#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/01/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μόνη λύση είναι οι εκλογές (με τα άλλα απλώς χάνουμε χρόνο)Αίφνης όλοι αρχίζουν να βλέπουν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα:

-Οι FTD, διαπιστώνουν ότι «η ελληνική οικονομία πεθαίνει»!

Suddeutsche Zeitung  παραδέχεται ότι «Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Το μέλλον φαίνεται ολοένα και πιο δυσοίωνο στους Έλληνες. Το πρώτο από τα πακέτα διάσωσης ετοιμάστηκε πριν από ενάμισυ χρόνο, αλλά τα πακέτα αυτά δεν κατάφεραν να σώσουν κανέναν. Απεναντίας, η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει μήνα με το μήνα.»

Antony Faiola  της Washington Post , γράφει: "Η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμά της και να εξασφαλίσει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης. Παρ' όλα αυτά η οικονομία της  βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 18,8% από 13,3% που ήταν  μόλις πριν από ένα χρόνο",

Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank δηλώνει: «Τα μέτρα ήταν υπερβολικά σκληρά. Η χώρα έκανε περικοπές μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερος χρόνος προκειμένου να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της μέσω μεταρρυθμίσεων που ευνοούν την ανάπτυξη, όπως είναι τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας και μια πιο αποτελεσματική διοίκηση».

-Η Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά «ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισεκατομμυρίων» ευρώ η βοήθεια προς την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή της  στο Βερολίνο,  

-Tο Spiegel Online, με ...έκπληξη διαπίστωνε: «Μπορεί οι γείτονες να υποφέρουν, όμως η ευρω-κρίση έχει δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν τη γερμανική οικονομία, αφού τα ομόλογά της είναι περιζήτητα, η ανεργία είναι χαμηλή και οι εξαγωγές έχουν εκτοξευθεί» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του του Γερμανικού περιοδικού Spiegel! «Η Γερμανία απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς οι τράπεζες πληρώνουν για να την δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους. Μοιάζει με παραμύθι, αλλά τη Δευτέρα συνέβη», αναφέρει το δημοσίευμα, για το δανεισμό 3,9 δισ. ευρώ με το απίστευτο επιτόκιο του -0,01%.

-Κοντά σ’ αυτούς το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο του Βενιζέλου επιβεβαίωσε με αριθμούς την αποτυχία και του 2011.  «Το  έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος Νοεμβρίου του 2011 ανήλθε σε 22,8 δις  ευρώ (10,4% του ΑΕΠ), ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται στα 6,6 δισ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου.»  Δηλαδή, αν το κράτος ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του, το έλλειμμα ίσως έφτανε και πάνω από το 13% του ΑΕΠ!

Υπάρχουν και πολλά άλλα δημοσιεύματα, αλλά δεν έχει νόημα η παράθεσή τους.

Τώρα τι περιμένουν; Να τους πούμε μπράβο για τις καθυστερημένες διαπιστώσεις τους; Ετσι, όπως, πάνε σε λίγο θα μας μοιρολογήσουν κιόλας.

Ποιό είναι το συμπέρασμα:

1.- Η Ελλάδα (με τεράστια ευθύνη του Γεωργίου Β του Ελάσσονος) υπέστη μια οικονομική καταστροφή και βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής κατάρρευσης.

2.- Τέτοια βίαια προγράμματα λιτότητας δεν έχουν επιβληθεί ποτέ και σε κανέναν άλλο λαό της Ευρώπης. Πρόκειται για την πιο άγρια μεταπολεμική βαρβαρότητα.

3.-Η συνέχιση του προγράμματος της Τρόϊκα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Όπως και η συζήτηση για νέα μέτρα. Τα νέα μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και η αντιμετώπισή της θα απαιτήσει νέα μέτρα. Πρόκειται για ένα βίαιο σπιράλ θανάτου.

4.- Μόλις και εφ΄όσον ολοκληρωθεί το PSI, η χώρα να πάει αμέσως σε εκλογές για να πάρει μια ανάσα. Τα κόμματα να πούνε την αλήθεια στο λαό και εμείς οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας. Όχι άλλα «λεφτά υπάρχουν». Όμως, της Καθάρσεως και της Λυτρώσεως  πρέπει να προηγηθεί η Νέμεσις....

5. Η νέα Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της χώρας. Αρκετά με τις πομφόλυγες της παγκόσμιας διακυβέρνησης.  Ένα σχέδιο για την Ελλάδα,  το οποίο να είναι  ρεαλιστικό. Ας ματώσουμε για να το υλοποιήσουμε, αλλά τουλάχιστον να έχουμε ελπίδα. Αυτή την ελπίδα πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς.

ΚΡ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 12/01/2012 12:16:54

  Συμφωνώ απόλυτα κε Ροδινέ.

  Ελπίδα θα υπάρξει με ανάπτυξη. Για να γυρίσει το γέλιο στα χείλη μας. Ειδάλλως, δεν μας βλέπω καθόλου καλά.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/01/2012 12:38:44

  Ἐκλογές ΤΩΡΑ!!!

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/01/2012 14:25:10

   Εκλογές ΤΩΡΑ!!!

 3. εξυπνάκιας avatar
  εξυπνάκιας 12/01/2012 12:44:03

  οταν ζήτησε ο γαπ εκλογές κατουρήθηκε ολος ο πλανήτης πάνω του..απο τον τσίπρα και τον φαήλο μέχρι τον ομπάμα. τώρα παίξτε το μάγκες

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ εξυπνάκιας 12/01/2012 18:06:25

   Δεν ήταν εκλογές ο εκβιασμός του ΓΑΠ πρακτορίσκο...

   • εξυπνάκιας avatar
    εξυπνάκιας @ Γεώργιος Τ. 12/01/2012 18:56:24

    σώπα ρε..το δημοψήφισμα τι είναι?

    • Τιγράνης avatar
     Τιγράνης @ εξυπνάκιας 12/01/2012 19:26:25

     Όσο και αν σε εκπλήσσει το δημοψήφισμα δεν είναι εκλογές. Αναρωτιέμαι όμως ρε παιδί μου, λοβοτομή σου έχουν κάνει και υπερασπίζεσαι τον ΓΑΠ ή απλώς τρως ψωμάκι του Θεού και πάνω στο άγχος του να βγάλεις τον φαιοπράσινο επιούσιο μπέρδεψες το δικό σου συμφέρον με το συμφέρον της πατρίδας; Σε κάθε περίπτωση κηρύσσεσαι αυθωρεί και παραχρήμα είδος προς εξαφάνιση, άρα και προστατευόμενο από τη διεθνή νομοθεσία με την κωδική ονομασία Gapaetus Stultus.

     • εξυπνάκιας avatar
      εξυπνάκιας @ Τιγράνης 12/01/2012 19:30:28

      οπως τα λες ψηφοφόρε του ψωμιάδη και του βουλγαράκη

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ εξυπνάκιας 12/01/2012 19:43:54

      Πόθεν το άκυρο συμπέρασμα; Γενικά να σου πω ότι απεχθάνομαι οτιδήποτε το πασοκογενές, είτε αυτό ανήκει στο ΠΑΣΟΚ είτε στη ΝΔ (και έχει ουκ ολίγους κι εκεί) είτε οπουδήποτε. Εγώ στηρίζω Σαμαρά, με έχει πείσει και τον εμπιστεύομαι, εσύ όμως ρε αθεόφοβε, αμετανόητος γαπαετός; Φάε τώρα που μπορείς, φτιάξε και κανα δυο καμπούρες όπως οι καμήλες για να ΄χεις απόθεμα, γιατί τι πάρτι στρουθίον μου τελειώνει... Κι ο κλωβός πλησιάζει επικίνδυνα...

     • flou avatar
      flou @ Τιγράνης 12/01/2012 19:51:09

      Tιγράνη άστον, είναι τιραμολάκι, αποπαίδι του παλιού τιραμόλα, αν τον θυμάσαι εδώ.

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 12/01/2012 12:48:54

  Εξυπνάκια,
  O ΓΑΠ, όπως λές, δεν ζήτησε ποτέ εκλογές.
  Ενα δημοψήφισμα, αν θυμάμαι καλά σκέφτηκε να κάνει, και στη συνέχεια δεν ήξερε πως να το μαζέψει.
  Και αντι να κάνει εκλογές,την....έκανε από την Πρωθυπουργία.
  Ο ....γενναίος!

  • εξυπνάκιας avatar
   εξυπνάκιας @ Κώστας Ροδινός 12/01/2012 19:01:08

   εγω ξέρω ροδινέ ότι οταν ο ΓΑΠ ζήτησε δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση ΟΛΟΙ κρυφτήκαν...βρίζουμε το μνημόνιο και τον μπένυ και οταν μας πετάν την καυτή πατάτα στα χέρια πουλάμε τρελίτσα

   • alakran avatar
    alakran @ εξυπνάκιας 12/01/2012 19:13:39

    Oι μόνοι που δεν ¨κρυφτήκαν¨ ήταν οι βουλευτές του Πασόκ οι οποίοι μετά το θρίαμβο(!!!) των Καννών διεμήνυσαν στην αρχηγάρα σου ότι τον στηρίζουν μόνο αν δεσμευθεί ότι θα φύγει (πασοκική παγκόσμια πρωτοτυπία)!
    Και το δημοψήφισμα-επειδή δεν τα θυμάσαι καλά-αφορούσε το ευρώ ή τη δραχμή (με τους πασοκικούς όρους πάντα).
    Τον Γαπ και τον Μπένι τους βρίζαμε και θα τους βρίζουμε στο μέλλον,γιατί η ¨καυτή πατάτα¨ είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ δημιούργημα.
    Και εκτός αυτών των δύο, προσωπικά θα βρίζω και όλους τους κάφρους που τους ψήφισαν και τους στηρίζουν μέχρι τώρα!

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 12/01/2012 13:01:10

  Νατα μας το ΓΑΠακια ζητουν και τα ρεστα για τις βλακειες του ΓΑΠ !Αυτος που κατουρηθηκε πανω του ηταν ο ΓΑΠ και ο Μπενυ μετα τις Καννες και το χ@@@μο που τους εκανε το Μερκοζι και παραιτηθηκε για να ρυθμιζει τα πραγματα απο τα παρασκηνια μιας και η βασιλομητωρ ετσι εχει μαθει 30 χρονια τωρα !Αμ δε του βγηκε αλλιως το πραγμα και τωρα γλυφει εκει που εφτυνε τους δελφινους !

 6. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 12/01/2012 13:05:53

  Καλά πότε ζήτησε εκλογές ο ΓΑΠ και δεν το πήραμε είδηση ?

  • juliet avatar
   juliet @ ΙΑΣΩΝ 12/01/2012 13:29:51

   Οι άνδρες δεν μιλούν πολύ .....Βοσκόπουλος

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΙΑΣΩΝ 12/01/2012 13:41:28

   Χα, χα, χα! δεν ξέρουν καν τη διαφορά μεταξύ εκλογών και δημοψηφίσματος.

   • juliet avatar
    juliet @ Νίκος Αργεάδης 12/01/2012 14:13:13

    Το ίδιο είναι ...Δημοψήφισμα = ψηφίζουνε άρα στήνουν κάλπες .
    Εκλογές= κάλπες
    Μετά από τόσα χρόνια αρχίζω να σκέφτομαι ...σαν τη πράσινη ομάδα ...Aλλοστε τόπε και ο εξυπνάκιας όλοι είναι εξαρτημένοι από το χόρτο(βλήτο) τον Γαπ.Ολος ο κόσμος υποκλίνεται στο μεγαλείο της πολιτικής του εμβέλειας .

    • εξυπνάκιας avatar
     εξυπνάκιας @ juliet 12/01/2012 19:06:10

     ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ=λέω τη γνώμη μου για τη δανειακή σύμβαση [τρέμεις μόνο με τη σκέψη] ΕΚΛΟΓΕΣ= ελπίζω να με διορίσει το κόμμα που ψηφίζω ,αν εκλεγεί

     • juliet avatar
      juliet @ εξυπνάκιας 12/01/2012 20:28:10

      Εξυπνάκια ,γιατί να τρέμουμε;Εσείς ελπίζετε ;Γιατί δεν τρέμουμε και ούτε ελπίζουμε. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ζωή που μας πήραν για δικό τους και μόνο όφελος.Κάποιοι δεν πίστέψαν ποτέ την πρασινάδα ,την θεώρησαν ανθιυγεινή ένεκα υγρασίας και παρασίτων.Και να ξέρεις ότι οταν θα γίνουν εκλογές , θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την τιμωρία όλων όσων παίξανε ζάρια την ζωή μας και την Πατρίδα μας.

 7. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 12/01/2012 13:07:09

  Οι εκλογες αποτελουν φυσικα την μοναδικη διεξοδο για καθε δημοκρατικη κοινωνια, γι' αυτο τις τρεμουν οι δοσιλογοι που εχουν υφαρπασει την εξουσια με νομικιστικα ψευτοσυνταγματικα τερτιπια, κλπ. Ειναι τετοια η αθλιοτητα τους ωστε εφτασαν, δια στοματος Καψη, να τις χαρακτηριζουν ως "επικινδυνες σ' αυτη τη φαση" ! Ομως, οι εκλογες χωρις σαφεις πολιτικες θεσεις που θα διαφοροποιουν με σαφηνεια τους μεν απο τους δε και που θα βασιζονται μονο σε συναισθηματικα "οπαδικα" κριτηρια δεν προκειται να επιλυσουν τα πραγματικα προβληματα του τοπου. Καλο ειναι λοιπον να διαβασουν προσεχτικα ορισμενοι τις εξαιρετικες επισημανσεις του "Επωνυμου" που δημοσιευονται στο σημερινο ANTINEWS (με τιτλο "Η αληθεια για το αγγλικο δικαιο").

 8. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 12/01/2012 13:07:39

  Η αναντιστοιχία κυβερνώντων-πολιτών βγάζει μάτι ακόμα... κι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Υπό αυτές τις συνθήκες το δικαίωμα στις εκλογές αποτελεί ύψιστο πολιτειακό ζήτημα και η, έστω και προσωρινή, άρση του μεταβάλλει καίρια τη μορφή του πολιτεύματος μας.

 9. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/01/2012 13:18:18

  Ἒχεις δίκιο ἐξυπνάκια, πράγματι ζήτησε ἐκλογές ὁ G.A.P.,καί γιά τήν ἀκρίβεια τίς ζήτησε πολλές φορές μέχρι τό Νοέμβρη τοῦ 2009 πού τίς κέρδισε τελικά καί φτάσαμε ἐδῶ πού φτάσαμε, νά κλαῖμε πάνω στά ἀποκαϊδια...

 10. βορειος avatar
  βορειος 12/01/2012 14:01:45

  οι εκλογες ειναι πολυτελεια, ετσι ειπε ο κυβερνητικος εκπροσωπος πριν λιγο οπως διαβασα σε ενα αλλο σαιτ, επ αυτου τι εχει να πει και να κανει η Νεα Δημοκρατια?

  • juliet avatar
   juliet @ βορειος 12/01/2012 14:16:04

   Εγώ λέω ότι μέσα στη μιζέρια έχουνε ανάγκη την πολυτέλεια!!!!!!!!!

 11. juliet avatar
  juliet 12/01/2012 14:28:48

  Εχουν αρχίσει από καιρό μαγειρεύματα για ανασχηματισμό.Θα σας δώσω και ένα από τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν, αν γίνει.....Μπεγλίτης.

 12. Mara avatar
  Mara 12/01/2012 14:57:19

  Aγαπητέ Κώστα, αυτή θα είναι η εξέλιξη όπως πολύ σωστά την περιγράφεις.
  Είναι μονόδρομος. Θέλουν δεν θέλουν τις εκλογές (και μάλιστα άμεσα...) δεν θα τις αποφύγουν.
  Δεν τους βγαίνει τίποτα...
  Όσο για την χρεωκοπία? Ναί, την έχουμε σίγουρη. Αλλά δεν θα καταφέρουν να μας επιβάλλουν τον τρόπο που θα χρεωκοπήσουμε. Έναν τρόπο που συμφέρει μόνο τους ίδιους και μας αφανίζει ολοκληρωτικά.
  Συστήνω ψυχραιμία και αισιοδοξία!

 13. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 12/01/2012 18:39:44

  Τώρα εγώ, που σε όλες τις αναρτήσεις όταν έκανα κάποιο σχόλιο και έλεγα εκλογές τώρα, γιατί αισθάνομαι μ..........ς που αρκετοί εμένα και κάποιους άλλους από τους ανωτέρω σχολιαστές, μας την έπεφταν κάποιοι δήθεν υπερΣαμαρικοί ως μεμψίμοιρους, φοβικούς, κ.λ.π.
  Τέλος πάντων, συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο και υπερθεματίζω. Εκλογές άμεσα, πριν το Πάσχα. Οι Έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ο Σαμαράς να πρι τα πράγματα με το όνομά τους. Μετά θα είναι αργά. Ο χρόνος τελειώνει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 13/01/2012 00:20:52

   Ποιο... Πάσχα, αγαπητέ; Αυτό είναι το "άμεσα"; Ούτε στα μέσα Γενάρη δεν είμαστε!

   • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
    ΘΟΔΩΡΟΣ Κ @ Αυριανιστής 13/01/2012 14:56:11

    Ναι με απλή αριθμητική το πριν το Πάσχα είναι ΠΛΕΟΝ άμεσα. Βάλτα κάτω και θα δεις ότι θέλουμε 30-40 μέρες, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να τελειώσει ή υπόθεση PSI και υπογραφή σύμβασης. Θέλει ένα μήνα (εκ του νόμου) από την προκήρυξη τους για να διεξαχθούν, ΟΠΟΤΕ μέσα Μαρτίου ή αρχές Απριλίου. Που λοιπόν είδες το παράλογο; Εκτός αν εννοείς να γίνουν εκλογές χωρίς υπογραφή σύμβασης. Αυτό εγώ το έλεγα πριν τρεις μήνες, τώρα όμως μάλλον είναι αργά. Και πάλι όμως είναι μια σεβαστή άποψη αλλά θέλει πολλά κιλά α.....α για να την υλοποιήσει κάποιος και φυσικά να έχει και εναλλακτικές (π.χ Ρώσους, Κινέζους, κ.λ.π). Από αυτές όμως χάσαμε ένα πρωθυπουργό, όταν όλο το σύστημα (εσωτερικό & εξωτερικό) έπεσε πάνω του. Είναι γνωστά αυτά. Να μη τα ξαναλέμε τσάμπα.

 14. dimitris avatar
  dimitris 12/01/2012 19:58:21

  Εκλογές εδώ και ΤΩΡΑ!!

 15. juliet avatar
  juliet 12/01/2012 21:18:36

  ανθυγιεινή....
  κεκτημένη ταχύτητα

  • εξυπνάκιας avatar
   εξυπνάκιας @ juliet 13/01/2012 09:33:12

   απαιτείς-θέλεις-ελπίζεις ..αλλά οταν σου λένε να ψηφίσεις για τη δανειακή σύμβαση και το ευρώ παθαίνεις υπόταση

   • juliet avatar
    juliet @ εξυπνάκιας 13/01/2012 16:25:21

    Δεν ψηφίζω τη λεηλασία των συνταξιούχων και των εργαζομένων για τη πληρωμή των νεοταξικών ανθρωποειδών.Οσο για το ευρώ οι ίδιοι που έστρωσαν το τραπέζι για το φαγοπότι οι ίδιοι τώρα θέλουνε να μαζέψουνε ΚΑΙ τ΄αποφάγια .Τότε με ρώτησαν αν ήθελα το ευρώ;Πανηγύριζαν για το φαγοπότι που ετοίμαζαν.Οσο για την υπόταση έπεσες σε άνθρωπο που έχει νορμαλ πίεση .Μάλλον η δική σου πίεση έχει διακυμάνσεις ,το πολύ φαγοπότι δημιουργεί παρενέργειες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.