#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «μαγική εικόνα» της κυβέρνησης και η αμείλικτη αλήθεια των αριθμών



Οι κυβερνητικοί κομπασμοί για την επιτυχία στους διάφορους δείκτες της δημοσιονομικής προσαρμογής πνίγηκαν από την πλημμύρα των δυσμενών μετρήσεων για την πραγματική οικονομία. Αυτή που βιώνει ο Έλληνας πολίτης στην καθημερινότητά του, και δεν εξωραΐζεται με τις ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας που επαναλαμβάνει ο κ. Παπανδρέου, στους διάφορους σταθμούς των «αέναων» ταξιδιών του.

Οι αριθμοί ορθώνονται αμείλικτοι απέναντι σε κάθε εκστρατεία για τη δημιουργία «μαγικής εικόνας», αποδεικνύοντας την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής:

Ο πληθωρισμός έφθασε στο 5,4%, σε επίπεδα δηλαδή πριν από το 1997, προ της ένταξής μας στην Ευρωζώνη (μέσος όρος στην Ε.Ε. 1,4%). Να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2009 ο πληθωρισμός ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών (0,5%). Ο δείκτης του πληθωρισμού αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω από τη νέα αύξηση του ΦΠΑ, και θα εμφανιστεί στις μετρήσεις του Σεπτεμβρίου.

Οι αυξήσεις τιμών σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολλαπλάσιες, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή. Για παράδειγμα για τον Ιούνιο η αύξηση στα καύσιμα 41,5% (μ.ο. Ε.Ε. 11,6%), στην ένδυση έφθασε το 2,5% (μ.ο. Ε.Ε. 0,3%). Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους τομείς της διατροφής, των ξενοδοχείων, του εμπορίου καπνού κ.λπ.

Η έκρηξη της ακρίβειας προκλήθηκε από τα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που απειλούν να καταρρίψουν κάθε ιστορικό ρεκόρ οδηγώντας στην εξόντωση τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η Eurostat προβλέπει αύξηση της ανεργίας στο 12,1 % το 2010 έναντι 9,6% το 2009.

Μόνο στην Αθήνα στο α΄ εξάμηνο του 2010 έβαλαν λουκέτο 1448 βιοτεχνίες, ενώ έχουν χαθεί άνω των 25.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών πετάνε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών για την εκρηκτική αύξηση των τιμών και την εκτίναξη του πληθωρισμού. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δείχνει ως ένοχο στην Τρόικα την κα Κατσέλη και η ίδια αμύνεται δικαιολογούμενη στους επιτηρητές ότι υπάρχει «καθαρός πληθωρισμός» χωρίς τους φόρους όπου οι πραγματικές τιμές έχουν μειωθεί (!)

Ανεξάρτητα, όμως, του ποιος φταίει για τα δραματικά αυτά αποτελέσματα η αλήθεια είναι ότι την αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών την επωμίζονται κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, το μέσο νοικοκυριό.

Οι αυξήσεις στα είδη ένδυσης, διατροφής, καυσίμων κτυπούν τον πυρήνα του επιπέδου διαβίωσης της ελληνικής οικογένειας. Η ακρίβεια σε συνδυασμό με τα μέτρα που πάρθηκαν ελέω μνημονίου, τα οποία περιέκοψαν μισθούς και συντάξεις ακόμη και αυτές που είναι πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας, μας φέρνουν εγγύτερα στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Η εμμονή της κυβέρνησης σε φοροεισπρακτικά μέτρα, επιδεινώνει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, αυξάνει την ανεργία, αναστέλλει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, μεταθέτει τον χρόνο απαλλαγής από τα δεσμά του μνημονίου.

Η κυβέρνηση αρνείται να αντιληφθεί ότι μόνον ένα μείγμα μέτρων μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος με μέτρα για τη μείωση της ύφεσης συνιστά λύση σωτηρίας για την ελληνική οικονομία.

Μείγμα μέτρων, όπως αυτό που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, ως «στρατηγική για την έξοδο από την κρίση», το οποίο θα επιτρέψει την απαλλαγή της Ελλάδας από την ασφυκτική επιτήρηση της Τρόικα μια ώρα αρχύτερα.

Και επιπλέον θα κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας για να τεθούν επιτέλους τα θεμέλια για την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου για τη χώρα που θα αντικαταστήσει το καταρρέον σύστημα των δανεικών και του λαϊκισμού που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 29/07/2010 09:32:35

  Τι απαντα η τροικα στον Σαμαρα οταν τους περιγραφει τα μετρα που προτεινει για την εξοδο απο την κριση; Υπαρχει επικοινωνια ;

  • 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
   30ς δρομος για τον κορυδαλλο @ ΝΑΥΤΗΣ 29/07/2010 09:40:52

   υπαρχει καποια επικοινωνια..του ζητα η τροικα ειδικα δικαστηρια και γουδί για τα παραποιημένα στοιχεια

   • ΝΑΥΤΗΣ avatar
    ΝΑΥΤΗΣ @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 29/07/2010 10:56:56

    Δεν διαφωνώ ότι και αυτά χρειάζονται αν αποδειχτούν ευθύνες για τα παραποιημένα στοιχεία. Ομως ,για να είμαστε και λίγο σοβαροί, πράγματι, τι του απαντούν ? Συμφωνούν με τις προτάσεις του ή όχι? Το ζήτημα είναι σοβαρό γιατί μπαίνει θέμα αξιοπιστίας του θεσμικού ρόλου της αντιπολίτευσης. Δεν ξέρω αν με πιάνεις ?

 2. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 29/07/2010 09:43:44

  Τι να απαντήσουν τα υπαλληλάκια; Αυτοί είναι πιο δουλοπρεπείς στα αφεντικά τους κι από ότι ήταν ο Χατζατζάρης στον πολυχρονεμένο του πασά. Απορρώ γιατί δεν έχουν φάει καμιά σακουλίτσα με γιαούρτι όταν βολτάρουν στους δρόμους με τα τσαντάκια τους ανα χείρας

 3. The Saint avatar
  The Saint 29/07/2010 10:18:52

  Εγώ έχω ξαναγράψει, ότι απορώ πραγματικά απο τη μέχρι τώρα (μη) αντίδραση του κόσμου...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ The Saint 29/07/2010 10:28:41

   Έννοια σου, και η αντίδραση αρχίζει δειλά-δειλά, από αυτούς που κάποιοι αποκαλούν "συντεχνίες". Αφού ο "μέσος εργαζόμενος" δεν λέει να ξεκουνήσει από τον καναπέ του, ας αρχίσει η αντίσταση από αυτούς!

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ The Saint 29/07/2010 11:28:34

   Έγώ πάλι απορώ, ποιοί μεθοδεύουν βίαιη σύγκρουση των κοινωνικών ομάδων...

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ The Saint 29/07/2010 11:49:17

   H καταπίεση, η καταδυνάστευση, η φορολογική καταλήστευση κλπ κλπ σπανίως οδηγούν τους λαούς σε εξεγέρσεις. Οι λαοί στην Αίγυπτο, την Μεσοποταμία, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Οθωμανία, πέρασαν τα πάνδεινα. Αλλά δεν είχαμε επαναστατικές διαδικασίες και μετασχηματισμούς. Τυφλές σποραδικές εξεγέρσεις μόνο.

   Σπανίως λοιπόν και σποραδικά έχουμε τυφλές λαϊκές εξεγέρσεις. Χωρίς στόχο, σχέδιο και προορισμό. Που πνίγονται στο αίμα ή χειραγωγούνται επιδέξια για αλλότρια συμφέροντα. Και η ζωή συνεχίζεται σαν να μην άλλαξε τίποτε.

   Η απελπισία των λαών μπορεί σποραδικά να εκραγεί σαν τυφλή εξέγερση που θα παρασύρει ζωές και περιουσίες στο διάβα της αλλά δεν θα αποδώσει τίποτε μόνιμο ή θετικό χωρίς γνώση και πολιτική οργάνωση. Σήμερα λείπει εντελώς αυτό. Ο δυτικός άνθρωπος δεν έχει ακόμη απομυθοποιήσει την κύρια αιτία των προβλημάτων του, τον κοινοβουλευτισμό.

   Οι λαοί αφήνονται στην αμάθεια, την παντοειδή ιδεοληψία, την αμορφωσιά και την άγνοια που εντέλει οδηγεί στην απάθεια, στην μοιρολατρία ή στον μεσσιανισμό. Στην Μεσόγειο και την Μεσοποταμία, εξαιτίας της καταπίεσης αιώνων δημιουργήθηκαν οι μεσσιανικές ιδέες περί λύτρωσης από τα βάσανα με την παρέμβαση μιας ανώτερης δύναμης. Οτι καλύτερο για το σύστημα.

   Για να έχουμε εξέγερση με στόχους
   -πρέπει να έχουμε μια στοιχειώδη λαϊκή αφύπνιση και επιμόρφωση, γνώση δηλαδή και κυρίως ιστορική
   -πρέπει να ηγηθεί κάποια δύναμη ή έστω μια δυναμική ομάδα να μπει στην πρωτοπορία (Σπάρτακος και δούλοι) και να προσπαθήσει να εφαρμοσει το σχέδιο.

   Σήμερα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

   Εξέγερση για την εξέγερση τι νόημα έχει;
   Τι στόχους θα είχε μια λαϊκή εξέγερση σήμερα στην πατρίδα μας και τι αιτήματα θα έβαζε;
   -Κάθαρση; Ποιοι θα την κάνουν την κάθαρση; Αυτοί που την κάνουν τώρα; Οι βουλευτές και οι επιτροπές τους;
   -Νομοθετικές αλλαγές; Ποιοι θα τις αποφασίσουν; Τα δύο μεγάλα κόμματα που ψήφισαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;
   -Εντιμους πολιτικούς; Μα η εξουσία διαφθείρει ούτως ή άλλως. Η πολύχρονη εξουσία διαφθείρει περισσότερο. Οι 4-ετείς θητείες και οι επαναλήψεις στα αξιώματα πότε αμφισβητήθηκαν; Η οικογενειοκρατία;
   -Δημοκρατικές αλλαγές; Μα ο λαός νομίζει ότι έχει δημοκρατία.

   Εν ολίγοις το επίπεδο του λαού κρατείται στο επίπεδο που είναι,
   -για να συντηρείται η αιώνια εκμετάλλευση
   -να μην κινδυνεύει το σύστημα από επαναστατικά αιτήματα

   Οι πολιτικές κεφαλές τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά. Και δεν ανησυχούν ιδιαίτερα. Είναι εξάλλου και προσεκτικοί. Παίρνουν τα μέτρα λίγα λίγα, τεστάροντας ενδεχομένως τις αντοχές. Ακόμη κιαν συμβεί εξέγερση, ακόμη κιαν είναι αιματηρή, έχουν το άλλοθι ότι "ο λαός τους εμπιστεύθηκε την νομιμότητα και την τάξη", και θα επιχειρήσουν να την καταπνίξουν. Αλλωστε μια τέτοια εξέγερση δεν φαίνεται ότι θα μπορέσει να θέσει αιτήματα αλλαγής ριζικά, του εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος για παράδειγμα. Λείπει η γνώση η ιστορική και η παιδεία για αυτο.

   Μπορεί κάποια πολιτικά πρόσωπα να "πληρώσουν" για ότι έκαναν και να εξαφανιστούν, αλλά το πολιτικό σύστημα ξέρει εκ των προτέρων ότι θα διασωθεί. Κιαν κινδυνέψει πράγματι, θα παίξει τα ρέστα του.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • sotos avatar
    sotos @ Θραξ Αναρμόδιος 29/07/2010 12:49:27

    Μπραβο ρε Θρακα! Αψογος !

   • sotos avatar
    sotos @ Θραξ Αναρμόδιος 29/07/2010 12:52:06

    Ευγε Θρακα! Αψογος !

   • Ούτις avatar
    Ούτις @ Θραξ Αναρμόδιος 29/07/2010 17:09:53

    Eυστοχώτατα θουκυδίδειος. Respect.

 4. Dimitris D avatar
  Dimitris D 29/07/2010 10:50:56

  Στις 1448 βιοτεχνίες που έκλεισαν συμπεριλαμβάνονται και οι ρατσιστικές βιοτεχνίες με τις αγγελίες ζητείτε αλβανίδα ράφτρα;

 5. zackii avatar
  zackii 29/07/2010 11:34:04

  Παιδιά κι εγώ δεν έχω βενζίνη, αλλά δεν με νοιάζει. Όλοι με όποιον αντιστέκεται έστω και στοιχειωδώς. Είμαι με όποιον εκφράζει άλλη φωνή. Ας σταματήσουμε να κοιτάμε το μικροσυμφέρον μας γιά μιά φορά. Αυτό θέλουν να κάνουν. Να στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλο, να μας αποκόψουν, και να μας λιανίσουν ένα ένα. Όταν πιάνει φωτιά το σπίτι του γείτονα μην αδιαφορείς, θα εξαπλωθεί και στο δικό σου. Ας πολεμήσουμε τη χούντα όλοι μαζί. Αν δουν ότι υποκύπτουμε χωρίς αντίσταση, θα προχωράνε πιό πολύ κάθε φορά.
  Οι πληροφορίες λένε ότι σε λίγο όταν αρχίσουν να χτυπάνε την ιδιοκτησία, θα μένουμε σε δικό μας σπίτι, και θα πληρώνουμε νοίκι. Ενωθείτε πριν είναι αργά..

 6. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 29/07/2010 12:39:19

  Συγχαρητηρια στον κ.κ. "Θραξ Αναρμοδιο" για το ευστοχοτατο, σχολιο του.Πραγματικα επικαιρο και αναλυτικο.Αν δεν τεθουν τα ζητηματα που μπορουν και πρεπει να επιφερουν αλλαγες ριζικες, τοτε ολες οι προσπαθειες "εξεγερσης" στην ουσια τους, θα ειναι αναποτελεσματικες.

 7. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 29/07/2010 12:49:00

  Ρε παιδιά, δείτε τι μήνυμα έλαβα σήμερα στην Ομαδική Αλληλογραφία, που είχε και παραλήπτες των οποίων τα στοιχεία δεν φαίνονταν. Να ειδοποιήσω το ΔΝΤ λέει, αν είμαι ακόμα εν ζωή... Εν τω μεταξύ το σάιτ που δίνουν είναι του ΔΝΤ. Δεν ξέρω τι σόι πλάκα είναι αυτή...

  INTERNATIONAL MONETARY FUND (IMF)
  http://WWW.IMF.ORG/EXTERNAL/NP/EXR/CHRON/MDS.ASP
  DEPT: WORLD DEBT RECONCILIATION AGENCIES.
  imfoperationsdirect@ufo.tc
  REF:-XVGNN8809
  TELL: +44 7024033832
  ADVISE: YOUR OUTSTANDING PAYMENT NOTIFICATION
  Attention: Beneficiary

  I saw your informations were enlisted in the Central Computer among the list of unpaid contractors/inheritance beneficiaries that was originated from Africa, Europe, Asia plus Middle East and Americans. Among the list of individuals and companies that your unpaid fund of (US$ 28,000,000.00) Twenty Eight Million United States Dollar has been allocated to the Europe and China.

  Just this week one Mr. Mark Rob has written to inform this commission that he is your next of kin and that you died in a car accident last week. He has also submitted his account for us to transfer the fund to him including his International passport. We want to be very sure of his claim and that is why we are writing you on this email that was found to be yours on our central computer. And we need a speedy response to ascertain Mr. Robs claim.

  We need to hear from you before we can make the online transfer. But if we dont get to hear from you within the shortest period of time, we shall assume Mr. Robs claim to be true and your fund will be release to your benefactor, Mr. Mark Rob. Kindly furnish us with below informations if you are still alive.

  1. Your Full Name: .............
  2. Your Residential Address: ............
  3. Your Telephone Numbers: .................
  4. Your Occupation: ...................
  5. Your Country of Origin: ...............

  We wait to hear from you.

  Regards,
  Mr. Dominique Strauss-Khan,
  Here is my private email {domstrausskahn@hotmail.co.uk}

  • sotos avatar
   sotos @ Ευαγγελία 29/07/2010 12:54:56

   Προσεχε! Δεν ειναι πλακα, χοντρη απατη ειναι !
   Μαιηλ του Στρος-Καν στο Hotmail !!!!! Χα.........

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ sotos 29/07/2010 13:28:17

    Τώρα εγώ χρειάζομαι παπά ή ψυχίατρο?

  • Kαραγκούνης avatar
   Kαραγκούνης @ Ευαγγελία 29/07/2010 13:17:15

   από αγγλικά σκίζει το μήνυμα πάντως! σαν του σπύρου του χειρούργου είναι.

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ Kαραγκούνης 29/07/2010 13:57:36

    Ωραία, πριν κλείσω το ραντεβού με τον ψυχίατρο, θ ανοίξω μια αγγλική γραμματική πρώτα... Χαχαχαχα

 8. Ξενιτεμένος avatar
  Ξενιτεμένος 29/07/2010 23:57:46

  Einai klassiki apati to e-mail. Agnoise to!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.