#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2008 04:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα αποικιοκρατία

Οι Έλληνες δεν μισούν τους Γερμανούς. Ούτε ως έθνος, ούτε ως κουλτούρα, ούτε ως ευρωπαϊκή δύναμη. Οι Έλληνες είναι ένας φιλικός λαός για τους Γερμανούς. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Αυτή η χώρα, η δική μας χώρα, εκποιείται. Καταλαμβάνεται σε καιρός ειρήνης, χωρίς πόλεμο, χωρίς συγκρούσεις, με κάποιες προσχηματικές διαδικασίες. Η κυβέρνηση υπογράφει συμβόλαιο παράδοσης των σημαντικότερων μεριδίων (και των πιο κερδοφόρων) της δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα η Ελλάδα σωρεύει χρέη, δάνεια, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Το μέλλον της προδιαγράφεται έτσι με μαθηματικούς πλέον υπολογισμούς «σκοτεινό». Μετά τα «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας είναι λογικό να πωληθούν η εθνική της ανεξαρτησία, τα εδάφη της, οι πολίτες της και ο πολιτισμός της. Οι φιλελεύθεροι της ΝΔ μοιάζουν με τους Ρωμαίους στρατιώτες στον Γολγοθά. «Διαμεριζόμενοι δε τα ιμάτια αυτού έβαλον κλήρους».

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα διαφορετικό από τη συγχώνευση μιας εταιρείας με μια άλλη μεγαλύτερη. Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν μιλάμε για εταιρείες, αλλά για κράτη – έθνη. Η Γερμανία παίζει σήμερα κυρίαρχο ρόλο στην Ευρώπη. Έχασε δυο παγκόσμιους πολέμους, αλλά τελικά κέρδισε με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο, τους στόχους της: την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη και στη συνέχεια μια «συμφωνία γιγάντων» με την Ρωσία. Αρωγοί της αυτή τη φορά οι «μπελάδες» του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Έλληνες! Η κυβέρνηση Καραμανλή και οι «φιλελεύθεροι» έσπευσαν να πουν «ναι», αντί για  «όχι». Τώρα, όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, το καλύτερο για τους Έλληνες είναι να μάθουν να μιλούν γερμανικά, όπως και ο επόμενος διευθυντής του ΟΤΕ ελληνικά…

Μ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 18/05/2008 08:57:16

  Factorx –Μήπως θες να μας πεις τώρα ότι η Ντόρα η ο Άκης (μετα τα S-300) θα πάρουν τωρα το εργοστάσιο κατασκευής τον Leopard .
  Bedzie wesolo z wesola wdowka I ze starym palantem .

 2. maki avatar
  maki 18/05/2008 10:38:27

  Κάποτε υπήρχε στην Ελληνική Βουλή το Ρωσικό Κόμμα, το Αγγλικό και το Γαλικό..... Το Γαλικό τι έγινε τελικα? Μιας και δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ελληνική πολιτική?
  Και όποιος μπορεί να μου λύσει την απορία γιατί όπως αναφέρεται στον γερμανικό τύπο (από το greece-salonika.blogspot) η συμφωνία για τον ΟΤΕ και οι φήμες για την εξαγορά και μεριδίου της αμερικανικής Sprint Nextel προκάλεσαν μείωση της τιμής της μετοχής της Deutsche Telekom?

 3. gian.gko avatar
  gian.gko 18/05/2008 10:42:34

  περι νεας αποικιοκρατια ο λογος και σκεφτομαι πως η εξωτερικη πολιτικη και η διπλωματια της κυβερνησης Καραμανλη εξαντλειται οχι σε στρατηγικες συμμαχιες αλλα αλλα σε θεμελιωδη ξεπουληματα.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/05/2008 10:47:30

  Πέρα απο όσα διαβάζω, άλλα πολύ σωστά και άλλα λίγο, άς μου επιτραπεί να προσθέσω μία ακόμα σκέψη που βασίζεται στην ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ στατιστικής και υπολογισμών απώλειας εργατωρών, δουλειάς, παραγωγής και οικονομίας ιδιωτικής και δημοσίας απο τα γνωστά ινστιτούτα ΕμΑρΜπί και βάλε, που οφείλονται στις τελευταίες άπειρες απεργίες, στάσεις εργασίας, αλλά και στον γνωστό κανόνα του δημοσίου "ενας εργάζεται και 12 τον βλέπουν".

  Πιστεύω δηλαδή, γνωρίζοντας την δουλειά και στην Γερμανία και άν οι Γερμανοί δέν έχουν αλλάξει απο παλιά, ότι, οι Έλληνες που διαμαρτύρονται απο ανέκαθεν, είναι ότι, θα τους κοπούν τα διάφορα που τους κάνουν να διαφέρουν στην δουλειά και στην περι δουλειάς αντίληψη απο τους υπολοίπους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Εμείς εδώ στην Ελλάδα το λέμε "να σφίξουν οι κώλοι". Οι Γερμανοί το λένε "Ordnung muss sein".

  ΠΕΛΙΑΣ

 5. Spiros avatar
  Spiros 18/05/2008 10:54:50

  Kalo to arthro sou Factorx, alla tin ellada den tin katoikoun mauroi. Tha itan pio sosto na evazes ti photografia kapoiou simpolitou sou h kapoiou apo tous 300 tis voulis

 6. agrotis avatar
  agrotis 18/05/2008 11:07:05

  Πελία,
  αναφέρεσαι στη δουλειά ή στη δουλεία ;

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/05/2008 11:38:18

  Από την παρατήρηση της ελληνικής κοινωνίας αποκομίζω την εντύπωση ότι αν πρότειναν στους Έλληνες να τους δίνουν 1500 Ευρώ το μήνα και να τους τα πάρουν όλα θα το δέχονταν. Δεν ενδιαφέρεται κανένας εκτός από μερικούς στα blogs και στα forums. Επίσης και οι βολεμένοι κλεφταράδες (περίπου 1%) που εκπροσωπούνται από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται να μη χάσουν τα προνόμιά τους.

  Σαν Έλληνα με ενοχλεί το ξεπούλημα του ΟΤΕ καθώς και το σχειδαζόμενο της ΔΕΗ όπως και η καταστροφή της Ολυμπιακής. Θα προτιμούσα να εκδιωχτούν όλοι οι αλητες από αυτόν, να έχει το κράτος το 51% των μετοχών και να δουλεύει ο ανταγωνισμός. Όπως ακριβώς έγινε και με τα κινητά. Είχαμε 2 εταιρίες στην αρχή και ο ΟΤΕ μπήκε αργότερα. Ο ανταγωνισμός έριξε τις τιμές μέχρι που αποχώρησαν οι Νορβηγοί από την cosmote, η cosmote τα βρήκε με τις άλλες εταιρίες και σταμάτησε η πτώση των τιμών. Τώρα θα αρχίσει άλλη πτώση λόγω τηλεφωνίας μέσω internet αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο.

 8. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 18/05/2008 13:21:37

  Πως όμως θα πετάξει τους 500 και τόσους βολεμένους υποπράκτορες ο Τάκης από την ΔΕΗ όταν αυτοί όλοι τους εξυπηρετούν της «ξένες δυνάμεις» δηλ. τον Σταμάτη ,Κυριάκο ,Άκη,ΓΑΠ κλπ και ο Σανίδας ,Κολοκωστας κλπ τους προστάται και τους κάνει ήρωες ?
  Ας βάνει χεράκι στον Τάκη ,καρα.. της ΡΑΕ και για να δουν τα ματάκια σας τσίρκο

 9. evlatis avatar
  evlatis 18/05/2008 14:06:53

  Κύριε Factorx τώρα αντιλήφθηκες τι σημαίνει αποικιοκρατία; Τόσα χρόνια οι έλληνες με το κυνήγι να βρουν κάποιο κοινοτικό πόρο ξέχασαν τι σημαίνει εθνική επένδυση και βιομηχανική ανάπτυξη. Τι τους πέρασες τους ευρωπαίους ηλίθιους; Τώρα ήλθε η ώρα των πληρωμών!!!!!

 10. Anonymous avatar
  Anonymous 18/05/2008 14:55:06

  Οι εγκάθετοι της bildinmerg,
  Αλογοσκούφης, ΚΑΚ, ΓΑΠ, κλπ
  υλοποιούν τα σχέδια που τους επέβαλαν οι ξένοι.
  Τι τους νοιάζει αυτούς;
  Αυτοί κουράστηκεαν για να φτιάξουν αυτή την κρατική περιουσία;

 11. μανώλης avatar
  μανώλης 18/05/2008 15:44:40

  "...Ο ΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΥΤΕ ΟΥΤΕ, ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΜΟΥ."
  Έχεις τα δίκια σου ανώνυμε 2.08, όπως όμως έχουν τα δίκια τους και οι συμπατριώτες μας (κηφήνες τους λες εσυ)
  που φωνάζοουν για ξεπουλήματα κτλ.
  Γιατί τι ζητάνε οι άνθρωποι; Να συνεχισθεί (και συντηρηθεί) η ίδια κατάσταση που επικρατεί στην ωραία μας χώρα 180 τοσα χρόνια τώρα, απο τότε που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος.
  Και οσο για τους Γερμανούς Διευθυντάδες της D.T. που θα έρθουν για να διευθύνουν τον ΟΤΕ, είναι βαθειά νυχτωμένοι αν νομίζουν οτι θα τα βγάλουν εύκολα πέρα στην Ελληνική πραγματικότητα. Ή θα προσαρμοσθούν ή θα τα μαζέψουν και θα φύγουν νύχτα. Άλλωστε... εδώ ειναι Βαλκάνια, δεν ειναι παίξε γέλασε.

 12. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 19/05/2008 10:33:23

  Aγρότη,

  άν όλοι οι Έλληνες που πήγαν τις δεκαετίες 50-60 στην Γερμανία έγιναν δούλοι, όπως ο Καζαντζίδης, τότε όντως εμείς εδώ μείναμε ελεύθεροι. Και ξεβράκωτοι.

  Ζήτα στα βιβλιοπωλεία ένα βιβλίο του Χαριτόπουλου. Έχει τίτλο "το εγχειρίδιον της βλακείας". Εκεί θα βρείς περισσότερα στο ερώτημά σου.

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.