#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2010 15:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «νέα» τρομοκρατία δεν προήλθε από παρθενογένεση

Οι συλλήψεις για τρομοκρατία συμπίπτουν με μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την οικονομία της. Δίχως καμιά διάθεση υποβάθμισης των αστυνομικών ερευνών, είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά στο έπακρο τις συλλήψεις, προκειμένου να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα οικονομικά και η σειρά ατυχέστατων χειρισμών της σε αυτό τον τομέα.

Όλα ξεκίνησαν από ένα τυχαίο περιστατικό, αυτό της συμπλοκής στη Δάφνη, με αποτέλεσμα το θάνατο του Λάμπρου Φούντα. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή, με την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού, προ ετών. Στη συνέχεια – με την κλιμάκωση των αποκαλύψεων με επιτηδειότητα έμπειρου τηλεσκηνοθέτη – ένα πράγμα επιβεβαιώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, παρόλο που δεν το λένε τα παπαγαλία του υπουργείου ΠΡΟ –ΠΟ: Ότι η «νέα» τρομοκρατία δεν προήλθε από παρθενογένεση.

Αυτό όμως αποδεικνύει και τις σοβαρές αδυναμίες των διωκτικών αρχών. Διότι, αν και ορισμένα πρόσωπα ήταν γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, και μάλιστα διαρκώς κύκλοι της ΕΛΑΣ διέρρεαν στον Τύπο «φωτογραφικές» πληροφορίες γι’ αυτά, ουδέν είχε γίνει.

Ήταν μάλιστα ο σήμερα και τότε υπουργός – υπεύθυνος για τις έρευνες κ. Μ. Χρυσοχοΐδης , που το 2002 υποστήριζε , ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι με τις συλλήψεις μέρους της 17Ν, είχε κλείσει δια παντός ο κύκλος της τρομοκρατίας. Περιορίστηκε δηλαδή στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση της εξάρθρωσης ορισμένων πυρήνων της 17Ν και αμέλησε να δώσει συνεχίσει τις έρευνες στο βάθος και την  έκταση που όφειλε.

Ή μήπως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα;  Μήπως, δηλαδή, υπήρξε κάποιο μεγάλο, σκοτεινό και παρασκηνιακό ντηλ το καλοκαίρι του 2002, όπως πολλοί υποστηρίζουν;

Βέβαια, συνήθως οι δεύτερες γενιές είναι κακές αντιγραφές των πρώτων. Κι αυτό συμβαίνει ίσως και στην περίπτωση της «νέας τρομοκρατίας». Αλλά, για να συμβούν αυτά που παρουσιάζον καθημερινά στα δελτία των 8  η κυβέρνηση, οι  δημοσιογράφοι και αστυνομικοί πρέπει να συνυπάρχουν

- Μια υπερβολική βλακεία από την πλευρά των τρομοκρατών

- Μια υπερβολική ανικανότητα των αστυνομικών αρχών και

- Μια εξωφρενική ανευθυνότητα των ΜΜΕ.

Λέγεται όμως ότι ένας εκ των συλληφθέντων είχε σχέση με την ομάδα Μαρίνου – Τσουτσουβή κλπ της δεκαετίας του 80. Αν αυτό αληθεύει τότε η αστυνομία οδηγείται  στην  1η Μάη, την Αντικρατική Πάλη, τους Επαναστατικούς Πυρήνες, κ.ο.κ. Ομάδες δηλαδή που ουδέποτε εξαρθρώθηκαν από Χρυσοχοΐδη, Νασιάκο, Σύρο κλπ.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε τα ερωτήματα θα είναι τεράστια: Δεν τους ήξεραν; Τους ήξεραν, αλλά δεν έκαναν τίποτε και έμειναν στις επικοινωνιακές δάφνες της 17Ν; Γιατί;

Και κάτι ακόμα: Η ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ είναι πανθομολογούμενη και στο θέμα της τρομοκρατίας. Και μόνο ειρωνικά μειδιάματα προκαλούν οι προσπάθειες του κ. Χρυσοχοϊδη να απομακρύνει την γέννηση των προηγουμένων ερωτημάτων κατηγορώντας  την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για την τρομοκρατία. Με όλο τον σεβασμό, σιγά την ανακάλυψη κ. υπουργέ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 18/04/2010 15:59:27

  @ΦΑΚΤΟΡΑ
  Είστε υπερβολικός! Ο αστυνομικός που καθάρισε τον Φούντα ανήκει στην αχρηστη Αστυνομία που βρήκε ο γίγαντας Χρυσο! Οι παρακολουθήσεις έγιναν με νέες μεθόδους που ανακάλυψε ο ίδιος προσωπικά και τις προσφέρει στην διαλυμένη Αστυνομία!

  Πρέπει να γράψεις κάποια στιγμή για την ιδιότυπη ασυλία που είχαν οι Αντιεξουσιαστές από την κυβερνώσα Αριστερά και τους ΜΜΕδες. Η κυβερνώσα Αριστερά κατηγορούσε την Αστυνομία ότι αυτή συνεργάζεται με τους μπαχαλάκηδες κουκουλοφόρους! Οι Πασόκοι σιωπούσαν γιατί τους βόλευε το σενάριο αυτό. Και έτσι πορευόμασταν προς τον Δεκέμβρη του 08 που οι μπαχαλάκηδες τα έδωσαν όλα. Ελληνες έκαψαν Έλληνες. Και όλοι το βάφτισαν "επανάσταση των θυμωμένων νέων" ενάντια σε μια δεξιά που κοίταζε αποσβολωμένη. Η Αριστερά ευτυχισμένη για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (θυμάστε το πανώ στην Ακρόπολη, όλος ο κόσμος το είδε), πανυγύριζε και έκλαιγε ταυτόχρονα για την γενιά του άρθρου 16 και των 700 Ευρώ.
  Μετά από 1.5 χρόνο
  1. Το ΔΝΤ θα μετατρέψει την γενιά των 700 Ευρώ σε γενιά των 50 Ευρώ.
  2. Τα πτυχία των κολλεγίων αναγνωρίστηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας
  3. Οι απολύσεις υπαλλήλων θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο στην Ιστορία της χώρας.

  Τελικά η κυβερνώσα Αριστερά κατάφερε σημαντικές επιτυχίες σε πολύ σύντομο διάστημα!

 2. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 18/04/2010 16:03:29

  Και αφού τους ήξεραν πως τους άφηναν να βάζουν βόμβες σε πολυσύχναστα μέρη να δολοφονούν αστυνομικούς ? (και επί Πασόκ και επί ΝΔ όλα αυτά). Ποιός και τι τους εμπόδιζε να παρέμβουν όταν τους "παρακολουθουσαν" στην εξάσκηση με το Καλάσνικωφ το οποίος επίσης δε βρέθηκε ?
  Τα ερωτήματα αυτά τέθηκαν από τηλεοράσεως. Γιατί δεν έχουν απαντηθεί ?

 3. spartaner avatar
  spartaner 18/04/2010 16:50:53

  Faktora.. Συγνώμη μήπως τελικά πρέπει να πούμε τη σκάφη σκάφη και τα συκα σύκα.. Μήπως τελικά ο Χρυσοχοίδης έκανε πολύ καλά τη δουλεία του μέσα σε έλάχιστο χρονικό διάστημα άλαξε όλα τα δεδομένα.???. Οχι δεν ξαναανακάλυψε τον τροχό απο την αρχή.. αλλα έκανε τις τοσο απαραίτητες και τόσο αναβαλλόμενες απο τη Νέα Δημοκρατία επιτελικές αλλαγές στην Αστυνομία ώστε να αποδώσει έργο.. και γιατί επιτέλους δεν εχουμε εμείς οι απόγονοι του Σωκράτη και Αριστοτέλη τη λεβεντιά να δώσουμε ΕΥΣΗΜΑ και σε κάποιον που δεν ανηκει σε μας ιδεολογικα? Aλλωστε είχε κάποιο φορά τύχη ο υπουργός με τη 17Ν.. αλλα όλα πια τύχη ειναι σε αυτή τη ζωή??? Eπιτρεψε μου να σου πω.. οτι η κριτική σου μου θυμίζει την κριτική Πορτογάλου συναδέλφου στη Εταιρεία που δούλευα το 2004 οταν η Ελλάδα κέρδισε το Ευρωπαικό κύπελλο και ο άνθρωπος επέμενε οτι το κύπελλο το πήραμε τότε απο καθαρή τύχη.. ασχετα αν κερδίσαμε το φαβορί της διοργανωσης μεσα σε ενα μηνα 2 φορές.. Δηλ στο πρώτο αγώνα αλλα και στο τελικό.
  καλο βράδυ..

  • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ spartaner 18/04/2010 17:47:17

   Φίλε ο ΠΡΟ-ΠΟ είναι της λογικής ότι οι αστυνομικοί πρέπει να φορούν πηλίκιο για να φοβάται ο κόσμος.Καμμία μα καμμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.Αν ήθελε να αποδώσει η αστυνομία θα της είχε λύσει τα χέρια αλλάζοντας νομοθεσίες.Αντ'αυτού περιμένει πληροφορίες από γείτονες για να βρει γιάφκες.Ευτυχώς εδώ οι τρομοκράτες είναι το ίδιο ηλίθιοι με τους πολιτικούς καθώς έχουν κοινό σκοπό...την εξουσία.

 4. anonymous avatar
  anonymous 18/04/2010 16:58:59

  αν δεν ειχε ανατιναχθει ο Αφγανος δεν θα ειχαν σηκωσει ουτε πετρα για να δουν τι βρισκεται απο κατω...

  • spartaner avatar
   spartaner @ anonymous 18/04/2010 17:04:56

   Ναι αλλα και πρίν είχαμε θύματα η παρ ολίγον θύματα απο τη τρομοκρατία αλλά η Αστυνομία δεν πήγαιναν πιο πέρα.. γιατί?? Νομίζω ανεπάρκεια και όχι απαραίτητα μη θέληση... Η ουσία είναι οτι εδώ η Ελλάδα πάει προς τη σωστή κατεύθυνση..

   • anonymous avatar
    anonymous @ spartaner 18/04/2010 17:23:16

    500.000 ψηφοφοροι ειναι αυτοι...

 5. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 18/04/2010 18:21:24

  Πέρα από την έντονη επικοινωνιακή εκμετάλλευση των πρόσφατων γεγονότων, η λογική επιτρέπει μόνο δυο εκδοχές σχετικά με αυτά:
  1. Ο Φούντας χτυπήθηκε τυχαία. (Την εκδοχή αυτή στηρίζει η στατιστική, όχι όμως και η ιστορία). Κατά συνέπεια οι πανηγυρισμοί και τα συγχαρητήρια είναι εκ του περισσού. Εάν εμπεριλάβουμε στο στοχαστικό μοντέλο τον παράγοντα χρόνο, τότε θα χρειαστούν πάνω από διακόσια χρόνια για να εξουδετερώσουν τα κέντρα της τρομοκρατίας. Τουτέστιν ποτέ, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση που οι λεγόμενοι "παππούδες" αναδειχθούν σε προπροπάππους. Δηλαδή καλά κρασιά.
  2. Ο Φούντας παρά τον τρόπο προβολής των γεγονότων δεν χτυπήθηκε τυχαία. Πιθανό σενάριο (μόνο ενδεικτικά προβαλλόμενο): Στο αυτοκίνητο είχε τοποθετηθεί κοριός και το περιπολικό πήρε εντολή από υπηρεσιακό κέντρο διαχείρισης τηλεφωνικά, χωρίς αυτό να δημοσιευθεί για λόγους σκοπιμότητος. Τότε πρόκειται για την πάγια μέθοδο διαχείρισης δοτής και στημένης τρομοκρατίας. Δηλαδή βράσε ρύζι.
  Συμφώνως προς τις ορέξεις σας επιλέξετε και το μενού.

 6. ataktos avatar
  ataktos 18/04/2010 21:34:28

  http://amaranthuspress.blogspot.com/2010/04/95.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.