#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2008 01:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Η μεγαλύτερη εξέλιξη μετά την γραφή»


 


Οι ειδικοί μιλούν για τις ελπίδες, τις προσδοκίες και το μέλλον του παγκόσμιου ιστού, τη στιγμή που αυτός συμπληρώνει 15 έτη ύπαρξης

Τιμ Μπέρνερς Λι, εφευρέτης το World Wide Web: «Μόλις έχουμε ξεκινήσει να ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες του ιστού. Το μέλλον του βρίσκεται στο παρελθόν του. Σε εκατό χρόνια, 15 χρόνια θα φαίνονται σαν τα πρώτα βήματα του Διαδικτύου, όταν ακόμα δεν υπήρχε η δυνατότητα συγκέντρωσης όλης της πληροφορίας.. Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι η δημιουργία κοινωνικών συστημάτων αλλά και νέων συστημάτων διακυβέρνησης. Ελπίζω ότι αυτά θα παράγουν νέους τρόπους συνεργασίας και διαχείρισης του πλανήτη σε παγκόσμιο επίπεδο».

Νάιτζελ Σάντμπολτ, καθηγητής πληροφορικής στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον: «Το μέλλον είναι ο Σημασιολογικός ιστός (Semantic web) ή web 3.0, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πολλές από τις αναζητήσεις που κάνουν σήμερα οι χρήστες».Γουέντι Χολ, καθηγήτρια πληροφορικής στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον: «Τα πάντα γίνονται κινητά. Πιστεύω ότι το μεγάλο θέμα της πρόσβασης (σήμερα) είναι η αναγκαστική χρήση υπολογιστή. Τα επόμενα χρόνια, όμως, η κατάσταση θα έχει αλλάξει και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ο ιστός θα είναι πιο προσβάσιμος από κινητές συσκευές. Οι άνθρωποι που δεν θα μπορούν να αγοράσουν υπολογιστή θα χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο για πρόσβαση και αυτό είναι φανταστικό. Νομίζω ότι αυτό θα είναι τεράστια εξέλιξη».

Κάι-Φου Λι
, πρόεδρος της Google Greater China:«Ο ιστός συγκεντρώνει τα συναισθήματα του πλήθους, των χρηστών και σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουμε μία μειονότητα ανθρώπων να μπορεί να ακουστεί μέσα από τον ιστό. Για να βεβαιωθούμε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σωστά, θα πρέπει να προσαρμόζεται στη σοφία του πλήθους και να μην χειραγωγείται από μικρούς αριθμούς ανθρώπων».

Ντέιβιντ Μπελάνγκερ
, αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας της AT&T: «Η μεγαλύτερη πρόκληση του ιστού είναι, νομίζω, ο τεράστιος αριθμός εφαρμογών που χρησιμοποιούνται. Η χρήση των σημερινών browser που υποστηρίζουν κείμενο και οπτικοακουστικό υλικό έχει οδηγήσει στην τεράστια αύξηση της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο. Οδηγούμαστε προς την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο και προς τα διαδραστικά μέσα».

Μίτσελ Μπέικερ
, πρόεδρος του Mozilla Foundation: «Στα επόμενα δεκαπέντε χρόνια ο ιστός θα είναι παντού, με τρόπους που σήμερα δεν μπορούμε να διανοηθούμε».

Ρόμπερτ Σκόμπλ
διάσημος blogger και επικεφαλής της Fast Company TV: «Ο ιστός για μένα είναι τα πάντα: Τον χρησιμοποιώ για να μιλάω με τους φίλους μου, να επικοινωνώ με τον υπόλοιπο κόσμο, να κάνω αγορές ή να κάνω έρευνες. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια δραστηριότητα της ζωής μου που δεν επηρεάστηκε από το Διαδίκτυο. Τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια είναι δύσκολο να προβλεφθούν, ένα ωστόσο που θα περίμενα είναι η αύξηση των χρηστών. Επίσης, πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί κάποιος φακός επαφής που θα μπορεί να παρέχει στον χρήστη πληροφορίες από το Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο».

Τιμ Ο' Ράιλι
ιδρυτής του O' Reilly Media: «Θα δούμε το τηλεφωνικό δίκτυο να συγχωνεύεται με το Διαδίκτυο. Αυτό που κατασκευάζουμε είναι ένα παγκόσμιο προϊόν όπου συνδέονται όλες οι συσκευές και οι υπολογιστές του κόσμου και κατ' επέκταση και οι άνθρωποι. Το Διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη από την εποχή που ανακαλύφθηκε η γραφή και είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τη βιομηχανική επανάσταση». (πηγή www.kathimerini.gr με BBC) 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "το μώλυ" avatar
  "το μώλυ" 08/05/2008 01:38:50

  Α΄ ΠΑΝΓΗΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


  Βιώνουμε, ήδη, την δημιουργία του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού! Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους, που δημιουργείται πολιτισμός με μη τοπικά, μη φυλετικά και μη θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Χώρα, ο πλανήτης Γη. Φυλή, το ανθρώπινο γένος. Θρησκεία και Πολίτευμα, ό,τι ήθελε προκύψει.

  Η ενιαία- παγκόσμια Αγορά κι η συνακόλουθη κατάργηση των συνόρων, η χρήση της αγγλικής ως παγκόσμιας γλώσσας και η ύπαρξη του παγκόσμιου ιστού του Διαδυκτίου/Internet, (: στο οποίο, ήδη, εμπεριέχονται και τα ΜΜΕ), πιστοποιούν ως βάσιμη, πλέον, την αρχή του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού.

  Η «Εποχή» αυτή ταυτίζεται στους Oυρανούς με το τέλος της «Εποχής του Ι.χ.θ.ύ.ος.» και την αρχή της «Εποχής του Υδροχόου», -“This is the Age of Aquarius”! «Ύδωρ» και «χέω» χύθηκαν τα νερά, τα πάντα είναι ρευστά, «βάλτε να πάνε», τα πάντα ρει, έρχονται τα πάνω κάτω! Ταυτόχρονα, η κορύφωση- “peak” τής διανόησης πάνω στον πλανήτη, σήμερα, ενημερώνεται μέσω της επιστήμης των Μαθηματικών, για την «Θεωρία του Χάους»: ο Κόσμος, η Φύση, η Ζωή, θα γίνονται από ’δω και ’μπρος αντιληπτά μέσω ...14 διαστάσεων, -όπως λένε και προσδοκούν οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι επιστήμονες-, κι όχι με τις τρεις, ή τις τέσσερις - συν τον Χρόνο-, που μας είναι αναγκαίες, σήμερα.

  Κάθε άνθρωπος, ως ένα κύτταρο της Παγκόσμιας Συνείδησης, νοιώθει κι αντιλαμβάνεται σαν δίκαιο κι ωφέλιμο, ή καλόν καγαθόν, το να προσπαθήσει ν’ α γ ω ν ι σ θ ε ί, ώστε το ανθρώπινο γένος να κατακτήσει αυτή την Γνώση, κερδίζοντας, ακολούθως, την βιωματική αντίληψη αυτού του ...δεκατετραδιάστατου Κόσμου! Η ενδόμυχη, υποσυνείδητη κι ενστικτώδης αυτή τάση, θα συν-ασπίσει, ως πυρήνας, την Ανθρώπινη Κοινωνία και θα δημιουργηθεί, συν τω χρόνω, η «πόλις», οι «πολίτες» της, η «πολιτική» τους και, κατ’ επέκτασιν, η «πολιτεία» της Κοινωνίας των Λαών του Α΄ Παν-γήινου Πολιτισμού.

  Το «Παγκόσμιο Χωριό» μας έχει μια θαυμαστή δυνατότητα - πλεονέκτημα στην επιλογή πολιτεύματος: μπορεί να ενεργοποιηθεί και πάλι, 2500 χρόνια μετά την εφεύρεσή της στην αρχαία Αθήνα, η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το τελειότερο πολιτικό επίτευγμα του ανθρωπίνου γένους, το οποίο είχε ακυρωθεί, εκ των πραγμάτων, λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού πόλεων και κρατών. Σήμερα, ό μ ω ς, «Αγορά», ή «Τόπος» που καλείται να συγκεντρωθεί η Γενική Συνέλευση του Λαού» = η «Εκκλησία του Δήμου», υπάρχει κι είναι το «Δια-δίκτυο». Επίσης, «Γλώσσα» επι-κοινωνίας κοινή για όλους μας υπάρχει κι είναι τ’ αγγλικά. Μόνον αυτά τα δύο, τόπο και κοινή γλώσσα, απαιτεί η Άμεση Δημοκρατία «για να λάβει χώρα», (: αντικειμενικές συνθήκες). Για ν΄ αρχίσει κ-α-ι να λειτουργεί, χρειάζεται «Πολίτες», (: υποκειμενικές συνθήκες).

  Υποκειμενικά έτοιμοι ως έτυμοι (= αληθινοί) Πολίτες, σήμερα, υπάρχουν ελάχιστοι. ΑΝ, ό μ ω ς, αυτοί οι …ελάχιστοι, γίνουν η «μαγιά» που θα ενεργοποιηθεί σε κοινό Σκοπό = πολιτική θέση- στάση => «Ιδεο-λογία», -πράγμα εύκολο, πλέον, λόγω Internet-, κι αποτελέσουν τους «δασκάλους», τους «αφυπνιστές», τους «Δια-φωτιστές» του ανθρωπίνου γένους σε οικουμενική κλίμακα, τότε, μετά τριάντα χρόνια από σήμερα, η μαγιά θα έχει γίνει καρβέλι για το στομάχι και οινό-πνευμα για τον Θυμό της Ψυχής μιας κρίσιμης μάζας «πολιτών-οπλιτών», ικανών για το -νυν ανέλπιστον και τότε εφικτό- τέλος της Εποχής των «Πολιτισμών του Πολέμου» και την αρχή της Εποχής των «Πολιτισμών της Ειρήνης», ή: του Α΄ ΠΑΝ-ΓΗΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!..

  (: Αρκεί να «λέει» η Ιδέα, κατ’ Αρχήν, ώστε να είναι ο καταλύτης, κατ’ αρχάς, in the first place, που θα συν-σπειρώσει και πολώσει, ως πυρήνας, την νυν εν υπνώσει, αλλά πάντα εν δυνάμει, «μαγιά» …)

  Αφού αυτή η προοπτική για παν-γήινο, παν-ανθρώπινο πολιτισμό είναι «καλή κι αγαθή», τότε, είναι δίκαιο για κάθε πολίτη Γήινο της πόλης- Γης, ν’ αγωνισθεί για την επίτευξη αυτού του καλού, αγαθού, δίκαιου και, άρα, ωφέλιμου Σκοπού. Διαφορετικά, είναι προδότης της Πόλης - Πατρίδας μας Γης, εφιάλτης για τους συμπολίτες αδελφούς μας Γήινους και, προ πάντων, εχθρός της Πολιτικής βούλησης της Πολιτείας του πλανήτη μας, που είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η οποία μπορεί να εκφρασθεί αυθεντικά, μ-ό-ν-ο, μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας. Όποιος δεν αγωνίζεται, από ’δω και πέρα, με αυταπάρνηση υπέρ της σύστασης αυτής της Πανγήινης e- Άμεσης Δημοκρατίας, διαπράττει «Ύβριν». Αν, ό μ ω ς, τυγχάνει να είναι κ α ι Έλληνας, διαπράττει δυο φορές Ύβριν, αφού οι άλλοι λαοί δεν γνωρίζουν, αυτομάτως και παραχρήμα, τι σημαίνουν «πόλις», «πολίτης», «πολιτεία», «πολιτική» και «δημο-κρατία». “It’s all …Greek to them”, «είν’ όλα …κινέζικα γι’ αυτούς», κι έχουν απόλυτο δίκιο, - οι άνθρωποι!..

  Το «Έλλην», τώρα, δεν είναι μόνο προνόμιο υπερηφάνειας για τους νυν- Έλληνες. Είναι, πρωτίστως, καθήκον κι υποχρέωση! Οι νυν Έλληνες, - δηλαδή, οι κάτοικοι της Ελλάδας κι οι καταγόμενοι απ’ αυτήν -, έχουν την ευθύνη, το καθήκον και την υποχρέωση, λόγω ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ, να ανακαλύψουν και να προτείνουν τον Σκοπό και τους Στόχους του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού. Όπως, επίσης, και να προσδιορίσουν τον τρόπο, την τεχνική, το «Know How» και, ά ρ α, την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», με την οποία θα πραγματοποιηθούν αυτά.

  Γιατί: η Πολιτική Τέχνη είναι αυτή που κάνει εφικτό, -μέσω προσωπικών αγορεύσεων και συν-λογισμών συν-λογικών συν-ζητήσεων-, τον «Λόγο της Ιδέας» τού κάθε φορά επιδιωκόμενου Σκοπού των πολιτών. Δηλαδή, με την Πολιτική, οι πολίτες-οπλίτες, κάνουν πραγματικότητα αυτό που είναι το «Ιδεα-τόν» ζητούμενό τους, ή υλοποιούν την «Ιδεο-λογία» τους, και, μέσω αυτής, εν τέλει, καθ-ιερώ-νουν το «Πολίτευμα» που επι-θυμεί η Ψυχή τους…

  Η αδιάλειπτη καθημερινή εν-θυμ-ηση κι ο επακόλουθος εν-θουσιασμός, όταν η εικόνα απ’ τις «πύλες» τής Ψυχής περνάει στα «δώματα» της Καρδιάς, καθώς κοιτάμε απ’ την Πατησίων προς …, απ’ την Πειραιώς προς …, απ’ την Συγγρού προς …, απ’ την Ηλιουπόλεως προς …, απ’ την Κηφισίας προς …, απ’ την Βασ. Σοφίας προς …, απ’ τα Τουρκοβούνια προς ..., απ’ τον Λυκαβητό προς …, απ’ τον Βύρωνα προς …, απ’ την Πετρούπολη προς …, απ’ το Αιγάλεω προς …, απ’ το Κερατσίνι προς …, ή απ’ το Πέραμα προς… την μαρμαρόπετρα του δαχτυλιδιού του «Χρυσού Αιώνα» της ανθρωπότητας, τον Παρθενώνα της Ακρόπολης, plus και συν, ο θυμός που αναβλύζει μέσα μας και στάζει αγίασμα εξέγερσης φιλότιμου στο θυμικό μας, ένεκα της συνειδητοποίησης της μη ύπαρξης, πια, σήμερα, στις ημέρες μας, αυτού του Πολιτεύματος της Άμεσης Δημοκρατίας, -που παρήγαγε Φειδίες, Σωκράτες, Περικλήδες και Κυναίγειρους-, μας υπενθυμίζουν, ότι: «Βοήθα τον εαυτό σου, φιλαράκι, κι ο Θεός των Θεών του Θείου θα σε βοηθήσει», ή, …ινδο-ευρωπαιο-φοινικιστί, «συν Αθηνά κ-α-ι χείρα κίνει», άνθρωπε! Γιατί:

  «Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ».

 2. agrotis avatar
  agrotis 08/05/2008 05:41:43

  τι λε ρε παιδί !!!!!

 3. Stathis avatar
  Stathis 09/05/2008 05:56:57

  ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.