#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2012 16:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μνημονική Κατσέλη υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ!Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές κι ενώ τα πάντα κρίνονται στην κόψη του ξυραφιού σε ότι αφορά το μέλλον της Ελλάδας, κάποιοι ήδη έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Και, κάνοντας φυσικά ...ρεπορτάζ, δημοσιεύουν το...περίγραμμα της κυβέρνησης που θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας, αφού όπως φαίνεται έχουν τη νίκη στο τσεπάκι τους.

Γράφει το Βήμα: Είναι αρκετά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθούν να παίξουν ρόλο. Ενδεικτικά, όλες οι πλευρές συγκλίνουν στην άποψη ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας επί οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα (1989 - 1990) και πρώην βουλευτής κ. Ι. Δραγασάκης θα κληθεί, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά, να αναλάβει το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σε οικονομικό υπουργείο (υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης) εξάλλου εικάζεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλοι οικονομολόγοι όπως οι κκ. Ι. Τόλιος, Ι. Μηλιός, Ευκλ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης, αν και μεταξύ τους υπάρχουν εμφανείς αποκλίνουσες απόψεις σε κρίσιμα ζητήματα στρατηγικής. Εκ των στελεχών που θα κληθούν να αναλάβουν κεντρικό ρόλο, ενδεχομένως σε ένα παραγωγικό υπουργείο, είναι ο βουλευτής κ. Δ. Παπαδημούλης, πολιτικός μηχανικός με εμπειρία στα ενεργειακά.

Κυβερνητικό ρόλο ενδέχεται ακόμη να αναλάβουν και κορυφαίοι κομματικοί, συνδικαλιστικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Δ. Στρατούλης, έμπειρος επί των εργασιακών με μακρά θητεία στη ΓΣΕΕ, όπως και ο επίσης συνδικαλιστής με μακρά γνώση και εμπειρία στα εργασιακά κ. Αλ. Καλύβης, αλλά και ο μαθηματικός κ. Π. Λαφαζάνης, ο οποίος αν και ασχολείται εδώ και χρόνια με τα οικονομικά και εργασιακά θέματα, ωστόσο δεν αναμένεται να πλαισιώσει κάποιο οικονομικό ή εργασιακό επιτελείο (είναι άλλωστε γνωστή η θέση του για έξοδο από το ευρώ), ή ο κ. Ν. Βούτσης, πολιτικός μηχανικός με ιδιαίτερη δραστηριότητα σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο κ. Θ. Δρίτσας, μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχεται η νέα «φουρνιά»

Αλλά και στελέχη της νεότερης «φουρνιάς» ενδεχομένως να αναλάβουν ρόλους, μεταξύ αυτών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ κ. Π. Σκουρλέτης, η σύμβουλος εκδόσεων και αρμόδια για τα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ κυρία Ρένα Δούρου κ.ά. Πολλά επίσης είναι τα πρόσωπα που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο και τα οποία μπορεί να κληθούν να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενο κυβερνητικό σχήμα της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων η κυρία Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ και επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» στον Δήμο Αθηναίων, η κυρία Θεανώ Φωτίου, επίσης καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ με ειδίκευση στα θέματα των ελληνικών πόλεων και ιδιαίτερη ενασχόληση με τα ζητήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, ο κ. Στ. Κουβελάκης, οικονομολόγος στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, αν και ανήκει στους θιασώτες της εξόδου από το ευρώ, ή ακόμη και ο γνωστός οικονομολόγος κ. Ι. Βαρουφάκης, ο οποίος, αν και διαμένει πλέον στις ΗΠΑ, πριν από λίγα 24ωρα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» δεν δίστασε να δηλώσει ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας το συμμερίζεται κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος.

 

Οι προσωπικότητες

Υπάρχουν και τα συνεργαζόμενα πρόσωπα από τον σοσιαλιστικό χώρο τα οποία ενδέχεται να παίξουν ρόλο, όπως η πρώην υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη, η πρώην βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα κ.ά., ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να συμβάλουν στο κυβερνητικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερες προσωπικότητες.

Κάποιοι στην Κουμουνδούρου δεν θα απέκλειαν από μια τέτοια συζήτηση ονόματα όπως του νυν υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας κ. Αντ. Ρουπακιώτη ή του πρώην υπουργού Πολιτισμού και γνωστού μουσικοσυνθέτη κ. Θ. Μικρούτσικου. Εκ των προσώπων επίσης που ενδέχεται να κληθούν να διαδραματίσουν κεντρικό κυβερνητικό ρόλο είναι και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του κ. Τσίπρα και συνομιλεί σταθερά μαζί του.

 

Real news

Στα ίδια πάνω – κάτω πρόσωπα συγκλίνει εντελώς τυχαία και η Real news. Στη λίστα με τους υπουργούς αναφέρονται όλα τα γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί μ’ αυτούς και η επιτυχημένη με το ΠΑΣΟΚ, κ. Λούκα Κατσέλη η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών

Όπως λέει λοιπόν το ρεπορτάζ τα στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα θα είναι:

Υπερ-Υπουργείο Οικονομίας: Γιάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Οικονομικών: Λούκα Κατσέλη

Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Κοτζιάς

Υπουργείο Άμυνας: Θεόδωρος Δρίτσας

Υπουργείο Εσωτερικών: Δημήτρης Παπαδημούλης

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ζωή Κωνσταντοπούλου

Υπουργείο Εργασίας: Αλέξης Μητρόπουλος

Υπουργείο Κοινωνικού Τομέα: Παναγιώτης Λαφαζάνης

Υπουργείο Παιδείας: Θεανώ Φωτίου

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πάνος Σκουρλέτης

Πρόεδρος Βουλής: Νίκος Βούτσης

Επίσης θα χρησιμοποιηθούν Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου, Νίκος Μανιός, Δημήτρης Στρατούλης, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Νάντια Βαλαβάνη ενω θα χρησιμοποιηθούν και γνωστοί καθηγητές όπως ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Για να καταλάβουμε, η εφημερίδα πιστεύει ότι θα κάνει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δε θα χρειαστεί τη συμμαχία άλλων κομμάτων. Θα είναι μια καθαρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις συνιστώσες που δεν… προκαλούν, δηλαδή τις μετριοπαθείς δυνάμεις της Αριστεράς συν κάποιους από τους μετανοημένους του ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα η κ. Κατσέλη, ο Αλέξης Μητρόπουλος, η Σοφία Σακοράφα ενώ φιγουράρει στη θέση του υπουργού Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς. Ποιος είναι αυτός; Μα το δεξί χέρι του Γ. Παπανδρέου τόσο όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών όσο και μετά ως πρωθυπουργός. Πότε τα’ σπασε με τον ΓΑΠ; Όταν δεν τον έκανε υπουργό διότι θεωρούσε εαυτόν σωτήρας της πατρίδας.

Και μαζί με τους άλλους Πασόκους πήγε προς τα Αριστερά για να βρει τον επίγειο παράδεισο.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι στη διάθεση του ελληνικού λαού. Αφού έμαθε η real news την ισχυρή ομάδα του κ. Τσίπρα τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Ο Γ. Δραγασάκης και η Λ. Κατσέλη του  «λεφτά υπάρχουν» θα υπογράψουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 10/06/2012 16:24:54

  .......τουλάχιστον αύτό, τό έξασφαλίσαμε !!!

 2. μακεδων avatar
  μακεδων 10/06/2012 16:34:14

  ΒΑΘΥ ΛΟΥΦΑΔΟΡΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ = ΝΕΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΕΜΠΡΙΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ
  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ = ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
  Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΩΣ ΟΠΛΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΕΙΝΑΙ Η 17Η ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

 3. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 10/06/2012 16:48:30

  ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΠΩς ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Βούλα Ελευθεριάδου 10/06/2012 18:29:54

   ...μην ανησυχείς , θα το κάνει όπως ο Κουτρουμάνης από τα τηλεοπτικά παράθυρα στα υπουργεία.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 10/06/2012 17:04:33

  Igniting the flames of passion.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/06/2012 17:59:48

  Να δώσουν και στον κατμαν κανένα υπουργείο ρε παιδιά, ακούω ότι είναι συριζαίος.
  Όπως άκουσα ότι φανατική ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει και η Τάμτα η καλλιτέχνης, τον αδελφό της οποίας είχαν συλλάβει πριν από 2-3 χρόνια για ένοπλη ληστεία (Γεωργιανός κι αυτός, άρα εξυπακούεται συριζαίος).
  Τάμτα λοιπόν για υπ. Πολιτισμού.

  • Angie avatar
   Angie @ Strange Attractor 10/06/2012 18:25:42

   Το Υπουργείο Πολιτισμού ανήκει στον κ.Πάντζα, ένας γνήσιος άνθρωπος του πνεύματος, ένας διανοούμενος και ευαίσθητος καλλιτέχνης. Η αξιόλογη κα Τάμτα μπορεί να περιμένει!

 6. ΔΚ avatar
  ΔΚ 10/06/2012 18:11:04

  Η Κατσέλη ήταν η μόνη υπουργός του ΠΑΣΟΚ που κράτησε κάπως την κατάσταση. Θυμίζω υπερχρεωμένα νοικοκυριά και εργασιακά.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΔΚ 10/06/2012 19:42:56

   Η Κατσέλη είναι η εμπνευστής του "λεφτά υπάρχουν" επί ΓΑΠ και η εισηγήτρια για την είσοδό μας στο ΔΝΤ. Άσε τα ψόφια και τα εγκώμια για την αρχηγό της 13ης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, το παλιό βαθύ κρατικίστικο ΠΑΣΟΚ

 7. ΔΚ avatar
  ΔΚ 10/06/2012 18:12:30

  Πάντως το ρεπορτάζ είναι αστείο και προβοκατόρικο (όχι από εσάς), είδα π.χ. το όνομα του Κοτζιά και σκέφτηκα πως πρέπει να έχει λυθεί στο γέλιο.

 8. ΤRIF avatar
  ΤRIF 10/06/2012 18:58:36

  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ , Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ,
  ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΕΡΘΕ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΧΡΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΏΝ ,ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΦΟΔΡΑ Ο ΔΟΛ & ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ 2009- 2012 ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ &ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ,

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΤRIF 10/06/2012 19:46:05

   Η Κατσέλη εισακούστηκε από τον ΓΑΠ και αυτός βγήκε κυβέρνηση με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν". Σαν χθες την θυμάμαι να λέει για την κακιά ΝΔ που μείωσε την φορολογία στις επιχειρήσεις και ότι αυτό ήταν απώλεια 4 δις για τα κρατικά ταμεία και ότι αυτή με την αύξηση της φορολογίας στους πλουσίους (sic) και με τις ανείσπρακτες οφειλές υπέρ ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ θα κατάφερνε να πάρει περί τα 30 δις !!!!!!! Η συνέχεια παίχθηκε στο Καστελόριζο. Περαστικά σας συριζάκια

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/06/2012 19:47:21

    Στα ίδια χνάρια του ψεύτικου λεφτά υπάρχουν (στο τετράγωνο) βαδίζει ο Άλεξ Τσίπρας

   • ΤRIF avatar
    ΤRIF @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/06/2012 15:43:12

    ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Λ.ΚΑΤΣΕΛΗΣ , ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΡΙΑΛ( τουρκικο) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣ ,ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΙΣ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΥΣΗΣ , ΣΤΟ YOU TUBE ,ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΟΟΥΣΕ Ο ΓΑΠ, ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΠΑ ΣΤΙΣ 17/7 ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!

 9. Kyriakos avatar
  Kyriakos 10/06/2012 23:13:44

  Στην ''dream team'' θα μπορούσε να είναι απούσα η Κατσέλη; Τώρα πλέον δεν έχω κανένα λόγο να ανησυχώ.

 10. Κ.Π avatar
  Κ.Π 11/06/2012 01:47:44

  Δεν ήξερα ότι η Τάμτα, η καλλιτέχνις, είναι με το ΣΥΡΙΖΑ. Ένας επιπλέον λόγος να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.