#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2011 14:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η οικογένεια Παπανδρέου συζητά όλα τα σενάριαΟι μέρες περνούν, το πάρτι με τα CDS στις αγορές συνεχίζεται, και τα πολιτικά περιθώρια του ΓΑΠ στενεύουν. Ο Παπανδρέου κινδυνεύει να του σκάσει η χρεοκοπία στα χέρια, και κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε το τέλος της παρουσίας της οικογένειας στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η οικογένεια έχει αντιληφθεί ότι ο Παπανδρέου ο τρίτος, μπορεί να είναι και ο τελευταίος. Και δείχνει να την ενδιαφέρει η υστεροφημία, διότι (μόνο έτσι) μπορεί να ελπίζει σε κάποια συνέχεια. Στη φάση αυτή έχει σημασία ότι η οικογένεια συζήτησε την πολιτική κατάσταση. Το κλίμα ήταν βαρύ και οι προοπτικές για το μέλλον δεν ήταν θετικές. Και με ειλικρίνεια τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σενάρια, χωρίς να απορρίψουν κανένα. Ούτε αυτό της «απόσυρσης» του Γιώργου.

Προς το παρόν ο Γιώργος ακούει, συμβουλεύεται και «παίζει άμυνα». Συναντά τους κορυφαίους υπουργούς του και εμμένει στην γραμμή των τριών «όχι»: όχι εκλογές, όχι σύσκεψη πολιτικών αρχηγών (και ειδικά με παρουσία Σημίτη, Καραμανλή), όχι σε κυβέρνηση που δεν θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός. Και στους υπουργούς λέει διάφορα για τον πολιτικό σχεδιασμό που περιλαμβάνουν δημοψήφισμα και άλλα τέτοια.
Το μείζον πρόβλημα του ΓΑΠ είναι ότι δεν γνωρίζει τις αποφάσεις Μέρκελ – Σαρκοζί, γι’ αυτό και προσπαθεί να τις μάθει από τον Ρομπάι.

Όμως οι συνθήκες αλλάζουν και μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Σκανδαλίδης ήταν ο μόνος που ήθελε συγκυβέρνηση είτε πριν είτε μετά τις εκλογές. Τώρα και η Διαμαντοπούλου κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Και την ίδια ώρα αναμένεται η πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που θα εκδηλωθεί όταν δοθεί η έκτη δόση. Ήδη αυξάνονται οι βουλευτές που λένε ότι τα μέτρα δεν περνούν. Και το αίτημα για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών (που διατυπώνουν Ανδρουλάκης, Κατσέλη) κερδίζει έδαφος: και στο λαό, και στο ΠΑΣΟΚ και στην οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lampros avatar
  Lampros 11/10/2011 14:50:37

  Στη φωτο τι του λεει του Γιωργου ο Ανδρέας?
  "θα σου ρίξω μια σφαλιάρα βλαμενο που άφησες και μουστάκι..."?

 2. anonymous avatar
  anonymous 11/10/2011 14:54:06

  Παπανδρέου Γ΄, ο τελευταίος
  Το σωστό θα ήταν Παπανδρέου Γ΄, ο φαρμακερός όπως λέμε τρίτη και φαρμακερή.

 3. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 11/10/2011 15:13:56

  Οτι και να κάνει το ελικόπτερο δεν το γλυτώνει,έκανε και πρόβα πηγαίνοντας στο Αγιο Ορος ο τάχα μου θρήσκος που δεν ξέρει να κάνει το σταυρό του.....

 4. ataktos avatar
  ataktos 11/10/2011 15:26:45

  και πως αυτός ο λαός πρόκειται να ζήσει δίχως .. έστω έναν παπατζή.. είναι δυνατόν...χιχχι

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/10/2011 16:29:19

  Παπανδρέου ο Γ' ο Σαρδάμ

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/10/2011 17:16:19

  άκουσε Σημίτη και κουνήθηκε;

 7. ataktos avatar
  ataktos 11/10/2011 19:08:33

  προχθές κατα την επίσκεψη του στο Όρος ... ζήτησε από την Ιερά Επιστασία την άρση ..του άβατου .. κόκαλο όλοι ..

 8. Λαπίθης avatar
  Λαπίθης 11/10/2011 19:40:20

  Στα Ιουλιανά του 65 κάψαμε με συμμαθητές του γυμνασίου τις εφημερίδες του Λαμπράκη. Πιστεύαμε ότι έτσι βοηθούμε να εδραιώσει ο Γ. Παπανδρέου τη Δημοκρατία σ΄αυτό τον τόπο. Αργότερα, στην πρώτη ομιλία του με την έναρξη του ανένδοτου, τον σηκώσαμε και στους ώμους. Ύστερα μάθαμε ποιος έφερε τους εγγλέζους πίσω και ποιος έσυρε ένα ολόκληρο Λαό στην εξάρτηση και στο διχασμό. Όχι πως και η άλλη πλευρά δεν έχει τις μεγάλες ευθύνες. Και εκείνη γέννησε και εξέθρεψε αυτούς που σπίλωσαν και αφάνησαν τον Άρη.
  Ζήσαμε στο πετσί μας τη δικτατορία οι παλιοί συμμαθητές. Άλλος περισσότερο , άλλος λιγότερο. Δεν υπήρξαμε ήρωες αλλά ποτέ δεν είπαμε το ναι στη χούντα. Κάποιοι από μας έχασαν και κανείς δεν κέρδισε τίποτα από τη στάση μας αυτή. Και όταν ήρθε ο Ανδρέας, πιο ώριμοι πλέον, παρατηρούσαμε πως στήνεται ένας νέος διχασμός του Λαού. Ανησυχούσαμε πια όταν την πατρίδα την κυβερνούσε η Μιμή και τόσα μεγαλοσχήμονα στελέχη του Πασόκ υποκλινόντουσαν μπροστά της. Έπειτα η δυναστεία κρατήθηκε στην εξουσία με δαχτυλίδια και παρεξουσία έγιναν οι οικογενειακοί φίλοι. Οι περισσότεροι της παλιάς μαθητικής παρέας αηδιάσαμε και αποτραβηχτήκαμε απ΄όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Μέγα λάθος, το αναγνωρίζω. Αλλά τα κόμματα της αριστεράς δεν τα εμπιστεύομασταν και το κυριώτερο και εκείνα δεν μας εμπιστεύονταν αφού είχαμε το ελάττωμα να παραμένουμε αδέσμευτοι και με δική μας γνώμη. Υπήρξα, λένε, κατώτερος των περιστάσεων αφού δεν δήλωνα πουθενά χειροκροτητής τους. Κατώτερος πράγματι υπήρξα γιατί δεν αντέδρασα νωρίς στο ξεπούλημα της πατρίδας από όλους ανεξαιρέτως όσους κυβέρνησαν. Μα σήμερα μην περιμένουμε λυτρωτές και σωτήρες τύπου Ανδρουλάκη και Κατσέλη. Αν οι δυο τους τολμούν ας πουν ένα άλλο όχι σαν εκείνο του 40 στην εκποίηση της πατρίδας που ετοιμάζουν οι κυβερνώντες εφιάλτες και οι τάχατες αντιπολιτευόμενοι πατριδοκάπηλοι. Τώρα στα στερνά της ζωής μου έφθασα να αναρωτιέμαι και ρωτώ και τον κο Ανδρουλάκη και την κα Κατσέλη γιατί η οικογένειά μου είχε δυο νεκρούς στον πόλεμο του 40; Γιατί πολέμησαν οι Έλληνες; Για να μας εκποιούν οι οσφυοκάμπτες πολιτικάντηδες; Ντρέπομαι, μόνο ντρέπομαι για όσα επέτρεψα να κάνουν και για όσα δεν έκανα για να τους προλάβω. Έτσι τελικά στέρησα την ελπίδα από τα παιδιά μου.

  • βισάλτης avatar
   βισάλτης @ Λαπίθης 12/10/2011 11:02:06

   Το εντυπωσιακό και πολύ βλαπτικό για την χώρα δεν είναι η μιμή και ο εκάστοτε δημαγωγός-αυτοί υπάρχουν και αλλού- αλλά οι πολλοί αυλοκόλακες που παίζουν αγκωνιές για να βρίσκονται γύρω τους .Είναι αξιοσημείωτο γεγονός η έλλειψη αξιοπρέπειας που οδηγεί σε σαπίλα.

 9. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 11/10/2011 20:54:02

  Λαπίθη, ωραίο άρθρο, ειδικά το τέλος ! Η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί ποτέ, ας προσπαθήσουμε έστω και τώρα να μάθουμε από τα λάθη μας και ας μην επιτρέψουμε νέες καταστροφές.
  Υ.Γ . Αντώνη Σαμαρά, έχεις τη μεγάλη ευκαιρία να γραφτείς στην Ιστορία , δεν έχεις το περιθώριο να τα κάνεις και εσύ μπάχαλο σαν τους προκατόχους σου. ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.
  Για να γράψω και εγώ σαν τον Λαπίθη, γιατί έδωσε τη ζωή του ο παππούς μου το '40? Γιατί ο πατέρας μου μεγάλωσε ορφανός? Για να μας ξεπουλήσουν οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ 70 χρόνια μετά? Η ντροπή πρέπει να λήξει ΑΜΕΣΑ. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα μας. Δεν είναι αυτοί οι Έλληνες.

 10. g avatar
  g 11/10/2011 21:43:57

  ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ. ΓΟΥΔΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!

 11. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 12/10/2011 00:30:02

  ΠΑΠΑΝΔΕΟΥ Α΄Β' Γ' οι καταστροφεις της χωρας.
  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ .

 12. blackyellowhorse avatar
  blackyellowhorse 12/10/2011 01:51:07

  Αυτη η οικογενεια δυστυχως ειναι 7ψυχη δεν πεθαινει, αχ αμοιρη ΕΛΛΑΣ.

 13. georgiosa avatar
  georgiosa 13/10/2011 21:12:45

  Η οικογενεια Παπανδρεου επεσυρε μεσα στο περασμα της,απο τον πολιτικο βιο της συγχρονης Ελλαδος,με υποπτες και μειοδοτικες πολιτικες, ολες τις παθογενειες,τις στρεβλωσεις,τις αγκυλωσεις, και τα αισθηματα ηττοπαθειας που βιωνουμε σημερα ως κοινωνια κι'ως Εθνος.O ρολος ολων των μελων της αγιας αυτης οικογενειας, στο να εκτροχιαστει η Ελλαδα απο τον δρομο της ευημεριας και της αναπτυξης.ηταν καταλυτικος και συναμα προδοτικος.Απο τον ψευδο γερο της δημοκρατιας μεχρι τον σημερινο πρωθυπουργο του TWITTER και της εσχατης προδοσιας,το μονο τους μελημα .απ'οταν παρουσιαστηκαν εξ'απινης στην κεντρικη πολιτικη σκηνη,ηταν πρωτον το πως θα αποδομησουν τον κοινωνικο ιστο της χωρας ,και δευτερον με στοχευμενες ενεργειες να αφανισουν την πολιτιστικη μας ταυτοτητα,την πολιτιστικη μας αυτογνωσια,και την λαμπρη μακροχρονια ιστορια μας καταρακωνοντας την αυτοεκτιμηση και την αυτοπεποιθηση μας ως λαου και ως Εθνικης οντοτητας.Ο περηφανος παππους του διχασμου της χωρας,αφου χωρισε τους Ελληνες σε αριστερους και δεξιους, οδηγησε την χωρα και το πολιτευμα στον γυψο και στην επταχρονη δικτακτορια.Ο υιος Ανδρεας Παπανδρεου,πρωθυπουργος του mea culpa και των μεγαλων οικονομικων σκανδαλων με ναυρχιδα το σκνδαλο Κοσκωτα,συνεχιζοντας την ιδια υπερηφανη πολιτικη του πατερα του,αποβιοχανοποιησε και υπερχρεωσε την χωρα, θετοντας τις βασεις της εξαρτησης μας απο τις τραπεζες και τα σκοτεινα οικονομικα κεντρα του εξωτερικου.Η δε εκλυτη προσωπικη του ζωη διαστρεβλωσε τα ηθη ,τις αξιες ,και τα πιστεω του Ελληνικου λαου.Ο τριτος πρωθυπουργος,που ανεδειξε η μεγαλη δυναστεια των παπανδρεου,Jeffrey George Papandreou,που τυγχανει να ειναι δεινος ποδηλατης και κωπηλατης, οδηγησε με στοχευμενες ενεργειες την χωρα μας στην αποικιοκρατικη δανειακη συμβαση και τον Ελληνικο λαο δεσμιο των καταστροφικων του επιλογων.Επειδη η δραση τους και η πολιτικη τους δραστηριοτητα τοσα δεινα συσσωρευσαν στην ζωη και στο ειναι των Ελληνων,επιτακτικο προβαλλει το αιτημα για νεμεση.Οποτε δεον να προστεθει κοντα στα ονοματα των Λουδοβικο ΙΣΤ, Τσολακογλου,Χατζηανεστη κ.λ.π. κι αυτο των Παπανδρεου.

 14. Ασπροποταμίτης avatar
  Ασπροποταμίτης 14/10/2011 00:30:51

  σ' αυτά που έγραψες georgiosa να προσθέσω μια μαρτυρία. Ο Καστοριάδης δεν ήταν εκείνος που είπε ότι ο Αντρέας πρόδωσε τους φίλους του; Διαψεύσθηκε ποτέ;
  Και ύστερα το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, και αν κυλίσει κάτω από τη σκιά της θάναι. Κάποια από τα δεινά που επέφερε στον τόπο ο Γ. Παπανδρέου τα περιγράφει μεταξύ άλλων και ο Σεφέρης. Όσο για τον εγγονό; Τι να περιμένει κανείς από κάποιον που εν κινήσει προσπαθεί να βάλει στη θάση της την αλυσίδα του ποδηλάτου του;
  Όμως και οι τρεις τους εκλέχθηκαν από τον ελληνικό λαό; Αυτό δεν λέει τίποτα;
  Κοντά 70 χρόνια τα ιδια λάθη χωρίς αυτοκριτική; Που είναι η ωριμότητά μας ως εκλογέων;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.