#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2013 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για κάθαρση στις προμήθειες όπλωνΗ πιο συνταρακτική αποκάλυψη όχι των τελευταίων ημερών ή μηνών, αλλά του 2013 και βάλε, είναι κατά την γνώμη μου το σημείο της απολογίας του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Α.Κάντα στο οποίο παρουσιάζει έναν πρώην πρωθυπουργό, υπουργούς και έναν αρχηγό κόμματος να εμφανίζονται στην Βουλή περίπου σαν πλασιέ οπλικών συστημάτων!!!

Λέει συγκεκριμένα στο τέλος της κατάθεσής του, πράγμα το οποίο έχει ασφαλώς την σημειολογία του (μην μου κουνιέστε πολύ κλπ κλπ):

«Θέλω να συμπληρώσω ότι είναι ενδεικτικό της διακομματικής διαπλοκής το γεγονός ότι κατά την προμήθεια των αεροπλάνων στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, όπου ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Έβερτ υπέρ των F-15. Αυτό με εξέπληξε, διότι και οι δύο ήταν στο ίδιο κόμμα.

Μάλιστα, όταν επελέγησαν τα F-16, στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ κυκλοφορούσε με μια δόση χιούμορ η φράση ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον υπουργό γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15, τα οποία εκπροσωπούσε ο κ. Λιακουνάκος.

Αυτό αναφέρεται για να καταδειχθεί το σύνθετο, το πολύπλοκο και το διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφού ηγετικά στελέχη του ιδίου κόμματος πρότειναν διαφορετικά προϊόντα και αντιδικούσαν μεταξύ τους συμμαχώντας με στελέχη από άλλα κόμματα.»

Γιατί ο Έβερτ ήταν υπέρ των F-15; Μα επειδή όπως εξηγήσαμε χθες τα αντιπροσώπευε ο φίλος του Θωμάς Λιακουνάκος.

Η υπόθεση αφορούσε την προμήθεια 50+10 αμερικανικών αεροσκαφών F-16, την οποία υπέγραψε τελικά ο Τσοχατζόπουλος παρόλο που ήταν υπέρ των F-15. Με την αγορά εκείνη άνοιξε ταυτόχρονα και η ελληνική πόρτα στο «Eurofighter». Με εισήγηση του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και σύμμαχο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνιου, το ΚΥΣΕΑ είχε αποφασίσει ότι το επόμενο ελληνικό μαχητικό 4ης γενιάς θα είναι το «Eurofighter» με αγορά 60 αεροσκαφών.

Αργότερα το μπαλάκι του «Eurofighter», που κατασκευάζεται από ένα κονσόρτσιουμ Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Βρετανίας, πέρασε στην κυβέρνηση Καραμανλή που πιεζόταν ανοιχτά από τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις. Εναντίον της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για την προμήθεια 60 μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Eurofighter, κινήθηκε τότε ομάδα μεγάλων συμφερόντων με επικεφαλής τον Σωκράτη Κόκκαλη που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του αεροσκάφους Rafale της γαλλικής Dassault, γνωστής από το αμαρτωλό παρελθόν των Mirage 2000 .

Το τελικό κόστος της αγοράς θα ξεπερνούσε τα 3,2 τρις, ποσό

που εξηγούσε και το μένος της γαλλικής πλευράς, η οποία δεν δίστασε να διατυπώσει ακόμα και απειλές εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. «Πιστεύουμε ότι η μη συμμετοχή του RAFALE πιθανώς να οδηγήσει στο τέλος μιας επιτυχημένης συνεργασίας 30 ετών μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας, κάτι που η γαλλική βιομηχανία δεν θα μπορούσε να κατανοήσει,», διαμήνυσε μεταξύ άλλων το Παρίσι στην Αθήνα

Στις αερομαχίες ενεπλάκησαν , όπως είναι φυσικό και διάφορα εκδοτικά συγκροτήματα, αφιλοκερδώς βεβαίως. Με πρώτο θύμα τον πανοσιολογιότατο Σταύρο Ψυχάρη του ΔΟΛ ο οποίος βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών από τον «Σκάϊ»  και το «Πρώτο Θέμα». Ο «Σκάϊ» κατηγόρησε σε εκπομπή του τον κ. Ψυχάρη ότι εμπλέκεται (άγνωστο πως) στην προμήθεια του «Γιουροφάιτερ» και το «Πρώτο Θέμα» εκμεταλλεύτηκε το «θέμα» κάνοντας το πρωτοσέλιδο και επιτιθέμενο με την ευκαιρία στο μόνιμό του στόχο τότε, τον υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης Καραμανλή Θεόδωρο Ρουσσόπουλο (λόγω της φιλίας του με τον εκπρόσωπο των  «Γιουροφάιτερ» κ. Γ. Πατεράκη). Ακολούθησε χαμός, στο παιχνίδι μπήκαν με πρωτοσέλιδα και άλλες εφημερίδες, όπως η «Ελευθεροτυπία» και η «Αυριανή», και ο κ. Ψυχάρης απάντησε με αγωγή, ζητώντας ένα εκατ. ευρώ.

Αμφιβάλει κανείς ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε και εξαιτίας των πανάκριβων οπλικών συστημάτων που την ανάγκαζαν να αγοράζει η σύμμαχοι - δανειστές;  «Αγοράζουμε όπλα για να πάρουμε δάνεια» έγραφε το Βήμα στις 2/3/2009 και διευκρίνιζε: «Το υπουργείο Άμυνας έστειλε σήμα στους Γάλλους συμμάχους ότι παζαρεύει την κατασκευή πολεμικών πλοίων και την προμήθεια επιθετικών ελικοπτέρων. Παραλλήλως έκλεισε το μάτι στους Γερμανούς για τη ρύθμιση της εκκρεμότητας του υποβρυχίου που γέρνει, όπως και για την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών και ταυτοχρόνως έστειλε το αυτό μήνυμα στους πέραν του Ατλαντικού συμμάχους...”

Η φανερή προτίμηση της κυβέρνησης Καραμανλή προς τα γαλλικά προϊόντα  ενόχλησε τους άλλους εταίρους στην ΕΕ. Έτσι ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα παρέδωσε στο Μαξίμου μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, την οποία υπέγραφαν επίσης οι πρεσβευτές της Βρετανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, των τεσσάρων χωρών δηλαδή που συμμετέχουν στην κοινοπραξία κατασκευής του Eurofighter. Το παιχνίδι ήταν απροκάλυπτο: «Ή αγοράζετε Eurofighter, ή δεν σας δίνουμε βοήθεια και θα  χρεοκοπήσετε». Φυσικά χρεοκοπήσαμε.

Τελικά σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τα αντίθετα συμφέροντα η κυβέρνηση Καραμανλή διέδιδε ότι θα αγοράσει και Eurofighter και Rafale, προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί σύμμαχοί μας. Το σκηνικό είχε διαμορφωθεί ως εξής: Από εποχής Σπηλιωτόπουλου στο υπουργείο Άμυνας το Μαξίμου είχε ανάψει το πράσινο φως για την αγορά Eurofighter. Αυτός ήταν και ο λόγος που μαίνονται από τότε οι επιθέσεις εναντίον του εκπροσώπου της EADS στην Ελλάδα κ. Γ. Πατεράκη, φίλου του κ. Θ. Ρουσόπουλου. Η περαιτέρω όμως σύσφιξη των σχέσεων με την Γαλλία και η νέα πρόταση που έφερε στην πρόσφατη επίσκεψή του ο Νικολά Σαρκοζί, ανάγκασαν την κυβέρνηση να εξετάζει και την αγορά γαλλικών μαχητικών. Έτσι εκτός από τις έξι νέες φρεγάτες τύπου FRΕMM, συζητούσαν και την πιθανότητα να αγοράσουμε από τους Γάλλους και 20 -25 αεροσκάφη Rafale. Στην περίπτωση αυτή, για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι Γερμανοί εξέταζαν το ενδεχόμενο να αγοράσουμε έως 40 Eurofighter. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν τότε ότι ανήσυχοι από τα ενδεχόμενο μιας διπλής ευρωπαϊκής επιλογής από την Ελλάδα, οι Αμερικανοί της Lockheed Martin πρόσφεραν μια βελτιωμένη έκδοση του F-16, που δεν μας την έδιναν προηγουμένως.

Στις 29/04/2007 η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” είχε γράψει τα εξής: “Τι κοινό έχουν ο αντιπρόσωπος των μαχητικών «Ραφάλ» και διευθυντής της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας «Ντασό» , Ανρί Λερουά, ο μεσίτης (γαλλικών) οπλικών συστημάτων Χ. Χούμπαυλης και οι βουλευτές της Ν.Δ., Χρ. Ζώης (μέλος της επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα) και Π. Καμμένος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών…”

Και απαντούσε: “Είναι και οι τέσσερις ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Φίλων του Νικολά Σαρκοζί (Club des amis grecs du candidat a la presidentielle francaise Nikolas Sarkozy)…”

Να λοιπόν γιατί χαμογελάμε ειρωνικά  όταν βλέπουμε και ακούμε δυο κατεξοχήν συστημικούς βουλευτές να το παίζουν “αντισυστημικοί” και αντιμνημονιακοί. Διότι με όλες εκείνες τις επαφές με τους Αμερικανούς και τους Γάλλους “φίλους” δεν κατάλαβαν τίποτα από τα παιχνίδια που παίζονταν σε βάρος της Ελλάδας;

Γράφουμε σήμερα σε άλλη ανάρτηση ότι η κατάθεση Κάντα ανοίγει επίσης ξανά το σκάνδαλο Siemens. Επειδή λοιπόν οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις του Κάντα κάνουν να τρέμει η μισή διαπλοκή και μέχρι να τελειώσουν οι ανακρίσεις θα τρέμει και η υπόλοιπη δημιουργείται μια μεγάλη και μοναδική ευκαιρία για τον Αντ. Σαμαρά να βάλει κάθε πονηρό στον πάγκο του. Θα το τολμήσει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 30/12/2013 12:10:21

  Η μεγαλύτερη ευκαιρία του, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ εντος των πρώτων 1οο ημερών του 14, να τον αγαπήσει η ΕΛΛΑΔΑ και να πεθάνει πρωθυπουργός.
  Αν δεν το κάνει τώρα, θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ και θα γίνουν ήρωες.

 2. George avatar
  George 30/12/2013 12:30:19

  Δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα από τα 2 δις καπέλο στους εξοπλισμούς. Χρεοκόπησε όμως και από την διαφθορά σε όλους τους τομείς. Το πολιτικό χρήμα μέσω εξοπλισμών πάντως είναι πολύ παλιά ιστορία όπως φαίνεται στο βιβλίο με τον προφητικό τίτλο End of an Era :-)

  http://books.google.gr/books?id=iDeBCVj_PJQC&pg=PA280&lpg=PA280&dq=Greece+Navy+frigates+Dutch+shipyard+uk+Mitsotakis&source=bl&ots=RM3ip0pggH&sig=fjsmED9NLpu8cJ-dI4lPBhie1A4&hl=el&sa=X&ei=GkjBUvXZFIKl0wXz-YB4&ved=0CC8Q6AEwAA#v=onepage&q=Greece%20Navy%20frigates%20Dutch%20shipyard%20uk%20Mitsotakis&f=false

 3. Μετανάστης avatar
  Μετανάστης 30/12/2013 12:32:56

  Ισως είναι και η once in a lifetime chance για τον ΑΣ να ξαναπάρει τα ηνία της διακυβέρνησης του ...
  Αν αφήσει τα πράγματα να τρέξουν με την γνωστή Ελληνική ταχύτητα της δικαιοσύνης (εξαιρουμένης της υπόθεσης της ΧΑ) , τότε όλα θα έχουν τακτοποιηθεί και θαφτεί σε μικρό χρονικό διάστημα ....
  και μην τον είδατε μη τον απαντήσατε τον Κίτσο τον Λεβέντη .

  Τώρα είναι η μεγάλη ώρα , με γρήγορες στοχευμένες κινήσεις να πατάξει όλους αυτούς τους διφθαρμένους και παράλληλα να αυξήσει το όποιο Κρατικό πλεόνασμα , κατάσχοντας τα κλοπιμαία , είτε σε χέρια Κρατικών Υπαλλήλων (επίορκων) , είτε σε Ιδιώτες μεσάζοντες .

  • tassos.κ avatar
   tassos.κ @ Μετανάστης 30/12/2013 17:48:48

   Μάλλον "ονειρεύεσαι " φίλε Μετανάστη. Πριν μερικές μέρες , μήπως ξέρεις ποιοί ψήφισαν την (ν)τροπολογία για τις ρεμούλες και το φαγοπότι στους Συνεταιρισμούς; Λέω μήπως ξέρεις;

 4. Defence avatar
  Defence 30/12/2013 13:17:09

  Το ότι θα λείψουν οι μίζες δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να αγοράζει αυτά που πραγματικά χρειάζεται και αυτά που θα της δώσουν πλεονέκτημα ισχύος απέναντι στην Τουρκία.
  Το τι θα αγοράσει η χώρα επιβάλλεται από τις ξένες κυβερνήσεις και όλες οι αγορές γίνονται με πολιτικά κριτήρια.
  Όποιος πρωθυπουργός δείξει την πρόθεση να αγοράσει από εκεί που "απαγορεύεται" θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι.Εξ ου και οι απευθείας αναθέσεις η οι στημένοι διαγωνισμοί.Πραγματικοί αδιάβλητοι διαγωνισμοί με διαφάνεια και αξιοκρατία δεν μπορούν να υπάρξουν γιατί τα οπλικά συστήματα που προμηθεύεται η Ελλάδα επιβάλλονται και ΔΕΝ επιλέγονται!
  Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι αμερικανοί έχουν πλέον εξασφαλίσει την αγορά του F-35 από την Ελλάδα.Γάλλοι και γερμανοί έχουν αποκλειστεί ως μιζαδόροι και οι Ρώσοι είναι εκτός γιατί απλά....απαγορεύεται από τους φίλους και συμμάχους να ψωνίζουμε από Ρωσία μεριά (ειδικά μάλιστα μαχητικά αεροσκάφη).
  Και μην παραξενευτείτε εάν εν μέσω πείνας και δυστυχίας η Ελλάδα παραγγείλει πανάκριβα μαχητικά αεροσκάφη κόστους 3-4 δις ευρώ!
  Διάφορα παπαγαλάκια μάλιστα έχουν λυσσάξει και φωνάζουν ότι η παραγγελία άργησε πολύ!

 5. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 30/12/2013 13:40:09

  Να ήταν μόνο οι προμήθειες όπλων θα μπορούσε, ίσως, να βρεθεί μιά άκρη, αλλά όταν πρέπει να κάνεις κάθαρση στις δαπάνες για τα δημόσια έργα, στις προμήθειες για την υγεία, για την παιδεία, στην κατασπατάληση των χρημάτων που παίρνουν οι δήμοι, όταν οι τράπεζες λειτουργούν με τόση αδιαφάνεια ενώ υφίστανται μόνο και μόνο λόγω του κρατικού χρήματος, τότε μιλάμε για ένα πλέγμα που έσφιγγε και σφίγγει την χώρα μέχρι οριστικής της διάλυσης.

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 30/12/2013 13:48:58

  Δεν ξέρω αν με την κατάργηση της ατιμωρησίας , ο Σαμαράς θα πεθάνει Πρωθυπουργός , αυτό που είναι σίγουρο όμως , θα το κάνει κάποιος άλλος!
  Αυτό που δεν μου χωράει ο νους είναι,τι τον εμποδίζει να λάβει ριζοσπαστικά μέτρα προς κάθε κατεύθυνση!

 7. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/12/2013 14:13:42

  Φάκτορα,
  κι ενώ δικαιώνεται επιτέλους το Αντί,
  τα ΜΜΕ το παίζουν ως τρίτο θέμα μετά τον Λιάπη και τον θλιβερό
  Δ/ντη του Α. Κυριακού.
  Το καθεστώς των νταβατζήδων για άλλη μια φορά προσφεύγει στην πορνογραφία. Δίνει δύο πτώματα για δημόσιο αυνανισμό.
  Δυστυχώς, κι ο Α. Σαμαράς κι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται να διακατέχονται από αμηχανία!
  Κι όμως, τώρα είναι η ευκαιρία να σπάσουν τη γάγγραινα που τρώει τις σάρκες του Έθνους. Εδώ θα κρίνουν οι έντιμοι - κι ας είναι πολιτικοϊδεολογικά αντίπαλοι - και οι ανεπαρκείς ή συνδαιτυμόνες στο πάρτυ της διαπλοκής.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Μανιάτης 30/12/2013 16:13:53

   ...θα κριθούν...

 8. nantia42 avatar
  nantia42 30/12/2013 15:49:54

  Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους και όλες !

  Για τις μίζες στα εξοπλιστικά
  Ξεκίνησαν οι συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις Κάντα http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231283906
  Γίνονται πράγματα για να είμαστε δίκαιοι αλλά χάθηκε η ευκαιρία να υπάρξει κάθαρση οργανωμένη . Τώρα ότι προκύψει , η πρωτη σκεψη μας είναι ότι "δίνουν" κάποιους -λίγους και ανά τακτά διαστήματα- ώστε να γλιτώσουν άλλοι , οι περισσότεροι.
  Ποιός εμπόδισε π.χ. να γίνει έλεγχος πόθεν έσχες για όσους ήταν σε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο , Τοπική αυτοδιοίκηση , Υπουργεία , Οργανισμούς κλπ τα τελευταία 20 χρόνια ? Έλεγχος διαφανής, με δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  Ποιός ή τι εμπόδισε να παρθούν μέτρα αποκάλυψης της φορολογητέας ύλης ? Που ανάμεσα σ αυτά θα ήταν και τα κίνητρα περιορισμού της χρήσης μετρητών κ.α.
  Έχει δίκιο ο Στουρνάρας ότι υπολειπόμαστε σαν χώρα στα έσοδα από φορολογία , ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, έτσι λένε οι αριθμοί , περίπου 5% , σε σχεση με τον Ευρωπαικό μέσο όρο.
  Δεν χάθηκαν μόνο οι εξαθλιωμένοι άνεργοι , χάνετε και όσους αντεξαν , το κύριο αίτημα των περισσότερων απ αυτούς είναι να αλλάξουν όσοι χρεωκόπησαν τη χώρα.

 9. Simos avatar
  Simos 30/12/2013 15:50:40

  Πολύ σαπίλα παντού.... μας κάλυψε...

 10. falcon avatar
  falcon 30/12/2013 21:14:35

  Η απόφαση για την προμήθεια των 60 F-16 BLK 52+ ήταν σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις της Π.Α και η προμήθεια έγινε μέσω FMS. H προμήθεια κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη λόγω απόσυρσης των αεροσκαφών Α-7. F-4 , F-1 F-5 ενώ βασικό κριτήριο για την αγορά ήταν και η ομοιοτυπία που θα έπρεπε να έχει το οπλαστάσιο της Π.Α σε αεροσκάφη προκειμένου αυτό να συμβάλει στην μείωση του κόστους συντήρησης . Η χώρα δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει τα F-15 πέρα από το ότι τα υπάρχοντα καταφύγια κάλυψης των αεροσκαφών ήταν μικρά και έπρεπε να κατασκευαστούν καινούργια αξίας δις εκκ Ε όπου και θα γίνονταν το μεγάλο πάρτυ. Δυστυχώς όποια προμήθεια εξοπλιστικών δεν έχει γίνει μέσω FMS έχει μίζα . Το ότι η ΕΕ δεν έχει εντάξει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα όπως έχουν οι ΗΠΑ δίνει την ευκαιρία στον κάθε άντα - άκο - άκη για την αρπαχτή . Η ΜΙΖΑ έχει την υπογραφή της ΕΕ .

  • George Ν avatar
   George Ν @ falcon 30/12/2013 22:27:38

   Σωστά. Τα μόνα περίεργα με αυτήν την παραγγελία ήταν ο διαφορετικός κινητήρας και τo aspis.

  • Paris avatar
   Paris @ falcon 01/01/2014 05:52:02

   Δις ευρώ για καταφύγια γιατί δε χωράνε ε? Για πές για πές."Βασικό κριτήριο για την αγορά ήταν και η ομοιοτυπία που θα έπρεπε να έχει το οπλαστάσιο της Π.Α σε αεροσκάφη προκειμένου αυτό να συμβάλει στην μείωση του κόστους συντήρησης" .Τι λές?Καλή η ομοιοτυπία για τα αεροπλάνα,αλλά για τους κινητήρες σφυρίζουμε διάφορους δείκτες.Για πές κι άλλα.Πές μας πόσο καλά είναι που χρειάζεται 1,5 δις για να τα αναβαθμίσουμε,ακόμα δεν τα πήραμε.

 11. 13 avatar
  13 30/12/2013 23:04:01

  Σε μία τόσο λεπτή υπόθεση που κόβει σαν τι νυστέρι-η οποία ξεκινάει επί θητείας Σαμαρά στη κυβέρνηση και στο τιμόνι της Ελλάδα, εκείνο το "Θα το τολμήσει;" μάλλον δεν χρειάζεται... Ο Πρωθυπουργός χρεώνεται την αποκάλυψη του κυκλώματος αυτού, όπως ίσως και την έκβαση της υπόθεσης!

 12. falcon avatar
  falcon 30/12/2013 23:10:09

  Το ΑSPIS είναι μεγάλη ιστορία που ξεκινάει από την παραλαβή των F-16 BLK 30
  O κινητήρας PW 229 παρά τις όποιες αντιρρήσεις για απόκλιση της ομοιοτυπίας έχει τον καλλίτερο στατιστικό δείκτη ατυχημάτων όλων των εποχών . Έχω την άποψη ότι βγήκαμε κερδισμένοι.

 13. pikos avatar
  pikos 31/12/2013 02:40:08

  Για την αγορά των περαιτέρω F16 με διαδικασίες εξπρές απο τον Σπήλιο,θα μας πειτε καμια κουβέντα;

  • falcon avatar
   falcon @ pikos 31/12/2013 17:30:02

   Η Αγορά επί Σπήλιου των 30 F-16 M σωστά έγινε διότι είναι ένα αεροσκάφος το οποίο διαθέτει σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα όπως το LINK 16 και σου δίνει πλήρη εικόνα του θεάτρου των αεροπορικών επιχειρήσεων ώστε το επιτελείο να μην σχεδιάζει στα τυφλά τα επόμενα αεροπορικά κύματα είτε αφορά αποστολές βομβαρδισμού είτε αποστολές αναχαίτισης πέρα από το ότι ο αρχηγός μιας αεροπορικής αποστολής έχει πλήρη S.A ήτοι αντίληψη για την κατάσταση του αεροπορικού σχηματισμού, της διαμόρφωσης των αεροπορικών όπλων αλλά και του αποτελέσματος μετά την αποστολή . Μια αεροπορική αποστολή θεωρείται επιτυχημένη όταν έχει επιτευχθεί το 85% των στόχων που έχουν τεθεί. Σήμερα αεροσκάφος με ολοκληρωτική ηλεκτρονική πλατφόρμα διαθέτει η Ελλάδα με το F-16M όχι η Tουρκία . Τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε ότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, την διαφορά στο αεροπορικό οπλοστάσιο την έκανε ο Σπήλιος Αυτά είναι για επαγγελματίες μαχητές αεροπόρους που διαθέτει η χώρα μας και με διακρίσεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ και όχι μιζαδόρους τύπου κάντα.

   • George Ν avatar
    George Ν @ falcon 02/01/2014 13:34:37

    H TAF έχει κάνει upgrade τα F16 της στα τελευταία πρότυπα (link 16 inclusive). Αρα το θέμα τώρα είναι οτι η ΗΑF έχει ελάχιστα μαχητικά με full S.A. (Στα -5 ούτε καν προβλέφθηκε) και άρα το αβαντάζ είναι στην άλλη πλευρά που πιά έχει και καλύτερα ιπτάμενα ραντάρ συν air-refuelling. Υπερτερεί δλδ σε αριθμούς, ποιότητα και πολλαπλασιαστές και ταυτόχρονα έχει μικρότερα έξοδα συντήρησης μια και δεν έχει την απίστευτη πολυτυπία της HAF. Σαχ αν όχι Ματ λοιπόν. Τα 30 μαχητικά, 1,5 μοίρα, ήταν περίεργος αριθμός, έπρεπε να επιμείνει και για τα άλλα 10.

 14. Paris avatar
  Paris 31/12/2013 09:51:20

  Kύριε falcon
  Εχεις ακούσει για τους ελέφαντες που για να κρυφτούν πίσω απο τις τριανταφυλλιές βάφουν τα νύχια τους στό ίδιο χρώμα?Εσύ ούτε αυτό δεν κάνεις.Το όνομα falcon γάρ.

  • falcon avatar
   falcon @ Paris 31/12/2013 15:42:21

   Τα νύχια τους στο ίδιο χρώμα τα έβαψαν αυτοί που πήραν τις μίζες και όχι οι αεροπόροι που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος για την πατρίδα.

 15. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 31/12/2013 14:07:26

  Σωστά τα γράφει ο Falcon. Για τα F-15 δε συζητάμε κάν. Η μόνη λογική αντίρηση ήταν πως έπρεπε να πάμε κατευθείαν σε προμήθεια αεροσκαφών 4ης γενιάς. Οπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ,αν το είχαμε κάνει αυτό και είχαμε αναστείλει την αγορά των F-16 BLK 52+ , σήμερα απλά δεν θα είχαμε Αεροπορία.

  Ασε που θα είχαμε χρεωθεί τίποτα παρανοϊκά ποσά για Eurofighter ή Rafale , που μαλλον θα είχαν ακολουθήσει την τύχη των υποβρυχίων ,καθώς λόγω έλλειψης χρημάτων δεν θα μπορούσαμε ουτε να τα παραλάβουμε. (αφήνω το τελείως ψυχιατρικό σενάριο της αγοράς Eurofighter ΚΑΙ Rafale!)

  Οσο για την "μεγάλη ευκαιρία για κάθαρση" , μην κάνετε όνειρα. Σίγουρα θα πάνε στη φυλακή μερικοί...άτυχοι , λόγω των εκλογών του Μαΐου που έρχονται. Μετά βέβαια ,θα αφεθούν σιωπηλά ελεύθεροι , για να κάνουν καλοκαίρι με την υπόλοιπη παρέα στη Μύκονο...

 16. Paris avatar
  Paris 31/12/2013 17:19:13

  Τα παπαγαλάκια των εταιριών που στήνουν επιλεκτικά υμνολόγια για συγκεκριμένα οπλικά συστήματα,νομίζουν ότι θα περάσουν ντούκου.Θα μπούν κι αυτά στο κλουβί.Μην μπερδεύουμε τους αεροπόρους που πέσανε στο καθήκον μ αυτούς πού πέσανε στη μάσα.Βάζεις στο ίδιο καζάνι τον Ηλιάκη με τους υπογράφοντες αβέρτα τις εντολές του κάθε .....?Ε κουμπάρε.Γιατί είναι πολλοί οι κουμπάροι....
  Είτε ξέρεις είτε δεν ξέρεις "Κρείττον το σιγάν του λαλείν".Καλή η προσπάθεια αλλά έρχεται οσονούπω και η ώρα της Πάρου και της Εκάλης

  • falcon avatar
   falcon @ Paris 01/01/2014 21:09:21

   ΑΜΗΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.