#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2013 11:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μια γκάφα μετά την άλλη στο υπουργείο ΟικονομικώνΌταν γίνεται ένα λάθος, λες δεν πειράζει θα διορθωθεί. Όταν γίνεται δεύτερο αρχίζεις να υποπτεύεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο τρίτο λάθος, είσαι σίγουρος. Υπάρχει μεγάλη ανικανότητα. Ή αλλιώς, κάποιοι στην κυβέρνηση βάλθηκαν να φέρουν τον Τσίπρα μια ώρα αρχύτερα στο Μαξίμου.

Η πρώτη ήταν οι έφοδοι στα σπίτια που δηλώνονται ως επαγγελματικοί χώροι, χωρίς άδεια εισαγγελέα. Το πήραν πίσω γιατί κατάλαβαν ότι πρόκειται περί τεράστιας ανοησίας που θα οδηγούσε σε άγριο ξύλο μεταξύ εφοριακών και φορολογούμενων.

Η δεύτερη ήταν όταν αποφάσισαν ότι θα κατάσχουν καταθέσεις και ακίνητα ακόμη και για μη ληξιπρόθεσμα χρέη, απλά αναλύοντας το φορολογικό προφίλ του καθενός. Το πήραν πίσω διότι πρόκειται περί μνημειώδους βλακείας.

Τώρα έρχεται και τρίτο χτύπημα για να αποδειχθεί ότι οι έχοντες την ευθύνη στα φορολογικά, δηλαδή οι κ. Μαυραγάνης και Θεοχάρης, πρέπει να ρίξουν λόττο αυτές τις ημέρες. Τόσες γκάφες μαζί δε μπορεί, θα έχουν ρέντα.

Το νέο… κόλπο λέει ότι εάν μια εταιρεία δεν αποδίδει ΦΠΑ άνω των 150.000 ευρώ, εάν έχει κάνει συναλλαγές με πλαστά ή εικονικά στοιχεία άνω των 300.000 ευρώ οι φορολογικές αρχές θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στη δέσμευση του 50% όλων ανεξαιρέτως των τραπεζικών λογαριασμών.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη διαχωρισμού των λογαριασμών και έτσι εργαζόμενοι και προμηθευτές μπορεί να μείνουν απλήρωτοι διότι μπορεί η μισθοδοσία να κατασχεθεί ενώ μέχρι σήμερα καταβάλλεται κανονικά ακόμη και αν η επιχείρηση έχει εντοπισθεί να φοροδιαφεύγει.

Δηλαδή, αν το λαμόγιο ο επιχειρηματίας δεν πληρώνει φόρους τότε ο υπάλληλος θα πεινάσει αφού κάποιος ανόητος θα δώσει εντολή να δεσμευτεί η μισθοδοσία του. Μα καλά, ξέρουν τι κάνουν στην κυβέρνηση; Ούτε το πιο βασικό δεν μπορούν να κάνουν εκεί στο Μαξίμου; Δηλαδή να διαχειριστούν επικοινωνιακά την επιβίωσή τους; Διότι με τέτοια σχέδια που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, καλύτερα να τα μαζεύουν από τώρα και να προετοιμάζονται. Μην πάθουν και κανένα σοκ που χάνουν την εξουσία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 17/12/2013 11:41:04

  Η τρίτη αυτή "γκάφα" ισχύει από το 1997, δεν είναι καθόλου καινούργια. Εξωφρενική μεν είναι, αλλά καινούργια δεν είναι.

  Θα μπορούσε να υπάρχει ένας θεσμός συντηρητικής κατάσχεσης με άδεια δικαστηρίου, όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο φορολογούμενος έχει κακόπιστη συμπεριφορά. Και να καταργηθούν έτσι οι "γκάφες" νο. 2 και 3.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Διογένης 17/12/2013 22:26:24

   Έτσι μπράβο. Μην ακυρώνουμε κα πραγματικά μέτρα ουσίας κατά της φοροδιαφυγής που είναι ο νο1, 2 και 3 λόγος που μας έφτασε εδώ. Έπονται αρκετά οι σπατάλες του δημοσίου και μίζες.

 2. θηραία avatar
  θηραία 17/12/2013 11:49:08

  Αυτοί οι γκαφαδόροι όμως, νομοθετούν και για τα ακίνητα, βλέποντας μόνο ντουβάρια κι αριθμούς και ξεχνάνε ότι εκεί μέσα ΖΟΥΝΕ άνθρωποι!
  Αυτοί οι γκαφαδόροι, με το αλάθητο των πτυχίων τους ....
  ....έχουν κάνει την ζωή μας κόλαση!

 3. Χάρις avatar
  Χάρις 17/12/2013 12:00:10

  Ελέγχθηκαν τα πτυχία τους?

 4. xmmm avatar
  xmmm 17/12/2013 12:04:34

  χμμ τα εικονικά τιμολογια ειναι απάτη οχι φορολογική παράβαση.

  • Geokoun avatar
   Geokoun @ xmmm 17/12/2013 16:44:06

   +1000

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ xmmm 17/12/2013 22:27:02

   Φοροδιαφυγή για αυτόν που τα πληρώνει επειδή εμφανίζει έξοδα και αποκρύπτει πραγματικά κέρδη δεν είναι;

 5. daresome avatar
  daresome 17/12/2013 12:16:56

  Τη δεύτερη γκάφα που αναφέρετε - αυτήν που αν κάποιος από τη φορολογική διοίκηση ΝΟΜΙΖΕΙ (γιατί δεν του αρέσει η φάτσα σου, γιατί ξύπνησε στραβά, γιατί δεν του έδωσες όσα ήθελε ....) ότι δεν θα πληρώσεις τον φόρο, ακόμα κι αν δεν έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής, μπορεί να να σου κατάσχει προληπτικά την περιουσία σου ! - πότε ακριβώς την πήραν πίσω ?

 6. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 17/12/2013 12:19:43

  Ἐγῶ δέν πιστεύω ὅτι εἶναι γκάφες ὅλες αὐτές οἱ ἐνέργειες,ξέρουν πολύ καλά τί κάνουν,σέ ἐντεταλμένη ὑπηρεσία βρίσκονται,τή δουλειά τους κάνουν καί ὅπου πιάσουν. Ἀπλά τείνω νά πιστέψω δυό πράγματα γιά τό Σαμαρά,ἤ ὅτι ἐκεῖνος εἶναι ὁ γκαφατζῆς πού τούς ἀφήνει ἀκόμη στή θέση τους,τουλάχιστον τόν Θεοχάρη,ἤ κι ἐκεῖνος συμφωνεῖ καί ἐνθαρρύνει αὐτές τίς ''γκάφες''...

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Κυθήριος 17/12/2013 15:27:17

   Τι να λεμε... το υπουργειο Οικονομικων εχει λαμπρο επιτελειο. Αλλωστε το ειπε κι ο Υπουργος μας, ότι ΔΕΝ θεωρει πως οι Ελληνες ειμαστε υπερβολικα φορολογημένοι. Χτυπα κι άλλο, θα τ' αντεξω (?) , που λεει και το λαικο ασμα...

   ΥΓ: ....Κριμα.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Μικρασιάτης 17/12/2013 17:58:53

    Πόσο νά ἀντέξουμε ἀκόμα...

 7. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 17/12/2013 12:41:52

  Σε παλιό μου σχόλιο είχα γράψει πως οι πανέξυπνοι αυτοί κύριοι πρέπει να "εκτελεσθούν" δημοσίως δια ροχαλισμου.
  Εκτός από άσχετοι είναι και τεμπέληδες και για να φανεί ότι παράγουν έργο πάνε και φέρνουν αυτούσιες διατάξεις από φορόλογικά συστήματα άλλων χωρών, οι οποίες διατάξεις όμως είναι προυποθέσεις άλλων διατάξεων πολύ πιο ήπιων. Αλλά σιγά μην κάτσουν να διαβάσουν όλο το φορολογικό, παιρνουν κάτι στην τύχη το νομοθετούν και τρέχουν στο Κολωνακι για να μην περάσει και ή ώρα του καφέ.

  την πρόταση μου την έχω κανει εδώ και καιρό, με την επισημοποίηση του πλεονάσματος απο την τροικα ξήλωμα όλου του οικονομικού επιτελείου ως ευδοκίμως τερματίσας την θητεία και νέος τσάρος ο Χρυσανθος

 8. tak avatar
  tak 17/12/2013 12:54:18

  Από την περίοδο του κ. Αλογοσκούφη ακόμα επισημαίνουμε την αναλγησία του Υπουργείου των Οικονομικών, που έχει από τότε υποβιβάσει τους πολίτες αυτής της χώρας σε φόρου υποτελείς, καταργώντας στην πράξη ακόμα και τα συνταγματικά τους δικαιώματα και δεν σας αφήνουμε χωρίς παράδειγμα, αφού τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας έχουν αποφανθεί και αποφασίσει πως οι έκτακτες εισφορές είναι άκυρες, δεδομένου πως σύμφωνα με το σύνταγμα, αναδρομικότητα των φόρων απαγορεύεται… Σήμερα αυτός οι έρμοι τέως πολίτες έχουν διολισθήσει ακόμα περισσότερο και από φόρου υποτελείς έχουν μεταβληθεί σε είλωτες της εγχώριας εξουσίας και των πατρώνων της, που δεν είναι άλλοι από το ΔΝΤ και την πάλαι ποτέ καλή ευρωπαϊκή ένωση, σύμφωνα με τους αφορισμούς και τις ατάκες του Ανδρέα Παπανδρέου, άλλωστε αν δει κανείς τις δέσμες των μέτρων που εξαπολύονται επί των κεφαλών τους, η οθωμανική φορολογία αποτελεί μια ελάχιστη παρανυχίδα…
  Ότι γράφουμε, το κάνουμε μετά λόγου γνώσεως και προκαταβολικά υποστηρίζουμε πως δεν είναι τόσο τα μέτρα που δεν αφήνουν τους Έλληνες να σηκώσουν κεφάλι, αλλά οι απόψεις και οι χαρακτηρισμοί των μανδαρίνων του ανάλγητου και τυραννικού υπουργείου, οι οποίοι ουδέποτε έχουν βγει να δουν πως περνάει ο κόσμος και πώς ζουν οι επιχειρήσεις.
  Όλοι αυτοί οι απίθανοι σαλτιμπάγκοι, που δυστυχώς έχουν την εξουσία να λειτουργεί κατασταλτικά σε βάρος όλων των Ελλήνων, θεωρούν τους Έλληνες συλλήβδην φοροκλέπτες και φοροφυγάδες και δεν χάνουν ευκαιρία να τους το τρίβουν καθημερινά στη μούρη, σκοτώνοντας και το παραμικρό ίχνος αντίστασης.
  Το ανάλγητο και καταστροφικό για την οικονομία υπουργείο, θυμίζει ή και ξεπερνά στην πράξη την Οθωμανική τακτική, που η ποινή προηγούνταν της ουσίας και των τυπικών λεπτομερειών, που απέρρεαν εξ αυτής.
  Σήμερα οι περί ων ο λόγος εκπρόσωποι του τυραννικού υπουργείου, σφουγγοκολάριοι χαρτογιακάδες, έχουν αφήσει εξαιρετικά πίσω τους Οθωμανούς, με πρακτική ενώπιον της οποίας ωχριά η υπό των κατακτητών πεπατημένη.
  Σήμερα το υπουργείο βίαιης καταστολής και οικονομικών αφαιμάξεων, όπως θα έπρεπε να ονομάζονταν, πρώτα αποφασίζει το είδος της διαρκούς τιμωρίας των Ελλήνων για ότι είδος πράξεων και δραστηριοτήτων αποφασίσουν να κάνουν στο μέλλον, ακόμα και αυτά που δεν έχουν καταγραφεί!
  Μας είχε κάνει εντύπωση η ομιλία του τ. Προέδρου της Βουλής και Βουλευτή της Β΄ Περιφέρειας της Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολου Κακλαμάνη στην ολομέλεια της Βουλής την 22/1/07, την οποία κρατούμε στο αρχείο μας και με ένα απόσπασμα της οποίας θέλουμε να κλείσουμε αυτό το μικρό σημείωμα:
  «Όλα τα κράτη έχουν κυβερνήσεις και όλα ισχυρίζονται ότι είναι δημοκρατικά κράτη. Αν είναι πράγματι δημοκρατικά κρίνεται από το αν έχουν και αντιπολιτεύσεις και αν η Αντιπολίτευση έχει δικαιώματα, ασκεί τα δικαιώματά της και δεν φιμώνεται από την εκάστοτε Πλειοψηφία. Αυτή την αρχή έχουμε ανάγκη εμείς σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να την ενστερνιστούμε απολύτως και να την εφαρμόσουμε».
  Αυτή είναι η μισή αλήθεια σήμερα πρόεδρε.
  Σήμερα η χώρα δεν έχει ούτε κυβέρνηση ούτε αντιπολίτευση.
  Είναι προτεκτοράτο της Τρόικας και ο λαός της φόρου υποτελής στα νέα Σουλτανάτα…

 9. Jimakos avatar
  Jimakos 17/12/2013 13:37:10

  Δηλαδή χρωστάνε ΦΠΑ, χρωστάνε πρόστιμα αλλά πληρώνουν κανονικά υπαλλήλους και προμηθευτές. ΟΚ!!!

 10. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 17/12/2013 14:54:11

  Το έχω ξαναγράψει παλαιά.....Ποια μεγάλη επιχείρηση θα είχε προσλάβει αυτά τα παιδιά με τα πολλά από τα Χάρβαρντ???ΚΑΝΕΝΑΣ ούτε για τσιγάρα στο περίπτερο δεν θα άξιζε να τους στείλεις......

 11. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 17/12/2013 20:25:36

  Όλα βαίνουν καλώς .... Μήπως, τελικά , δρουν ως ανεξέλεγκτοι από "Ελληνική Κυβέρνηση...", υπαλληλίσκοι/εντολοδόχοι κι απλώς θα τα μαζέψουν όλα;...
  Και έτσι, θα εξυπηρετηθούν τα όποια συμφέροντα, όπως, διαφαίνεται από τις φωτ/κές διατάξεις.

 12. kritwn avatar
  kritwn 17/12/2013 21:18:30

  Να σας πω και άλλες γκάφες, βλακείες, ανοησίες, πείτε το όπως θέλετε; Χρωστάς στο τέβε κάποια χρήματα. Γιατί να μπαίνουν πρόστιμα; Έχεις έναν οργανισμό που παραπαίει με τα χρέη να φτάνουν το 1.2 δις ευρώ. Ας βγει αύριο μια απόφαση που να λέει διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις και τα όποια χρέη μπορούν να αποπληρωθούν σε τουλάχιστον 100 δόσεις με προσαύξηση όσο είναι το επιτόκιο της ΤτΕ σε ετήσια βάση. Όχι τοκογλυφικό 1% το μήνα, 3% το χρόνο αρκεί.

  Θα μου πεις έχουν νόημα 100 και βάλε δόσεις; Έχουν γιατί έτσι ο καθένας θα πληρώνει όσο μπορεί. Σε κανέναν δεν αρέσει να χρωστάει. Από τους δέκα που χρωστάνε άντε να είναι ο ένας λαμόγιο, οι υπόλοιποι είναι θύματα της κρίσης. Δώσε στον άλλο τη δυνατότητα να καταβάλει κάθε μήνα όσα μπορεί και σε τρία-τέσσερα χρόνια που θα αρχίσει να παίρνει μπρος η οικονομία θα σου δώσει και τα υπόλοιπα μαζεμένα.

  Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σοφία εκεί έξω. Έχουν πιάσει τις καίριες θέσεις κάτι τύποι που ποτέ δεν βγήκαν στην πραγματική οικονομία να εργαστούν. Αν ακούει κάποιος στο επιτελείο του Σαμαρά ας πάρει μια πρωτοβουλία.

 13. δημης avatar
  δημης 17/12/2013 23:12:26

  άν έκαναν ΓΚΑΦΕΣ για αυτούς που τους ΔΙΟΡΙΣΑΝ (αξιοκρατικά -πιστοποιημένα -μέσω ΑΣΕΠ κλπ..κλπ ΠΑΝΤΑ)...
  Θα ήταν τώρα ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ..
  Άρα μιά χαρά πάνε το πρότζεκτ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.