#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2011 12:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ομάδα Π80 και η μάχη για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚΦαίνεται πως στο ΠΑΣΟΚ οι βασικοί διεκδικητές του "δαχτυλιδιού" προτετοιμάζονται ήδη για την “επόμενη μέρα”. Οργανώνουν τους κομματικούς στρατούς τους, διορίζουν σε θέσεις-κλειδιά ανθρώπους που θα τους χρειαστούν στη "κρίσιμη μάχη", φθείρουν όσο περισσότερο μπορούν το προφίλ των εσωκομματικών αντιπάλων τους. Αυτά βέβαια συνιστούν παραδοσιακά εργαλεία ανόδου στη κλίμακα της ιεραρχίας.Υπάρχουν όμως και οι άτυπες ομάδες συμφερόντων που δεν είναι απαραίτητα εντός των μηχανισμών, αλλά επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο πλαίσιο προώθησης και στήριξης των συγκεκριμένων προσώπων.

Μέσα λοιπόν στη πανσπερμία της πληροφόρησης των ημερών, ελάχιστοι πήραν χαμπάρι τη μάζωξη της ομάδας Π80.

Η ομάδα αυτή αυτοσυστήνεται ως μια ανάγκη...Να βρεθούμε και πάλι μαζί, όσοι τη δεκαετία του ’80 συναντηθήκαμε στο φοιτητικό και το σπουδαστικό κίνημα, στις συνδικαλιστικές ή τις τοπικές οργανώσεις, σε όλα εκείνα τα “π” που μας σημάδεψαν: Π όπως ΠΑΣΠ, ΠαΣοΚ, πανεπιστήμιο, πολιτική, προοδευτική παράταξη.Υποστηρίζει πως δεν είναι εσωκομματική τάση ούτε κλειστή ομάδα και θέλει να μείνει μακριά από πολιτικές και κομματικές εξουσίες και μηχανισμούς, χειραγωγήσεις και στημένες πλειοψηφίες (σας θυμίζει μήπως κάποια εκλογή αρχηγού αυτό;).
Η ομάδα συγκεντρώθηκε σε μία ανοικτή συζήτηση τη περασμένη Πέμπτη με τίτλο: "Game over - Η Ελλάδα στην Τέταρτη Δημοκρατία.Σε αυτήν την εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων o Μιχάλης Καρχιμάκης, γραμματέας Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ, o Σωκράτης Ξυνίδης, αναπληρωτής υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, o Γιάννης Πανούσης , πανεπιστημιακός, ο Ηλίας Καννέλης, δημοσιογράφος, ο συγγραφέαςς Χρήστος Χωμενίδης, ο Γιάννης Στουρνάρας, επιστημονικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, και τέλος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν υψίστης πολιτικής σημασίας τη κίνηση αυτή. Οι περισσότεροι κάνουν σαφές πως η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, λειτουργώντας ως ένα άτυπο think tank αποτελεί την ομάδα κρούσης του Γ. Ραγκούση, που οργανώνεται από τώρα προκειμένου να σπρώξει την υποψηφιότητα του υπουργού Εσωτερικών την “επόμενη μέρα”.Στόχος δεν είναι η δημιουργία του προφίλ και των μηντιακών του επαφών. Αυτές ο υπουργός τις διατηρεί καθημερινά με τηλεφωνήματα σε εκδότες και καναλάρχες.

Στόχος είναι ο εφοδιασμός του Γ. Ραγκούση με τα περισσότερα δυνατά όπλα (ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά και κομματικά) όταν έρθει η ώρα της εσωκομματικής διαδικασίας.

Καθώς και να συσπειρώσει γύρω ένα ευρύτερο κομμάτι “ενεργών πολιτών” που βρίσκονται από τις παρυφές της φιλελεύθερης Δεξιάς, μέχρι και τα άκρα της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς του Φ. Κουβέλη.

Το ρεπορτάζ λέει πως τέτοιες κινήσεις αποτελούν καθημερινότητα το τελευταίο διάστημα εντός του ΠΑΣΟΚ

Οι βασικοί διεκδικητές του “δαχτυλιδιού” οξύνουν τον ανταγωνισμό και προκαλούν δυσαρέσκεια σε πολλά στελέχη που διαβλέπουν μια εξόχως “αριβίστική” στάση του υπουργού εσωτερικών, σε μια περιόδο δύσκολη για τη κυβέρνηση.

Πληροφορούμαστε πως ανάλογες προσεκτικές παρεμβάσεις κάνει ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, που σαφώς έχει βλέψεις για την ηγεσία του Κινήματος.

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι πρωτοβουλίες σκιαγραφούν με πιο έντονα χρώματα τις εσωτερικές ομαδοποιήσεις, απειλώντας τη συνοχή του Κινήματος, αλλά και την ύπαρξη ενός ήδη διαλυμένου κομματικού μηχανισμού.

Και δείχνουν -ίσως- πως οι εκλογές είναι πιο κοντά από ποτέ.

Βανζέτι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thanasis avatar
  thanasis 13/02/2011 12:28:38

  το 4 ραιχ αρχιζει να ξυλωνει το ΠΑΣΟΚ δεν ξερω πως θα λεγεται το
  πασοκ την επαυριο της αποτυχιας του μνημονιου

 2. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 13/02/2011 12:38:44

  Η επιλογη της θεματικης δεν ειναι τυχαια!οπως τυχαίο δεν είναι πως την ομαδα αποτελουν όλοι οι γραμματεις του ΠΑΣΟΚ.

 3. Jimesto avatar
  Jimesto 13/02/2011 12:41:06

  Επόμενη μέρα χωρίς ΠΑΣΟΚ γίνεται;

  • thanasis avatar
   thanasis @ Jimesto 13/02/2011 18:05:31

   γινεται με πεσοκ[πανελληνιο εθνικο σοσιαλιστικο κινημα]

 4. Έρεβος avatar
  Έρεβος 13/02/2011 12:49:40

  Προφανώς θέλουν να γίνουν αρεστοί στον κομματικο στρατό αμορφώτων και ηλιθίων που διόρισε στο δημόσιο ο αείμνηστος Ανδρέας και που στήριξε όλα αυτά τα χρόνια τον ολοκληρωτισμό του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

  Το κακό από το '80 ξεκίνησε. Τότε μπηκαν τα θεμέλια της διάλυσης της οικονομίας, της παιδείας, της δημόσιας διοίκησης.

  Τι θέλουν τώρα να κάνουν μια καινούργια αρχή καταστροφής;

  Δεν υπάρχει τίποτε άλλο να βουλιάξτε και να καταστρέψτε κύριοι.
  Την τελειώσατε τη χώρα.
  Την πουλήσατε.

  Παρτε τα λεφτά που κονομήσατε τα 30 αυτά χρόνια και ξεκουμπιστείτε από'δω. Αυτή θα είναι η ελάχιστη και μοναδική προσφορά που μπορείτε να προσφέρετε στη χώρα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Έρεβος 13/02/2011 13:29:54

   Δεν ξεκίνησε από το 80 αυτό που λες. Ξεκίνησε από το 74. Η ΝΔ προετοίμασε το έδαφος για να κάνουν τα αίσχη μετά το 1980.

   • Έρεβος avatar
    Έρεβος @ anonymous 13/02/2011 14:47:50

    Τα αίσχη με τους συνεταιρισμούς, τον κομματισμό από την πρωτη γυμνασίου, την πλήρη απαξίωση της αξιοκρατίας και την θέσπιση του αριθμού της κάρτας μέλους του ΠΑΣΟΚ ως μόνον μέσον κοινωνικής ανέλιξης την εδραίωσε σε επαγγελματική βάση το ΠΑΣΟΚ.

    Ευθύνες σίγουρα έχει και η δεξιά αλλά εαν τις αποδίδαμε σήμερα θα έπρεπε να στείλουμε το 30-40% της ΝΔ στη φυλακή και το 70-80% ΠΑΣΟΚ στο εκτελεστικό απόσπασμα.

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 13/02/2011 15:06:00

    Αν ο ΚΚ ο Α' δεν διέλυε τη βιομηχανία, αν δεν παρέδιδε τα πανεπιστήμια στην αριστερά, αν δεν παρέδιδε την ενημέρωση στην αριστερά, αν δεν επέτρεπε την απαξίωση της δεξιάς τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Αφού ο ΚΚ ο Α' κατέβασε τα βρακιά της παράταξης σαφώς και θα έκανε το ΠΑΣΟΚ αυτά που έκανε.
    Για να σου το πω διαφορετικά: Όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε αυτά που έκανε, που ήταν οι δεξιοί;

    • Έρεβος avatar
     Έρεβος @ anonymous 13/02/2011 16:28:29

     Σίγουρα ο ΚΚ ο Α' έκανε σφάλματα αλλά σε αυτά που λες υπερβάλλεις κάπως. Η μπαχαλοποίηση της χώρας άρχισε να στήνεται πάνω σε επιστημονικές βάσεις από το '81 και μετά.

     Υπάρχει ένα βιβλίο του Κιτσίκη "η τρίτη ιδεολογία και η ορθοδοξία" όπου αποδεικνύει επιστημονικά από τις αρχές του ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν (και είναι) επί της ουσίας φασιστικό κόμμα. Και τα έλεγε αυτά ο Κιτσίκης από την δεκαετία του 80, όχι τώρα που άρχισε πλέον να γίνεται εμφανές το τι είναι το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

     • skeptiki avatar
      skeptiki @ Έρεβος 13/02/2011 18:04:50

      Αυτό δεν απαντάει στο: που ήταν οι δεξιοί? Αν ήταν απλά ανίκανοι κακώς μιλάνε τώρα

    • ελλην της εσπεριας avatar
     ελλην της εσπεριας @ anonymous 13/02/2011 20:02:17

     Νυχτωσε χωρις φεγγαρι το σκοταδι ειναι βαθυ...

 5. cveng avatar
  cveng 13/02/2011 13:03:58

  Μου ερχεται αλλο ενα "π" που τους αξιζει και αλλο ενα που τους χαρακτηριζει.σε καθε περιπτωση εκτος απο εσωκομματικα τερτιπια εχουν και νοημα προς τα εξω ολα αυτα:"εμεις ειμαστε διαφορετικοι,εμεις σκεφτομαστε" και αλλες τετοιες πασοκιες.σταχτη στα ματια των παραδοσιακων ψηφοφορων τους που κ αυτοι στεναζουν κατω απο το ζυγο που μας φορτωσαν ολοι αυτοι οι σκεπτομενοι.απο τη στιγμη που τις "ανησυχιες" τους τις κρατουν εξω απο τη βουλη και τα νομοσχεδια τους,ειναι περισσοτερο βδελυροι και τρισαθλιοι απο αυτους που σχεδον παραδεχονται δημοσιως οτι απλα ακολουθουν εντολες!!

 6. φωτεινη avatar
  φωτεινη 13/02/2011 13:11:27

  εγω παντως διαβασα οτι η τροικα ειπε οτι πρωτα θα παρθουν τα αλλα μετρα δημοσιονομικης πολιτικης και μετα θα ξεκινησει η πωληση.τωρα αυτο τι σημαινει?οτι δεν θα αφησουν το γιωργακι να ξεφυγει και ισως να διατηρησει τον κομματικο του στρατο?τα μετρα ειναι καινουργιο ασφαλιστικο,ενιαιο μισθολογιο,απολυσεις στο δημοσιο τομεα?θα δουμε,παντως μοιαζει να πιεζεται απο τους εταιρουςκαι αυτο ισως δειχνει και εκλογες.παλι μετακινησε για τον μαιο μετρα που επρεπε να παρει τωρα.ισως η ν.δ.να πρεπει να εξηγησει ακριβως τι υπεγραψε το παιδι για να ξερει και ο κοσμος που τον παει.

 7. man8os avatar
  man8os 13/02/2011 13:28:17

  Αμην και ποτε!
  Τοσες οικογενειες εχει καταστρεψει.

 8. Factorx avatar
  Factorx 13/02/2011 14:07:14

  Ο πυρήνας της «Π80» η παρέα του κ. Ραγκούση στην ΠΑΣΠ της δεκαετίας του ΄80: Πέτρος Σφηκάκης, υπεύθυνος του τομέα Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Γιάννης Τσαμουργκέλης, Δημήτρης Κατσαντώνης , Γιάννης Πίτσος.

 9. Orestios avatar
  Orestios 13/02/2011 15:04:49

  Π80. Αστεία από την ομάδα του ψήστη στο χαμπουργκεράδικο

 10. Kώστας β. avatar
  Kώστας β. 13/02/2011 15:31:01

  Π80;; Τα μεγάλα Π

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/02/2011 16:52:17

  Ο Ραγκούσης, είναι ο κατεξοχήν εθνομηδενιστής μέσα στην "ανώτερη τάξη" του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο άνθρωπος που επιδίωξε πάση θυσία να περάσει τον λαθρονόμο, με τον οποίο χαρίζει την ιθαγένεια στα παιδιά του όποιου έτυχε να συμπληρώσει -με τις γνωστές μεθόδους - 5 μόλις χρόνια "νόμιμης" παραμονής στη χώρα μας. Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ είναι συνολικά εθνομηδενιστικό κόμμα, απλά υπάρχουν διαβαθμίσεις. Οποιος υποψήφιος έχει με το μέρος του τη συμπάθεια της ροζ Αριστεράς και της δίδυμης αδελφούλας της, της νεοφιλελεύθερης ΔΗ.ΣΥ., είναι με τη βούλα ο πλέον φανατικός εθνομηδενιστής.

 12. Ηλίας avatar
  Ηλίας 13/02/2011 18:27:32

  Λοιπόν αγαπητοί φίλοι. Αν δεν το καταλάβατε, οι πασόκοι οργανώνονται ήδη για την επόμενη μέρα. Το καρκίνωμα αυτό που κατασπάραξε την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια νομίζει ότι μπορεί να μεταλλαχθεί και να ξεγλιστρήσει μετά το ξεπούλημα της χώρας και το φόνο της ελληνικής μεσαίας τάξης και οικονομίας και να ξεπροβάλει ξάφνου ως μια εναλλακτική προοπτικη διακυβέρνησης [φυσικά μόνο για την εξουσία ενδιαφέρονται τα ξεράσματα αυτά] στο μετα ΔΝΤ χάος που θα προκύψει.
  Το πασοκ θα αλλάξει όνομα και προβιά και θα επιδιώξει ήσυχα αλλά μεθοδικά να έρθει πάλι στην εξουσία για να τελειώσει το προδοτικό έργο του σημερινού πασοκ που θα μείνει στη μέση.
  Σαμαρά μέλημα σου εκτός από τη αποτίναξη του ξένου ζυγού από τη χώρα είναι να ξεριζώσεις το καρκίνωμα του πασοκ -με όποιο όνομα κι αν το δούμε στο μέλλον- από τη χώρα μια και για πάντα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ηλίας 14/02/2011 00:21:48

   Άστους να οργανώνονται. Λεφτά πλέον δεν υπάρχουν. Να βρουν λεφτά με τα μυαλά που έχουν αποκλείεται. Προϋποθέτει ανάπτυξη και όχι λαμογιές.
   Στην Αργεντινή ο κόσμος δεν καταθέτει τα λεφτά του σε ντόπιες τράπεζες. Τα έχει ή σε θυρίδες ή σε λογαριασμούς στο εξωτερικό. Τους ψάχνουν τώρα με το πρόσχημα της φορολογίας των τόκων. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα. Ο κόσμος θα κρύβεται και όταν πια εξαντληθεί θα επαναστατήσει.

   ΥΓ. Καλό κόλπο η φορολογία των τόκων. Με 1% επιτόκιο στα 10.000 Ευρώ θα πάρεις τόκο 100 Ευρώ. Από αυτά ο φόρος είναι 10 Ευρώ. Για να σου πάρουν λοιπόν τα 10 Ευρώ σε αναγκάζουν να τους φανερώσεις αν έχεις και που τα έχεις 10.000 Ευρώ. Πλήρης έλεγχος του χρήματος. Αυτός είναι ο στόχος και όχι τα 10 Ευρώ φόρος.

 13. zackii avatar
  zackii 13/02/2011 19:18:39

  Να δω και το Ραγκούση αρχηγό και να πεθάνω

 14. of8almos avatar
  of8almos 13/02/2011 22:41:52

  Σας λέει κάτι το γεγονός ότι απο την στιγμή που μεταφέρθηκε το κέντρο της κυβέρνησης (πρώην Μαξίμου) στο υπουργείο του Ραγκούση εξαφανίστηκε απο τα media για να μην φθαρθεί ο υπουργός? Γιατί? Μα γιατί αυτός είναι το σωσίβιο της πολιτικής επιβίωσης του ξεπουλημένου ΠΑΣΟΚ.
  Με αυτόν τον τρόπο αποφασίζει αυτός για τα πάντα χωρίς να εκτίθεται στα μάτια του κόσμου αλλά και στα μάτια των εσωκομματικών του αντιπάλων!

  Όλα τα άλλα είναι απλά κουβέντες...

 15. δημης avatar
  δημης 13/02/2011 23:38:01

  ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ (ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ)....

 16. MORIAS avatar
  MORIAS 03/03/2011 11:25:08

  Διόρθωση : Στον πυρήνα της Π80 δεν υπάρχει Γιάννης Πίτσος , αλλά ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.