#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2010 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα ...μεγάλη σκέψη των κυβερνώντων: ηλεκτρονικές αποδείξειςΕίναι σε διαβούλευση ο τρόπος που θα πρέπει  ο κάθε πολίτης να συγκεντρώνει αποδείξεις.

Ένας τεράστιος λογιστικός φόρτος για κάθε πολίτη με γιγάντωση της γραφειοκρατίας που όχι μόνο ανοίγει δουλειές για προμήθειες και "υποστήριξη" , αλλά δημιουργεί και βάσεις δεδομένων με κάθε αγορά για κάθε κοινωνική σου και οικονομική σου συναναστροφή. Σκέψου τις προεκτάσεις όπου  θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι προτιμήσεις, επιθυμίες, αναζητήσεις, τρόπος διαβίωσης, μετακινήσεις κλπ σε πραγματικό χρόνο και κόστος τι επιφέρει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Προσέξτε τις 3 λύσεις που επέλεξαν

1. Χειροκίνητη ηλεκτρονική καταγραφή των αποδείξεων από το φορολογούμενο και υποβολή τους. ->  Γραφειοκρατίας το ανάγνωσμα

2. Αποστολή των στοιχείων της απόδειξης και του κωδικού του φορολογούμενου από την επιχείρηση. -> μέσο μαγνητικής κάρτας

3. Σάρωση των στοιχείων των αποδείξεων από το φορολογούμενο και ηλεκτρονική υποβολή τους.  -> η επιστήμη σηκώνει τα χέρια και πόδια ψηλά. Να δω τον παππού να σαρώνει αποδείξεις και να τις αποστέλλει και ας πεθάνω

Μας δουλεύετε;  Είναι το ευγενικότερο που μπορώ να πω.

Πέρα από την επιβάρυνση πάλι του αιώνιου υποζυγίου του μισθωτού, γιατί αυτός ευθύνεται για τη φοροδιαφυγή που δεν κάνει την δουλειά της ΓΓΠΣ ή της ΣΔΟΕ ή των εφορειών και θα πρέπει ή να εργάζεται συμπληρώνοντας φόρμες ή να φακελώνεται.

Καθώς για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα έχουμε μια τεράστια βάση δεδομένων που θα καταγράφεται η κοινωνική και οικονομική ζωή κάθε πολίτη.

Θέλετε πάταξη της φοροδιαφυγής; Μαζί σας καθώς δεν κλέβουν μόνο το κράτος αλλά και όλους εμάς.

Απλή διασταύρωση Ε1 με καταθέσεις και Ε9.

Πόσο δύσκολο είναι; Απλά δεν θέλετε…

Επικουρικά:

-έλεγχος αγορών και φορολόγηση στις επιχειρήσεις αφού οι αποθήκη έχει γίνει μηχανογραφημένη

-κατασκευή προτύπων οπότε δεν χρειάζεστε καν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, αλλά ξεσκόνισμα όπου έχουμε απόκλιση

Θα μπορούσα να σας γράφω για ώρες αλλά δεν αξίζει αφού το πρόβλημα δεν είναι ικανότητας αλλά βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής (πχ δεν χρειάζεστε φορολογικά δικαστήρια δήμευση καταθέσεων και περιουσίας χρειάζεστε και αν δικαιωθεί έντοκη επιστροφή…αλλά εδώ έχουμε μερικές δεκάδες δις € βεβαιωμένων φόρων που οι ιδιοκτήτες τους ζουν μια χαρά…)

Μια ερώτηση μόνο σε ποια χώρα ο μισθωτός αποστέλλει αποδείξεις και προσωπικά δεδομένα επειδή οι μηχανισμοί του κράτους....

ΙΘΑΓΕΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/05/2010 13:13:52

  Αν ήθελαν, θα σε καταλάβαιναν, Ιθαγενή... Δεν θέλουν. Να παριστάνουν ότι κάνουν ελπίζοντας θα κοροϊδέψουν τους κουτόφραγκους... Σιγά μην θέλουν να φορολογήσουν τα αφεντικά τους...

 2. Lalakis avatar
  Lalakis 18/05/2010 13:29:32

  Η Ντουβλη πληρωνει φόρο;

 3. Pankalos avatar
  Pankalos 18/05/2010 13:31:30

  Πάντως δεν μπορείτε να τους προσάψετε έλλειψη φαντασίας. Πάνε οι παλιές καλές μέρες των φωτογραφικών διαγωνισμών, εεε; Με ΔΝΤΕΚΤΕΕ απο πάνω, πρέπει να βρουν ευφυείς τρόπους να δώσουνε εργάκια στους κολλητούς. Μήπως να ψάξουμε να βρούμε ποιός μεγάλος του χώρου (ΤΠΕ) "έχει πρόβλημα" και συμπτωματικά πουλάει και barcodes?

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/05/2010 13:42:55

  Ιθαγενή, βάζω στοίχημα ότι τελικά θα "προκριθεί" η λύση 1. Και μάλιστα θα το παρουσιάσουν ως τη... "λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία". Θα πουν ότι "για να μην επιβαρύνουμε την ελληνική οικογένεια να αγοράζει σαρωτές (scanners), αρκεί η εισαγωγή των στοιχείων σε οποιοδήποτε υπολογιστή"!

  Αλήθεια, το ΔΝΤ έχει καμιά συνταγή για την κυβερνητική μαλάκυνση εγκεφάλου, ή μόνο για τους μισθωτούς έχει "συνταγές";

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Αυριανιστής 18/05/2010 13:49:08

   Μην βιάζεσαι και εγώ αυτί πίστευα...θυμήσου όμως ότι από του χρόνου οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτονικά.ποιος θα περνάει το κατεβατό της λίστας;

   Κάθε στάνη και WIFI κάθε ραχούλα και laptop

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 18/05/2010 14:00:54

    ...αυτό

 5. ares avatar
  ares 18/05/2010 13:44:50

  ΤΕΚΜΗΡΙΑ. Μόνο τεκμήρια. γιατί κανείς φορολογούμενος δεν τα θέλει ούτε καμία φορολογική αρχή δεν τα προκρίνει?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ares 18/05/2010 13:50:08

   Μα Ε1 Ε9 και καταθέσεις τεκμήρια είναι για αυτό δεν το κάνουν...

   • ares avatar
    ares @ Ο Ιθαγενής 18/05/2010 14:35:32

    Το Ε1 είναι εισόδημα και οι καταθέσεις αποταμίευση. Γιατί το εισόδημα και όχι η ανάλωση? Γιατί ο κάματος και όχι η ευχαρίστηση? Η επίδειξη μόνον, που είναι τόσο εμφανής, θ' αρκούσε. Γιατί ακόμη αυτή νοοτροπία παντού στις μέρες μας.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 18/05/2010 14:59:22

    Δεν μπορείς να έχεις πχ Ε1 10.000 και Ε9, αυτοκίνητα και καταθέσεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες €. Σωστά; Το Ε9 και η κίνηση των καταθέσεων είναι τεκμήριο...

 6. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 18/05/2010 13:50:09

  Ιθαγενη καλα τα λες μεχρι που το χαλασες στο παρακατω

  Επικουρικά:

  -έλεγχος αγορών και φορολόγηση στις επιχειρήσεις αφού οι αποθήκη έχει γίνει μηχανογραφημένη

  -κατασκευή προτύπων οπότε δεν χρειάζεστε καν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, αλλά ξεσκόνισμα όπου έχουμε απόκλιση


  Νομιζεις οτι οι επιχειρησεις δεν πληρωνουν και δεν ειναι μηχανογραφημενη η αποθηκη ?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Crash&Burn 18/05/2010 13:59:56

   Φίλε μου η υστέρηση των εσόδων από επιχειρήσεις και ιδιώτες σε σχέση με τον Μέσο Κοινοτικό Όρο είναι 9% του ΑΕΠ.

   Η φορολόγηση με βάση τις αγορές κάθετα σημαίνει ή ότι έχεις τις τσίχλες στο συρτάρι ή τις έχεις πουλήσεις...τόσο μπακάλικα.
   Για να το κάνω απλούστερο δεν χρειάζεσαι αποδείξεις, αρκεί ο μέσος όρος να έχεις απόκλιση, κοκκινίζει το κουτάκι και έρχεται ο έλεγχος...

   ΥΓ

   Πρόβλημά μου δεν είναι οι επιχειρήσεις, απεναντίας (και δεκαετή μη φορολόγηση έχω γράψει και μείωση ασφαλιστικών εισφορών και τρελές αποσβέσεις ΑΛΛΑ ->ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) με την φοροκλοπή και τις επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις έχω πρόβλημα... που γίνονται life style

 7. Greg avatar
  Greg 18/05/2010 13:52:49

  Προφανώς και είναι θέμα βούλησης, όπως και τόσα άλλα, κτηματολόγια, δασολόγια κτλ. Φοιτητής ΤΕΙ, με τα σημερινά μέσα, μπορεί να κάνει δασολόγιο της Ελλάδας για την πτυχιακή εργασία του! Το κράτος, όμως, ξεκίνησε το κτηματολόγιο από τα σπίτια-διαμερίσματα της Αθήνας!

 8. Misha avatar
  Misha 18/05/2010 14:33:28

  To ζήτημα που τίθεται με επιτακτικό τρόπο πλέον είναι το γενικευμένο ηλεκτρονικό φακέλλωμα.
  Mε τον ΑΜΚΑ και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση συγκεντρώνεται σε έναν υπολογιστή όλο το ιατρικό, ασφαλιστικό, εργασιακό ιστορικό του πολίτη.
  Με τον barcode και την διασύνδεση του με το Taxis προστίθενται όλες οι αγορές και όσα αυτές συνεπάγονται. (που συχνάζει ο καθένας, ποια βιβλία διαβάζει, τι ρούχα αγοράζει κλπ κλπ)
  Με την «εξυπνη κάρτα πολίτη» που έχει προαναγγείλει ο ΓΑΠ ,και προβλέπεται αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα, όλα αυτά θα αθροισθούν υπό έναν μοναδικό αριθμό.
  Σαν αυτόν που είχαν οι κρατούμενοι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ή σαν αυτό που βάζουν στα μοσχαράκια από τη γέννηση μέχρι τη σφαγή τους.

  Πάμε για οργουελικές καταστάσεις ολοταχώς.

 9. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 18/05/2010 14:55:11

  Πολύ σωστά αυτά που λές Ιθαγενή απλά δεν θέλουν.

  Να προσθέσω και κάτι άμεσο και απλό, "περαίωση" για όσους τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν αγοράσει αμάξια πολυτελείας (άνω των 60000 ευρώ), σπίτια πολυτελείας (ανω των 700.000-εξαιρούνται αυτοί εξ αντιπαροχής που δεν τους "μελετάει" σχεδόν κανένας).

  Τα τεκμήρια είναι μπαρούφες και υπάρχουν μόνο γιατί το κράτος δεν θέλει να πιάσει τους μεγαλοφοροφυγάδες. Για να γίνω πιο σαφής.

  Έχω ένα σαραβαλάκι αυτοκίνητο αλλά μου αρέσει ρε αδερφέ η θάλασσα. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να φορολογούμαι περισσότερο από τον "μάγκα" με το καγιέν τούρμπο των 150000 ευρω, όταν το σκαφάκι μου έχει 40000. Ή μ'αρέσουν τα αεροπλάνα και αγοράζω ένα με 70.000 ευρώ (τόσο έχουν τα μικρά) γιατί πρέπει να φορολογούμαι για "κυριακού" και ο Χ φοροφυγάς με την Μπέντλευ των 250.000 ευρώ να μην πληρώνει μία σχετικά με εμένα; Ή γουστάρω να έχω μια πισινούλα στον κήπο της μονοκατοικίας της μαμάς μου του 1960, γιατί πρέπει να θεωρούμαι "λεφτάς";

 10. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 18/05/2010 16:52:57

  To επόμενο ΄βήμα είναι η ηλεκτρονική σύνταξη και ο ηλεκτρονικός μισθός. Δεν θα καταβάλλεται απευθείας στον δικαιούχο -για να μην υπάρξουν φαινόμενα Τολη και Αντζελας. Το δε μεθεπόμενο βήμα του αστέρα των οικονομικών θα είναι το ηλεκτρονικό φαϊ, ο ηλεκτρονικός γιατρός, η ηλεκτρονική παιδεία κλπ.κλπ.

  Πού θα πάει....Θα ψοφήσει ο Ελληνας κι έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη.....

 11. Menippos avatar
  Menippos 18/05/2010 22:53:50

  Εδώ γελάμε.
  Είναι δεδομένο ότι ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται. Αλλά, ρε φίλε, όταν είσαι καραφλός, γιατί ματαιοπονείς?

  Κι η έλλειψη μαλλιών εδώ παραλληλίζεται με την έλλειψη δημιουργικής φαντασίας και έξυπνων σκεπτικών διεργασιών.
  Στην Ελλάδα έχουμε καμιά κατοσταριά χιλιάδες οικονομολόγους, άλλους τόσους λογιστάδες, πληροφορικάριους να φάν' κι οι κότες και τα πανεπιστήμιά μας τα καλύτερα του κόσμου (βάζουν κάτω όλα τα αμερικάνικα, γερμανικά, εγγλέζικα και γιαπωνέζικα μαζί - καλά ρε, μη βαράτε, πλάκίτσα κάνουμε) έχουν τόσους καθηγητάδες όλων των ειδών με τόσα οράματα και τόσες ιδέες, που θα μπορούσανε να έρθουν με μια καλύτερη ιδέα για το πώς διάβολο θα μπορούσαν να ελέγξουν την αγορά, όσον αφορά την έκδοση παραστατικών συναλλαγών.

  Αλλά είπαμε, πολιτικοί μας κυβερνάνε, όχι έξυπνοι άνθρωποι, φευ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.