#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2010 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μπούρκα συνεχίζει να διχάζειΗ Ισπανία είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που μπήκε στο χορό των συζητήσεων αναφορικά με την απαγόρευση της ισλαμικής μπούρκα σε δημόσιους χώρους. Το σκεπτικό της υπό συζήτηση απαγόρευσης είναι πως το ισλαμικό αυτό ένδυμα θεωρείται ως υποβάθμιση της γυναικείας αξιοπρέπειας. Τα κυβερνητικά στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας αφήνουν να εννοηθεί πως θα στηρίξουν τη πρόταση που έκανε το Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης, νομοθετώντας υπέρ της απαγόρευσης, εκτός και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός από τα δικαστήρια. Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Francisco Caamano, «Ενδύματα όπως είναι η μπούρκα, δεν συμβαδίζουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Άλλα καλύμματα της κεφαλής δεν θα συμπεριληφθούν στις απαγορεύσεις, καθώς αποτελούν παραδοσιακό ισπανικό ένδυμα, με τις γυναίκες να σκεπάζουν το κεφάλι τους, ειδικά όταν εκκλησιάζονται, με την ισπανική «μαντίλα». Από τη πλευρά του, ο  εκπρόσωπος της ισλαμικής κοινότητας της Ισπανίας αποκαλεί τη μπούρκα «υπερβολική», αλλά διαφωνεί με τη πρόταση απαγόρευσης, καθώς όπως λέει, οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής.

Άλλες χώρες που συζητούν το ζήτημα της απαγόρευσης της μπούρκα σε δημόσιους χώρους είναι το Βέλγιο, η Ολλανδία, και η Γαλλία.

Εν τω μεταξύ στην Αγγλία, η Λονδρέζα Nesrine Malik γράφει σε εφημερίδα πως αν και στην αρχή αντιτέθηκε στην επιβολή των γονέων της να φοράει τη μπούρκα, σήμερα θεωρεί πως «Η ομοιόμορφη μαύρη ενδυμασία προσδίδει ένα αίσθημα ισότητας και παίζει ισορροπητικό κοινωνικό ρόλο… είναι άνετη». Απαιτεί λοιπόν να έχει το δικαίωμα να τη φοράει όπου και όποτε επιθυμεί, ενώ θεωρεί μια τυχόν απαγόρευση, εξίσου καταπιεστική με αυτήν που ισχύει (απ` την ανάποδη) στη Σαουδική Αραβία. Κατηγορεί μάλιστα την πανευρωπαϊκή τάση της απαγόρευσης των ισλαμικών πέπλων ως «ρατσισμό υπό την κάλυψη της απελευθέρωσης». Και συνεχίζει λέγοντας πως: «Πρόκειται για μια μίξη ισλαμοφοβίας, δήθεν  φεμινισμού, και ξεπερασμένων εθνικιστικών αισθημάτων, που συντελούν στη δαιμονοποίηση των μουσουλμάνων γυναικών… το να εξαναγκάζεις μια γυναίκα να αποκαλύπτει το πρόσωπο της είναι εξίσου καταπιεστικό με το να την εξαναγκάζεις να το καλύπτει», καταλήγει.

ΑΡ, Daily Telegraph

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 20/07/2010 07:59:45

  Η Νασρίν Μαλίκ έχει δίκιο σε όλα όσα γράφει. Μια γυναίκα που επιλέγει να φοράει μπούρκα ή νικάμπ, πρέπει να μπορεί να τη φοράει. Δεν νοείται τα ευρωπαϊκά κράτη, τα κράτη δικαίου, τα κράτη που βάσισαν τον νομικό τους πολιτισμό πάνω στο habeas corpus, να νομοθετούν εναντίον ενός και μόνο είδους ενδυμασίας, ενώ παράλληλα να ανέχονται, ή και να προτρέπουν -μέσω των ΜΜΕ- τους ανθρώπους στη μόδα για ανορεξικούς και τροτέζες. Έχετε δει πώς ντύνονται οι 15ρες μαθήτριες σήμερα; Και πώς βάφονται; Τύφλα νά'χει η Τζούλια!

  Αλλά, εκεί όπου έχει δίκιο ο νομοθέτης είναι η απαγόρευση κάλυψης τού προσώπου. Δεν επιτρέπεται σε έναν δημόσιο χώρο, ένας πολίτης μιας χώρας να έχει καλυμμένο το κεφάλι του με τρόπο που να ακυρώνει το πρόσωπό του. Όταν πηγαίνω σε μια υπηρεσία, για οποιαδήποτε υπόθεση που απαιτεί κάτι παραπάνω από μια απλή συναλλαγή στο γκισέ, χαιρετώ τον υπάλληλο και του παρουσιάζομαι: Χαίρετε, είμαι ο τάδε. Με ποιο δικαίωμα μια θρήσκα μουσουλμάνα αρνείται να μας παρουσιαστεί; Δεν μπορείς να ζητάς τα δικαιώματα ενός πολίτη και να σνομπάρεις όλα τα υπόλοιπα μέλη τής κοινωνίας.

  Στο κάτω-κάτω, η λογική πίσω από την κάλυψη τού προσώπου είναι ότι κάθε άντρας είναι ένας δυνητικός κτηνώδης βιαστής, ενώ κάθε γυναίκα που δεν καλύπτει το πρόσωπό της είναι είτε άσχημη, είτε ελευθέρων ηθών, και μόνο οι Μουσουλμάνες με καλυμμένο το πρόσωπο είναι ΚΑΙ όμορφες ΚΑΙ ενάρετες. Αυτή η λογική είναι προσβλητική απέναντι σε όλους μας.

  Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα ακόμα, αλλά αν αποκτήσουμε, προτείνω α) να μη μιλάμε, ούτε να εξυπηρετούμε γυναίκες που θα έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους και β) να τους πατάμε μια μηνυσάρα για έργω εξύβριση κάθε φορά που θα τις βλέπουμε στον δρόμο. Αναφέρομαι στις γυναίκες που έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους, όχι το κεφάλι τους, ή όσες φορούν άλλου είδους ισλαμικές ενδυμασίες.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Στέργιος 20/07/2010 12:38:37

   @ Στέργιος

   Η Νασρίν Μαλίκ έχει άδικο.

   1. Η μπούργκα δεν υπάρχει στη θρησκεία της, αποτελεί τοπική υπερβολή κάποιων μουσουλμάνων ιερέων.
   2. Το κάλυμμα της κεφαλής επίσης είναι αμφίβολο εαν υπάρχει στη θρησκεία της.
   3. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι μπορεί να ορίζουν το καλό ή το κακό ανάλογα με την εκπαίδευσή τους, δηλαδή να μην υπάρχει καλό ή κακό ως απόλυτη οντότητα, υπάρχει ένα θέμα: Ποιό είναι το ελάχιστο αρχικά και ποιό τελικά το βέλτιστο ποσό απαγορεύσεων που πρέπει να υπάρχει σε μια κοινωνία και ως αυτά θα οριστούν. Το ελάχιστο είναι σχετικά κοινά αποδεκτό (να αγαπάς, δηλ. να συμπαρίστασαι, να μην κλέψεις, να μην αδικήσεις, να μην σκοτώσεις, να μην βιάσεις, να μην καυγαδίσεις, να φροντίζεις τους φτωχούς και αδύνατους, τα παιδια, να μην ευτελίζεις το σώμα σου και τόσα άλλα).

   Το άριστο, μάλλον το αν απαιτείται το κάτι παραπάνω, είναι υπό συζήτηση. Όσο όμως είναι υπό συζήτηση, θα έπρεπε ο καθένας να το ανακαλύπτει εκ του μηδενός και όχι να του το επιβάλλουν με πλύση εγκεφάλου από παιδί, υπο το πρόσχημα μιας ερμηνείας...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Giorgos_T 20/07/2010 12:51:26

    Ισλαμική προπαγάνδα. Καμία σχέση. Το κάλυμμα της κεφαλής είναι υποχρεωτικότατο και η μπούργκα προαιρετική.

    Εδώ το καλό και το κακό το ορίζουμε εμείς αλλιώς και αυτοί αλλιώς. Πολύ απλά.

    Αν κάποιος έχει άλλη θρησκεία πλην Χριστιανισμού και Ιουδαϊσμού, αυτός πρέπει να πεθάνει. Υπό προϋποθέσεις, πρέπει να πεθάνεις και αν είσαι Χριστιανός ή Εβραίος.

    Στη δική μας θρησκεία δεν πρέπει να πεθάνει κανένας, ασχέτως θρησκείας. Πολύ απλά.

    Άρα, πώς ορίζουμε το καλό και το κακό με τον ίδιο τρόπο;

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Giorgos_T 20/07/2010 12:53:48

    @ Giorgos_T
    Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει αν η μπούρκα επιβάλλεται από τη θρησκεία, μπορεί να είναι συνήθεια σε κάποιες χώρες ή σε κάποιες περιοχές. Η γιαγιά μου φορούσε τσεμπέρι και ήταν Χριστιανή Ορθόδοξη! Αν η πολιτεία νομοθετήσει γενικώς περί ενδυμασίας, τότε να τα συζητήσουμε όλα. Θίγεις ένα πολύ σημαντικό θέμα: μια πολιτεία οφείλει να έχει μια ηθική ή να περιορίζεται στον απλό διαχωρισμό νόμιμου-παράνομου;

    Αυτό που εγώ υποστηρίζω ότι εν έτει 2010 δεν μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση κάποιου συγκεκριμένου τρόπου ένδυσης, όπως π.χ. κατά τη δεκαετία τού 1950 όταν όλοι οι γυμνασιόπαιδες ήταν κουρεμένοι με την ψιλή και φορούσαν πηλίκιο με το σήμα τού σχολείου τους ακόμη και εκτός ωρών μαθημάτων. Αυτό που, όμως, ΜΠΟΡΕΙ να επιβληθεί διά νόμου είναι το να έχει κάθε πολίτης πρόσωπο. Ο φερετζές ΔΕΝ νοείται να επιτρέπεται, όπως επίσης δεν πρέπει να επιτρέπεται η κουκούλα ή το κράνος που καλύπτουν το πρόσωπο.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ Giorgos_T 20/07/2010 13:43:35

    @ Επώνυμος

    Επί των διαφωνιών (με το σκεπτικό σου) σχετικά με το κάλυμμα: οι προτροπές -σε πολλές χριστιανικές ομάδες- για την ένδυση με μακρυές φούστες ως τον αστράγαλο δεν είναι η χριστιανική διδασκαλία αλλά κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μιας θρησκείας με ένα κοινωνικό πλαίσιο. Το ίδιο ισχύει και με τις ισλαμικές κοινωνίες: η Σύγχρονη έρευνα έχει δείξει πως το κάλυμμα επιβλήθηκε το μεσαίωνα και ισχύει στις ισλαμικές χώρες όπου δεν υπήρξε κοινωνική εξέλιξη. Δεν ισχύει π.χ. στην Τυνησία, ούτε στην Ιορδανία, ούτε στην Τουρκία, ούτε στο Ιράκ, στη Συρία ή στην Αίγυπτο παρά με τον τρόπο που ίσχυε η μαντήλα στην Ελλάδα ως το 1930 και μάλιστα χωρίς θρησκευτική επιταγή. Πιθανώς στο ισλάμ να υπάρχει μεγαλύτερη "ροπή" σε ερμηνείες που δίνουν βάρος στις τυπικές απαγορεύσεις, αυτό όμως απαιτεί πολλή προσοχή για να ειπωθεί.

    Σχετικά με την "σχετικότητα" καλού και κακού, είπα πως η ανατροφή ρευστοποιεί την έννοια του καλού και του κακού, διότι π.χ. σε κάποιους νομάδες είναι ηθικό να κλέψεις. Στους μεγάλους πολιτισμούς της εποχής μας όμως, υπάρχουν και βασικές κοινές, παναθρώπινες κατά κάποιο τρόπο αφετηρίες για την ανθρώπινη συμβίωση.

    Πέραν αυτών, όλα είναι ανοιχτά και δεν πρέπει να επιβάλλονται. Αυτή είναι η κεντρική μου διαφωνία, ανεξαρτήτως πολιτιστικού περιβάλλοντος.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Giorgos_T 20/07/2010 13:50:52

    Γιώργο_Τ δεν τα ξέρεις καλά κι αυτό φαίνεται από το ότι π.χ. δεν ξέρεις ότι υπάρχει ρητή εντολή του Απόστολου Παύλου για το κάλυμμα της κεφαλής της γυναικός.

    Όπως επίσης δεν ξέρεις ότι όλα αυτά θεωρούνται παρακολουθήματα της εκάστοτε κοινωνικής ηθικής. Αν στην κοινωνία του 50 μ.Χ. το σωστό για τη Χριστιανή θα ήταν να φοράει μαντήλι, στην κοινωνία του 2010 δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

    100 χρόνια πριν η φούστα μέχρι το γόνατο θα ήταν σκάνδαλο, αλλά σήμερα θεωρείται - και είναι - σεμνή.

    Στην Εκκλησία δεν έχουμε κολλήματα και ο πυρήνας της σκέψης μας και της δράσης μας είναι η ελευθερία του ανθρώπου. Στο Ισλάμ, αντιθέτως, υπάρχει τόσο η έμμεση, κοινωνική επιβολή, όσο και η άμεση, νομική επιβολή. Αυτά για τις χριστιανικές οργανώσεις που λες, είναι εντελώς αντιορθόδοξα και δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάστηκαν μόνον τα τελευταία 60 χρόνια. Καμία σχέση με Χριστιανισμό αυτή η νοοτροπία. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά έφερες ως παραδείγματα.

    Αντιθέτως, η κοινωνική και νομική επιβολή στο Ισλάμ είναι εκ των ων και ουκ άνευ. Δεν θα υπήρχε αυτή η θρησκεία χωρίς επιβολή. Αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει, τότε δεν ξέρεις το Ισλάμ. Και αν δεν ξέρεις το Ισλάμ, ίσως είναι καλύτερα να μην μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ Giorgos_T 20/07/2010 14:35:54

    @ Επώνυμος

    1α. "δεν ξέρεις ότι υπάρχει ρητή εντολή του Απόστολου Παύλου για το κάλυμμα της κεφαλής της γυναικός":

    Μόνο στην διάρκεια τελετών, για να μην σκανδαλίζονται οι άντρες, όχι έξω.

    1β. "Αν στην κοινωνία του 50 μ.Χ. το σωστό για τη Χριστιανή θα ήταν να φοράει μαντήλι, στην κοινωνία του 2010 δεν τίθεται τέτοιο θέμα".

    Κι όμως στην σύγχρονη Ορθόδοξη Ρωσία και στη σύγχρονη Καθολική Εκκλησία, το μαντήλι πολύ συνηθισμένο στις τελετές και -εν μέρει- εξηγείται πρακτικά: ανεξαρτήτως εποχής, η ομορφιά μιας γυναίκας μπορεί να αποσπάσει την προσοχή ενός άντρα (και το αντίθετο, αλλά όντως οι άντρες περισπώνται ευκολότερα από το οπτικό ερέθισμα)

    2. "Στο Ισλάμ, αντιθέτως, υπάρχει τόσο η έμμεση, κοινωνική επιβολή, όσο και η άμεση, νομική επιβολή".

    Όπου στις μουσουλμανικές χώρες ισχύει το ισλαμικό δίκαιο, πρόκειται για τη νομική φόρμα ενός εθιμικού δικαίου περί αιδούς, ανάλογα με τη δική μας "αιδώ" που θα προσβαλόταντο 1850 από τη μίνι φούστα. Ναι στο Ισλάμ υφίσταται το θέμα της διάκρισης της κρατικής εξουσίας από τη θρησκευτική εξουσία, και αυτό είναι μειονέκτημα, όμως έχουν επιδείξει μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής στο θέμα αυτό.

    Στην Τουρκία, Συρία, Ιράκ- Κουρδιστάν, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Ισραήλ (για τους Μουσουλμάνους που είναι >15%), Αίγυπτο, Λιβύη, Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο, Αλβανία, Βοσνία, ΠΓΔΜ (για τους μουσουλμάνους Αλβανούς), Ελλάδα (στη Δυτική Θράκη), Κύπρο (για την τουρκική κοινότητα), "Βόρεια Κύπρο", Βουλγαρία (για την τουρκική κοινότητα και τους Μουσουλμάνους Ρομά), και σε όλες τις πρώην σοβιετικές μουσουλμανικές δημοκρατίες (Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Καζαχστάν, Αζερμπαϊτζάν) και φυσικά στον ρωσικό Καύκασο, δεν τίθεται θέμα νομικής υποχρέωσης και στις περισσότερες έχει σταδιακά αποδυναμωθεί το ισλαμικό δίκαιο χάριν του λαϊκού δικαίου.

    3. "Αυτά για τις χριστιανικές οργανώσεις που λες, είναι εντελώς αντιορθόδοξα και δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάστηκαν μόνον τα τελευταία 60 χρόνια. Καμία σχέση με Χριστιανισμό αυτή η νοοτροπία".

    Ακριβώς, είναι αντιορθόδοξα, δεν παύουν όμως να είναι υπαρκτά και με αυτό το σκεπτικό σου εξηγώ πως η μπούργκα είναι αντι-ισλαμική επίσης.

    4. "Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά έφερες ως παραδείγματα".

    Φυσικά και όχι, αλλά εάν θες μπορώ να φέρω ως παράδειγμα τον αφορισμό του Καζαντζάκη.

    Υ.Γ. : Είμαι χριστιανός και θεωρώ πως η χριστιανική διδασκαλία είναι σαφώς πιο πνευματική από το Ισλάμ. Νομίζω όμως πως μέρος της πνευματικότητας είναι η αναγνώριση του βαθμού ποιότητας που υπάρχει σε κάθε διδασκαλία - κάτι που ανυψώνει το χριστιανισμό διότι είναι πρώτος απέναντι σε αρκετά υψηλές ποιότητες και όχι μόνος απέναντι σε κακά. Έτσι ενισχύεται η πνευματικότητα, όχι μέσα από την κατάκριση των άλλων και τη "δική μας" τελειότητα.

    Ας μην ξεχάσουμε τον αφορισμό του Καζαντζάκη από την Ελλαδική Εκκλησία. Κηδεύτηκε, αν δεν κάνω λάθος, στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Κρήτη από την Εκκλησία Της Κρήτης, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ Giorgos_T 20/07/2010 15:04:23

    ...δεν ξέρεις ότι υπάρχει ρητή εντολή του Απόστολου Παύλου για το κάλυμμα της κεφαλής της γυναικός....

    Περιεργο, αυτο το εθιμο οι ορθοδοξοι εβραιοι το κρατουν ακομη.

    Και κοσμικες εβαραιες αντι για μαντηλες χρησιμοποιουν καπελλακια ;-)

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Giorgos_T 20/07/2010 23:35:51

    Το "νομικός" δεν σημαίνει κατ' ανάγκη "κρατικός". Νομική υποχρέωση εννοώ να είναι υποχρεωτικό ως κανόνας, όχι αν συμβάλει και το κράτος στην επιβολή του. Και στην Ορθοδοξία ΔΕΝ θεωρείται υποχρεωτικός, ενώ στο Ισλάμ θεωρείται.

    Ο Καζαντάκης πολύ σωστά αφορίστηκε, αφού είχε πολύ περίεργες θεωρίες για ένα σωρό πράγματα και είχε γράψει και αρκετά βλάσφημα για το Άγιο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Η ιδιότητα του λογοτέχνη δεν τον αθωώνει.

    Η ισλαμική νοοτροπία δεν έχει καμία σχέση με την ορθόδοξη. Στην ορθοδοξία δεν υπάρχει καμία επιβολή, ενώ αντιθέτως το ισλάμ είναι μια θρησκεία που βασίζεται ποικιλοτρόπως στην επιβολή.

    Αν δεν το ξέρεις αυτό είσαι είτε άσχετος είτε ένα ακόμη "ευγενικό" θύμα της ισλαμοφασιστικής προπαγάνδας.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Στέργιος 20/07/2010 14:46:16

   @ Στέργιος

   Νομίζω πως όντως μπορούμε να προχωρήσουμε με την προβληματική για το πρόσωπο. Θα πρότεινα μια γενικότερη ερμηνεία: ο κάθε πολίτης έχει σώμα. Δεν εννοώ πως πρέπει να μείνουμε γυμνοί, φυσικά!, αλλά πως έχει σημασία αντίστοιχη παρουσία και για το σώμα μέσα στον κόσμο.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Giorgos_T 20/07/2010 23:19:53

    Σοφιστείες. Μπορείς να πείσεις τον υπάλληλο τής τράπεζας να σου δώσει λεφτά από τον λογαριασμό σου, ή τον αστυνομικό στον έλεγχο διαβατηρίων να σε αφήσει να περάσεις, δείχνοντάς του το μπούτι σου;

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ Giorgos_T 21/07/2010 21:03:58

    Σίγουρα όχι.

    Όμως η ανθρώπινη προσωπικότητα δεν εξαντλείται στη νομική μας υπόσταση.

    Για αυτό λέω να συνεχίσουμε την προβληματική για το πρόσωπο: να το θεωρήσουμε ως ένα θεμελιώδες στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας, που ο νόμος θα το κατοχυρώνει,όχι ως αναγκαίο, μα ως θεμελιώδες , όπως το δικαίωμα στην έκφραση.

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ Στέργιος 20/07/2010 16:24:36

   Να φανταστώ ότι αντίστοιχα, θα συμφωνούσες ότι:
   -η ποδιά είναι δικαίωμα κάθε μαθητή να την φορά, γιατί «η ομοιόμορφη ενδυμασία προσδίδει ένα αίσθημα ισότητας και παίζει ισορροπητικό κοινωνικό ρόλο… είναι άνετη»; Το ίδιο και η στρατιωτική στολή;
   -το να μου απαγορεύεται να δηλώνω Χ.Ο. είναι το ίδιο καταπιεστικό όσο το να μη μου επιτρέπεται να δηλώνω π.χ. ομοφυλόφιλος;
   Και "τα σα μα, και τα μα μασα τα", που έλεγε ο Χάρρυ Κλύνν;

 2. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 20/07/2010 09:02:35

  εκει που σταματαει η λογικη αρχιζει η θρησκεια....δε θα εχουμε καθολου καλα ξεμπερδεματα με τους ιμάμηδες στην ευρωπη

  • axroistos avatar
   axroistos @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 20/07/2010 11:07:45

   Εκεί που σταματάει η θρησκεία όλα επιτρέπονται,
   π.χ.
   Τρώνε μωρά στην Κίνα... έχω πάθει υστερίααααα http://www.gaypatras.gr/forum/40--/32900-------
   Αθεϊστικός κανιβαλισμός http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/eglimata/kanibaloi_kina_1.htm

   Διαφορετικά μπορούμε να πούμε σε πιο μάθημα στο σχολείο μας έμαθαν ότι η δολοφονία, η κλοπή, τα ψέματα, οι ύβρης είναι λάθος.

   • 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
    30ς δρομος για τον κορυδαλλο @ axroistos 20/07/2010 11:26:10

    στην παλια διαθηκη μηπως?

 3. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 20/07/2010 10:04:10

  Στη Θράκη δεν έχουμε βέβαια μπούρκα, αλλά έχουμε την ομοιόμορφη ενδυμασία που φορούν αρκετές μουσουλμάνες. Μαύρο ολόσωμο κάλυμμα του σώματος και λευκή μανδήλα στο κεφάλι. Παρόμοια και οι πομακοπούλες, που είναι πανέμορφος λαός, φοράνε ομοιόμορφες σχεδόν καμπαρντίνες, ακόμη και το κατακαλόκαιρο, επίσης με μαντήλα.

  Δεν θυμάμαι να υπήρξε πρόβλημα ποτέ ούτε γκρίνια από κάποια πλευρά. Αν και μπορεί να μην θυμάμαι καλά.
  Ομως δεν έχουμε κάλυψη του προσώπου πουθενά.

  H oμοιομορφία ενδυματολογικά δεν πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα. Και τώρα έχουμε μια τέτοια τάση και πάντοτε είχαμε. Και με τις εθνικές φορεσιές και με τις "δυτικές δεκατίες" που μας φοράνε ότι θέλουν. Πριν λίγα χρόνια κυριαρχούσε το καφέ, νωρίτερα τα λερωμένα τζην, νωρίτερα τα σχισμένα τζην και στην δεκαετία του '80 αν δεν φορούσες τζάκετ στρατιωτικό και τζην, κοπέλα δεν σταύρωνες εύκολα.

  Υπάρχουν όμως ορισμένα προβλήματα με την πρακτική της μπούρκας.
  Το ένα πρόβλημα είναι η κάλυψη του προσώπου.
  Το άλλο όμως το σοβαρώτερο έχει να κάνει όντως με το habeas corpus. Επιλέγουν αυτές οι γυναίκες τι "θέλουν" ή μήπως...
  Και πόσο αυτή η συνειδητή ή όχι επιλογή έχει άλλους ύποπτους σκοπούς, στρατηγικούς, που απλώς αποσκοπούν στο να αποδομήσουν ένα δυτικό έθνος.

  Ούτε εμένα μου άρεσαν τα καμώματα του τσάρου Πέτρου (του Μεγάλου, τι να σου πω) που έκοβε μανίκια και ξύριζε γενειάδες για να φέρει τον δυτικό πολιτισμό στη χώρα του, τρομάρα του, ο αιμοχαρής.

  Και καλά κάνουν οι λαοί και τηρούν τις παραδόσεις και τις φορεσιές τους. Είναι όμως στην προκείμενη περίπτωση κάτι τέτοιο;

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Θραξ Αναρμόδιος 20/07/2010 12:55:52

   @ Θραξ
   "Επιλέγουν αυτές οι γυναίκες τι “θέλουν” ή μήπως…"
   Συμμερίζομαι τον προβληματισμό σου, αλλά είναι αδύνατο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση... Η κοπελλίτσα των 15 χρονών που τρώει ένα μαρουλόφυλλο την εβδομάδα για να χωρέσει στο XXXS ρουχαλάκι που φοράει η Καγιά στην τηλεόραση δρα 100% αυτοβούλως;

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Στέργιος 20/07/2010 14:13:11

    Μην κανουμε αστοχες συγκρισεις Στεργιο(?).

    Η κοπελιτσα με το μαρουλοφυλλο την ημερα(ημουν μια α' αυτες και κατεληξα στο νοσοκομειο με ορους καποτε)δεν υποχρεωνεται απο το μπαμπα,αδελφο η συζυγο.Υπαρχουν ψυχολογικα προβληματα εκει κι εχουν σχεση ΚΑΙ με την δυτικη εικονα που προβαλλεται εδω για την γυναικα.

    Αλλα ενα κοριτσακι 5,6,8 κλπ με το τραπεζομαντηλο στο κεφαλι επιλεγει μονο του?

    Εδω εχουμε να κανουμε με την επιβολη μιας θρησκοπολιτικης ιδεολογιας που δεν διαφερει καθολου απ' αυτη των Ναζι και που ποτε δεν σταματησε να θελει-εντολη του κορανιου)να κατακτησει τον κοσμο(και με την βια στην περιπτωση αντιστασης) και να δημιουργησει το μεγαλο χαλιφατο.

    Το 2006 σε μια εκδηλωση διαθρησκευτικη στην Τουρκια μεταξυ ιμαμηδων και ρωμεοκαθολικων ιερωμενων,μετα τις τυπικες ευχαριστιες των δευτερων στους πρωτους,ο αρχιμαμης της Τουρκιας,ειπε προκλητικα.Κι εμεις ευχαριστουμε την Δυση που με τους δημοκρατικους της κανονες μας δινει την ευκαιρια να εξαπλωσουμε την θρησκεια μας.Με την βοηθεια των νομων σας,θα σας επιβαλλουμε τους δικους μας.

    Ποιον δουλευεις λοιπον?

    Δεν ειναι ολοι ασχετοι και κοτοπουλα σχετικα με το ισλαμ,εδω μεσα!!!!!

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Στέργιος 20/07/2010 14:47:47

    @Μαρινα

    "Δεν ειναι ολοι ασχετοι και κοτοπουλα σχετικα με το ισλαμ,εδω μεσα!!!!!"

    Οχι, δεν είμαστε, αλλά δεν γίνεται να σχολιάζουμε συνεχώς, λόγω χρόνου και υποχρεώσεων, και αναγκαστικά αφήνουμε πολλά να "πέσουν κάτω".

    Προσωπικά συγκέντρωσα όλα τα αποθέματα υπομονής, που έτυχε να έχω κάποια περίοδο, και διάβασα όλο το Κοράνιο (εκδόσεις Κάκτος), όπως και πολλά άλλα ιερά βιβλία. Τα οποία δυστυχώς δεν προσφέρουν κάποια ιδιαίτερη απόλαυση στον αναγνώστη, και ως εκ τούτου δύσκολα ολοκληρώνεις την ανάγνωση. Εκτός κιαν είσαι ειδικός και είσαι αναγκασμένος. Εγώ δεν είμαι.

    Ως παλαιός, έστω, αναγνώστης, τουλάχιστον, του Κορανίου, ξέρω πολυ καλά γιατί μιλάτε. Και εύγε για την εργασία που κάνετε με αυτές τις ταλαιπωρημένες γυναίκες.

    Συμφωνώ μαζί σας. Δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ, δυστυχώς. Ακόμη και στην υπο-σαχάρια Αφρική που έχουμε την πιο μετριοπαθή εκδοχή του ίσως (δεν ξέρω για την Βοσνία πολλά), έχουμε διαβάσει φρικτές διηγήσεις, για ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων νεαρών κοριτσιών και χίλια δυο.

    Μακριά από μας αυτά. Εμείς είμαστε λαός του φωτός και της χαράς της ζωής. Γλεντζέδες και καβγατζήδες. Ζηλιάρηδες μπορεί να μαστε με τις γυναίκες μας (μερικοί, όχι εγώ -lol), αλλά γενικώς επειδή αγαπούμε το κάλλος μέχρις παρεξηγήσεως, κι επειδή ξέρουμε τι οφείλουμε στις μάνες μας (η γυναίκα είναι το ένστικτο αυτοσυντήρησης της ανθρωπότητας, αν εξαιρέσεις κάτι ακρότητες στα Hondos Center, μια χαρά τα πάει η σύγχρονη ελληνίδα), τιμούμε το θήλυ. Μέχρι στον Αδη επήγαν μερικοί έλληνες για την αγαπημένη τους. Και μερικοί γύρισαν κιόλας.

    Οχι μπούρκες λοιπόν.
    Φως.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Στέργιος 20/07/2010 15:03:17

    @Στέργιος

    "Ρουχαλάκι"; Φοράνε τα κορίτσια σήμερα τίποτις απάνω τους; Πως δεν το είδα; Εμ, ναι δεν βλέπω και καλά όσο περνούν τα χρόνια...

    Την κ. Καγιά μια φορα μου την δείξανε σε φωτογραφία ή κάτι τέτοιο. Δεν εμπίπτει στα δικά μου πρότυπα περί κάλλους, πολύ αδύνατη και ασθενική βρε παιδάκι μου. Λέμε συχνά για το ποσοτικά χαμηλό επίπεδο της παραγωγής τροφίμων στην χώρα μας, αλλά έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο! Να μην μπορούμε να θρέψουμε τα νειάτα μας.

    Ομως μια φορά που ένας όχι και πολύ ενάρετος συνάδελφος μου έδειξε ένα εξώφυλλο με την κ. Πέγκυ Ζήνα, συμπέρανα από την φωτογραφία και μόνο, ότι πρόκειται για αστέρι πρώτου μεγέθους. Καλλιτεχνικώς. Ητο προφανέστατον.

    Θραξ Αναρμόδιος

 4. ΖωήΧ avatar
  ΖωήΧ 20/07/2010 10:32:21

  Νομίζω πως η μπούρκα καλώς απαγορεύεται όπου απαγορεύεται. Κανείς δεν θα πρέπει να εμφανίζεται με καλυμμένο πρόσωπο δημοσίως. Με το hijab, το πέπλο που καλύπτει τα μαλλιά, δεν έχω πρόβλημα.

 5. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 20/07/2010 13:42:05

  ...η Λονδρέζα Nesrine Malik γράφει σε εφημερίδα πως αν και στην αρχή αντιτέθηκε στην επιβολή των γονέων της να φοράει τη μπούρκα,...

  Δεν εχει παρα να παει εκει οπου υπαρχει αυτο το εθιμο. Το διλλημα ειναι φτιαχτο. Στην Σ. Αραβια δεν τιθεται θεμα να εμφανιστει δημοσιως μια μη μουσουλμανα χωρις την καθιερωμενη ενδυση. Με βαση αυτο δεν τιθεται καν θεμα να επιβληθει στο ονομα δηθεν των ανθρωπινων δικαιωματων αλλαγη των ηθων και των εθιμων των γηγενων. Σε οσους αρεσει. Οι υπολοιποι ειναι ελευθεροι να φυγουν για να μην φυγουν με κλωτσιες

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Κοντη Λιζα 20/07/2010 13:50:05

   @Koντή Λίζα: στη Συρία από χθες ισχύει απαγόρευση της μπουρκας και γενικά της πληρους κάλυψης του προσώπου της γυναίκας, στην Αίγυπτο από το 2009, και στην Ευρώπη ακόμα το συζητούν και προβληματίζονται...

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ αλλενάκι 20/07/2010 14:59:59

    Σε γενικες γραμμες ολα τα κοσμικα αραβικα κρατη λενε τα ιδια.

    Εχω μαρτυριες για πολλα απο φιλους Αραβες. Μονο οι ακραιφνεεις Μουσουλμανοι δλδ Σαουντηδες εχουν διαφορετικη αποψη. Ξερετε αυτοι που επειδη το κορανι λεει οτι δεν θα πιεις αλκοολ οσο βρισκεσαι στη γη ανεβαινουν στο αεροπλανο για να πιουν ουισκια και βεβαιως θεωρουν εαυτους ξαδελφια του Προφητη.

    Εν τουτοις θεωρω οτι ειναι φτιαχτο το διλημμα για να ξεκινησει κοινωνικη τριβη. Κοινωνικη εκμηχανευση (social engineering) ενα πραγμα για κοινωνικη αναταραχη. Οπως λεει και το μανιουαλ για τον ΓΠΠ

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ αλλενάκι 20/07/2010 17:00:23

    Και που εισαι,Λιζα,δεν ειναι Προφητης για μας ο Μωαμεθ,γι'αυτους ειναι,οποτε μην κανεις καλη μου τον κοπο να γραφης με καφαλαιο Π."προφητης" σε εισαγωγικα,ειναι η δικη μας εκδοχη.

    Κι αν διαβασεις τα χαντιθ για να εξετασεις την ζωη του,θα καταλαβεις τι θελω να πω.

 6. Kinezos avatar
  Kinezos 20/07/2010 13:53:49

  Να δω την Ντούβλη με μπούρκα να παίζει σε τσόντα, και ας πεθάνω.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Kinezos 20/07/2010 14:52:33

   Δεν σας είπα εγώ ότι είμαστε γλεντζέδικος λαός και λάτρης του κάλλους.

   Οξω καρδιά.

   Θραξ Αναρμόδιος

 7. Μαρινα avatar
  Μαρινα 20/07/2010 13:57:19

  Οποιος ισλαμολαγνος υποστηριζει οτι η μπουρκα πρεπει να ειναι ελευθερη η η οποια καλυψη της κεφαλης,να φορεσει ο ιδιος για δυο ωρες αυτες τις τεντες η τα τραπεζομαντηλα στο κεφαλι, για να δει τι ωραια που ειναι να σκας απο ελλειψη ελευθερης αναπνοης,να ιδροκοπας και να βρωμας σαν μοσχαρι με τις ψηλες θερμοκρασιες-ιδιαιτερα στις χωρες που δεν υπαρχει νερο για να πλυθεις- κι αν εξακολουθει μετα απ' αυτην την εμπειρια να πιστευει οτι τα ισλαμικα μοντελακια ενδυμασιας πρεπει να ειναι ελευθερα,ε,τοτε ειναι ενας αθλιος σαδιστης και μισογυνης.

  Καμμια μα καμμια απ' αυτες τις γυναικες δεν το κανει επειδη η ιδια διαλλεγει!!!! Τι υποκρισια να μιλαμε για ελευθερη επιλογη της γυναικας στο ισλαμ,αφου στο μουσουλμανικο κοσμο η γυναικα υφισταται απλα σαν αναπαραγωγικη μηχανη και τιποτα περισσοτερο.Αν η γυναικα δεν υπακουει στα οποια βιτσια του αντρα της,εχει αυτος την εντολη απ' το κορανι το ιδιο να την δειρει.
  Στα σπιτια κακοποιημενων γυναικων εδω στην Ολλανδια οπου υποχρεωθηκα να κανω πρακτικη-σπουδαζω θρησκειολογια και θεολογια-ολες αυτες ομολογουν με σπαραγμο ψυχης οτι η ενδυμασια τους καθοριζεται απ' τον αντρα πατερα,αδελφο η συζυγο.
  Εξω ειναι υποχρεωμενες να λενε οτι ειναι δικη τους επιλογη,γιατι ως γνωστον τα εν οικω μη εν δημω.

  Η μπουρκα ειναι επιπλεον-οπως και η μαντιλα- η σημαια της προκλησης του ισλαμ στην δυση:Θα σας κατακτησουμε.

  Οποιος ακομα δεν το εχει αντιληφθει, η ειναι αφελης η παιζει το παιγνιδι τους(με το αζημιωτο φυσικα) η υποκρινεται γιατι ο ιδιος ειναι μουσουλμανος κι εδω χρησιμοποιει χριστιανικο ψευδωνυμο.

  Δεν εχετε ακομα καταλαβει ποιος ειναι ο στοχος του ισλαμ στην Ευρωπη?

  Εδω σε μας,το λενε πλεον και ανοικτα,δεν κρυβονται:Aυτη τη φορα θα σας κατακτησουμε χωρις πολεμο,με την μητρα των γυναικων μας!!!!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μαρινα 20/07/2010 23:40:45

   Μαρίνα, έτσι όπως τα λες είναι, αλλά κάποιοι ξέρεις το παίζουν ευγενικοί, ανθρωπιστές και υπεράνω (σε αντίθεση με εμάς τους μισαλλόδοξους, κακόψυχους και υποταγμένους στο μίσος) και προσπαθουν να μας αποδείξουν ότι είμαστε ελέφαντες.

   Αυτοί εδώ οι "ευγενικοί" και "υπεράνω" τύποι είναι η βαθύτερη αιτία των προβλημάτων μας ως κοινωνία. Ξεκινάμε από το "γιατί να μείνει το καημένο το παιδάκι στην ίδια τάξη" (τι κι αν δεν ξέρει να διαβάζει) και πάμε στο "γιατί να πούμε ότι το καημένο Ισλάμ είναι καταπιεστική θρησκεία".

   Αυτοκαταστροφικοί εξυπνάκηδες του χειρίστου είδους.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Επώνυμος 21/07/2010 16:02:19

    Η τα παιρνουν Επωνυμε, η εραστη/μενη της εκει θρησκειας εχουν,η αδαεις του χειριστου ειδους ειναι-οπως εδω- που επειδη η μουσουλμανα γειτονισσα τους πηγε ενα πιατο πατσουρμα,εβαφτισαν ολο το ισλαμ(που σημαινει υποταγη,η λεξη)μια χαρα ανθρωπους,χωρις ποτε να το εχουν οι ιδιοι μελετησει.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Επώνυμος 21/07/2010 18:08:43

    Επωνυμε,

    Πολλοι κρυβουν την δειλια τους να παρουν θεση και να πουν τα πραγματα με τ' ονομα τους με την μασκα της δηθεν αγαπης για τον πλησιον.
    Η χριστιανικη Αγαπη για τον πλησιον χωρις την Αληθεια δεν υπαρχει.Ειναι υποκρισια.

    Η Αγαπη για τον πλησιον πρεπει να του δειχνει την Αληθεια.

    Ο ιδιος ο Χριστος οταν ελεγε καποιες Αληθειες που ετσουζαν(σπανια η Αληθεια δεν τσουζει) χρησιμοποιουσε ιδιαιτερα σκληρη γλωσσα,για καποιον που γνωριζει το Ευαγγελιο.

    Το μη κρινετε για να μην κριθειτε εχει προσωπικο χαρακτηρα και δεν ισχυει καθολου στην περιπτωση πολιτικοθρησκευτικων ιδεολογιων οπως στην περιπτωση του ισλαμ.

    Αν ο Χριστος μιλουσε με τον τροπο που μιλουν πολλοι ιεροκυρηκες σημερα ολων των χριστιανικων ομολογιων,δεν θα τον ειχαν ποτε σταυρωσει.

    Οι δε Αποστολοι κηρυξαν την αληθεια και τους φυλακισαν και τους σκοτωσαν.Δεν λακισαν ουτε μια στιγμη.

    Ο ιδιος ο Κυριος ειπε."Οποιος αγαπαει την ζωη του θα την χασει κι οποιος την χασει θα την βρει"." Οποιος αγαπαει πιο πολυ την ζωη του η τους δικους του απο μενα αυτος δεν ειναι αξιος να λεγεται μαθητης μου"
    "Θα σας κυνηγησουν και θα πουν εναντιον σας ολων των ειδων τις κατηγοριες,επειδη ειστε δικοι μου κι επειδη πρωτον Εμενα εμισησαν"κτλ(μεταφραση ελευθερη δικη μου).

    Δεν μισω τους μουσουλμανους καθολου.Επειδη τους αγαπω,θα ηθελα να τους ελευθερωσω απο την φυλακη στην οποια βρισκονται.
    Αντιθετα ειμαι βαθεια πεπεισμενη οτι αυτοι που δεν τους λενε την αληθεια τους μισουν.

 8. victoria avatar
  victoria 20/07/2010 14:28:23

  Με κάλυψε η Μαρινα.

 9. Μάρκος avatar
  Μάρκος 20/07/2010 16:31:15

  Έτσι Μαρίνα!

 10. Μαρινα avatar
  Μαρινα 20/07/2010 16:48:21

  Ξερετε οτι αποκαλυφθηκε οτι εδω στην Ολλανδια αλλα και σε ολη την Ευρωπη,
  πληρωνει η Σαουδικη Αραβια μεχρι 200 ευρω γυναικες για να φορανε μαντηλες?

  Αν θα βρω την πηγη θα σας την αναφερω.

  Μα και μονο που συζηταμε γι'αυτο το θεμα,στην ελευθερη Ευρωπη,μου φαινεται καταντια!!!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μαρινα 20/07/2010 17:11:11

   Μαρίνα,
   μια κι ενδιαφέρεσαι δες εδώ το ντοκιμαντέρ για τη Σαουδική Αραβία
   mms://media.ertonline.gr:8080/exandas/saudi_arabia/ExandasSaudiArabia.wmv

   και όλα τα ντοκιμαντέρ για διάφορες χώρες εδώ.
   http://exandas.ert.gr/el/ola-ta-ntokimanter

   Αυτό για το Παρίσι και για τη Νέα Υόρκη είναι ενδιαφέροντα επίσης.

 11. Μαρινα avatar
  Μαρινα 20/07/2010 17:27:14

  Εχω χρονια να ερθω στην Ελλαδα και διαβαζω μονο καποια μπλογκς,οπως κι αυτο εδω.
  Μαθαινω λοιπον οτι στην πατριδα μας η κατασταση ειναι ανεξελεγκτη,με τους λαθρομεταναστες απ'τις μουσουλμανικες χωρες.

  Ενα μονο σας λεω,συμφωνα με τα εδω δεδομενα και εμπειριες: ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ!
  Σημερα διαβασα στο elsevier,οτι ΜΟΝΟ στο Αμστερνταμ δινει ο δημος, ΜΟΝΟ για κορανιου κατηχηση που γινεται στα αραβικα παρακαλω,8000 ευρω τον χρονο,ενω αρνηθηκαν περυση να συνεχισουν να βοηθουν οικονομικα χριστιανικα σχολεια.Τα τζαμια παιρνουν λεφτα απ'το δημοσιο(και απ' τους σαουδαραβες)για συντηρηση και κατασκευη,ενω οι εκκλησιες αφηνονται να ρημαξουν η επειδη δεν μπορουν να συντηρηθουν,πωλουνται στους ισλαμιστες και γινονται τζαμια!!!!!!Εκκλησιες απ'το 1300 και 1600,λεμε.

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ Μαρινα 20/07/2010 17:30:05

   Στα πανεπιστημια υπαρχουν τεραστιοι χωροι για να "προσευχονται" οι μουσουλμανοι φοιτητες,χρηματοδοτουμενοι παντα απ'τον φορολογουμενο,ενω για μας τους χριστιανους η εβραιους,φυσικα ΟΧΙ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μαρινα 20/07/2010 19:31:25

   Στην Ευρώπη υπάρχει διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους. Στη Γερμανία η εκκλησία χρηματοδοτείται από τον εκκλησιαστικό φόρο. Λόγω της αποθρησκειοποίησης του κόσμου πλέον δεν πληρώνονται αρκετοί φόροι, πολλές εκκλησίες είναι άδειες, δε μπορούν να συντηρηθούν και πωλούνται για να απαλλαγούν από τα έξοδα.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ anonymous 21/07/2010 15:21:42

    Για το ισλαμ παντως,στην Ευρωπη που εκκλησια και κρατος ειναι διαχωρισμενα,αυτο οπως ανακαλυπτουμε διαρκως ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.Αυτο ηθελα να τονισω,αν εγινα κατανοητη.

    Αλλα οσο μεγαλωνει ο μουσουλμανικος πληθυσμος τοσο θα επιβαλλει και τους νομους του.Ετσι δεν ειναι?Οταν σε δυο δεκαετιες ισοβαθμισει η υπερβει τον αυτοχθονο πληθυσμο,θα εφαρμοζονται οι νομοι του ισλαμ,το οποιο απο την φυση του ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    Θελουμε να κοροιδευομαστε τωρα,η να στρουθοκαμηλιζουμε?

    Γιατι αγαπητε, ενας εξυπνος λαος και πολιτικη ηγεσια, πρεπει να βλεπει μακρια κι οχι μονο τι γινεται ΤΩΡΑ.

    Η σταση μου κιοι αποφασεις μου του τωρα,τι αντικτυπο θα εχουν αργοτερα και πως θα επηρεασουν το μελλον των γεννεων που θα ακολουθησουν????

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 21/07/2010 16:00:35

    Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό σύστημα. Είναι φυσικό να μην ισχύει ο διαχωρισμός Κράτους Θρησκείας γιατί απλά το ίδιο είναι το κράτος.

    Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ολλανδία αλλά στη Γερμανία έχουν πλέον ξυπνήσει και τους επιτρέπουν μεν να έρθουν αλλά μόλις περάσουν τα 4 χρόνια τους διώχνουν για να μην πιάσουν την πενταετία και αποκτήσουν το δικαίωμα του μακρώς διαμένοντος. Μετά φέρνουν άλλους.

    Πάντως αν δε αλλάξουν πολλά πράγματα στην οικογενειακή πολιτική της δύσης και δεν ενισχυθεί η οικογένεια θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον.

    Όταν εξαντλείς μια γυναίκα μέχρι τα 30 με σπουδές πως θα καταφέρει μετά να κάνει οικογένεια.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ anonymous 21/07/2010 17:19:22

    Kαλα τα λες,ανωνυμε, κι εγω εξαντλουμαι με σπουδες και ειμαι στα 30 και θελω να συνεχισω κι αλλο κι ετσι δεν βλεπω και λογω ελλειψης χρονου να γινεται τιποτα σ'αυτον τον τομεα.
    Αλλα το να μεταφερεις ορδες αγραμματους απο μια κουλτουρα τελειως εχθρικη προς την δικη μας,αντικαθιστωντας ετσι τον αυτοχθονα πληθυσμο,χρησιμοποιωντας ψεμματα για καθησυχασμο οπως η υποτιθεμενη "ενσωματωση" μονο δυνατες αναταραχες θα επιφερει στο μελλον.
    Για να θυμηθουμε κι εκεινον τον "ρατσιστη" Αριστοτελη που "καλλιεργουσε μισος" με το να λεει το αυτονοητο:" εαν μια Πολις θελει να εχει ειρηνη,πρεπει ο πληθυσμος της να ειναι ομογενης".

    Οι Νεοταξικοι θολοκουλτουριαρηδες και οι ισλαμολαγνοι σοφιστες προσπαθουν να μας πεισουν οτι τους εντασσουν στις κοινωνιες μας,ενω ο πολυπολιτισμος σημαινει ακριβως διασπαση κι οχι ενταξη.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ anonymous 21/07/2010 17:20:35

    ομογενης=ομοιογενης ηθελα να πω.

 12. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 20/07/2010 18:17:57

  Sumfono apoluta me tin Marina. Na deite ti ginetai episis stis Bruxelles, sto Belgio eidikotera, sti Boreio Gallia, sto Strasbourgo, sti Lyon kai paei legontas......

  Den tha to pisteuete....

 13. anna avatar
  anna 20/07/2010 18:37:16

  Όπως θα ξέρει αυτή η κυρά-Neshrin Malik (η εκ Λονδίνου δημοσιογράφος) την πόλη την λένε και ΛΟΝΔΟΝΙΣΤΑΝ εξ αιτίας της μουσουλμανοκρατίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Ήδη, ακόμα και αυτοί που παλιότερα ήταν οι πιο ένθερμοι οπαδοί της "πολυ-πολιτισμικότητας",τα τελυταία χρόνια αναγκάζονται να παραδεχθούν ότι η κατάσταση με την μουσουλμανική κοινότητα στην Μεγάλη Βρεττανία αρχίζει να τους ανησυχεί. Καταρχήν, οι αριθμοί: αυτή τη στιγμή,είναι μακράν, η κοινότητα με την μεγαλύτερη ετήσια δημογραφική αύξηση από όλες τις άλλες εθνοτικές ομάδες.
  Μετά είναι η περιχαράκωση αυτής της κοινότητας στον εαυτό της και η άρνησή της να αποδεχθεί όλα αυτά αυτα ωραία περί "ενσωμάτωσης" ( οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005 (η 9//11 των Άγγλών)πραγματοποιήθηκε από Βρετανο-γεννημένους και Βρεταννο-σπουδαγμένους στα καλύτερα πανεπιστήμια, μουσουλμάνους.
  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το φαινόμενο της μπούρκας, στην Αγγλία, τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί τρομερά (όσοι έχουν επισκεφθεί πρόσφατα το Λονδίνο, θα "μαυρίσει" το μάτι τους, στην κυριολεξία). Εκπρόσωποι γυναικείων μουσουλμανικών οργανώσεων κάνουν λόγο για μια ανεξέλεγκτη τακτική που έχει οξυνθεί με αποτέλεσμα, πια η μπούρκα να φοριέται ήδη σε κοριτσάκια 7 και 8 ετών!

 14. Στέργιος avatar
  Στέργιος 20/07/2010 23:29:27

  @ Marina

  Μαρίνα, ο λόγος σου είναι λόγος που καλλιεργεί το μίσος.
  Θά'λεγε κανείς ότι θα σε χαροποιούσε η μαζική εξόντωση όλων των μουσουλμανικών λαών τής γης.
  Ζεις στην Ολλανδία, την χώρα τής οποίας οι κάτοικοι κατέδωσαν όλους τους Εβραίους κατά τον Β' ΠΠ, ενώ παράλληλα το έπαιζαν συμμαχικοί, αντιστασιακοί, φιλελεύθεροι και ανεκτικοί.

  Σε μια ήπειρο όπου η υποκρισία είναι σημαία, η Ολλανδία πρωτοστατεί.
  Μην αφήνεις τους Ολλανδούς να σε επηρεάζουν με την αντι-ισλαμική τους υστερία. Και μην ταυτίζεσαι με τους Ολλανδούς. Μην ξεχνάς ότι στα ρατσιστικά μάτια τους, ως Ελληνίδα, αξίζεις ελάχιστα περισσότερο από ό,τι οι Μουσουλμάνοι.

  Ναι, ένας ισλαμιστής σκότωσε τον Τέο φαν Χοχ. Αυτό κάνει όλους τους Μουσουλμάνους σατανικούς; Ξεχνάς ότι ο Πιμ Φόρτοϊν, η δολοφονία τού οποίου εντέχνως αφήνεται να υπονοηθεί ότι έγινε από Μουσουλμάνο, φονεύθηκε από έναν χορτοφάγο Ολλανδό, αυτόκλητο υπέρμαχο των ζώων; Σύμφωνα με τη λογική σου, όλοι οι οικολόγοι είναι εγκληματίες.

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ Στέργιος 21/07/2010 14:57:04

   Σου απαντουσα αλλα μου το εκοψε το μεηλ η διευθυνση του μπλογκ.
   Κι ελεγα μεγαλες αληθειες χωρις να βριζω κανεναν.

   Φαινεται οτι κι εδω ο φοβος εχει κανει την καταστροφικη δουλεια του...Κριμα.

   Μονο αυτο λοιπον:Τις αηδιες περι καλλιεργειας μισους,να τις πεις αλλους.Σε μενα δεν περνανε.Και την ισλαμ-προπαγανδα που κανεις εδω,να πας να την κανεις σ'αυτους τους χριστιανους που επιβιωσαν απ' τις σφαγες και τις γενοκτονιες των απανταχου μουσουλμανων,οι οποιες συνεχιζονται ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που μιλαμε,για να σου πουν τι θεση περνουν σ' αυτες οι "καλοι" μουσουλμανοι.

   Τελος,ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ Μαρινα 21/07/2010 18:24:18

    @ μαρίνα

    Επειδή γράφεις ορθά πως το πνεύμα του χριστιανισμού είναι η αγάπη:

    Είπες:

    "Και την ισλαμ-προπαγανδα που κανεις εδω,να πας να την κανεις σ’αυτους τους χριστιανους που επιβιωσαν απ’ τις σφαγες και τις γενοκτονιες των απανταχου μουσουλμανων,οι οποιες συνεχιζονται".

    Μαρίνα,

    Γνωρίζουμε τι συνέβη στη Σρεμπρένιτσα. Γνωρίζουμε όμως τι συνέβη στην Τσετσενία; Στη Βοσνία; Στο Βιετναμ; Στο Ιρακ; Μήπως γνωρίζεις τι συνέβη στις Σταυροφορίες; Στους αποικιακούς πολέμους της Βρετανίας στο Κουρδιστάν, στο Αφγανιστάν και στο Σουδάν;

    Και στην Ελλάδα- ποιός αφόρισε τον Καζαντζάκη;

    Πριν μου απαντήσεις, διάβασε τι έγραψα στον Επωνυμο και στο Στεργιο, σε αυτη τη σελίδα.

    Γνωρίζεις πως, τον 9ο αιώνα, ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης γράφει στον Χαλίφη της Βαγδάτης πως "δυο αστέρια φέγγουν στην στη γη, η Πόλη και η Βαγδάτη;"

    Αυτό είναι το χριστιανικό πνεύμα, Μαρίνα.

    Η αγάπη.

    Υ.Γ. : Τον Καζαντζάκη τον έθαψε η Αυτοκέφαλη Κρητική εκκλησία - που υπάγεται στο Οικουμενικό πατριαρχείο.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Μαρινα 21/07/2010 23:23:15

    Αγαπητε Γιωργο,ολ'αυτα που λες τα γνωριζω και πως θα γινοταν αλλιως αφου εζησα σε χωρες οπου υπαρχει ελευθερη ενημερωση κι εχω βαρεθει ν'ακουω τα ιδια και τα ιδια και να απαντω σε αυτα.
    Μα,ενταξει.Θα προσπαθησω να επαναλαβω περιληπτικα.

    Πριν απ' ολα ,ξερεις γιατι ξεκινησαν οι σταυροφοριες?
    Απο την στιγμη που ο Μωαμεθ αυτοαποκαλεστηκε προφητης και μετα απο μια μικρη ειρηνικη περιοδο,αρχισε αυτος και οι οπαδοι του να σφαζουν,βιαζουν και να κατακλεβουν ολους τους λαους σ' ολη την Ασια,προχωρωντας στην Β. Αφρικη και στην μεσογειο με μια απιστευτη ορμη-για την οποια οι σημερινοι μουσουλμανοι οχι μονο τυψεις δεν νιωθουν αλλα απεναντιας ειναι περηφανοι-ελαβαν αφορμη οι σταυροφοριες,οι οποιες ολοι γνωριζουμε τι κακο εκαναν και σε μας τους ιδιους τους Βυζαντινους.
    Αν ομως δεν υπηρχαν οι σταυροφοριες,ολη η Ευρωπη θα φορουσε μπουρκες,γιατι αλλος τροπος να σταματηση το ισλαμ,σε ρωτω,ποιος ηταν?
    Φυσικα και ο παπας ειχε -οπως το εδειξε πολυ καθαρα-προθεσεις να κατακτησει κι αυτος με την σειρα του, οπως κι εκανε και κανεις,επαναλαμβανω κανεις, δεν ξεχναει τις συνεπειες!!!!

    Αλλα οι πολεμοι του χριστιανικου πολιτισμου - οι επιθετικοι εννοω- δεν εχουν καμμια σχεση με το Ευαγγελιο,τον Χριστο και το μηνυμα του.
    Εκανε πολεμο ο Χριστος?Διεταξε δια της σπαθης να κατακτηθει ο κοσμος?Οχι,βεβαια.

    "να αγαπατε τους εχθρους σας και να προσευχεσθε γι'αυτους που σας καταδιωκουν" ηταν το μηνυμα του.

    Ειναι αραγε το ιδιο με το ισλαμ και τον Μωαμεθ?

    Θα πρεπει να συγκρινουμε ομοια πραγματα,αν θελουμε πραγματικα να βγουμε καπου.Ετσι δεν ειναι?

    Ο ιδρυτης του,ο Μωαμεθ,πηρε μερος ο ιδιος σε σφαγες,οργανωσε στρατο και κατεκτησε ολες τις γυρω περιοχες.Μετα τον θανατο του συνεχισαν οι δικοι του μεχρι αυτη την στιγμη,αλλοτε δια της μαζικης μετακομισης κι αλλοτε δια πολεμου.
    Τα 500 χρονια της δικης μας σκλαβιας τα ξεχναμε?

    Το κορανι το ιδιο στο μεγαλυτερο μερος του ειναι μια παραινεση για υποταγη των αλλοπιστων και των απιστων και ο θανατος τους στην περιπτωση που αντιστεκονται.

    Η με δουλευεις η δεν ξερεις τιποτα κι ακους τις διαφορες πολιτικα ορθες κουτσουλιες των δοσιλογων και των προσκυνημενων.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Μαρινα 21/07/2010 23:42:05

    Γιωργο, η αγαπη χωρις την Αληθεια ειναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    Caritas in Veritatae αναφερεται στο Ευαγγελιο.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Μαρινα 21/07/2010 23:51:28

    Veritatae= veritate

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Μαρινα 22/07/2010 15:46:07

    "Γιωργο",

    Εαν ο πατριαρχης της Κωνσταντινουπολεως τον 9 αιωνα αποκαλουσε αστερι την Βαγδατη,δεν σημαινει καθολου οτι η Βαγδατη ηταν και τετοια.
    Ο Πατριαρχης αυτος δεν αντιπροσωπευει τον Χριστο και το Ευαγγελιο,στο οποιο αναφερεται οτι:"Οποιος αρνειται τον Ιησου Χριστο σαν ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,αυτος ειναι ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ"!!!
    Επιστολη Ιωαννου.
    Στο κορανι θεωρειται βλαστημια να λεει κανεις οτι ο Θεος εχει Υιο.Στο δε τζαμι που βρισκεται κτισμενο πανω απ' την παλια συναγωγη στην Ιερουσαλημ ειναι γραμμενο:οτι ο αλλαχ δεν εχει υιο. Και πολυ σωστα γιατι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ.

    Λοιπον ο εν λογω πατριαρχης ηταν απλα ενας δειλος δοσιλογος,η δεν ειχε μελετησει το Ευαγγελιο η απλα ηταν περισσοτερο πολιτικος παρα θρησκευτικος ηγετης.

    Γιατι δεν αναφερεις το τι ειπε ο Μιχαηλ Παλαιολογος στο γραμμα που εστειλε στον Περση,σε μια αναφορα του στο ισλαμ??????
    Το εκανε ο παπας της Ρωμης το 2006 στο λογο του στο πανεπιστημιο της Γερμανιας και τιναξατε ολο τον κοσμο στον αερα,μονο που το ανεφερε!!!!

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ Στέργιος 21/07/2010 15:03:25

   Τον συγχωρεμενο τον Πιμ Φορταιν τον εφαγε η ιδια η κυβερνηση,γιατι γνωριζε οτι θα γινονταν ο επομενος πρωθυπουργος και για να προστατεψουν τα οικονομικα συμφεροντα της ολλανδιας στον αραβικο κοσμο.Ο Φορταιν ελεγε τα πραγματα με τ' ονομα τους και εχαιρε υψιλοτατης νοημοσυνης,αρα επικυνδυνος.
   Μπορει να ειναι αφελεις οι Ολλανδοι σε πολλα,αλλα αρχισαν να ξυπνανε,οπως αλλωστε κι ολοι οι Ευρωπαιοι,που βαρεθηκα να ταιζουν ορδες απο μεχμετηδες και φατμεδες,οι οποιοι τωρα που αυγατισαν αγρια,αρχιζουν πια να δειχνουν τις προθεσεις τους.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Μαρινα 21/07/2010 18:12:08

    Βλεπω τα πολλα ορθογραφικα μου λαθη.Συγχωρηστε με.Αλλα μου ξεφευγουν κι αλλα τα κανω ακριβως επειδη διδαχθηκα τα ελληνικα μονο μεχρι τα 11.

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ Στέργιος 21/07/2010 15:12:18

   Και σταματηστε ολοι εσεις οι απανταχου ισλαμιστες να επαναλαμβανετε τις ανοητες συγκρισεις σε ανομοια πραγματα και καταστασεις.

   Οι χορτοφαγοι-ενας απ' αυτους κι εγω-δεν εχουν ενα βιβλιο ιερο κι εναν "προφητη"που να λεει"λεει σφαξτε τους αλλοπιστους" και που να εχει σαν σκοπο την υποδουλωση του κοσμου ολοκληρου κατω απ' την στιγνη δικτατορια του αλλαχ.Η χορτοφαγικη ειναι επιλογη,το ισλαμ σου επιβαλλεται κι αν εχεις την ατυχια να γεννηθεις στους κολπους του δεν μπορεις ποτε να ξεφυγεις,διοτι ειναι γραμμενο οτι τους αποστατες οφειλουν να τους σκοτωσουν οι δικοι τους,πραγμα που πραγματοποιειται εδω στην Ευρωπη κι απο δευτερης και τριτης γενιας μουσουλμανους.

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ Στέργιος 21/07/2010 16:05:44

   "Μαρινα,ο λογος σου ειναι λογος που καλλιεργει μισος".

   Καλε σωπα!!!

   Πως δεν το ξεραν μωρε αυτοι που αγωνιστηκαν το 1821 για να μας ελευθερωσουν απ' την καταπιεση αυτης της θρησκειας?

   Φακτορα,αυτο αντεχει στην λογοκρισια?

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ Στέργιος 22/07/2010 15:30:52

   Πριν μιλησετε εσεις οι μουσουλμανοι για την Ολλανδια,να πλενετε το στομα σας με χλωρινη.
   Μεχρι και μουσουλμανο δημαρχο στο Ροττερνταμ επετρεψαν οι Ολλανδοι και τους εχετε καταεξαντλησειστο να κατατρωτε τα κοινωνικα επιδοματα με απατεωνιες που θα εκαναν και τον πιο πανουργο Ελληνα απατεωνα να φαινεται αγιος.

   Αλλα ποτε υπηρξαν οι μουσουλμανοι ευγνωμονες για ναειναι και τωρα.

   Ολο θελω και απαιτησεις ειναι,λες και τους φωναξε κανεις με δακρυα στα ματια. Τους δινεις δακτυλο,αρπαζουν το χερι.

   Ουτε λογος απο κανεναν για το τι γινεται στις χωρες τους ΣΗΜΕΡΑ με τους χριστιανους,οι οποιοι επιπλεον δεν ειναι ξενοι,αλλα μερος του δικου τους πληθυσμου!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Οταν τα δυτικα καναλια αναφερονται στις σημερινες σφαγες των χριστιανων στον ισλαμικο κοσμο,λενε το παραπλανητικοτατον:"Συγκρουσεις μεταξυ χριστιανων και μουσουλμανων ελαβαν χωρα σημερα κλπ" για να δοθει η εντυπωση οτι,ξερεις,ολοι φταινε,πλακωθηκαν στο ξυλο.Ουτε λογος για ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ των μουσουλμανων ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ που ειναι και η αληθεια,απο φοβο μην ξυπνησουμε και δουμε τι μας περιμενη σε λιγα χρονια....

   • tiramola avatar
    tiramola @ Μαρινα 22/07/2010 15:43:43

    Ρε συ Μαρίνα δεν γυρνάς στην ηλιόλουστη Ελλάδίτσα να χαλαρώσεις λίγο με κανένα ουζάκι γιατί θα σου γυρίζει το κεφάλι εκεί που μένεις...

 15. Μαρινα avatar
  Μαρινα 21/07/2010 15:43:23

  Στεργιε,
  Τι κριμα που οι επαναστατες του 1821 που φωναζαν"για του Χριστου την Πιστη την Αγια και της Πατριδος την Ελευθερια" δεν ειχαν εναν διαφωτιστη σαν εσενα να τους φρονιμεψει λεγοντας τους να σταματησουν να καλλιεργουν "μισος"!!!!!!

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Μαρινα 21/07/2010 18:26:56

   @ μαρινα - 2

   και μια σημείωση:

   (εννοείται πως πιστεύω πως ορθά έγινε η Επανάσταση)

   όμως: Ξέρεις πόσα γυναικόπαιδα έσφαξαν οι αγωνιστές;

   Πολλά. Πάρα πολλά.

   Πίστεψε με, δεν ήταν αναπόφευκτο. Ποτέ δεν είναι.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Giorgos_T 21/07/2010 23:33:10

    Το ξερω και λυπαμαι πολυ γι αυτο.
    Και κυριως,γιατι στους χριστιανους του Ιησου Χριστου και του Ευαγγελιου δεν επιτρεπονται αυτα.

    Αλλα ακου καλε μου φιλε.Οχι επειδη εχουμε καποιες ενοχες-ολως περιεργως,γιατι αυτοι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΦΡΙΚΑΛΕΩΔΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ?- να τους αφησουμε τωρα να μας κατσικωθουν μαζικα και σε λιγα χρονια να υποδουλωσουν τα παιδια μας.

    Οι διαρκως υποδαυλιζομενες ενοχες ενα σκοπο μοναχα εξυπηρετουν: Nα κλεισουμε τα ματια και να τους αφησουμε να μας υποδουλωσουν ξανα και αυτο ηδη γινεται.

    Φιλε μου η νεοταξικος αφελης εισαι,η μουσουλμανος.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ Giorgos_T 21/07/2010 23:38:20

    Δεν δικαιολογω κανεναν φονο αμαχων.ΠΟΤΕ.

    Αλλα οι Ελληνες αγωνιστες ειχαν κι ενα αλλοθι.Απελευθερωναν τον τοπο τους κι ολη αυτη η οργη,ο εξευτελισμος και η ταπεινωση που αιωνες υπεφεραν απ' τους κατακτητες οδηγησε δυστυχως και εκει.
    Κι αν θελεις τοσους αιωνες μεγαλωμενοι μεσα στην φρικη και τον εξευτελισμο,δεν ηξεραν καλυτερα.

    Πως λεμε, οι Τουρκοι δεχθηκαν μπισκοτα φτιαγμενα απ' το δικο τους ζυμαρι!!!

 16. anna avatar
  anna 21/07/2010 18:25:42

  Η Μαρίνα έχει δίκιο.
  Μάλλον δεν ξέρεις τί λες Στέργιε, (ή μάλλον ξέρεις και γι'αυτό τα λες αυτά!)
  Και να συμπληρώσω για τις μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη, κυρίως Γερμαία κκαι Βρετανία: σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της αστυνομίας (φανταστείτε δηλαδή το 1/100 από ότι καταγγέλεται) τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σ'αυτές τις Ευρωπαικές χώρες ραγδαία αύξηση των "εγκλημάτων τιμής" μέσα στις μουσουλμανικές κοινότητες αυτών των χωρών, με θύματα φυσικά /και κυρίως γυναίκες. (Οι πατεράδες, οι θείοι ή τα αδέλφια τους, σφάζουν 15χρονα κορίτσια γιατί το 2010 τόλμησαν να βγουν ραντεβού με έναν συνομήλικό τους και μετά τις θάβουν στον κήπο του σπιτιού τους, σε μια γειτονιά του Ντύσελντορφ ή του Βόρειου Λονδίνου).

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ anna 21/07/2010 23:26:00

   Και της Ιταλιας.Κυριως Πακιστανοι και Αφγανοι αλλα και Μαροκανους ειχαμε προσφατα.Εδω δε την πρωτια την εχουν οι Τουρκοι στα εγκληματα τιμης.

  • anonymous avatar
   anonymous @ anna 21/07/2010 23:40:39

   Στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη εγκλήματα τιμής σε μεγάλη έκταση διότι δεν έχουν φέρει τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι είναι ανύπαντροι.

   Όμως μερικές φορές ακούς πράγματα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κυρίως μεταξύ Αλβανών. Αυτοί έχουν τη βεντέτα ακόμη.

   Επίσης σας θυμίζω τον Πακιστανό που βίασε άλλο Πακιστανό και τον καθάρισαν. Είναι η υπόθεση για την οποία ο Γιωργάκης έβγαινε κι έλεγε ότι τον σκότωσε η Αστυνομία και μετά μόλις βγήκε η αλήθεια μούγκα στη στρούγκα.

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ anna 22/07/2010 15:18:55

   Αννα, ο "Στεργιος" κι ο "Γιωργος" ειναι ο Μεχμετ και ο Σαλιμ που οριστηκαν για την ισλαμ-προπαγανδα,σ' αυτο το μπλογκ και θ'αλλαξουν κι αλλα χριστιανικα ψευδονυμα.

   Κι εδω στην Ολλανδια την ιδια τακτικη ακολουθουν και προβαλλουν τα ιδια ακριβως "επιχειρηματα".

 17. Μαρινα avatar
  Μαρινα 21/07/2010 23:45:26

  www.answering-islam.org

  www.faithfreedom.org

  www.dhimmi.org

 18. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 21/07/2010 23:49:29

  Ἀρκετές ταινίες παλαιές ἐπαναλαμβάνονται.
  Δέν σᾶς φαίνεται περίεργο πού ποτέ δέν ἐπανελήφθη ἡ ταινία "La Ciociara",μέ τήν Sophia Loren;
  Mαρίνα μέ ἔκανε νά τήν θυμηθῶ,ἡ ἀναφορά σου στούς Μαροκινούς.

 19. Μαρινα avatar
  Μαρινα 21/07/2010 23:53:02

  Ηθελα να πω veritate.

 20. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 22/07/2010 00:07:46

  Στη φωτό βλέπουμε μιά
  [γαλανομάτα? όμορφη? άσχημη? Είναι άραγε γυναίκα? -ιδού η απορία]
  να απολαμβάνει του "δικαιώματός της" να ντύνεται
  όπως [η ίδια -Of course!] επιθυμεί...

  • Μαρινα avatar
   Μαρινα @ Beyond The Stars 22/07/2010 15:15:00

   Ασε που μπορει να ειναι και κανενας "μαρτυρας" του αλλαχ,ο οποιος αφπυ βρει κανενα σχολειο με παιδακια θα μπει μεσα ν'ανατιναχθει με την κραυγη "αλλαχ ακμπαρ" για να βρεθει αναμεσα στις 72 παρθενες που του ταζει ο "προφητης" στον παραδεισο.

   Αληθεια,εχετε ποτε σκεφτει την διαφορετικη εξηγηση που δινουν οι μουσουμανοι στις λεξεις απο τους χριστιανους?

   Μαρτυρας για τους μουσουλμανους ειναι αυτος που σκοτωνει για τον αλλαχ.
   Μαρτυρας για τους χριστιανους ειναι αυτος που τον σκοτωνουν γιατι δεν αρνιεται τον Χριστο.

 21. Αλή αλ-Γιουνάνι avatar
  Αλή αλ-Γιουνάνι 06/05/2014 15:08:53

  Το χιτζάμπ (η ισλαμική μαντίλα) http://alialyunani.wordpress.com/2013/07/28/%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BC%CF%80-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B1/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.