#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεγαλύτερη συντεχνία είναι οι βουλευτέςΗ 24η Ιανουαρίου θα πρέπει να γραφτεί στις πιο μαύρες σελίδες για το πολιτικό σύστημα της χώρας. Και ίσως να αποτελέσει την απαρχή για μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Είχαμε τον Μ. Χρυσοχοϊδη να βγαίνει και να λέει ότι δε διάβασε το Μνημόνιο. Το τι κράξιμο έφαγε το ξέρετε όλοι και ίσως αυτό να είναι ένα μήνυμα ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και δεν τρώει ό,τι του σερβίρουν.

Ακούσαμε την κ. Λ. Κατσέλη να λέει ότι είχε δύο ώρες για να διαβάσει το Μνημόνιο και μετά πήγε και το ψήφισε. Ασχέτως αν μετά και οι δύο το στήριξαν όσο δεν παίρνει.

Φανταστείτε λοιπόν αφού οι δύο κορυφαίοι υπουργοί δηλώνουν ανίδεοι, τι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και η Ντόρα που και αυτοί ψήφισαν το Μνημόνιο.

Κι ερχόμαστε στα όσα συνέβησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο με την ψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου. Σε προηγούμενη ανάρτηση γράφουμε για τη διάλυση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και το αντάρτικο βουλευτών. Επίσης, διαβάζουμε ότι κι άλλοι βουλευτές και από τη ΝΔ ή το ΛΑΟΣ έδωσαν μάχη μέσα στη Βουλή για να μην περάσουν βασικά άρθρα του νομοσχεδίου.

Τις πιο μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων και των φαρμακοποιών. Δηλαδή, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που είναι δικηγόροι αντέδρασαν για ένα καθαρά συντεχνιακό ζήτημα. Ασχέτως αν υπάρχουν λάθη τόσο στο θέμα του δικηγόρου όσο και του φαρμακοποιού είδαμε βουλευτές να εξοργίζονται γιατί απελευθερώνεται το επάγγελμα. Λες και είναι κακό να μπορεί να βρίσκει ο κόσμος φάρμακα όποτε θέλει.

Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι πως η Βουλή έγινε κόλαση για χάρη ορισμένων συντεχνιών που καλώς ή κακώς έχουν τα αιτήματά τους. Πιέζουν λοιπόν τους βουλευτές να τους κάνουν τα χατίρια. Που ήταν όμως οι κύριοι βουλευτές όταν ψηφιζόταν τα Μνημόνια;

Που ήταν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πρωτόπαπας, ο κ. Μπεγλίτης και τόσοι άλλοι όταν χωρίς ντροπή περικόπτονταν οι μισθοί και οι συντάξεις;

Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που τσακώνονται στη Βουλή για τα φαρμακεία κι όχι για τις επικουρικές συντάξεις ανθρώπων που βρίσκονται στη δύση της ζωής τους και δεν έχουν τα απαραίτητα;

Πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί να υποστηρίζουν με σθένος αιτήματα συγκεκριμένων ομάδων κι όχι ολόκληρου του ελληνικού λαού που στενάζει;

Είδε κανείς να γίνεται χαμός στο ΠΑΣΟΚ για τα τόσα Μνημόνια και πολυνομοσχέδια που πέρασαν;

Αιδώς κύριοι βο(υ)λευτές.

Διαβάστε κι αυτό που γράψαμε χθες: Ο Σαμαράς πρέπει να ξεριζώσει τον …πασοκισμό της Νέας Δημοκρατίας!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 25/01/2012 12:19:03

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ- Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ!

  • Heaven avatar
   Heaven @ ΙΑΣΩΝ 25/01/2012 15:26:36

   εγραψε ο Bob ο μαστορας για τον γαμπρο του τοκογλυφου Καραμπερη που αυτοκνονησε:

   Ακόμα και ο τελευταίος μαφιόζος, ή τοκογλύφος ή εκβιαστής έχει περισσότερο φιλότιμο και συνείδηση του τι συμβαίνει γύρω του, από τη φάρα που αναδείχτηκε στη βουλή και την κυβέρνηση.

   Αυτό γίνεται…
   Απάντηση

   *
   Heaven είπε:
   25/01/2012 στις 3:23 pm

   δεν εχω διαβασει καλυτερο σχολιο εδω και καιρο!!!!!!!!!
   Μπραβο βρε μαστορα Bob!!!!!!!!!!
   Απάντηση

 2. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 25/01/2012 12:39:39

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ !!!!διαβαζουμε λοιπον...


  E ΥΡΩ[80 000 000 000] Σ YΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ
  μεταξύΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ , ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ
  ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΚΑΤΟΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΤΩΝ ΚΑΤΩ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΗΣ
  ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΣΛΟΒΑΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑκαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ και του KfW, που υπόκειται στις οδηγίες τελεί υπό την εγγύηση
  και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας
  της Γερμανίας ως Δανειστών και ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  ως Δανειολήπτη ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ως Αντιπροσώπου
  του Δανειολήπτη 8 ΜΑΪΟΥ 2010


  14. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ (1) Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση ,διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.(2)Οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα ,την ισχύ ,την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης .(3)Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλή ρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.(4)Οι Δανειστές μπορεί να εκτελέσουν ή να επιδιώξουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,όπως ορίζεται στην παρούσα ή άλλα δικαιώματα κατά του Δανειολήπτη στα δικαστήρια της χώρας του Δανειολήπτη.(5) Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει ,όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία ,από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση ,περιλαμβανομένων , χωρίς περιορισμούς ,της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής ,δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή ,κατάσχεση ,αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή ,και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ στεφανος γραγας 25/01/2012 14:08:15

   Αυτά τα επαχθή φίλε, δεν θα περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση.
   Πρόσεξε. Αυτό δεν το λέω εγώ. Εγώ δεν γράφω τέτοια.
   Το λένε αυτοί που δήλωσαν ότι θα τη ψηφίσουν. Πριν τη διαβάσουν. Το λέει ο Βενιζέλος, που δηλώνει ότι τα κόμματα και οι ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν το Παπαδήμιο, θα πρέπει να δεσμευτούν για καλή διαγωγή και ότι θα τηρήσουν τις ρήτρες ότι αποτέλεσμα προκύψει από τις εκλογές.

   Μη με ρωτήσεις για τη λαϊκή κυριαρχία. Αυτή έχει προ πολλού καταλυθεί

 3. Γιώργης avatar
  Γιώργης 25/01/2012 12:40:02

  Τό πρῶτο πράγμα πού μού ’ρχεται, νά ἔτσι… στά γρήγορα, εἶναι αύτό :
  ΔΙΣ ΙΣΟΒΙΑ.

  :evil:

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ Γιώργης 25/01/2012 12:41:27

   …καί λίαν ἐπιεικῶς.

   :evil: :evil: :evil:

 4. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 25/01/2012 12:41:46

  ο Αντωνης Σαμαρας δικαιωθηκε σε ολα!
  Αν διαβασει καποιος τα οσα ειπε ο ...Σημιτης σε γερμανικο ακροατηριο για το Μνημονιο και τις συνεπειες του στην ελληνικη οικονομια και τους ελληνες, θα νομισει οτι ακουει καποιον σφοδρα αντιμνημονακο!
  Απομενει μια μαγικη του κινηση στην καταρτηση των ψηφοδελτιων. Κανεις απο το σαπιο παρελθον!
  Συμφωνα με το καταστατικο της ΝΔ, υποψηφιοι θα ειναι ολοι οι νυν βουλευτες. Δηλαδη καπου 80-85 ατομα. Περαν αυτων ουδεις και ουδεμια απο αποτυχωντες να επανεκλεγουν παλιους βουλευτες, γιους, κορες, ανηψια και λοιπους συγγενεις, κομματαρχες και συνδικαλιστες. Χορτασαμε πια με ολους αυτους. Και ειδαμε και τα καλα τους.
  Λιστες που εμφανιστηκαν κατα καιρους μονο φορτιση και οργη προκαλουν!

 5. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 25/01/2012 12:43:02

  ΘΛΙΨΗ, ΣΗΨΗ, ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.......
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.... ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ??-ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΩΝ ??-ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΩΝ ?? ΑΦΕΛΩΝ ?? ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ- ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΩΣ ΕΚΛΕΚΤΟΙ!!!, ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΣΜΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ......
  Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Σ ΤΕ Τ Ο Υ Σ Α Θ Λ Ι Ο Υ Σ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΑΠ΄ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ.

 6. Κωτούλας Κώστας avatar
  Κωτούλας Κώστας 25/01/2012 13:43:21

  Έχω την υποψία ότι ούτε ο συγγραφέας του άρθρου διάβασε τις διατάξεις που προκάλεσαν τις αντιδράσεις. Ή, σε κάθε περίπτωση, αν τις διάβασε, σίγουρα δεν τις μελέτησε σε βάθος και δεν εξέτασε το αν και το ποιούς εξυπηρετούν. Το ότι οι διάφοροι έκαναν γαργάρα και ψήφισαν τόσα άλλα δε σημαίνει πως το σφάλμα στη συμπεριφορά τους είναι το ότι δεν ψηφίζουν τα πάντα. Η λογική του "βρίζω τον κακό διαιτητή, ακόμα και στα σωστά του σφυρίγματα" δεν είναι ό,τι καλύτερο.
  Δε μπορώ να εντοπίσω με βεβαιότητα (πόσο μάλλον να κρίνω) τα κίνητρα της αρνητικής ψήφου. Όμως, ανεξαρτήτως κινήτρων, ήταν μία σωστή ψήφος. Και μακάρι το "όχι" να το έλεγαν συχνότερα. Από αυτήν την άποψη, λυπάμαι γι'αυτά που ΠΕΡΑΣΑΝ χθες, όχι γι'αυτά που ΚΟΠΗΚΑΝ. Και περισσότερο με ενοχλούν αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ, όχι εκείνοι του ΟΧΙ.

  • madprof avatar
   madprof @ Κωτούλας Κώστας 25/01/2012 16:00:27

   Είναι απίστευτο να αναλωνόμαστε για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, που ειρήσθω εν παρόδω θα το περάσουν με επόμενο νομοσχέδιο και δεν ασχολούμαστε με την ουσία του πολιτικού γίγνεσθαι και τα καμώματα της εσωτερικής τρόϊκας των προθύμων!
   Εδώ ψηφίσανε τον σφαγιασμό της κοινωνίας και θεμελειωδών δικαιωμάτων των πολιτών και κολλήσανε στο ωράριο των φαρμακίων, τα Μιάσματα της συντεχνίας των προθύμων!
   Αχρείοι, και την ύστατες στιγμές, καθώς ήταν αναμενόμενο από τους επαΐοντες!
   ΥΓ. Η Κατσέλη στον real mf είπε: "δεν είμαστε κοπάδι σε μαντρί, να τα ψηφίζουμε όλα"! Αυτή που είδε το μνημόνιο ένα Σάββατο πρωί για 3 ώρες πριν το ψηφίσει! και καταδικάσει τους πολίτες σε ανεργεία, λουκέτο επιχειρήσεων, υποτίμηση περιουσιακών στοιχείων, μείωση μισθών και συντάξεων!
   Δεν σέβονται τίποτα τα ζωντανά, πλέον!

   • ΕΛΕΝΗ avatar
    ΕΛΕΝΗ @ madprof 25/01/2012 18:42:30

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΛΥΣΣΟΔΕΣΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΓΑΠΕΣ.

  • madprof avatar
   madprof @ Κωτούλας Κώστας 25/01/2012 16:25:34

   Δεν ψάχνω υπαιτίους της εθνικής τραγωδίας, σε Μερκοζί και Λουκά-νικο, εκεί δηλαδή που μας σπρώχνουν, με το μαστίγιο του κοινωνικού αυτοματισμού στο χέρι, τα Μιάσματα με τα παπαγαλάκια τους.
   Δεν φταίνε αυτοί που μας δάνειζαν, χαμηλότοκα, καλοπροαίρετα να δημιουργήσουμε υποδομές, οικονομία και συνθήκες διαβίωσης αντάξιες μιας Ευρωπαϊκής πολιτείας.
   Η ΑλητοΛησταρχοΤραπεζοΧρηματιστηριοΕπιχειρηματοΔημαγωΝεποτισμοΝομενκλατούρα υπερχρέωσαν την χώρα και τους πολίτες υλικά και οι ΕφραιμοΔεσποτοΚουλτουραγάδες πνευματικά (sic!).
   Δεν αξίζει να ονομαζόμαστε Έλληνες αν δεν βρεθούν σε μπουντρούμια ευαγούς ιδρύματος οι αρουραίοι που μας οδήγησαν σε πολιτισμικό, κοινωνικό, οικονομικό, οικογενειακό, υπαρξιακό αδιέξοδο και την χώρα σε διεθνή ανυποληψία.
   Απαιτείται δήμευση των περιουσιακών “κεκτημένων”, υλικών και άυλων, των οικογενειακών δενδρυλλίων τους και των παραφυάδων τους, με δυνατότητα εκ μέρους των πολιτών να τους επισκέπτονται έναντι εισιτηρίου, ισόποσου ζωολογικού κήπου αιλουροειδών, ερπετών, αρπακτικών και χαμαιλεόντων, υπέρ του δημόσιου χρέους.
   Στην αρχαία τραγωδία (που ήταν αγωγή των πολιτών στο Δημοκρατικό Πολίτευμα) οι πρόγονοι μας δίδαξαν πως απαιτείται Κάθαρση και Ηθική Αποκατάσταση των Πολιτών.
   Αν μείνουμε δούλοι, αμνοί (sic!), θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αλλά θα το πληρώσουν με την ζωή τους και οι επόμενες γενιές!
   Έλληνες ή ελληνοδουλοπρεπείς;

 7. factorx avatar
  factorx 25/01/2012 13:46:39

  Ραγκούσης υπέρ Λοβέρδου, εναντίον βουλευτών ΠΑΣΟΚ

  Η έλλειψη πολιτικού κέντρου οδηγεί σε πλήρη διάλυση το ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Σκανδαλίδη (που ζήτησε εκ μέρους του Βενιζέλου η Κοινοβουλευτική Ομάδα να εκλέξει τώρα νέο αρχηγό), ήρθε ο Ραγκούσης που τα βάζει με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει τον Λοβέρδο.
  Στη δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανοίγει έως και θέμα νέου κόμματος ή αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην ταυτιστεί με τους «βραδυπορούντες» βουλευτές. Η δήλωση έχει ως εξής:
  «Σέβομαι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε επαγγελματικής ομάδας να επιδιώκει την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών της.
  Σέβομαι το αναφαίρετο δικαίωμα του βουλευτή να αποφασίζει όπως αυτός κρίνει.
  Αποτελεί, όμως, και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα να μην μπορώ να δικαιολογήσω την κοινοβουλευτική απόφαση που βάζει το συμφέρον 12.000 επαγγελματιών πάνω από το κοινωνικό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον 11 εκατομμυρίων Ελλήνων.
  Αποτελεί και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα να πιστεύω βαθιά πως, αν η χώρα μας παραμείνει κι άλλο εγκλωβισμένη στο καθεστώς του φόβου για την χρεοκοπία, εξαιτίας κι άλλων παλινωδιών και παλινδρομήσεων, οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις θα είναι καταστροφικές λόγω της ύφεσης που θα παραταθεί.
  Αποτελεί και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα να μην επιθυμώ πλέον την ταύτιση με τους φορείς της αντίληψης, της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, η οποία όποτε τα δυο τελευταία χρόνια επικράτησε στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση και στο κοινοβούλιο, εμπόδισε την Ελλάδα να πράξει το αυτονόητο, και σε τελική ανάλυση το κοινωνικά δίκαιο, με αποτέλεσμα να βαλτώσει η οικονομία στην παρατεταμένη αβεβαιότητα.
  Η Βουλή που θέσπισε σειρά μέτρων σε βάρος του εισοδήματος τόσων εκατομμυρίων Ελλήνων δεν μπορεί να προστατεύει άλλο τις μικρές ολιγαρχίες, ακόμη και αυτά τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που καθορίζεται το μέλλον του τόπου και της νέας γενιάς.
  Είναι για εμένα ζήτημα πολιτικής ηθικής, κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοσίου συμφέροντος».

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ factorx 25/01/2012 16:15:22

   Πού είναι ο αντίλογος σε αυτά που λέει ο Ραγκούσης; Ποιος θα βγει να πει ότι δεν πρόκειται για συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά για την προστασία ενός κλάδου από την επέλαση των πολυεθνικών;

   • Γ. ΣΠΥΡΟΥ avatar
    Γ. ΣΠΥΡΟΥ @ Διογένης 29/01/2012 22:15:51

    Οι συντεχνίες διαρκώς στην Ελλάδα διεκδικούν να προστατευθούν από τον ανταγωνισμό στο όνομα της αντίστασης τους στις πολυεθνικές! Κουραστικές Φλυαρίες Ιδιοτέλειας. Το συμφέρον τους και μόνο αυτό τους νοιάζει.
    Οι βουλευτές είναι μικρότεροι των περιστάσεων που περνά ο τόπος. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό, πιο πολύ είναι ανεπάρκειας του πολιτικού της προσωπικού.

  • madprof avatar
   madprof @ factorx 25/01/2012 16:45:30

   Γιατί δεν απαιτούν οι δικηγορικοί σύλλογοι το άνοιγμα του επαγγέλματος του δικαστικού επιμελητή στους πτυχιούχους των νομικών σχολών; Τι ποιο λογικό να δοθεί η δυνατότητα σε δικηγόρους άδεια εξασκήσεως του που είναι και άμεσα εφαρμόσιμο;

 8. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 25/01/2012 16:05:11

  Απαιτούνται σύντομα καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί κάτι σαν το παρακάτω:

  "Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε «σταθήτε ρε π@ύστηδες, γ@μώ το στανιό σας» και απαντησάντων «κλάστε μας τ’ αρ@ίδια», απέδρασαν."

  Ιωάννης Πετράκης, υπενωματάρχης Κιλκίς, από αναφορά συμβάντος το 1923

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.