10/10/2008 11:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεγαλύτερη αναδιανομή από το 1929;

Νέα καθίζηση σήμερα στα χρηματιστήρια της Ασίας υπό τον πανικό της μεγάλης πτώσης στην Γουόλ Στριτ. Με τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων 21 χρόνων έκλεισε και το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Εφιαλτική είναι η εικόνα την Παρασκευή και στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ με πτώση άνοιξαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Απώλειες πάνω από 10% καταγράφουν λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες

Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η παγκόσμια οικονομία «βυθίζεται» σε ύφεση.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην Ουάσινγκτον, στην κρίσιμη αποψινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των επτά ισχυρότερων χωρών του κόσμου. Στη Σύνοδο που ξεκινά στις 21.00 (ώρα Ελλάδος), οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να βρεθούν στη θέση του κατηγορουμένου, καθώς οι υπόλοιπες ισχυρότερες οικονομικά δυνάμεις θεωρούν ότι πίσω από την κρίση βρίσκεται η πολιτική Μπους.

Ερώτημα: Είναι δυνατόν να έχει προγραμματισθεί σύσκεψη των πλούσιων του G- 8 και οι αγορές να είναι σε πανικό; Μήπως ούτε ο καπιταλισμός τελείωσε ούτε τίποτα, αλλά απλώς γίνεται η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου μετά το 1929; Το έγραψαν  εδώ και με προβληματίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nas avatar
  nas 10/10/2008 11:19:46

  Το... σωτήριον έτος 1999, όταν οι λογής-λογής λωποδύτες και λαμόγια μάδησαν τον λαουτζίκο απο τις αποταμιεύσεις του τα φαιοπράσινα παπαγαλάκια είχαν κάτι ατάκες, όπως εκείνη περί... take the money and run! προφανώς τώρα κάποιοι χάνουν τα...κλεμένα απο τότε... οπότε don't cry factor..

 2. mesas avatar
  mesas 10/10/2008 11:23:30

  o nas κάπου έχει δίκιο - οι μικροί τα είχαν χάσει νωρίτερα...
  αν και στην Αμερική πολλοί από τους μικρούς κατείχαν μετοχές, όπως πχ έχουν πιστωτικές κάρτες αντί μετρητών

  factora αυτό είναι το κρίσιμο σημείο!
  αναδιανομή ή new new deal
  (όπως λέμε νέα νεα διακυβέρνηση..)

  50% πιθανότητες σε ένα χρόνο ο κόσμος να είναι τελείως διαφορετικός, εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης και ενός πολέμου, το οποίο θα ήθελαν στα πρότυπα του Α'πόλεμου του Κόλπου ('90-'91)

  εκεί νομίζω ότι το τοποθετούν οι ιθύνοντες

  αλλά έγραψα: 50% πιθανότητες πλέον...

 3. mesas avatar
  mesas 10/10/2008 11:25:56

  κάτι ακόμα, όπως αρχαία οι σοφιστές:

  κάτι lehman, bear κλπ είναι κατά βάση εβραϊκές...
  αυτές καταρέουν;
  κι όμως κατέρευσαν...

  λεφτά οι διπλανοί οβραίοι δεν είχαν να τους δανείσουν; όπως συνήθως κάνει στην ανάγκη το club;

  δεν είχαν καθώς φυλάνε το κώλο τους...

  άρα μιλάμε για κάτι χοντρο!

 4. wert01gf avatar
  wert01gf 10/10/2008 11:34:15

  Τίποτα δεν είναι άφθαρτο. Παρά μόνο οι ιδέες, όπως λέει με σθένος ο V. Η 11η Σεπτεμβρίου του καπιταλισμού ίσως έχει χειρότερη κατάληξη από αυτήν της «Τρομοκρατίας», το 2001..

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/10/2008 11:39:26

  Το είπα και πριν, το λέω και τώρα. Τα περί Εβραίων σε αυτό το site δεν τιμάει ούτε τους σχολιαστές ούτε κανέναν. Σκοταδισμός. Ντροπή.

 6. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 10/10/2008 11:59:55

  Πηγή: Liberation, AΠΕ-ΜΠΕ


  «Ζούμε μια έντονη στιγμή, μια στιγμή ανατροπής, μια συνταρακτική στιγμή -ενδεχομένως θετική- στον αγώνα κατά του νεοφιλελεύθερου νεοφονταμενταλισμού. Το αποδεικνύει η εξέλιξη της εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα, η οποία στην αρχή είχε κεντρώο χαρακτήρα και στη συνέχεια μετατράπηκε σε δημοψήφισμα κατά της παντοδυναμίας της αγοράς. Πρόκειται για μια ριζική στροφή των Δημοκρατικών, και κυρίως του Ομπάμα, ο οποίος προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, ενός θερμοκηπίου της φιλελεύθερης σκέψης», γράφει στη «Λιμπερασιόν» η καναδέζα δημοσιογράφος Ναόμι Κλάιν , που δραστηριοποιείται στον αγώνα για μια «άλλη» παγκοσμιοποίηση.

  Κατά την άποψή της, το σχέδιο Πόλσον αποσκοπεί στη σωτηρία των κερδοσκόπων της Ουόλ Στριτ, οι οποίοι δημιούργησαν μια οικονομική αποκάλυψη ισοδύναμη με την 11η Σεπτεμβρίου. Η μικρή ελίτ που βρίσκεται στην εξουσία εκμεταλλεύεται την ατμόσφαιρα φόβου και πανικού που έχει δημιουργηθεί για να εφαρμόσει μια επείγουσα θεραπεία. Καλώς ήρθατε στον no risk capitalism, έναν καπιταλισμό χωρίς κινδύνους (χρεοκοπίας) γι' αυτούς που οδηγούν τον κόσμο στην καταστροφή. Σε αυτόν τον κόσμο, τα κέρδη πηγαίνουν πάντα σε μια μειοψηφία, ενώ οι ζημιές είναι συλλογικές. Η βόμβα των ιδιωτικών χρεών μεταφέρεται στο κρατικό θησαυροφυλάκιο και θα εκραγεί στα χέρια του επόμενου προέδρου, που πολύ πιθανόν να είναι ο Ομπάμα. Ο τελευταίος δεν θα μπορέσει έτσι, εφόσον εκλεγεί, να χρηματοδοτήσει την πράσινη οικονομική του πολιτική. Δεν θα μπορέσει να επενδύσει μαζικά στην εκπαίδευση, στα κοινωνικά προγράμματα, δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί αυτό που έχει μείνει από τον δημόσιο τομέα. Με άλλα λόγια, δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει μια εναλλακτική πολιτική.

  Κατόπιν αυτών, συνεχίζει η συγγραφέας της «Στρατηγικής του σοκ», δεν μπορεί να περιμένει κανείς η σημερινή κρίση να οδηγήσει στο θάνατο της ιδεολογίας της παντοδύναμης αγοράς. Η ιδεολογία αυτή ήταν πάντα μια γιγάντια απάτη, ένα προκάλυμμα που έκρυβε τη συσσώρευση πλούτου για τους ολίγους. Τι εντυπωσιακό που είναι να βλέπει κανείς εκείνους που εξήραν τις αρετές του laisser-faire να ζητούν τώρα την παρέμβαση της κυβέρνησης! Δεν θα αργήσουν να ζητήσουν και την πλήρη ασυλία των διευθυντών των επιχειρήσεων.

  Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατέθεσε ήδη 18 ιδέες για την επιστροφή στις «θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις» που είχαν προωθήσει Ρίγκαν και Θάτσερ. Ανάμεσά τους, η κατάργηση του νόμου Σαρμπάνη-Οξλεϊ, που επιχείρησε να καθορίσει τις ευθύνες των διευθυντών των επιχειρήσεων μετά το σκάνδαλο της Εnron.

  Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, υποστηρίζει η Ναόμι Κλάιν, είναι να χρησιμοποιείται η κρίση του συστήματος για την ανοικοδόμησή του. Το μόνο που πεθαίνει μ' αυτή την κρίση είναι η έτσι κι αλλιώς ετοιμοθάνατη κυβέρνηση Μπους. Αυτοί που θα έπρεπε να πεθάνουν, επίσης, είναι όλα εκείνα τα ιδρύματα που, στη διάρκεια της ασιατικής κρίσης του 1998, ζητούσαν από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να μη στείλει καμιά βοήθεια.

 7. Ζαγκάλο avatar
  Ζαγκάλο 10/10/2008 12:21:12

  "...γίνεται η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου μετά το 1929;..."

  Εδώ εμείς την κάναμε από το '99.

  Πάλι από πίσω μας οι κουτόφραγκοι...

 8. Ζαγκάλο avatar
  Ζαγκάλο 10/10/2008 12:23:23

  Υ.Γ. να δω που θα τα μαζέψει τώρα τα 5 δις ο mr. MIG.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/10/2008 12:38:00

  Θα σου απαντήσω αλλιώς #6:

  απαγόρευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το short selling μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Ίδια μυαλά κουβαλάτε εσύ και ο Πρόεδρος (αν και εκείνου του φουκαρά κάποιος του είπε να το κάνει... ποιός άραγε, ο Αλογοσκούφης ή ο παλιός του εργοδότης;)

  Το ότι το έκαναν και άλλοι δεν είναι δικαιολογία. Απαγορεύοντας το short selling, σκοτώνεις τον αγγελιοφόρο.΄Ή στην ελληνική περίπτωση, δεν θέλεις να πουλήσει αυτός πρώτα για να προλάβεις εσύ ο μαμούχαλος. Ξεφτίλα. Αλέξη μου βγάλε μια απόφαση, να πουλάν πρώτοι στην συνεδρίαση οι μεγαλοιδιώτες, δεύτερες οι Τράπεζες, τρίτες οι ΑΕΔΑΚ και τελευταίοι οι άλλοι.

  Μην κοιτάτε μακριά για την αναδιανομή, σήμερα το πρωί γίνεται.

 10. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 10/10/2008 13:32:26

  Ο στόχος αρχικά ήταν η μεγάλη αναδιανομή, όπως σωστά πολλοί επισημαίνουν. Μόνο που, όπως και στο μύθο του μαθητευόμενου μάγου, οι Ταλιμπάν του φιλελευθερισμού αμόλησαν δυνάμεις που δε μπορούν να ελέγξουν. Κι αυτή τη στιγμή κινδυνεύει πράγματικά με κατάρρευση το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.
  Όσο για τη σφαγή της Σοφοκλέους το 1999, δε φταίνε οι Εβραίοι. Οι αλογομούρηδες που πουλάγαν τα σπίτια τους για ν' αγοράσουν μετοχές εξώφθαλμα χωρίς αξία έφταιγαν. Που όπως την πατάνε στον Ιππόδορμο, έτσι και στο Χρηματιστήριο, τους πήραν τα σώβρακα.

 11. nas avatar
  nas 10/10/2008 14:04:46

  Δεν ξέρω αν άφταιγαν οι Εβραίοι για το "μαύρο Σεπτέμβρη" του '99... σίγουρα όμως έφταιγαν όλοι οι άνθρωποι του Σημίτη που απο τον Σεπτέμβρη του '98 επέτρεψαν σε εταιρίες του κώλου με την ονομασία ΑΕΛΔΕ να διαχειριστούν τις οικονομίες αθώων ανθρώπων. Αν υπήρχε άλλο καθεστώς, σαν αυτό που βλέπουμε σε κάτι έργα επιστημονικής φαντασίας, ο Παπαντωνίου π.χ. κανονικά έπρεπε να δικαστεί επ' εσχάτη προδοσία και για όσα έκανε τότε και για όσα δήλωνε... Αυτά τα περί αλογομούρηδων είναι επίσης επιχειρήματα της πλάκας. τότε όποιος δεν έβγαζε τα λεφτά του είτε απο τις τράπεζες είτε απο τα σεντούκια για να αγοράσει... Χαλυβδόφυλλα, ήταν -τουλάχιστον-ηλίθιος. Τα λεφτά λοιπόν του λαού τα πήραν με κόλπο οι Σημίτης-Παπαντωνίου, με τους υπόλοιπους να μη μιλάνε (και ο Γιώργος ρε Φακτορ, δεν μίλησε, όπως και ο Βενιζέλος και όλοι οι άλλοι, όπως και ο Καραμανλής, όπως και η Ντόρα...), τα δώσανε στου αεριτζήδες τύπου Λαναρά και κάτι άλλων, οι οποίοι τώρα τα χάνουν... να τα χάσουν οι πούστηδες μέχρι δεκάρας! εμείς το πολύ-πολύ αν καταρεύσουν οι τράπεζες να χάσουμε τα... δάνεια!!!

 12. stelios avatar
  stelios 10/10/2008 14:10:00

  nas,απο οσο θυμαμαι,ο πρωτος που μιλησε(και ισως ο μονος)ηταν ο ιδιος ο..Βγενοπουλος και μονο που δεν τον φαγαν ζωντανο,σαν τωρα θυμαμαι να τον λοιδωρουν επειδη ηταν ενατιον της αναδιανομης εισοδηματος οπως την ελεγαν.(Τελικα αναδιανομη εγινε,αλλα...αναποδα)

 13. nas avatar
  nas 10/10/2008 14:22:43

  Τελικά ο Βγενόπουλος δεν φαγώθηκε, αλλά έφαγε κι αυτός...

 14. poisonous avatar
  poisonous 10/10/2008 15:39:14

  Πάντως, και σήμερα όποιος θέλει να σορτάρει στο ΧΑ, ο τρόπος υπάρχει, είναι σχετικά εύκολο, η μαρίδα δεν μπορεί μόνο... Τα ξενάκια φούλ μπορούν...

 15. Nick avatar
  Nick 10/10/2008 16:38:20

  Εγώ ξέρω ότι πρώτη φορά στη ζωή μου έβγαλα γρήγορα κέρδος μέσα σε 3 εβδομάδες από χρυσές λίρες...

 16. t avatar
  t 10/10/2008 16:48:18

  Τι γίνεται με τον ΟΠΑΠ – Σωκράτη ????

 17. t avatar
  t 10/10/2008 16:53:05

  Ford, General Motors και Chrysler, είναι πιθανό να οδηγηθούν στην χρεοκοπία.

 18. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 10/10/2008 17:04:40

  Τελικά η Μαύρη Τρύπα, δεν άνοιξε στο CERN αλλά στην οικονομία.

 19. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/10/2008 17:11:01

  Στην ουρά της φωτογραφίας είναι όλοι μαύροι. Τώρα, οι μαύροι βγάζουν Πρόεδρο και οι ουρές για δωρεάν συσσίτια στην Αμερική είναι 50 - 50 μαύροι άσπροι...

  Μαύρο χρηματιστή, ΟΜΩΣ, δεν είδα ακόμη. Ούτε ...υπάλληλο χρηματιστηριακής, όχι μόνο αφεντικό. Εσείς;
  ***

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: "Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΚΑΡΔΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"*


  Αυτή, πάντως, δεν είναι "ανα-διανομή", αλλά ..."ΑΝΩ-διανομή", -if you know what I mean. Παρεμπιπτόντως, σ' αυτό το "Ι" (= ΕΓΩ), που γράφεται μόνιμα με κεφαλαίο στα αγγλικά, κρύβεται και το βαθύτερο νόημα, η "ουσία" και ο "Λόγος" της νυν κρίσης του παγκόσμιου "κεφαλαίου", αλλά και όλων των δυστυχιών που κατατρέχουν τον ΜΟΝΟ-θεϊστικό Δυτικό κόσμο. "ΕΓΩ ειμί, ουκ έσονται έτεροι πλην ΕΜΟΥ"! Ή "ξέρεις ποιος είμαι ΕΓΩ, ρε;".

  Ενός ανδρός Αρχή, -και "τουμπεκί ψιλοκομμένο" σκασμού, οι διαφωνούντες! ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΣ. Στο κράτος, στην κοινωνία, στην οικογένεια, στην δουλειά, στις παρέες, στους ομίλους, στις εταιρείες. Αυτές, οι τελευταίες, είναι και οι μόνες που έχουν δικαιολογημένα για θεό τους το χρήμα, οπότε, και να μην είχε εφευρεθεί ο Μονοθεϊσμός, θα έπερεπε να τον ...εφεύρουν. Η μεγάλη τρώει την μικρή, μέχρι να μείνει μια και μοναδική στο τέλος.

  Μα αυτός είναι ο "ΝΟΜΟΣ" της ζούγκλας, της Φύσης, του ενστίκτου, του ά-Λογου ζώου. Εμείς είμαστε "Άνθρωποι Σοφοί". Δηλαδή, έχουμε εφεύρει την "ΠΟΛΙΤΙΚΗ", για να είμαστε τέτοιοι. Γιατί η Πολιτική είναι η επιβολή του νου, της Λογικής, επί του ενστίκτου.

  Μέχρι τον Homo Sapien, ο άνθρωπος ήταν, απλώς, ζώον. Μετά, έγινε "ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΖΩΟΝ". Η πρώτη πολιτική πράξη του ήταν η αναπαραγωγή κατά επιλογή, και όχι όλοι με όλες, όπως αφόρητα και "δεσποτικά" ο δικτάτορας έ
  "Ένστικτο" υπαγορεύει να κάνουν τα ά-Λογα ζώα. Είτε αυτό έγινε "κατά τύχη", (: ποιος ελέγχει την Τύχη;), είτε κάποιος πιθηκ-άνθρωπος το "εμπνεύστηκε", (: κι εδώ με "πνεύμα" έχουμε να κάνουμε, έτσι κι αλλιώς), οι άνθρωποι είδαν ότι ήταν "καλόν καγαθόν"! Τους συνέφερε η τεκνοποιία κατ' επιλογήν, γιατί έδινε καλύτερα, δηλαδή, υγιέστερα, παιδιά.

  Αφού για χιλιάδες χρόνια πειραματιστήκαν με πολλούς τρόπους επιλογής, κατέληξαν ότι το καλύτερο ήταν να μην παντρεύονται οι συγγενείς εξ αίματος. Αυτό έδωσε το "ΓΕΝΟΣ". Οι πρώτοι που το ακολούθησαν και βγήκαν από την ανώτερη βαθμίδα- περίοδο- εποχή της "Βαρβαρότητας" και μπήκαν στην εποχή (της πρώτης βαθμίδας) του "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ", ήταν αυτοί που ονομάστηκαν αργότερα "Έλληνες". Μετά, οι Ρωμαίοι. Μετά οι υπόλοιποι, ενώ κάποιοι σε ερήμους και ζούγκλες δεν έχουν φτάσει ακόμη.

  Αυτοί οι Έλληνες, που πίστευαν σε γενικές συνελεύσεις ...δωδεκαμελούς διοικητικού συμβούλιου θεών, υπό την προεδρία του πρώτου μεταξύ ίσων, "Διός", (: διαδικότητα, δυϊσμός, -η εξέλιξη της Μονάδας), εφεύραν την "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" και, πριν 2500 χρόνια, την Άμεση Δημοκρατία τού "τις αγορεύειν βούλεται;". Εφεύραν και όλες τις γνωστές επιστήμες, πλην ...ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ και ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ. Η οικονομική κρίση, σήμερα, λένε οι επαΐοντες (!), προέρχεται από τον πανικό στην "Αγορά", ο οποίος είναι ψυχολογικό φαινόμενο.

  ΑΝ οι Έλληνες που λέγαμε τα άκουγαν αυτά, θα γέλαγαν και θα έλεγαν, πνευματοδώς: "It's all greek to us"! Γιατί, για τους Έλληνες , η Οικονομία ήταν απότοκος της Πολιτικής και η Ψυχολογία της Φιλοσοφίας. "Αγορά", δε, ήταν ο τόπος συνάθροισης της "Εκκλησίας" του "Δήμου" των ΠΟΛΙΤΩΝ, και όχι παζάρι ...μικρο-πωλητών έξω από εκκλησίες, ή μεγαλο-χρηματιστών μέσα σε ναούς άυλου χρήματος.

  Αλήθεια, ΠΟΙΟΙ, -άρα yes-, είναι στην κορυφή των εταιρειών και του χρήματος, σήμερα; Ήτοι, σε ποιους κατευθύνονται τα λεφτά που χάνονται στα χρηματιστήρια; Ποιος ευνοείται από την Κρίση; Ποιος ΜΠΟΡΟΥΣΕ να την προκαλέσει; Ποιοι έχουν cash "και τα σκυλιά (των ΜΜΕ) δεμένα", σήμερα, αγοράζοντας "κοψοχρονιά" ό,τι απαξίωσαν στον Ιουδαιο-χριστιανικά προγραμματισμένο και οικονομικά, πλέον, διοικούμενο Δυτικό Κόσμο, που ηγείται του "γλόμπου" όλου;

  Λέτε να εκβιάζουν αυτά τα κεφάλαια την Αμερική, τώρα, επειδή δεν δίνει το ΟΚ στους νεο- Συντηρητικούς Ευαγγελιστές να επιτεθούν (με "μίνι" πυρηνικά!) στην Περσία; Ή, μήπως, επειδή δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν την κατάληψη του κόσμου μέσω των όπλων, (βλέπε και πρόκληση Ρωσίας στην Γεωργία), αποφάσισαν να το κάνουν μέσω του χρήματος; Έστω και με βαριά καρδιά, γιατί ο πόλεμος φέρνει σίγουρα κέρδη στο κεφάλαιο, ενώ τα χρηματοπιστωτικά κέρδη και "παίζονται", και έχουν ρίσκο και είναι, βέβαια, εκ φύσεως, ...αβέβαια.

  Ίδωμεν, παίδες, ίδωμεν! Το παιγνίδι μόλις αρχίζει...


  ΥΓ. Έκπληξη αντίστοιχη του Euro 2004 οι ελληνικές Τράπεζες, ε; Όλες, λέει, θα καταρρεύσουν και μετά αυτές! Θα μας τρελλάνει όλους αυτή η μυστηριο-παραξενο-περίεργη Ελλάδα! Και πρώτους εμάς, τους νυν Έλληνες.


  ------
  * "Religion is the sigh of the oppressed creature, the heart of a heartless world, and the soul of soulless conditions. It is the opium of the people" - "Η θρησκεία είναι ο αναστεναγμός των καταπιεσμένων, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου και η ψυχή των άψυχων συνθηκών. Είναι το όπιο του λαού". (Ο πατέρας του Μαρξ ήταν ραβίνος που έγινε χριστιανός. Το διαδακτορικό του Καρόλου ήταν για την ιωνική- ορθολογική- διαλεκτική- υλιστική σχολή)

 20. Nick avatar
  Nick 10/10/2008 17:28:59

  Μαύρο χρηματιστή, ΟΜΩΣ, δεν είδα ακόμη. Ούτε …υπάλληλο χρηματιστηριακής, όχι μόνο αφεντικό. Εσείς;
  ------------------

  Υπάρχουν. Στο City του Λονδίνου έχω δεί προσωπικά πολλούς. Σίγουρα πάντως μειοψηφία εν συγκρίσει με τους λευκούς και τους Ινδούς.

 21. λιρόπονος avatar
  λιρόπονος 10/10/2008 17:37:39

  Kύριοι (και κυρίες)

  σε ένα μπλογκ ο καθε ένας λέει την άποψή του ή προσπαθεί να πείσει περί των απόψεών του.

  Υπάρχει ένας εδώ που συτηματικά προτρέπει σε αγορά χρυσού. Εξυπνοι άνθρωποι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Με το google ή στην σελίδα "markets" των nytimes, ή ίσως στην Ναυτεμπορική, μπορείτε να δείτε τι έχει κάνει ο χρυσός. Ανέβαινε με μικροδιακυμάνσεις μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο του 08 και πέφτει με μεγαλύτερες διαμυμάνσεις εκτοτε. Έκανε ένα μπλιπ από λίγο κατω από τα 800 στα 900 πρόσφατα, μπορεί να κάνει άλλα δέκα αλλά μπορεί να τα κάνει προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

  Φεύγω τώρα γιατί η κυρά μου έχει μαγειρέψει λίρες γιαχνί.

  Καλή τύχη λιρόφιλε στις επενδύσεις σου. Να πάρεις και μπαταρίες, ένα φακό, μαχαίρι, αδιάβροχο, κονσέρβες corned beef και ένα ανοιχτήρι.

 22. Nick avatar
  Nick 10/10/2008 17:53:05

  @λιρόπονος:

  Τα έχω αγοράσει αυτά εδώ και ένα εξάμηνο.

 23. λιρόπονος avatar
  λιρόπονος 10/10/2008 18:11:50

  Βάλε σε μια ανάρτηση, rapidshare ή οτιδήποτε το γράφημα, σημείωσε πότε μπήκες για να σε συγχαρούμε. Με το μπλιπ, έβγαλες την χασούρα την προηγούμενη (αν την έβγαλες). Αλλά παληκάρι μου, αν έβγαλες μπράβο που τα κατάφερες, χαίρομαι για σένα. Αν βάλεις γράφημα, συμπλήρωσε και τι θα κάνει το επόμενο εξάμηνο

 24. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/10/2008 18:14:09

  ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Ζητείται Πόρσε Καγιέν μέχρι δυο ετών για κοτέτσι. Νοίκι, 14 αυγουλάκια την βδομάδα και μια κότα τα Χριστούγεννα. Προλάβετε!
  Πληροφορίες: κ. Κυνικός Ασπροσεχεσίδης

 25. Nick avatar
  Nick 10/10/2008 18:28:38

  16/9/2008. Τιμή πώλησης (από ΤτΕ) Ελισάβετ 1973 και προγενέστερη: 142.95 Ευρώ.

  142.95*4 = 571.8 Ευρώ.

  Σήμερα: Τιμή αγοράς (από Ττε): 163.05

  163.05*4 = 652.20 Ευρώ.

  Κέρδος: 81 Ευρώ. Καλά είναι...

  Το επόμενο εξάμηνο: Dow Jones = 1 ουγγιά χρυσού

 26. Nick avatar
  Nick 10/10/2008 18:29:47

  80.40 Ευρώ για την ακρίβεια.

 27. ahab avatar
  ahab 10/10/2008 18:38:04

  ΄Οσο ανεβαίνουν τα χρηματιστήρια όλοι βολεύονται και κανείς δεν μιλάει.
  ΄Οταν αυτά αρχίζουν να βουλιάζουν τότε αναδύονται απο την άλλη οι μπουρμπουλήθρες
  περι χειραγώγησης και συνωμοσιών .
  ΄Οχι οτι δεν γίνονται , γίνονται αλλά το αγνοείς γιατί δεν συμφέρει να το αναγνωρίσεις
  και όταν έρθει η ώρα της κάθαρσης αρχίζουν τα μιξοκλάμματα και οι αποδιο τράγοι .
  Αυτά όλα ειναι οι καταλύτες, το αίτιο να δικαιολογήσουν μια προδιεγραμμένη κίνηση.

  Καιρός να γίνει μια σοβαρή συζήτηση πάνω στο θέμα γιατί αυτή η κατάσταση απο
  τεχνικές αναλύσεις και θεμελιώδη στοιχεία ήταν γνωστή και αναμενόμενη
  αλλά κανείς δεν ήθελε να το αντικρύσει .
  Να προχωρήσω και λίγο παρακάτω για όσους γνωρίζουν elliot
  η κίνηση αυτή (C) ειναι το τελευταίο και πιό βίαιο κύμα της διόρθωσης απο
  την κορυφή του 1999 (2000Αμερική ) και έχει μέλλον.
  Τούτου δοθέντος που θάλεγε κάποιος ας αναζητήσουμε τους καταλύτες .
  Χρέος Αμερικής, πετρέλαια , γεωστρατηγικές πολιτικές ?

 28. Nick avatar
  Nick 10/10/2008 18:56:42

  Θα πω εγώ 2 νούμερα και θα καταλάβετε που πάει το πράγμα:

  Παγκόσμιο χρεός: 700 τρισ. δολάρια

  Παγκόσμιο παραγόμενο προϊόν: 60 τρισ. δολάρια.

  Και ένα τρίτο γεγονός:

  Χρέος = χρήμα και χρήμα = χρέος.

 29. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/10/2008 20:24:25

  Τελικά, ας καταλάβετε οι οικονομολόγοι, ή οι ασχολούμενοι με οικονομικές αναλύσεις, ότι λέτε ...μπαρούφες, αστήρικτα πράγματα. Όλοι έχετε ...δίκιο! Στην ...παρέα του και στην τάξη του ή στην σχολή του ο καθένας, ΟΜΩΣ! Και με όποια εξήγηση θέλει, στους όρους που χρησιμοποιεί.

  Μου φαίνεται ότι, οι οικονομολόγοι είναι για να βγάζουν θεωρίες, τις οποίες ΕΞ-ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ, μέσω
  πανεπιστημιακών εδρών και εκδόσεων, οι καπιταλιστές που προ-βλέπουν ότι, μπορούν να βγάλουν κέρδος απ' αυτές, αν γίνουν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ θέσεις, αν υιοθετηθούν από πολιτικά κόμματα- κυβερνήσεις- κράτη.

  Μας πρήξατε τόσα χρόνια με την κυριολεκτική θεοποίηση της Αγοράς, τον Νεο-φιλελευθερισμό, και, τώρα, κρυβόσαστε πίσω από το ...κράτος. Τον μόνο που άκουσα να υποστηρίζει την νεοφιλελεύθερη άποψή του, ήταν ο Αδριανόπουλος, -και προς τιμήν του, αν το λέει γιατί το πιστεύει και όχι για να μην παραδεχτεί πως έκανε λάθος, Είπε: "Αν βάλει λεφτά στήριξης το κράτος στο νυν οικονομικό παγκόσμιο Σύστημα, ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, νομοτελειακά". Το κακό είναι πως με την Οικονομολογία, ό,τι και να πει κάποιος, πρέπει να περιμένεις να δεις ΑΝ είχε δίκιο.

  Δεν νομίζετε ότι έχει εδώ ένα μεγάλο κενό η επιστήμη σας; Τι επιστήμη είναι, αφού δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή αποτελέσματα, -το Ζητούμενον μιας οποιαδήποτε επιστήμης. "Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν", λέει, η "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα". Είναι δυνατόν να μην μπορούμε να ελέγξουμε, αν ένας συλλογισμός είναι σωστός; Εκτός, βέβαια, αν δεν υπάρχουν δεδομένα, ήτοι μετρήσιμα μεγέθη και ορισμένες- καθορισμένες- προσδιορισμένες έννοιες. Μ' αυτά, ΟΜΩΣ, ασχολούνται οι "φαρμακοί", "επαοιδοί", "γόητες", "γητευτές", μάγοι και κάθε γένους και είδους τσαρλατάνοι, ή Αλχημιστές/Καμπαλιστές (σαν την Μαντόνα!!!)- "μεταφυσικοί" = "πίστευε και μη ερεύνα", "πτωχέ τω πνεύματι".

  Οι αρχαίοι Έλληνες, αν περίμεναν να δουν και να κάνουν πειράματα, για να τσεκάρουν την σκέψη τους, θα μάζευαν ακόμα τα σκατά του μινώταυρου και θα πασαλείβωνταν μ' αυτά, για την ποδάγρα.

  ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

  Ώστε να ξέρουμε τι θα θεραπεύσουμε και, ΚΥΡΙΩΣ, ποιος φταίει.


  ΥΓ. Συγνώμη, παίδες, αν "τα πήρα" στο ύφος, αλλά, αδερφέ, παρακολουθώ τόσες μέρες για να καταλάβω τι φταίει, τι θα γίνει, αν θα γίνει κάτι, και ...τίποτα! Σημειωτέον, ΔΕΝ έχω μία. Δεν με απασχολεί, δηλαδή, συμφεροντολογικά η κρίση, -να σώσω ή να κερδίσω. Αλλά, ρε, παιδί μου, εδώ "ψυλλιάζομαι" ότι μπορεί και να έχει δίκιο ο Νικ και να βρεθούμε όλοι εντελώς απρόσμενα προ απροόπτου και προ πολλού τετελεσμένου ήδη γεγονότος.

  Πάντως, μεταξύ σοβαρού και αστείου, από τότε που είδα ουρές 100 μέτρων στην Αμερική για δωρεάν συσσίτιο, αγοράζω όταν πάω σουπερμάρκετ και το θυμάμαι, ρύζι και σιτάρι.

 30. Nick avatar
  Nick 10/10/2008 20:34:48

  ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

  Απάντηση: Η χαλάρωση των Κεντρικών Τραπεζών να ρίχνουν στο σύστημα φτηνό και δανεικό χρήμα.

  Νήπιε Γέροντα, πριν 5-6 χρόνια διάβαζα Γέροντα Παϊσιο και γενικά προφητείες και διδαχές γερόντων. Έλεγαν ότι θα γίνουν αυτά τα γεγονότα (ναι, περί Πόλης, Τουρκίας, Κούρδων κλπ.) αλλά μέχρι πέρυσι αναρωτιόμουν ΠΩΣ θα ξεκίναγαν αυτά τα γεγονότα.

  Δυστυχώς την απάντηση τη πήρα το καλοκαίρι του 2007. Από Οικονομική κατάρρευση ξεκινούν μεγάλοι πόλεμοι και γίνονται μεγάλες ανακατατάξεις στον κόσμο.

  Και είμαι σίγουρος πλέον ότι αυτά που διάβαζα θα γίνουν πραγματικότητα. Και θα εκτελεστούν στο ακέραιο.

 31. γέροντας Παϊσιος avatar
  γέροντας Παϊσιος 10/10/2008 21:03:25

  ορίστε νήπιε γέροντα, πήρες την απάντησή σου

 32. μανώλης avatar
  μανώλης 10/10/2008 22:01:20

  Μετά τον Παϊσιο, τίποτα απο Νοστράδαμο, Κοσμά Αιτωλό κτλ;;;
  (Μαθαίνω ότι και ο -Άγ(ρ)ιος- Εφραίμ το΄χει ρίξει στις προφητείες τώρα τελευταία.)

 33. Nick avatar
  Nick 10/10/2008 22:07:16

  Γελάσ'τε παιδιά μου. Πηγαίν'τε στις καφετέρριες και στα μπουζούκια σα να μη συμβαίνει τίποτα.

 34. ahab avatar
  ahab 10/10/2008 23:43:10

  Γέροντα για στάκα

  ήταν γνωστά τα συνεχώς διογκούμενα χρέη της αμερικής όπως και αναμενόμενη η χρεωκοπία με τις εκστρατείες που έχει αναλάβει ο Bush γιατί την είδε Μ.Αλέξανδρος . Ηταν γνωστές οι εικονικές και πλασματικές τιμές όλων των αγαθών για να βολεύονται οι μεσάζοντες να γίνεται τζίρος στα χρηματιστήρια να βολεύονται και κάποιοι άλλοι κλάδοι. και αφού θεωρήσαν οτι τα πρωτογενή αγαθά και η μάνα τους ειναι λίγα για να παίζουν άρχισαν να εφευρίσκουν τα δομημένα . δομημένα για το μπρόκολο , δομημένα για το φρέσκο αέρα και δομημένα για την αλογομουριά τους.

  Το θέμα δεν ήταν άν θα σκάσει αλλά το πότε θα σκάσει αυτή η φούσκα και εκεί έρχεται κάποιος άλλος (οχι ο Παίσιος) και με σχετική ακρίβεια σου δίνει την απάντηση.

 35. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 11/10/2008 02:50:41

  Nick,

  ο Παΐσιος ΔΕΝ έλεγε τέτοια πράγματα. Οι Μάγια, λένε ότι λένε, αλλά δεν ξέρω, αν "λένε", ό,τι λένε ότι λένε! Μη "μασάς" εύκολα, φίλε, σ΄ αυτούς που, κατά το πλείστον, εκμεταλλεύονται το ότι ήταν και είναι δημοφιλής, για να κονομήσουν. Γιατί δεν έγραφαν τα βιβλία τους όσο ζούσε; Να εμπιστεύεσε μόνο ό,τι έχει εκδοθεί πριν η αρρώστια τον ρίξει στο κρεββάτι. Φιλική πρόταση αυτό, φίλε, χωρίς καμιά παραπάνω βαρύτητα από την όποια τελευταία γνώμη.

  Εμένα ο γέροντας, -καλή του ώρα!-, συνέπεσε να έρθουν έτσι οι συγκυρίες, ώστε έγινε καλός γνωστός μου, στο τέλος. Γι' αυτόν πρωτοπήγα στο Όρος, το 85. Ήταν ο πιο "δυνατός" άνθρωπος που γνώρισα στην ζωή μου, -κι έχω ζήσει από ...παγκάκια μέχρι επαύλεις. Ο πιο καλός. Ο πιο αγωνιστής. Ο πιο λιτοδίαιτος. Ο πιο πιστός. Ο πιο ταπεινός. Ο πιο εργατικός. Ο πιο γνήσιος. Ο πιο ανθρώπινος. Πάνω απ' όλα, ΟΜΩΣ, αυτό που με κατέπληξε, ήταν το χιούμορ του! Ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενα από έναν άνθρωπο του Θεού και καρα- ασκητή!

  Μια μέρα, αφού είχαμε κάνει μια σοβαρή συζήτηση και είχε πέσει για κανά δίλεπτο σιωπή, μου λέει: "Χθες, που πήγα για τους Χαιρετισμούς στο Πρωτάτο, ευλογημένε, κατάλαβα ότι έχω πολύ μεγάλο ...σουξέ, -ο Θεός να με συγχωράει". Ξαφνικά, ένοιωσα σαν να μου πετάξανε... φλατς! στο πρόσωπο, ένα ποτήρι νερό! Σήκωσα τα μάτια να τον δω να καταλάβω τι έλεγε. Συνέχισε, σοβαρός και δήθεν ανέμελα και άχρωμα, παίρνοντας τη ματιά του από μένα και ακουμπόντας την στην φυλλωσιά της ελιάς.

  - "Λέω, ευλογημένε, ότι πρέπει να έχω αυτό που λένε μεγάλη επιτυχία, αν κρίνω από το μονοπάτι".
  Δεν είχα καταλάβει και πέταξα ένα αέρος - αέρος, συμβατό για όλες τις περιπτώσεις:

  -Το μονοπάτι προς τον Θεό εννοείς, Γέροντα;

  Πήρε τα μάτια του από την φυλλωσιά, τα έφερε στα δικά μου και το τσακίρικο καρβουνίσιο μάτι του έκρυβε μια ανεπαίσθητη αστραπούλα, έτοιμη να ξεπεταχτεί, αλλά πριν είπε:

  -Όχι, το μονοπάτι προς τις Καριές. Κάποτε, για να περάσω, έπρεπε να έχω μαζί μου κόφτη (: δεν θυμάμαι πώς λένε το εργαλείο), γιατί δεν μπορούσες να περάσεις από τα βάτα, σε κάποια μέρη. Τώρα; ...λεωφόρος! Δόξα σοι ο Θεός! Πατημένο καλά, φαρδύ, ξεβατομένο".
  Χαμογέλασα.
  -Τι γελάς, ευλογημένε; "Ατραξιόν" έγινα! Μεγαλύτερο ρεύμα έχω και από την ...Βουγιουκλάκη!!!

  Μια άλλη φορά, με παρέα, καθισμένοι στο ...αρχονταρίκι του (= υπαίθριο, κούτσουρα, τραπεζάκι και πάγκος, που τα είχε φτιάξει ο ίδιος, (: μαραγκός ήταν, όπως ο νονός του και πνευματικός- γέροντάς του, Όσιος Αρσένιος, ο Καππαδόκης), μας λέει:

  -Μια και καθόμαστε έτσι ωραία και συζητάμε τα πνευματικά μας, να σας φέρω να κάνετε και κανένα εργόχειρο;

  "Ναι" είπαμε πρόθυμα και χαρούμενα εμείς, αφού έτσι θα απολαμβάναμε γέροντα Παΐσιο για κάμποση ώρα ακόμα, γεγονός ανεκτίμητο. Πήγε, λοιπόν, μέσα στο κονάκι του και γύρισε με κάμποσες σακουλίτσες ...ξηρούς καρπούς.

  ***
  Ευλόγησον, Γέροντα!
  ***

  Ο Γέροντας απεχθανόταν την κολακεία, την δημοσιότητα, την περιποίηση. Έπλενε μόνος του τα ρούχα του και τα άπλωνε πάνω στους θάμνους με τα βάτα στην αυλή του. "Βιολογικό στεγνωτήριο έχω", έλεγε. Ήταν ο μόνος γέρος στο Άγιο Όρος που δεν είχε υποτακτικό. Μια μέρα, πάλι με παρέα, από 23 έως 40 χρονών, καθόμαστε και μας μίλαγε. Σε μια στιγμή, σηκώθηκε, πήρε το τσεκούρι και άρχισε να κόβει κορμούς σε καυσόξυλα. Γκαπ, γκουπ, γκαπ! Ντραπήκαμε, κοιταχτήκαμε και σηκωθήκαμε με μιας σχεδόν όλοι όρθιοι, λέγοντας:
  -Γέροντα, τι κάνεις; Άσε εμάς! Κάτσε, σε παρακαλούμε. Είναι δυνατό να καθόμαστε εμείς και να κόβεις ξύλα εσύ;

  - Καθίστε κάτω, ρε, παιδιά, που θα μου πάρετε την ικανοποίηση μέσα από τα χέρια εσείς! Αυτά είναι τα ξύλα μου για τον Χειμώνα, -πρώτα ο Μεγαλοδύναμος, μεγάλη η χάρη του. Ξέρετε τι ωραία είναι να καίγονται, έξω να φυσάει και να κάνει παγωνιά, να με ζεσταίνουν, να βλέπω τις φλόγες και να θυμάμαι όλες τις ώρες που πέρασα δουλεύοντας μαζί τους; Ευλογία είναι ο κόπος! Τα πράματα αξίζουν άμα τα πονάς. Και για να τα πονάς, πρέπει να τα φτιάχνεις ο ίδιος, να παιδεύεσαι με δαύτα. Να τα φροντίζεις, για να σε φροντίσουν.

  ***
  Ευλόγησον, Γέροντα!
  ***

  Μπορώ να γράφω ώρες για τον γέροντα Παΐσιο, (= παιδικός!!!)! Και για το Όρος. Το έχω επιθυμήσει πολύ, -γιά! Και τους Φίλους και τα φιλαράκια μου εκεί. Κάποιους τους ξέρω πριν πάνε καλόγεροι και κάποιους τους συμπαθώ πιο πολύ απ' όλους εδώ "έξω". Ο ένας, ο οποίος είναι ιερο-μόναχος και είχε μπει τρίτος, τόοοοτε, στους Χημικούς Μηχανικούς, για να περνάω τα ατέλειωτα χειμωνιάτικα βράδια, μου έφερνε κρυφά μαγνητοφωνάκι με δήθεν εκκλησιαστικούς ύμνους, για όσους τυχόν μοναχούς το έβλεπαν, ενώ είχε ...Σαββόπουλο, Greedence Clearwater Revival, Dylan, Χατζιδάκι κλπ κασέτες δικές του! Τον βάλαμε και έπαιξε και σε δίσκο πλήκτρα, μια μέρα που είχε έρθει να μας δει στο στούντιο, ("Πουλιά της νύχτας"- Μπάμπης Στόκας), αν και νομίζω ότι, κρυφά κι απ΄αυτόν, με αυτή την ελπίδα είχε έρθει. Καρα- γούσταρε! Σ' αυτόν εξωμολογούμε, όταν πάω!

  Ένας άλλος, ιδιοφυία, μαθηματικός "του θανάτου" και αναρχικός του Έξαρχου. Ο καλλίτερος ζωγράφος που γνώρισα, ο πιο αλέγκρος και ανεξάρτητος απ' όλους εκεί πάνω, ένας άλλος. Γείτονας, που είχε ένα πρόβλημα, του είπαμε να πάει οπωσδήποτε εκεί, έμεινε για πάντα. Πατέρας μιας παλιάς φίλης ο παράλλος, από την Γαλλία, Έλληνας, μας φιλοξενούσε σπίτι του, μάνατζερ πολυεθνικής, τον άφησα δόκιμο να καθαρίζει πατάτες και να κάνει την λάντζα στην Ιβήρων. Ο πιο αγαθός, κρητικός, αγρότης, θεολόγος...


  ΥΓ. Για τις προφητείες, εγώ δεν άκουσα να κάνει κουβέντα. Ήταν ανήσυχος για το τι θα γίνει στην Σερβία, λόγω Ορθοδοξίας και λόγω του ότι είχε πολλούς Σέρβους ιερωμένους φίλους. Με ρωτούσε, πάντα, για τις εξελίξεις στα της Γιουγκοσλαβίας, ήταν, φυσικά, υπέρ του "Ορθόδοξου τόξου" και δεν έβλεπε την Παγκοσμιοποίηση με καλό μάτι. Εμένα μου είπε ότι, με αυτά που γίνονταν, έβλεπε τους απλούς ανθρώπους να παίρνουν τα βουνά. Με το "απλούς ανθρώπους" διευκρίνισε ότι εννοεί τους "απλοϊκούς στην καρδιά" Χριστιανούς. Δεν το συζητάμε ότι, μακριά από την Ορθοδοξία, -και όχι τον Χριστιανισμό, γενικά-, δεν έβλεπε καμιά σωτηρία- τελείωση.

  Αυτό που τον απασχολούσε πιο πολύ ήταν το Ζηλωτικό ζήτημα- οι Παλαιοημερολογίτες- οι Εσφιγμενίτες. Ούτε τους καταδίκαζε ούτε τους επιβράβευε. Τον στεναχωρούσε η κατάσταση. Συμπαθούσε, όμως, ΟΛΟΥΣ τους Ζηλωτές καλογέρους του Όρους. Για την Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών, ούτε ήθελε να ακούσει. "Πλανεμένους" τους έλεγε και έκοβε κάθε διάθεση για περεταίρω συζήτηση.

  Κάτι τελευταίο. Για την Μουσική μου είχε πει ότι, η Λαϊκή κατεβάζει το επίπεδο, η Κλασική το συντηρεί και η Βυζαντινή το ανεβάζει.

  Τελευταίο ...τελευταίο, -και πιο σημαντικό: ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥ-ΖΩΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ Η "ΕΥΧΗ", -"Κύριε Ιησού Χριστέ, υιέ Θεού, ελέησόν με", ("δουλεύει" και χωρίς το "υιέ Θεού", αν δεν βολεύει στον ρυθμό).

  Αυτά, και ελπίζω να μην είπα τίποτα, το οποίο δεν θα επικροτούσε ο Γέροντας. Γιατί δεν θέλει και πολύ...

 36. Nick avatar
  Nick 11/10/2008 13:02:33

  Νήπιε Γέροντα, τις διδαχές του Γέροντα Παϊσίου τις είχα διαβάσει ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ βγεί ο Λιακόπουλος και κάθε Λιακόπουλος, που αναμεταδίδει την ΑΠΑΤΗ του Τραχωνίου (οι της Λεμεσσού ξέρουν και πολλά περί αυτής της απάτης).

  Ένα βιβλίο έχω και είναι του πρεσβ. Διονυσίου Τάτση.

  Υπήρχαν και πριν κοιμηθεί κάποια βιβλία και άρθρα του (π.χ. Σημεία των Καιρών, Στρατηγός Μακρυγιάννη) και επιστολές προς πιστούς.

  Στο youtube υπάρχει η εκπομπή της ΕΤ-3 "Αληθινά Σενάρια" που ομιλεί για τον Γέροντα Παϊσιο, για τους ανθρώπους που τον συνάντησαν κλπ.

 37. Nick avatar
  Nick 11/10/2008 13:17:22

  Έχει μιλήσει για το Κόσοβο, για την Εγνατία Οδό, για τη κάθοδο των Ρώσων, έδωσε και μια απάντηση στο τι εννοούσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός περί "εξαμιλίων" (πολλοί τον ρωτούσαν γι'αυτό). Για τους Κινέζους, για την επικείμενη πείνα κλπ. κλπ.

  Δεν μίλησε για οικονομική κρίση. Μίλαγε για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

 38. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 11/10/2008 19:32:49

  Nick,

  "Μίλαγε για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται". Όπως κι εμείς. Απλά πράματα, αυτό λέω. Πανέξυπνος ήταν, γαλήνη πνεύματος είχε, υπολόγιζε. Όχι προφητείες. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ.- Out & over

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.