05/05/2011 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η οικονομία είναι σε αδιέξοδο και το υπουργείο σε σύγχυση

Οταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3% τον Απρίλιο ενώ ο στόχος ήταν διψήφιος, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η οικονομία είναι σε αδιέξοδο και το υπουργείο σε σύγχυση.

Τα στοιχεία είναι κόλαφος για την οικονομική πολιτική και επιβεβαιώνουν τα σενάρια για επιπλέον μέτρα πάνω από 4 δισ ευρώ.

Ομως, παρά το γεγονός ότι τον Απρίλιο “χαμογέλασαν” τα ταμεία στο τετράμηνο “το ταμείον είναι μείον”.

Τα έσοδα είναι μειωμένα πάνω από 5% σε σύγκριση με πέρυσι ενώ η μαύρη τρύπα έχει φτάσει το 1,2 δισ ευρώ.

Ετσι, η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς καλείται να να εξηγήσει στην τρόικα πώς θα καλύψει τη μαύρη τρύπα και πώς θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει, τόσο στο μνημόνιο όσο και στον προϋπολογισμό.

Οι κυβερνητικές αστοχίες τινάζουν στον αέρα τον σχεδιασμό και όσο περνά ο καιρός τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα.

Πώς δικαιολογεί ο κ. Παπακωνσταντίνου τη βουτιά στα έσοδα; Φταίει η ύφεση που είναι μεγαλύτερη, η κατανάλωση που μειώνεται συνεχώς, η αδυναμία είσπραξης των φόρων.

Και για τα τρία δηλαδή φταίει ο ίδιος. Δεν γνώριζε πόση θα είναι η ύφεση; Δεν ήξερε ότι ο κόσμος με μειωμένα εισοδήματα δεν θα μπορεί να καταναλώσει; Με τι μηχανισμό περίμενε να εισπράξει τους φόρους, και μάλιστα από διαλυμένες εταιρείες;

Τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται και η κυβέρνηση δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/05/2011 11:19:12

  Άκουσα καταψήφισε η ΝΔ το 40ωρο στο Δημόσιο;.Πάτε καλά μωρέ;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιώργος 05/05/2011 13:03:51

   Διάβασε το αντίστοιχο άρθρο και το στοίχημα που έβαλα στα σχόλια. Μην πιάνεστε κορόιδα, τα καθεστωτικά ΜΜΕ έτσι θέλουν να το περάσουν, το νομοσχέδιο δεν είχε μόνο για το 40ωρο, καταψηφίστηκε επί της αρχής.

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ TopGunZ 05/05/2011 14:50:12

    Ποιό είναι το άρθρο;

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/05/2011 12:14:26

  *Μετά το τέλος των δανείων από την τρόικα οριοθετούν την αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας με δημοσίευμα τους οι Financial Times. Υποστηρίζουν ότι θα γίνει με ήπιο τρόπο αποφεύγοντας το παράδειγμα της Αργεντινής και θέτουν το ύψος του “κουρέματος” στο 55% ενώ προτείνουν πρόσθετο δανεισμό από την τρόικα.

  *Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, τον περασμένο μήνα οι δημόσιες εισπράξεις αυξήθηκαν με ρυθμό κοντά στο 3%. Παρά τη βελτίωση που υπήρξε τον Απρίλιο, τα καθαρά έσοδα εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ κάτω από το στόχο. Στο τετράμηνο καταγράφουν μείωση πάνω από 5% σε σχέση με πέρυσι και εμφανίζουν έλλειμμα που υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ ενώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους η υστέρηση των εσόδων είχε διαμορφωθεί στο 1,37 δισ. ευρώ.

  *Συνεχίστηκαν και το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι ζημίες για την ελληνική θυγατρική της Societe Generale, την Geniki Bank. Ειδικότερα, με ζημίες ύψους 98,6 εκατ. ευρώ έκλεισε το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος της Geniki Bank, από 45,7 εκατ. ευρώ που ήταν η ζημιά το α΄ τρίμηνο του 2010. Για το α΄ τρίμηνο του 2011, τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 36,3 εκατ.
  ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 17,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανήλθαν στα 98,2 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

  ΠΠ

 3. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 05/05/2011 14:05:13

  Ασχολούμαστε με τα Έσοδα και πάλι, γιατί δεν έπιασαν το στόχο τους.Θέλω να υποβάλλω μία ερώτηση: Πότε επιτέλους θα ασχοληθούμε με τα ΕΞΟΔΑ!!! Διότι η οικονομική δουλειά γίνεται με δύο τρόπους α) με αύξηση των Εσόδων ή β) μείωση των Εξόδων ή των Δαπανών. Όλοι μας στην καθημερινή μας οικονομική μας λειτουργία όταν για διαφόρους λόγους μειώνονται τα έσοδά μας τότε αυτόματα προσπαθούμε να μειώσουμε ισόποσα τα έξοδα.Το απλό οικονομικό μέτρο αυτό δεν μπορούν να το εφαρμόσουν; Άλλωστε το απλοϊκό οικονομικό αυτό μέτρο το εφάρμοσαν οι περισσότερες Ελληνικές οικογένειες για το λόγο αυτό κιόλας έχει στεγνώσει η Αγορά από τζίρο και κατανάλωση .
  Αν δεν μπορούν να το εφαρμόσουν στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα εδώ και τώρα ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.