#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/09/2010 09:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η οικονομική κρίση, ο καρκίνος και ο Αλή ΠασάςΗ μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό για θέματα καρκίνου «European Journal of Cancer», αναφέρει ότι αν και κατά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση του αριθμού θανάτων από καρκίνο στην Ευρώπη, οι προσπάθειες πρόληψης υστερούν.

Η έρευνα προειδοποιεί ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση είναι πιθανό να πλήξει περαιτέρω την πρόληψη του καρκίνου με πολλούς τρόπους, για παράδειγμα αυξάνοντας την έκθεση των ανθρώπων σε νέους παράγοντες κινδύνου μέσω των αλλαγών στην εργασία τους και στις συνήθειες της καθημερινής ζωής τους. Η κρίση μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά το επίπεδο εργασιακής ασφάλειας (χαλάρωση των ελέγχων νέων προϊόντων κ.α.) και να επηρεάσει δυσμενώς τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και επιχειρήσεων όσον αφορά τα διαθέσιμα κεφάλαια για την χρηματοδότηση των ερευνών κατά του καρκίνου.

Η μελέτη αναφέρει ότι σε περιόδους ύφεσης οι άνθρωποι  τείνουν να καπνίζουν και να πίνουν αλκοόλ περισσότερο, παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο. Παράλληλα, μειώνονται οι χορηγίες και δωρεές από φιλανθρωπικούς οργανισμούς σε ερευνητικούς φορείς για τον καρκίνο, ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες και τα κράτη περικόπτουν τα κονδύλια των προϋπολογισμών για την ενίσχυση της σχετικής επιστημονικής έρευνας.

Επίσης, τείνει να αυξάνεται η έκθεση των ανθρώπων σε καρκινογόνες ουσίες, ιδίως στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς χαλαρώνουν οι σχετικοί έλεγχοι για την τήρηση των προδιαγραφών υγείας και ασφάλειας στους επαγγελματικούς χώρους. Όσο δυσκολεύει η οικονομική κατάσταση των εταιριών, τόσο αυτές τείνουν να μειώνουν το επίπεδο ασφάλειας των εργαζομένων τους.

Δεν μασάμε από αυτά εδώ. Μας σώζει η τρέλα μας καθώς, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, δύο γεωτρύπανα, με ειδικές κάμερες, θα προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν το θησαυρό του Αλή Πασά, σε μια τοποθεσία, που εκτείνεται μεταξύ των περιοχών των Αγίων Θεοδώρων και της Θεόπετρας, στο νομό Τρικάλων.

Το δημοτικό συμβούλιο Βασιλικής έχει δώσει όλες τις σχετικές άδειες σ’ έναν Ελληνοαυστραλό, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτήν την αναζήτηση του αμύθητου - όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος ο ερευνητής - θησαυρού, ο οποίος εκτιμάται πως είναι τοποθετημένος σε δωμάτια. Τα γεωτρύπανα θα φτάσουν μέχρι και στα 15 μέτρα βάθος, ώστε να καταφέρουν να ανιχνεύσουν το θησαυρό.

Δηλαδή,  αν το πάμε λίγο παραπέρα, αν βρεθούν 200 τ.μ. τίγκα ως τα ταβάνια με  χρυσές λίρες, ξεχρεώνουμε, θεσμοθετούμε κατωτατο εγγυημένο εισόδημα 5.000 ευρώ μηνιαίως, το πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται δωρεάν, ο ΦΠΑ πάει στο 4%, ο φόρος εισοδήματος στο 5%, πίνουμε freddo και τούρκικους (προς τιμήν του υιού της Χάμκως) στο Πασαλιμάνι μέχρι να γίνουν τα νεύρα μας χαρτοπόλεμος, θα ασχολούμαστε κυρίως με την «επίδραση των κυνικών φιλοσόφων στους προπονητές των ομαδικών αθλημάτων με επαφή και άνευ» και χώνουμε τα υπόλοιπα φράγκα στην έρευνα και τις νέες μεθόδους κατά του καρκίνου.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 14/09/2010 10:20:28

  «Στο σπίτι δεν τρώμε. Κατεβάζουμε τις μπριζόλες από το ιντερνέτ.
  Στην κόρη μου που μένει στην Αγγλία στείλαμε μιά σπανακόπιττα με e-mail”
  ~Χάρρυ Κλυν

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ η Dimi 14/09/2010 12:56:06

   Στην κατοχή τρώγανε τα κατοικίδια. Ελπίζω τώρα να τη γλιτώσουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.