#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/10/2012 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μακρά πορεία της φασιστικής δεξιάς και τα εγκληματικά λάθη της αριστεράςτου Γιώργου Καραμπελιά

Η «προδοσία» της Αριστεράς

Όλα άρχισαν με την ενσωμάτωση της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στο κράτος και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, δηλαδή σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα γνώριζε μια σαρωτική «διεθνοποίηση»: Ένταξη στην ΕΟΚ και την ΕΕ, κατάργηση των δασμών, προσχώρηση στο ευρώ και εγκατάλειψη του εθνικού νομίσματος, πολιτισμική αφομοίωση στη Δύση –κατεξοχήν μέσω της τηλεόρασης– τέλος και προπαντός, προσχώρηση των Ελλήνων στο παγκοσμιοποιημένο δυτικό καταναλωτικό μοντέλο. Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια μια κυριολεκτική ανατροπή των πολιτιστικών και πολιτικών παραμέτρων της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή, η ταχύτατη μετάβαση από ένα μοντέλο λιτότητας και αποταμίευσης, στον αντίποδά του, κατανάλωσης και σπατάλης, πραγματοποιήθηκε μέσα σε συνθήκες πολιτικο-ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς και της κεντροαριστεράς.

Οι αριστεροί διανοούμενοι, διωκόμενοι απηνώς σε όλη τη μετεμφυλιακή περίοδο μέχρι το 1974, καταλαμβάνουν, ιδιαίτερα μετά το 1981, το κράτος και τους θεσμούς της «κοινωνίας των πολιτών». Εφημερίδες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, τηλεοράσεις, εκπαίδευση, ηγεμονεύονται πλέον από αυτήν την αριστερά και τη νέα ιδεολογία της. Αυτή η αλλαγή σηματοδότησε παράλληλα και τη βαθύτατη μετάλλαξη των ιδεολογικών συντεταγμένων της: Στο παρελθόν προέβαλλε την εθνικοαπελευθερωτική επαναστατική παράδοση, σε αντίθεση με την ξενοδουλεία των «κοτζαμπάσηδων» και του ελληνικού μεταπρατικού κεφαλαίου, διεκδικώντας έτσι μια αντιστασιακή αντιιμπεριαλιστική συνέχεια. Στο εξής, ιδιαίτερα μετά το 1989 και την κατάρρευση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, προσχωρεί ομοθυμαδόν στην αποδοχή της αυτοκρατορικής κουλτούρας της Δύσης και στην καταδίκη κάθε πατριωτικής ανάμνησης ως παρελθοντολογία και συντηρητισμό.

Σε αυτά τα πλαίσια, θα συγκρουστεί μετωπικά με την Εκκλησία και την ορθόδοξη παράδοση, ως «καθυστέρηση», αντικαθιστώντας την από ένα κράμα ελευθεριακής και παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής ιδεολογίας. Ανάλογες εξελίξεις είχαν συμβεί, βέβαια, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπου η παραδοσιακή προτεσταντική και καθολική ιδεολογία είχε ανατραπεί βίαια, ιδιαίτερα μετά το 1968, από την εισβολή ενός ατομοκεντρικού αμερικανισμού.

Η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, όμως, συνίσταται σε δύο στοιχεία. Πρώτον, στην Ελλάδα, σχεδόν αποκλειστικοί φορείς αυτής της ιδεολογικής μετάλλαξης ήταν οι προερχόμενοι από την αριστερά και την κεντροαριστερά και δεύτερο και κυριότερο… η Ελλάδα δεν είναι μια τυπική δυτική χώρα, αν είναι καν «δυτική».

Σε μας η ανατροπή του πολιτισμικού υποδείγματος δεν αφορούσε απλώς ή κύρια στον τύπο ανθρώπου που δημιουργούσε και προωθούσε η καταναλωτική παγκοσμιοποιημένη μορφή του καπιταλισμού, αλλά συνδεόταν και με ζητήματα που αφορούν στην ίδια την εθνική ανεξαρτησία και επιβίωση της χώρας. Και για να το κάνουμε σαφέστερο: Στη δυτική Ευρώπη, μετά την δεκαετία του 1960, οι παραδοσιακές αξίες της θρησκείας και της αποταμίευσης αντικαθίστανται από τη «σεξουαλική επανάσταση», τον καταναλωτισμό και τον… δανεισμό. Το ιδιωτικό αυτοκίνητο, η τηλεόραση και η αγορασμένη με δάνειο κατοικία, γίνονται τα νέα ενιαία πολιτισμικά πρότυπα του δυτικού κόσμου, σε συνδυασμό με την πολυπολιτισμικότητα και την άρνηση της «στενής» εθνικής ταυτότητας. Στην Ελλάδα, η εισβολή του ανάλογου μοντέλου είναι επίσης πραγματικότητα, από την άποψη του τρόπου ζωής, μόνο που, εδώ, απόρριψη της εθνικής ταυτότητας σημαίνει και ταυτόχρονη αποδοχή της ξένης κυριαρχίας και της υποταγής. πολυπολιτισμός σε μια χώρα των συνόρων σημαίνει μεσοπρόθεσμα την απειλή της κυριολεκτικής εξαφάνισής της.

Στην Ελλάδα, οι υπερασπιστές του νέου ηγεμονικού πολιτιστικού μοντέλου δεν θα μπορούσαν να αρκεστούν μόνο στην καταδίκη του παλαιού συντηρητικού προτύπου, αλλά θα ήταν υποχρεωμένοι να προσχωρήσουν και στην ανοικτή εθελοδουλία και το μίσος ενάντια σε μια απειλούμενη εθνική ταυτότητα. Γι’ αυτό, στη Γαλλία, ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί μπορεί να είναι ταυτόχρονα εκφραστής αυτού του νέου καταναλωτικού πολιτισμικού προτύπου, αλλά και υπερασπιστής των επιθέσεων της Γαλλίας εναντίον της Λιβύης και των Αμερικανών εναντίον του Ιράκ, ενώ ο πολυπολιτισμικός Ολάντ απειλεί καθημερινά με επέμβαση τη Συρία. Στην Ελλάδα, αντίθετα, οι ιδεολογικοί κλώνοι τους, για να υπερασπιστούν το ίδιο πολιτισμικό μοντέλο, θα έπρεπε να στραφούν και ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού έθνους-κράτους! Γι’ αυτό και είναι οι ίδιοι που θα υπογράφουν ταυτόχρονα υπέρ των «Μακεδόνων», του σχεδίου Ανάν, της ελληνοτουρκικής φιλίας και της κυρίας Ρεπούση, παράλληλα με την υπεράσπιση της «ανοικτής κοινωνίας». Κατά συνέπεια, η εκσυγχρονιστική αριστερά και κεντροαριστερά στην Ελλάδα, για να είναι πολυπολιτισμική, θα έπρεπε να είναι και ενδοτική.

Γι’ αυτό και η υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, της «πατρίδας», της Κύπρου, που ανήκε παραδοσιακά στο οπλοστάσιο της αριστεράς, μιας και η δεξιά και η άρχουσα τάξη ήταν ξενόδουλη και εξαρτημένη, θα εγκαταλειφθεί σταδιακά. Για αρκετά χρόνια, η εναπομείνασα «πατριωτική αριστερά» κάλυπτε κουτσά-στραβά το κενό∙ ωστόσο, τα ακροδεξιά ρεύματα θα κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους από τη δεκαετία του ’80, και θα ενισχύονται όσο περισσότερο η κυρίαρχη κουλτούρα θα βαδίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όταν λοιπόν θα έλθει η στιγμή της κρίσης, η ακροδεξιά θα εμφανιστεί αίφνης στο προσκήνιο, ως ο παρά φύση εκφραστής των αξιών που οι άλλοι όχι απλώς είχαν εγκαταλείψει αλλά είχαν συκοφαντήσει και εξουθενώσει.

Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια τουλάχιστον, η κυρίαρχη αριστερή μιντιακή και ακαδημαϊκή κουλτούρα αγωνιζόταν να απομονώσει εκείνους που, όπως εμείς, επέμεναν στη σύνδεση των δημοκρατικών και επαναστατικών ιδεών και αξιών με την πραγματικότητα της χώρας. Και γι’ αυτό σήμερα εισπράττουν τους νεαντερντάλιους που επιζητούσαν.
Εξάλλου, πολλοί απ’ αυτούς, ανάμεσά τους ο Σωμερίτης και ο θλιβερός «Ιός», έχουν επαναλάβει επανειλημμένα ότι θα προτιμούσαν να αναπτυχθεί στην Ελλάδα ένας Έλληνας Λεπέν, ώστε να πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης οι «αριστεροί πατριώτες». Όλα αυτά με την βλακώδη σκέψη, ότι με έναν ακροδεξιό μπαμπούλα, θα μπορούσαν να ενισχύουν την καταναλωτική βολή τους, ανενόχλητοι από κριτικές που τους υπενθύμιζαν ότι οι ίδιοι είχαν ταυτιστεί με τον… Μπους στη Γιουγκοσλαβία και την Κύπρο.
Όμως, αντί για τον Λεπέν ή τον Καρατζαφέρη, τους βγήκε… ο ανοικτός θαυμαστής του Χίτλερ, Μιχαλολιάκος. Και επειδή οι ίδιοι είναι θύματα της μπαρόβιας δυτικοκεντρικής ιδεολογίας τους, δεν κατανοούν ότι, στην απειλούμενη από τους δυτικούς τραπεζίτες και τον νεοθωμανισμό, Ελλάδα, το ζήτημα του πατριωτισμού δεν είναι δευτερεύον αλλά το κύριο αίτημα της κοινωνίας μας∙ το δε μεταναστευτικό, σε μια χώρα των συνόρων, δεν αφορά απλώς στην καταπολέμηση των ρατσιστικών συνδρόμων, αλλά αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου. Κατά συνέπεια, την ώρα που καταρρέει το παγκοσμιοποιημένο καταναλωτικό μοντέλο, δύο λύσεις απομένουν. Είτε η αναβάπτιση της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην πατριωτική παράδοση, και η απολάκτιση του παρασιτικού ψευδοελευθεριακού μοντέλου, είτε η ενίσχυση των αυταρχικών ή και φασιστικών λύσεων και δυνάμεων. Τα πράγματα έχουν γίνει σοβαρά, γι’ αυτό και ιδεολογίες και σχήματα, που ταίριαζαν στην παλιά καλή συμπόρευση Κολωνακίου και Εξαρχείων, δεν έχουν πλέον καμιά δυνατότητα μακροημέρευσης. Μπορούν να επιβιώσουν μόνο ως ανοικτοί Κουίσλινγκ της Δύσης – όπως όλοι εκείνοι που μας καλούν να δεχτούμε Γερμανό κυβερνήτη, όπως ο… Ράμφος– ή των νεοθωμανών, όπως οι σπόνσορες του… Σουλεϊμάν.

 

Η μακρά πορεία της φασιστικής δεξιάςΠολλοί από όσους σήμερα διαπορούν για το πως και γιατί ήρθε στο προσκήνιο η ναζιστική ακροδεξιά, μας λοιδορούσαν στο παρελθόν όταν ασχολιόμασταν με ιδεολογικά φαινόμενα που οι ίδιοι αγνοούσαν και προσπερνούσαν. Για χρόνια τονίζαμε πως φαινόμενα όπως η αρχαιολατρία, η ουφολογία και η συνωμοσιολογία αποτελούν τα οχήματα μέσω των οποίων η ακροδεξιά δοκίμαζε να επανέλθει στο προσκήνιο, μετά την ιστορική της ήττα εξαιτίας της ταύτισής της με την Χούντα. Ο Πλεύρης, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, θα ξεκινήσει την ιδεολογική αναβάπτιση της φασιστικής Δεξιάς στην αρχαιοελληνική παράδοση. Δεκάδες περιοδικά, από τον Δαυλό έως το Απολλώνειο Φως περνώντας από την Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη, θα προβάλλουν μια φασίζουσα ή ανοικτά φυλετιστική εκδοχή της αρχαίας Ελλάδας, κατεξοχήν της Σπάρτης, ενάντια στον «εβραϊκό χριστιανισμό», και θα δημιουργήσουν ένα πλατύ ιδεολογικό ρεύμα που εξαπλώθηκε με εκατοντάδες εκδόσεις, κανάλια, εκπομπές, και… ταξιτζήδες, σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα. Εκείνα τα λαϊκά στρώματα, που οι κυριλέ διανοούμενοι του «σοβαρού τύπου» και των πανεπιστημίων είχαν οριστικά εγκαταλείψει, συναγελαζόμενοι με τα ποικίλα ιδρύματα τραπεζών και άλλων εφοπλιστών. Και όσο αυτοί νόμιζαν πως διατηρούν ακλόνητη την ιδεολογική τους ηγεμονία, ο Πλεύρης πουλούσε ίσως εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, για δεκαετίες ολόκληρες, στα ευρύτερα ημιμαθή λαϊκά στρώματα, ενώ ο Λιακόπουλος έχει πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία που συνδέουν ουφολογία, ομάδες Έψιλον και φυλετική καθαρότητα. Καθόλου τυχαία, στο ίδιο ιδεολογικό ρεύμα συνέπλεαν οι Βελόπουλοι και οι Γεωργιάδηδες του κάποτε ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου.

Και όμως, οι τόσο «οξυδερκείς» διανοούμενοί μας δεν αντελήφθησαν τίποτα, όχι μόνο γιατί περιφρονούσαν το αγράμματο «πόπολο», αλλά και για έναν ακόμα σοβαρό λόγο. Το γεγονός ότι το ρεύμα της αρχαιολατρίας και ουφολογίας βρισκόταν σε αντιπαράθεση και σύγκρουση με την ορθοδοξία. Και επειδή ο μεγαλύτερος εχθρός των «εκσυγχρονιστών», ως εκφραστής της παραδοσιακής ταυτότητας των Ελλήνων, υπήρξε η ορθοδοξία και ο «Χριστόδουλος», τι… Καστοριάδης τι… Πλεύρης! Τόσο η αυτόνομη αντιαυταρχική αριστερά όσο και η αρχαιολατρική αυταρχική δεξιά είχαν ως κύριο αντίπαλο την Ορθοδοξία. Οι μεν πρώτοι, διότι η Εκκλησία, κατά την άποψή τους, γκρέμισε το οικοδόμημα της άμεσης δημοκρατίας της αρχαίας Ελλάδας, οι δε δεύτεροι διότι ο «εβραιοχριστιανικός» οικουμενισμός έθεσε τέλος στον αρχαιοελληνικό φυλετισμό. Καθόλου τυχαία δε, η προσπάθεια του Καρατζαφέρη να ενοποιήσει συντηρητικούς ορθόδοξους και αρχαιολάτρες οδηγήθηκε εν τέλει σε αποτυχία και οι πρώην αρχαιολάτρες εγκατέλειψαν το κόμμα του.

Στη συνέχεια, το εναπομείναν αρχαιολατρικό ρεύμα συνδέθηκε όλο και πιο επίμονα με τον αποκρυφισμό, την συνωμοσιολογία, τις ιστορίες περί «κούφιας γης» και των «Έψιλον» που θα μας σώσουν, συναντώντας τις αντίστοιχες χιτλεροφασιστικές θεωρίες περί Κελτών, υπερβορείων και Ινδοευρωπαίων. Στα περιοδικά της Χ.Α. και στις ιστοσελίδες της, περίοπτη θέση κατέχουν ο παγανιστής φασίστας θεωρητικός, Τζούλιους Έβολα, και η ελληνικής καταγωγής οπαδός του Χίτλερ, υμνήτρια των Ινδοευρωπαίων της Ινδίας, Σαβίτρι Ντέβι.


Καθόλου τυχαία δε, μόνο το Άρδην αφιέρωσε τέσσερα ή πέντε τεύχη του στην αρχαιολατρία, τη συνωμοσιολογία και τις συνωμοσιολογικές ρίζες του χιτλερισμού κ.λπ., την ώρα που οι Κολωνοεξαρχειώτες ασχολούνταν με την «αυτοκρατορία» του Νέγκρι και τη συνταρακτική ανακάλυψη των ουρανοξυστών της Νέας Υόρκης από τον Ράμφο! Έτσι, όσοι προσπαθούσαμε να κτίσουμε μια δημοκρατική εναλλακτική εκδοχή του πατριωτισμού, στη σύγχρονη Ελλάδα, συναντούσαμε καθημερινά απέναντί μας δύο αντιπάλους: Από την μία πλευρά τους εθνομηδενιστές καραγκιόζηδες και από την άλλη αυτή την εντεινόμενη και πολυπλόκαμη ανορθολογική προπαγάνδα που μόλυνε και αποπροσανατόλιζε τα αγανακτισμένα και εγκαταλελειμμένα από τις ελίτ λαϊκά στρώματα. Συναντούσαμε καθημερινά τον πατριωτισμό αναμεμειγμένο με τη συνωμοσιολογία και τις αυταρχικές λύσεις. την ανάδειξη της σημασίας του μεταναστευτικού να μεταβάλλεται σε ρατσισμό. την απέχθεια για το πολιτικό σύστημα να μετασχηματίζεται σε προσμονή του ουρανοκατέβατου ηγέτη. την καταδίκη της άρχουσας τάξης και του σιωνισμού να μεταπίπτει σε αντισημιτισμό, κ.ο.κ.

Για τις κυρίαρχες ελίτ δεν υπήρχε πρόβλημα. Ο πατριωτισμός ήταν ούτως ή άλλως εθνικισμός, ο αντισιωνισμός αντισημιτισμός, η επιμονή στην εθνική ταυτότητα, ρατσισμός! Γι’ αυτό και τα κυριότερα βέλη τους στρέφονταν ενάντια σε μας και στο ίδιο το λαϊκό σώμα, που ήθελαν να το ταυτίσουν με τους φασίστες. Να λοιπόν, σήμερα, που μπροστά τους έχουν αυτό που δημιούργησαν ή άφησαν να αναπτυχθεί. Μια ναζιστική ομάδα που, μπρος στο απόλυτο κενό ιδεολογίας, κομμάτων, πνευματικών ελίτ, αναδεικνύεται στο προσκήνιο της πολιτικής με το πιο αποτρόπαιο φαιό πρόσωπο του ρατσιστικού ναζισμού...

από το Άρδην που κυκλοφορεί με αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ avatar
  ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 07/10/2012 18:17:57

  ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΒΟΛΑ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ...ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ.......

  ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ......ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ (ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΣΤΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ)......

  ΤΡΙΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ......ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΟΥΤΟΠΙΕΣ ,ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.......ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.....

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 07/10/2012 19:18:31

   Mη σε ακούσει ο Αρχηγός να τον λες " Άβολα", θα σε περάσει για πράκτορα του εβραιοκαπιταλισμοκομμουνισμομπολσεβικισμοαστισμού.
   Έβολα, Έ-βολα, έψιλον, μα καλά δεν προμηθεύεστε "εθνικιστικό"υλικό από το βιβλιοπωλείο του "Κινήματος"; Δεν πάμε πουθενά έτσι, θα μείνουμε με Καιάδες χωρίς πληροφόρηση και διάβασμα. Καλά λέει ο Κασιδιάρης χρειάζονται ειδικά τεστ για να γίνει κανείς καλός ΧΑυγίτης, σαν ετόυτο εδώ που είναι το τυπικό σας δείγμα: http://www.youtube.com/watch?v=fYGNYaILE8I

   Στο βιβλιοπωλείο του Κινήματος γρήγορα , Συναγωνιστή. Άκου Άβολα....:
   http://xabooks.blogspot.gr/2011/01/blog-post_3534.html

   http://xabooks.blogspot.gr/2011/01/blog-post_9516.html

   Και για καλή λούμπεν γερμανοτσολιάδικη χρυαυγίτικη παράνοια, για την
   "ελληνικής καταγωγής οπαδός του Χίτλερ, υμνήτρια των Ινδοευρωπαίων της Ινδίας, Σαβίτρι Ντέβι" που λέει και ο Καραμπελιάς: http://xabooks.blogspot.gr/2011/01/blog-post_9516.html

   • thΘymios avatar
    thΘymios @ Kώστας ΜΠ 08/10/2012 00:04:15

    Η μακρά πορεία της φασιστικής δεξιάς και τα εγκληματικά λάθη του Καραμα(ν)λισμού! sic

   • thΘymios avatar
    thΘymios @ Kώστας ΜΠ 08/10/2012 00:10:18

    ο Καραμπελιάς, ας προλάβαινε, είχε "λεβέντες νέους". αλλά η Γαλλική επιρροή έλαβε τέλος!

   • ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ avatar
    ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ @ Kώστας ΜΠ 08/10/2012 00:58:30

    ΕΨΑΧΝΕΣ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ "Α" ΑΝΤΙ ΓΙΑ "Ε"?......ΑΜΑ ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΕΣΑΙ, ΕΓΩ ΠΑΩ ΠΑΣΟ...

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ....ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ "ΑΡΧΗΓΟΥΣ" ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ........ΤΑ ΞΕΡΩ ΚΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.....

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ", ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ......ΕΔΩ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ..........

    ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ( Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) , ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΩΣ "ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ"......ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ.....

    ΟΠΟΤΕ ΣΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ....

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 08/10/2012 01:45:41

     Aμ δεν τα ξέρεις καλά. Τα ξέρεις όπως σου τα πανε στο Κίνημα.
     Τα Τάγματα τα είχαν επικυρύξει ως προδότες οι Σύμμαχοι, Στρατηγείο, ΕΔΕΣ, ΕΚΚΑ , στις δε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου το κυνηγητό των ταγμάτων επέβλεπε και ο -αυτός είναι ο πολιτικός μας πρόγονος ημών των δεξιών- Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Αυτόν να διαβάσεις τι λέει.
     Και μετά πες μας για τους Παπαδόγκωνες που εύχονταν χρόνια πολλά στον Άδολφο.

     • ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ avatar
      ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ @ Kώστας ΜΠ 08/10/2012 02:30:53

      ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ......ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΑ......

      ΤΗΝ ΕΚΚΑ ΤΗ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΟΙ ΕΑΜΙΤΕΣ...ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΨΑΡΡΟ......ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΣΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΑ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΜ.......

      ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΛΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ.....Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ "ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ" ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ?......

      ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.....ΤΑ ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.......ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΑΦΟΒΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΒΙΚΟΣ ΑΣΤΟΣ ΔΕΞΙΟΣ......

      "ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΑΔΥΟΝΤΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.......ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩΜΕΝ"......" ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.......

  • Gian avatar
   Gian @ ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 07/10/2012 20:16:23

   Ο Τζούλιος Έβολα ήταν ο ιδεολογικός εκφραστής του νεο-φασισμού. Από τη δεκαετία του 30 γνωστος για το εργο του δεν προσχωρησε στο φασιστικό κόμμα του Μουσολίνι μόνο και μόνο επειδή ο Μουσολίνι είχε συμβιβαστεί με τον Καθολικισμό και αυτός (σσ ο Έβολα) ως γνήσιος παγανιστής δεν μπορούσε να το δεχτεί αυτό. Αγαπητός στους Γερμανούς ναζί γιατί θεωρητικά προσέγγιζε τον εθνοφυλετισμό τους, αν και δεν έβαζε μπροστά το θέμα του αίματος, αλλά του πολιτισμού. Μετά τον Β΄ΠΠ κέρδισε σε αναγνωρισιμότητα γιατί ήταν από τους λίγους φασίστες θεωρητικούςπου δεν είχε εμπλακεί με την άμεση πολιτική στον πόλεμο. Οι νεο-φασιστικές τρομοκρατικές ομάδες της Ιταλίας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, επηρεάστηκαν από τα κηρύγματα του για ολοκληρωτικό πόλεμο. Αυτός είναι, εν τάχει, ο ιδεολόγος του νεο-φασισμού Τζούλιος Έβολα. Βιβλία του έχει εκδόσει και πουλά η Χρυσή Αυγή http://xabooks.blogspot.gr/2011/01/blog-post_1543.html
   Στην ίδια σελίδα θα δείτε ότι η Χρυσή Αυγη έχει εδκόσει και πουλά και άλλα "ενδιαφέροντα" βιβλία όπως λόγους του Χίτλερ, το ημερολόγιο του Γκέμπελς, εγκωμιαστικά προς το πρόσωπο του Χίτλερ βιβλία γραμμένα από αμεταννόητους Ναζί, το "ευαγγέλιο" της νεο-φασιστικής τρομοκρατίας "Ημερολόγια του Τέρνερ" κ.ά.

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 07/10/2012 18:51:37

  Ωραία ανάλυση.

 3. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 07/10/2012 18:58:21

  Εξαιρετικό Αρθρο!

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 07/10/2012 18:58:46

  Πολύ καλό.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/10/2012 19:07:08

  Το κείμενο του Γιώργου Καραμπελιά είναι εξαιρετικό και είναι η μόνη ορθή ανάλυση του φαινομένου της ΧΑ από αριστερή σκοπιά που έχω διαβάσει. Το ζήτημα είναι ότι με εξορκισμούς δεν λύνεται το ζήτημα ΧΑ. Η μόνη εφικτή αντιμετώπιση της ΧΑ είναι η σύμπραξη πατριωτών από διάφορους χώρους, με παράμοιες πολιτικές θέσεις, ώστε να υπάρξει ένα δυνατό πατριωτικό, μη φασιστικό, κόμμα. Η ΝΔ είναι τελειωμένη υπόθεση και ο καταποντισμός της είναι ζήτημα χρόνου, ήδη η μέγιστη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της είναι άνω των 60-70 ετών.

  • alexei avatar
   alexei @ ΒΙΣ 07/10/2012 21:05:29

   θελω να πας σε ενα καφενειο και να πεις οτι εισαι πατριωτης. το τι ξυλο θα φας δεν περιγραφεται! οχι κανονικο αλλα λεκτικο για αρχη

   ο αριστερισμος ειναι της μοδας, οπως και επι χουντας που κυκλοφορουσαν κατι μαλλιαδες και το παιζαν αριστεροι για να ... φυστικωσουν καμμια κοπελα

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ alexei 07/10/2012 22:02:57

    Αὐτή ἡ μόδα ὑπῆρχε πρό κρίσης,τῶρα ὁ ἀριστερισμός θεωρεῖται ἡ μόνη,φεῦ! λύση γιά τή σωτηρία τῆς χῶρας...

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ alexei 08/10/2012 07:58:49

    Μήπως έχεις καιρό να πας σε...καφενείο?Εκτός αν εννοείς κανένα τεκέ των εξαρχείων. Ρε μεγάλε, ο κόσμος χλευάζει τους αριστεριστές, γιατί βλέπει καλοταϊσμένα τυπάκια που μιλάνε για επαναστάσεις κ.λ.π.

 6. ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ 07/10/2012 19:16:09

  Άλλο πράγμα να λες ότι είσαι αριστερός (ακόμακαι ο Λοβέρδος και ο Κουβέλης .... αριστεροί λένε ότι είναι) και άλλο να ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αριστερός .
  Το σύστημα από την αναρρήχιση του ΠΑΣΟΚ και μετά στην εξουσία πρόβαλε σαν αριστερούς τους αρεστούς και ακίνδυνους λελέδες (π.χ. όπως τους προαναφερόμενους) και όλους τους άλλους που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους , στα εργοστάσια, στα ΣΩΜΑΤΕΙΑ στην πρώτη γραμμή, τους "βάπτισε" ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ και ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ αφου δεν συγκεντρώναν εκλογικά ποσοστά .
  Δεν ήτα δυνατόν να το πετύχουν αφού "δεν έταζαν" στους εργαζόμενους και στην κοινωνία ρουσφέτια και εύκολη ζωή. Τους "έταζαν" αγώνες για αλλαγή και τους προειδοποιούσαν για την απάτη του καπιταλισμού.
  Αγαπητέ Καραμπελιά καλόν είναι τις μ@λ@κίες των Λοβέρδων και των χιλιάδων βολεψάκηδων που αυτοαποκαλούνταν Αριστεροί να μην τις φορτώνεις στην Αριστερά . Μην αναπαράγεις την λογική των Πρετεντέρηδων.

 7. hellasatt avatar
  hellasatt 07/10/2012 19:16:58

  Από τα λίγα καλά άρθρα του τελευταίου καιρού. Διάβαζα κάποτε τον Δαυλό (είχε ενδιαφέροντα άρθρα, ειδικά επί θεμάτων αρχαιολογίας, γλώσσας κλπ). Όταν όμως άρχισε τα Δωδεκαθεϊστικά, κατάλαβα ότι το πήγαινε αλλού. Δεν ξέρω καν αν εκδίδεται σήμερα...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ hellasatt 07/10/2012 19:53:31

   Σχετικά με τον Δαυλό (και την μέσω αυτού διακινούμενη ουφολογία, εθνοφυλετισμό και χριστιανοφαγία) ο Καραμπελιάς είχε κρούσει ήδη από το 2005 το καμπανάκι. Επειδή τα κείμενα αυτά είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, παραθέτω τους σχετικούς συνδέσμους:

   Η περίπτωση του περιοδικού «Δαυλός» (Άρδην τ. 52)

   h++p://ardin.gr/?q=node/1053

   Μια ολοκληρωτική ιδεολογία (Άρδην τ. 53) (συνέχεια του προηγουμένου)

   h++p://ardin.gr/?q=node/969

 8. καπτεν avatar
  καπτεν 07/10/2012 19:51:11

  Ο κόσμος ψηφίζει Εθνικιστές διότι η ΝΔ δεν καλύπτει πλήρως και δυναμικά τα αιτήματα του συντηρητικού χώρου: 1) κατατρόπωση κάθε αριστερής και κεντροαριστερής ιδέας- ιδεολογίας με μηδενική ανοχή σε παρεκκλίσεις από το "πατρίς- θρησκεία -οικογένεια -χαμηλοί φόροι-νομός-ασφάλεια-εθνισμός, 2)προστασία της εθν. οικονομίας από τους ξένους οικονομικούς επιβολής και τους εγχώριους εγκάθετους στις διάφορες κυβερνήσεις και την ανώτερη δη. διοίκηση (υπό τους περιορισμούς βέβαια που θέτει η παγκοσμιοποίηση). Η ΧΑ ξεκινά από ακραίες θέσεις και μπορεί στο μέλλον να καταλήξει σαν τη Μαρί Λεπέν. Οι ψηφοφόροι της όμως θέλουν να διατρανώσουν ή εξασφαλίσουν τα 2 παραπάνω αιτήματα. Όσον αφορά τα ιδεολογικά, οι Έλληνες είμαστε Και περιούσιος λαός (Δευκαλίων, Αξεπέραστος Κλασσικός πολιτισμός), Και ο αγαπημένος ευσεβής λαός του Θεού ο όποιος μίλησε στην ανθρωπότητα με τη δική μας (Μεγα)Αλεξανδρινη γλωσσά. Και για 1100 χρόνια το ευσεβές γένος των Ελληνορθόδοξων υπήρξε ο κυματοθραύστης της Χριστιανοσύνης από το Νότο και την Ανατολή (μέχρι την εισβολή των γότθων το 1204). Αυτά τα νάματα και οι παρακαταθήκες δεν είναι δυνατόν να λείπουν από μια σύγχρονη εθνική ιδεολογία. Αφού δεν τα αξιοποιεί άλλος –όπως λέει ο συγγραφέας- η ακροδεξιά τα αξιοποιεί. Η ακροδεξιά θα ανταποδώσει στα ΙΣΑ την ιδεολογική τρομοκρατία της πασοκοαριστερας, των αμεριμνων φιλελευθερων και κάθε αλλης ύποπτης πολιτικης μαφιας. Ο Σαμαρας πρεπει να εμπλουτισει την ιδεολογικη φαρετρα του με αυτές τις αξιες μολις (και εάν) σταθεροποιησει την οικονομικη κατολισθηση. Η ΧΑ ακομη είναι αμελητεα (10%)

 9. xzetta avatar
  xzetta 07/10/2012 20:08:23

  καλή ανάλυση. Στην ελλάδα φυσικά ισχύει διαχρονικά το είσαι ότι δηλώσεις. Οπότε δεν πρέπει να κάνει καμμία εντύπωση ο ιδεολογικός αχταρμάς που περιγράφεται.

 10. Gian avatar
  Gian 07/10/2012 20:17:50

  Ο τίτλος του κείμενου κατά τον συγγραφέα είναι "Οι σπόνσορες της Χρυσής Αυγής".

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Gian 07/10/2012 21:23:49

   Η Χρυσή Αυγή έχει δύο σπόνσορες. Τη μεσαιοχωρίτικη "Κεντροδεξιά" (αν είναι καν Δεξιά) τύπου Λούλη, και την εθνομηδενιστική Αριστερά. Η τελευταία είναι σπόνσορας και στο θεατρικό έργο "Είμαστε Pakis και μπουκάρουμε στην Ελλάδα όποτε και όπως μας γουστάρει". Στο τέλος της παράστασης, οι αφελείς θεατές είναι υποχρεωμένοι να πέσουν μπρούμητα, με τους πισινούς προτεταμένους, δήθεν για προσευχή σε ακατάληπτη διάλεκτο της αραβικής χερσονήσου....

   • Ελευθερία avatar
    Ελευθερία @ ΒΙΣ 07/10/2012 22:40:23

    Ποια είναι η διαφορά δεξιάς-κεντροδεξιάς, καθώς και αριστεράς-εθνομηδενιστικής αριστεράς;

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Ελευθερία 08/10/2012 00:16:05

     Η Δεξιά είναι κατ' αρχήν πατριωτική με αναφορά στον εθνισμό. Η Κεντροδεξιά ουσιαστικά ταυτίζεται με τη Δεξιά όταν ο κεντρώος δηλώνει πατριώτης. Διαφέρουν σε ορισμένα σημεία στη θέση του κράτους στην κοινωνία και στον τονισμό του εθνισμού, αλλά ουσιαστικά κινούνται στον ίδιο χώρο. Αν ο κεντρώος δηλώνει άπατρις (ξέρω τέτοιους), τότε απλά δεν είναι ούτε κεντροδεξιός, ούτε δεξιός, είναι "φιλελεύθερος", ελευθεριακός, νεοφιλ, πες τον όπως θες. Προσωπικά, και το να καταργηθεί ο όρος "Κεντροδεξιά" το βρίσκω θετικό. Στη Γαλλία λένε "Δεξιά" και "Αριστερά", όπου στη δεύτερη εντάσσουν τους σοσιαλιστές.
     Η Αριστερά είναι κατά βάση εθνομηδενιστική σε επίπεδο ηγεσίας, με ένα τμήμα της βάσης να είναι πατριωτικό.

   • aixaigis avatar
    aixaigis @ ΒΙΣ 08/10/2012 00:34:55

    ΒΙΣ είναι αλήθεια ότι παίζεται τέτοιο έργο στην Αθήνα; (ή μας δουλεύεις ;) Σε τι Χώρα ζούμε, Θεέ μου ;;;;;;;;;;;;;

 11. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 07/10/2012 20:24:39

  Ωραία τα γράφει ,αλλα έκανε γκέλα ,κατα την ποδοσφαιρικη ορολογία ,στην σημασία που δίνει στο "αρχαιολατρικό ρεύμα" (με την έννοια που το περιγράφει ,όχι με την έννοια των θαυμαστών της Αρχαίας Ελλάδας βεβαια)

  Πρόκειτα για μιά μειοψηφία απο ψώνια. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πατριωτών, άσχετα απο την πίστη τους ή όχι στον Χριστιανισμό (και όσο αφορά την ταπεινότητά μου είμαι άθεος) δέχονται την Ορθοδοξία σαν κομμάτι της Εθνικής μας ταυτότητας , όπως και το (όχι πάντα 100% Ελληνικό απο πλευράς...DNA) Βυζάντιο σαν κομμάτι της ιστορίας μας.

 12. S.R. avatar
  S.R. 07/10/2012 20:44:03

  Ενα κοφτερο μυαλο, πατριωτικο και "αναρχικο" ταυτοχρονα ο Καραμπελιας, αποτελει μια διανοητικη δυναμη σπανια... Συγκρινετε τον με τα τσουτσεκια του κοινοβουλιου.... Μπραβο του ξανα γι αυτην την οξυδερκη αναλυση....

 13. anonymous avatar
  anonymous 07/10/2012 20:52:25

  Το ζήτημα δεν είναι δεξιά-αριστερά αλλά το ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι όχι μόνο σάπιο αλλά έχει μετατραπεί σε εχθρό της κοινωνίας. Αυτό είναι ξεκάθαρο μετά τις γελοιότητες με τη λίστα του Βενιζέλου.

  Το ανωτέρω κενό κάποιος θα το καλύψει. Εύχομαι να μην είναι η ΧΑ. Η ΧΑ όμως έχει ένα δυναμισμό και δημιουργεί μηχανισμό και δίκτυο. Όταν όλα θα καταρρεύσουν ο μηχανισμός της ΧΑ θα είναι έτοιμος και θα επιβληθεί όπως επιβλήθηκε ο Χίτλερ στη Γερμανία.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ anonymous 08/10/2012 00:26:05

   Οσο η ανεγκέφαλη ή δόλια Αριστερά θα ταυτίζεται με τους κοινωνικά καθυστερημένους ισλαμιστές και θα ξεφωνίζει "Φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες" (τα στοιχειώδη ελληνικά που γνωρίζουν οι διάφοροι άεργοι συριζο-κουκουεδο-ανταρσύες), τόσο η ΧΑ θα έχει βούτυρο στο ψωμί της...

 14. stamoschios avatar
  stamoschios 07/10/2012 21:31:04

  Υπάρχει αδήριτος χρεία δημιουργίας γνήσια πατριωτικού δεξιού κόμματος πλήρως απαλλαγμένου από μεταπολιτευτικά συμπλέγματα (τύπου αποδοχής πολυτεχνείου, μη παρουσίας σε εορτές για τα κομμουνιστικά εγκλήματα του συμμοριτοπολέμου, ανοησίες περί αποδοχής λαθρομεταναστών, άρνηση εθναρχίας Ιωάννη Μεταξά, αποδοχής της δήθεν αντίστασης του Εαμ ως εθνικής κλπ). Η εν λόγω κίνηση θα καταλαμβάνει το χώρο από την ακραία ακραία δεξιά έως τον πατριωτικό χώρο της νέας δημοκρατίας και θα έχει σαφείς αναγωγές στον Ίωνα Δραγούμη στον Περικλή Γιαννόπουλο. στον Ιωάννη Συκουτρή και σε πολιτικές Στρατάρχη Παπάγου, στρατηγού Γρίβα και έχουσα ευήκοα ώτα στις εθνικές διδαχές του εκλιπόντος κολοσσού του Ελληνισμού μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

 15. Στέφανος avatar
  Στέφανος 07/10/2012 21:33:44

  Γιώργος Καραμπελιάς κορυφαία πολιτική ανάλυση. Respect....

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/10/2012 22:19:31

  Ο βουλευτής Α’ Πειραιά Ν. Κούζηλος σε εκδήλωση κατά της Κάρτας του Πολίτη που διοργάνωσε η μητρόπολη Πειραιώς.

  Η εκδήλωση έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία χιλιάδων Ελλήνων.
  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήραν κατά σειρά, νομικός και ειδικοί επί του θέματος οι οποίοι ενημέρωσαν για την αντισυνταγματικότητα και για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια πρωτοβουλία από πλευράς της πολιτείας.
  Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/10/2012 22:57:58

  Ο Καραμπελιας καλα τα λεει και τα ελεγε αλλα ποτε δεν καταλαβε οτι η γραμμη της ΝΔ ηταν η ορθοτερη για την Ελλαδα.Προκαταληψεις.
  Αυτα που γραφει περι δηθεν εξαρτημενης και ξενοδουλης δεξιας ειναι στο μυαλο του και μονον.Αυτα τα πουλαγαν οι στρατιωτες της 'αλλαγης" για να καταλαβουν την εξουσια.Οταν την καταλαβαν ειδαμε τι εκαναν.
  Μπορει ο Καραμπελιας να μας πει μια (1) επιτυχια του "πατριωτικου ΠΑΣΟΚ" ή της πατριωτικης αριστερας.Δεν υπαρχει.Και δεν υπαρχει γιατι τα κρατη εχουν ορισμενη ισχυ και οι διεθνεις σχεσεις εξαρτωνται απο την ισχυ αυτη.Συνεπως τα περι ξενοδουλειας ησαν απλως προπαγανδα αυτων που υποσχονταν εκ του ασφαλους μεγαλυτερες επιτυχιες εξωτερικης πολιτικης που φυσικα στην εξουσια δεν κατορθωσαν να φερουν γιατι δεν ηταν δυνατον.
  Η διακριση εφικτου και ανεφικτου δεν ειναι το δυνατο του σημειο.

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/10/2012 22:59:15

  Ετσι ηταν παντα.Η ΝΔ θα σας εκπληξει με την αντοχη της.

 19. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 07/10/2012 23:17:00

  -Μια πρόταση προς τον Γιώργο Καραμπελιά, ακάματο ακτιβιστή και εκδότη του περιοδικού ΡΗΞΗ του οποίου είχα όλα τα τεύχη. Μεθαύριο Τρίτη να μαζευτούμε 200 άτομα με ελληνικές σημαίες και να "γράφουμε" στην Πανεπιστημίου ή Β. Σοφίας με τις σημαίες ΡΟΥΠΕΛ ΑΘΗΝΑ ΜΑΛΕΜΕ.
  -Σωστή η πρόταση ΒΙΣ και θα γίνει "νομοτελειακά" που λέγανε στηνπλατεία.
  ΥΓ:Εκεί που θα γράφει ΑΘΗΝΑ μακάρι νάναι κι ο Μ. Γλέζος

 20. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/10/2012 00:22:34

  Το άρθρο κάνει το εξής σφάλμα: Ταυτίζει τον εθνικισμό με την άκρα δεξιά και εξηγεί την προοδευτική ανάπτυξη φασιστικών ιδεών σε εθνικιστικούς κύκλους χαρακτηρίζοντάς τους ως "φασιστική δεξιά". Προσωπικά, το βρίσκω λογικό να γίνεται αυτή η σύγχυση από έναν αριστερό όπως ο Καραμπελιάς έστω κι αν είναι σοβαρός και καλλιεργημένος άνθρωπος. Είναι το αποτέλεσμα της συμπάθειας προς την αριστερά μέσα από την οποία ανδρώθηκε ο καθένας σαν τον κ. Καραμπελιά, να μην μπορεί να αποδεχθεί ότι ένα τέτοιο μόρφωμα όπως η Χρυσή Αυγή έχει περισσότερη συγγένεια με την άκρα αριστερά παρά με την άκρα δεξιά. Ο εθνικοσοσιαλισμός -το λέει η λέξη- είναι σοσιαλισμός (δηλαδή αριστερά με οικονομικούς όρους) αλλά με εθνικιστική θεώρηση της κοινωνικής οργάνωσης και ιεράρχησης αξιών σε αντίθεση με την κομμουνιστική ή τη ριζοσπαστική αριστερά όπου υπάρχει διεθνιστική θεώρηση. Το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι μια άκρα-εθνικιστική-αριστερά όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε ανθρώπους που καλή τη πίστη αυτοαποκαλούνται αριστεροί όπως ο κ. Καραμπελιάς ή που θήτευσαν κάποτε στην αριστερά.

  Ένα σχετικό παράδειγμα είναι αυτό: Το καθεστώς της Χούντας του 1967 ήταν πράγματι ακροδεξιό διότι στον οικονομικό τομέα ήταν δεξιό (έδινε το βάρος στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, σχεδόν όλα ήταν ιδιωτικά), ήταν λαϊκίστικα εθνικιστικό (υπερτόνιζε μια δήθεν εθνική υπερηφάνεια έναντι του εχθρικού κομμουνισμού) και δεν πίστευε στη δημοκρατία εξού και ήταν ακραίο, άρα ακρο-δεξιό εθνικιστικό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πίστευε σε αταξική κοινωνία και στον σοσιαλισμό ως οικονομικό μοντέλο. Επομένως, η ακροδεξιά μπορεί να εμπεριέχει τον εθνικισμό αλλά σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με τον εθνικοσοσιαλισμό.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/10/2012 08:45:57

   Επίσης, θα ήταν καλό να δει κανείς την ανάλυση των ψηφοφόρων της ΧΑ για να δει ότι δεν αποτελείτε κατά πλειοψηφία από πρώην δεξιούς. Αν δεν πάψουμε να βλέπουμε το θέμα μέσα από το πρίσμα της ιδεολογικής ηθικιστικής κυριαρχίας της αριστεράς που συνηθίσαμε στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης τότε το αποτέλεσμα θα είναι να έρθει κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και επειδή θα αποτύχει σίγουρα με τον λαϊκισμό που κουβαλάει και τις κενές του υποσχέσεις ο οργισμένος λαός που τους ψήφισε θα παει στην εθνικοσοσιαλιστική Χρυσή Αυγή και τότε γειά σας. Δείξτε θάρρος και μην κατατάσσεται στην άκρα δεξιά τον εθνικοσοσιαλισμό της Χρυσής Αυγής. Εξάλλου η αληθινή ακροδεξιά έχει ηττηθεί ήδη με την πτώση της Χούντας. Από τότε δεν κατάφερε να αναβιώσει.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/10/2012 13:12:18

    αποτελείται

    μην κατατάσσετε

 21. Καραφλιάς avatar
  Καραφλιάς 08/10/2012 01:20:03

  "Γι’ αυτό και η υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, της «πατρίδας», της Κύπρου, που ανήκε παραδοσιακά στο οπλοστάσιο της αριστεράς, μιας και η δεξιά και η άρχουσα τάξη ήταν ξενόδουλη και εξαρτημένη, θα εγκαταλειφθεί σταδιακά", γράφει ο Καραμπελιάς.
  Δεν τόξερα οτι η αριστερά νοιαζόταν και νοιάζεται για την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας και της Κύπρου γιατί τα ιστορικά ντοκουμέντα λένε οτι πούλησε πλειστάκις την Ελλάδα, «Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, ή Τουρκία θα’ τανε σήμερα πεθαμένη και μεις Μεγάλη Ελλάδα. Γι αυτό, εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την άστοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε» έγραφαν οι Έλληνες κομμουνιστές στον "Ριζοσπάστη" και μην ξεχνάμε βέβαια την Μακεδονία που την κάνανε πεσκέσι στον Τίτο, αλλά και σήμερα ακόμη νοιάζονται "πολύ" οι αριστεροί για την πατρίδα τους π.χ. ο Νάσος Θεοδωρίδης, υπεύθυνος "μειονοτήτων" του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη σε κανάλι των Σκοπίων για τις θέσεις του κόμματός του και τις κυβερνητικές του προθέσεις για το σκοπιανό ζήτημα. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς πιστό στη διαβόητη απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιανουάριος 1949), συμφώνησε με το «δίκιο των Μακεδόνων» (ως Μακεδόνες εννοεί τους Σκοπιανούς), επίσης δήλωσε πως υποστηρίζει την «μακεδονική μειονότητα», τέλος υποσχέθηκε ότι «όταν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα βρεθεί λύση μακριά από Εθνικισμούς».
  Εγώ πάντως καράφλιασα διαβάζοντας οτι η αριστερά είναι ο προστάτης της πατρίδας. Εσεις μείνετε στις αναλύσεις γιατί και πως ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή.

 22. xp avatar
  xp 08/10/2012 01:21:05

  Πολύ σοβαρή ανάλυση από εναν ΓΝΗΣΙΟ στοχαστή !

 23. Ίωνας avatar
  Ίωνας 08/10/2012 01:55:57

  Τα εγκληματικά λάθη της αριστεράς είναι άλλα και πολύ περισσότερα απο αυτά που αναφέρει ο κος Καραμπελιάς.Όταν θα τα αναφέρει ένα προς ένα και όλα (ας τα αναφέρει από το 1920 και μετά) θα τα συζητήσουμε και θα βρούμε μια άκρη αρκεί η παράθεση των γεγονότων να είναι αντικειμενική.Δεν χρειαζόταν η Χ.Α. για να γράψει ένα τέτοιο άρθρο είχε όλο το χρόνο (τουλάχιστον 38 χρόνια) να το κάνει νωρίτερα.Αυτά γι αυτούς που τον θαυμάζουν

  • Γ avatar
   Γ @ Ίωνας 08/10/2012 09:44:20

   Αν τον διαβαζες τακτικά θα γνώριζες ότι τα έχει αναφέρει όλα. Αλλά μια σχέση πρέπει να είναι ισότιμη, πρέπει και η δεξιά να παραδεχθεί τα λάθη της. π.χ. τη συνθήκη της Ζυρίχης για την Κύπρο η δεξιά την υπέγραψε και από τοτε άνοιξε η πόρτα για να μπει η Τουρκία στην Κύπρο. Για να μην φτάσουμε σε εμφύλιο που πολλοί τον αποζητούν πρέπει να υπάρχει διάθεση συμφιλίωσης και από τις δυο πλευρές

 24. alex23 avatar
  alex23 08/10/2012 13:02:28

  η αναγκη να γραφει καποιος με κεφαλαια για να τυχει προσοχης, δεν φερνει σχεδον ποτε τα επιθυμητα αποτελεσματα

  παντως δεν μου κανει εντυπωση που μερικοι οπαδοι της χα ενοχλουνται που ολοι οι αλλοι αποκαλουν - σωστα - την χρυση αυγη φασιστικο κομμα..ισως ειναι η απαρχη της απαγκιστρωσης τους απο τον λαικισμο της, που βρηκε γονιμο εδαφος στα μεγαλα λαθη των πολιτικων και τις αντεθνικες πρακτικες της αριστερας και την αιωνια αναγκη του ελληνα να επιζητα μια μεταφυσικη λυση στα προβληματα του

 25. Ίδας avatar
  Ίδας 08/10/2012 15:20:58

  Άσε μας ρε Καραμπελιά που η πραγματική αριστερά είναι πατριωτική...
  Εδώ μας λέει ότι η Δεξιά δεν έχει κάνει αγώνες για την Κύπρο!
  Η ΕΟΚΑ δηλαδή ήταν αριστερή οργάνωση.... ΟΚ!
  Έχει κάνει λάθη και η Δεξιά, αλλά όχι και να θεωρούμαστε προδότες!

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Ίδας 08/10/2012 16:35:09

   "η πραγματική αριστερά " , στην Κύπρο πρόδωσε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ,αποκαλύπτοντας στους Αγγλους την παραγματική ταυτότητα του Διγενή...

   "η πραγματική αριστερά " , επι Χούντας...σφύριζε αδιάφορα ,γιατί η Σοβιετικοί ήθελαν να τα έχουν καλά με τη Χούντα ,μήπως και τους παρασύρουν σε έναν "Νασερικό" δρόμο...

   "η πραγματική αριστερά " , επι κατοχής πρωτοστάτησε στο αντάρικο...μόλις δέχτηκε επίθεση η Σοβιετική Ενωση!!!!

 26. Nik avatar
  Nik 08/10/2012 16:14:30

  " το ζήτημα του πατριωτισμού δεν είναι δευτερεύον αλλά το κύριο αίτημα της κοινωνίας μας∙ το δε μεταναστευτικό, σε μια χώρα των συνόρων, δεν αφορά απλώς στην καταπολέμηση των ρατσιστικών συνδρόμων, αλλά αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου."

  Εξαιρετικό άρθρο και το παραπάνω απόσπασμα απόσταγμα της σημερινής κατάστασης.

  Μια παράλειψη. Η ΧΑ είναι η μόνη πολιτική παράταξη που επένδυσε σε άμεση επαφή με την αγνοημένη από την ελίτ τοπική κοινωνία και έτσι παράκαμψε τα ΜΜΕ και τους πάτρονες τους. Εκανε το απλό και αυτονόητο, και αυτό περιέχει ένα δίδαγμα.

 27. Ίωνας avatar
  Ίωνας 08/10/2012 17:45:55

  Σαφώς και πρέπει να υπάρχει διάθεση συμφιλίωσης γι αυτό και δεν πρέπει να τα λέμε όλα μονόπλευρα.Από τότε που πηγαίναμε σχολείο ακούγαμε για το πόσο πατριώτες και αγνοί είναι οι αρίστεροι.Ακούγαμε για την φοβερή αντίσταση και για το πόσο προδότες είναι οι δεξιοί (να μην αναφερθούμε σε χαρακτηρισμούς). Η δεξιά όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει τεράστια βήματα συμφιλίωσης (είμαι αντίθετος με αυτή την τακτική) σε σημείο να δείχνει ενοχική αντίθετα η αριστερά παραμένει αμετανόητη και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ίωνας 08/10/2012 19:57:02

   Απολύτως σωστό

 28. ΘΩΜΑΣ avatar
  ΘΩΜΑΣ 09/10/2012 10:00:21

  Είχε επισκεφτεί κανείς την δεκαετία του 70 (και ιδιαίτερα στα μέσα της δεκαετίας μετά την μεταπολίτευση) κάποιο βιβλιοπωλείο;
  Το 80% των βιβλίων ήταν πολιτικά και σχεδόν όλα μαρξιστικά. Ο καραμπελιάς
  θα θυμάται σίγουρα γιατί είναι αριστερός.
  Ακόμη και επί επταετίας του Παπαδόπουλου κυριαρχούσε το μαρξιστικό
  βιβλίο στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας.
  Κάθε ιδέα που αντιτίθετο στην αριστερή ηγεμονία στο χώρο της κουλτούρας, στα γράμματα, στις τέχνες κτλ καταδιωκόταν από το αριστερό σκυλολόϊ.
  Ο Γιούλιους Έβολα (και όχι Τζούλιους), όπως προφέρεται στα ιταλικά, ήταν παντελώς άγνωστος στην Ελλάδα, πλην κάποιων εθνικιστών που είχαν σπουδάσει στη γειτονική Ιταλία. Την ίδια στιγμή στην Ιταλία ο μεγάλος παραδοσιακός φιλόσοφος Έβολα θεωρείτο ο πανευματικός "πατέρας" πολλών από τους νεολαίους του MSI (Movimento Sociale Italiano, Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα).
  Το κλίμα τις 3 τελευταίες δεκαετίες έχει αλλάξει και πλέον η μαρξιστική κουλτούρα πνέει τα λοίσθια.
  Βιβλία του Μαρξ, Λένιν, Στάλιν, Μαρκούζε, Μάο, Χο Τσι Μινχ, κτλ
  βρίσκονται μόνο στα παλαιοβιβλιοπωλεία και πωλούνται με το κιλό σε εξευτελιστικές τιμές.
  Ο Καραμπελιάς αναφέρεται μόνο στον Έβολα και στην Ντέβι. Υπάρχουν
  εκατοντάδες άλλοι διανοούμενοι Έλληνες και ξένοι , που μόνο τα τελευταία
  χρόνια άρχισαν να γίνονται γνωστοί στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό που πρόσκειται
  στον εθνικοινωνικό ιδεολογικό χώρο.
  Αναφέρω χαρακτηριστικά κάποιους από αυτούς: Ο Έλληνας εθνικοσοσιλιστής,
  καθηγητής πανεπιστημίου Δημήτριος Βεζανής, και ο Γερμανός πολιτειολόγος
  Καρλ Σμιτ (ο μεγαλύτερος ευρωπαίος πολιτειολόγος του 20ου αιώνα), οι Γάλλοι διανοούμενοι της "Νέας Δεξιάς" (Αλαίν Ντε Μπενουά, Γιγιόμ Φέϊ κα). η εθνικοσοσιαλίστρια λογοτέχνις Σίτσα Καραϊσκάκη, διάσημοι λογοτέχνες εθνικοσοσιαλιστές και φασίστες όπως οι Μπραζιγιάκ, Σελίν, Κνουτ Χάμσουν, Έζρα Πάουντ, Ντανούντσιο, Μισίμα, και πλήθος άλλων λιγότερο γνωστών.

 29. ΚΜ avatar
  ΚΜ 09/10/2012 10:45:01

  Απ' τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, δηλαδή, μας λες...

 30. popaia avatar
  popaia 09/10/2012 16:47:38

  Ευγενής όπως πάντα Καραμπελιάς και πολύ επιεικής με την Αριστερά. Είναι απλώς εγκληματικό λάθος ο έρωτάς τους για το Ισλάμ π.χ. την ώρα μάλιστα που από κοινού με τους νταβάδες εξόντωσαν το Χριστόδουλο; Είναι απλώς εγκληματικό λάθος η εξυπηρέτηση νεοταξίτικων στόχων όπως ο ισλαμοεποικισμός της Ευρώπης; Η λαθρολαγνεία και το μίσος τους απέναντι στους "ρατσιστές μικροαστούς", δλδ τους μη προνομιούχους και ταλαίπωρους που πλήρωσαν τη νύφη είναι μόνο ένα εγκληματικό λάθος; Το ότι μόλις έπεσε η ΕΣΣΔ και άλλαξε ο χρηματοδότης, έκαναν κωλοτούμπα τριφασική κι έχουν πια για σημαία τους τα χυδαία ιδεολογήματα των νέων χρηματοδοτών τους όπως η περιβόητη "ανοιχτή κι ανεκτική κοινωνία", είναι μόνο ένα εγκληματικό λάθος;
  Το ότι με πράξεις και παραλείψεις τους παρέδωσαν τη χώρα στον όλεθρο του Μνημονίου παριστάνοντας και τους αντιμνημονιακούς, είναι λάθος ή συμπαιγνία; Πού είναι η αντίδρασή τους για τη Μαρφίν και για τον οχετό του "αντιεξουσιαστικού χώρου" ;
  Δυο μερόνυχτα θα μπορούσα να γράφω γι αυτά τα υποκείμενα όπως και κάθε κάτοικος του κέντρου. Η Αριστερά από το 1990 και μετά έγινε ο εφιάλτης για εκατομμύρια ανθρώπους όχι μικρομεσαίους αλλά μικροκακομοιραίους. Μαύρισε τη ζωή ανθρώπων που είχε υποχρέωση να στηρίξει και να προστατέψει, κι αυτό δεν είναι ένα λαθάκι έστω κι εγκληματικό. Πρόδωσε χειρότερα από ποτέ, πρόδωσε φτωχούς ανθρώπους και υπέροχες ιδέες, φέρθηκε κτηνώδικα, ελπίζω να έχει το τέλος που της αξίζει. Και θα το έχει γιατί ο ισλαμοσκοταδιστικός μεσαίωνας (των ονείρων της) είναι πια προ των πυλών.

 31. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 09/10/2012 17:55:28

  Είναι τυχαίο άραγε ότι ο αριστερός "πατριώτης" Καραμπελιάς αναφέρεται
  μόνο στην "αποκρυφιστική-εσωτερική" πλευρά του Εθνικοσοσιαλισμού
  (συγκεκριμένα στον μεγάλο Ιταλό φιλόσοφο Έβολα και στην Παγανίστρια
  εθνικοσοσιαλίστρια Σαβίτρι Ντέβι) και προσπαθεί να την συνδυάσει και να την εξισώσει με ανόητα φαινόμενα όπως η ουφολογία, η συνωμοσιολογία, τις ομάδες "Εψιλον" κτλ που δυστυχώς τα υιοθετούν κάποιοι αφελείς;

 32. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 09/10/2012 19:35:42

  Θεμελιωτής του νεότερου ελληνικού "εθνικοσοσιαλισμού" μπορεί να θεωρηθεί
  ο δικηγόρος και κοινωνιολόγος Κώστας Πλεύρης. Στα μέσα της δεκαετίας
  του 60 'ιδρυσε το κόμμα της 4ης Αυγούστου μαζί με τους Τηλέμαχο Κόμπη,
  Δημήτριο Δημόπουλο και Ανδρέα Δενδρινό. Το κόμμα έδρασε για μια περίπου
  δεκαετία, δηλαδή μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 70 περίπου, και εξέδιδε
  την εθνικιστική εφημερίδα "4η Αυγούστου". Ο Πλεύρης στο βιβλίο του "Αντιδημοκράτης" και ο Δημόπουλος στο βιβλίο του "Νέα Τάξις", που εκδόθηκαν στην δεκαετία του 60, έθεσαν τις ιδεολογικές βάσεις του εγχώριου εθνικοσοσιαλισμού.
  Ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς και άλλα παλαιά στελέχη της Χρυσής Αυγής, υπήρξαν μέλη του κόμματος της 4ης Αυγούστου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.