#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/06/2010 10:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα τρομοκρατική επίθεση και η διεθνής συγκυρίαΤο τρομοκρατικό χτύπημα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνέβη κατά σύμπτωση αυτές ακριβώς τις ημέρες που θεριεύει η αντίδραση κατά του ασφαλιστικού ολετήρα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν πρόκειται για απλή σύμπτωση ή αν αυτό συμπίπτει με την επιδίωξη να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το ασφαλιστικό.

Ασχέτως του αν ευσταθεί ή μπορεί να ευσταθεί η τελευταία αυτή εκδοχή, χρήσιμο είναι σε κάθε περίπτωση να εξεταστεί το συνολικότερο πλαίσιο του προβλήματος της οικονομικής κρίσης, που αντιμετωπίζει η χώρα. Ένα πλαίσιο πολύ ευρύτερο από αυτό της Ελλάδας.

Η κρίση που βιώνουμε σαφώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα του διεθνούς τραπεζο-πετρελαϊκού (κυρίως) καρτέλ, που ακούει στο σχηματικό όνομα "Νέα Τάξη". Είναι ακριβώς αυτό το τραπεζο-πετρελαϊκό καρτέλ, που "πολιτικά" εκφράζεται μέσα από οργανώσεις σαν κι αυτές του Σόρος.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να δοθούν εκτενείς πληροφορίες υποβάθρου, προκειμένου να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς συμβαίνει. Ας με συγχωρήσετε, συνεπώς, φίλοι, για τη μακρηγορία που ακολουθεί.

Ο μηχανισμός παγκόσμιας ισχύος του δολαρίου

Η κυριαρχία των διεθνών (στην ουσία: αμερικανικών) τραπεζών βασίζεται σε δύο παράγοντες.

Ο πρώτος είναι ο ιδιοκτησιακός-μετοχικός έλεγχος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) από τις διεθνείς τράπεζες. Το δολάριο δεν ελέγχεται από την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά από τις αμερικανικές τράπεζες! Από ιδιώτες! Το γεγονός αυτό (ο έλεγχος της Fed από τις αμερικανικές τράπεζες) είναι γενικότερα γνωστό, αλλά το τι συνέπειες έχει αυτό, το καταλαβαίνει κανείς μόνον αν παρακολουθήσει το «The Money Masters», την παρακολούθηση του οποίου μας πρότεινε ο Αναρμόδιος Θράκας. Παρά τη μεγάλη του διάρκεια, αξίζει τον κόπο (http://www.freeandreal.org/mmedia/tv/moviecase/the-money-masters/).

Ο δεύτερος παράγοντας ισχύος του δολαρίου είναι η κυριαρχία του μέσω της τιμολόγησης των διεθνών εμπορευμάτων (commodities) σε δολάρια. Τα κυριότερα commodities είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ο έλεγχος, λοιπόν, του εμπορίου αυτών των αγαθών είναι πάρα πολύ σημαντικός για την κυριαρχία των αμερικανικών τραπεζών. Και αυτό συμβαίνει με τον εξής τρόπο:

Το ντοκιμαντέρ The Money Masters μας εξηγεί πώς ακριβώς κυριαρχούσαν οι διεθνές τράπεζες μέσω του ελέγχου του χρυσού τους τελευταίους αιώνες και έως το 1971, που κατέρρευσε το σύστημα Bretton-Woods. Το σύστημα Bretton-Woods προέβλεπε σύνδεση των παγκόσμιων νομισμάτων με το δολάριο, που με τη σειρά του ήταν συνδεδεμένο με το χρυσό. Δηλαδή, όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα εξαρτιόταν από το χρυσό. Όταν σταμάτησε η σύνδεση δολαρίου-χρυσού και δολαρίου-λοιπών νομισμάτων, κατέρρευσε ο έλεγχος των διεθνών τραπεζών επί του παγκόσμιο χρηματοπιστωτικού συστήματος. Βρέθηκαν λοιπόν στην ανάγκη να ελεγχθεί ολιγοπωλιακά ένα άλλο εμπόρευμα, που θα κυριαρχούσε στην παγκόσμια οικονομία, θα τιμολογούνταν σε δολάρια και θα προσέδιδε παγκόσμια ισχύ στο δολάριο. Όχι πια νομική ισχύ (όπως γινόταν με το σύστημα Bretton-Woods), αλλά πραγματική, οικονομική ισχύ. Το προϊόν αυτό ήταν το υπερπολύτιμο για όλον τον πλανήτη πετρέλαιο.

Όχι τυχαία, λοιπόν, προκλήθηκε η πετρελαϊκή κρίση του 1973 δύο μόλις χρόνια μετά την κατάρρευση του συστήματος Bretton-Woods! Μετά και τη δεύτερη του 1979, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε υπερβολικά, το πετρέλαιο άξιζε πια ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πλούτου, και μπόρεσε να αντικαταστήσει το χρυσό ως κόμβος της διεθνούς νομισματικής κυριαρχίας των αμερικανικών τραπεζών, μέσω του δολαρίου και μέσω του ιδιοκτησιακού ελέγχου της Federal Reserve. Το πετρέλαιο δικαίωσε την ονομασία του "μαύρος χρυσός" και από την άποψη ότι αντικατέστησε, στην πράξη, το ρόλο που είχε παλιότερα ο χρυσός στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα. Έτσι δημιουργήθηκε και η έκφραση "πετροδολάρια", λόγω της τιμολόγησης του πετρελαίου σε δολάρια.

Η απειλή του ευρώ

Στο σημείο αυτό πρέπει να υπογραμμιστεί ένα σημαντικό λάθος που κάνει το The Money Masters (προφανώς λόγω της συνήθους έλλειψης γνώσεων που διακρίνει τους περισσότερους Αμερικανούς σε σχέση με τα ευρωπαϊκά πράγματα). Αναφέρει ότι το σύστημα έκδοσης των ευρωπαϊκών νομισμάτων είναι το ίδιο με αυτό της Αμερικής, επειδή βασίζεται κι αυτό σε κεντρικές τράπεζες. Πρόκειται για διπλό λάθος. Πρώτον, οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες είναι όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου, τουλάχιστον τυπικά, η εξουσία βρίσκεται στα χέρα των κρατών μελών και όχι απευθείας στα χέρια των τραπεζών (όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ). Δεύτερον, εξ όσων γνωρίζω (και παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο να με διορθώσει αν τυχόν κάνω λάθος), το ευρώ όπως και τα λοιπά ευρωπαϊκά νομίσματα δεν βασίζονται στην έκδοση κυβερνητικού χρέους, όπως το δολάριο. Πρόκειται για νόμισμα που το επιβάλει έτσι απλά, νέτα σκέτα, η κάθε κυβέρνηση. Στην περίπτωσή μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για όποιον έχει δει το ντοκιμαντέρ, το ευρώ είναι δηλαδή όπως τα Greenbacks που εξέδωσε ο Λίνκολν το 1862. Δεν βασίζονται σε κυβερνητικό χρέος, είναι νόμισμα επειδή έτσι το συμφωνήσαμε, επειδή έτσι το δεχόμαστε. Είναι νόμισμα "χωρίς αντίκρισμα", να το πούμε έτσι, είναι νόμισμα πρωτογενές. Όπως κάποτε συμφωνούσαμε, όλη η ανθρωπότητα, ότι θα έχουμε για νόμισμα το χρυσό. Ποιο ήταν το αντίκρισμα του χρυσού; Δεν υπήρχε, ήταν από μόνος του νόμισμα. Έτσι και σήμερα με το ευρώ.

Αν λοιπόν υποτεθεί ότι αύριο το πετρέλαιο αρχίζει να τιμολογείται σε ευρώ, οι διεθνείς τράπεζες χάνουν αυτομάτως το υπερεργαλείο που είχαν στα χέρια τους, μέσω του ελέγχου του δολαρίου και του ελέγχου του εμπορίου πετρελαίου. Αυτό θα συμβεί, γιατί το δολάριο θα πάψει τότε να είναι παγκόσμιο νόμισμα και ο έλεγχός του, μέσω της Fed, δεν θα δίνει πια στους αμερικανούς τραπεζίτες την παγκόσμια ισχύ που έχουν σήμερα. Θα περιοριστούν αναγκαστικά σε περιφερειακό ρόλο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Σαντάμ χτυπήθηκε όταν αποφάσισε, για να ασκήσει πίεση στις ΗΠΑ, να τιμολογεί το πετρέλαιό του σε ευρώ. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το Ιράν τιμολογεί εδώ και μερικά χρόνια το πετρέλαιό του σε ευρώ! Το ίδιο και η "κακιά" Ρωσία, τουλάχιστον όταν πουλάει φυσικό αέριο σε Ευρωπαίους, Γερμανούς και άλλους.Να λοιπόν ένας πολύ σημαντικός λόγος για να χτυπηθεί το Ιράν, κι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να χαλάσουν τους αγωγούς του Πούτιν!

Το διακύβευμα δεν είναι το ποιο πετρέλαιο θα πουλιέται περισσότερο, αλλά η διεθνής κυριαρχία των αμερικανικών τραπεζών! Του διεθνούς τραπεζικού και πετρελαϊκού καρτέλ!

Όταν η Αμερική χτυπήθηκε βαριά από την κρίση του 2008, δημιουργήθηκε σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης προς το δολάριο. Μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες του Μπους και του Ομπάμα να βάλουν και την Ευρώπη να πληρώνει για τις ζημιές των αμερικανικών τραπεζών, το ευρώ φάνταζε πια ως το ασφαλέστερο νόμισμα. Η παγκόσμια τιμολόγηση του πετρελαίου σε ευρώ ήταν πια θέμα χρόνου: Οι εμίρηδες φοβούνταν για τα λεφτά τους, αν τα κρατούσαν σε δολάρια. Τόσο απλά. Θα έκαναν τα λεφτά τους ευρώ σε μια νύχτα και, έτσι, το δολάριο θα γινόταν ξανά το νόμισμα μίας και μόνον χώρας, σημαντικής μεν, αλλά μίας και μόνον χώρας.

Ήταν λοιπόν αναγκαίο να χτυπηθεί το ευρώ και να ενισχυθεί το δολάριο.

Η Ευρώπη και τα άτοπα της ελληνικής κρίσης

Το μεγαλύτερο ψέμα που έχει λεχθεί στην ελληνική κρίση δεν είναι το "λεφτά υπάρχουν" ούτε το "τα βρήκαμε τα λεφτά" ούτε τα δήθεν "ψευδή στοιχεία" του Καραμανλή. Το μεγαλύτερο ψέμα είναι άλλο: Είναι η εντύπωση που αφήνουν τα διεθνή ΜΜΕ να διαχέεται σχετικά με το "αν θα μπορέσει η Ελλάδα να εξοφλήσει τα χρέη της".

Μα, συγγνώμη, ποιο κράτος "μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του";;; Κανένα απολύτως. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Γερμανία, ούτε κανένα. Τα κρατικά χρέη είναι πολύ μεγαλύτερα από τον ετήσιο προϋπολογισμό των κρατών και αν ζητηθεί από οποιοδήποτε κράτος τελεσιγραφικά "πλήρωσε όλα τα χρέη σου με τη λήξη τους", το κράτος αυτό θα χρεοκοπήσει.

Γιατί λοιπόν τα κράτη συνεχίζουν και μπορούν να δανείζονται, εάν δεν είναι διασφαλισμένη η αποπληρωμή των παλαιών χρεών;

Στην πραγματικότητα, το όλο διεθνές οικονομικό σύστημα βασίζεται στο ότι κράτη και επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν δανείζονται επ' άπειρον. Στο ότι κανένας ποτέ δεν θα τους ζητήσει "πληρώστε τα όλα, στη λήξη τους, και δεν έχει άλλα". Στηρίζονται στην εμπιστοσύνη που υπάρχει ότι το χρέος, τουλάχιστον, θα εξυπηρετείται, με την έννοια ότι θα πληρώνονται κανονικά οι τόκοι και όσα ομόλογα λήγουν. Και, εξυπακούεται, ότι όταν λήγουν κάποια ομόλογα, μετά είναι σε θέση το κάθε κράτος να εκδίδει καινούργια. Να δανείζεται δηλαδή ξανά εκ νέου, αναπληρώνοντας τα χρήματα, το κεφάλαιο, που έδωσε για τα ομόλογα που έληξαν.

Γιατί λοιπόν ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και της Ισπανίας, Πορτογαλίας κλπ., εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με το "κατά πόσο είναι σε θέση να εξοφλήσουν το χρέος τους";

Είναι προφανές ότι οι αμφιβολίες αυτές δεν είναι καθόλου αθώες, αφού ανατρέπουν μια βασικότατη σταθερά του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος: Το γεγονός ότι, για να επιβιώσει το οικονομικό σύστημα, αποδεχόμαστε στην πραγματικότητα ότι τα χρέη δεν πρόκειται να πληρωθούν, ως σύνολο, ποτέ, αλλά πάντοτε θα ανανεώνονται. Και συνήθως μάλιστα αυξάνονται κιόλας.

Αυτός ακριβώς είναι όμως ο μηχανισμός με τον οποίο η Ελλάδα οδηγήθηκε τάχιστα στη χρεωκοπία: Ανατράπηκε ο βασικός παράγοντας σταθερότητας του συστήματος, ότι δηλαδή ένα κράτος δεν είναι σε θέση να πληρώσει το σύνολο των χρεών του και πάντοτε είναι αναγκασμένο να ανανεώνει το δανεισμό του.Χτυπώντας την Ελλάδα, ανάγκασαν τη Γερμανία να εγγυηθεί για το ελληνικό (αλλά και το ισπανικό και το πορτογαλικό και όλο το ευρωπαϊκό) χρέος, επιφέροντας έτσι έναν πρώτο κλονισμό στην εμπιστοσύνη στην οικονομική της ισχύ. Η Γερμανία, βέβαια, για να ξεπεράσει το έλλειμμα εμπιστοσύνης, αποφάσισε να επιβάλει στο δικό της λαό σκληρή λιτότητα. Αυτό δεν άρεσε στο διεθνές τραπεζικό καρτέλ, που βλέπουν το ευρώ να αντέχει. Έτσι εξηγούνται οι επικρίσεις του Σόρος κατά της Γερμανίας για το πρόγραμμα λιτότητας και την "κοινωνική αναταραχή, ξενοφοβία κλπ." που αυτό θα φέρει. Τέτοια πρεμούρα για τη γερμανική κοινωνία! Για την ελληνική κοινωνία βέβαια δεν πολυνοιάζονται, αφού εδώ την αναταραχή τη χρειάζονται, για να χτυπήσουν το ευρώ.

Η μάχη ευρώ-δολαρίου δεν έχει τελειώσει λοιπόν. Όμως η τύχη του ευρώ δεν είναι το μόνο διακύβευμα.

Υπερχρέωση, κρίσεις και ΔΝΤ

Το ντοκιμαντέρ The Money Masters αποδεικνύει, με στοιχεία, πώς το διεθνές (στην ουσία: το αμερικανικό) τραπεζικό σύστημα προκάλεσε την κρίση του 1929. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, στη συνέχεια, μετά δηλαδή την κορύφωση της κρίσης, αντί να ανατραπούν τα φαινόμενα που προκάλεσαν την κρίση (η στενότητα στην κυκλοφορία χρήματος), ο περίφημος "κεϋνσιανισμός" έδωσε τη "λύση" όχι μέσω της αύξησης της κυκλοφορίας του χρήματος, αλλά μέσω της αύξησης των κρατικών δαπανών (New Deal), η οποία οδήγησε τα κράτη σε υπερχρέωση έναντι των διεθνών τραπεζών.

Μέσω της υπερχρέωσης των κρατών, οι διεθνείς τράπεζες είναι σε θέση να ελέγχουν το σύνολο των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο. Όποτε θέλουν, κλείνουν τη στρόφιγγα του δανεισμού και οι χώρες τίθενται υπό τον έλεγχό τους. Βέβαια, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ανοικτά, αλλά γίνονται πάνω-κάτω με τον τρόπο που έγινε στην Ελλάδα. Αρκεί δηλαδή να ανατρέψεις με κάποιον επιτηδευμένο τρόπο την εμπιστοσύνη σε μια οικονομία και η στρόφιγγα του δανεισμού κλείνει, λόγω του φόβου των δανειστών για την οικονομία αυτή.

Τότε, παρεμβαίνει ένας θεσμός που δημιουργήθηκε μετά την κρίση του 1929 και λίγο πριν τη λήξη του Β΄ ΠΠ: Το "Διεθνές Νομισματικό Ταμείο". Ένας θεσμός απόλυτα ελεγχόμενος από τις διεθνείς τράπεζες, τα συμφέροντα των οποίων και μόνο προσπαθεί να διασφαλίσει.

Το ΔΝΤ ήρθε λοιπόν μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει το διεθνές τραπεζικό καρτέλ, από το οποίο και ελέγχεται. Δεν ήρθε για να μας "σώσει". Ήρθε για να μας ελέγξει ως χώρα. Κυρίως, για να ελέγξει το χρήμα στη χώρα μας και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Διότι, όπως σωστά επισημαίνει το The Money Masters, μετά από κάθε κρίση ο πλούτος της κάθε χώρας δεν παύει να υπάρχει: Απλώς, αλλάζει χέρια!Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα

Όλα τα παραπάνω, μας δίνουν το πλαίσιο της εικόνας, του τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα.

Ο Καραμανλής, όταν ξεκίνησε την πολιτική των αγωγών, πέταξε το γάντι στα μούτρα της Νέας Τάξης (του διεθνούς τραπεζικού και πετρελαϊκού καρτέλ), χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει, προφανώς, τι θα τον περίμενε στη συνέχεια. Τα αντίποινα στην πολιτική του, τα είδαμε και τα ζήσαμε όλοι.

Ο Παπανδρέου φέρθηκε ως πειθήνιος εντολοδόχος της Νέας Τάξης, με τις επιλογές της οποίας ανέκαθεν συνέπλεε. Με τις άφρονες δηλώσεις τύπου "Τιτανικού" και άλλες ενέργειες υπονόμευσης της ικανότητας δανεισμού της χώρας (όπως το σκάνδαλο Τ+10) υπέσκαψε τη δυνατότητα της Ελλάδας να δανείζεται από τις αγορές, οδηγώντας την αναγκαστικά στο ΔΝΤ, όπως είχε προαποφασίσει από την επομένη των εκλογών, σύμφωνα με τα όσα μας αποκάλυψε ο υφυπουργός κ. Σαχινίδης στη γνωστή συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Η Ελλάδα έγινε έτσι ο κύριος μηχανισμός κρούσης για να υποσκαφθεί η διεθνής εμπιστοσύνη προς το ευρώ.

Από εκεί προέρχεται η λυσσαλέα υποστήριξη προς τον Παπανδρέου, από τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, τα οποία ανέκαθεν ήταν ο ισχυρός βραχίονας της Νέας Τάξης.

Η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η Ελλάδα έχει φέρει τις ελληνικές τράπεζες σε δύσκολη θέση, από εκεί που το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θεωρούνταν ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο, μετά το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης, το φθινόπωρο του 2008.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου απίθανο, ένας βασικός στόχος των διεθνών τραπεζών να είναι και ο έλεγχος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως άλλωστε διείδε πρώτο το antinews (http://www.antinews.gr/?p=50874).

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι η Νέα Τάξη δείχνει ιδιαίτερη πρεμούρα να περάσει το ασφαλιστικό με τους εξοντωτικούς αυτούς όρους για τις ελληνικές συντάξεις.

Σήμερα, ο βασικός πόρος διαβίωσης του Έλληνα συνταξιούχου είναι η σύνταξη, που παίρνει από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Πολύ μικρό είναι το ποσοστό αυτών που παίρνουν σύνταξη από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Τα χρηματικά αποθεματικά, όμως, που προορίζονται για πληρωμή συντάξεων στο μέλλον, είναι ο μεγαλύτερός και σημαντικότερος, διεθνώς, αποταμιευτικός πόρος. Όποιος έχει τον έλεγχό τους, έχει τον έλεγχο του χρήματος.

Εάν η εθνική μας αποταμίευση είναι στα χέρια των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων, τότε τον έλεγχο του χρήματος τον έχει το κράτος, μέσω των ταμείων. Το χρήμα αυτό είναι κατατεθειμένο σε τράπεζες στις οποίες έχει έμμεσο έλεγχο το κράτος και, μέσω των τραπεζών αυτών, το κράτος έχει γενικό έλεγχο στην οικονομία. Στη δική μας περίπτωση, τα αποθεματικά των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων είναι κατατεθειμένα στην Εθνική Τράπεζα, η οποία, για αυτόν ακριβώς το λόγο φάνταζε μέχρι πρότινος το ακλόνητο νούμερο ένα και ο βασικός πυλώνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Αν όλοι εμείς οδηγηθούμε σε σύναψη ιδιωτικών συνταξιοδοτικών συμβολαίων, επειδή θα περιμένουμε (αν περάσει το ασφαλιστικό) ότι θα πάρουμε πολύ μικρή σύνταξη, είναι φανερό ότι, μεσοπρόθεσμα, ο έλεγχος του αποταμιευμένου χρήματος στην Ελλάδα θα περάσει στα χέρια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, που με τη σειρά τους βρίσκονται, οι περισσότερες, κάτω από τον έλεγχο του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

Αλλάζει δηλαδή χέρια η κατοχή του χρήματος στη χώρα! Από εκεί που στην Ελλάδα η κατοχή του χρήματος είναι κυρίως κρατική, θα περάσει κυρίως σε ιδιωτικά χέρια! Και, βέβαια, θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα ο ελληνικός χαρακτήρας του τραπεζικού μας συστήματος, που θα "διεθνοποιηθεί". Σε απλά ελληνικά δηλαδή, θα μας το πάρουν οι ξένοι.

Εδώ πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι το ασφαλιστικό τερατούργημα σε καμία αναλογιστική μελέτη δεν βασίζεται, ειδικά όσον αφορά τη δήθεν ανάγκη για δραστική μείωση των συντάξεων.

Αν το διακύβευμα (αυτού) του ασφαλιστικού είναι ο έλεγχος του χρήματος στην Ελλάδα, το διακύβευμα στην υπόθεση "χρεωκοπία της Ελλάδας" είναι ο παγκόσμιος έλεγχος του χρήματος. Η Ελλάδα είναι ένα μικρό, αλλά σημαντικό πεδίο σύγκρουσης για τη Νέα Τάξη.

Το μέλλον;

Όσο ισχυρό και να φαίνεται σήμερα το τραπεζικό-πετρελαϊκό καρτέλ, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι ανίκητο.

Το ίδιο το ντοκυμαντέρ The Money Masters δείχνει πόσες μάχες είχαν κερδηθεί κατά του τραπεζικού καρτέλ μέσα στις ΗΠΑ, έως το 1913 (έτος ίδρυσης της Fed). Βασική προϋπόθεσή, όμως, για να κερδηθεί η μάχη, είναι να γνωρίζει ο κόσμος το τι ακριβώς συμβαίνει.

Πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε πάντοτε τους δύο κανόνες συνωμοσίας που περιέγραψε ο Ουμπέρτο Έκο στο Εκκρεμές του Φουκώ: Η συνωμοσία πρέπει να φαίνεται είτε ότι δεν υπάρχει, είτε ότι είναι ανίκητη.

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι η συνωμοσία και υπάρχει και δεν είναι ανίκητη.

Αν πούμε σε όλους τι πραγματικά συμβαίνει, τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Ο στόχος, σε τελική ανάλυση, είναι να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Τα λεφτά μας, τις δουλειές μας, τις συντάξεις μας.

Αυτό είναι, τελικά, και το βαθύτερο περιεχόμενο του όρου "εθνική κυριαρχία". Ο έλεγχος της κάθε κοινωνίας πάνω στη συλλογική ζωή της.

Γι' αυτό και η "Νέα Τάξη" τραβάει τέτοιο ζόρι με την "εθνική κυριαρχία", τον "αντιρατσισμό" κλπ. Η εθνική κυριαρχία, η εθνική συνοχή, η εθνική ενότητα, αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια στους σκοπούς τους. Και, όπως είναι φυσικό, ένα ιστορικό έθνος όπως οι Έλληνες, παρουσιάζει μεγαλύτερες αντιστάσεις έναντι της κατάλυσης των εθνικών του δομών, από ότι τα λοιπά έθνη.

Το σημαντικό είναι όμως να μην τους φοβηθούμε. Κι αν δεν τους φοβηθούμε και τολμήσουμε τη σύγκρουση, τότε στο τέλος θα νικήσουμε.

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. apis22 avatar
  apis22 26/06/2010 10:48:58

  Μπράβο στο συγγραφέα. Λίγα λόγια, σωστά και ουσιαστικά.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/06/2010 11:00:27

  Εξαίρετο Επώνυμε. Μπράβο.
  Μπράβο και στον Θράκα για το βίντεο.
  To ΔΝΤ είναι η FED και η Παγκόσμια Τράπεζα, η Παγκόσμια Τράπεζα και η FED είναι το ΔΝΤ.
  Το ΔΝΤ είναι η Αμερική και η Αμερική ειναι το ΔΝΤ.
  Η Αμερική συνεισφέρει φέτος 100 δις - δεκαπλασίασε τη συμμετοχή της που ήταν μέχρι σήμερα 10 δις - και είναι η μόνη χώρα με δικαίωμα ΒΈΤΟ στις αποφάσεις των υπόλοιπων χωρών που συνεισφέρουν στο Ταμείο.

  Θέλω να προσθέσω τα εξής.
  1. Ένας από τους στόχους του ΔΝΤ είναι να επιβάλλει το δικό του τραβηχτικό δικαίωμα, SDR (που έχει ορίσει ως μέσο συναλλαγής μαζί του) ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, το είχε επιχειρήσει και το 1970, 1980, αλλά έφαγε μεγάλη ήττα τότε, και επανήλθε προσεκτικά, με στρατηγική ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠΟΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ και καλυμμένο το φρικτό του πρόσωπο, όπως πολύ πρόσφατα είδαμε και στην Ελλάδα με εταιρείες πληρωμένες για να προπαγανδίζουν την υποδούλωση.
  2. Στόχος επίσης της Νέας Τάξης είναι η "εξαφάνιση" του μετρητού χρήματος για τους λαούς.
  3. Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα κάνει ότι μπορεί για να συγκρατήσει πάση θυσία το ευρώ στο 1.2
  4. Το ελβετικό φράγκο παίζει πολύ δυνατά και η ελβετική κεντρική τράπεζα έκοψε τα αιμοδοτικά πακέτα με τα οποία συγκρατούσε τον τελευταίο μήνα την πτώση του ευρώ.

 3. neotera avatar
  neotera 26/06/2010 11:22:56

  Η απόσυρση των δημόσιων πόρων από τις αγορές είναι η εύλογη λύση που κανείς στην ευρώπη μέχρι τώρα δεν αποτολμά για το φόβο των ιουδαίων. Τα χρήματα και οι αξίες που προέρχονται από την εργασία, τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία των πολιτών δεν είναι ούτε είναι δυνατόν να γίνουν ιδιοκτησία των τραπεζών. Αυτό, μαζύ με την ελεύθερη κυκλοφορία μετρητού χρήματος στις συναλλαγές είναι ατομικό, κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα των λαών που πρέπει να επιβληθεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να έχουμε φιλελεύθερη οικονομία και δημοκρατικό καθεστώς.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/06/2010 11:29:14

  Υπάρχουν και δύο άλλα βίντεο για τη Νέα Τάξη:

  The Shadow Masters

  και

  The Invisible Empire - The New World Order complete (κομπλέ το μενού)

  Ο πρώτος διδάξας της Νέας Τάξης ήταν ο Χίτλερ.
  Το πρώτο βιβλίο γράφηκε το 1919.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 26/06/2010 11:33:09

   Ο δε πολύς Τζωρτζ Κλούνι που έχετε στη φωτό και ο οποίος δήθεν μάχεται για τη δημοκρατία σε μια χώρα στην ταινία, έγινε πρόσφατα μέλος του Iνστιτουτου Διεθνών Σχέσεων, Ιnstitute of International Relations.
   Το Ιnstitute of International Relations για όποιον γνωρίζει αποτελεί τον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ της Νέας Τάξης, και δήλωσε ότι θέλει να υπηρετήσει τους σκοπούς της Παγκόσμιας "Δημοκρατικής" -ας γελάσω- Διακυβέρνησης του Σώρου.

   Ο ρόλος του Ινστιτούτου αναλύεται στο ανωτέρω βίντεο The Invisible Empire.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ αλλενάκι 26/06/2010 11:50:13

    Ο Κλούνυ υπήρξε από τους πρώτους μαζί με την Οπρα, στον κύκλο του Χόλλυγουντ, που υποστήριξαν ανοιχτά τον Ομπάμα όταν η εκλογή του φαινόταν πολυυυύ αβέβαιη.
    Αλλά ο Θείος Σόρος ήξερε.

    Το ελληνικό νήμα :
    Σόρος-Ομπάμα-Γιώργος Παπανδρέου.

    Κατά σύμπτωση, το ιντυμήντια που χρηματοδοτείται από τον Σόρος πρωτοστάτησε στην απόπειρα γκρεμίσματος του Καραμανλή τον Δεκέμβριο του 2008.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 26/06/2010 11:54:57

    Προφήτη, η πρόσφατη ομιλία ΓΑΠ στη σοσιαλιστική διεθνή είναι ακριβές copypaste προγενέστερης ομιλίας του Σώρος όπου έλεγε ότι φοβάται αναβίωση εθνικισμού, ξενοφοβίας κλπ.

    Όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο για όποιον αμφιβάλλει.

    Ο Σώρος είναι μηλαδέλφι του Ομπάμα.
    Μηλαδέλφι σε ελληνική ντοπιολαλιά είναι ετεροθαλής αδελφος, με τη μεταφορική έννοια βέβαια.

    Ο Δισεκατομμυριούχος Σώρος που γκρεμίζει κυβερνήσεις με το χρήμα του δηλώνει αριστερός και very much Socialist.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ αλλενάκι 26/06/2010 11:58:03

    Προφήτη καλημέρα.
    Μια καλοπροαίρετη ερώτηση:
    έχουμε στοιχεια ότι το ιντυμήντια χρηματοδοτείται από τον Σόρος ή το εικάζουμε;

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ αλλενάκι 26/06/2010 12:25:56

    Μικρέ Οδυσσέα, αν εννοείς επιταγές και βίντεο να παραδίδονται βαλίτσες με μετρητά όχι.

    Αλλά είναι γνωστό, μπορείς να ψάξεις και στο Διαδίκτυο σχετικά, και ούτε ο Σόρος το κρύβει, ότι χρηματοδοτεί μια σειρά οργανώσεων, ινστιτούτων, θινκ τανκς (οι αγγλικές λέξεις στα ελληνικά για να ανεβαίνει) με πολιτική δράση και λόμπυινγκ. Μεταξύ αυτών το οπενντιμόκρασυ.οργκ και το ιντυμήντια.
    Βρες επίσης βίντεο του Γκλεν Μπεκ.

    Γνωστός ο ρόλος του και στις "πορτοκαλί" επαναστάσεις της Ανατ. Ευρώπης.
    Πριν 2-3 χρόνια σε πολιτικό ντοκυμαντέρ (του Παπαχελά αν θυμάμαι) Σέρβος πολιτικός ακτιβιστής, από τους "αρχηγούς" στην εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του Μιλόσεβιτς, περιέγραφε αναλυτικά το ρόλο της συγκεκριμένης οργάνωσης που είχε αναλάβει την ανατροπή.
    Έδρα : Βουδαπέστη
    Χρηματοδότηση : και από ΣΙΑ
    Πρακτικές : κλίμα εξέγερσης με εγκάθετους στους φοιτητές που πάντα παρασύρονται εύκολα από τον ενθουσιασμό της ηλικίας, πληρωμή πούλμαν για μετακίνηση "εξεγερμένου" κόσμου από την επαρχία στο Βελιγράδι, στήσιμο γιγαντοοθονών σε κεντρικά σημεία για να αναπαράγεται το κλίμα εξέγερσης κ.α. Αλήθεια, αν το είχες παρακολουθήσει ζωντανά τότε, δεν σού είχε κάνει εντύπωση για πότε στήθηκαν γιγαντοοθόνες σε δημόσιους χώρους; Σε μια χώρα, τότε, πάμπτωχη;

    Σημαντικότατο ρόλο στην ανατροπή Μιλόσεβιτς έπαιξε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο εξ απορρήτων του, καθαρός Αμερικανός πράκτορας, με συμμετοχή και στα Γεωργιανά, Άλεξ Ρόντος. Στην Γεωργία, πάλι είχε συμμετοχή με συμβούλους ο Σόρος. Αλλά, εκεί, από πάνω είναι ο Πούτιν.

    Βλέπεις πως ενώνεται η γραμμή που συνδέει όλα τα "παλληκάρια";

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ αλλενάκι 26/06/2010 12:46:22

    Δεν βλέπω τίποτα να αποδεικνύεται. Σκόρπια στοιχεία, οργανώσεις, πολιτικοί, μυστικές υπηρεσίες, πολλά ερωτηματικά βεβαίως, αλλά ούτε κεντρική καθοδήγηση βλέπω ούτε στοχοθετημένη χρηματοδότηση

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ αλλενάκι 26/06/2010 13:12:05

    Αν μπορούσες να δεις κεντρική καθοδήγηση και στοχοθετημένη χρηματοδότηση θα ήσουν υπασπιστής του Σόρος.

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=19.02.2006,id=90466160
    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=2926714&publDate=3/7/2005

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 26/06/2010 13:17:39

    Ορισμένα συγκλονιστικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση του Indymedia από τον Σόρος κατέθεσε το ίδιο το Indymedia Θεσσαλονίκης. Τα κείμενα καταγγελίας βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στον ίδιο το σέρβερ του Indymedia στη διεύθυνση thessaloniki.indymedia.org. Όμως τώρα βλέπω ότι ο σέρβερ είναι πεσμένος. Οριστικά; Ποιος ξέρει. Είπαν στην αρχή να τηρήσουν τις "αρχές" του imc (Independent Media Centers, από εκεί βγαίνει το Indymedia), αλλά τελικά ίσως να προτιμούν να τα κρύψουν, μετά από λίγο καιρό.

    Δες κι εδώ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3153

    Οι καταγγελίες για χρηματοδότηση από τον Σόρος προήλθαν από το Indymedia Αργεντινής (ας συνδέσουμε τώρα και τη χρονική συγκυρία της χρηματοδότησης εκείνης με την έλευση του ΔΝΤ στην Αργεντινή) κι επειδή οι άνθρωποι του indymedia Θεσσαλονίκης δεν πήραν ποτέ ικανοποιητική απάντηση για το τι συμβαίνει με αυτές τις χρηματοδοτήσεις, αποφάσισαν να κλείσουν το Indymedia Θεσσαλονίκης.

    Επίσης, κάτι πολύ εντυπωσιακό ήταν η πληροφορία ότι στα "Δεκεμβριανά" οι ομοϊδεάτες του Σόρος New York Times παρέπεμπαν για ενημέρωση σχετικά με τα επεισόδια στο Indymedia! http://www.nytimes.com/2008/12/08/world/europe/08greece.html?_r=1&fta=y. Άραγε δεν ήξεραν τι είναι αυτή η ιστοσελίδα, ότι από εκεί συντονίζονται όλες οι ταραχές; Δες πώς ακριβώς το λέει: Greek television featured witnesses who said one of the policemen had aimed at the teenager, who died while being transferred to a local hospital. Those accounts were also posted on www.indymedia.org, a Web site popular with leftist youth.

    Νομίζω ότι αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι το εξής: Η Νέα Τάξη, όχι μόνον μέσω του Σόρος (που είναι η κορυφή του παγόβουνου), αλλά και άλλων ανθρωπων της, συντηρεί και προστατεύει τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Εκεί είναι μέσα παιδιά που πείθονται ότι τους εκφράζει πολιτικά αυτός ο τρόπος δράσης. Δεν είναι δύσκολο να συγκεντρώσεις κάμποσα τέτοια παιδιά. Ειδικά όταν τους εξιτάρεις με ουσιαστική ατιμωρησία απέναντι στην κακιά αστυνομία. Δεν κάνουν αυτά τα παιδιά βέβαια τις καταστροφές, ούτε είναι τα ίδια τα παιδιά εγκάθετοι της Νέας Τάξης. Αυτή τη δουλειά την αναλαμβάνουν άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι λειτουργούν, θα έλεγα, ως "λαθρεπιβάτες" του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δηλαδή, αφήνουμε τον αντιεξουσιαστικό χώρο να υπάρχει για άλλοθι, και στη συνέχεια τον εκμεταλλευόμαστε για να κάνουμε τη δουλειά μας με τους ανθρώπους μας (όχι δηλαδή με τους ίδιους τους αντιεξουσιαστές), οι οποίοι είτε εισχωρούν μέσα ως "απλοί" αναρχικοί, είτε μπουκάρουν με τους υπόλοιπους σε διαδηλώσεις και μέσω της κουκούλας μπορούν και είναι κρυμμένοι ακόμη και από τους αντιεξουσιαστές.

    Σίγουρα βέβαια το ίδιο το indymedia, ας πούμε, θα έχει ορισμένους πληρωμένους εγκαθέτους, που δίνουν και το σύνθημα των επεισοδίων, όταν τα χρειάζονται τα αφεντικά, αλλά η μεγάλη μάζα των ανθρώπων που είναι εκεί είναι "αγνοί" αντιεξουσιαστές, χωρίς διασυνδέσεις με τους Σόρος. Αν το καταλάβουν θα φύγουν, όπως έφυγαν τα παιδιά του Indymedia Θεσσαλονίκης.

   • xoirosima avatar
    xoirosima @ αλλενάκι 26/06/2010 13:17:40

    Υπάρχουν στοιχεία ρίξε μια ματιά εδώ:
    http://archives.lists.indymedia.org/imc-finance/2003-January/001686.html
    (κάνε search στο κείμενο και γράψε Soros) 10.000$ δωρεά έκανε το πουλάκι μου sto Indymedia.
    http://archives.lists.indymedia.org/imc-chicago-working/2002-December/000330.html και εδώ.
    Στην Αργεντινή στο IndyMedia Παταγονίας μόλις πείραν χαμπάρι ότι τα pc που περίμεναν ήταν από τον Soros το έκλεισαν το "μαγαζί" τουλάχιστον ήταν έντιμοι στα πιστεύω τους.Εδώ μάλλον τα πέρνουν χοντρά.
    Αν έχεις όρεξη μπορείς να δεις και τους χορηγούς του ΕΛΙΑΜΕΠ
    εδώ http://www.eliamep.gr/about-us/funding/xrimatodotisi/#more-739
    και να φρικάρεις τελείως (και εδώ ο Soros!!!) αν δεις και τα άτομα που παίζουν "μπάλα" στο ΕΛΙΑΜΕΠ είναι και στην Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και όσο το ψάχνεις θα βλέπεις ότι όλα συνδέονται.Τυχαίο???Δεν νομίζω!!!

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ αλλενάκι 26/06/2010 17:12:05

    @ Επώνυμε, η εκδοχή που δίνεις είναι αρκούντως πειστική, αν και για κάποιο λόγο δεν μπορώ να μπω σε όλα τα λινκ.
    Καισυγχαρητήρια για το στοιβαρό άρθρο
    @ xoirosima: σε αυχαριστώ για τα στοιχεία. Θέλουν μελέτη, ειδικά το ΕΛΙΑΜΕΠ που το χρηματοδοτούν και δεκάδες φορείς του Δημοσίου

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ αλλενάκι 26/06/2010 18:42:09

    Προφήτη αν είναι καλοπληρωτής το συζητάμε.Άσε που θα σας δίνω και πληροφόρηση μα μην μπλέκεστε με εικασίες.
    Αλλά άσε καλύτερα είναι δύσολοι καιροί για υπασπιστές...

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ αλλενάκι 26/06/2010 20:52:42

    μικρέ οδυσσέα, απάντησα παρότι η ερώτηση σου και μόνο, "αν υπάρχουν στοιχεία", έδειχνε ή πολιτική αφέλεια ή υποκριτική στάση Σημίτη που έλεγε "όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα" όταν οι διπλανοί του ρήμαζαν τον τόπο στην κλεψιά.
    Ίσως πάλι είσαι πολύ νέος και δεν γνωρίζεις πως κινείται ο Κόσμος...

    Έχεις στοιχεία γιατί οι Άγγλοι πρώτα μάς στήριξαν στη Μικρά Ασία και κατόπιν ο Τσώρτσιλ ούρλιαζε "ούτε σφαίρα μην δοθεί στους Έλληνες";
    Έχεις στοιχεία ποιος τορπίλλισε την Έλλη;
    Έχεις στοιχεία ποιος δολοφόνησε τον Πολκ;
    Έχεις στοιχεία ποιος και γιατί δολοφόνησε το Λαμπράκη;
    Έχεις στοιχεία με ποιους μιλούσε και τι έλεγε ο Ιωαννίδης στις πανθομολογούμενες επαφές του το κρίσιμο τριήμερο 20-23/7/1974;

    Επί τους θέματος, για ένα ζήτημα που είναι γνωστό στη διεθνή πολιτική ότι έτσι είναι, ενώ σου μεταφέρονται αρκετές ενδείξεις-αποδείξεις απαντάς με ειρωνείες.
    Στο καλό.

    Α, μπορείς να ρωτήσεις την κα Χριστίνα Κουλούρη, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και ένθερμη ανθελληνίστρια, πού, πότε, με ποιους έκανε σεμινάρια για την ανάγκη επανασυγγραφής των βιβλίων ιστορίας των χωρών της Βαλκανικής, απαλλαγμένα από "εθνικισμούς", και ποιος τα χρηματοδοτούσε.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ αλλενάκι 26/06/2010 21:41:09

    Για αυτό σου έγραψα ότι η ερώτηση είναι καλοπροαίρετη, με την έννοια ότι οι θεωρίες συνομωσίας δίνουν και παίρνουν. Δεν ήταν ειρωνία: ήταν χιούμορ, ενδεχομένως κακό, αλλά χιούμορ.
    Έγραψα επίσης ότι η απάντηση του Επώνυμου είναι αρκούντως πειστική και ευχαρίστησα για τα στοιχεία
    Αλλά αφού μου κάνεις την τιμή (κυριολεκτώ) αν χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Ωνάση ή το Ίδρυμα Μποδοσάκη μια μελέτη, ένα διδακτορικό,ένα ίδρυμα ή ένα βιβλίο υπάρχει ΠΑΝΤΑ ολόκληρη θεωρία από πίσω.

    Επίσης στην Μικρά Ασία έγιναν πολλά, η ¨Ελλη τορπιλίστηκε από υποβρύχιο ιταλικό, η υπόθεση Λαμπράκη έκανε τον ανακριτή Πρόεδρο δημοκρατίας, ο Ιωαννίδης κατιδικάσθηκε (ο μόνος) για εσχάτη προδοσία, για τον Πολκ δεν έχω τίποτα, εκεί υπάρχει όντως πέπλο μυστηρίου.
    Επιστρέφω στην αφέλεια του μουντιάλ. Ευχαριστώ για το χρόνο σου (σοβαρολογώ)

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ αλλενάκι 26/06/2010 22:10:46

    Η κα Κουλούρη δήλωσε η ίδια στην τηλεόραση, θα έπρεπε να το βλέπαμε μαζί για να σε πείσω, ότι παρακολούθησε 2 χρόνια σεμινάρια, μαζί με άλλους Βαλκάνιους ιστορικούς, χρηματοδοτημένα από το Ίδρυμα Σορος, με αντικείμενο τον τρόπο επανασυγγραφής των βιβλίων ιστορίας ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΠΤΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ και βλάπτουν την σημερινή "αρμονική συνύπαρξη των Βαλκανικών λαών".
    Δεν είναι μια απλή ενέργεια, όπως διαπιστώνω πως θεωρείς.
    Είναι πολιτική εκπορευόμενη από συμφέροντα κάποιων. Ο Σόρος βρίσκεται πίσω από την διεκδικιτική μανία των Σκοπιανών. Γιατί ; Για να υφαρπαγεί τελικά η ελληνική Μακεδονία, σε ένα σχήμα προτεκτοράτου, και να γίνει εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από διεθνή καρτέλ και όχι από το Ελληνικό Δημόσιο - μεταξύ άλλων. Όπως στο Κοσσυφοπέδιο άρπαξαν τα μεταλλεία μετά την εκδίωξη των Σέρβων.

    Ενδεχομένως δεν αντιλαμβάνομαι το χιούμορ σου.
    Αλλά και δυσκολέυομαι να αστειευτώ με θέματα που θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμα εθνικά.
    Για αστεία υπάρχει η "τυπάρα".
    Καλό Βράδυ

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 26/06/2010 12:07:26

   Ο Χίτλερ? Τί μου λέτε?

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ αλλενάκι 26/06/2010 22:19:16

   Και για να ξεδιπλώσω εντελώς την πολιτική μου αφέλεια, γιατί δεν μου αρέσει το ματς, εγκλωβίστε την αντιπολίτευση σε θεωρίες συνομωσίας. "Ο Σόρος, οι Αμερικάνοι, ο εκλεκτός τους ΓΑΠ, σκύψε το κεφάλι έλληνα μικρέ".
   ΄Κι ο Σαμαράς τι να κάνει τα ίδια θα κάνει αφού πρώτα συμβιβασθεί με τη σειρά του" θα λέει ο κόσμος.
   Η διαρκής δαιμονοποίηση της υπαρκτής ξένης επιρροής, η νομοτελειακή θεώρηση της πολιτικής εξέλιξης και οι θεωρίες συνομωσίας έκαναν πολύ κακό στην ΝΔ τη δεκαετία του 80 αλλά και του 90 και την έθεσαν στο περιθώριο.
   Αφήστε την κεντροδεξιά να μην κυνηγά μάγισσες και να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα, με προτάσεις και όραμα και όχι κόμμα διαμαρτυρίας στο καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ μικρός οδυσσέας 26/06/2010 22:21:33

    Και επειδή μάλλον ποστάραμε ταυτόχρονα καλό βράδυ και σε σένα

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ μικρός οδυσσέας 26/06/2010 22:54:27

    Η εκλογική "κακοδαιμονία" της ΝΔ το 80 και το 90 οφείλεται, πέρα από το τραγικό έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού απέναντι στον λαοπλάνο, στο ότι τα συντηρητικά, κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη βγήκαν εκτός ιστορικού ρεύματος.
    Ο νεοφιλελευθερισμός, προοίμιο της "παγκομιοποίησης" που ερχόταν, σάρωνε τους υποστηρικτές θεσμών όπως το έθνος και η πατρίδα.

    Είναι παμπάλαια συζήτηση. Και βαριέμαι να την ανοίγω, πλέον. Εαν κάποιος, τις πολύ απτές, πιεστικές, εκ συμφερόντων ορμώμενες επιδιώξεις κρατών και πολυεθνικών τις ονομάζει "θεωρίες συνωμοσίας" είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε. Δεν είναι "δαιμονολογία" ότι υπάρχουν.
    Απλά είναι εθνική αυτοκτονία το ότι εμείς δεν έχουμε.

    Κάποιοι, όχι και τόσο αθώοι, άλλη μια "θεωρία συνωμοσίας", σαν 5η Φάλαγγα στο εσωτερικό, κατασυκοφάντησαν την Μεγάλη Ιδέα σαν "ελληνικό ιμπεριαλισμό" και περιχαράκωσαν μεταπολιτευτικά την Ελλάδα στο ανιστόρητο "δόγμα" "δεν διεκδικούμε τίποτα". Στον Ψυχρό Πόλεμο, όταν η ισορροπία του τρόμου είχε παγιώσει τα σύνορα, λειτουργούσε. Όταν κατέρρευσε, βρεθήκαμε εμείς να μην διεκδικούμε τίποτα, αλλά οι άλλοι να διεκδικούν τα πάντα από μάς.
    http://www.antinews.gr/?p=51521&cpage=1#comment-476338

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ μικρός οδυσσέας 26/06/2010 23:45:21

    Αντιθετα η δεκαετια του 80 ειναι περιοδος αντεπιθεσης των συντηρητικων κομματων.
    Ο νεοφιλελευθερισμος ειναι οικονομικο συστημα,καλο ή κακο.
    Απο πουθενα δεν προκυπτει οτι ειναι κατα του εθνους,αυτο το διαδιδουν κακοι μεταφορεις του μηνυματος στην Ελλαδα.
    Η Θατσερ ηταν κατα του βρεταννικου εθνους;Μηπως ο Ρηγκαν κατα του αμερικανικου;Ο Κολ δεν πετυχε την ενοποιηση της Γερμανιας;
    Aλλα ειναι τα προβληματα της ΝΔ : οτι δεν καθορισε στρατηγικη για την Ελλαδα και τον εαυτο της.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ μικρός οδυσσέας 26/06/2010 23:53:13

    Ο εχθρός είναι η Τουρκία καμία αντίρρηση.
    Οι Άγγλοι το 1922, επεδήτο αναφέρεις συνέχεια, έθεσαν θέμα στην Κοινοπολιτεία την αποστολή στρατού μετά την καταστροφή, και διαφώνησαν νομίζω οι καναδοί.
    Το θέμα είναι η σημερινή κεντροδεξιά να μη δώσει λάθος μάχες.
    Γιατί τέτοια θα είναι η διαμάχη με την αριστερά, κοινοβουλευτική και μη.
    Ταυτόχρονα οι Αμερικάνοι επεξεργάζονταν σχέδια για χούντες σε Ελλάδα και Ιταλία. Τα κατάφεραν μόνο σε εμάς, ίσως γιατί ο κομμουνιστικός κίνδυνος είχε πέραση εδώ.
    Σαφώς και υπάρχει διαφωνία, αλλιώς δεν θα γράφαμε τόση ώρα.
    100 χρόνια διεκδικούν πολλοί τη Μακεδονία, δεν τη πήρε κανείς, παρά το "πεφωτισμένο" (ειρωνία) πολλών ηγετών μας.
    Η πλάκα είναι ότι και ο λαοπλάνος ήταν υπέρ των εθνικών κρατών και όχι υπερεθνικών μορφωμάτων τύπου ΕΕ

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ μικρός οδυσσέας 27/06/2010 00:05:10

    Ψυχραιμία συμφωνώ απόλυτα. Ο νεο-φιλελευθερισμός ήταν ένα οικονομικό ρεύμα και τίποτε παραπάνω. Έχει δαιμονοποιηθεί ως παράγων της αποδόμησης του έθνους-κράτους, όπως και η αναπόφευκτη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, ο κατεξοχήν δαίμων που τρώει παιδιά και έθνη στην καθισιά του (αστείο)

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ μικρός οδυσσέας 27/06/2010 00:11:19

    Κατά του έθνους είναι η Νέα Τάξη. Ο νεοφιλελευθερισμός όπως τον περνάνε οι αγγλοσάξωνες στους υπόλοιπους χτυπάει τα άλλα έθνη, όχι βέβαια τα δικά τους. Εκεί είναι οικονομικό σύστημα, σε εμάς μας επιβάλει να αυτοκαταργηθούμε και ως έθνος. Ο Κολ δεν ήταν νεοφιλελεύθερος, μην τρελαθούμε.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ μικρός οδυσσέας 27/06/2010 00:26:31

    Επώνυμε, με όλο τον σεβασμό, τι να βρει να σαρώσει η Νέα Τάξη, σε ένα έθνος που έτρεξε να βγάλει τις οικονομίες του έξω, επειδή οι κυκλοφορούσαν φήμες πτώχευσης, επιστροφής στη δραχμή κτλ

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 27/06/2010 09:27:19

   ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙ.
   Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ συνωμοσία.
   Οι όλως τυχαίως δισεκατομμυριουχοι του πλανήτη που όλως τυχαίως είναι και κήρυκες της Εταιροκρατίας εκφράζονται ανοιχτά.
   ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ.
   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΓΟΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ & ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. CORPORATOCRACY.

   Ο αριθμός των ξένων χρηματοδοτών του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι πάνω κάτω ίδιος με τον αριθμό των εγχώριων μεγάλων εταιρειών, ιδρυμάτων κ.α.
   Στους ξένους χρηματοδότες ΟΜΩΣ εντυπωσιακό είναι το πλήθος των ιδρυμάτων της Οpen Society του Σωρου. 15% με 20% είναι ιδρύματα του Σωρος.
   • Bertelsmann Foundation, Gütersloh
   • Carnegie Endowment for International Peace, Washington DC
   • Commemorative Association for the Japan World Exposition (1970 Τokyo
   • Council of Europe, Strasbourg
   • Eleni Nakou Foundation, London
   • Embassy of the United States, Athens
   • EU Institute for Security Studies, Paris
   • European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), London
   • European Commission, Brussels
   • European Human Rights Foundation, Brussels
   • European Parliament, Brussels
   • European Science Foundation, Strasbourg
   • Ford Foundation, New York
   • Friedrich Ebert Stiftung, Bonn
   • Friedrich Naumann Stiftung, Königswinter
   • Fund for an Open Society- Serbia, Belgrade
   • German Marshall Fund of the United States, Washington DC
   • Haniel Stiftung, Hannover
   • Hellenic Resources Institute, Cambridge MA
   • Institute for East-West Studies, New York
   • Japan External Trade Organisation (JETRO), Tokyo
   • Japan Foundation, Tokyo
   • John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Chicago
   • Körber Stiftung, Hamburg
   • Kosovo Foundation for Open Society – Prishtina
   • Michael Marks
   • NATO Public Diplomacy Division, Brussels
   • Open Society Foundation – Sofia
   • Open Society Foundation for Albania, Tirana
   • Open Society Fund – Bosnia and Herzegovina, Sarajevo
   • Open Society Fund – Lithuania, Vilnius
   • Open Society Georgia Foundation, Tbilisi
   • Open Society Institute – FYROM, Skopje
   • Open Society Institute – Russia, Moscow
   • Philip Morris Institute for Public Policy Research, Brussels
   • Rockefeller Foundation, New York
   • Royal Ministry of Foreign Affairs, Oslo
   • Soros Foundation – Hungary, Budapest
   • Soros Foundation – Latvia, Riga
   • Speros Basil Vryonis Centerfor #Study of Hellenism, Rancho Cordova CA
   • Stability Pact for Southeastern Europe, Working Table I on
   Democratisation and Human Rights, Brussels
   • United States Institute of Peace, Washington DC
   • Volkswagen Stiftung, Hannover
   • World Bank, Washington DC

   __________________________________________________________________

   GEORGE SOROS:
   Soros provided the following definition of an open society in his article, “The Capitalist Threat,” in the February 1997 “Atlantic Monthly”: “Societies derive their COHESION from shared values . . . RELIGION, HISTORY, and TRADITION. When a society does NOT have BOUNDARIES where are the shared values to be found? . . . the CONCEPT OF THE OPEN SOCIETY ITSELF.”

   The various branches and PAID instrumentalities of the network include The Soros-funded groups FINANCE the INCREASINGLY POWERFUL IMMIGRATION special INTEREST GROUPS (διάβαζε MKO).
   He adds that the open society concept is highly sophisticated, and much more difficult to work with than the more PRIMITIVE beliefs, such as, “my country (or my company or MY FAMILY), right or wrong.”

   [όχι μόνο κατά του έθνους ή του κράτους, αλλά ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Ο ΑΘΛΙΟΣ Σωρός! ]

   Essential to an open society is DESTRUCTION of the NATION-state authority, FAMIL STRUCTURE, and RELIGIOUS beliefs, thus RENDERING national culture, heritage, and ethos MEANINGLESS.

   Open Society, Open Borders...

   Soros’ latest book, The Age of Fallibility (Public Affairs 2006), is a pamphlet-like espousal of his beliefs, political, economic, philosophical, and NIHILISTIC.

   A current tool of DECONSTRUCTION IS the IMMIGRATION CHAOS. Open-society advocates realize that open borders can only mean a devaluation of citizenship, of voting, of patriotism, and love of country. Open borders mean equal opportunity for DISMANTLING the NATIONS.

   In The Age of Fallibility, Soros gives immigration short shrift, saying that Europe, with an aging population, needs immigrants as an economic necessity. Soros says that WHILE he is a U.S. CITIZEN, he is also a EUROPEAN. For open-society advocates, citizenship has little meaning.

   Organizations that receive Soros funding, directly or indirectly, include Human Rights Watch ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 5. salmonellas avatar
  salmonellas 26/06/2010 11:41:25

  Αντε και με τη βοηθεια του Θεου θα τους παρουμε τα σωβρακα. Αυτο ομως προυποθετει κινησεις οπως: Το κλεισιμο των συνορων με δασμολογικη προστασια, την αποχωρηση απο ευρω και ΕΕ, την αποκλειστικη χρηματοδοτηση της Ελληνικης οικονομιας απο ιδιους πορους, την αυστηρη πειθαρχια στα προγραμματα παλινορθωσης και βεβαια στην εξαφανιση του αμαρτωλου κομματιου του πολιτικου συστηματος το οποιο οπως ολοι γνωριζουμε καθοδηγειται. Μπορουμε να στειλουμε τις ΗΠΑ στο Γκουνταναμο μηπως δουμε Θεου προσωπο?

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/06/2010 11:47:14

  Όλοι οι καλλιτέχνες του Χόλιγουντ είναι παγκοσμιοποιημένοι προπαγανδιστές ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ως υπηρέτες και σιτιζόμενοι από τον ωμότερο προπαγανδιστικό μηχανισμό που υπηρξε ποτέ, τη βιομηχανία του θεάματος.

  Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν ο δικός μας γλυκύτατος Τζ. Κασαβέτης, ο θαυμάσιος Σαμ Σέπαρντ και μερικοί άλλοι της ανεξάρτητης αμερικανικής σκηνής.

 7. Orestios avatar
  Orestios 26/06/2010 12:24:51

  Επώνυμε το άρθρο σου είναι εξαιρετικά ακριβές και περιεκτικό.
  Θα ήθελα επισημάνω πως η "εθνική κυριαρχία" σχετίζεται με την έννοια του σοσιαλιστικού Κράτους. Επιθυμούν όλοι αυτοί της Νέας Τάξης (φασισταριά του κερατά) να δημιουργηθούν Σοσιαλιστικά Κράτη, έννοια ενάντια στα Εθνικά Κράτη.
  Το Σοσιαλιστικό Κράτος κατέχει τα πάντα στην επικράτεια του. Είναι δομή τιτάνια. Δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία και η απουσία εθνικής κυριαρχίας (sovereignty) είναι καταδικαστέα. Τα Έθνη αντικαθίστανται από τους "πολίτες" (έννοια σούπα). Ας θυμηθούμε τις Σοβιετίες.
  Με το "μνημόνιο σωτηρίας" (ούτε για αστείο), που υπέγραψε η εθνικά μειοδοτική κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της, ουσιαστικά παύει η Εθνική Κυριαρχία δια μέσω της υποθήκης του εδάφους (το έδαφος είναι ο χώρος ή η χώρα του Έθνους) και εντέχνως αναγνωρίζεται η δημιουργία Σοσιαλιστικού Κράτους που κατέχει και αποφασίζει για τα πάντα. Εδάφη, περιουσίες, ζωές, όλα.
  Γι' αυτό θεωρώ πως με το μνημόνιο δεν έχουμε πια καπιταλισμό ή ότι φιλελεύθερο, όπως λένε μερικοί, αλλά πλέον την δημιουργία ενός Σοσιαλιστικού Κράτους. Τα σύμβολα πότε θα αλλάξουν?

 8. Orestios avatar
  Orestios 26/06/2010 12:26:56

  Διόρθωση:

  ....και η απουσία εθνικής κυριαρχίας (sovereignty) είναι καταδικαστέα-->

  ....και η εθνική κυριαρχία (sovereignty) είναι καταδικαστέα

 9. zackii avatar
  zackii 26/06/2010 13:12:29

  Και από μένα μπράβο στο συγγραφέα! Αν θέλουμε την αλλαγή του σεναρίου πρέπει να αποτελέσουμε τον κόκκο της άμμου που θα σταματήσει την μηχανή. Γιά να γίνει αυτό θέλουμε ένα πολιτικό φοβερά μπλοφαδορο στο πόκερ που παίζεται. Κάποιον που θα τους χτυπήσει με τα δικά τους όπλα. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι τέτοιος υπάρχει σήμερα. Παλιότερα υπήρχαν δύο και γιαυτό εξάλλου δεν τόλμησαν. Η Νέα τάξη -δυστυχώς-ξέρει να περιμένει.
  Αν θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση πρέπει να ξεχάσουμε τους σημερινούς πολιτικούς. Σ'αυτή την Εθνική πρόκλησ δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα.
  Είναι τραγικά προβλέψιμοι και πειθήνιοι.

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/06/2010 13:36:06

  Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και θα ήθελα να πω δυο λόγια συμπληρωματικά για το ασφαλιστικό μας.

  Το ασφαλιστικό μας σύστημα όντως χρειάζεται κάποιες επώδυνες παρεμβάσεις. Δεν πάει άλλο. Έχει διαλυθεί από τους εκατοντάδες χιλιάδες σαραντάρηδες συνταξιούχους της δεκαετίας του 1980. Από τις συντάξεις εθνικής αντίστασης που έδωσε αφειδώς ο Ανδρέας, μέχρι τη δεκαπενταετία για τις γυναίκες (σύνταξη στα 33!) και ένα σωρό άλλες εγκληματικές συνταξιοδοτήσεις, με πιο χαρακτηριστική την "εκδίωξη" των πανεπιστημιακών, που μπορούσαν να πάρουν σύνταξη 25ετίας αν είχαν κάτω από 15 χρόνια υπηρεσίας και αν είχαν 15 χρόνια και μία ημέρα να πάρουν πλήρη σύνταξη 35ετίας! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παίρνουν σύνταξη. Μάλιστα, επειδή κάποιοι πήραν σύνταξη στα 45 τους ή στα 40 τους, δεν πήραν και τόσο μεγάλη σύνταξη, και μετά τους δώσαμε και ΕΚΑΣ ως "χαμηλοσυνταξιούχους". Μα, καλοί μου άνθρωποι, δεν πληρώσατε αρκετά για σύνταξη, πώς να σας δώσουμε τώρα μεγαλύτερη σύνταξη; Κι όμως, τους δίνουμε.

  Αυτά είναι τα δομικά προβλήματα του ασφαλιστικού μας. Πρέπει να περιμένουμε να πεθάνουν όσοι πήραν τέτοιες συντάξεις χαριστικά, για να έρθει σε ισορροπία το σύστημα. Σε καμιά τριανταριά χρόνια δηλαδή.

  Το ερώτημα είναι, τι κάνουμε ως τότε; Κόβουμε τις συντάξεις και τις κάνουμε συντάξεις πείνας;

  Όχι! Η λύση είναι άλλη. Αυξάνουμε μονομιάς τα όρια ηλικίας και απαγορεύουμε κάθε συνταξιοδότηση γήρατος πριν τα 65 ή τα 67 χρόνια. Μπορεί να φαίνεται ανάλγητο για όσου περίμεναν να πάρουν σύνταξη φέτος ή του χρόνου, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε να επιβιώσει το σύστημα, αν το φορτώσουμε με μερικούς ακόμη εξηντάρηδες συνταξιούχους. Κι αν κάποτε άντεχε και σαραντάρηδες, η ουσία είναι ότι ΤΩΡΑ, δεν αντέχει ΟΥΤΕ εξηντάρηδες. Θέλει 65άρηδες ή 67άρηδες.

  Ας σκεφτούμε μόνον ότι τα 65 ή τα 67 χρόνια ως γενικό όριο ηλικίας είναι καθιερωμένα σε όλη σχεδόν την Ευρώπη που έχει παράδοση κοινωνικού κράτους και μόνον εμείς μένουμε να το σκεφτόμαστε. Μόνον εμείς μένουμε στο λαϊκισμός της "μητέρας με ανήλικα παιδιά" που της δίνουμε 50 χρονών σύνταξη, όταν το παιδί της έχει πια μεγαλώσει και είναι στη χειρότερη τουλάχιστον 10 (αν όχι 15 ή 17) χρονών και δεν την έχει ανάγκη να είναι στο σπίτι. Ταξιδάκια με τις φίλες πηγαίνει ή κρατάει τα παιδιά της κόρης της. Θα μου πείτε, ποιος θα τα κρατήσει. Πάντως ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα. Όχι εγώ κι εσείς. Δεν γίνεται, είναι αδύνατον, δεν βγαίνει. Τι κάνουν οι νεαρές μαμάδες στην υπόλοιπη Ευρώπη που δεν τους τα κρατάει τα παιδιά η Ελληνίδα γιαγιά;

  Θέλουν λοιπόν το ΔΝΤ και ο ΓΑΠ να κόψουν τις συντάξεις που θα πάρουν οι νέοι ασφασλισμένοι σε δέκα, σε είκοσι ή σε τριάντα χρόνια από σήμερα και, ταυτόχρονα, να φορτώσουν το 2010 ένα σωρό πενηντάρες μαμάδες δεκαπεντάχρονων που θα επιβαρύνουν από φέτος μαζικά το ασφαλιστικό μας σύστημα. Με συντάξεις φυσικά, σε ύψος που εμείς οι υπόλοιποι δεν θα δούμε ούτε με κιάλια.

  Είναι φανερό ότι αυτό όχι μόνον είναι εξαιρετικά άδικο για όσους δεν πάρουμε σύνταξη τα χρόνια μέχρι το 2015 (αυτό προβλέπει το νέο ασφαλιστικό ως όριο, το 2015), αλλά διαλύει κάθε εμπιστοσύνη ότι θα πάρουμε ποτέ σύνταξη. Πολύ φυσιολογικό είναι, λοιπόν, να στραφεί ο κόσμος στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Με τον τρόπο αυτό, με την έμμεση τρομοκρατία "δεν θα πάρεις ποτέ σύνταξη κι αν πάρεις θα είναι κουτσουρεμένη", υλοποιείται το colpo grosso της μετάθεσης της διαχείρισης συνταξιοδοτικής μας αποταμίευσης από τα ασφαλιστικά μας ταμεία στο διεθνές τραπεζικό σύστημα (παράρτημα του οποίου είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες).

  Αυτό είναι το κρισιμότερο στοίχημα του ασφαλιστικού, αλλά και της επέλασης του ΔΝΤ, και γι' αυτό έχει τέτοια πρεμούρα ο ΓΑΠ να "σώσει την πατρίδα" μέσω του ασφαλιστικού. Ο στόχος τους είναι τα λεφτά των συντάξεών μας. Η διαχείρισή τους.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 26/06/2010 13:38:16

   Πάντως "όχι" το ασφαλιστικό μας σύστημα, διόρθωση.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Επώνυμος 26/06/2010 14:30:46

   Θα μπορουσε να μελετηση τουλαχιστον την ληψη μετρων εκτος ΔΝΤ.
   Σιγουρα υπαρχουν σοβαρα προβληματα μετ ο ασφαλιστικο,συμφωνω μαζι σου. Αλλα πριν δυο χρονια που αρχισαν να συζητουνται οι προωρες συνταξεις κτλ. ποια ηταν η αντιδραση του ΓΑΠ και του Πασοκ;
   Επομενως βλεποντας οτι μας εχει κοροιδεψη ασυστολα,βρηκε την λυση, εκανε το ολεθριο σφαλμα να μας βαλει στον αυτοματο πιλοτο του ΔΝΤ.
   Κυβερνηση μαθητευομενων μαγων ειναι...τον λογαριασμο ειμεις τον πληρωνουμε, γι αυτους περα βρεχει!!!
   (για την αριστερα δεν λεω τιποτα, αυτοι ασχολουνται με τον ΣΤΑΛΙΝ και τα διαφορα γκρουπουσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ...τρικυμια εν κρανιω)

 11. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 26/06/2010 14:20:14

  Μελετησα το αρθρο και το βρισκω εξαιρετικά εδιαφερον και περιεκτικό. Ο κινδυνος ελεγχου του τραπεζικου μας συτηματος απο τριτουσ με οτι αυτο συνεπαγεται ειναι υπαρκτος εφ οσον εξελιχθουν ετσι τα γεγονοτα, οπως ακριβως περιγραφονται εδω. Διατηρω στην μνημη μου την αναταραχη που ειχε δημιουργηθει τοτε( αν και και ημουν σε μικρη ηλικια) πχ μονα-ζυγα για τα ΙΧ το σαββατοκυριακο, περιορισμος στην καταναλωση ηλεκτρικης ενεργειας και αλλα. Τωρα τα πραγματα ειναι σαφως πιο δυσκολα, δεδομενων και των αυξημενων αναγκων πολλες εκ των οποιων προηλθαν απο την υπερκαταναλωση διαφορων αγαθων και απο την ασκοπη καταναλωση χρηματων. Βεβαια αυτο δεν αποτελει αλλοθι για την κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος απο τους εκαστοτε κυβερνωντες.
  Ο ΓΑΠ ειπε ξεκαθαρα οτι απωλεσαμε μερος της εθνικης κυριαρχιας.
  Προφανως για τη την επανακτηση τς ειναι αναγκαια η αλλαγη των συνθηκων πυ μας οδηγηασαν σε αυτη τη κατασταση και η διατηρηση εκ μερους των πολιτων της ψυχραιμίας και αποφυγη πανικου.

  "Το σημαντικό είναι όμως να μην τους φοβηθούμε. Κι αν δεν τους φοβηθούμε και τολμήσουμε τη σύγκρουση, τότε στο τέλος θα νικήσουμε"
  Συγκρουση ναι. Αλλα με ποιους όρους; πρεπει να ειναι καλα δομημενη, μακρια παο κουκουλοφορους, με σεβασμο για την περιουσια των αλλων, μακρια απο διαφορους καιροσκοπους πολιτικαντηδες. Πρεπει να συμετεχουμε σε αυτη την αντσισταση κα καθαρο μυαλο, καθαρη ψυχη και χωρις την αναζητηση ανταλλαγματων για την επομενη ημερα. Ετσι μονο εχουμε ελπιδα να αλλαξουμε την μοιρα μας.
  ΥΓ1. Ποια σχεση μπορει να εχει με τα τρεχοντα γεγονοτα η παρουσια της Τουρκιας στο Ιονιο;
  ΥΓ2. Γιατι τα ΜΜΕ σιωπουν γαι τον τραγικο θανατο των εργαζομενων στην Μαρφιν;
  ΥΓ3. Αληθεια με την επιθεση σε βαρος της Κουνεβα τι γινεται; Τοσος θορυβος......το αποτελεσμα ποιο ειναι; Μεχρι και επικηρυξη απο τον ΠΡΟ-Πο εγινε με τυμπανοκρουσιες!
  ΥΓ.4 Ωραιες ιστοριες μας διηγουνται στα ΜΜΕ γαι την επιθεση στο Υπουργειο. Ουτε ιχνος ντροπης!!! Παραιτηση; Ακουσατε πουθενα αυτες τις ημερες την λεξη αυτη; Εγω παντως οχι..(Κριμα τον ανθρωπο που χαθηκε προωρα και αδικα)

 12. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/06/2010 14:20:59

  Επώνυμε, εύγε για το άρθρο.

  Εισάγει παραμέτρους που εγώ ο βραδύνους δεν λάμβανα υπόψη στην σκέψη μου ως τώρα. Για παράδειγμα ότι η βάση είναι πως κανένα δημόσιο δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος του και αυτό είναι μάλλον παγκόσμια τραπεζική παραδοχή.

  Μερικές σκέψεις πρόχειρα.

  -Το ευρώ είναι σημαντικό για τους παγκόσμιους τραπεζίτες διότι ενοποιεί οικονομικά μία μεγάλη ζώνη, και άρα δεν συμφέρει να καταργηθεί. Να υποβαθμιστεί η διεθνής σημασία του ίσως ναι.

  -Σε όλες τις συμμορίες υπάρχουν εσωτερικές παρατάξεις που αντιμάχονται. Το ίδιο και στην Νέα Τάξη και φρονώ και μεταξύ των διεθνών τραπεζιτών. Φαίνεται λοιπόν πως μία παράταξη υπερασπίζεται το δολλάριο ως διεθνές νόμισμα τιμολόγησης και μία άλλη παράταξη προκρίνει το καλάθι νομισμάτων το SDR, ώς πρόδρομο ενός μελλοντικού παγκόσμιου νομίσματος.

  -Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι τράπεζες, οι κεντρικές τράπεζες και η οικονομία και το νόμισμα. Ομως από γενέσεως της Εθνικής Τράπεζας έχουμε μετόχους από την μεριά των παγκόσμιων τραπεζιτών (τις γνωστές οικογένειες). Με τον "λαϊκό καπιταλισμό" των χρηματιστιρίων, και εφόσον οι κεντρικές είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια, ενδέχεται έως είναι σίγουρο πως ένα μεγάλο μετοχικό κομμάτι ΚΑΙ των κεντρικών τραπεζών είναι στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Για την Τράπεζα της Αγγλίας δεν τίθεται καν λόγος. Είναι σίγουρο. Αρα εμμέσως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελέγχεται ως έναν βαθμό από τους διεθνείς τραπεζίτες και συνακόλουθα και το ευρώ. Δεν ξέρω κατά πόσον τα καταστατικά αυτών των κεντρικών τραπεζών επιτρέπουν και πως στους μετόχους αυτούς να παίρνουν μέρος στην λήψη των αποφάσεων δεδομένου ότι έχουμε και "έλεγχο" του δημοσίου.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Θραξ Αναρμόδιος 26/06/2010 15:49:11

   - Το ευρώ είναι σημαντικό για τους ευρωπαίους τραπεζίτες. Οι άλλοι δεν θα είχαν πρόβλημα να παίζουν με τις ισοτιμίες των ευρωπαϊκών χωρών.

   - Νομίζω ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ αμερικανικών και μη αμερκανικών τραπεζών. Αν υπάρχει, όσο υπάρχει. Δεν σκέφτονται με τα δικά μας κριτήρια οι τραπεζίτες, που μας ενδιαφέρει να έχουμε την πολιτική εξουσία στα δικά μας χέρια, στα χέρια του λαού, σκέφτονται τελείως διαφορετικά.

   - Οι αμερικανικές τράπεζες προτιμούν, αν αντικατασταθεί το δολάριο από κάποιο άλλο παγκόσμιο νόμισμα, αυτό να είναι το SDR, διότι και αυτό το ελέγχουν μέσω του ΔΝΤ. Αυτό που δεν θέλουν, είναι να αντικατασταθεί από άλλο νόμισμα, που δεν ελέγχουν.

   - Και κάτι τελευταίο: Η εντυπωσιακή άνοδος της Κίνας όλα αυτά τα χρόνια έγινε κρατώντας συνδεδεμένο σε κλειδωμένη ισοτιμία το γουάν με το δολάριο. Αυτό έκανε τους παγκόσμιους τραπεζίτες να μην έχουν πρόβλημα με την κινεζική άνοδο, ενώ έχουν πρόβλημα με τη ρωσική άνοδο. Η Κίνα, όταν φάνηκαν τα σκούρα με το δολάριο, πρότεινε να αγοράσει SDRs, αντί για δολάρια. Τυχαίο; Δε νομίζω. Θέλει να κάνει το χατήρι αυτό στα αφεντικά του δολαρίου και του SDR (που είναι τα ίδια), και αν αποφασίσει κάποτε να φύγει από το μαγαζί τους, τότε θα γίνει το μεγάλο γεωπολιτικό πάρτυ - ίσως ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

 13. NTINOS avatar
  NTINOS 26/06/2010 14:34:22

  ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΠΩΝΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΟΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
  ΓΡΑΦΕΙΣ
  Αν όλοι εμείς οδηγηθούμε σε σύναψη ιδιωτικών συνταξιοδοτικών συμβολαίων, επειδή θα περιμένουμε (αν περάσει το ασφαλιστικό) ότι θα πάρουμε πολύ μικρή σύνταξη, είναι φανερό ότι, μεσοπρόθεσμα, ο έλεγχος του αποταμιευμένου χρήματος στην Ελλάδα θα περάσει στα χέρια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, που με τη σειρά τους βρίσκονται, οι περισσότερες, κάτω από τον έλεγχο του διεθνούς τραπεζικού συστήματοςΟΛΑ ΤΑ ...ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  ΔΕΝ υπάρχει καμία επιλογη για την Ελλαδα Η ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ή ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΊΝΑ.
  Το ασφαλιστικό δεν ειναι τοσο μεγάλο πρόβλημα γιατί θα ακολουθησουμε την ΕΕ και εχοντας αποφασίσει να είμαστε μέλος της Ευρωπαικης Αυτοκρατοριας των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ οφείλουμε να υπακουουμε στις επιταγες των αυτοκρατόρων.
  ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ η δευτερη φαση του σχεδίου που προβλέπει την ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ των ελληνων που ειναι η μεγαλυτερη κατα ποσοστο στην ΕΕ,ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΥΝ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ....ΦΡΟΝΙΜΟΙ.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΚΟΜΜΑ ΠOΥ ΔΕΝ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ...ΦΡΟΝΙΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ .....ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΕ ΤΟΥΡΤΕΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ MADE IN GREECE.

 14. rally monkey avatar
  rally monkey 26/06/2010 16:07:52

  "Ήταν λοιπόν αναγκαίο να χτυπηθεί το ευρώ και να ενισχυθεί το δολάριο."

  γιατι χρειαζεται ολοκληρη κοσμοθεωρια για να αποδειχτει ο'τι στην παρουσα φαση το ευρω στο 1.45$ δεν ηταν προς το συμφερον ουτε των ΗΠΑ ουτε (κυριως) της Γερμανιας (ουτε της Κινας μολονοτι σπανια αναφερεται)

  καλο να θες να δεις την σκακιερα απο ψηλα αλλα ορισμενα πραγματα ειναι απλουστερα απ οτι παρουσιαζονται

 15. rally monkey avatar
  rally monkey 26/06/2010 16:23:16

  "το όλο διεθνές οικονομικό σύστημα .........στην εμπιστοσύνη που υπάρχει ότι το χρέος, τουλάχιστον, θα εξυπηρετείται, με την έννοια ότι θα πληρώνονται κανονικά οι τόκοι και όσα ομόλογα λήγουν."

  ακριβως, η εννοια του credit απο το λατινικο ρημα να πιστευεις/να εμπιστευεσαι, ειναι αδυνατον να εχεις αναπτυξη χωρις πιστωτικη επεκταση, και η περιοδος πρωτοφανους αναπτυξης (και ειρηνης στον αναπτυγμενο κοσμο) απο το τελος του Β' ΠΠ βασιστηκε σε μεγαλο βαθμο στο οτι δεν υπηρχε πια κανονας χρυσου που περιοριζε την πιστωτικη επεκταση.

  αφαιρεσαι αυτην την παραμετρο να ρυθμιζει τις σχεσεις κρατων και αυτο που μενει ειναι πολεμος..οπως γινοταν παντα δηλαδη

 16. rally monkey avatar
  rally monkey 26/06/2010 16:46:39

  ¨για να επιβιώσει το οικονομικό σύστημα, αποδεχόμαστε στην πραγματικότητα ότι τα χρέη δεν πρόκειται να πληρωθούν, ως σύνολο, ποτέ, αλλά πάντοτε θα ανανεώνονται. Και συνήθως μάλιστα αυξάνονται κιόλας."

  οχι αναγκαστικα, αλλα αληθευει οτι συνηθως εκδιδεις χρεος για να αποπληρωσεις καποιους υποχρεωσεις που ληγουν. εδω πρεπει να συμπεριλαβεις και αλλες παραμετρους (βραχυπροθεσμο/μακρυπροθεσμο χρεος, μιγμα εσωτερικο/εξωτερικου δανεισμου ποιοι αγορασαν τα ομολογα σου και βεβαια τη δυνατοτητα του κυριαρχου κρατους -λεμε τωρα .. στην περιπτωση μας- να επιβαλει φορους και να τυπωσει χρημα)

  οταν λειτουργεις σωστα πρεπει να μπορεις να επιβιωσεις ενα shock που σου αφαιρει προσβαση σε βραχυπροθεσμο δανεισμο - ειτε με δυνατοτητα εκδοσης μακροπροθεσμου χρεους ειτε διαφορετικα (καποιες τραπεζες το '08 απετυχαν να το κανουν και κατερευσαν)

  αν το δεις απο την πλευρα του πιστωτη αυτο που τον απασχολει ειναι να μεταφερει χρημα απο το παρον στο μελλον χωρις να χασει σε 'αξια'
  αν η αποδοση που του παρεχει η επενδυση σε συγκεκριμενου τυπου πιστωτικο κινδυνο ειναι ικανοποιητικη(..) δεν ειναι υποχρεωτικο να ξαναδανεισει ο ιδιος στην ληξη θα βρεθει κατα πασα περιπτωση καποιος αλλος.

 17. anonymous avatar
  anonymous 26/06/2010 16:51:19

  Επώνυμε τους λόγους γι αυτά που γράφεις και είναι σωστά θα τους βρεις εδώ:
  http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8685.html

 18. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/06/2010 17:39:49

  Σερίφηδες με τενεκεδένιο σήμα.
  Παρόλη τη θλίψη που μπορεί να προκάλεσε στις καρδιές όλων μας, ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων, ο τραγικός θάνατος ενός πατέρα εν ώρα υπηρεσίας, και παρόλα τα συνομωσιολογικά σενάρια που εύκολα έρχονται στο νου, η αλήθεια σε σχέση με το προχτεσινό τρομοκρατικό χτύπημα ίσως να είναι πολύ πιο απλή.
  Τίποτα δεν λειτουργεί. Δυστυχώς. Η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της ως πολιτεία. Από τα διάτρητα σύνορα όπου μπαινοβγαίνουν λαθρέμποροι ναρκωτικών, έως τις θάλασσες μας όπου κυριαρχούν οι σύγχρονοι δουλέμποροι και κάνουν ανεμπόδιστες βόλτες οι τούρκικες φρεγάτες. Από την καθημερινή έξαρση της εγκληματικότητας έως τους λαμπερούς μας «σελέμπριτις» που κάνουν πάρτυ με στρίπερς επάνω σε εθνικά μνημεία.
  Η Ελλάδα είναι ένα ψευδοκράτος και το μόνο που παρουσιάζει είναι μια ψευδεπίγραφη εικόνα δήθεν λειτουργίας. Ως χώρα είμαστε σε κατάσταση suspended animation. Είμαστε πρώτοι σε ταμπέλες, πλάνα, σχεδιασμούς και παράτες. Από εκεί και πέρα όμως επικρατεί το τίποτα, επικρατεί το χάος. Χάος στη γραφειοκρατία του δημοσίου, χάος στη πολύπλοκη νομοθεσία που έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας επιβολής κανόνων, χάος στα δημοσιονομικά μας, χάος στα νοσοκομεία, και χάος όσον αφορά στο μέλλον μας.
  Τα τελευταία τριάντα και χρόνια, στη διάρκεια των οποίων απολαμβάνουμε ένα σπάνιο (για την ιστορία μας) διάλειμμα απόλυτης δημοκρατίας, κατάντησε σε φιάσκο. Οι πολιτικοί μας ταγοί αποδείχθηκαν ολιγότεροι του λίγου. Οι θεσμοί μας διάτρητοι. Η αστυνομία μας ανεπαρκής. Η εκκλησία αδιάφορη. Το δικαστικό σώμα…. αλλού. Οι ένοπλες δυνάμεις χαμένες σε χορούς μίζας και βυσμάτων, απομένει να μας αποδείξουν την αξία τους στη πράξη (ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί ποτέ). Και πάει λέγοντας. Αγόμαστε και φερόμαστε από μια κάστα αλληλολιβανιζόμενων τηλεαστέρων και μεγαλοδημοσιογράφων, που αν δεν εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, τότε απλά εξυπηρετούν μια αρρωστημένη εγωπάθεια.
  Το χτύπημα με βόμβα επιστολή στον πυρήνα του θεσμού που υποτίθεται ότι φροντίζει για την ασφάλεια μας είναι το κερασάκι στη τούρτα. Ποσώς ενδιαφέρει αν λειτουργούσε ή όχι το ειδικό μηχάνημα εντοπισμού εκρηκτικών. Το πιο πιθανό είναι να είχε χαλάσει από καιρό και να μην ενδιαφέρθηκε κανείς να το αποκαταστήσει, ή να μην υπήρχαν κωδικοί στον προϋπολογισμό ώστε να πληρωθούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά. Δεν αποκλείεται βέβαια αν κυριάρχησε και η νεοελληνική λογική του «Έλα μωρέ τώρα… θα το δούμε σε κάποια άλλη φάση. Τώρα έχουμε Μουντιάλ». Και όλα αυτά σε ένα κτίριο που θυμίζει φρούριο, και στο οποίο είναι εγκατεστημένες οι περισσότερες υπηρεσίες ασφάλειας, αυτές με τα θηριώδη μαύρα τζιπ, τις τεράστιες μηχανές, και τις κουκούλες. Εκεί. Μπρρρρ……
  Το προχτεσινό χτύπημα είναι, τηρουμένων των αναλογιών, ανάλογο με αυτό της 9/11 στην Αμερική. Εκεί επλήγη η παγκοσμίου επιπέδου οικονομική και στρατιωτική αλαζονεία των Αμερικανών. Σε εμάς επλήγη η εγχώρια βλαχομπαρόκ αλαζονεία κάποιων που νόμισαν πως έγιναν Σερίφηδες σε χωριό της άγριας Δύσης, πως έγιναν δηλαδή Τζίμ Άνταμς, όταν στη πραγματικότητα ήταν (και είμαστε) επιπέδου Πεπίτο Γκονζάλεζ.
  Ας ελπίσουμε πως οι επερχόμενοι Ινδιάνοι θα είναι επιεικείς μαζί μας. Αλλιώς…;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Strange Attractor 26/06/2010 21:03:31

   Strange, για τα εξωτερικά λέει ο Misha, αποκάτω.
   Εγώ να πω για τα εσωτερικά.

   Όταν δραπέτευσε ο Παλαιοκώστας με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, όλοι "έκραζαν" και κορόϊδευαν.
   Σε δημοσκόπηση που έγινε αμέσως, στο ερώτημα "θα συμφωνούσατε να πυροβολήσουν το ελικόπτερο για να αποτραπεί η απόδραση;" το 86% απάντησε "Όχι".
   Καληνύχτα

   • Misha avatar
    Misha @ Προφήτης 26/06/2010 21:10:53

    Πάντα με τους Ρομπέν, τους κλεφταρματωλούς, τον Ζορρό και τους Ινδιάνους , αγαπητέ Προφήτη.
    Ποτέ με τους μπασκίνες και τους χωροφυλάκους.Ποτέ.
    Γιατί αυτός ο τόπος επιβίωσε χάρη στους πειρατές του που αλώνιζαν τη Μεσόγειο όταν τα μεμέτια μάς επιναν το αίμα.

 19. Misha avatar
  Misha 26/06/2010 18:17:05

  Εθνική κυριαρχία με Μααστριχτ, Σένγκεν, Μαδρίτη και Λισσαβώνα είναι όνειρο θερινής νυχτός.
  Σα να ζητάς παρθενιά σε μπουρδέλο.
  Για ποια εθνική κυριαρχία μιλάτε όταν μπορεί ο κάθε Τρεμόπουλος ή Βαλλιανάτος να σε παραπέμψει στο ευρωδικαστήριο επειδή δεν επιτρέπεις τους γάμους ομοφύλων ή επειδή έχεις εικόνες στιος σχολικές αίθουσες;

  Γιατί θέλετε να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας ορισμένοι;Αν θέλετε εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία ανοιξτε την πόρτα του κλουβιού με τις τρελές που ονομάζεται ΟΝΕ να ανασάνουμε.

 20. rally monkey avatar
  rally monkey 26/06/2010 18:19:48

  "Το σημαντικό είναι όμως να μην τους φοβηθούμε. Κι αν δεν τους φοβηθούμε και τολμήσουμε τη σύγκρουση, τότε στο τέλος θα νικήσουμε."

  Επωνυμε σημαντικο ειναι να ξερουμε και για ΠΟΙΟΥΣ μιλαμε (η εστω για ποιους δεν μιλαμε) αλλιως κοιταμε το δεντρο και χανουμε το δασος

  κεντρικες τραπεζες, ΔΝΤ, διεθνεις χρηματοπιστωτικοι οικοι, αξιολογητες, κερδοσκοποι, το ευρω κλπ ειναι _οργανα_ ασκησης πολιτικης και οχι διαμορφωτες

  οπως και το αν η Ελλαδα αναδιαρθρωσει τελικα το χρεος της η οχι θα καθοριστει με πολιτικα και οχι δημοσιονομικα κριτιρια

  ενα απο τα παιχνιδια που παιζονται σιγουρα ειναι η μεταφορα πλουτου απο την περιφερεια στον πλουσιο 'πυρηνα' (με μοντερνα μεσα ..παλιοτερα θα ερχοταν η κανονιοφορος) ωστε τα ελλειματα που δημιουργηθηκαν απο την διασωση του τραπεζικου συστηματος τους να μπορεσουν να χρηματοδοτηθουν σε λογικα επιπεδα χωρις υπερπληθωρισμο - δες ποσο εχουν πεσει τα επιτοκια 10ετων ομολογων Γερμανιας και ΗΠΑ (με το φοβο και την απαξιωση της περιφερειας) αρα ποσο φτηνοτερη εγινε η αναχρηματοδοτηση του χρεους τους.

 21. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 26/06/2010 18:49:21

  Αγαπητέ Επώνυμε,

  Κατ' αρχήν πολλά μπράβο για την διεισδυτική ματιά που διαπερνά το άρθρο σου.

  Τώρα καταλαβαίνω γιατί τις τελευταίες μέρες κατέγραψες πολλές απουσίες.

  Απλώς θα επιχειρήσω να συνοψίσω κάποια σημεία.

  1. Καλώς υπενθυμίζεις ότι το σύστημα επενδύει στη δυνατότητα εξυπηρέτησης και όχι πλήρους αποπληρωμής των χρεών. Και το ερώτμα είναι, μα είναι δυνατόν να χάνονται χρήματα; Δεν χάνονται γιατί η μακρόχρονη διαδικασία εξυπηρέτησης αποφέρει, ενίοτε, πολλαπλάσια από το αρχικό κεφάλαιο!

  2. O μηχανισμός στήριξης της Ελλάδος με την εμπλοκή του ΔΝΤ, έχει και μια άλλη παράμετρο που δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς στη χώρα μας. Το χρέος της Ελλάδος έχει πλέον εμπράγματες εγγυήσεις, άρα είναι secured loans , ενώ πρίν τον μηχανισμό δεν ήταν! Αυτή είναι η τεράστια συνεισφορά του κ. Παπανδρέου.

  3. Για το ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν λύνει το πρόβλημα, (ουδείς βεβαίως αμφιβάλλει ότι έχουμε πρόβλημα, αλλά πείτε μου μια χώρα, επαναλαμβάνω ΜΙΑ ΧΩΡΑ που δεν έχει πρόβλημα με το ασφαλιστικό;) απλώς διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

  4. Τρομοκρατία: Υπάρχει αληθεια κάποιος που πιστεύει σοβαρά, ότι οι εγκέφαλοι της τρομοκρατίας είναι αυτοί που κατά καιρούς συλλαμβανει η αστυνομία; Προφανώς και η τρομοκρατία στην Ελλάδα, είναι διασυνδεδεμένη με τη διεθνή τρομοκρατία. Η τελευταία ενέργεια είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες. Ας θυμήοουμε ότι βασικοί στόχοι στην Ελλάδα ήταν δικαστές και συντηρητικοί εκδότες!

  5. Ενα από τα θέματα που πρέπει να ερευνηθούν είναι οι ΜΚΟ, οι οποίες κατά τη διάρκεια της θητείας Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ, φύτρωσαν σαν μανιτάρια.

  6. Αν έξετάσει κανένας τη σειρά με την οποία ψηφίστηκαν συγκεκριμένα νομοσχέδια στη Βουλή, θα δεί ότι τα πράγματα δεν γίνονται τυχαία. (λαθρονομοσχέδιο, μηχανισμός στήριξης, Καλλικράτης κ.λ.π) Απλώς, να υπενθυμίσω ότι το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό είχει ζητηθεί και απο τον Καραμανλή να το φέρει προς ψήφιση και αρνήθηκε.

  Τέλος, το κρίσιμο ερώτημα γίνεται από εδώ πέρα.
  Το σύστημα στην Ελλάδα ετοιμάζει εφεδρείες. Ο Καρατζαφέρης ανέλαβε ήδη ρόλο, ο Κουβέλης ετοιμάζεται οσονούπω, και η Μπακογιάννη (έδωσε ήδη τα διεπιστευτήρια της) και προετοιμάζεται για τον Σεπτέμβριο.

  Το κρίσιμο κατά τη γνώμη μου είναι α) αν η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια μετατραπεί σε πλειψηφικό ρεύμα και β)αν το ρεύμα αυτό βρεί πολιτική έκφραση.
  Για να γίνει, όμως, το τελευταίο χρειάζεται πειστική πρόταση εξόδου της χώρας από τη κρίοη, με την παράλληλη απεμπλοκή από τον μηχανισμό.

 22. JOHN avatar
  JOHN 26/06/2010 21:08:53

  Εξαιρετικο αρθρο!Θα ηθελα να προσθεσω οτι το Ευρω σε αντιθεση με το δολλαριο η το γεν,εχει περισοτερο τα χαρακτηριστικα λογιστικης μοναδας παρα νομισματος ενιαιας εθνικης οντοτητας.

 23. πολίτης avatar
  πολίτης 26/06/2010 22:06:45

  Επώνυμε, σε ευχαριστώ πολύ για τις αναλύσεις σου, κυρίως γιατί είναι πλήρεις και κατανοητές και από εμάς τους αδαείς. Εσύ και ο Ροδινός με βάζετε συνέχεια να μελετάω, αλλά κι εγώ μετά τα αξιοποιώ με τη διάδοσή τους. Εκείνο δε το άρθρο σου με το σκάνδαλο των ομολόγων, το έχει διαβάσει πολύς κόσμος... Είσαι ο πιο διάσημος ανώνυμος επώνυμος.

  • anonymous avatar
   anonymous @ πολίτης 26/06/2010 22:13:13

   Μπορείς να βάλεις το λινκ για το σκάνδαλο των ομολόγων;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ πολίτης 26/06/2010 23:34:19

   http://www.antinews.gr/?p=41425

 24. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 26/06/2010 23:06:57

  Αυτοί που έστειλαν τον φάκελο βόμβα γνώριζαν ποιος ανοίγει την αλληλογραφία και σε ποιανού τα χέρια θα σκάσει. Ήταν σίγουροι ότι ο Υπουργός δεν θα πάθαινε τίποτα. Στην Ελλάδα πλέον όλοι είναι αναλώσιμοι. Αλήθεια κατά την ώρα της έκρηξης ο κ. Υπουργός που βρισκότανε;
  Άραγε το μάθημα εκφοβισμού και αποπροσανατολισμού έγινε κατανοητό;

  • nassos avatar
   nassos @ ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 27/06/2010 01:15:26

   Σωστός !!!!!!

 25. Factorx avatar
  Factorx 27/06/2010 01:32:31

  Νο0μίζω οτι πρέπει να συγκρατηθούν όλοι οι σχολιαστές. Συζήτηση κάνουμε. και παρακαλώ πολύ φρασεολογίες συνωμοσιολογίες κομένες

 26. tiramola avatar
  tiramola 27/06/2010 02:38:16

  Τελικά τα πράγματα είναι πολύ πιό σοβαρά από ότι φανταζόμουνα...
  Δεν θα μας μείνει τρίχα στο κεφάλι...

 27. aurora3363 avatar
  aurora3363 27/06/2010 04:46:24

  Επωνυμε σου βγαζω το καπελο..θα μεινω μονο σε ενα σημειο απο τα πολλα σημαντικα που εγραψες. Ο κοσμος πρεπει να μαθει την αληθεια. Δεν ξερω γιατι οι κυβερνητες δεν καταφευγουν ΠΟΤΕ σε αυτο το οπλο αλλα νομιζω πως ειναι το απολυτο πυρηνικο οπλο..Η ΑΛΗΘΕΙΑ στο κοσμο.

 28. BuivaCagHilla avatar
  BuivaCagHilla 30/07/2011 09:32:05

  Όταν το πρώτο άλμπουμ Duet Whirlpool κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2001 ήρθε ως έκπληξη για το κοινό . Από τη μία πλευρά , μοντέρνο σχεδιασμό και στυλ , το φορτίο στο μπροστινό μέρος ήταν ένα μεγάλο συν , από την άλλη πλευρά , ωστόσο, μια σειρά των τιμών λιανικής έχει γίνει κάτι σαν σοκ σε πολλούς ανθρώπους -
  More at [url=http://www.whirpoolduet9400.info/]Whirpool duet 9400[/url]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.