04/12/2008 02:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η οικολογία πάει ... πλατεία.

Από το Κολωνάκι φαίνεται ότι ξεκινούν την έφοδό τους στα χειμερινά ανάκτορα του συστήματος οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όπως πληροφορούμαι χθες το βράδυ είχαν καλέσει σε συνάντηση γνωριμίας δημοσιογράφους και λοιπούς σε γνωστό ρεστοράν του Κολωνακίου, το οποίο κάθε άλλο παρά φημίζεται για την φτήνια του. Βέβαια, δικαιολογούνται επειδή το κατάστημα ανήκει σε ένα από τα στελέχη (δεν έχουν και πολλά) των Οικολόγων. Όπως και να' χει, δεδομένου ότι το Κολωνάκι δεν φημίζεται και τόσο για τις οικολογικές του ανησυχίες και θεωρείται και στέκι της βλαχομπαρόκ ελίτ, καλό θα ήταν σημειολογικά να το αποφύγουν. Αν θέλουν βέβαια να βγάλουν ένα άλλο πρόσωπο και όχι να ανακυκλώσουν τις συνήθειες της κατεστημένης τάξης πραγμάτων.

Καταπράσινος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ερευνητής avatar
  ερευνητής 04/12/2008 02:51:52

  Κρίμα που δεν θα προλάβουν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο.

 2. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
  Mποτίλια στο πέλαγος 04/12/2008 03:32:54

  Μελετήστε λίγο τους "οικολόγους" της γερμανίας, για να δείτε πως φτιάχνονται τα "κινήματα" "λαϊκής στήριξης" των πολέμων του ΝΑΤΟ.
  Μήπως έχει ο Τρεμόπουλος τα παλιά τεύχη του "Σχολιαστή"; Τα ψάχνω.

 3. nio avatar
  nio 04/12/2008 08:09:47

  Μποτιλια για ποια τευχη ψαχνεις??

 4. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 04/12/2008 08:55:52

  Κάποιος δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι μ'αυτά τα αληθινά έλατα που πωλούνται αυτές τις ημέρες? Απαγόρευση δεν μπορεί να γίνει?

  Ναι είναι καλλιεργημένα γι αυτό το λόγο, αλλά τα φαντάζεται κανείς στον Υμητό, στην Πάρνηθα και σε όλα τα καμμένα?

  Κι όλα αυτά, για 20 ημέρες και μετά...στα σκουπίδια?

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/12/2008 10:11:57

  Να, αυτό που λέει ο Δον Κιχώτης είναι το πρόβλημα, ο λαϊκισμός. Έχουμε κάποιους ανθρώπους που κάνουν μια πολύ φιλική προς το περιβάλλον δουλειά, την καλλιέργεια ελάτων, που ζουν από αυτό στις αραιοκατοικημένες περιοχές, και θέλουμε να τους κλείσουμε το σπίτι απο τη δήθεν οικολογική ευαισθησία μας.

  Κανένας δεν μας εμποδίζει να φυτέψουμε τον Υμηττό, την Πάρνηθα και τα καμμένα. Θα μπορούσαμε αντιθέτως να αγοράσουμε δεντράκια από αυτούς τους καλλιεργητές. Αν το απαγορεύσουμε, πώς θα αγοράσουμε δεντράκια, δασικά είδη; Από ποιους;

  Πιστεύω ότι η πολιτική οικολογία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της προστασίας του περιβάλλοντος. Όπως πιστεύω οτι ο Καρατζαφέρης και η Χρυσή Αυγή είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του έθνους. Ο μαξιμαλισμός και η απολυτοποίηση, σε συνδυασμό με την πολιτική απατεωνιά που δυστυχώς συνυπάρχει πάντοτε σε τέτοιες προσπάθειες, από συγκεκριμένους ανθρώπους που κατευθύνουν τους άλλους που πάνε καλοπροαίρετα για αυτό που πιστεύουν, είναι σχεδόν πάντοτε ο τάφος κάθε προσπάθειας για κάτι καλύτερο.

 6. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 04/12/2008 11:24:39

  Επώνυμος...

  τι να σου πω παιδί μου, πάνω που πάω να σε συμπαθήσω....

  αυτό είπα εγώ, να τους κλείσουμε τα σπίτια...να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να τα αγοράζει το κράτος όμως, αλλά να τα καλλιεργούν εκεί που χρεάζονται όχι στα θερμοκήπια...

  Δεν πειράζει όμως αν μερικοί κρατούσαν ομπρέλα όταν ο θεός μοίραζε μυαλό!!!

 7. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 04/12/2008 11:27:03

  επώνυμε,

  για κάνε μου και πιο λιανά την φιλική προς το περιβάλλον δουλειά με τα συγκεκριμένα έλατα....
  και οικολόγος δεν είμαι με την ένοια που εσύ γνωρίζεις.

  Η οικολογία για μερικούς είναι μόδα, άρα περνάει για άλλους είναι από πάντα τρόπος ζωής όσο μπορεί φυσικά.

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/12/2008 11:40:31

  Εννοώ "φιλική προς το περιβάλλον" επειδή ξερές ορεινές εκτάσεις αποκτούν πράσινο και αποδίδουν και οξυγόνο στην ατμόσφαιρα και βελτίωση της αισθητικής του τοπίου. Δεν έχουν το δικαίωμα να καλλιεργήσουν εκτάσεις ήδη δασικές, το δασαρχείο θα τους σκίσει εάν πειράξουν κανονικά δάσος, επειδή υπάρχει και η δεδομένη οικολογική ευαισθησία σε όλη την κοινωνία (οικολογική με την καλή έννοια, όχι "των οικολόγων").

  Δεν είπα ότι είσαι οικολόγος τέτοιος, απλώς αυτό με τα έλατα το είπα λαϊκισμό. Την άποψη χαρακτήρισα και όχι εσένα. Όλοι μας πέφτουμε, καμιά φορά, καλοπροαίρετα, θύματα παραπλάνησης.

 9. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 04/12/2008 11:47:44

  Επώνυμε,

  επειδή κι εγώ δεν είμαι πολύ έξυπνος, όι ορεινές εκτάσεις πρασινίζουν και μετά....

  πρόταση να γίνεται επί παραγγελία, ούτως ώστε να μην πετάγεται ούτε ένα και σε γλάστρα και μετά υποχρεωτικά να φυτεύεται.

  Μου φαίνεται απλά αδιανόητο όλα αυτά για κρεμαστούν μερικές πολύχρωμες μπαλίτσες που έτσι κι αλλιώς κρεμιούνται παντού.

  Είδα σήμερα το πρωϊ τέτοια έλατα,εκατοντάδες φρεσκοκομένα, λαβωμένα να κείτονται στου Παπάγου τα ξαναβλέπω μετά τις γιορτές δίπλα στα σκουπίδια κι απλά δεν ένιωσα καλά.

  Μόνον αυτό ήθελα να πω και τίποτα άλλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.