#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/12/2012 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μοναξιά του Α. Σαμαρά και η σιωπή των "κυανόκρανων" υπουργώνΤις τελευταίες ημέρες, άκρα του…τάφου σιωπή στον κυβερνητικό κάμπο βασιλεύει. Τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει την «επίθεση στο μέλλον», θέλοντας να ξεβαλτώσει την κυβέρνηση που πιέζεται από την κοινωνία, κάποια μισόλογα κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που αποφεύγουν να στηρίξουν δημόσια τον Πρωθυπουργό, ήταν αρκετά για να ανοίξουν τη συζήτηση για το τι αναζητούν ορισμένοι και τι στόχους έχουν.

Ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε εύκολα να επιβάλει το «ιμπέριουμ» που απέκτησε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου και τα θετικά αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup, αν δεν είχε αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει ένα νέο είδος στελεχών: τους «κυανόκρανους» του κόμματος και της κυβέρνησης που παρατηρούν απαθείς τις «εχθροπραξίες» και αποφεύγουν να πέσουν στη φωτιά.

Η έκκληση προς τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. να βγουν από τα χαρακώματα της απραξίας και να στηρίξουν την κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ήταν εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη.

Μόλις τα ΜΜΕ άνοιξαν πυρ κατά της κυβέρνησης για το φορολογικό νομοσχέδιο, η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών, λούφαξε και επέλεξε τη σιωπή, ακολουθώντας την ασφαλή μέθοδο: «άσε τους άλλους να καούν, όσο λιγότερο μιλάς, τόσο το καλύτερο».

Ακόμα και τη Βουλή ξέχασαν οι περισσότεροι υπουργοί που την Πέμπτη φρόντισαν να ξεφτιλίσουν και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ενδεικτικά, μόνο μία από τις 12 ερωτήσεις, απαντήθηκε χθες και χρειάστηκε να παρέμβει ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο οποίος θα διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι χρειάζεται να υπάρχει παρουσία των υπουργών, έστω και στη συζήτηση των ερωτήσεων, ενώ κανείς δεν αναφέρεται και στα νομοσχέδια που έχουν να έρθουν στη Βουλή, τουλάχιστον ένα μήνα.

Χθες γράφαμε επίσης ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους στην Βουλή υπουργούς της ΝΔ και βουλευτές δεν σηκώθηκε να απαντήσει στο απίστευτο παραλήρημα του Α. Τσίπρα εναντίον των επενδύσεων και τον άφησαν να κάνει παιχνίδι;

Η στάση των υπουργών είναι αντίστοιχη και στο πώς συμπεριφέρονται έναντι του Πρωθυπουργού. Υπερτερούν τα ένστικτα αυτοσυντήρησης στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας και όσοι διαισθάνονταν ότι κινδυνεύουν κήρυξαν ένα είδος λευκής απεργίας.

Σε αυτό το θολό τοπίο το μόνο σαφές είναι οι «στρατηγικές των βαρόνων», αν πρέπει να συνεχίσουμε να αποκαλούμε έτσι γιατί οι βαρωνείες τέλειωσαν με τον Σαμαρά στη ΝΔ. "Κυανόκρανους υπυργούς" πρέπει να τους λέμε επειδή είτε παίζουν τους ειρηνόφιλους, είτε "Μικόγιαν" σαν τον παλιό υπουργό της ΕΣΣΔ που όπως έλεγε ο Χρουστσώφ , "πήγαινε πάντα κάτω από τα υπόστεγα για να μην βραχεί". Οι "κυανόκρανοι" της "ΝΔ" κρατούν αποστάσεις από τις εξελίξεις, παρεμβαίνουν κατά περίπτωση και εφόσον εξυπηρετούνται οι επί μέρους επιδιώξεις τους και φορούν και ένα κράνος για να την μην τους παίρνει η μπάλλα.

Δεν είναι της ώρας να αναφερθούμε ονομαστικά σε υπουργούς, κάτι που θα γίνει εάν συνεχιστεί αυτή η άθλια κατάσταση. Απλά, κάποιος από το Μαξίμου θα πρέπει να τους τραβήξει το αυτί και να τους πει: «στο ίδιο καράβι είμαστε όλοι και όλοι μαζί θα βουλιάξουμε».

Ο Πρωθυπουργός θα αναζητήσει τρόπους να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του, όχι γιατί αμφισβητείται ευθέως από κανέναν αλλά ως αναγκαία και ικανή συνθήκη ενίσχυσης της κομματικής και κυβερνητικής εικόνας που θολώνει διαρκώς περισσότερο για εσωτερικούς λόγους παρά υπό την πίεση των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει.

Ο Σαμαράς θα επιλέξει το χώρο και τη στιγμή για να επιβεβαιώσει το προσωπικό του ιμπέριουμ που είναι αδιαμφισβήτητο. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι υπάρχει η απειλή της λίστας που ισχύει έως το Νοέμβριο του 2013.

Αν για τους υπουργούς το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού είναι αρκετό για να τους κρατήσει στη «γραμμή της νομιμότητας», για τους βουλευτές η επιστροφή στη λίστα ­είναι γκιλοτίνα.

Το ενδιαφέρον για το επόμενο διάστημα είναι κατά πόσο θα φανεί πιο ενισχυμένη η τάση των στελεχών που στήριξε τον Σαμαρά το Νοέμβριο του 2009, στις εσωκομματικές εκλογές. Πέρασαν τρία χρόνια από εκείνη τη σκληρή αναμέτρηση και πολλά έχουν αλλάξει.

Αν άλλαξε κάτι, αυτό είναι ότι στα μπλοκ εκείνης της περιόδου εμφανίζονται τώρα υποδιαιρέσεις. Οι παλαιοί σύμμαχοι του Σαμαρά δεν είναι πλέον και τόσο ενεργοί σύμμαχοι. Είτε σιωπούν είτε εμφανίζονται επικριτικοί, όχι δημόσια, αλλά μόνο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Το πρόβλημα είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Υπάρχουν εκείνοι που αισθάνονταν «αδικημένοι», εκείνοι που δεν θέλουν να χάσουν τα «κεκτημένα» αλλά δεν έχουν αρκετές δυνάμεις για να αντιδράσουν και εκείνοι που «κοίταζαν το ταβάνι». Σε αυτούς τους τελευταίους μπορεί να διακρίνει κανείς και ορισμένους από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Σαμαρά στο παρελθόν που πρέπει και πάλι να ενεργοποιηθούν για τη στήριξη της ΝΔ και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης.

Μάρκος Αυρήλιος

ΥΓ. Για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί οφείλουμε να καταγράψουμε και τι λένε ορισμένοι από τους  προηγουμένους: «Μας ζητάνε να βγούμε μπροστά, αλλά κάποιοι άλλοι έχουν γνώση για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού» είναι η απάντηση ορισμένων που θεωρούν ότι δεν ενημερώνονται για τις κινήσεις και τις θέσεις του πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αργατεία avatar
  αργατεία 08/12/2012 07:52:04

  ο κ.Χρ.Λαζαρίδης πρέπει να αναλάβει ακόμα πιο κεντρικό και ορατό ρόλο, είναι σοβαρό πολιτικό στέλεχος, με γνώση, αξιοπρέπεια, ωριμότητα, μετριοπάθεια και φιλοπατρία, ιδανικός για ηγετικό στέλεχος

  • αργατεία avatar
   αργατεία @ αργατεία 08/12/2012 07:52:49

   και επίσης αυτόφωτος με την έννοια ότι μπορεί να παράγει ρεαλιστικό και οραματικό ταυτόχρονα πολιτικό λόγο

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ αργατεία 08/12/2012 16:24:24

   Ἤλπιζα ὅτι ὡς βουλευτὴς ἐπικρατείας θὰ εἶναι «πρῶτο βιολὶ» μέσα στὸ Κοινοβούλιο, ἀλλὰ...

  • ΙΩΑΝ.ΚΟΛ avatar
   ΙΩΑΝ.ΚΟΛ @ αργατεία 09/12/2012 09:42:57

   Ο κ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ 5η ΦΑΛΑΓΓΑ.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 08/12/2012 08:04:05

  Ας πετάξει πέρα με τον ανασχηματισμό όσους δεν τραβάνε γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος. Δεν χρειάζονται πολλές άλλες αναλύσεις

 3. Αγρινίου Νικόδημος avatar
  Αγρινίου Νικόδημος 08/12/2012 08:05:29

  Το "λαθάκι" του τίτλου μας υπενθυμίζει τη μικρή απόσταση μεταξύ "υπουργών" και "κηπουρών"...

  • factorx avatar
   factorx @ Αγρινίου Νικόδημος 08/12/2012 08:26:30

   Σε ποιο "λαθάκι" αναφέρεσθε;

 4. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 08/12/2012 08:42:44

  Λείπει το Γ από τους υπουργούς !!!! Σημαδιακό γράμμα :-)

  • factorx avatar
   factorx @ BLACK QUEEN IN STORM 08/12/2012 09:29:13

   φαγωθήκατα, το έβαλα

 5. Κρης avatar
  Κρης 08/12/2012 08:49:45

  υπουρών

  • factorx avatar
   factorx @ Κρης 08/12/2012 08:54:56

   καλό!!!!

   • Αγρινίου Νικόδημος avatar
    Αγρινίου Νικόδημος @ factorx 08/12/2012 09:21:14

    Ευχαριστώ! Δεν είχα, πάντως, την πρόθεση να δώσω τις τεράστιες προεκτάσεις των κάτωθί μας συνσχολιαστών Φάκτορα...

 6. αριστος2 avatar
  αριστος2 08/12/2012 08:54:43

  Πολύ σωστή η παρατήρηση του φίλου Νικόδημου απο το Αγρίνιο κι αν ο Φάκτορας έκανε επίτηδες το "λαθάκι" να παραλείψει το γ των υπουργών τότε εχει και αυτός απόλυτο δίκιο να τους θεωρεί κηπουρούς. Γι αυτό και 'γώ επιμένω να προτείνω στο Σαμαρά να τους παρατήσει το συντομώτερο δυνατόν και να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Τσίπρα μπάς και σωθούμε ως Εθνος. Ενας κούκος δεν φέρνει την Ανοιξη είτε είναι Δεξιός είτε είναι Αριστερός.
  Οι "υπουργοί" και οι βαρώνοι δεν μπορουν να ζήσουν χωρίς να υπηρετούν πρωτίστως τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και όχι τα της Πατρίδος, την οποία δεν τ'όχουν και σε τίποτε να την αλλάξουν αφού τα "υπάρχοντά" τους ούτως ή άλλως βρίσκονται στο εξωτερικό...

  • factorx avatar
   factorx @ αριστος2 08/12/2012 08:55:26

   Μην μου βάζεις λόγια - την καλημέρα μου

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ αριστος2 08/12/2012 09:51:31

   Καλημέρα ''άριστε 2''.
   Α.Σαμαράς - Α.Τσίπρας είναι η λύση μας. Και όποιοι δεν είναι προετοιμασμένοι για το αύριο, όσοι αισθάνονται ανεπαρκείς και προτιμούν να παραμένουν γαντζωμένοι στις αισχρές, δοκιμασμένες μικροκομματικές μεθόδους του παρελθόντος λειτουργώντας μίζερα και εγωϊστικά, ας εγκαταλειφθούν για πάντα στα μετόπισθεν της ζωής.
   Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

   • factorx avatar
    factorx @ BLACK QUEEN IN STORM 08/12/2012 10:29:58

    Μην γίνεσαι αιθεροβάμων στο περακαλώ

    • BLACK QUEEN IN STORM avatar
     BLACK QUEEN IN STORM @ factorx 08/12/2012 10:52:31

     ...Eίναι όμως τόσο ωραία εκεί ψηλά factora x :-) !!!
     Ασυγκρίτως γοητευτικότερη η πτήση, κι ας την χωρίζει μόνο ένα φωνήεν από την πτώση....
     ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ, ΌΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΣ ....
     Παρόν λοιπόν σύνθημά μας οφείλει να γίνει το ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ :
     '' ΑΣ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ '' .

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ BLACK QUEEN IN STORM 08/12/2012 13:23:29

    Αγαπητή Βασίλισσα, εδώ που φθάσαμε - και με την ένδεια προσώπων και ιδεών - θα το καλοέβλεπα κι εγώ ως έσχατο καταφύγιο.
    Αλλά τότε, άν γινόταν, θα είχαμε κάτι σαν "Μεγάλο Συνασπισμό", δηλαδή η ΝΔ θα ήταν CDU, o ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν SYRIZA (δηλαδή SPD), η Αθήνα Βερολίνο, οι φαταούλες και φοροφυγάδες θα ήταν ασκητικοί και πειθαρχικοί Προτεστάντες και ο Φούχτελος θα σταματούσε να παίρνει τα αντικαταθλιπτικά που παίρνει τώρα.
    Και η αφεντιά μου δεν θα είχε καθυστέρηση καταβολής μισθού 3 μηνών...

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ο Θείος 08/12/2012 16:27:06

     «Και η αφεντιά μου δεν θα είχε καθυστέρηση καταβολής μισθού 3 μηνών…»

     Πῶς ζεῖς ρὲ Θεῖε; Σὲ τρέφει ὁ ζωντανὸς διάλογος τοῦ Antinews;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/12/2012 18:16:26

      Ζω με ελπίδες αγαπητέ Αστυάνακτα.
      Μου φαίνεται, αυτό που θα καλοέβλεπα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της ελπίδας.
      "Οι τρελοί ξαναμπήκαν στο δαφνί και οι λογικοί βγήκαν πάλι έξω", θα γράφουν τα πρωτοσέλιδα την ημέρα εκείνη...

    • dim avatar
     dim @ Ο Θείος 09/12/2012 02:28:51

     Ο Σαμαράς είναι η τελευταία ευκαιρία της αστικής δημοκρατίας και της δημοκρατίας... Αν πέσει και αυτό το κάστρο, και συμμαχίσει με εθνομηδενιστές, μαρξιστές, λενινιστές, θα δείτε τα ποσοστά της ΧΑ να πλησιάζουν το 35% με αυτονόητη μετά την εξέλιξη των πραγμάτων...

    • BLACK QUEEN IN STORM avatar
     BLACK QUEEN IN STORM @ Ο Θείος 09/12/2012 17:23:54

     ....Μην είσαστε υλιστής Θείε !!! Αφήστε να μας θρέψουν οι ιδέες και τα οράματα !!! Είναι εκτός τν άλλων, ΚΑΙ βιολογικά :-)

   • Aφροδίτη avatar
    Aφροδίτη @ BLACK QUEEN IN STORM 08/12/2012 15:58:00

    Αγαπητή Μαύρη Βασίλισσα θαρρώ που τους χωρίζει άβυσσος, ως προς τις έννοιες Έθνος και Πατρίδα!

 7. 0030salvador avatar
  0030salvador 08/12/2012 09:40:07

  καλημέρες
  οι υπουργοί δεν έπρεπε να είναι βολευτές ιδίως τώρα που είμαστε σε πόλεμο,δεν πας στο μέτωπο με εκλεγμένους αλλά με επιλεγμένους.το είπε ο Σαμαράς αλλά δεν το έπραξε(ακόμα).
  δείτε ονόματα και φάτσες υπουργών, οι περισσότεροι είναι για την δεξίωση της νίκης ,ατσαλάκωτοι και άκαπνοι!

 8. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 08/12/2012 11:07:39

  Κι εγω θα προσθετα κι ενα "Ν" στη λεξη "υπουργοι", και θα τη μετετρεπα σε "υπνουργοι" συμφωνα με πολυ προσφατη αφορμη εντος της βουλης...

 9. tasos1 avatar
  tasos1 08/12/2012 11:11:36

  Ευκαιρία να κάνει τώρα την κυβέρνηση των δεκαπέντε υπουργών...

 10. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 08/12/2012 11:49:35

  Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ “ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ”

  Φίλτατε Μάρκε Αυρήλιε
  Αν και περιορίζεις τις αναφορές σου στους υπουργούς και βουλευτές, εγώ θα το επεκτείνω και στους όποιους “εισηγητές”, που βρίσκονται περιφερειακά του Σαμαρά και οι οποίοι δεν έχουν τις πιο πάνω ιδιότητες

  Καλή η αναφορά που κάνεις στο κατά πόσο θα φανεί πιο ενισχυμένη η τάση των στελεχών που στήριξε τον Σαμαρά το Νοέμβριο του 2009 στις εσωκομματικές και στις διπλές εθνικές εκλογές, είναι όμως ημιτελής Παρέλειψες να αναφερθείς στους κατ’ επάγγελμα λουφαδόρους στα δύσκολα, που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή στα εύκολα. Που παίρνουν θέση μάχης εκ του ασφαλούς και βρίσκονται μπροστά όταν ο στρατός έχει επιβληθεί του αντιπάλου. Ο δε λόγος σου προς στήριξη της κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη, πρέπει να συνάδει και με πράξεις της ηγεσίας. Θα μου πεις βέβαια, “..σε λα βι μον αμί”. Όθεν μεθερμηνευόμενο, “..η ζωή επιβραβεύει τους ιδιοτελείς επιτήδειους”

  Ο Σαμαράς είχε δώσει όμως άλλες ντιρεκτίβες στο πως θα λειτουργηθεί το πολιτικό σύστημα άμα τη νικηφόρο πορεία του. Μίλησε για αξίες και άξιους, για μπλόκο στους ευκαιριακούς ή/και κομματικούς εγκάθετους, για αλληλεγγύη (..να θυμηθώ τα λίγα). Αυτό ήταν που κινητοποίησε και κινητροποίησε κάποιους/πολλούς της Παράταξης, που είχαν από πρώτο χέρι διαχρονική γνώση από τα ΝΔημοκρατικά τεκταινόμενα. Αντ’ αυτού τι βλέπουμε? Τοποθετήσεις αφενός και διαρροές για τοποθετήσεις αφετέρου στο γκουβέρνο, άσφαιρων, ιδιοτελών και επιτήδειων λουφαδόρων στις ώρες μάχης, να βρίσκονται πρώτη γραμμή κατά τα επινίκια. Με άλλα λόγια, το γνωστό μότο “πολεμήστε εσείς, να δοξαστούμε εμείς”, επιβεβαιωμένο στη πράξη

  Αυτά που κέρδισε ο Σαμαράς με το λόγο του και την εργατικότητά του (..το ιμπέριουμ που απέκτησε μετά τις εσωκομματικές και τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, όπως γράφεις), θα τα χάσει ο ίδιος και η ΝΔ με τις πράξεις των όποιων παρατρεχάμενων “εισηγητών” που βρίσκονται περιφερειακά του. Άτομα που ποτέ δεν πόνεσαν και έτρεξαν για τη ΝΔ και τη Παράταξη, παρά μόνο ευκαιριακά ή/και για τη προσωπική τους ανέλιξη στο κομματοκυβερνητικό παλμαρέ. Αν συνεχισθεί αυτή η πολιτική, η ήττα θα αποτυπωθεί στις οποτεδήποτε στο μέλλον εκλογές, και θα είναι κατά κράτος. Τους παρατρεχάμενους “εισηγητές” δεν τους λυπάμαι. Θα βρουν ενδεχόμενα τον επιτήδειο και ιδιοτελή τρόπο τους να είναι στον όποιο αφρό και στο μέλλον. Τη Παράταξη σκέφτομαι και τον Σαμαρά. Και θα είναι κρίμα για τον Σαμαρά, και κρίμα για την Παράταξη

  Υ.Γ. Όσο για το υστερόγραφό σου, ψάξε στο ποιοι κάνουν τις διαρροές, ιδιοτελώς. Το αντινιούς διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους (..του φάκτορα πρωτοστατούντος), ώστε να βγάλει άκρη και να το δημοσιοποιήσει, ξεμπροστιάζοντάς τους
  -------------------------
  (…ελπίζω το σχόλιο να δημοσιευθεί)

 11. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 08/12/2012 13:11:03

  E, μα κι εσείς Mr. Giannis μας, πώς τα εκτοξεύετε έτσι ασυλλόγιστα αυτά τα ‘’όχι βέβαια’’, τα βουτηγμένα στον ψυχρό κυνισμό και την αναισθησία του βολεμένου …αρχιλογισταρά???? Πώς τα εκσφενδονίζετε με τόση αναιδή, φυσική ‘’αθωότητα’’ ενάντια στο πανταχόθεν βαλλόμενο πλήθος ???
  Τα 500 € ξέρετε, και για όλους εμάς, ‘’όχι βέβαια’’ !!
  ΄Εχετε κάτι να προτείνετε λοιπόν στους…’’φτωχότερους’’, αντί της προσευχής, της πίστης και της …εγκαρτέρησης;;;
  Σας ρωτάω, μιας και δηλώσατε πρόσφατα, ότι γνωρίζετε από …μοναστήρια!!!!

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/12/2012 13:14:58

  Το ανησυχητικό για τον κ. Σαμαρά δεν (πρέπει να) είναι η σιωπή των υπουργών, αλλά οι κραυγές του "φιλο-νεοδημοκρατικού" τύπου:
  "Σημαδεύουνε Στουρνάρα, πετυχαίνουν Σαμαρά"...

 13. Διογενης(ο αλλος) avatar
  Διογενης(ο αλλος) 08/12/2012 17:31:03

  πολυ καλο το αρθρο. και οντως απο τα βασικα προβληματα που εχει αυτη τη στιγμη ο ελληνας. ποτε θα επιλεξει ο σαμαρας να επιβεβαιωσει το προσωπικο του ιμπεριουμ....
  ακουστε κ αυτο. φετος το χειμωνα κ με το κρυο να εχει μπει πια για τα καλα, τα μελισσια θυμιζουν χωριο. μυριζει τσικνα παντου. παει να πει, δουλευει το τζακι στο φουλ. ηχος απο λεβητες στις πολυκατοικιες, ουτε για αστειο.
  αλλα κ αυτο μαλλον εχει να κανει με την επιβεβαιωση του προσωπικου...ιμπεριουμ του σαμαρα.
  τωρα βεβαια θα μου πεις, θα φταει ο σαμαρας αν μου απαγορευσει τη χρηση στερεων καυσιμων? δεν το βουλωνω κ λιγο.
  ομως να απαγορευσουν τα τζακια?!! γινονται αυτα τα πραγματα?!!

 14. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 08/12/2012 21:40:28

  Ένα μικρό ποσοστό από το 23% ανήκει στην ....άβυσσο (ενάντιοι του Έθνους και της πατρίδας)και ας το σπρώξουμε απαλά εντός της, για να το καταπιεί. :-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.