03/06/2008 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ουσία των πραγμάτων (πάλι)

Στις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες προσδιορίζει τη διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GΡΟ που διενεργήθηκε για το Μega. Κι αυτό παρά την μεγάλη πολιτική ζημιά που προκαλεί στην κυβέρνηση η αδυναμία της να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Είναι ενδεικτικό ότι στο ερώτημα, ποιο θέμα προξενεί τη μεγαλύτερη πολιτική ζημιά στην κυβέρνηση, το 75,4%, δηλαδή οι 3 στους 4 ερωτηθέντες λένε πως είναι η ακρίβεια. Να σημειωθεί ότι στην αμέσως προηγούμενη μέτρηση η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν …μικρότερη (2,9%) ενώ επιβεβαιώνεται και η πτωτική τάση του ΣΥΡΙΖΑ (12,9%).

Επιβεβαιώνει δηλαδή η δημοσκόπηση το μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο. Τον τόπο διαφεντεύει μια κυβέρνηση ελάχιστης κοινωνικής συναίνεσης, η οποία δεν κυβερνά, αλλά ξεπουλά τα πάντα και οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό. Και παρά την γενική κατακραυγή, η αντιπολίτευση («αξιωματική» και «αριστερή») δεν ανεβάζει τα ποσοστά της, αλλά τα ρίχνει. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν την δημοσκόπηση βγήκε και ο κ. Πάγκαλος και έριξε μία ακόμα σφαλιάρα στο βυθιζόμενο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι ή θα κυβερνήσει με τον ΣΥΝ, η θα ξαναβγεί ο Καραμανλής. Από κοντά και ο κυρ – Νίκος Κωνσταντόπουλος και όλα τα αριστερά εξαπτέρυγα και δεκανίκια και οι ψάλτες εξ΄ ευωνύμων που κυβερνούσαν τόσα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να ξαναδοκιμάσουν πάλι στου κασίδι το κεφάλι.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Γ. Παπανδρέου, το αντίθετο μάλιστα. Μας έχει καθίσει επανειλημμένως στο σκαμνί για «συκοφαντική δυσφήμηση». Αλλά περασμένα ξεχασμένα, αν αντιληφθεί τα σημάδια των καιρών. Ότι δηλαδή ο ηγέτης που θα μείνει στην ιστορία και θα σαρώσει τους πάντες και τα πάντα θα είναι εκείνος που θα κάνει σημαία του το σκάνδαλο της Ζήμενς. Το οποίο διαφθείρει και εκμαυλίζει την πολιτική ζωή του τόπου από το 1986 τουλάχιστον. Έχει το ανάστημα να το κάνει; Ας πάψει λοιπόν να ακούει εκείνους τους συμβούλους του που προέρχονται από το εσμό των πρώην συνεταίρων της Ζήμενς κι ας αντιληφθεί ότι μπορεί να παίξει τον Καραμανλή μόνο στο γήπεδο που εγκατέλειψε εκείνος. Την διαπλοκή. Διαφορετικά είναι χαμένος από χέρι. Για τον κ. Τσίπρα δεν θα πω τίποτα, επ ΄ αυτού. Τι να πω άλλωστε; Πλάκα μας κάνει ο Αλαβάνος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/06/2008 14:35:56

  Αγαπητέ φίλε Factorx
  Την ώρα που το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ "τσακίζει κόκκαλα" και τα κόμματα του δικομματισμού αποκαλύπτονται πόσο διεφθαρμένα είναι, είναι περίεργο το να λοιδωρείτε και να μιλάτε τόσο απαξιωτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους δύο πανάξιους ηγέτες του, γιατί δεν καρπούνται τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Δεν γνωρίζετε, γιατί συμβαίνει αυτό και τα τερατώδη παιχνίδια επικοινωνίας που παίζονται; Δεν βλέπετε τους μουεζίνηδες των δελτίων των 8, με τι ασχολούνται στη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου τους, και ποιούς εγκαλούν και βρίζουν σε καθημερινό επίπεδο, γιά κάθε στραβό του δημόσιου βίου; Ποιό πάνελ και ποιό στρογγυλό τραπέζι στήθηκε π.χ. για τη Ζήμενς, για τη ξεφτίλα του 1 Ευρώ τη μέρα της ΓΣΕΕ, για τη φτώχεια και τα λαίκά συσσίτια που στήνονται σαν άλλοθι της φιλανθρωπίας; Όταν η ελληνική κοινωνία βράζει κυριολεκτικά, και αγανακτεί με τα τεκταινόμενα, στα "αριστερά εξαπτέρυγα και δεκανίκια και οι ψάλτες εξ' ευωνύμων" (που πράγματι υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο υπάρχει αρριβισμός και φιλοτομαρισμός), βρήκατε να εστιάσετε; Τι να πεί κανείς; Από ένα blog που διαπερνάει με "κόκκινη κλωστή" τον ογκόλιθο του ΑΝΤΙ και το Χρήστο Παπουτσάκη έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις αντικειμενικότητας, και ακρίβειας σχολιασμών.

 2. Factorx avatar
  Factorx 03/06/2008 14:59:35

  Λυπούμαι αγαπητέ Δημήτρη που γινομαι δυσάρεστος, αλλά αυτοί οι ίδιοι μουεζίνηδες των οκτώ έφτιαξαν το μύθο του Τσίπρα και τωρα τον γκρεμίζουν για να απογοητεύσουν τον κοσμάκη. Και μιας και αναφέρθηκες στο Αντί, εμεις εδω δεν είχαμε ποτέ καμία αυταπάτη για το ρόλο της επίσημης αριστερας

 3. nas avatar
  nas 03/06/2008 15:25:59

  Factorx(α) τι έγινε στο ράλι, την πάτησες; Λοιπόν. Θα συμφωνήσω μαζί σου για τον Παπανδρέου. Ή τα δίνει τώρα όλα ενάντια στη διαπλοκή, ή πάει καλιά του... μεσοβέζικα πράγματα και ισοροπίες δεν του πάνε... εδώ δεν μπόρεσε να καρατήσει ισοροπία με το ποδήλατο θα κρατήσει ισοροπία αν "καβαλήσει" το κύμα των ντανατζήδων; Δίκιο έχεις και για τον Τσίπρα, αλλά δες... σου την πέφτουν οι δικοί σου, επειδή είπες ενα τόσο δας πραγματάκι. Ρε αριστεροί ογκόλιθοι, τι να πούμε εμείς οι ΠΑΣΟΚοι μετά για όσα μας σέρνει κατα καιρούς...

 4. Swell avatar
  Swell 03/06/2008 17:48:58

  Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω. Εάν αποφάσιζε ο ΓΑΠ να κάνει σημαία το σκάνδαλο της SEIMENS, αυτό θα σήμαινε ότι πρώτα θα είχε διώξει το μισό (και λίγο λέω) ΠΑΣΟΚ. Αλλά δυστυχώς ο ΓΑΠ το μόνο που θέλει ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΥΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ

 5. Factorx avatar
  Factorx 03/06/2008 17:58:08

  Την άμεση συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της Siemens «για να μην κουκουλωθούν οι πολιτικές ευθύνες» ζητά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Δημήτρης Στρατούλης.

  Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του, «μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για "μίζες" της Siemens και σε πολιτικούς και πολιτικά κόμματα, η αναζήτηση μόνο ποινικών ευθυνών για τις δωροδοκίες της Siemens για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ [OTEr.AT] και για την προμήθεια του C4I δεν επαρκεί. Θα πρέπει επιτέλους παράλληλα να αναζητηθούν και οι πολιτικές ευθύνες όσων τις έχουν».

  Παράλληλα, θεωρεί πως «μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ και οι δύο μεγάλες δουλειές για τις οποίες υπήρξαν τα "λαδώματα" από τη Siemens έκλεισαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δέχεται να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή». «Προφανώς γιατί οι συμβάσεις αυτές επεκτάθηκαν και εφαρμόστηκαν κι από τις κυβερνήσεις της ΝΔ μετά από το 2004. Σίγουρα, γιατί εάν λάμψει όλη η αλήθεια, το σκάνδαλο της Siemens μπορεί να γίνει το πολιτικό Βατερλό του δικομματισμού στην χώρα μας» καταλήγει.


  --------------------------------------------------------------------------------

 6. Theodore avatar
  Theodore 03/06/2008 18:16:02

  Εγω θα πω τα "ψυχολογικα" μου.
  Εχω την εντυπωση, οτι το Πασοκ, πληρωνει το συνδρομο της γυναικας που προδωσε.
  Αν μια γυναικα δηλαδη, για την οποια εχουμε κανει καποια ονειρα και την εχουμε βαλει "ψηλα", μεσα στο μυαλο μας, μας προδωσει και παει με αλλον, τοτε το μισος μας ειναι αβυσσαλεο και σε μερικους, φτανει και σε ακραιες καταστασεις.
  Το ιδιο επαθε και το Πασοκ. Ειχαν επενδυσει πολλα οι Ελληνες σ αυτο και τους προδωσε ασυστολα, νομιζοντας οτι, οπως ελεγε και καποιος Κρητικος, τεως Υπουργος, "και γαιδαρο να κατεβασουμε στις εκλογες, θα βγει".Ελα ομως, που αυτο, καποτε σταματαει.
  Αυτα πληρωνει τωρα το Πασοκ, γι αυτο δε θα δει αυξηση των ποσοστων του αν δεν περασει πααρα πολυς χρονος,για να δει ο κοσμος, οτι κατι αλλαξε σ αυτους, πραγμα που δε φαινεται ακομη, η αν δεν κανει καμια πααρα πολυ χοντρη μαλακια ο χοντρος.
  Μα πιο χοντρη απ αυτες που κανει τωρα; Φαινεται οτι ναι.
  Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου, ετσι κι αλλοιως.
  (Και κατι τελευταιο.
  Ενας τεως υπουργος του Πασοκ, ελεγε με πικρα. "Μα δε μας πιστευουν πια".
  Τι να του κανω του κυριου αυτου; Οταν ηταν στα πραματα, ειχαν αφησει τα τσακαλια, να λυμαινονται τα δημοσια Ταμεια και δεν κανανε τιποτα για να τα σταματησουν απο τη μασα.
  Τωρα, ας βλεπει το χοντρο στο θρονο.
  Εμεις ομως τι φταιμε).

 7. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 03/06/2008 21:08:28

  Έχω ξαναγράψει σε ανάλογο ποστ οτι,

  το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ είναι μια χρυσή ευκαιρεία για τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, αμφότεροι να κάνουν ένα γερό ξεσκαρτάρισμα στο κόμμα τους!

  Τα πήραν 15 Πασόκοι και 15 Νεοδημοκράτες.
  ΟΛΟΙ στον Κορυδαλλό λοιπόν για να καταχειροκροτήσει όλος ο κόσμος και τους δύο αρχηγούς και να βγάλουν και αυτοί τη ρετσινιά από πάνω τους!

 8. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/06/2008 21:15:31

  Αγαπητέ Factorx , σε ευχαριστώ πολύ, για την "απάντηση" σου των 2:59 , απέδειξες πόσο σωστό είναι το ότι "μπορείς για λίγο καιρό να εξαπατάς πολλούς, ή για πολύ καιρό λίγους, όχι όμως για πολύ καιρό πολλούς". Κρίμα! Γιατί τα "αποκαλυπτήρια" έπρεπε να συμβούν, μετά το κλείσιμο του αγαπημένου μας ΑΝΤΙ. Όσο ζω μαθαίνω.

 9. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 03/06/2008 21:41:24

  Δημήτρη,

  όσο η αριστερά (και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν βγάλει από τα μάτια της τα ματομπούκαλα του σταλινοχουντικού σκοταδισμού, αυτά τα ποσοστά που παίρνει της είναι και πολύ κιόλας...

  Κόμματα που στηρίζονται στο χάος, στην αναρχία, στην τραμπουκική βία, στην κινδυνολογία κτλ. έχουν ημερομηνία λήξεως ήτε με τον Τσίπρα ήτε με οποιοδήποτε άλλο κατασκεύασμα...

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 04/06/2008 00:26:20

  8:47
  Σωστόοο: "Ποιοί να κάνουν σημαία τους την κάθαρση, τα καθάρματα ? "

 11. bill avatar
  bill 04/06/2008 07:24:31

  ρε παιδιά παρακολουθώ από την πρώτη μέρα τις κινήσεις Τσίπρα...τι στο καλό συμβαίνει? ποιός μας έκανε τέτοια πλάκα και γιατί? μάπα το πεπόνι,και τα χειρότερα έρχονται.

 12. Helmut avatar
  Helmut 05/06/2008 10:45:16

  "Έχει το ανάστημα να το κάνει;"

  Αγαπητέ Φάκτορα αν ο ΓΑΠ είχε το παραμικρό ανάστημα θα το είχαμε μάθει τόσα χρόνια που ηγείται του ΠΑΣΟΚ.

  Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς στο ανάστημα τον ξεπερνάει ακόμα και ο Κούγιας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.