01/12/2007 23:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ουσία των πραγμάτων (2)Σε «σκανδαλώδεις παροχές και μισθούς , ύψους 36.000 ευρώ το μήνα και 450.000 ευρώ το χρόνο», από τον ΟΠΑΠ σε πρόσωπο που αποτέλεσε «αμιγώς πρωθυπουργική επιλογή», αναφέρονται με ερώτησή τους πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (διάβασε περισσότερα εδώ). Επειδή, όμως, δεν κατάλαβα το ακριβές περιεχόμενο της ερώτησης - και μάλλον ούτε και οι κ. βουλευτές κατάλαβαν την ουσία του θέματος- σπεύδω να διευκρινίσω τα πράγματα:  Το 2004, διορίσθηκε σύμβουλος στον ΟΠΑΠ κάποιος κ. Γ. Τζιαμπίρης, ο οποίος, μαζί με την ομώνυμη εταιρεία του, εισέπραττε το προαναφερθέν σκανδαλωδώς υπερβολικό ποσό. Για ποια δουλειά; Παρείχε λέει «συμβουλευτικές υπηρεσίες» για τον μεγάλο διαγωνισμό πληροφορικής του ΟΠΑΠ. Εκείνον για το «Πάμε Στοίχημα» και τα άλλα με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ότι θα φέρει την κάθαρση στο ναό του τζόγου. Αλλά, όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός αυτός δεν έγινε ποτέ. Ύστερα από  περίεργες μεθοδεύσεις ακυρώθηκε και κατέληξε τελικά στην INTRALOT του Σωκράτη Κόκκαλη. Δηλαδή ο κ. Τζιαμπίρης αμείφθηκε πλουσιοπάροχα για έναν διαγωνισμό που δεν έγινε. Και όχι μόνον. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ και η κυβέρνηση (από την οποία έπαιρνε εντολές) ικανοποιήθηκαν τόσο πολύ από το γεγονός ότι ο διαγωνισμός κατέληξε στην INTRALOT, που μόλις έπεσαν οι υπογραφές, ανανέωσαν τη σύμβαση του κ. Τζιαμπίρη για άλλα τρία χρόνια και του έδωσαν κι από πάνω ένα μπόνους 25.000 ευρώ.
Γιατί όμως πήρε τη δουλειά ο κ. Γ. Τζιαμπίρης; Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην επερώτησή τους, το επαγγελματικό βιογραφικό του «είναι πάμπτωχο» και μοναδικό στοιχείο επαγγελματικής δραστηριοποίησης  της εταιρείας «ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ και ΣΙΑ Ε.Ε.» ήταν η ίδρυσή της, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 600 ευρώ. Είναι όμως «συγγενικό πρόσωπο» (γιος;) της κας Ολυμπίας Τζιαμπίρη, καθηγήτριας Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τέως Αντιπρυτάνεως και προέδρου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, αλλά και του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Ποια είναι λοιπόν η ουσία της υπόθεσης; Ένα πρόσωπο χωρίς καμία προηγούμενη ενασχόληση με το αντικείμενο του διαγωνισμού, διορίζεται σε μια κρίσιμη επιτροπή διαγωνισμού με μοναδικό του προσόν τις σχέσεις με το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Η επιτροπή αυτή ασχολείται ουσιαστικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή με τον Σωκράτη Κόκκαλη και το αποτέλεσμα των εργασιών της κατοχυρώνει τον μεγαλοεπιχειρηματία εσαεί στον ΟΠΑΠ. Έτσι ο κ. Τζιαμπίρης και οι άλλοι συντελεστές της επιχείρησης «κατοχύρωση της Intralot» ανταμείβονται πλουσιοπάροχα.

Για μας, η «υπόθεση Τζιαμπίρη» αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα που καταρρίπτει όλους τους μύθους περί «διαφάνειας» και «διαπλοκής» που εκπορευόταν τόσα χρόνια από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Θα πείτε βεβαίως ότι «εδώ έγιναν τόσα και τόσα, αυτό σας πείραξε»; Ναι. Επειδή η περίπτωση αποδεικνύει ότι δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα. Και ότι ήταν τόσο αλαζόνες που νόμιζαν ότι τα είχαν κανονίσει όλα και τίποτα δεν θα έβγαινε στην φόρα. Αλλά τώρα δεν υπάρχουν «κουμπάροι» και άλλοι ενδιάμεσοι για να τους φορτωθεί η ευθύνη. Οι εντολές για την σύνθεση της επιτροπής διαγωνισμού έφευγαν από το πρωθυπουργικό γραφείο και σιγά μην είχε δική του άποψη ο Κωστάκος. Ας σταματήσουν λοιπόν να ψελλίζουν διάφορα τα παπαγαλάκια του Μαξίμου. Ότι δήθεν δεν «ήξεραν», ότι τάχα τους «κορόιδεψαν» οι προκάτοχοι του κ. Χατζηεμμανουήλ και ότι τους την έφεραν από την Παλλήνη, επειδή ήταν άπειροι κοκ. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Γιατί όταν καλούσαν τους πάντες σε συστράτευση εναντίον της διαπλοκής και του Σ. Κόκκαλη δεν εννοούσαν τίποτα από εκείνα που έλεγαν περί "διαπλοκής" και "διαφάνειας". Το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και υπογραφής με τον κ. Κόκκαλη και τους άλλους συναδέλφους του διεκδικούσαν μόνο. Ύστερα από τόσο χρόνια ανυδρίας. Κατά τα άλλα, μπράβο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ανακάλυψαν στον ΟΠΑΠ το ρουσφέτι στην κα Τζιαμπίρη. Αλλά δεν είδαν τίποτα άλλο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.