#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2010 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα επικοινωνιακή πολιτική της Άννας ΔιαμαντοπούλουΤου Ρεπόρτερ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν η υπουργός Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωνε μετά την έκρηξη του παγιδευμένου δέματος στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι ο πιο επιτυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι η ίδια υπουργός η οποία πριν από λίγο καιρό πραγματοποιούσε αρνητικές διαπιστώσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας επιρρίπτοντας άμεσα ή έμμεσα την ευθύνη στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον μέχρι την βομβιστική ενέργεια της 24ης Ιουνίου, εθεωρείτο το Νο2 του Κινήματος.  Η κα Διαμαντοπούλου είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη με την οποία σημείωνε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στο κέντρο της Αθήνας, παρακάμπτοντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με φόντο τη Δημαρχία της Αθήνας. Η πρόσφατη δήλωσή της με την οποία «αποθέωσε» τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μόνο τυχαία δεν υπήρξε, αφού η υπουργός Παιδείας εκτιμά ότι τα γεγονότα τον τελευταίων ημερών συνιστούν την έναρξη περιόδου φθοράς για εκείνον.

Η υπουργός Παιδείας έχει επίγνωση ότι βρίσκεται σε ένα υπουργείο, στο οποίο παραδοσιακά οι πολιτικές ηγεσίες αντιμετωπίζουν σειρά δυσκολιών. Η ίδια γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου την τοποθέτησε σε αυτή τη θέση θέλοντας να ελέγχει τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα επίδοξη ¨Σεγκολέν” στο εσωκομματικό μέτωπο. Γνωρίζει λοιπόν η κ. Διαμαντοπούλου ότι πρέπει να ισορροπήσει επιδέξια, ώστε να μην «καεί» ή να μην την «κάψουν» αν επιχειρήσει να διαδραματίσει ισχυρό ρόλο στα εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όταν και όποτε χρειαστεί, υπερβαίνοντας την «κόκκινη γραμμή» που θέτει η ηγεσία και με τρόπο υπονομευτικό για το Μέγαρο Μαξίμου.

Η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ (μάλιστα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σημειώνουν με νόημα ότι «ούτε ο Μητσοτάκης δεν είχε τολμήσει να εφαρμόσει τόσο σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική») προκαλεί ήδη τριγμούς στο κομματικό οικοδόμημα του κυβερνόντος κόμματος.

Εξαιτίας των εργασιακών και του ασφαλιστικού, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και κυρίως έγινε στόχος δριμείας κριτικής, αλλά με την παραπομπή των ζητημάτων στη δικαιοδοσία της βουλής πήρε παράταση. Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν έχασε χρόνο και δήλωσε «Σε αυτή τη φάση και με αυτή τη δυσκολία, δεν κατανοώ ότι κάποιος μπορεί να κρυφτεί πίσω από την κομματική πειθαρχία. Ή παίρνει καθένας την απόφαση ότι θα κάνει αυτό ή διαχωρίζει τη θέση του».

Η Άννα Διαμαντοπούλου προχωρά με προσοχή στον επικοινωνιακό της σχεδιασμό και «στήνει» τον δικό της μηχανισμό, αλλά όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη «αν συνεχίσει έτσι θα γίνει τελικά η Ντόρα του ΠΑΣΟΚ». Προς το παρόν η υπουργός Παιδείας ασκεί προσεκτική κριτική σε κυβερνητικά στελέχη και αποφεύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Η ίδια συνομιλεί τακτικά με παλαιούς εκσυγχρονιστές και με στελέχη όπως η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Ευαγγελία Σχοιναράκη και ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ενώ εσχάτως έχει αποκτήσει πολύ στενή επαφή και τακτική επικοινωνία με τον διαγραφέντα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόμου. Μέχρι πριν από λίγο καιρό μιλούσε τακτικά με τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη, αλλά προσπάθησε να αποτάξει το «σημιτικό» της παρελθόν, αφού υπήρξε σκληρή εκσυγχρονίστρια, όταν ο Τάσος Μαντέλης αποδέχθηκε ότι έλαβε χορηγία από τη SIEMENS.  Κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ την συμβούλευσαν ότι λόγω του εκσυγχρονιστικού της παρελθόντος «δεν θα ήταν φρόνιμο να ακολουθήσει αφοριστική στρατηγική, απέναντι στο παρελθόν των κυβερνήσεων Σημίτη διότι πρόκειται για το σύστημα που την ανέδειξε και δεν θα τη συγχωρήσει».

Το Μέγαρο Μαξίμου και συνολικά η κυβέρνηση την είχε στηρίξει όταν είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ο διορισμός του συζύγου της Γιάννη Σαλαβάνου στη θέση μέλους του Δ.Σ. στο εθνικό κτηματολόγιο το οποίο διαχειρίζεται μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η ίδια σε ανακοίνωσή της απαντώντας σε φιλολογία περί παραίτησής της  σημείωνε:

«Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των '...μη ειδήσεων' περί δήθεν παραίτησής μου. Μέχρις εδώ! Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας. Η επιχείρηση 'αίμα στο κοινό' είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού, απ' όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους».

Τελικά, πράγματι, η κ. Διαμαντοπούλου δεν παραιτήθηκε. Άλλωστε γνωρίζει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης τα θέματα της παιδείας δεν μπορούν να κυριαρχήσουν στην επικαιρότητα με τρόπο ο οποίος θα οδηγήσει σε άμεση φθορά την πολιτική της καριέρα, ενώ η ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου προς το πρόσωπό της έχει υπάρξει μεγάλη. Το ερώτημα είναι «έως πότε»; Η κα Διαμαντοπούλου προτιμά να φθείρονται, άλλοι υπουργοί, όπως για παράδειγμα ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στον οποίο πραγματοποιεί επίθεση φιλίας αν και όλοι γνωρίζουν ότι τρέφει αρνητικά συναισθήματα για εκείνον,  και στο μεταξύ κερδίζει χρόνο ώστε να απεμπλακεί κάποια στιγμή «αναίμακτα» από την ηλεκτρική καρέκλα της υπουργού Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. klausevitz avatar
  klausevitz 30/06/2010 09:50:59

  Οι καιροί είναι πολύ άγριοι, γιά νά επιτρέψουν
  παιχνιδάκια σε μέτριους ισορροπιστές!

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/06/2010 10:04:41

  την τύχη της σεγκολέν θα έχει και αυτή, τι κουραστικό να έχουν βγει όλες από το ίδιο καλούπι, τι έλλειψη φαντασίας, τι νοητική αρτηριοσκλήρυνση

 3. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 30/06/2010 10:25:15

  Πολύ ωραίο το άρθρο Φάκτορα, τέτοιες αναλύσεις θέλουμε.

  Παράλειψη: Έίναι τυχαίο που βρίσκεται μόνιμα στο ελληνικό προσκλητήριο της λέσχης Μπίλντεμπεργκ; Και φέτος εκεί ήταν....πριν λίγες εβδομάδες

 4. fitsulas avatar
  fitsulas 30/06/2010 10:27:49

  Δεν τραβάει το πουλέν. Μας την πασάρανε για καθαρόαιμο Σεγκολέν αλλά είναι μουλάρι, υβρίδιο Μαριέτας και Ντόρας. Απλά την έχει ψωνίσει γιατί ξέρει ότι από το Παιδείας και το Εξωτερικών δίνεις εξετάσεις για να μπεις στο Μαξίμου. Ακόμα νομίζει ότι οι χαζοχαρούμενοι Τζόκερ της Μπίλντεμπεργκ έχουν πέραση.

 5. Μετανάστης στη χώρα μου avatar
  Μετανάστης στη χώρα μου 30/06/2010 10:52:29

  Θαυμάστε λαϊκή αποδοχή κατά την παρουσίαση βιβλίου του "εκλεκτού" της, νέου πρύτανη του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλου συντροφία με τον Βενιζέλο, που απ΄ότι φαίνεται τον επιστράτευσε παραμάσχαλα προς συνδρομή: http://www.youtube.com/watch?v=qCJw15Pr4wU&feature=channel

 6. donaE avatar
  donaE 30/06/2010 11:03:37

  Καλα..."αυριο ειναι μια αλλη μερα".

 7. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 30/06/2010 11:11:16

  όταν "μιλάτε" για αυτό το νούμερο να γράφετε τουλάχιστον στα γκρηκλις ή έστω στα αγγλικά γιατί αυτή είναι κ η γλώσσα που πρότεινε πρόσφατα να γίνει επίσημη γλώσσα του Ελληνικού κράτους... ο εκσυγχρονισμός στο μεγαλείο του

  σκατά κ πούπουλα

 8. neotera avatar
  neotera 30/06/2010 11:22:34

  Η Αννα η Μπίλντεμπεργκ με τη Δραγώνα την σπουδαγμένη στη βάση της Νέας Μάκρης έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια για να τρομοκρατήσουν ΔΝΤ τον κοσμο να μην αντιδράσει το φθινόπωρο στο ανθελληνικό όργιο που εξαπολύουν με το Νέο Σχολείο (του Οργουελ για όσους έχουν απορίες). Η τελευταία μάλιστα που επονομάστηκε τουρκοδραγώνα από τις επιδόσεις της στην τουρκοποίηση των πομάκων έλεγε χθες στον Πρώτοουσαλτε που είναι από εκείνα τα μέρη, ότι ατυχως δεν μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 3-5 ετών την εκμάθυνση της αγγλικής. Θα περιοριστούν έτσι να υποκαταστήσουν την ελληνική γλώσσα με τα εγγλέζικα στην πρώτη τάξη του δημοτικού. Τις προάλλες ξεκίνησαν οι αγγλικές εγκύκλιοι προς τους υπηκόους τους στη μέση εκπαίδευση αλλά σταμάτησαν όταν διαπίστωσαν ότι πολλοί καθηγητές δεν μπορούσαν να τους καταλάβουν. "Ανεπίτρεπτον" θα λέει η ηγεσία του υπουργείου πρώην εθνικής παιδείας να μη γνωρίζουν την γλώσσα των ευγενών κατακτητών μας. Το αδιανόητα όμως για τα ελληνικά ιστορικά δεδομένα είναι πως δεν τους έχουν πάρει ακόμη με τις πέτρες οι δάσκαλοι με τους καθηγητές μαζύ με τους ομοϊδεάτες τους στη συνδικαληστική ηγεσία...

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ neotera 30/06/2010 11:34:57

   Μην ανησυχείς, το μηνιάτικο των εκπαιδευτικών πλεον είναι για πασατέμπο, όποτε βρίσκει ρίχνει το φταίξιμο για τα χάλια της παιδείας μόνο σε αυτούς και τους έχει καταξεφτιλίσει, έχει ανατρέψει τους οικογενειακούς προγραμματισμούς χιλιάδων οικογενειών με το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων που άλλαξε εν μια νυκτί, παραλίγο να τινάξει στον αέρα τον μόνο θεσμό που δούλευε στην Ελλάδα αυτόν των πανελλαδικών για να περικόψει μερικά ψίχουλα από τον προυπολογισμό του υπουργείου, πετάει λεφτά σε διαδραστικές μπούρδες αντί να τα ρίξει εκεί που έχει ανάγκη το σχολείο και τέλος είναι αμφίβολο εαν θα έχουν όλα τα σχολεία προσωπικό το Σεπτέμβρη.

   Γενικά τα έχει κάνει όλα άνω κάτω χωρίς καμμία ουσία. Περιττό να πούμε ότι δεν την πάνε ούτε οι πιο πρασινοφρουροί πασόκοι εκπαιδευτικοί. Η εκπαιδευση πλεόν είναι ένα καζάνι που βράζει και αναμένεται να εκραγεί με την αρχή του νέου σχολικού έτους.

 9. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 30/06/2010 11:23:56

  Δεν ξέρω εαν η κυρία εφθάρη ή όχι, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι εαν ο κόσμος και την επόμενη δεκαετία εξακολουθεί να ψηφίζει με μόνο κριτήριο το χαμόγελο της κολυνός της κάθε πολιτικού σίγουρα αυτή η γωνιά των βαλκανίων δεν θα έχει το ίδιο όνομα. Ας αναλάβει και ο λαός τις ευθύνες του και ας οδηγήσει άξια άτομα στην εξουσία και όχι χαμογελαστές μαριονέτες.

  • donaE avatar
   donaE @ Αγανάκτηση 30/06/2010 11:28:50

   Οχι το χαμογελο,δεν ειναι τοσο αθωος.

 10. nassos avatar
  nassos 30/06/2010 11:36:23

  Καλημέρα
  Από έγκυρη πηγή έμαθα ότι σχεδιάζουν οι τρελάρες τα Ελληνικά από του χρόνου να αντικατασταθούν με Κινεζικά μια και είναι "μεγαλύτερη" γλώσσα από τα "αχρηστα" Ελληνικά.
  Δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία ακόμη οπότε ψάξτε το λίγο και εσείς αγαπητοί συμπάσχοντες!!!!!!!

 11. neotera avatar
  neotera 30/06/2010 11:38:59

  Σωστά , γυαλίζει το βλέμμα του Νεοσερίφη, ενώ και το χαμόγελο της έχιδνας πλάϊ "γελαστερόν" θα τ' ονομάτιζα... ))

 12. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 30/06/2010 11:39:34

  Kαι η Διαμαντοπούλου η πιό επιτυχημένη υπουργός παιδείας. Το πιό σύντομο ανέκδοτο μετά το GAP.

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/06/2010 11:41:05

  Η δραγωνα δηλωσε προχθες ότι τα αρχαία ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ αλλενάκι 30/06/2010 11:45:02

   Καλά επι της ουσίας η γλώσσα δεν ομιλείτε πουθενά...

   από την άλλη είναι τα σχετικά πτυχία και οι ιδέες της που δίνουν «βαρύνουσα» σημασία στο τι λέει.

   • GSV avatar
    GSV @ Σοσιαληστής 30/06/2010 11:53:13

    τι δεν ομιλειτε βρε σοσιαλιστη, το μεγαλυτερο μερος των ελληνικων λεξεων που χρησιμοποιουμε εχει αρχαια ελληνικη ριζα.

    Τα μιλαμε χωρις να το καταλαβαινουμε.

    Εαν εκλειψει η διδασκαλια των αρχαιων ελληνικων η ελληνικη γλωσσα θα φτωχινει κατα 90%.

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Σοσιαληστής 30/06/2010 12:00:42

    Και τους μιγαδικούς αριθμούς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ αλλά τους μαθαίνουμε.

    Η διδασκαλία των αρχαίων είναι πολλά πράγματα. Είναι ένας από τους συνδέσμους μας με τους προγόνους μας΄, είναι η ισχυροποίηση της ταυτότητας μας και των συνεκτικών μας δεσμών.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 30/06/2010 12:08:00

   Eπιστημονικα εχει δικιο.Ζωντανη γλωσσα ειναι καποια που ομιλειται απο ζωντανους ανθρωπους και τα αρχαια δεν ομιλουνται εκτος απο καποιους Ευρωπαιους αρχαιοελληνιστες που προσπαθουν να τα μιλησουν με ερασμιακη προφορα.Παντως μητρικη γλωσσα δεν ειναι για κανενα ανθρωπο σημερα.
   Φυσικα το ενδιαφερον των επιστημονων παραμενει.Το Χαρβαρντ εχει πει οτι αν βρεθει ανθρωπος που να μιλαει τα αρχαια σαν φυσικη του γλωσσα θα τον προσλαβει αμεσως.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 30/06/2010 12:30:15

    τι λες πάλι βρε Ψυχραιμία, δεν έχει διακοπεί ποτέ το νήμα με την αρχαία γλωσσα, για να μην αναφερθώ σε μαθηματικά φυσικη γεωμετρια ιατρικη (εκεί πια είναι καθαρά αρχαία ελληνικά ψυχιατρική ψυχανάλυση ανατομία

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ αλλενάκι 30/06/2010 12:10:06

   Βρε εδώ σε λίγο θα είναι τα νέα ελληνικά νεκρή γλώσσα και σεις ασχολείστε με τα αρχαία...

 14. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 30/06/2010 11:41:11

  Που τα μαθαίνει στο λέσχη αυτά;

  Η ετοιμάζεται για το αύριο;

  Μετά το Τζέφρυ να δούμε και την χερ φράου στο τιμόνι και την δρακούλιάρα και καλά να εκπροσωπεί το κέντρο ας το κλείσουμε από τώρα το μαγαζί.

 15. gatomavros or mavrogatos avatar
  gatomavros or mavrogatos 30/06/2010 13:11:13

  πωπωωωωωωωωω
  τα δόντια που έχει αν ρίξει δάγμωμα αυτή ... κόβει καλό κοψίδι.

 16. Κικη avatar
  Κικη 30/06/2010 13:13:55

  Αν ψαξουμε προς τα πισω για σκανδαλα,εχει και αυτη στην ραχη της αρκετα.Θυμαται που ηταν νομαρχης Φθιωτιδας,στην αρχη το 82 83,πως δινονταν τα προγραμματα της ΕΕ σε ποιο γραφειο μηπως ηταν του αντρα της ,το μελετητικο γραφειο,που αναλαμβανε ολες τις μελετες απεναντι ακριβως απο την νομαρχια.Πως απεκτησε ολη αυτη την τεραστια περιουσια απο την δουλεια της,τωρα που δουλευει ο κυρης της.Δεν νομιζω οτι η λεσχη τους πληρωνει ειναι εθελοντικα δωσιλογοι.Ο Σορος ομως,ειναι και φιλος ολων αυτων,της Ρεπουση της Δραγωνα,Του Λιακου,ποσες ΜΚΟ πληρωνει ο Σορος για αναμπουμπουλα στα βαλκανια.Αλλα θα την δωσουνε την Διαμαντοπουλου απο μεσα απο το ΠΑΣΟΚ,αυτοι ειναι κουκουλοφοροι μεταξυ τους καρφωνονται.

 17. TORA avatar
  TORA 30/06/2010 15:01:12

  Μια τόσο δα μικρούλα γλώσσα που τρύπωσε σε ΟΛΕΣ τις επιστήμες!

 18. TORA avatar
  TORA 30/06/2010 15:03:31

  Εργασίες του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ορθοπεδικής στη Ρόδο. Ομιλία του καθηγητή Ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων κ. Παναγιώτη Σουκάκου,
  "Τhe Ηellenic orthopedic physicians, have synchronized their dynamism and energy with the Εuropean Οrganization of Οrthopedics and Τraumatology, to generate this symbiotic and not ephemeral synthesis of charismatic, academic scholars, and are enthusiastic with the atmosphere of euphoria and analogous ecstasy in Dodecanisa, Rodos.

  Rodos is a graphic Ηellenic metropolitan center in the Αegean archipelagos, with myriads of archaeological and historical sites. Rodos is a geographical paradise of cryptic and chimerical icons of idyllic charm, amalgamated with Ηellenic gastronomy of mousaka, souvlaki, ouzo emporia and euphoria of the rhyme and rhythm of bouzouki, Βyzantine and Spanoudakis music.
  Α plethora of basic and didactic themes in the sphere of orthopedics and traumatology, such as trauma of the musculoskeletal system, arthroscopic and arthroplasty surgery, paediatric orthopedics, poly-trauma, podiatric surgery, carpus and dactylic surgery with traumatic and genetic anomalies, microsurgery, spondylopathies like scoliosis, kyphosis and spondylolithesis, osteoporosis and pharmacologic and prophylactic therapeutic policies will be emphasized.

  Diagnostic methods and etiological therapy of traumatic, non-physiological and pathological syndromes, therapeutic schemes and strategies, will be analyzed and synthesized at this academic symposium on the basis of a democratic climate and with the scope of a non-dogmatic and egocentric dialogue, which Ι prophesize will be an historic phenomenon and paradigm of dynamic synergy and harmony between polyethnic orthopedic physicians of the Εuropean Εpirus.
  Τo paraphrase, with the phobia and dilemma of being tautological, let me empasize that the logistics and machinations in this academic symposium, will generate the scheme and type of our harmonic synergy and syndesmosis.

  Ρragmatically, it is my thesis and not hypothesis that the next phase and programmed orthopedic symposium in Ηelsinki which Ι eulogize will be as dynamic and with colossal kyros, as in Rodos, Ηellas.
  Ι apologize for my eulogistic demagogy and if my etymological glossary is based on philosophic or symbolic metaphors and lexical hyperbole, please sympathize with me and Ι apologize for the idiosyncrasy of a zealous Ηellenic, practising orthopaedic physician who is also fanatically enthusiastic about the giant anode of Εuropean propaedutics and academics in orthopedics and traumatology".

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ TORA 30/06/2010 17:43:24

   κατάλαβες Ψυχραιμία?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ δρόμος 30/06/2010 17:59:48

    εχει πάει βόλτα...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ δρόμος 30/06/2010 20:40:30

    Nα καταλαβω τι;Ειδα μια ομιλια στα αγγλικα με λεξεις ελληνικης προελευσης.Αυτα δεν ειναι αρχαια ελληνικα οπως δεν ειναι αυτα που γραφουμε εδω και μιλαμε.
    Κατα τον ιδιο τροπο τα ιταλικα δεν ειναι λατινικα.
    Ο χωρος οπου ακουγονται τα πλησιεστερα ελληνικα στα αρχαια ειναι η Εκκλησια οπου τα κειμενα ειναι γραμμενα στα ελληνικα της ρωμαικης εποχης αλλα και εκει οταν πρεπει να γινει κηρυγμα ο παπας μιλαει σε αλλη γλωσσα απο τη γλωσσα των ευαγγελιων.
    Μην το παιρνετε πεισματικα.Για τη Δραγωνα εχω τη χειροτερη εντυπωση αλλα δεν αντιμετωπιζεται με ανακλαστικη επιθετικοτητα.

 19. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 30/06/2010 18:09:30

  Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική


  Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.
  το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου...

  Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

  Εκεί σπάροι και πέρκες
  ανεμόδαρτα ρήματα
  ρεύματα πράσινα μες στα γαλάζια
  όσα είδα στα σπλάχνα μου ν' ανάβουνε
  σφουγγάρια, μέδουσες

  με τα πρώτα λόγια των Σειρήνων

  όστρακα ρόδινα με τα πρώτα μαύρα ρίγη...

  Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα μαύρα ρίγη...

  Εκεί ρόδια, κυδώνια
  θεοί μελαχροινοί, θείοι κ' εξάδελφοι
  το λάδι αδειάζοντας μες στα πελώρια κιούπια.
  Και πνοές από τη ρεμματιά ευωδιάζοντας
  λυγαριά και σχίνο

  σπάρτο και πιπερόριζα

  με τα πρώτα πιπίσματα των σπίνων

  ψαλμωδίες γλυκές με τα πρώτα-πρώτα Δόξα Σοι...

  Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα-πρώτα Δόξα Σοι!..

  Εκεί δάφνες και βάγια
  θυμιατό και λιβάνισμα

  τις πάλες ευλογώντας και τα καριοφίλια

  στο χώμα το στρωμένο με τ' αμπελομάντιλα ,

  κνίσες, τσουγκρίσματα

  και Χριστος Ανέστη

  με τα πρώτα σμπάρα των Ελλήνων!
  Αγάπες μυστικές με τα πρώτα λόγια του Ύμνου...

  Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του "Υμνου !..

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 30/06/2010 18:14:36

   Η ελληνική γλώσσα είναι μία και αδιαίρετη από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα. Ένας εξελισσόμενος ζωντανός οργανισμός. Οι δήθεν διαχωρισμοί σε αρχαία, δημοτική, καθαρεύουσα, δημώδη κλπ, δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο εκτός από τις επιδιώξεις της εκάστοτε κυρίαρχης πολιτικής τάξης.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Γιάννης Φαίλτωρ 30/06/2010 18:33:50

    Έτσι ακριβώς

 20. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 30/06/2010 22:06:56

  Το θέμα δεν είναι αν ομιλείται η Αρχαία ελληνική ή όχι.Προφανώς και δεν ομιλείται.Η Υπ.Παιδείας καθώς και η Θ.Δραγώνα κλπ προσπαθούν ,βάζοντας τα όσο μπορούν στο περιθώριο ,να αποκόψουν τον έλληνα πολίτη από την αρχική-μητρική του γλώσσα,να τον κάνουν να την ξεχάσει,γιατί όχι και να τη σνομπάρει κι έτσι σιγά σιγά να κόψει κι αυτό το κλαδί όπως οργανωμένα και με σύστημα το κάνει με τη θρησκεία μας (και τα Θρησκευτικά),την έννοια της πατρίδας,τη σημασία των εθνικών γιορτών,παρελάσεων κλπ.
  Ας μη μασάμε στα Νεοταξίτικα κόλπα τα μεταμφιεσμένα με προβιά αρνιού.

 21. Ιστορικός αναθεωρητής του μέλλοντος avatar
  Ιστορικός αναθεωρητής του μέλλοντος 30/06/2010 22:40:06

  Ας φανταστούμε τι μπορεί να γράψει ο ιστορικός αναθεωρητής του μέλλοντος...

  Διαμάντω Βασοπούλου: Ελληνίδα κοσμοπολιτικός και σημαντική προσωπικότητα των γραμμάτων. Γόνος φτωχής οικογένειας και κόρη κομμουνιστή, πολιτικοποιήθηκε νέα και σπούδασε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι συμφοιτητές της (όσοι επέζησαν) θυμούνται ακόμα τις ραδιουργίες της στα αμφιθέατρα και το παραλήρημά της στους διαδρόμους: "Ουκ έα με καθεύδειν της Μαδανάκη το μικρόφωνο".

  Με όπλα την αγωνιστικότητα, το ήθος, την πειθαρχία και την ακλόνητη αφοσίωση στους εκάστοτε ισχυρούς, ανελίχθηκε ραγδαία στα ύπατα κομματικά αξιώματα, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει το μικροαστισμό της: Τη φιλοδοξία über alles, το ταγιέρ, τις γόβες, το αερόμπικ και την απαράμιλλη ικανότητα να μην κάνει λάθη όταν διακυβεύεται το συμφέρον της. Καθόλου παράδοξο που η μαγική της αύρα άνοιγε διάπλατα τις πόρτες της εξουσίας!

  Η κ. Βασιλοπούλου έχει να επιδείξει τιτάνιο έργο στην αναστήλωση της ελληνικής παιδείας σύμφωνα με τις νεοταξικές επιταγές. Επί των ημερών της ξεπεράστηκαν αγκυλώσεις και στρεβλώσεις δεκαετιών: Οι καθηγητές αγωνίζονταν κακοπληρωμένοι και εξευτελισμένοι μέχρι τα εβδομήντα τους, η άμιλλα μεταξύ των μαθητών ανθούσε σε τάξεις με 40 παιδιά, τα παροικιακά σχολεία έκλειναν ένδοξα, οι ωρομίσθιοι πλήρωναν για να δουλεύουν, η παραπαιδεία γνώρισε λαμπρές ημέρες κέρδους. Σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Κοπρίτη και στα πλαίσια του σχεδίου "Αποικιοκράτης", το χασισάκι του λαού μπήκε στα κυλικεία και στη διατίμηση, ενώ απευλευθερώθηκε πλήρως η αγορά κόκας για τα κολέγια των Βορείων προαστίων και ηρωίνης για τα ΤΕΕ της επαρχίας. Εφηβικές συμμορίες με υποπολυβόλα συστάθηκαν επιτέλους και στα ελληνικά εκπαιδευτήρια.

  Έργο μακράς πνοής υπήρξε και η αντίστοιχη αναμόρφωση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με σύνθημα "πρώτα ο αμαθής" και αιχμή του δόρατος την κατάργηση κάθε βαθμολογικού ορίου εισαγωγής στα ΚΤΕΛ, κάθε πικραμένος/η νέος/α μπορούσε να παρατείνει την ανεργία του μέχρι τα 35 και να αποκτήσει τα αναγκαία εφόδια για τη δια βίου δουλεία. Η αλματώδης αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού οδήγησε στην ίδρυση νέων Τμημάτων όπως "Φυσικής των ανεμογεννητριών", "Προγραμματισμού τηλεφωνικών κέντρων Μίζενς", "Οικολογίας των παραποτάμιων φυκών", "Μονοτονικής Φιλολογίας", "Ευρωπαϊκής Ιστορίας για Αμερικανάκια", "Φιλοσοφίας μετ' ευτελείας". Θεαματικά υπήρξαν και τα ερευνητικά επιτεύγματα. Επιφανείς εκπρόσωποι της σχολής της Φραγκουδακφούρτης, διδάκτορες των ΙΕΚ Tuppermann, μεσήλικες φεμινίστριες του ιστορικού αναθεωρητισμού, διαχρονικοί ακαδημαϊκοί λομπίστες της ομάδας "Γιάννης Ενάρετος" - όλοι ρίχτηκαν στη μάχη ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς, όπως έκαναν πάντα. Υπήρχε μια μεγάλη πολιτικός να τους εμπνέει!

  Δυστυχώς το έργο αυτό δεν αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα του φθόνου και της μετριότητας. Ακόμη και σήμερα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η αποδοχή του υπουργικού θώκου εκ μέρους της κ. Βασιλοπούλου οφείλεται σε σύγχυση μεταξύ των εννοιών "Υπουργός δια βίου Μάθησης" και "Υπουργός δια βίου" σκέτο. Πάντως ο λαϊκισμός και η δεισιδαιμονία του απληροφόρητου όχλου ανέκοψαν το εθνικό τούτο έργο με βίαιο και χυδαίο τρόπο: Χλευαστικά συνθήματα, γιαούρτια, ντομάτες, αυγά μελάτα κλπ.

  Η κ. Βασιλοπούλου εγκατέλειψε την αγνώμονα πατρίδα της με Eurocopter (ευγενική προσφορά του Michael Chrysochoides). Σήμερα ζει λιτά στο μικρό της σαλέ, στις Γερμανοαυστριακές Άλπεις, όπου βρήκαν καταφύγιο και άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες: Μαντοφοράκος, Χριστέλης και Κουτσάτος οι πιο γνωστοί μεταξύ αυτών. Στη φωτογραφία προσεύχονται ομαδικά να επιστρέψουν στην Πατρίδα που τόσο νοσταλγούν (το εκκλησάκι της Παναγιάς είναι δωρεά της "ΠΡΑΚΤΩΡ κατασκευαστική" στην ορθόδοξη κοινότητα του Σλέιφουρμχ-Άμπχουντμπεργκ).

  Ωστόσο, η προσφορά της κ. Βασιλοπούλου στα ελληνικά γράμματα (όχι στον εκδοτικό οίκο του Λαμπράκη) συνεχίζεται. Αν και στην πολιτική της καριέρα αντιμετώπισε με καχυποψία τις μεγάλες αφηγήσεις, γράφει μυθιστορήματα με αυτοβιογραφικά στοιχεία και ελπίζει να αποτελέσουν παρακαταθήκη για την εθνική διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών γενεών. Αριστουργηματικά θεωρούνται "Τα μυστικά του Βούρκου", μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής για τη θητεία της στη λέσχη Bildberg, καθώς και το "Παραμύθι Χωρίς Όρια", που πραγματεύεται την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009. Η κριτική δεν υπήρξε εξίσου ευνοϊκή για το τελευταίο της βιβλίο "Ο τρελλαντώνης", καταλογίζοντάς στη συγγραφέα πρόθεση μείωσης κάποιου πολιτικού της αντιπάλου και εμμονές, τις οποίες ίσως προκάλεσε η βίαιη αποξένωσή της από τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς που φιλοτεχνούσαν την εικόνα της.

  • Ψυλλιασμένος avatar
   Ψυλλιασμένος @ Ιστορικός αναθεωρητής του μέλλοντος 01/07/2010 03:04:59

   Πολύ καλό αλλά παρέλειψες να αναφέρεις τον βίο και την πολιτεία της κ. Διαμάντως Βασιλοπούλου στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο, όπου μερικοί κεκεντρεχείς διαδίδουν ότι ανέπτυξε στενές σχέσεις του τύπου One Night Stand, με την καλή έννοια, με πλείστους όσους Ευρωβουλευτές, εννοείται μόνο straight.

 22. Κικη avatar
  Κικη 01/07/2010 00:15:15

  Αγαπημενο παιδι του συγκροτηματος,η μανταμ,οπως και ολοι οι ελληνοφωνοι χωρις πτυχια καθηγητες πανεπιστημιου.Αν καλοεξετασεις ποιους αγαπαει το συγκροτημα θα καταλαβεις και τι εκπροσωπουν.Ας πουμε ,Ευθυμιου,Διαμαντοπουλου,Παγκαλος,Σημιτης,Ρεπουση,Δραγωνα,Φραγκουδακη,ολοι αστερια της κοινωνικης και πολιτικης ζωης της χωρας,εμεις οι ηλιθιοι που τους ψηφιζουμε,γενικα λεω πως εκλεγονται .

 23. anhsyxos thrakas avatar
  anhsyxos thrakas 01/07/2010 00:27:57

  Διαμαντοπούλου, Ρεπούση, Δραγώνα, Φραγκουδάκη.ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.Την ετυμηγορία αφήνω στον κοινό Ελλήνα να την φανταστεί...

 24. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/07/2010 00:35:16

  Μιας και μου τους θύμισες όλους αυτούς τους ακατάρτιστους ή εγκάθετους, εκείνη η περιβόητη πρώην ευρωβουλευτίνα πουλέν του ΓΑΠ, η Μαίρη Ματσούκα τι γίνεται άραγε; Επέστρεψε στη κοσμοτέ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.