία συμφωνεί η Ν.Δ., όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης στην προσπάθεια υλοποίησής τους. Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα εμφανιστεί «ανοικτός» στην επισήμανση, εκ μέρους του κ. Σαμαρά, πτυχών της συμφωνίας με την τρόικα που είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενο «επαναδιαπραγμάτευσης».

  - Δεύτερον, συναίνεση στο σχέδιο εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, καθώς, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου, ούτως ή άλλως η Ρηγίλλης συμμερίζεται την άποψη ότι δεν μπορεί να παράγουν συνεχώς ελλείμματα με τα οποία εν συνεχεία επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός.

  - Τρίτον, παραδοχή της αρχής ότι η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία και άρα το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις και να νομοθετεί, ειδικά καθώς ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει προσωπικά το όποιο πολιτικό κόστος. Δι’ αυτού του τρόπου ο κ. Γ. Παπανδρέου θα καλέσει τον κ. Σαμαρά να αποθαρρύνει εμπράκτως, μέσω των δυνάμεων της Ν.Δ. στον συνδικαλιστικό χώρο, απεργιακές κινητοποιήσεις που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής αναταραχής και «απορρυθμίζουν» περαιτέρω την οικονομία στη δύσκολη τρέχουσα συγκυρία.

  - Τέταρτον, συμφωνία, στο μέτρο του δυνατού, επί του Εθνικού Σχεδίου που εκπονεί η κυβέρνηση για το 2011 με πολιτικές ανά υπουργείο που εκτείνονται πέραν του Μνημονίου, με πρώτο -χρονικά-παράδειγμα τη μεταρρύθμιση στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  Μάλιστα, ως έμπρακτη απόδειξη ότι όντως επιθυμεί τη δημιουργία συναινετικού κλίματος, ο πρωθυπουργός άναψε πρόσφατα το «πράσινο φως» προκειμένου η κ. Αννα Διαμαντοπούλου να συναντηθεί με τον κ. Αντ. Σαμαρά και να συζητήσει μαζί του τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία. Επίσης, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχη ενημέρωση προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. θα υπάρξει και από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μόλις είναι έτοιμο το σχέδιο για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.
  Ως «αντάλλαγμα» στην προσπάθεια δημιουργίας όρων ελάχιστης συναίνεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να εντάξει στο πλαίσιο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών ορισμένες απόψεις του κ. Σαμαρά στο σκέλος της ανάπτυξης. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου φέρεται διατεθειμένος να μεταθέσει χρονικά «προς τα πίσω» την κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, αλλά και την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία, ενώ ανοικτός θα εμφανιστεί και στην προοπτική έναρξης διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
  Σημειώνεται ότι στον κ. Γ. Παπανδρέου έχουν υποβληθεί και εισηγήσεις, οι επαφές του, που θα συμπεριλάβουν πέραν των αρχηγών των κομμάτων -περιλαμβανομένης της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Φ. Κουβέλη-και τους κοινωνικούς φορείς, να μετατεθούν για τις αρχές του νέου χρόνου. Οι θιασώτες της συγκεκριμένης άποψης υποστηρίζουν πως με την κυβέρνηση έτοιμη να ανοίξει το μεγάλο «μέτωπο» των ΔΕΚΟ, ο κ. Σαμαράς δεν έχει λόγους να τείνει χείρα βοηθείας. Επίσης, τονίζεται ότι το «όπλο» των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν μπορεί να χρησιμοποιείται με μεγάλη συχνότητα.
  Ομως, οι περισσότεροι συνεργάτες του προκρίνουν την πραγματοποίησή τους το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου, ώστε, εκτός των άλλων, ο πρωθυπουργός να μεταβεί «ενισχυμένος» στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που ακολουθεί και στην οποία θα συζητηθούν οι γερμανικοί όροι για τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης

  Κ.Π. Παπαδιόχος
  Καθημερινή της Κυριακής

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 05/12/2010 13:21:39

   To 1 και το 2 σημεια στο μετρο που ειναι και προγραμμα της ΝΔ δεν μπορει να τα αρνηθει ο Σαμαρας.Σημασια εχουν οι λεπτομερειες π.χ. η γραμμη μεταταξεις και οχι απολυσεις για ΔΕΚΟ και Δημοσιο και φυσικα μη κομματικα κριτηρια σε αυτες ειναι λογικη.
   Το 3 οτι η κυβερνηση εχει δικαιωμα να νομοθετει ειναι αυτονοητο αλλα και η αντιπολιτευση εχει δικαιωμα να καταψηφιζει.Μια και ετεθη το θεμα αυτο ο Σαμαρας πρεπει να θεσει γενικο ζητημα πολιτικης συμπεριφορας.
   Δε γινεται αυτοι που οταν ειναι αντιπολιτευση τα σπανε να ζητουν οταν ειναι κυβερνηση να μην υπαρχει ουτε κοινοβουλευτικη αντιπολιτευση.
   Τα περι συνδικαλιστων της ΔΑΚΕ που θα κανουν απεργιες στις πασοκρατουμενες ΔΕΚΟ ειναι αστεια.
   Οσον αφορα το 4 οι θεσεις της ΝΔ για τα πανεπιστημια ειναι γνωστες.
   Αν τωρα ο Παπανδρεου ονομασει τα μη κρατικα πανεπιστημια που ειναι θεση της ΝΔ εδω και 25 χρονια "μνημονιο" θα πρεπει να του απαντηθει οτι η ΝΔ συμφωνει με την αναθεωρηση του συνταγματος που τορπιλλισε το ΠΑΣΟΚ πριν λιγα χρονια και ας το ονομασει "Στρος - Καν" . Η ΝΔ θα ψηφισει τις δικες της παγιες θεσεις και κανενα μνημονιο.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 05/12/2010 13:31:39

    Σαλαμοποίηση του μνημονίου για να το αποδεχθεί η ΝΔ.
    Πανέξυπνο κόλπο.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 05/12/2010 13:32:27

    Ειδικά το 3 είναι εξοργιστικό για οποιαδήποτε αντιπολίτευση που θέλει να φέρει τον τίτλο επάξια.
    Γι αυτό το ξεχώρισα Ψυχραιμία.
    Τα άλλα 3 δεν είναι καινούργια ζητήματα, και στο μνημόνιο μπήκαν βασικά για να συσκοτίσουν τις πραγματικές προθέσεις του Μνημονίου,
    που είναι η μετατροπή απλών ομολογιακών δανείων σε ενυπόθηκα εμπράγματα επί Ελληνικής γης.

    • Orestios avatar
     Orestios @ αλλενάκι 05/12/2010 13:35:55

     Τέτοιου είδους συζητήσεις δείχνουν συμβιβασμό.
     Και όταν κάποιος συμβιβάζεται γίνεται απλά το ίδιο με αυτό στο οποίο αντιτίθεται.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Orestios 05/12/2010 13:38:07

      Εμείς είχαμε πει από την αρχή:
      καμία εμπλοκή σε συζητήσεις
      με κατοχικούς δηωτές της πατρίδας μας.

      Όποιος αρκείται στο να γλείφει τα κοκαλάκια
      που θα του πετάει το πασοκ,
      είναι άξιος της τύχης του.

 11. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 05/12/2010 13:18:24

  Για την θέληση του ΔΝΤ να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση δεν είμαι και πολύ σίγουρος γιατί σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ελλάδα η αντίσταση που αντιμετώπισε δεν ήταν και τόσο μεγάλη.Ταυτόχρονα ο αντιπολιτευτικός λόγος δεν ήταν ούτε είναι έντονος και ριζοσπαστικός για να τους φοβήσει.Μάλιστα μην ξεχνάμαι κάποιους βουλευτές της ΝΔ που κατα καιρούς έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την αρνητικότητα του μνημονίου.
  Άλλωστε είναι εκκωφαντική η σιωπή της ΝΔ και των στελεχών της στις εξελίξεις στον τομέα των εργασιακών την τελευταία βδομάδα .
  Μάλιστα βλέποντας τις πρωινές εκπομπές σήμερα δεν είδα ούτε έναν της ΝΔ να εκφράσει έστω γνώμη ή να δηλώσει την πρόθεση του κόμματος.
  Βέβαια υπάρχει η άποψη ότι τα εργασιακά είναι καθαρά θέμα σύγκρουσης του πασοκ με τον σάπιο εαυτό του,αλλά και τόση αφάνεια είναι προκλητική.
  Να μην κυνηγάμε μάγισες.Ο Σαμράς έχει μείνει πάλι μόνος και σέρνει το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ που φαίνεται μικρότερο των περιστάσεων.Ενώ η πράσινη λαίλαπα συεχίζει την καταστροφή.
  Πάντως τα γεγονότα είναι πονηρά.Λίγο οι λέξεις ανάπτυξη,αναθεώρηση των όρων δανεισμού,επιμήκυνση στα στόματα του πασοκ ,λίγο η σιωπή της ΝΔ και η παραμονή ντορικών λαμογιών στο κόμμα τύπου Κυριάκου,Χατζηδάκη κτλ δείχνουν ότι κάτι μαγειρεύεται.
  Μήπως τελικά η συγκυβέρνηση άρχισε ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 05/12/2010 13:26:32

   Ποια συγκυβερνηση ρε παιδια;Εκανα μια επισημανση.Τι θα κανει η ΝΔ σε θεματα που τα ζητουσε χρονια οταν ο Παπανδρεου τα βαφτιζει "μνημονιο";
   Η ΝΔ ηταν αντιθετη στην αυξηση του ΦΠΑ και το κοψιμο των χαμηλων συνταξεων.Ειναι ομως υπερ των μη κρατικων πανεπιστημιων επι 25 χρονια.Αν τωρα βγει ο Παπανδρεου και πει μη κρατικα πανεπιστημια και αυτο το θεωρησει "μνημονιο" μπορει η ΝΔ να πει οχι;
   Μπορει να καταγγειλει την υποκρισια του αλλα δεν μπορει να αλλαξει αυτα που πιστευε ΠΡΙΝ απο το οποιοδηποτε μνημονιο.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 05/12/2010 13:41:58

    Στην παρούσα φάση κάθε συζήτηση νομιμοποιεί το μνημόνιο γιατί η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί με αυτό.
    Και τα αποτελέσματα του μνημονίου είναι καταστροφικά.
    Οποιαδήποτε συναίνεση προστατεύει την κυβέρνηση από το να αντιμετωπίσει τον λαό και προσφέρει ταυτόχρονα την ευκαιρία στο GAP να φορτώσει τα πάντα στη ΝΔ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 05/12/2010 13:42:56

    Θα πρέπει πολύ απλά να πεί Ψυχραιμία ότι όλα αυτά που έχουν βάλει για τα μάτια του κόσμου στο Μνημόνιο ήταν ζητήματα που απασχολούσαν εδώ και είκοσι χρόνια, πως για αυτά δεν χρειαζόταν κανένα μνημόνιο, και πως η αντίθεσή της ΝΔ στο Μνημόνιο είναι γιατί με κάθε δόση μετατρέπει ταχύτατα τα δάνειά μας σε ενυπόθηκα.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ αλλενάκι 05/12/2010 13:56:38

     Ουάου! Τέλεια απάντηση!

     • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
      ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Επώνυμος 05/12/2010 14:05:08

      Συμφωνώ απόλυτα.
      Απλά δεν το ακούω από τη ΝΔ και γι'αυτό καταλήγω στο συμπέρασμα της συγκυβέρνησης.Γιατί αλλιώς τέτοιος επικοινωνιακός λήθαργος είναι σκάνδαλο πλέον.

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ αλλενάκι 05/12/2010 13:56:49

     Eτσι ακριβώς!!

    • Αφροδίτη avatar
     Αφροδίτη @ αλλενάκι 05/12/2010 15:47:19

     Μπράβο αλλενάκι, υπέροχη απάντηση! Πρέπει να τους απαντήσει και μελωδικά: "κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου, συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε".
     Κι ας τους θυμίσει λιγουλάκι, γιατί αυτοί είναι εκ πεποιθήσεως ξεχανιάρηδες, πως έλειπε στην "έρημο" για πολλά χρόνια, όταν άλλοι κυβερνούσαν και "συγκυβερνούσαν".
     Επί παραδείγματι, η παρθενογέννητη κόρη της 21ης Νοεμβρίου του σωτηρίου έτους 2010, αν δεν με απατά η μνήμη μου, συγκυβερνούσε μέχρι πέρυσι!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ψυχραιμια 05/12/2010 13:50:13

    για αυτό, ψυχραιμία, ανήρτησα τα ψευδοσκόπια...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 05/12/2010 14:04:21

    Αχ αχ Ψυχραιμία, θέλει η π... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Και βέβαια δεν είπες για συγκυβέρνηση, αλλά ύπουλα ύπουλα πας να περάσεις όλα αυτά ακριβώς που θα επιτρέψουν στο σύστημα των ΜΜΕ να εμφανίσουν ότι ο Σαμαράς 'συναινεί' τάχα μου με την κυβέρνηση. Και, ξέρεις, πολιτικά, σημασία δεν έχει αν ο Σαμαράς πράγματι συμφωνεί, αρκεί να υπάρχουν τέτοιες εντυπώσεις στο εκλογικό σώμα...

    Άξιος ο μισθός σου λοιπόν. Νόμιζα ότι τα παρατήσες, αλλά απλώς άλλαξες επίπεδο προπαγανδισης. Στις κρίσιμες στιγμές αποδεικνύεσαι πάντοτε ο καλύτερος φίλος του συστήματος...

   • oxoxo avatar
    oxoxo @ ψυχραιμια 05/12/2010 14:38:03

    Σωστός. Κάποιοι επιδεικνύουν περίσσια λαϊκίστικη πρασινοφρουρικού τύπου "αριστεροσύνη". Άκρατος βερμπαλισμός χωρίς πλαίσιο. Αναμάσημα θεωριών απ' έξω. Δίχως να εστιάζουν στη θέση και τις δυνατότητες της χώρας.
    Αναμφίβολα, ο Αντώνης Σαμαράς και ξέρει και ικανός για λεπτούς μα προπάνων καθαρούς χειρισμούς είναι. Του έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη.

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/12/2010 14:02:53

  Επικοινωνιακά και συμβολικά η ΝΔ έχει καμια ιδέα, κάποιο σχέδιο, πως θα διαχειριστεί την κατοχική παρουσία των στροςκαν και σία στο βήμα της Ελληνικής βουλής;

  Θα κάθεται η ΚΟ να ακούει τον "ακόμα δεν τον είδαμε πρόεδρο της γαλλίας τον εβγάλαμε"... να "μιλάει γαλλικά" ανενόχλητος;

  Ρωτώ, γιατί είναι βέβαιο ότι τα κόμματα της αριστεράς θα έχουν σχεδιάσει τον τρόπο να εκφράσουν με επικοινωνιακή δυναμική την αντίθεσή τους και να κερδίσουν και στο πεδίο των εντυπώσεων και στο πεδίο της εκλογικής τους επιρροής.

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ αλλενάκι 05/12/2010 14:08:59

   Περιμένον να έρθει ,να φύγει ,να ξεφτιλιστούν και μετά να τρέχουν να μαζέψουν τα ασημάζευτα.

  • Μisha avatar
   Μisha @ αλλενάκι 05/12/2010 20:29:54

   Θα βάλει τον Κούλη να τραγουδήσει την Μασσαλιώτιδα με γουρλωμένα μάτια μπας και τρομάξει ο Οβριός και φύγει :)

 13. usound avatar
  usound 05/12/2010 14:19:16

  Επιχειρησιακές συμβάσεις κι αιμορροϊδοπάθεια:

  Ο άνθρωπος είχε ζοχάδες. Πολλές ζοχάδες. Άλλοτε τον φαγούριζαν, άλλοτε τον τσούζανε, άλλοτε τον πονούσαν. Με λίγο χλιαρό νεράκι και ολίγην κορτιζόνη την τσουλούσε την κατάσταση. Ώσπου άρχισαν τα αίματα. Εκκένωσις και κομμουνιστική λεκάνη.
  -Γιατρέ, ματώνω!
  -Σώπα, ρε! Αφού έχει γίνει ο κώλος σου σαν αμπέλι!
  -Τι κάνουμε;
  -Πρώτα μερικές μεταγγίσεις, αγγελοφέρνεις γαρ, και μετά χειρουργείο.
  -Ωραία! Βάλε αίμα!
  Τσίμπησε τα πέντε μπουκαλάκια ο ζοχαδιακός κι εξηφανίσθη.
  Μετά από κάνα χρόνο, τσουπ στον κωλίατρο.
  -Γιατρέ, ματώνω!
  -Τα είπαμε. Χειρουργείο!
  -Καμμιά φιάλη δεν βάζουμε να στανιάρω;
  -Επιβάλλεται!
  Το κόλπο το έμαθε ο πονηράκιας. Χέσιμο, παντιέρα ρόσσα, μετάγγιση, σκορδοστούμπια, τυροκαυτερή, αλοιφούλα, μπουκαλίτσα ερυθρών αιμοσφαιρίων.
  -Κομμούνι είσαι, ρε;
  -Όχι, αριστερός της δεξιάς πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, γιατρέ μου!
  -Αίμα, πάπαλα!
  -Τί, τέλειωσε;
  -Ναι! Ψόφησαν οι αιμοδότες!Κάτι ιδιωτικοί υπάλληλοι ήταν, αλλά τελευταίως τους έπεσε ο αιματοκρίτης
  -Κουφάλα εργοδοσία με τα τσιράκια σου!
  -Τί βρίζεις ρε τους υπαλλήλους;
  -Αφού κάθονται! Κι ανέχονται και μείωση μισθών.
  -Δημόσιος είσαι;
  -Μονιμάς! Δεν με κουνάει ρούπι! Για μαλάκα μ’ έχεις, γιατρέ; Είχα βάψει όλες τις κολώνες της Κυψέλης πράσινες για να πάρω τη δουλειά. Κόψε τώρα τρεις επισκέψεις βιβλιαρίων ΟΠΑΔ να πατσίσουμε την βίζιτα. Στη γυναίκα μου γράψε "καταβολή". Στην κόρη μου "σύνδρομο χρονίας κοπώσεως". Σε μένα κόψε αυτό το «αιμορροϊδοπρωκτίτις». Μην με περάσουν και γι’ αδερφή ,κοντζαμάν λεβέντη!

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ usound 05/12/2010 14:42:58

   xaaaaaaaaaaaaa!xaaaaaaaaaa!xaaaaxaxa!!

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2010 14:25:34

  Aσε με εμενα και πες μου πως νομιζεις οτι πρεπει να δρασει ο Σαμαρας αν ο Παπανδρεου παρει ενα μετρο -ειτε ιδιωτικα πανεπιστημια ,ειτε ιδιωτικοποιησεις,ειτε οτι αλλο θελεις που ηταν γραμμενο στο βιβλιαρακι του προγραμματος της ΝΔ στις εκλογες και το ονομασει "μνημονιακη απαιτηση" και ρωτησει γιατι δεν ψηφιζετε αυτο που ειχατε στο προεκλογικο προγραμμα σας.

  • Μisha avatar
   Μisha @ ψυχραιμια 05/12/2010 20:28:00

   Θυμάμαι τον Σαμαρά να ρίχνει τον Μητσοτάκη για να μη ξεπουληθει ο ΟΤΕ.

   Γιατί να πράξει διαφορετικά τώρα και μάλιστα όταν η χωρα είναι στην πρέσα του ΔΝΤ;

   Αν οι Ναζί μας καλούσαν να φτιάξουμε την Εγνατία θα έπρεπε να σπευσουμε χαρωποί με τους γκασμάδες και τα φτυάρια, να συμπράξουμε στις «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες » τους επειδή η Εγνατία ήταν έργο πουτο είχαν εξαγγείλει και ελληνικές κυβερνήσεις;

   Είμαστε στα καλά μας;

   Ο Σαμαρας θα επρεπε να επικαλεστει έσχατο εθνικό κίνδυνο και να απορρίψει κάθε σύμπραξη με την κατοχική συμμορία.

 15. spiros avatar
  spiros 05/12/2010 14:59:52

  Ο ΑΣ έδειξε ότι έχει στρατηγική. Έχει σχέδιο . Έχει τακτική. Όλα όσα αναφέρρετε είμαι απόλυτα σύμφωνος ότι είναι λογικά . Σας διαφεύγει ότι η όποια αλλαγή στην πολιτική του ΓΑΠ σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει από τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ. Κάθε λοιπόν αλλαγή ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. Αυτό ποιός Στρος Καν μπορεί να το επιβάλλει; Εδώ του συνέστησαν οι ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ να αναλάβει συντονισμό και ακόμη τον ψάχνει. Φαίνεται ότι παίζει ξεκάθαρα το παιχνίδι των "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ" και αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τους Ευρωπαίους. Ακόμη και ο Σύμμαχος Σαρκοζι θα αλλάζει υπέρ της Μέρκελ φανατικά.
  Γιατί να συμφωνήσει ο ΑΣ για τις ελάχιστες φραστικές αλλαγές του ΓΑΠ;

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/12/2010 16:08:04

  για κοιτάξτε και αυτό το δημοσίευμα που επιβεβαιώνει τις προθέσεις πώλησης βραχονησίδων και ποιος ξέρει τι άλλο είχαν εξ υπαρχής στο νού τους...

  ...Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και την οποία επιβεβαιώνει ανώτατη κυβερνητική πηγή, ήδη έχει ξεκινήσει ένα plan b, καθώς το αρχικό σχέδιο αξιοποίησης της κρατικής ακίνητης περιουσίας από μόνο του είναι πολύ δύσκολο να αποφέρει τα επιθυμητά έσοδα και μάλιστα με άμεσο τρόπο. Κάπως έτσι, τίθεται σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο που περιλαμβάνει την πώληση ακατοίκητων νησίδων σε περιοχές που δεν είναι «φορτισμένες» με εθνικά ζητήματα. Ηδη προς αυτή την κατεύθυνση έχει ζητηθεί τον τελευταίο μήνα ειδική λίστα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ΚΕΔ και ΕΤΑ, η οποία θα υποδεικνύει συγκεκριμένες βραχονησίδες που μπορούν να διατεθούν στη «διεθνή αγορά». Γνώση για το θέμα έχουν και τράπεζες της χώρας, οι οποίες κατέχουν μέρος εκτάσεων για τις οποίες ήδη γίνεται αναφορά.

  Ο εν λόγω κατάλογος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει περιοχές κυρίως στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους (ακούγονται οι βραχονησίδες Ναυσικά, Λιγιά, το σύμπλεγμα Εχινάδες), δύο νησιά κοντά στον Σκορπιό, περιοχές στον Κορινθιακό όπως ο Αγιος Θωμάς (είχε ξαναβρεθεί στο επίκεντρο ενδιαφέροντος αγοράς από Αραβες επενδυτές), ο Αγιος Αθανάσιος, ο Αγιος Γεώργιος στο Γαλαξίδι, δύο βραχονησίδες κοντά στη Χαλκιδική, νησίδα στον Αμβρακικό, ο Αγιος Ιωάννης στην Πελοπόννησο, το Τραγονήσι, το Εξω Λιθάρι, το Κάτεργο, ο Ορθόλιθος από τους Παξούς κ.ά. Οι παραπάνω περιοχές βέβαια δεν είναι οι μοναδικές που μελετώνται, όμως επειδή κάποιες από αυτές είχαν ήδη διαφημιστεί πριν.
  http://www.protothema.gr/

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ αλλενάκι 05/12/2010 16:29:58

   Ποιές βραχονησίδες αλλενάκι; Εδώ από τον Απρίλιο και εντελώς συμβολικά, τη μέρα που υποθήκευε την Πατρίδα, τους έδειξε σε πρώτο πλάνο την παραλία του Καστελορίζου, με τα καπετανόσπιτα. Ο άνθρωπος ασχολείται με πιο βαριά συμβόλαια!

 17. Μisha avatar
  Μisha 05/12/2010 16:40:12

  Ενυπόθηκα είναι μόνο οσα λεφτά «παιρνουμε» από το Μνημονιο. Αν κοπει εδώ το Μνημονιο σταματουν και οι υποθηκευσεις.

  Συνεπως όποιος «βαζει πλάτη» στο Μνημόνιο , με το παρόν ή βελτιωμένο μιγμα του, είναι συνένοχος εθνικής προδοσίας.

  Οψόμεθα...

 18. anonymos avatar
  anonymos 05/12/2010 19:55:24

  Αντώνη πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, καμμια συναίνεση με τους εγκάθετους του μνημονίου, κοίτα το παράδειγμα της Ουγγαρίας. Γράψε και τον Στρος Καν προφασίσου κάτι και μην τον συναντήσεις.
  Αυτοί θα πέσουνε από μόνοι τους μήν πέσεις στην παγίδα τους. Η συμφωνία των προθύμων (ΠΑΣΟΚ_ΛΑΟΣ-ΔΣ-ΔΑ) ούτως ή άλλως σήμερα δεν αντιπροσωπεύει τίποτα στον λαό εσένα θέλουνε να βάλουν στο χέρι. Σώστα είχες πεί ότι άμα ψήφιζες το μνημόνιο η μόνη αντιπολίτευση θα ήταν οι δρόμοι, μην τσιμπάς σε ότι θα σου τάξουνε, θα στα πάρουν πίσω αμέσως εσύ δεν είσαι αρχομανής. Οχι Οχι Οχι
  Αλλοιώς μας έχασες. Τότε το ΚΚΕ θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, δεν καταλαβαίνουν ότι ο λαός τους φτύνει και αυτοί λένε βρέχει εσύ όμως το αφουγκραζεσαι. Βάδισε το δρόμο της υπερηφάνειας.

 19. η Dimi avatar
  η Dimi 05/12/2010 20:05:16

  @unsound
  hahhhhh... ma quell'histoire!.. Γέλια μέχρι δακρύων. Φύγανε φλυτζάνια με τον καφέ.. hahaaahhh

 20. usound avatar
  usound 05/12/2010 20:08:34

  dimi, Δος μοι πα στώ (Δ.Υ) και την γαν κινήσω!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ usound 05/12/2010 21:34:03

   unsound πράγματι!

 21. αχιλλεας avatar
  αχιλλεας 05/12/2010 23:04:16

  Ας δωσουμε το μηνυμα στους βουλευτες και στον προεδρο της Νεας Δημοκρατιας
  να μην παραστουν και νομιμοποιησουν τον STROS CAN στη βουλη των Ελληνων. Μηπως εκπροσωπει καποιο εθνος και δεν το ξερουμε? Ντροπη για τον Ελληνικο λαο η παρουσια του στη βουλη που θυμιζει αλλες εποχες πριν 60 χρονια.

 22. η Dimi avatar
  η Dimi 06/12/2010 00:36:38

  Current Global Public Debt 2010: $040,729,522,111,599

  GREECE:
  Public Debt: $367,794,520,548

  Public Dept per person: $33,469.84

  Population: 11,000,000

  Public debt as % of GDP: 129.9%

  Total Annual Debt Change: -8.1%

  ~The Global Debt Clock: evie www.mantri.gr 30/11/10 – 12:27

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 06/12/2010 11:21:05

   Mon, Dec 06, 2010
   Currency Quote: Reuters FXpert

   1 USD = 0.749000 EUR
   1 EUR = 340.75 GRD

   Current Global Public Debt 2010:

   USD 040,729,522,111,599 = EUR 30,506,412,061,588 =
   GRD 10,395,059,909,986,000


   GREECE
   Public Debt :

   USD 367,794,520,548 = ΕUR 275,478,095,890.45 =
   GRD 93,869,161,174,671.50

   Public Dept per person:

   USD 33,469.84 = EUR 25,068.91 = GRD 8,542,231.14

   Population: 11,000,000

   Public debt as % of GDP: 129.9%

   Total Annual Debt Change: -8.1%


   Horror, Mr Dominique Strauss Khan. Horror!

 23. ANNITA avatar
  ANNITA 06/12/2010 09:53:47

  Κατ αρχην να πώ ότι μας κάλυψε όλους ο αρχαίος, μ ε την πλήρη ανάλυση του.Θέλω να πιστεύω 'ότι ο Σαμαράς θα αντισταθεί γερά και θα επιμέίνει στο ΟΧΙ του μνημονίου όσο κ αν το επιμηκύνουν, διότι όποια κυβέρνηση και να αναλάβει μετά το ΠΑΣΟΚ τα ηνία θα οδηγηθεί στην ήττα εξ αιτίας αυτού του [μνημονίου] που θα υπάρχει. Θέλω να πιστεύω ότι ο Σαμαράς θα δεί την παγίδα και δεν θα ακούσει το εκάστοτε συμβουλάτορα του που θα του πεί να δεχθεί τις γιαλαντζί προτάσεις του Στρός.Γιατί σίγουρα θα υπάρξουν συμβουλάτορες που χωρίς να σκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο του μετά τι.... όταν πέσει το ΠΑΣΟΚ, θα μας μείνει το μνημόνιο κ η επέκτασή του να μας θυμίζει πως όποιοι κ να αναλάβουν εξουσία, αυτό θα είναι η πιο ισχυρή εξουσία.

 24. Rotarmist avatar
  Rotarmist 06/12/2010 19:15:24

  AGNUS DEI και οχι AMEN!!!

 25. Μάχος avatar
  Μάχος 06/12/2010 21:28:39

  Εάν ο Σαμαράς συμφωνήσει με το συγκεκριμένο ή με "άλλο" μνημόνιο έστω και με κάποιες μικροαλλαγές, δεν θα δει πρωθυπουργία!!!!! ΕΑΝ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙ, ΞΕΓΡΑΨΤΕ ΤΟΝ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.