#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2013 16:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα προχωρήσει, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς«Οι αλλαγές στην Υγεία δεν γίνονται μόνο για οικονομικούς λόγους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», που οργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «βεβαίως, έπρεπε να σταματήσει η σπατάλη και πρέπει η χώρα να πάψει να παραλύει από τα ελλείμματα».

Σημείωσε ακόμη: «Είχαμε τις υψηλότερες δαπάνες στην Υγεία, ενώ οι πολίτες καλούνταν συνεχώς να βάζουν περισσότερο το χέρι στην τσέπη». Πρόσθεσε: «Έχουμε τα περισσότερα ιατρεία και όλοι πήγαιναν στα νοσοκομεία. Έχουμε πολλούς γιατρούς αλλά οι πολίτες περίμεναν μήνες για να επισκεφθούν έναν γιατρό. Έχουμε περισσότερες εξετάσεις σε μαγνητικές ακόμη και από τις ΗΠΑ».

Συμπυκνώνοντας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι υπήρχε, «ένα στρεβλό σύστημα, το οποίο χρειαζόταν σαρωτική μεταρρύθμιση» και σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι και θα την κάνουμε».

«Η μεταρρύθμιση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Δεν γίνεται γιατί μας το ζήτησε η τρόικα. Έπρεπε να το κάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «το ΕΣΥ, ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια, πρέπει επιτέλους να σταθεί στα πόδια του. θα υπάρξει αποκέντρωση, κάθε πολίτης να έχει τον γιατρό του, όσο πιο κοντά γίνεται. Δεν μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε τόσα νοσοκομεία και να είναι διαρκώς μπλοκαρισμένα. Να έχουμε τόσους γιατρούς και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες. Σε όλα τα άλλα μπορούμε να διαφωνούμε αλλά στην υγεία δεν έχουμε άλλοθι για διαφωνίες, κομματικές ή για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 12/12/2013 21:26:51

  «Οι αλλαγές στην Υγεία δεν γίνονται μόνο για οικονομικούς λόγους»
  Πολύ θα ήθελα να πιστέψω τον Πρωθυπουργό αλλά διαψεύδεται από τις επιλογές του. Αν επιθυμούσε πραγματική αναμόρφωση στην υγεία δεν θα διόριζε ως Υπουργό κάποιον με μοναδικό προσόν την πλήρη υποταγή του στις επιταγές της τρόικας αλλά κάποιον με όραμα , γνώσεις και σχέδιο για την αναβάθμιση του συστήματος υγείας της χώρας επ' ωφελεία των πολιτών.
  Ο Α.Γεωργιάδης είναι κατά δήλωση του ο πλέον μνημονιακός πολιτικός της χώρας, οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι οι Thomsen , Mors και Masuch ενδιαφέρονται αν οι πολίτες της Ελλάδας έχουν αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη.

 2. vardarskian avatar
  vardarskian 12/12/2013 22:14:28

  ούτε ένα απ όλα όσα γίναν μέχρι τώρα δεν ήταν κακό!

 3. Artistas avatar
  Artistas 13/12/2013 13:01:49

  Πιστεύω πως ο Σαμαράς στην πράξη είναι ο μόνος πρωθυπουργός που ενδιαφέρεται πραγματικά να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα της υγείας. Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και πιστεύω θα τα καταφέρει. Η τοποθέτηση του Γεωργιάδη στο πόστο του υπουργού, είναι μια τρανή απόδειξη διότι πολύ απλά, ο Άδωνης είναι ένας άνθρωπος εκτός του χώρου της υγείας και άρα δεν δεσμεύεται από διάφορες... υποχρεώσεις.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Artistas 14/12/2013 14:39:48

   Ο Άδωνις ισως είναι εκτός χώρου και χρόνου γενικώς.

 4. Leyla avatar
  Leyla 13/12/2013 13:06:56

  Τα στοιχεία για τα επιμέρους του χώρου της υγείας στην Ελλάδα είναι απίστευτα. Αν λυθεί το θέμα, πιστεύω πως πολλά πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και σε άλλους τομείς. Είμαι βέβαιη ότι ο πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να πάει το πράγμα ως το τέλος, ως την οριστική του λύση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.