#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2010 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεγάλη ανατροπή στην ΘράκηΣύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ Γιώργος Παυλίδης δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον αντίπαλό του Άρη Γιαννακίδη.  Η εξέλιξη της προεκλογικής αναμέτρησης και η ανοδική πορεία του Παυλίδη οδηγούν στην εκτίμηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει κι αυτήν την περιφέρεια.

Για τους παρατηρητές της περιοχής, θα πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη κυρίως επειδή: Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει κυρίως το κόσμο του στις περιοχές που υπάρχουν δυναμικές μειονότητες. Αντίθετα η ΝΔ παρουσιάζεται δυνατή σε Έβρο, Δράμα και Καβάλα, στους νομούς δηλαδή με μη μουσουλμανικό στοιχείο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι μεταβλητές είναι δύο:

1. Τα εθνικά θέματα. Η ένταση των εθνικών θεμάτων, στην εποχή του Μνημονίου και του ενδοτισμού της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι οξυμένη. Οι συνεχείς "συζητήσεις" του Παπανδρέου με τον Ερντογάν, καθώς και των διπλωματικών τους εκπροσώπων, για το Αιγαίο και την εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων, έχουν προκαλέσει έναν ευρύτερο κύκλο ανησυχιών για το "μέλλον και το καθεστώς των "μεινοτικών ομάδων" στη περιοχή. Μακρυά από ρατσισμούς και ξενοφοβίες όλα αυτά, σε συνδυασμό με την οικονομικη δυσπραγία, έχουν διογκώσει το αίσθημα ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

2. Από την άλλη επειδή η κρίση χτυπάει όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας, πλήττει προφανώς και τους μουσουλμάνους. Οι ίδιοι λοιπόν θα θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη κυβέρνηση, στρεφόμενοι προς άλλες κατευθύνσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 14:01:06

  Χωρίς να θέλω να είμαι αρνητικός στις μετρήσεις που έχουνε γίνει, θα ήθελα απλά να ρωτήσω:
  - Έχουν λάβει υπόψιν τους μουσουλμανικές "διαθέσεις";
  - Μπορούν να υπολογίσουν τον αριθμό των μεταφερόμενων εκ Τουρκίας ψηφοφόρων;
  - Είναι σε γνώση τους ο αριθμός των μεταδημοτεύσεων μουσουλμάνων σε δήμους μη μουσουλμανικούς;
  Εάν η Ν.Δ. έχει μεγάλη διαφορά σε Έβρο, Δράμα και Καβάλα, τότε η ανατροπή ίσως να είναι γεγονός. Κι εκεί ακριβώς πρέπει να δώσει τη μεγάλη της μάχη η ΝΔ. Στους νομούς με μη μουσουλμανικό πληθυσμό. Εκεί που υπάρχει φοβερά μεγάλη ανεργία που γιγαντώθηκε εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής Παπανδρέου.
  Μην ξεχνάτε πως η απαράδεκτη περιφερειακή πολιτική και επιλογής προσώπων από πλευράς της ΝΔ κατάφεραν το μπλε "κάστρο" της Ξάνθης να μετατραπεί σε πράσινο. Κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές μάλιστα, νεοδημοκράτες δημοτικοί σύμβουλοι χειροκροτούσαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Ξυνίδη (μετέπειτα γραμματέα του ΠΑΣΟΚ) και τον συνέχαιραν δημοσίως στην εκλογή του...
  Σήμερα, οι νεοδημοκράτες που γνωρίζουν, εξαναγκάζονται να ψηφίσουν τον προτεινόμενο του κόμματος, που όμως ανήκει στο Ντορικό στρατόπεδο, όπως ολόκληρη (σχεδόν) η ΝΟΔΕ Ξάνθης.
  Ο αυτοκτονικός ιδεασμός, που προάγει η συγκεκριμένη ψήφος, χάριν ανωτέρου σκοπού, μοιάζει με τραγωδία. Δυστυχώς...

  • χρηχα avatar
   χρηχα @ kostasxan 26/10/2010 15:40:06

   όσον αφορα την ΝΟΔΕ άσε να ξέρουμε κάποια πράγματα περισσότερα...

   όσο κι αν το ντορικό στρατόπεδο (για ναν μην εκθέτουμε βουλευτές) το πάλεψε η ΝΟΔΕ 9 στους 17 είναι καθαροί Σαμαρικοί....οι άλλοι κάνουν πηγαδάκια στο καφέ του Πύρου αντί να πάνε να συμμετέχουν στο όργανο.....

   όσο για το κάστρο...αφού είσαι από δώ ξέρεις ότι η μειονότητα το πάει μονοκούκι....η σύνθεση των υπολοίπων μάλον είναι πλειοψηφικά ΝΔ

 2. kiki avatar
  kiki 26/10/2010 14:08:02

  Και αναθαρησα απο το κομματι,το σχολιο με προβληματισε,και εσυ ξερεις καλυτερα.

 3. john avatar
  john 26/10/2010 14:10:55

  αντε ρε παυλιδη!

  μονο τον τουρκικο δαχτυλο
  σε συνεργασια με το πασοκ εκει φοβαμαι...

 4. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 14:17:29

  Αγαπητέ John, ο τούρκικος δάχτυλος (όπως τον αναφέρεις) σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, είναι δεδομένος. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει "δάχτυλος" και να μην γίνει "παλούκι" (η αναφορά γίνεται στο μέγεθος-ποσότητα, δεδομένης της ποιότητας της τουρκικής συνεισφοράς στο Giorgo)

 5. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 26/10/2010 14:33:51

  Το θέμα είναι οτι ξεπουλιέται το Αιγαίο και από την ΝΔ δεν ακούω τίποτα... για να κουνήσουσει κανείς τον κώλο του εκεί μέσα γιατί ο παρίσταμαι και χαιρετώ μας προέκυψε νέα Ντόρα.

 6. azxc avatar
  azxc 26/10/2010 14:37:54

  Για τη ματαίωση του αγωγού πρέπει να μιλήσει..

 7. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 14:46:54

  Ο αγωγός ματαιώθηκε, αλλά αν το ψάξετε θα βρείτε ότι... κάτι έγινε και υπάρχουν εξελίξεις. Άνθρωποι συγκεκριμένης εταιρείας είναι στη Θράκη και κάνουν τοπογραφικές μελέτες (και όχι μόνο) από τα σημεία που θα περάσει ο αγωγός. Πώς το ξέρω; ένας από τους μετοικήσαντες από Αθήνα πολ. μηχανικούς μου το είπε, μη γνωρίζοντας σε ποιόν μιλάει... Έχει γίνει συμφωνία και παίζει πολύ "USA" σε αυτήν...

 8. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 26/10/2010 15:36:07

  Οι Θράκη είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Πρέπει να αποτραπούν οι Μουσουλμάνοι "αδελφοί μας" να επηρεάσουν την εκλογή. Μάχη απ΄όλους μας μέχρι τέλους.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Νίκος Θ. 26/10/2010 16:49:14

   Το 30% τουλάχιστον των ψήφων της θράκης είναι από τη μειονότητα. Δεν γίνεται η ΝΔ να ρίχνει λευκή πετσέτα και να χαρίζει στο ΠΑΣΟΚ τόσες χιλιάδες κόσμου.

 9. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 15:57:37

  είναι τόσο πλειοψηφικά ΝΔ που δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι έτρεξαν στο εκλογικό κέντρο του Ξυνίδη. Μην μου λες για πράγματα που είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Μην μου λες και για τη ΝΟΔΕ με ισχυρά μέλη της οποίας έχω μιλήσει και έχουν εκφραστεί ΑΝΟΙΧΤΑ υπέρ της Ντόρας. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα. Ας το ψάξει το ίδιο το κόμμα.
  Τώρα, για τους μουσουλμάνους. Το πάνε μονοκούκι. Ίσια στο ΠΑΣΟΚ. Σε ένα νομό των 95 χιλιάδων κατοίκων, οι 45 είναι μουσουλμάνοι. Ξεκινάς λοιπόν από το 35% (επιεικώς, γιατί βάζω και υπέρμετρες διαρροές) στο ΠΑΣΟΚ. Λες να μην βρει ένα άλλο 16%; Και πολύ παραπάνω θα σου πω εγώ. Και ξέρεις γιατί; Με κυβέρνηση ΝΔ, ο κόσμος της είδε να μπαίνουν αθρόα στο δημόσιο παιδιά του ΠΑΣΟΚ. Πώς έγινε; Αφού κι εσύ είσαι από εδώ, θα ξέρεις για τις "μεταγραφές" στη ΝΔ που πήραν μάλιστα και καίριες θέσεις σε διοικητικά πόστα που ήλεγχαν διορισμούς (έστω και με συμβάσεις). Αυτή η πικρία αγαπητέ μου δεν ξεπερνιέται εύκολα. Συνειδησιακό είναι το θέμα, για το καθένα από αυτούς. Αλλά η ΝΔ έχει αποδείξει περίτρανα πως θυσιάζει τους καλύτερούς της (όσους άντεξαν την λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες) για να "πάρει" τα "υπολείμματα" που πηγαινοέρχονται από όπου φυσάει ο άνεμος.
  Για το "κάστρο", ελπίζω να μην αμφιβάλεις. Η Ξάνθη ήταν "κάστρο" κυριολεκτικό για τη ΝΔ. Το ότι κατέληξε να το χάσει, είναι ένα πρόβλημα που η απάντησή του θα φωτίσει αρκετά τα κέντρα του κόμματος που χαράσσουν πολιτικές...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ kostasxan 26/10/2010 16:10:23

   Ντόρα είναι μόνο μία. Αφού το ξέρουμε, γιατί φωνάζεις? Αρκεί να γίνει συνείδηση και εκεί. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη προβληματισμένο με την κατάσταση, που του έχει ξεφύγει λόγω της αυτονόμησης των μουσουλμάνων υποψηφίων. Χρειάζεται πιό πολλή δουλειά εκεί στα μέρη σας, αλλά πιστεύω έχουν γνώση οι φύλακες.

 10. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 26/10/2010 16:15:26

  Μήπως ξέρει κανένας τι γίνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος?

 11. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 26/10/2010 16:46:49

  Η Μουσουλμανική μειονότητα έχει κακές σχέσεις με το Σαμαρά. Πρέπει να προσέξει πολύ η ΝΔ στη Θράκη. Ξάνθη και Ροδόπη βάφονται καταπράσινες τα τελευταία χρόνια παρότι κάποτε είχαν δεξιά παράδοση. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί από τη ΝΔ η μειονότητα.

 12. Kenan avatar
  Kenan 26/10/2010 18:15:36

  Τι να την κάνουμε την Θράκη; Αφού θα πάει στην ...Τουρκία

 13. Κομοτηνη avatar
  Κομοτηνη 26/10/2010 18:17:23

  Θα τρίβετε τα μάτια σας απο αυτό που θα γίνει στην περιφέρεια της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  1.Οι εκλογές δεν κερδίζονται με την διασπορά φημών αλλά με αγώνα.
  2.Ο ρόλος της Ντόρας είναι γνωστός αλλά υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες της.
  3. Πράγματι εχουν γνώση οι φύλακες.
  4. Ποιό ΠΑΣΟΚ; Αυτό που δημοσίως εχθές ο αρχηγός του παραδέχθηκε οτι καταρρεει;
  5. Η μειονότητα δεν είναι μπαμπούλας ούτε είναι ενιαία.
  6. Για τα "λαθη" του παρελθόντος καλύτερα να μιλήσουμε μετα τους πανηγυρισμούς της νίκης πολυ πιθανον κι απο την πρώτη Κυριακή.

 14. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 18:25:17

  Α, καλά. Αν είναι να χαϊδεύουμε τα αφτιά μας, να ξέρω πως θα γράφω. Για τους κινδύνους γράφουμε, για να αντιμετωπιστούν. Το "όλα καλά και ωραία" έχει πληρωθεί πολλές φορές με πολύ σκληρό τρόπο. Θέλετε να προπαγανδίζουμε και να ωραιολογούμε; Αυτό θέλουμε εδώ;

  • Factorx avatar
   Factorx @ kostasxan 26/10/2010 18:28:27

   Υποθέτω οτι δεν απευθύνεσαι σε εμένα. δεν σε εμπόδισε κανείς να γράψεις

 15. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 18:27:24

  Αντε ρε Κενάν. Πες τους τα όνειρά σου... Άργησες να έρθεις

  • Kenan avatar
   Kenan @ kostasxan 26/10/2010 18:32:03

   Χαλάρωσε φιλάρα, μαζί σου είμαι. αν δεν καταλαβαίνεις απο χιούμερ κάνε μια βόλτα σε καμια ντουσιέρα να χαλαρωσεις και ξανάλα.

 16. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 18:32:30

  Όχι Φάκτορα, δεν απευθύνομαι σε εσένα, αλλά σε αυτούς που τρέχουν να πανηγυρίσουν όταν όλα παίζονται στην συμπεριφορά του κόμματος της ΝΔ τις επόμενες ημέρες

 17. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 18:41:36

  Κενάν, επειδή χορτάσαμε από το "χιούμορ" στα εθνικά από τον Γιώργο, τώρα φυσάμε και το γιαούρτι. Αλλά, για πες μας, τι λέει η μειονότητα της Θράκης; Πόσο το προξενείο πιέζει αυτό το διάστημα; Πόσες βραδινές επισκέψεις γίνονται από τους "καλοθελητές" σε σπίτια μουσουλμάνων;

 18. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 18:49:10

  Η δεύτερη μεταβλητή που αναγράφεται στο άρθρο είναι λάθος. Κι αυτό επειδή πολύ λίγοι είναι οι μουσουλμάνοι που επιχειρούν μακριά από την ίδια τη μειονότητα. Οι περισσότεροι απευθύνονται επαγγελματικά στην μουσουλμανική μεινότητα ή εξαρτώνται εργασιακά από ανθρώπους της μειονότητας (που όλως τυχαίως βρήκαν πολλά χρήματα για να γίνουν π.χ. εργολάβοι ή μεγαλοκαταστηματάρχες). Δεν πρόκειται να στείλουν κανένα μήνυμα οι μουσουλμάνοι της Θράκης. Αντίθετα, έλαβαν μήνυμα. Σαφές και απόλυτο. Στην περιφέρεια στηρίζεται ο Γιαννακίδης, ενώ στις δημαρχιακές στηρίζονται οι μειονοτικοί συνδυασμοί όπου μπορούν να πάρουν τις δημαρχίες, ενώ ταυτόχρονα στους υπόλοιπους Δήμους θα προσπαθήσουν να καταμετρήσουν την δυναμική του προξενείου σε αριθμούς, δηλαδή θα στηρίξουν οτιδήποτε μουσουλμανικό (και μόνο) υπάρχει. Κανέναν χριστιανό υποψήφιο. Οι "διαρροές" θα είναι της τάξης του 3-5% επί του συνόλου των μουσουλμάνων ψηφοφόρων. Μην προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τους εαυτούς μας. Η στόχευση, εάν πράγματι η ΝΔ θέλει να κυνηγήσει την περιφέρεια της Θράκης, είναι οι χριστιανοί κάτοικοι της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Εκεί να το ψάξουν. Οπουδήποτε αλλού είναι χαμένος χρόνος (και σε πολλές περιπτώσεις και χαμένο χρήμα)

 19. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 26/10/2010 19:04:32

  @ Kenan....θα σου πω κάτι εμπιστευτικά και φρόντισε να μην με εκθέσεις....το παιδί της Λάμιας είναι δικό σου!!!!!!!!!!!!!
  Μην την ρωτάς λοιπόν άδικα....δεν θα σου πει την αλήθεια.........

 20. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 26/10/2010 19:10:41

  Στο δημοψήφισμα του 1974 η Ροδόπη έδωσε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό (50,5%) στη Βασιλεία Πανελλαδικά μετά την Λακωνία (60%). Και η Ξάνθη ήταν από κοντά. Αυτή η βαθειά συντηρητική περιοχή έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πράσινο κάστρο και είναι να απορεί κανείς.

 21. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 26/10/2010 19:21:25

  @ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΛΙΜΟΣ....1) στο δημοψήφισμα του 1974 υπέρ της βασιλείας ψήφισε μόνο το 31%........στις πρώτες βουλευτικές εκλογές όμως η ΝΔ πήρε πάνω από 52%.....άρα πολλοί πολίτες τότε, που σήμερα θα τους εντάσσαμε στην κεντροδεξιά, ψήφισαν κατά της βασιλείας.

  2) Από αυτό το 31% που ψήφισε το 1974 υπέρ της βασιλείας, πόσοι άραγε σήμερα έχουν πεθάνει?

  Εγώ είμαι σίγουρος πάνω από τους μισούς(έχουν περάσει και πάνω από 35 χρόνια).

  Και αν προσθέσεις τους νέους ψηφοφόρους που προστίθονται κάθε χρόνο, σε διάστημα 30 ετών έχεις ένα τελείως διαφορετικό εκλογικό σώμα.

  Για αυτό σε μια περιοχή μπορεί μετά από 20-30 χρόνια να επέλθει ριζική πολιτική μεταστροφή.

  Υ.Γ : Oι μουσουλμάνοι στην Ροδόπη και την Ξάνθη τότε άραγε τι ψήφισαν?
  Μήπως υπέρ της βασιλείας για αυτό και στις προαναφερόμενες περιοχές σημειώθηκαν κατά το δημοψήφισμα του 1974, 2 από τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ της βασιλείας?

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ δαιμονάκι 26/10/2010 22:58:39

   Πάντως δεν έχουμε άλλο παράδειγμα τόσο μεγάλης πολιτικής μεταστροφής όπως στους 2 αυτούς νομούς της Θράκης. Η Κρήτη πάντα κεντρώα ήταν. Η Λακωνία πάντα δεξιά. Είτε μιλάμε για το 1930, είτε για το 1950, είτε για το 2010. Η μειονότητα πιστεύω πως αλλάζει πολύ εύκολα πολιτική τοποθέτηση ανάλογα τις περιστάσεις. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως οι τοπικοί υποψήφιοι, το γενικότερο πολιτικό κλίμα, οι κατά καιρούς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας κλπ.

 22. kostasxan avatar
  kostasxan 26/10/2010 21:03:52

  @ δαιμονάκι, επειδή η εικοτολογία είναι το χειρότερο που μπορεί να αναπτύξει κάποιος σε πολιτικό λόγο ή προσπαθώντας να αναλύσει πραγματικά και όχι φανταστικά στοιχεία, καλό θα ήταν να μασάς περισσότερο. Μιλάμε για τη Θράκη. Μιλάμε για μία περιοχή που πολιτικές της Ντόρας (ναι, ναι, της Ντόρας, που έδινε κρυφίως άδειες για να χτίζονται τζαμιά... ξέρω πολύ καλά τι λέω) και προσφάτως του Γιώργου (έχετε σκεφτεί γιατί διάλεξε για "πρώτο πιάτο" το υπ. Εξωτερικών ο κοσμοπολίτης;), έχουν δημιουργήσει ένα παράδοξο κενός εξουσίας που αν δεν αντιμετωπιστεί, θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για κάποιο νησί ή περιοχή του Αιγαίου. Η θράκη ΔΕΝ κινδυνεύει από τους Τούρκους, αλλά από την καφροσύνη κάποιων ελληναράδων ή την λησμοσύνη κάποιων προοδευτικάριων. Ο κίνδυνος στη Θράκη βρίσκεται κρυμμένος στο νόημα της φράσης "πολιτική βούληση". Και από αυτό υπάρχει έλλειψη. Κατά τα λοιπά, κουβεντούλες για βασιλείες και τα σχετικά, μόνο στην Ελβετία κολλάνε

 23. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 26/10/2010 22:03:55

  @ kostasxan....δεν νοιώθω ότι έχω την ανάγκη να δικαιολογηθώ σε εσένα, αφού με το συγκεκριμένο σχόλιο δεν απευθυνόμουνα σε εσένα..... αλλά πρέπει να σε βάλω στην θέση σου, επειδή παραβλέπεις ή αγνοείς ορισμένα σημαντικά πράγματα..... η "καφροσύνη" των ελληναράδων στην οποία αναφέρεσαι δεν είναι σημερινό φαινόμενο.......

  1)δεκαετίες ολόκληρες το επίσημο ελληνικό κράτος, η κοινωνία μας αντιμετώπιζαν τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης ως "παρείσακτους" και ως πολίτες β' κατηγορίας......

  2)μην ξεχνάμε ακόμα ότι κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (στο όνομα του "κομμουνιστικού κινδύνου")τους είχαμε "χαρίσει" στους Τούρκους........από την δεκαετία του 1950 το ελληνικό κράτος προχώρησε σε πλήρη εφαρμογή της αντίληψης ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι τουρκική(!!!!!!!) καθώς και στην πλήρη εφαρμογή της διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας σε όλα τα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας.
  Οι Έλληνες ή ελληνόφωνοι μάλιστα Πομάκοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία εθνολογική σχέση με τους Τούρκους, υποχρεώθηκαν να μάθουν άπταιστα τουρκικά!!!!!!

  3)Το 1954 η μορφωτική συμφωνία που υπογράφτηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, βασίστηκε στην ελληνική αποδοχή της τουρκοποίησης της μειονότητας και την ανοχή της ελληνικής διοίκησης προς τις δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η επιβολή της τουρκικής εθνικής συνείδησης έγινε μέσω της επίσημης ελληνικής εκπαίδευσης για χάρη του "σαθρού ιδεολογήματος της ελληνοτουρκικής φιλίας", όπως υπαγορεύονταν από τις γεωπολιτικές ανάγκες της εποχής εκείνης(βλέπε Ψυχρός Πόλεμος)

  Περισσότερα και πιο αναλυτικά

  http://www.patrides.com/jan09/mousoulm.htm

  Υ.Γ : Kαταλαβαίνεις από όλα τα παραπάνω ότι η πολιτική βούληση πριν από αρκετές δεκαετίες άνοιξε την Κερκόπορτα στην Θράκη καθώς και την όρεξη της Τουρκίας???????

  ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

 24. kostasxan avatar
  kostasxan 27/10/2010 02:04:28

  με έβαλες στη θέση μου αναπαράγωντας ένα ελάχιστο μέρος από όσα εδώ και 2,5 χρόνια γράφω; αν έτσι νομίζεις, έτσι πίστευε. η αναγνώριση "τουρκικής μειονότητας" έγινε από φοβικές κυβερνήσεις και πιέσεις των ΗΠΑ που ήθελαν να πλησιάσουν του τούρκους δίνοντάς τους ένα δώρο. Μου είπες κάτι καινούργιο; όχι. από εκει και πέρα, οι αναμοχλεύσεις βασιλικών και αλλαγών πολιτικών για να καταλήξουν σοσιαλιστές και δικαιολογημένα σε μία τετραετία να αλλάζουν και να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, μάλλον όνειρο απατηλό είναι και λαθεμένη ανάγνωση της σκληρής πραγματικότητας που και η ηγεσία της ΝΔ δεν μπόρεσε να ερμηνεύσει. εσύ μείνε στην δική σου ερμηνεία κι εγώ θα μείνω στην δική μου. με μία διαφορά. ζω σε αυτόν τον τόπο από τότε που γεννήθηκα (και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε) και αρνήθηκα πάμπολλες φορές να φύγω, επειδή πιστεύω πως αν φύγουμε εμείς, τότε δεν μένει κανείς πίσω και παραδίδουμε την πατρίδα μας σε χέρια άλλων. Εγώ ζω αυτά που συμβαίνουν και με πληγώνουν. Εσύ τα ερμηνεύεις. Η διαφορά δεν είναι απλώς μεγάλη, είναι τεράστια και πάλι καλά που βρέθηκες εσύ να με βάλεις στη θέση μου

 25. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 27/10/2010 22:40:35

  ΚΑΛΕς ΟΛΕς ΑΥΤΕς ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙς ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΙΑς ΥΠΟΨΗΦΙΑς ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΥΛΙΔΗ
  Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ
  ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟς ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗς ΝΙΚΗς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
  ΒΑΒΑΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩς ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ
  ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.