25/07/2007 11:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεταπολίτευση πέθανε από ασφυξία στις πυρκαγιές

Σε βαρύ κλίμα, λέει, γιορτάσθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η εφετινή 33η επέτειος από τη μεταπολίτευση του 1974, λόγω του θανάτου των δύο ηρωικών πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους. Τόσο «βαρύ» μάλιστα που εφέτος δεν υπήρξε ούτε καν μουσική υπόκρουση λόγω πένθους. Απλώς έφαγαν μόνο καναπεδάκια, επέδειξαν τις καινούργιες τουαλέτες και γραβάτες τους και αλληλοσυγχαίρονταν υπερήφανοι για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, καταχειροκροτώντας τον Πρόεδρο όταν αναφώνησε συγκινημένος ότι «η προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας». Την ίδια στιγμή νέες φωτιές έκαιγαν ότι είχε απομείνει από τις προηγούμενες, ανήμποροι πολίτες έτρεχαν με λάστιχα ποτίσματος να σώσουν τις περιουσίες τους και τα πρώτα αυθαίρετα φύτρωναν στην Πάρνηθα. Το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν σ΄ αυτήν την τραγική συγκυρία ήταν να ματαιώσουν την εφετινή τελετή για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας» για τον επιπλέον λόγο ότι η «μεταπολίτευση» μας τελείωσε και το πολιτικό σύστημα που εγκαθίδρυσε πνέει πλέον τα λοίσθια, αν δεν πέθανε από ασφυξία μέσα στις φωτιές. Ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του κράτους και του πολίτη στη σημερινή εποχή δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον. Και επειδή η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται μόνο, αλλά εκδικείται κιόλας, φαίνεται πως έτυχε στον κ. Κ. Παπούλια και σε αυτόν που τον υπέδειξε, τον κ. Κ. Καραμανλή, να υπογράψουν το πιστοποιητικό θανάτου της μεταπολίτευσης, ως εκπρόσωποι και οι δύο των βασικών συνιστωσών του δικομματισμού. Φρόντισε γι αυτό εκείνος ο αδίστακτος κοντός με τον «εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη». Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 26/07/2007 07:39:24

  Το καραγκιοζιλίκι (συγνώμη γιορτή ήλθελα να γράψω) έπρεπε να έχει καταργηθεί από χρόνια γιατί δεν θυμίζει τίποτα περισσότερο από την παράδοση της εξουσίας από τη χούντα στον Καραμανλή και την καταστροφή της Κύπρου.
  Τα άλλα περί αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.
  Και με την ευκαιρία τι ακριβώς γιορτάζουν κάποιοι δικαστικοί για παράδειγμα που μπήκαν στο δικαστικό σώμα επί χούντας και ορκίστηκαν πίστη στο καθεστώς και σήμερα λόγω οφικίου είναι στους εκλεκτούς της Προεδρικής Δεξίωσης;

 2. Factorx avatar
  Factorx 26/07/2007 11:11:18

  Αφαπητέ Μοναχέ-Λύκο. Ξέρεις τι με ενόχλησε πιο πολύ; Οι bloggers που έστειλαν (αν έστειλαν)το SMS για την κινητοποίηση για την Πάρνηθα και ύστερα έσπευσαν να παρευρεθούν κι αυτοί στη δεξίωση, προσκεκλημένοι του Προέδρου. Το πολυπειρο σύστημα αφομοιώνει τελικά τους πάντες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.