#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/10/2013 17:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μουσουλμανική μειονότητα ακμάζει, ενώ η ελληνική συρρικνώθηκε, απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα«Τα μέλη της τουρκικής μειονότητας που ζουν στη Δυτική Θράκη δεν μπορούν να επωφεληθούν από το δικαίωμα της εκλογής των δικών τους θρησκευτικών ηγετών, δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα, και δεν τους επιτρέπεται να αναπτύσσουν τα δικά τους εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ τους έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα ελέγχου στα δικά τους ευαγή ιδρύματα και ασκείται πίεση στα όργανα του Τύπου τους. Οι ομογενείς μας στα Δωδεκάνησα, παρεμποδίζονται εδώ και 40 χρόνια να εκπαιδευθούν στην τουρκική και να εκλέγουν και αυτοί τους θρησκευτικούς τους ηγέτες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με ανάλογες δηλώσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η χώρα που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντί να κάνει συστάσεις για αυτά τα θέματα, θα ήταν καλύτερα να προχωρήσει στα βήματα που έγιναν στη χώρα μας στο θέμα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Αυτό θα βοηθήσει στη μετατροπή των μειονοτήτων σε γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χωρών», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Ακόμη προσέθεσε: «η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία είναι ευρύτερα γνωστή και αποδεκτή. Θα βοηθούσε αν και η Αθήνα προχωρούσε προς την ίδια κατεύθυνση».

Στην επίμαχη δήλωση σημειώνεται επίσης πως «τα βήματα που έγιναν την τελευταία περίοδο εκτιμώνται απ' όλους όσοι παρακολουθούν το θέμα. Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν αποτελούν μέρος της ευρύτερης διαδικασίας μεγάλων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο για την εμπέδωση του κράτους δικαίου, χωρίς διακρίσεις μεταξύ των πολιτών του».

Η μουσουλμανική μειονότητα ακμάζει, ενώ η ελληνική συρρικνώθηκε, απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απάντησε σήμερα στις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας.

«Μια απλή σύγκριση αρκεί για να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε τα αυτονόητα. Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και σημαίνουν πολλά για την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και της Ελληνικής Ορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Ο καθένας μπορεί να κρίνει ποια μειονότητα ακμάζει και ποια έχει συρρικνωθεί», δήλωσε ο κ. Κούτρας.

Τέλος, ανέφερε πως «υπάρχει, επίσης, μια πραγματικότητα που λέει ότι η Ελλάδα είναι ήδη από το 1981 κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Τουρκία επιδιώκει - με τη στήριξη της Ελλάδος - την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό όμως προϋποθέτει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλου του κοινοτικού κεκτημένου, κάτι που συνεπάγεται αλλαγή αντιλήψεων και πρακτικών».

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/10/2013 18:56:35

  Αυτή η απάντηση είναι το δυνατότερο επιχείρημα. Και σε συνημμένο έπρεπε να μπει άρθρο από εφημερίδα του Σεπτέμβρη του 1955.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 07/10/2013 20:20:15

   Πρόσεξε ὅμως Γιῶργο τό ὕπουλο σημεῖο στήν ἐπιχειρηματολογία τοῦ ἐκπροσώπου τοῦ Τουρκικοῦ Ὑπ.Ἐξωτερικῶν: ἐστιάζει στήν διεκδίκηση τοῦ δῆθεν δικαιώματός τους στήν ἐκλογή δικῶν τους θρησκευτικῶν ἠγετῶν,στό νά ἀναπτύσουν δικά τους ἐκπαιδευτικά ἰδρύματα καί ἄλλες παράλογες ἀπαιτήσεις,γιά ποιούς; Γιά τήν ''τουρκική'' μειονότητα τῆς Δυτ.Θράκης! Αὐτό δηλαδή θεωρεῖται δεδομένο πλέον καί καταπίνεται ἀμάσητο...

 2. anonymous avatar
  anonymous 07/10/2013 21:32:36

  Επί τη βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας πρέπει να τεθεί θέμα μείωσης του αριθμού των μουσουλμάνων της Θράκης στον αριθμό των χριστιανών της Πόλης.
  Πρέπει να προσεχθεί ειδικά το θέμα να μη μπουν στο ίδιο καζάνι οι Μουσουλμάνοι των Δωδεκανήσων. Αυτοί έχουν άλλο καθεστώς. Και δεν είναι Τούρκοι είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες κυρίως από Κρήτη.

  • NEMESIS avatar
   NEMESIS @ anonymous 08/10/2013 08:52:38

   ΣΩΣΤΟΣ. Αν μαλιστα ξυπνήσουμε και κανουμε τους Πομάκους να θυμηθούν οτι ειναι ντοπια φυλή που εξισλαμίστηκε (και μαλιστα ως αλεβιδες), οι μέρες των σκύλων στη Θράκη ειναι λιγες. Οι Πομάκοι ειναι συγγενές φύλλο αλλα η αμορφωσιά των παλαιότερων κυρίως τους κανει να σκέφτονται μονο ως μουσουλμάνοι ξεχνωντας οτι η θρησκεία ειναι χαρακτηριστικο τους για 500 χρονια αλλα η Εθνική τους ταυτότητα τους ακολουθει απο τοτε που φανηκαν στη γη. Με δεδομενη τη δραση των σουνιτων στη Συρία και με σχετική προπαγανδα πάνω στο θεμα της καταγωγής τους, οι τουρκοι μπορουν ευκολα να τους χασουν. Οπως και να το κανουμε είναι πιο τιμητικό να εισαι γιος του σταυλίτη του Αλεξάνδρου (οι Πομάκοι λέγεται οτι ειναι οι Αγριάνες που υπηρετούσαν ως ελαφρυ ιππικο και ψιλοί στο στρατο του Βασιλιά) παρα τσιρακι του σουλεϊμαν

 3. αλμωπιευς avatar
  αλμωπιευς 07/10/2013 22:31:07

  Οποιος λαος ,μειονοτητα ,κονοτητα , εχει υψηλο δεικτη γεννητικοτητας προοδευει Εμεις διαβιουντες εν μακαριοτητι ,ευζωια και μακροζωια εκπλησσομεθα γιατι οι μουσουλμανοι αυξανονται και πληθυνονται οπου και αν διαμενουν .Η λυση ειναι απλη οσο και μουσουλμανικη η αυξανομαστε πλυθησμιακα η σβηνουμε απο τον χαρτη.

 4. cep avatar
  cep 08/10/2013 01:09:52

  Διακρίσεις γίνονται.
  Εις βάρος των Ελλήνων Χριστιανών από το Ελληνικό Κράτος.
  Συγκρίνετε την βαθμολογία εισαγωγής των Μουσουλμάνων στα Πανεπιστήμια.
  Εγώ που θέλω να γίνω βουδιστής θα έχω τίποτα προνόμια ;

  • Eva avatar
   Eva @ cep 08/10/2013 13:53:23

   Να μου εξηγήσει κάποιος, γιατί αυτή η ιδιαίτερη μεταχείρηση άραγε?

   • Anonymouse avatar
    Anonymouse @ Eva 08/10/2013 16:19:49

    Γιατι ειμαστε "καλοι γειτονες" και για να μην μας πουν ρατσιστες οι διαφορες ΜΚΟ.

    Τον καλο ξερεις πως τον λενε στο τελος ε;;

 5. brandus avatar
  brandus 08/10/2013 16:08:46

  Επιπλέον ο Μουφτής στη Δυτική Θράκη δεν είναι απλώς θρησκευτικός ηγέτης είναι στην ουσία ανώτατος κρατικός υπάλληλος που εκδίδει πράξεις δικαστικές και άλλες, οικογενειακού ακόμη και αστικού δικαίου. Διότι δυστυχώς στη Θράκη συμβαίνει κάτι μοναδικό στην Ευρώπη που δεν ισχύει ούτε καν στη Τουρκία: η Σαρία έστω και σε περιορισμένο βαθμό. Αυτό είναι ντροπή για τη χώρα. Ασφαλώς και πρέπει να διορίζεται από τη Κυβέρνηση αφού είναι κρατικός υπάλληλος στην ουσία. Και το πιο εξωφρενικό είναι ότι από τη δεκαετία του 1930 η Ελλάδα υποχρεώνει το σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας να μαθαίνει τουρκικά όταν είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο κομμάτι της μειονότητας δεν νοιώθουν ούτε είναι Τούρκοι. Το ανίκανο ελληνικό κράτος ανέχεται και τη τρομοκρατία της τουρκικής συνιστώσας στους λοιπούς μουσουλμάνους ενώ θα έπρεπε να ακολουθήσει άλλη πολιτική όπως εθελοντική εκμάθηση της τουρκικής και δικαστικές διώξεις στους τραμπούκους του τουρκικού στοιχείου αλλά ολιγωρία και απραξία.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.