#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/04/2012 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ντροπή της αμνηστίας προς τη SiemensΟριακά πέρασε η «συμφωνία αμνηστίας» της Siemens σήμερα στη Βουλή. Εξαιτίας των μεγάλων αντιδράσεων το πρωί από βουλευτές όλων των κομμάτων, παρ’ολίγον να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο από το πολυνομοσχέδιο της κ.Διαμαντοπούλου. Τελικώς, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση ψηφίστηκε με 164 ψήφους. Άραγε, έχουν συνειδητοποιήσει τι ψήφισαν αυτοί οι βουλευτές; Πολύ περισσότερο, έχουν κατανοήσει τους αποικιακούς όρους ανοικτής κοροϊδίας της «συμφωνίας» ελληνικού Δημοσίου και Siemens;

Η υπόθεση ουσιαστικά έκλεισε με μηδενικό τίμημα για τη γερμανική εταιρεία, η οποία με μια «συγγνώμη» -που πλέον έχει καταντήσει να είναι ... μισό χέσιμο- επιχειρεί να ξεπλύνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολιτικο-οικονομικής διαφθοράς στη Μεταπολίτευση. Άλλωστε, την ίδια τακτική ακολούθησε προ ημερών και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ζήτησε συγγνώμη για τα εγκλήματα του Γ’Ράϊχ στην κατοχή, αλλά πέραν αυτού, δήλωσε ότι δεν δίνει ως πολεμικές αποζημιώσεις ούτε ευρώ. Και το χειρότερο στην περίπτωση της Siemens: Ούτε λόγος πιά να γίνεται για τις πολιτικές ευθύνες, αλλά και για τις μίζες που πολλοί πολιτικοί και κρατικοί παράγοντες εντός της Ελλάδος, καθώς και στελέχη της Siemens και της Siemens Hellas, τσέπωσαν.

ΟΤΕ, Ιντρακόμ

Αυτή άραγε, ήταν η κάθαρση; Πώς να πιστέψει κανείς τους πολιτικούς λοιπόν, όταν σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης και αποδόμησης του πολιτικού σκηνικού, κλείνουν όπως-όπως μια τόσο σοβαρή υπόθεση.  Έτσι ξεπερνιούνται οι αμαρτίες της Siemens και των πολιτικών που τα πήραν, και ανοίγει ο δρόμος για νέες, πολύ μεγάλες δουλειές στην Ελλάδα για τη γερμανική εταιρεία. Αυτές τις ημέρες μάλιστα, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες κλιμάκιο Γερμανών δικηγόρων επισκέφθηκε παράγοντες του ΟΤΕ για να κλείσει και την περίφημη σύμβαση 8002, η οποία έδεσε τον Οργανισμό στο άρμα της Siemens. Βεβαίως, μαζί με την 8002, που έχει συνοδευτεί από πλειάδα καταγγελιών για σκάνδαλα, θα κλείσει και η δίδυμη «αδελφούλα» της σύμβαση, 8004 με την Ιντρακόμ.

Ο άνθρωπος του Βενιζέλου

Κύριος διαπραγματευτής που έκλεισε τη συμφωνία με τη Siemens, θεωρείται ο χαρακτηριζόμενος ως «δεξί χέρι» του Ευάγγελου Βενιζέλου, Ευγένιος Γιαννακόπουλος. Όπως είναι γνωστό, προ μηνών ως υπουργός Οικονομικών τότε, τον είχε τοποθετήσει αρμόδιο στον τομέα των Τυχερών Παιγνίων. Ο κ.Γιαννακόπουλος επίσης, είχε καταλάβει πολλές θέσεις και επί κυβερνήσεων Σημίτη, όταν ο κ.Βενιζέλος ήταν υπουργός Πολιτισμού. Μεταξύ των άλλών, τοποθετήθηκε επικεφαλής της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2004, η οποία διαχειρίστηκε πολύ μεγάλα κονδύλια, και είχε δεχθεί πολλές επικρίσεις. Την εποχή εκείνη μάλιστα, εξαγγέλθηκε διαγωνισμός, που κέρδισε η Siemens και έγινε αντικείμενο έρευνας από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Δεδομένου ότι μετείχε σε εταιρεία αντιπροέδρου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, εκτιμάται ότι διέθετε στενές σχέσεις με το πανίσχυρο γερμανικό λόμπυ στη χώρα μας.

Δικηγορικές εταιρείες

Πολύ εντυπωσιακό όμως, είναι το γεγονός ότι οι δικηγορικές εταιρείες- νομικοί σύμβουλοι του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, που μετείχαν στις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ήταν δύο μεγάλα, ξένα νομικά γραφεία, τα οποία δούλευαν με τη Siemens.

Ειδικότερα, η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπούσε τη Siemens, ήταν η Freshfields. Το ενδιαφέρον είναι μάλιστα, ότι τη συγκεκριμένη δικηγορική φίρμα την πλήρωσε η ίδια η Siemens αντί του ελληνικού Δημοσίου. Το δε έτερο γραφείο που εκπροσωπούσε τη Siemens, έχει ως πελάτη του, μεταξύ των άλλων την διαβόητη Goldman Sachs, καθώς και την Deutsche Bank. Ως γνωστόν, τα αμαρτωλά, πανάκριβα και άκρως τοξικά swaps της Goldman Sachs, που είχε πάρει η χώρα μας, όταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν ο κ.Λουκάς Παπαδήμος, είχε επιστρατεύσει η κυβέρνηση Σημίτη, προκειμένου να πετύχει την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε το ελληνικό Δημόσιο του ελληνικού Δημοσίου, όπως έχει παραδεχθεί η κυβέρνηση, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού, κ.Δημήτρη Παπαδημούλη, ήταν η Hogan Lovells. Αυτή στο πρόσφατο παρελθόν είχε πελάτη της τη Siemens.

Όπως και να’χει, το γεγονός ότι οι δικηγορικές εταιρείες εκπροσωπούσαν ή εκπροσωπούν, εκτός της Siemens, και κολοσσούς, όπως η Deutsche Bank, η Deutsche Telecom, καθώς και η Goldman Sachs, που ενεπλάκησαν και συνεχίζουν να εμπλέκονται ενεργά με την ελληνική κρίση, δεν μπορεί παρά να γεννά ερωτηματικά. Ως γνωστόν, η Deutsche Telecom κατέχει σήμερα τον ΟΤΕ, ενώ η Deutsche Bank έχει άμεση εμπλοκή στα σχέδια για την ελληνική οικονομική κρίση.

Αποικιακή συμφωνίαΑυτή καθεαυτή η συμφωνία όμως, γεννά πολλά και σοβαρά ερωτηματικά. Ειδικά ισχύει για το σημαντικότερο ζήτημα, που είναι τα χρηματικά ποσά, τα οποία θα έπρεπε να καταβάλει η Siemens στην Ελλάδα ως πρόστιμα για τις παράνομες μεθοδεύσεις της, προκειμένου να «κερδίζει» μεγάλα δημόσια έργα, τα ερωτηματικά παραμένουν. Να σημειωθεί ότι σε όλες τις χώρες, όπου διαπιστώθηκαν σκάνδαλά της, και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, η εταιρεία πλήρωσε βαρύτατο οικονομικό τίμημα. Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως, οι δύο πλευρές φαίνεται πως συναίνεσαν στο μηδενικό τίμημα. Ενδιαφέρον είναι ότι τον Ιούλιο του 2011, όταν ο τότε διαπραγματευτής με τη Siemens, πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κ.Χάρης Παμπούκης, βρέθηκε στη Γερμανία, οι εκπρόσωποι της εταιρείας του είχαν πεί, σύμφωνα με δική του ανακοίνωση, ότι «θα προσέφευγαν στο Πρωτοδικείο του Μονάχου διότι δεν αναγνωρίζουν υποχρέωση αποζημίωσης έναντι της Ελλάδας».

Στη συμφωνία Ελλάδας-Siemens βέβαια, γίνεται λόγος για συμψηφισμό οφειλών του ελληνικού Δημοσίου με τα πρόστιμα που θα έπρεπε να καταβάλει η εταιρεία. Και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει κάτι η εταιρεία. Αξιον προσοχής είναι όμως, ότι αρχικώς η Ελλάδα ζητούσε 400-500 εκατομμύρια από τη Siemens, για να πέσει κατόπιν στα 250 και τώρα στα 170. Η γερμανική εταιρεία πρόσθεσε σε αυτά και άλλα 100 εκατομμύρια «επένδυση», καθώς και μια επένδυση που «εξετάζει», αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα να κάνει στην Ελλάδα, ύψους 60 εκ.ευρώ. Συνολικά δηλαδή, 330 εκ.ευρώ.

Η Siemens επίσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας, ισχυρίζεται ότι θα δώσει 100 εκ.ευρώ ως επενδύσεις «εντός του 2012 για να απασχολήσει περισσότερους από 600 εργαζομένους». Κι’όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που θα πάρει φέτος, όπως τις ίδιες πήρε πέρυσι και πρόπερσι, από τη «μαμά» γερμανική εταιρεία για τα μόνιμα έξοδά της και για την παραμονή της στην Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά δίδονται από την Τράπεζα της εταρείας, Siemens Bank. Πολύ περισσότερο, ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι 600, αλλά 459.

Εκτός αυτού στη συμφωνία αναφέρεται ότι «εξετάζει την πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, άνω των 60 εκ.ευρώ, με 700 εργαζόμενους». Πουθενά όμως, δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για νέα επένδυση. Αντίθετα, κατά πληροφορίες πρόκειται για επιχειρηματικό σχέδιο που έχει η εταιρεία εδώ και δύο χρόνια και αφορά εργοστάσιο, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα. Ανήκει στον ευρύτερο, παγκόσμιο όμιλο Siemens και παράγει ψυγεία και κουζίνες. Αραγε, οι «αναπτυξιακές επενδύσεις» της Siemens στην Ελλάδα, αφορούν κουζίνες;

Στη συμφωνία επίσης, αναφέρεται ότι διαγράφονται «80 εκ.ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της Siemens έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων». Το συγκεριμένο σημείο έχει αρκετά θετικά στοιχεία. Πράγματι, η Siemens έχει κάνει αγωγές, παραδείγματος χάριν, για τα χρέη των νοσοκομείων, των οποίων ήταν σχεδόν αποκλειστικός προμηθευτής μηχανημάτων και ανταλλακτικών. Όμως, υπάρχει πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), όπου καταγράφονται «καραμπινάτες» περιπτώσεις σκανδαλώδους εύνοιας προς τη γερμανική εταιρεία, απλό το σάπιο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων. Μεταξύ των άλλων, προμήθειες όπου η Siemens είχε μικτό κέρδος 25%. Αραγε, τα υπερκέρδη της εταιρείας από τα Δημόσια έργα ύψους πολλών δίς.ευρώ, που έχει πάρει από το 1990 έως το 2007 σε όλους τους τομείς στη χώρα μας, «συμψηφίστηκαν» ή όχι;

Τέλος, η εταιρεία υπόσχεται ότι θα παράσχει «90 εκ.ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού Δημοσίου». Πολλά από αυτά, ως ελέχθη, θα είναι για παροχή ποικίλων υπηρεσιών, αλλά και για παροχή συμβουλών προς την Ελλάδα για θέματα «διαφάνειας» (!) και επενδύσεων. Εκτός του ότι το κόστος τους μπορεί να γίνει ακορντεόν, είναι εντυπωσιακό να δίδεται στον πλέον «σκανδαλιάρη» η αρμοδιότητα να κάνει σεμινάρια κατά της διαφθοράς. Αυτό κι’αν είναι για γέλια και για κλάματα. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ avatar
  ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ 06/04/2012 11:47:58

  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ''ΑΜΝΗΣΤΙΑ'';

  • δημης avatar
   δημης @ ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ 07/04/2012 22:50:05

   ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ.... ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...

 2. wx avatar
  wx 06/04/2012 11:49:01

  κοίτα, για να πάρει 164 σγμαίνει ότι ψήφισαν νεοδημοκράτες...όντως ντροπή..!

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 06/04/2012 11:50:46

  Γιατί έπρεπε να υπογραφεί προεκλογικώς η συμφωνία; Μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση υποτίθεται πως θα είχε μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στη Ζυμενς.

 4. Σταύρος avatar
  Σταύρος 06/04/2012 12:01:37

  Ντροπή.
  Για τον Λαό μας και τον "πολιτικό πολιτισμό" μας.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 06/04/2012 13:17:57

  Τα τομάρια και οι τα λαμόγια αλληλό-υποστηρίζονται , αυτά που βλέπουμε στη βουλή ότι μαλώνουν και έχουν διαφορετικές απόψεις είναι τάχα μου -τάχα μου show για λαική κατανάλωση.

 6. Μάνος Παναγιώτου avatar
  Μάνος Παναγιώτου 06/04/2012 13:22:19

  Αισθάνομαι απογοητευμένος και οργισμένος μ' αυτούς που ενταφίασαν αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, το μεγαλύτερο, όπως σωστά επισημαίνετε, της Μεταπολίτευσης. Όμως, ταυτόχρονα, αισθάνομαι και αφελής, που πίστεψα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των πολιτικών μας και, αψηφώντας τους κινδύνους και τις απειλές, έφτασα, σαν μάρτυρας, μέχρι την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για να συμβάλω στη διαλεύκανση του σκανδάλου, όσο αφορά τον ΟΣΕ. Τελικά, αποδεικνύεται, ότι το μαχαίρι δεν μπορούσε ποτέ "να φτάσει μέχρι το κόκκαλο", γιατί, στην περίπτωση αυτή, θα έπρεπε να πάει σπίτι του το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος, που ήταν ο πραγματικός συνεταίρος της Siemens στη διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος όλα αυτά τα χρόνια. Οι συνεργάτες τους, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και άλλοι αξιωματούχοι στους διάφορους Οργανισμούς και Τομείς του Δημοσίου, ήταν απλά οι ταμίες τους κι αυτοί που έκαναν τη βρώμικη δουλειά... Γι αυτό και οι επιλογές γι αυτές τις θέσεις δεν είχαν ποτέ αξιοκρατικά κριτήρια, παρά γίνονταν με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση, όχι του Δημοσίου συμφέροντος, αλλά τη λεηλασία Εθνικών και Κοινοτικών πόρων για χάρη της Siemens και των πολιτικών που την υπηρετούσαν...Όμως, η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή απέδειξε και το πόσο ένοχο και πόσο βουτηγμένο στη λάσπη είναι το πολιτικό μας σύστημα, γιατί, ακόμη κι αυτή τη δύσκολη καμπή της ιστορίας μας, δεν βρήκε το θάρρος να αυτοκαθαρθεί και να τραβήξει μια γραμμή με το ένοχο παρελθόν του..Προτίμησε, λοιπόν, ψηφίζοντας τη συμφωνία με τη Siemens να διασώσει και να διατηρήσει στις τάξεις του όλα τα λαμόγια που διαθέτει, προκειμένου να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, που θα συμπαρέσυρε στον αφανισμό το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού προσωπικού του...Αυτή είναι, δυστυχώς, η πραγματικότητα..Και είναι πολύ πικρή για κάποιους αφελείς και ρομαντικούς σαν και μένα, που πίστεψαν στις διακηρύξεις για "νέα αρχή", για "νέα Μεταπολίτευση", για "πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής"...Γιατί, δεν είναι μόνο η διάψευση ελπίδων και προσδοκιών για πρόσωπα και Παρατάξεις, αλλά είναι και οι συνέπειες της άκαμπτης στάσης μου σ' αυτή την υπόθεση, που πλήρωσα με τον ουσιαστικό υπηρεσιακό παραγκωνισμό μου στον ΟΣΕ και τον εξαναγκασμό μου σε πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλά και με αγωγές εκατοντάδων εκατομμυρίων, από τις οποίες δεν ξέρω αν θα ξεμπλέξω, γιατί το σύστημα είναι αδίστακτο και δεν συγχωρεί αυτούς που τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην παντοδυναμία του...Ελπίζω, ωστόσο, ότι αυτό που δεν έκανε το πολιτικό μας σύστημα, να το κάνει ο λαός με την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογές, στέλνοντας στο σπίτι τους όλα τα λαμόγια-πολιτικούς, όλων των κομμάτων, που αναθάρρησαν και πάλι και βγαίνουν στα κανάλια της διαπλοκής, ζητώντας την ψήφο μας, σαν να μην συνέβη τίποτα και σαν να μην γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα!

 7. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 06/04/2012 13:22:25

  Πάρτε το χαμπάρι...ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου κρατικοδίαιτου , διεφθαρμένου μεταπολιτευτικού συστήματος ! ( με την Αριστερά να καταγγέλει μόνο ότι την βολεύει στην καθολική άρνηση που πρεσβεύει ...)

  Το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται απο αυτούς που το δημιούργησαν!

  • Δημ.Κρεμ. avatar
   Δημ.Κρεμ. @ Enjoy Capitalism 06/04/2012 22:21:37

   Σωστός !

 8. Ευαγγελος Σ avatar
  Ευαγγελος Σ 06/04/2012 14:40:44

  Λυπάμαι ειλικρινά για τους νεοδημοκράτες βουλευτές μας
  Θα το βρουν μπροστά τους

 9. zoom avatar
  zoom 06/04/2012 15:25:52

  Ο Σαμαράς γιατί δεν έθεσε θέμα πειθαρχίας σε ένα θέμα με τόσο σοβαρή ηθική διάσταση και που στέλνει μήνυμα προθέσεων για το μέλλον;

  • xenios avatar
   xenios @ zoom 07/04/2012 14:46:55

   Γιατί είπε ο Σαμαράς να μην το ψηφίσουν;

 10. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 06/04/2012 21:39:53

  Καλά που δεν είναι ίδιοι. Το έχει πει ο πρόεδρος πολλές φορές εξάλλου

 11. Tassos avatar
  Tassos 06/04/2012 22:06:36

  Ο Τέλλογλου είπε σήμερα ότι το Αμερικανικό δικαστήριο (ή κάτι τέτοιο) αποφάνθηκε πως η ζημιά σε ΟΛΑ τα κράτη συνολικά ήταν 800 εκατομμύρια και τα 200 που πήραμε ήταν η τρίτη μεγαλύτερη αποζημίωση.

 12. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Σ avatar
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Σ 06/04/2012 22:25:32

  Ο Τέλλογλου αγαπητέ Τάσο καλά τα είπε γιατί έτσι του είπε ο ΑΛΕΞΙΣ!!!(Παπαχελάς)
  αλλά και το νέο αφεντικό της εν Ελλάδι ΣΗΜΕΝΣ Ρόμπερτ Σικέλλις (και αυτός ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ και πρώην ανακριτής στισ ΗΠΑ...ΤΥΧΑΊΟ? δε νομίζω!!
  με τον οποίο χωρίς καμμία αιδό συναντιέται όποτε του γουστάρει στα γραφεία της ΣΗΜΕΝΣ στο Μαρούσι.
  Είναι ο μόνος δημοσιογράφος που από την αρχή μπαινόβγαινε μέσα και προετοίμαζε το κλίμα
  Μην το ψάχνεις άλλο Τάσο μου ΞΕΦΤΙΛΑ!!!

 13. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 07/04/2012 00:30:39

  Σε όσους τυγχάνει να έχουν προσέξει αυτό που έχω κατά καιρούς σχολιάσει θα κατάλαβαν πως είμαι αρκετά ΄΄γκρινιάρης΄΄ , ίσως και αντιρρησίας . Εδώ όμως οφείλω να πω ότι πιστεύω πως τηρουμένων των αναλογιών ήταν η καλύτερη λύση. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ:
  Το θέμα ήταν χωρίς παρελκυστικές τακτικές η siemens να παραδεχθεί ότι όντως έγινε ότι έγινε , προκάλεσε υλική βλάβη, διέφθειρε ουσιαστικά ανθρώπους και συνειδήσεις και αποδέχεται μια ποινή (αρκετά μεγάλη για τις σημερινές συνθήκες) .
  Αυτό σε πρώτη φάση φαίνεται να επετεύχθη και ταυτόχρονα να απεμπλέκεται και η υπόθεση του μετρό.
  Από εκεί και πέρα σημειώνω ότι στο χέρι του πολιτικού συστήματος είναι από τώρα και μετά να είναι επιφυλακτικό απέναντι στη siemens και στη κάθε siemens, να αντιδράσει καλύτερα σε ανάλογες μελλοντικές καταστάσεις και γενικά να νομοθετήσει καλύτερα για την διαφάνεια των προμηθειών (το θέλει όμως;).
  Μη ξεχνάμε ότι παρόμοιο σκάνδαλο με την ίδια εταιρεία υπάρχει και στην δεκαετία του 50 και δεν βάλαμε μυαλό.
  Επομένως δεν μας φταίνε μόνο οι άλλοι. Η διαφθορά θέλει πάντα δύο μέρη. Ο διαφθορέας παραδέχθηκε ότι έκανε αυτά που έκανε και πλήρωσε και ένα τίμημα που μπορεί να μην είναι μεγάλο , αλλά και συμβολικό δεν θα το έλεγες. Εμείς τι κάναμε για την δική μας πλευρά (Τσουκάτος, Μαντέλης και χερ Χριστοφοράκος); Άλλοι κυκλοφορούν ανέγγιχτοι και άλλους τους αφήσαμε να φύγουν σαν κύριοι.
  Εάν το Ελληνικό κράτος είχε τη δεκαετία του 50 & 60 έστω και έτσι απέναντι στις Γερμανικές αποζημιώσεις σίγουρα κάποια από τα δις που μας χρωστούσαν θα είχαν επιστρέψει.

 14. Pluto avatar
  Pluto 07/04/2012 04:32:21

  To συγχωροχάρτι στη Siemens,ένα ακόμη μείζον σφάλμα, είναι αυτό που στερεί την αυτοδυναμία από την ΝΔ,όχι ο Καμμένος!Εύσημα, πάντως, στον Πάνο Παναγιωτόπουλο- έχει φιλότιμο !
  Οι δικαιολογίες περί " καλύτερης δυνατής συμφωνίας" υποτιμούν την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Αν είναι όντως έτσι να υποκληθεί η ΝΔ στον...Ευάγγελο που την διαπραγματεύθηκε καί να τον αξιοποιήσει μετεκλογικώς.
  Με τον Αβραμόπουλο ,τον Κυριάκο , τον Παπαθανασίου τους βγάζουνε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, με τον Ψυχάρη , τον Βορίδη ,τον Αδωνη τους μπάζουνε, τί έχουν οι έρμοι οι ψοφοφόροι καί λακκάνε;;;

 15. juliet avatar
  juliet 07/04/2012 08:49:00

  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ
  Καλημέρα ,να τους το απλοποιήσουμε; Τιμωρούμε εκείνον που τα έδωσε και καμαρώνουμε εκείνο που τα πήρε .Ετσι θα το κατανοήσουν καλύτερα.
  Η αλήθεια πονάει ,μπα τι λέω ...

 16. tak avatar
  tak 07/04/2012 09:06:10

  ΤΕΛΙΚΑ «ΑΘΩΑ» Η ΖΙΜΕΝΣ;

  Εκείνο που δεν καταλαβαίνω και από τη σημερινή κυβέρνηση του Λουκά και από τη δικαιοσύνη, είναι ο τρόπος χειρισμού και ξεκαθαρίσματος της υπόθεσης ΖΙΜΕΝΣ, ως προς την ουσία…
  Φυσικώ τω λόγω, η ουσία δεν είναι άλλο πέρα από τη Γερμανική εταιρεία, η οποία βαρύνεται με τεράστια σκάνδαλα εξαγοράς πολιτικών στην Ελλάδα.
  Η … πεμπτουσία δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τους εξωνημένους πολιτικούς που τα έπαιρναν μαύρα και στιλπνά από τη Siemens, ανεξάρτητα με το αν τα έβαζαν στην τσέπη τους ή τα έδιναν (ή όσα εν πάσει περιπτώσει έδιναν) στο κόμμα τους.
  Τι ήταν ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας;
  Κάτι σαν ταχυδρόμοι, οι οποίοι ούτε επέλεγαν τους υπό διαφθορά και λάδωμα ούτε και το χέρι τους έβαζαν στη δική τους τσέπη.
  Κυριολεκτικά «βαποράκια», που και να τσίμπαγαν και κάτι, ήταν για «την κακομοίρα τη μάνα τους»…
  Έτσι ακριβώς είναι όπως τα αντιλαμβανόμαστε και τα σημειώνουμε και ουδέν πέραν τούτου…
  Τι κάνουμε εμείς οι … ηθικολόγοι και λοιποί τάχατες εξυγιαντές της δημόσιας και πολιτικής ζωής της χώρα;
  Τίποτα περισσότερο από το να ψάχνουμε τα ίχνη και το λύκο να τον έχουμε μπροστά μας.
  Λοιπόν κυρ Παπαδημαίοι, που είναι και φίλη σας η Μέρκελ; Γιατί δεν μιλάτε απ’ ευθείας στη Siemens για να σας πει που έστειλε τα χρήματα, αφού έτσι κι αλλιώς με δικές της εντολές δόθηκαν;
  Γιατί δε ζητάτε από τη Γερμανική κυβέρνηση να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση;
  Γιατί δεν ασκείτε δίωξη κατά της διοίκησης της μητρικής Siemens και δεν την προσάγετε βιαίως στην ανάκριση όπως έκαναν οι παλιότεροι με το Χριστοφοράκο;
  Γιατί δεν καλείτε σε ανάκριση τους υπεύθυνους του κόμματος, το οποίο φέρεται να εισέπραξε ένα εκατομμύριο μαύρα μάρκα από τους Γερμανούς;
  Αντιληφθείτε φίλοι πως αυτά που διαβάζετε έχουν γραφεί με παράπονο, που πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίο μας φέρνονται…
  Ποια είναι η αλήθεια; Η συναλλαγή της Siemens με την Ελληνική κυβέρνηση και δεν έχει σημασία αν είναι η σημερινή ή η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ πριν το 2004.
  Η οποία «τα πήρε» για να ευνοήσει τις συμβάσεις της Siemens και μόνο αυτό και τίποτε άλλο.
  Ετούτη η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει και το θέμα πάει να λήξει με μια «λευκή μίζα» για το … κοινό καλό! Η πρώην κυβέρνηση με τον τρόπο της θεωρεί υπεύθυνη ετούτη την κυβέρνηση και μύλος η κατάσταση.
  Όσο για τη δικαιοσύνη, θυμόσαστε πού είχε φτάσει, πρόσφατα είναι τα γεγονότα… Όταν φτάνει η δικαιοσύνη να συλλαμβάνει και να φυλακίζει γυναικόπαιδα και μάλλον άσχετα με την υπόθεση, άστα να πάνε! Ακόμα και κανένας γκάγκστερ δε λέει στη γυναίκα του και τα παιδιά του τι δουλειά κάνει, ίσα – ίσα και στην εκκλησία πάει και δωρεές στους πάσχοντες κάνει.
  Δεν ξεχνάμε τους Ρεντζαίους, που ήταν στο πρώτο τέταρτο του εικοστού αιώνα η πρώτη κοινωνική δύναμη της περιοχής, προικίζοντας άπορες κορασίδες και ελεώντας τους έχοντες ανάγκη, πέρα από τη συμβολή τους στο χτίσιμο και την ανακαίνιση των εκκλησιών. Δεκάδες από αυτές αναγέρθηκαν και εξωραΐστηκαν δι’ εξόδων της οικογένειας.
  Λοιπόν Λουκά, τι θα γίνει με τη ΖΙΜΕΝΣ; Θα το … χρεωθούμε κι αυτό το … «παλούκι»;

  Υ.Γ.
  Αυτό το κείμενο είχε γραφτεί λίγες μέρες πριν, αλλά … μας πρόλαβε το «καθαρτήριο» της βουλής των … Ελλήνων!

 17. dani avatar
  dani 07/04/2012 17:16:24

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ...

  300 δις κερδη το χρονο οι τραπεζες, οι πολυεθνικες και ξενες εταιριες και δεν τις φορολογει καθολου το κρατος.

  Eλληνες και ξενοι μεγαλο επιχειρηματιες, βιομηχανοι, εφοπλιστες, πολυεθνικες, ξενες εταιριες, τραπεζες και πολιτικοι τοσα χρονια δεν πληρωναν λογαριασμους της ΔΕΗ και φορους στο κρατος (ή πληρωναν πολυ λιγοτερους φορους απ τους απλους πολιτες). Μιλαμε για πολλα δισεκατομμυρια...

  Η νεα Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει αυξήσεις στις αποδοχές υπαλλήλων πολιτικών γραφείων κατα 600 ευρω.

  2.500.000 ευρώ το χρονο κοστίζουν οι κρατικοδίαιτοι του ΕΣΡ.

  3 δις ευρω ξοδευουμε καθε χρονο σε αμυντικες δαπανες.

  100.000.000 ευρώ το χρονο από ενοίκια για τα ακίνητα του Δημοσίου, τη στιγμή που τα κτίρια παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

  95.000.000 ευρώ από το δάνειο που χάρισε ο Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μουσικής.

  500.000.000 ευρώ το αεροδρομιο Βενιζελος χρωσταει μονο σε ΦΠΑ.

  70.000.000 ευρώ ΧΑΡΙΣΜΑ το πρόστιμο στην VODAFONE.

  1,1 δισεκατομύριο χαρισαν στον Λαυρεντιαδη.

  25.000.000 ευρώ oφείλει στο Δημόσιο o όμιλος Μπόμπολα (απ τα καζινο).

  130.000.000 ευρώ ο όμιλος Λασκαρίδη.

  200.000.000 ευρώ χρεη προς το δημοσιο χαριστηκαν σε ποδοσφαιρικες ομαδες - ΠΑΕ.

  Να γινει πληρης ελεγχος (αναλυτικα) στα πραγματικα εξοδα των ολυμπιακων αγωνων και ποσο τα κοστολογησαν τοτε..

  250.000.000 ευρώ για ζημιά μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα εξωδικαστικά για το Δημόσιο από την Siemens.

  575 δισεκατομύρια ευρω ζημιες μας εκανε η Γερμανια στο Β' Παγκοσμιο πολεμο (μονο η Ελλαδα δεν εχει πληρωθει).

  Που ειναι η δικαιοσυνη γι αυτους που παιρναν μιζες και εμπλεκονταν στην Siemens?

  Τα δισεκατομυρια ευρω το χρονο απο τα διόδια που πηγαινουν???

  Τι εγινε με τα υποβρυχια ??

  Ασφάλιστρο κινδύνου CDS από το Τ.Τ. αξίας 1,3 δισ. πουληθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 26 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε χρεοκοπία πάει στα 60 δισ. Στην εταιρία I.J.Partners που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού (Παπανδρεου). Ως μέτοχοι ειναι Έλληνες οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα (Μαργέλος). Η εταιρεία "I4CENSE" του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά και τη SIEMENS! Πονταρει στη καταρευση της Ελλαδας.

 18. ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
  ΓΣΠΥΡΟΥ 07/04/2012 21:37:32

  @dani: "300 δις κερδη το χρονο οι τραπεζες, οι πολυεθνικες και ξενες εταιριες και δεν τις φορολογει καθολου το κρατος"
  Καταλαβαινετε τι λετε; Που το ειδατε ανθρωπε μου; Αν τα κερδη ηταν 300δις το ΑΕΠ της χωρας θα ξεπερνουσε το 1 Τρισ.
  Αυτα διαβαζει ο Αρχηγος των Ανεξ Ελληνων και εκτιθεται στη συνεχεια σε σαχλαμαρες;
  Οταν επιτιθεστε στη Ζημενς ποιου τα συμφεροντα πρακτορευετε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.