#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2010 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μετονομασία του ΤΕΜΠΜΕ δεν θα λύσει το πρόβλημαΘυμάστε τον κ. Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Εμπορίου που έκανε συμφωνίες κυρίων για να μειωθούν οι τιμές; Οχι ότι κατάφερνε τίποτε, αλλά έμειναν στην ιστορία αυτές οι συμφωνίες του αέρα, και κάποιοι στη συνέχεια τις ανέστησαν.

Αυτή την τακτική, λοιπόν, επανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης με τις τράπεζες και υπέγραψε συμφωνία ή Μνημόνιο για να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά. Να δίνουν οι τράπεζες δάνεια σε επιχειρήσεις, να ελευθερώσουν γενικά τη ροή χρήματος.

Επικοινωνιακά είναι εντυπωσιακό, αλλά αν νομίζετε ότι από αύριο θα πηγαίνετε στα γκισέ και θα παίρνετε όποιο δάνειο θέλετε, ξανασκεφτείτε το. Η κυβέρνηση υπογράφει μνημόνια που δεν κοστίζουν τίποτε, αλλά οι τράπεζες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ώστε να έχουν στο νου τους και τις συμφωνίες που θέλει ο Χρυσοχοϊδης για να κάνει το κομμάτι του. Διαβάστε τη δήλωση του Β. Ράπανου της Εθνικής για να καταλάβετε: «Η κάνουλα είναι ανοικτή, η δεξαμενή είναι άδεια».

Για ποια δάνεια λοιπόν θα μας παραμυθιάζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, όταν στην αγορά και κυρίως στην τραπεζική αγορά δεν υπάρχει σάλιο και κάποιοι τραπεζίτες δεν μπορούν ούτε αύξηση κεφαλαίου να ανακοινώσουν;

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε επίσης ότι 6 δισ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά την επόμενη πενταετία μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων, δηλαδή του ΤΕΜΠΜΕ που μετονομάζεται σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και των ταμείων Jessica, Jeremie, Εξοικονομώ κατ' Οίκον κ.λπ.

Η ανακοίνωση είναι θετική, αλλά την έχουμε ξανακούσει. Δεν είναι το πρόβλημα τα χρήματα, αφού τα περισσότερα είναι κοινοτικά κονδύλια, αλλά πώς θα τα εισπράξουμε. Εχει κάνει κάτι η κυβέρνηση για την απίστευτη γραφειοκρατία που δεν αφήνει τα χρήματα να φτάσουν στους μικρομεσαίους; Απολύτως τίποτε. Εκεί πρέπει να δώσει έμφαση, κι όχι να πιστεύει ότι με τη μετονομασία του ΤΕΜΠΜΕ θα λύσει το πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 29/09/2010 12:11:24

  γεια σου μικε, πρωην προποτζη. θα εξαφανισεις τα καρτελ οπως την τρομοκρατια

 2. victoria avatar
  victoria 29/09/2010 13:41:25

  Jessica, Jeremie, Εξοικονομώ, Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον.
  Όλα πρωτοβουλίες επί ΝΔ με διαπραγμάτευση με Ε.Ε.
  Τα δε δύο τελευταία σχεδιάστηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο μόλις έγινε εφικτό από κανονισμούς να χρησιμοποιηθούν Κοινοτικοί πόροι για τέτοιες δράσεις, προκηρύχθηκαν επί ΝΔ, σταμάτησαν επί ΠΑΣΟΚ, και τώρα η Μπιρμπίλη τα προχωρά ξανά, έστω παρά την καθυστέρηση.

  Βέβαια και η ΝΔ έκανε συμφωνίες κυρίων.... Αλλά ποιος υπουργός να τολμήσει να πάει στην ουσία, το πώς θα έλεγχε την αγορά (!) και θα έκανε πραγματική πολιτική το υπουργείo;
  Φταίνε, φταίνε πολύ που δεν τόλμησαν, αλλά με ποιους να κάνεις το σταυροφόρο; την κατά τ'άλλα συμπαθή κα. μελπομένη που φοράει παντόφλες και δεν μπορεί να συντάξει μια παράγραφο στα ελληνικά χωρίς 7 λάθη, και αυτή ήταν και η καλύτερη γιατί τουλάχιστον δεν τα έπαιρνε; (παράδειγμα από αλλού, αλλά είμαι βέβαιη ότι κάποια κα.μελπομένη βρίσκεται και στο υπουργείο αυτό) Πού πας ρε Καραμήτρο.

  Τώρα όμως θα τα φτιάξει όλα ο Michael...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.