26/09/2009 13:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μετάλλαξη της τρομοκρατίας στην ΕλλάδαΟι «Γκεβαριστές» αντάρτες πόλεων θα είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια βλέποντας τον ερασιτεχνισμό των «μαθητευόμενων τρομοκρατών» των «Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και άλλων ομάδων και γκρουπούσκουλων. Μα, να έχουν για γιάφκα και για εργαστήριο κατασκευής βομβών το ίδιο τους το σπίτι; Να τους βρουν όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία φάτσα κάρτα; «Eίναι εξοργιστικό –αναφερόταν στο εγχειρίδιο με τους κανόνες του αντάρτικου πόλης των «Γκεβαριστών»- όταν ένας αντάρτης προδίδεται μόνος του από έλλειψη προσοχής ή αμέλεια». Λάθη βέβαια έκανα και «σοβαρότεροι» τρομοκράτες (βλ πχ τις ατζέντες που βρέθηκαν στην γιάφκα του Τσουτσουβή την δεκαετία του 8θ0) ως έδειξε και η υπόθεση Τσουτσουβή, και οι ατζέντες που βρέθηκαν στη γιάφκα του. Όμως, στην περίπτωση των εικοσάχρονων των «Πυρήνων της Φωτιάς», το πράγμα καταντάει κωμικοτραγικό.

Και εάν μεν η Δημοκρατία μας θα ήθελε να δείξει τη μεγαλοψυχία της απέναντι σε αυτούς τους νέους που πίστεψαν ότι με βομβιστικές επιθέσεις (από τις οποίες πάντως δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές) κάνουν αντίσταση στο σύστημα, είναι δύσκολο να μην επιδείξει την αυστηρότητά της απέναντι σε άλλες ομάδες, που φημίζονται για τη βιαιότητά τους. Όπως στη «Σέχτα Επαναστατών». Κατά πληροφορίες, ήδη εδώ και μήνες, αμέσως μετά το «γάζωμα» του αστυνομικού συνοδού της μάρτυρος στη δίκη του ΕΛΑ, Σοφίας Κυριακίδου, έχουν λάβει εντολή οι αστυνομικοί να πυροβολήσουν στο ψαχνό, εφόσον δουν κάποιον να σηκώνει όπλο εναντίον τους. Η αντιπαράθεση πλέον έχει μετατραπεί σε «βεντέτα», από την οποία ο κίνδυνος να υπάρξουν θύματα και να χυθεί αίμα είναι πολύ πιθανός.

Αλλαγές

Ποιο είναι όμως, το μωσαϊκό του ονομαζόμενου ελληνικού «αντάρτικου πόλης» έτσι όπως διαμορφώνεται μετά την εξάρθρωση τμημάτων των ιστορικών οργανώσεων 17Ν και ΕΛΑ (2002); Υπάρχει οργανωτική συνέχεια ανάμεσα στους παλαιούς και τους νέους; Έχουν τις ίδιες πολιτικές-ιδεολογικές αναφορές οι παλαιότεροι με τους νέους ή έχει συντελεστεί ριζική μετάλλαξη;  Ποια τέλος, η ανθρωπογεωγραφία του μωσαϊκού της τρομοκρατίας;

Οι κοινωνικο-πολιτικές αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον χώρο της τρομοκρατίας. Η παραδοσιακή «αριστερή τρομοκρατία», με την πολιτική και ιδεολογική ιστορία τους, βγαλμένη μέσα από τα νεολαιίστικα κινήματα του 1960 και τον αντιδικτατορικό αγώνα, και με κύριους εκφραστές τον ΕΛΑ και τη 17Ν, δείχνουν να εκχωρούν σε άλλες πολύ πιο ακραίες τάσεις κομμάτι της πάλαι ποτέ απόλυτης κυριαρχίας τους. Ως επί το πλείστον στην τάση της τυφλής βίας, της ιδεολογικής-πολιτικής θολούρας και των κτυπημάτων δίχως κανέναν τακτικό και πολύ περισσότερο στρατηγικό –πολιτικό- στόχο. Άξιον υπενθύμισης είναι ότι και η 17Ν –πόσο μάλλον ο ΕΛΑ- έλεγαν ότι η τρομοκρατία είναι το μέσον και ότι κύριος σκοπός είναι το μαζικό κίνημα. Άσχετα βέβαια, εάν στο τέλος, είτε χειραγωγούμενοι από ξένα και ντόπια παράκεντρα εξουσίας, είτε ευρισκόμενοι σε πολιτικό-υπαρξιακό αδιέξοδο, έπεσαν στην παγίδα να κάνουν αυτοσκοπό τους την τρομοκρατία.

Σήμερα λοιπόν, το πάντρεμα του κοινωνικού περιθωρίου με μια απολύτως θολή, αλλά και πολύ βίαια, δήθεν αναρχική τάση, κερδίζει έδαφος στο χώρο της τρομοκρατίας. Κοινό μυστικό είναι στα Εξάρχεια ότι ποινικοί  έχουν διεισδύσει στις γραμμές ακραίων αναρχικών ομάδων, στις οποίες μετέχουν και κάποιοι από παλαιές σκληρές τρομοκρατικές οργανώσεις. «Είναι σαν να νίκησε ο Τσουτσουβής και η Αντικρατική Πάλη τη 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ», λέγουν κάποιοι. Η ομάδα που κυρίως αντιπροσωπεύει αυτή την τάση είναι η «Σέχτα Επαναστατών». Ένα συνοθύλευμα ισοπεδωτικών αναρχικών –τους οποίους ούτε καν οι παραδοσιακοί αναρχικοί αποδέχονται- πολύ βίαιων ποινικών, ορισμένων ακραίων αριστεριστών, αλλά και νέων σε ηλικία που ασπάζονται την ιδέα ενός συγκεχυμένου επαναστατικού ριζοσπαστισμού.

Ποινικοί και μπαχαλάκηδες.

Το φαινόμενο των ποινικών μάλιστα, είναι ιδιαίτερα έντονο. Τόσο που ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες, όπως οι «Πυρήνες της Φωτιάς», έχουν φτάσει στο σημείο να υποστηρίζουν ανοικτά σε προκηρύξεις τους, ακόμα και τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά έβαλαν πολλά γκαζάκια έξω από τράπεζες και οχήματα χρηματαποστολών, εκδηλώνοντας έτσι, όπως έγραφαν σε προκήρυξή τους, «αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Π. Γεωργιάδη και τους Β. Παλαιοκώστα, Β. Χρυσοχοΐδη και Γ. Χαραλαμπίδη».

Ανέκαθεν βέβαια, η Αριστερά, και ειδικά ο χώρος της εξωκοινοβουλευτικής, επεδείκνυε συμπάθεια προς τους ποινικούς και προσπαθούσε να προσελκύσει κάποιους στις γραμμές της. Το ίδιο και η παραδοσιακή Αριστερά (ιστορικά το ΚΚΕ) πολύ παλιά. Όμως, ακόμα και στις φυλακές, όπου οι πολιτικοί κρατούμενοι έρχονταν σε επαφή με ποινικούς, οι σχέσεις ήταν περιορισμένες. Ανέκαθεν οι Αριστεροί, ιδιαίτερα οι παράνομοι, θεωρούσαν τους ποινικούς ως αναξιόπιστους και ευάλωτους στις πιέσεις της Αστυνομίας για να «καρφώσουν». Έτσι, ναι μεν κατά καιρούς κάποιοι πολύ λίγοι ποινικοί στρατολογήθηκαν, αλλά οι περισσότεροι από εκείνους που πολιτικοποιήθηκαν έμειναν στη σφαίρα της επιρροής και ουδέποτε τους ενέταξαν οργανωτικά στο κόμμα. Σήμερα αντίθετα, στα Εξάρχεια οι ποινικοί, όπως και οι «χουλιγκάνοι» των γηπέδων και των διαδηλώσεων έχουν κάνει μαζική «εισβολή» στο χώρο των αναρχικών οργανώσεων στα Εξάρχεια και στις τρομοκρατικές ομάδες.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν γνωστές αναρχικές ομάδες, που είναι και μπαχαλάκηδες, οι οποίοι, εκτός των άλλων, έχουν φτάσει στο σημείο να επιδίδονται και σε ξυλοδαρμούς με στόχο την «προστασία» σε μαγαζιά. Κοινή πεποίθηση στα Εξάρχεια είναι επίσης, ότι ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί και προπαγανδίζουν την «επανάσταση» και την «ένοπλη πάλη», έχουν κατ’ επανάληψη ληστέψει Τράπεζες, όχι βέβαια για κάποιο «επαναστατικό ταμείο», αλλά για την ίδια τους την τσέπη. Στο μεταξύ, τα ναρκωτικά δίνουν και παίρνουν στην πλατεία των Εξαρχείων, ενώ πιά, οι αριστερές οργανώσεις που κάποτε συγκρούονταν με τα «βαποράκια» και τους πετούσαν εκτός περιοχής, τώρα επιδεικνύουν στάση ανοχής ή αδυναμίας.

Οι πιο «παραδοσιακοί»

Σήμερα, η οργάνωση που φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στην χαρακτηριζόμενη ως «παραδοσιακή αριστερή τρομοκρατία», είναι ο Επαναστατικός Αγώνας. Σε αυτόν, εκτιμάται, ότι μετέχουν οι πιο «σοβαροί», ορισμένοι εκ των οποίων προέρχονται από παλιές ομάδες. Παρ’ όλα αυτά, και στην περίπτωση του ΕΑ ο ερασιτεχνισμός, αλλά και η απουσία πολιτικής εμπειρίας και διαίσθησης, είναι εμφανής. «Πως είναι δυνατόν –διερωτώνται πολλοί- να βρίσκεται στο ζενίθ το κίνημα του Δεκέμβρη και αυτοί να πηγαίνουν και να πυροβολούν με Καλάσνικωφ μέλη των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Μπουμπουλίνας. Δεν κατανοούν ότι αυτό λειτουργεί προβοκατόρικα, υπέρ του κρατικού μηχανισμού;» Πάντως, η επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΑ σταδιακά κλιμακώνεται και καλυτερεύει.

 Suhoi

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sinn avatar
  sinn 26/09/2009 13:24:34

  "αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο [...] Χρυσοχοΐδη"

  To σουρεαλιστικό χιούμορ που λέγαμε.

 2. Lavazza avatar
  Lavazza 26/09/2009 13:28:32

  Τί σημαίνει άραγε στο ποστ σας το "από τις οποίες πάντως δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές"...;;;;;;;;

  Και σε άλλα ποστ το διάβασα και στη zougla.gr κτλ.

  Άρχισε πάλι η καραμέλα "τα παιδιά", "να περάσουν την ώρα ήθελαν", "να κάνουν την επανάστασή τους ήθελαν" κτλ. κτλ. κτλ.

  Βλέπω πέσαν όλα τα ΜΜΕ και οι επαγγελματίες προοδευτικοί να ψάχνουν εξονυχιστικά για οποιαδήποτε μαλ..ία θα μπορούσε να αφήσει κάποια υπόνοια ελαφρυντικού...

  Η λύση για τους εκκολαπτόμενους τρομοκράτες είναι:

  ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΓΚΑΣΜΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΣΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ για να φανούν σε κάτι χρήσιμοι επιτέλους!

  Καί αυτοί καί οι ομοϊδεάτες τους (μικροί-μεγάλοι)...

  • Le canard avatar
   Le canard @ Lavazza 26/09/2009 14:32:54

   Ανεξαρτήτως, αν θα πληρώσουν με βάση επειδή παραβίασαν τους νόμους (αυτό ήταν το ρίσκο τους και θα έπρεπε να το ξέρουν- κάποιοι από αυτούς σίγουρα το γνωρίζουν), μην κλείνουμε τα μάτια στις κοινωνικές αιτίες που γεννούν και θα γεννούν την τρομοκρατία. Η τρομοκρατία δεν είναι μόνον μια σκοτεινή υπόθεση, όλο συνωμοσίες και βρώμικες ίντριγκες. Εάν την κρίνουμε μόνον ως συνωμοσία, απλά δεν προκειται να καταλάβουμε τίποτα. Προφανώς λοιπόν, δεν θα κρίνω τούτα τα εικοσάχρονα, όπως τον Κάρλος (καλά, δεν συγκρίνω τα νηπιαγωγεία με τον πρύτανη).

  • sinn avatar
   sinn @ Lavazza 26/09/2009 22:30:22

   Σε κάθε εξέλιξη στην τρομοκρατια, οι περισσοτεροι σχολιαστες επαναλαμβάνουν την θεωρια της κοινωνικής ευθύνης. Η η πεποιθηση ενς χυδαιου μαρξισμου οτι φταίει πάντα η κοινωνία, υπάρχει συλλογική ευθύνη και αυτήν πρεπει πρωτίστως να εξεταζουμε, τα άτομα δεν ευθύνονται (ή δεν ευθύνονται τόσο οσο πιστευουμε), η κοινωνια τους οπλισε το χερι κτλ, εξήγει ίσως την ευκολία με την οποια η τρομοκρατία εξαπλώνεται στην Ελλάδα. Εφ΄οσον οι νεοι εχουν απο το δημοτικο γαλουχηθει - κυρίως απο την πολιτεια και τα μέσα- με την τρέχουσα αριστεριζουσα αντίληψη οτι η ατομική ευθύνη σχεδον δεν υπάρχει, οτι η συλλογική λήψη των αποφάσεων προκειμένου για πράξεις κατάφωρα παρανομες ειναι γενικα και αοριστα κάτι καλο, οτι λ.χ οι καταστροφες στα πανεπιστημια δεν ειναι τοσο υπόθεση των ατόμων που τις διαπράττουν όσο της κυβερνητικής πολιτικής, οτι η φυσικη βία (δολοφονίες, ξυλοδαρμοι) μπορέι ευκολα να εξισωθει με την αορατη "βια" που υποτιθεται οτι ασκει ενα νομοσχέδιο, οτι πρέπει συνεχως να αφουκραζομαστε τους νεους αλλα -προς Θεου- οχι να τους διδασκουμε, το πέρασμα απο την φυσιολογικη νεανικη επιθετικοτητα στην τρομοκρατική βία ειναι προβλέψιμο -οπως προβλεψιμη ειναι και η συνηγορια της βιαιων πράξεων που κατα κανονα ακολουθει και πλασαρεται για προοδευτικοτητα και αντιστασιακο φρόνημα.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/09/2009 13:57:49

  Δεν ειναι μονο θεμα μεθοδων αλλα και ιδεολογιας.
  Η τρομοκρατια σε καθε φαση εχει ως ιδεολογια μια εξτρεμιστικη προεκταση των κυριαρχων ιδεων του προοδευτικου χωρου.
  Η "πατριωτικη" "αντιιμπεριαλιστικη" και αντιτουρκικη 17Ν αντιστοιχουσε στην ψευδοπατριωτικη φαση του ΠΑΣΟΚ και δεν σκοτωνε τους αντιπαλους της ως "εθνικιστες" -η ιδια η λεξη ηταν αγνωστη τοτε - αλλα ως "προδοτες" ,ειχε βγαλει και ολοκληρη θεωρια περι λματ που ηταν απλοποιηση των θεωριων της "εξαρτησης" που διακινουσαν οι προοδευτικοι διανοουμενοι.
  Οταν το 1999 αποφασισθηκε η συνθηκολογηση με την Τουρκια και υλοποιηθηκε με προφαση τους σεισμους αλλαξαν εκτος απο τους δημοσιογραφους του κεντροαριστερου τυπου (του μονου που ειχε μεινει αφου τους εκδοτες των δεξιων τους ειχαν σκοτωσει) γραμμη και οι τρομοκρατες.Η 17Ν συνεληφθη οσο συνεληφθη τελος παντων και στη θεση της ξεφυτρωσαν οι "αντιεθνικιστικες" αναρχικες και ακροαριστερες ομαδες ως εξτρεμιστικη προεκταση της κυριαρχης προοδευτικης ιδεολογιας.
  Αλλαζουν και οι στοχοι : Η ονομασθεισα λματ ησαν κυριως διαφοροι παλιοι βιομηχανοι παλια τζακια συνδεμενα με προπασοκικες καταστασεις.Τωρα δεν υπαρχει προβλημα στην αρχουσα ταξη και η Σεχτα μεταφρασε το μ στο λματ σε "μικροαστικη" μια και στοχος ειναι ο μικροαστικος πατριωτισμος που αντιδρα στην καθιερωση της πολυπολιτισμικης κοινωνιας απο το προοδευτικο κατεστημενο που κυριαρχησε βοηθουμενο απο την τρομοκρατια της πρωτης φασης.
  Υπαρχει ενιαια γραμμη που διαπερνα τις δυο φασεις και αυτο φαινεται και στην αλληλεγγυη που επιδεικνυουν.Κανεις απο τους τρομοκρατες της δευτερης φασης δεν κατηγορει για εθνικιστη τον Κουφοντινα που σκοτωνε Τουρκους διπλωματες.

 4. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 26/09/2009 15:31:59

  Τα ανώτατα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών διατηρούν θερμοκήπια με τριαντάφυλλα. Τα καλλιεργούν σχολαστικά και τα λατρεύουν. Όχι μόνο για το χρώμα του ρόδου, που θυμίζει αίμα και τα πέταλα, που είναι έτοιμα να παρασυρθούν στο φύσημα του αέρα, όπως η ζωή μας που κρέμεται από μια κλωστή. Αυτό που τους συγκινεί είναι τα αγκάθια. Επειδή προορίζονται για να τρυπούν.
  Η εκκόλαψη ενός τρομοκράτη μοιάζει με την καλλιέργεια του τριαντάφυλλου. Αρχικά κοπρίζονται οι ρίζες μιας μηδενιστικής και όσο πιο αθώας γίνεται ψυχής. Η γοητεία του άνθους, όταν αυτό ροδίζει, αφήνει περιθώρια στο αγκάθι να σκάσει. Η επιστήμη του μίσους ενεργοποιείται με τα σκουλήκια στις ρίζες, που κάνουν το χώμα πιο ελαφρύ.
  Δεν είναι η προοδευτική ιδεολογία αυτή που αποτελεί τον προθάλαμο, όπως συχνά ισχυρίζονται. Αλλά οι εμπόροι της, που έντεχνα εισχωρούν εκεί για να φυτέψουν τα αυγά της αράχνης. Τα υπόλοιπα τελειώνει η κοινωνία. Η αδιαφορία της για τους νέους και τον συνάνθρωπο. Η αρένα επικράτησης των πιθήκων. Και πριν απ' όλα η έλλειψη πνευματικής ηγεσίας, που να μπορεί να αρθρώνει λόγο κοινωνικής σωτηρίας.
  Και η δίψα για αίμα μιας κοινωνίας. Έστω στην περίπτωση που πρόκειται για κάποιους πιτσιρικάδες. Γρηγορόπουλος ή τα εγκόνια της αδελφής της πλύστρας του Μπιν Λάντεν. Και τα παρασκήνια φουμάρουν ξένοιαστα αργιλεδάκι, μαγαρίζοντας το τελευταίο προπύργιο παρηγοριάς.

 5. parsifal avatar
  parsifal 26/09/2009 20:22:32

  Θυμάται κανείς την θεωρία των "ομόκεντρων κύκλων" για την τρομοκρατία στην Ελλάδα ? Την διετύπωσε ο Β. Φίλιας τότε στις αρχές και φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Ο "ψυχραιμία" το εξειδικεύει και το αναπτύσσει σωστά.

  • Le canard avatar
   Le canard @ parsifal 26/09/2009 21:43:18

   Σίγουρα κάποιες από τις νέες οργανώσεις είναι διαβρωμένες. Αν δεν έχουν γίνει σουρωτήρι από την αστυνομία, την ΚΥΠ και άλλα εγχώρια ή και ξένα ευαγή ιδρύματα.

   Η υποψία της διάβρωσης των ονομαζομένων "Πυρήνων της Φωτιάς" ενισχύεται θεαματικά από την εξέλιξη των γεγονότων που οδήγησαν στην εξάρθρωσή της. Παρακολουθούντο από τον Μάϊο, άλλοι λέγουν από τον Ιούλιο (επίσημη εκδοχή) και κάποιοι λέγουν από τον Απρίλιο. Δηλαδή χρειάστηκαν 5-6 μήνες πολύ στενής παρακολούθησης για να γίνει η στραβή και να τους πιάσουν στα πράσα. Η "σύμπτωση" βέβαια, ότι η βόμβα-κατσαρόλα μπήκε προεκλογικά, και αυτή ήταν η αφορμή για τις συλλήψεις, δεν μπορεί παρά να γεννά σοβαρά ερωτηματικά. Μήπως κάποιος ή κάποιοι "έσπρωξαν" τα "μικρά" να βάλουν τη βόμβα αυτή την περίοδο;

   Ολο το τοπίο της "νέας" τρομοκρατίας, έτσι όπως το περιγράφει η ανάρτηση του Antinews (ποινικοί, νεο-αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, χουλιγκάνοι, αριστεριστές, μπαχαλάκηδες, άτομα που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική"), δείχνουν έναν χώρο που έυκολα θα μπορούσαν να διεισδύσουν και η ασφάλεια και οι μυστικές υπηρεσίες. Οι "ρουφιάνοι" δε, εύκολα θα μπορούσαν να ανευρεθούν, από τη στιγμή που εξασθένησαν οι κλασσικοί κανόνες συνωμοτικότητας της παραδοσιακής αριστερής τρομοκρατίας και τα αυστηρά στεγανά των πυρήνων.

   Ανεξαρτήτως αυτού, είναι πολύ πιθανόν οι "Πυρήνες της Φωτιάς" να είναι ένας από τους πυρήνες ενός δικτύου οργαανώσεων-ομάδων-πυρήνων, με εννιαίο καθοδηγητικό κέντρο (parsifal says:Θυμάται κανείς την θεωρία των “ομόκεντρων κύκλων”). Δηλαδή, να είναι μεν ταμπέλα οργάνωσης, αλλά στην ουσία να αποτελεί ένα μόνον κομμάτι μιας εννιαίας οργάνωσης. Κάτι που μπορεί και τα ίδια τα μέλη των "Πυρήνων" να μην το ξέρουν. Σαν βάσιμη υπόθεση τουλάχιστον, πρέπει να την κρατήσουμε.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ parsifal 26/09/2009 21:58:21

   Το ζητούμενο δεν είναι κατά πόσο οι κύκλοι είναι ομόκεντροι, αλλά που βρίσκεται το κέντρο. Σε αυτό ο "ψυχραιμία" δεν παίρνει θέση. Τον ενδιαφέρει κύρια ο εξώτατος κύκλος που είναι οι "προοδευτικοί". Μόνο που αυτός ο κύκλος έχει τέτοιο μέγεθος, ώστε ταυτίζεται το τόξο με την χορδή.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Μποτίλια στο πέλαγος 27/09/2009 00:10:47

    Δεν παιρνω θεση γιατι δεν γνωριζω.Το κεντρο εντος Ελλαδος ειναι το συμπλεγμα ΠΑΣΟΚ - Ελευθεροτυπια - Εθνος.
    Το κεντρο εκτος Ελλαδος δεν ξερω αν υπαρχει.Μπορει καλλιστα το εγχωριο κεντρο να συμμαχει κατα περιπτωση με τα ξενα.

 6. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 26/09/2009 20:36:21

  σιγα ρε La vassa θα σπάσεις το βάζο

  • anetos avatar
   anetos @ ΣΟΒΟΚΑΗΣ 26/09/2009 22:49:25

   οχι και στην κρεμαλλα ...αλλα δεκα χρονακια χωρις εξαγορα στο κελι παρεα με τον χοντρο τον Ξυρο καλο θα τους κανει....

 7. Σπύρος avatar
  Σπύρος 26/09/2009 21:26:29

  ΄Πάντως, δεδομένης της αβλαβούς για ανθρώπους δράσης των Πυρήνων και της απρόσεχτης δραστηριότητάς τους, που τους εξέθετε εξαιρετικά στους διωκτικούς μηχανισμούς, η «επιτυχία» του διωκτικού μηχανισμού μπορεί να αποδειχθεί πύρρειος, δεδομένων των ποικίλων εκφράσεων αλληλεγγύης που αναμένεται να προκύψουν από διάφορα ορθάνοιχτα μέτωπα. ΄..
  Αποσπασμα απο την Σημερινη Ελευθεροτυπία..του Κυρίου Μαρνέλλου..

  Ομορφααα:Προετοιμάζονται κιόλας οι ΄αντιδράσεις αλληλεγγύης΄στούς Μπαχαλάκηδες..
  Να χαρώ εγώ ΄επανάσταση΄.

 8. axillas5 avatar
  axillas5 26/09/2009 23:46:02

  Επανάσταση θα ήταν να ξύπναγαν καποιοι απο το μεταλικο μπουμ που κάνει η κατσαρολα οταν χτυπάει. Η εκρηξη οργής των πολιτών πυροδοτεί και πυρωνει το μέταλλο που αντοιχει στους δρόμους την διαμαρτυρια για τα κακώς κειμενα που διαρκως γιγαντονονται χωρις να διαφαινεται βιώσιμη λύση.
  Ετσι ακριβώς. Χωρίς εκρηκτικους μηχανισμούς. Χωρίς αναλύσεις επί αναλύσεων για το αυτονόητο. Απωλέσαμε την ιδιότητα μας ως πολίτες, αν θελετε και ως γονείς. Αραγε γιατί θα πρεπει να ανατινάζουμε και να διεκδικούμε την βια, γινομενοι βορά στους οποιους κατασταλτικους μηχανισμούς; Γιατι επιλεγουμε την βια; Ποιός μας στερεί το οραμα, τον ηγέτη, την προοπτική;

  • sinn avatar
   sinn @ axillas5 27/09/2009 00:06:53

   Mήπως γιατι μας εκπαιδευσαν να διεκδικουμε με τη βια ωστε να συντηρουμε το συστημα που οι ιδιοι τόσο έυκολα α καταδικάζουμε απαιτωντας πάντα απ΄του άλλους την ηρωική βιαιη ανατροπή του -που δεν απαιτει ιδιαιτερη σκέψη, μια σφαίρα και λιγα τσιτατα αρκουν (οχι δηλ. την δυσκολη δημοκρατική μεταβολή του που απαιτει σκέψη)-, μέ ενα λογο την απρόσκοπτη συνέχισή του; Μήπως η βια που υποτιθεται οτι πολεμα το συστημα είναι η βολική βια του συστήματος που φράζει καθε διεξοδο προς την κριτική σκέψη; Μήπως μας εκπαιδευσαν να φαντασιωνομαστε ηγέτες, οραματα και πρίγκηπες πειθοντας μας οτι η ουσιαστική μεταβολή ξεκινα πάντα απ΄την διορθωση της κοινωνιας και ποτέ απ΄την διορθωση των εαυτών μας;

 9. friend avatar
  friend 31/10/2009 12:44:52

  εχω κι εγω την αποψη μου. θα σας την τεκμηριωσω και ας γινω σχολαστικος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.